The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2010, 22:13
No to pierwszy krok w kierunku mistrzostwa uczyniony
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.08.2010, 22:15
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Taki sam krok zrobił dzisiaj GKS Bełchatów
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 06.08.2010, 22:16
Ogladaliśmy dziś 2 z 3 najwiekszych kandydatów do spadku z ligi w tym sezonie to znaczy: Polonie Bytom i Górnika Zabrze (3 to Ruch Chorzów).

Wnioski jakie - nie ma w naszej lidze w tej chwili drużyn przypadkowych. Najsłabsi nie są gorsi niż średniacy z zeszłego sezonu, a słabośc Wisły sugeruje że w tym sezonie nei bedzie choćby 1 meczu w którym łatwo będzie o jakiekolwiek punkty i trzeba się bedzie porządnie namęczyć żeby uciułać punkty nawet z tymi najsłabszymi.
Wszystkie zespoły grały ambitnie i miały swoje szanse. Cieszę się że Kasperczaka mamy już za nami że nei ciągnoł sie za nami do połowy rundy. Teraz z poczatku bedzie bardzo ciężko , ale jest szansa że do wzmocnionej (narazie virtualnie -choć nie można narazie NIKOGO skreślać) drużyny, dołączy odpowiedni szkoleniowiec, bo chyba nikt nie miał złudzeń że Kasperczak jest w stanie stworzyć coś z naszej drużyny - Nigdy nie potrafił. Prowadzić ułożony mocny zespół - OK. Ale nam trzeba kogoś kto na nowo nauczy zespół grac i wygrywać, pokarze Bunozie jak sie ustawiać i jak bronić bramki, a Paliciowi jak wybiegać na skrzydła, Brożkowi kiedy się cofać do rozegrania, a kiedy zbiegać na krótki słupek. Za KAsperczaka to była dzika drużyna - każdy coś tam próbował swojego - zero wspólnej myśli.

Jak uda sie to ogarnąć to wierze że możemy zakończyć w okolicach 3-4 miejsca choć w wyjątkowo silnej w tym roku lidze bedzie o to bardzo ciężko bez 100% zaangarzowania zawodników nie ma na to szans. Skończyły się czasy że można było grac na 60% a i tak tytuł był w kieszeni.

A wracając do dzisiejszych meczów 2 spostrzeżenia co do napastników:

1) Sobiech w tym roku wystrzeli jak Lewandowski 2 lata temu - 15 goli murowane, za okrągły rok będzie przymierzany do wyjazdu na zachód za 2-5 mln € w zależności od postawy i miejsca na koniec Polonii. To dla tych śmiejących się z przepłacenia za niego 1 mln €

2) Kiedyś śmiałem się ze Smudy że mówił ze widzi reprezentanta w Kuświku którego najwiekszym osiągnięciem na ten czas było kilkanaście minut gry w koncówce sezonu. Smuda taki głupi jednak nie jest - jego akcja bramkowa dzisiaj - wypisz wymaluj Dawid Nowak w najwyższej formie. Zrobił perfekcyjnie dokładnie to co chciał.
To samo ma Dawidek - jeśli ma piłkę przy nodze w polu karnym wiadomo że będzie bramka - spokój i precyzja.
Wydaje mi sie że Kuświk odegra w tym roku rolę Sobiecha z zeszłego sezonu

Na koniec - Mierzejewski jak się spodziewałem w tym sezonie będzie lepszy od Peszki z zeszłego sezonu. Jego dynamika i technika to klasa solidnych klubów hiszpańskich (Sporting Gijon, Valladolid)
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.08.2010, 22:39
Przestrzegałbym przed wyciąganiem zbyt pochopnych wniosków po pierwszej kolejce. Po 2 miesięcznej abstynencji nawet Przyrowski jawi się w bramce jak Lew Jaszyn
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 06.08.2010, 22:55
Cytat:
Kurcze, Smolarek bez formy wszedl sobie na 15 minut i i tak bylo widac, ze jest z innej bajki.

Tak sobie pomyslalem, ze jesli jakas Polska druzyna ma kiedys porzadnie zaatakowac Lige Mistrzow to moze to jest wlasnie Polonia Wojciechowskiego (nie mowie tu o grze oczywiscie, ale mysle, ze gosc nakręcony po ewentualnym tytule nie poskąpiłby kasy w najwazniejszym momencie jak to zrobili Cupiał czy teraz Rutkowski).
Podpisuje się pod tym obiema nogami ..
tylko krótko widzący nie doceniają smolarka, wystarczy, że wróci do normalnej formy fizycznej ( 1-2 miesiące ) i jego gra będzie wyglądała jak nie z tej bajki ( ligii ) koleś przewyższa klasą innych nawet bez formy .. wszedł na ponad 15 minut, ale nie wiem czy jakieś podanie miał niecelne ? bo ja nie zauwazyłem, a szarpnąć to on potrafi ..

wystarczyło wydać 400 k na kontrakt i mielibyśmy gotowego napastnika/skrzydłowego nawet na walkę o LM, teraz mi powiedzcie czy za 200 k transferu ( 200 kontrakt ) znajdziecie kogoś o takiej klasie jak Ebi ? w dodatku nie potrzebuje aklimatyzacji .. za milion euro ciężko byłoby znaleźć, a i tak nie wiadomo, czy wypali ..

co do części 2 to Wojciechowski nie patrzy na Polonię w celach zarobkowych, on wie, że na piłce ciężko zarobić, ma marzenia, pasję, myślę, że jakby miał szansę i mógłby przejść do "historii" po latach osuchy to targnąłby się na wydanie paru $$$

bardzo żałuję, że nie zainteresowaliśmy się Lewandowskim, który byl do wyciągnięcia za darmo, z calym szacunkiem dla Arka i Marcelo, ale wg mnie nie jest gorszy od tej dwójki, a doświadczenie ma ogromne, przydałby się w defensywie ..
Ostatnio edytowane przez sevenheaven : 06.08.2010 o godz. 23:00.
Odpowiedz cytując
mks1957zniczjarosław
Member

Od: 06.2009

Stary 06.08.2010, 23:51
jeżeli jedzie ktoś na mecz do krakowa na arke w niedziele z przemyśla niech da znać na priv będe wdzięczny
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.08.2010, 00:33
Rok temu pierwszy mecz Polonia przegrała w Kielcach 0:4. W nastepnej kolejce w Kielcach Lech wygrał 5:0. W trzeciej kolejce Lech przegrał we Wronkach z Polonią 2:4.

Tyle mam do powiedzenia o wróżeniu czegokolwiek po pierwszych meczach sezonu.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.08.2010, 00:37
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Z beznadziejnym Górnikiem, który dokona cudu jeżeli się utrzyma.

P.S. Aczkolwiek nie wykluczam, niestety, Waszych 4, a nawet 6 punktów po dwóch meczach.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
DDP
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 07.08.2010, 00:45
Podpisali porozumienie i już ich ruch$%ą.iti to jednak cwane bestie
http://legionisci.com/news/38711_Rek...ie_bedzie.html
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 07.08.2010, 06:37
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Gornik, to faworyt do spadku z ekstraklasy...dolacza tez Polonia Bytom i Arka Gdynia. Reszta prezentuje troche wyzszy poziom, a to sa kompletni outsiderzy. Ja tam sie Polonia nie zachwycam, jak skoncza na 5., to powinni byc zadowoleni(w wiekszosci pilkarze bardzo przecietni).)
Ja tak nie myślę że to pierwszy kandydat do spadku. Ale oczywiście Górnik będzie walczyć o utrzymanie do końca.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.08.2010, 07:04
DDP napisał(a):Wyświetl post
Powiedziałbym, że to raczej wina nieodpowiedzialnych ludzi niżli celowe zagranie ITI. Tak czy siak niezła wtopa.
Odpowiedz cytując
Wislak35
Member

Od: 07.2006

Stary 07.08.2010, 07:47
http://www.youtube.com/watch?v=B92jd...layer_embedded
ale mają dobrze...nie dosyć że dobry klimat to i stadion otwarty...Majchrowski ty k....
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.08.2010, 08:41
Widać, że Polonia potencjał ma i transfery jak najbardziej trafione. Oczywiście za wcześnie jest, żeby oceniać co mogą zwojować w lidze ale naprawdę można było dostrzec, że Polonia stara się grać piłką, a co najważniejsze zawodnicy wychodzą na pozycje (coś czego nam szczególnie brakuje).
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 07.08.2010, 09:01
ale zaraz,zaraz

przeciez 90% forum szydziło z pakietu Sadlok-Sobiech za trochę ponad 1mln euro, powolując się min na mecz z austria, ze sobiech nie mial sytuacji, a sadlokiem krecili, a teraz po jednej glowce z 2 metrow ma byc drugim Lewandowskim?

Aha i jeszcze ze Smolara szydzono, zobaczymy jak chorągwie beda zmieniac sie pod wplywem 15 minutowego wiatru gry, Smolar nie trafi z 2 metrow na pusta- a nie mowilem? on jest bez formy, bez ambicji, dostosuje sie do poziomu ligi bardzo szybko, bo mu na kasie zalezy.

Ten sam Smolarek wali bramke z przewrotki: polowa tych samych co szydzila teraz bedzie pisac: alez technika, alez timing, gosc jest innej bajki, taki by nam sie przydal :]

oj dzieci, dzieci kiedy wy zmądrzejecie?
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 07.08.2010, 09:06
DDP napisał(a):Wyświetl post
Może to przez jakość tego filmu, ale jakiś mały ten stadion sięwydaje.Poza tym ten dach z materiału jakiś taki... hmm- cyrkowy...
Pewnie zaraz zostanę zjedzony, ale tak mi się tylko kojarzy....

Aha i moim zdaniem, jak ktoś wysuwa jakies wniosku po meczu z Beniaminkiem (niech chociaż będzie to Widzew!) a propos rywalizacj o mistrza, to ja po prostu nie mam pytań
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 07.08.2010 o godz. 09:11.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
DDP
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 07.08.2010, 12:20
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Powiedziałbym, że to raczej wina nieodpowiedzialnych ludzi niżli celowe zagranie ITI. Tak czy siak niezła wtopa.
No w sumie masz rację "tak czy siak" iti liczy hajs (3 wejściówki za 1 karnet a tu taki boom pod kasami, zbyt dużo mogli by stracić) ...hoooj z kibicami...ważne, że już kupili karnety...a za free to sobie obejrzą Polonie Bytom.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.08.2010, 12:32
Wislak35 napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=B92jd...layer_embedded
ale mają dobrze...nie dosyć że dobry klimat to i stadion otwarty...Majchrowski ty k....
Widać, że pieniążków nie żałują.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.08.2010, 12:57
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Może to przez jakość tego filmu, ale jakiś mały ten stadion sięwydaje.Poza tym ten dach z materiału jakiś taki... hmm- cyrkowy...
Pewnie zaraz zostanę zjedzony, ale tak mi się tylko kojarzy....
Też tak myślałem, do czwartkowej prezentacji. Natomiast na żywo jest naprawde spory, dach wygląda naprawde ok, nawet ustawienie krzesełek nie wygląda tak dramatycznie jak na fotkach. Stadion jest rewelacyjny (co brzmi w moich ustach srednio obiektywnie), ale serio mam takie odczucia. Szkoda tylko, ze od zewnątrz jest dość surowy.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 07.08.2010, 13:08
Grunt ze bedzie ostre *******niecie na sam poczatek. Stadion jest moim zdaniem swietny, tyle ze raz ze nie jestem obiektywny, dwa ze ostatnio wolalem sie tam nie pokazywac z racji konfliktu i trzy ze glod dopingu przeslania cala reszte
Nie bylem przekonany jaki bedzie wzgledny widok z "gornej nowej zylety" ( jak to smiesznie brzmi... ) ale w przerwach miedzy darciem ryja bedzie mozna wszystko zobaczyc.
Szkoda tylko ze dzisiaj mnie nie moze byc na stadionie...ale coz, zycie to nie bajka W przerwach miedzy dogladaniem bobaska i pisaniem raportow bede zerkal na ten cholerny tvn Warszawa

Karnecik jest wiec o reszte spraw biletowych nie musze sie martwic.

PS: Kibice Legii z forum Wisly, na jakich sektorach bedziecie ?

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Stary 07.08.2010, 13:12
kreseq napisał(a):Wyświetl post
PS: Kibice Legii z forum Wisly, na jakich sektorach bedziecie ?
Burych, ****a. Nie za bardzo się tu zagnieździliście?
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 07.08.2010, 13:15
iq1000 napisał(a):Wyświetl post
Burych, ****a. Nie za bardzo się tu zagnieździliście?
Moze troszke kultury maly chlopku? Skoro jest mowa o stadionie i to zapoczatkowana przez waszych kibicow, to czy widzisz problem by piszacy w tym tamacie kibice Legii dopisali w jednym zdaniu na jakim sa sektorze?
Skoro sa tu kibice Legii i opisza swoje wrazenia na temat stadionu to to co szkodzi napisac tez sektor w ktorym beda?
Moze zbyt wiele od Ciebie wymagam, ale postaraj sie byc bardziej kulturalny przebywajac miedzy ludzmi.

Post pod moim wyjasnia wszystko. Szkoda slow
Ostatnio edytowane przez kreseq : 07.08.2010 o godz. 13:17.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Stary 07.08.2010, 13:16
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Moze troszke kultury maly chlopku? Skoro jest mowa o stadionie i to zapoczatkowana przez waszych kibicow, to czy widzisz problem by piszacy w tym tamacie kibice Legii dopisali w jednym zdaniu na jakim sa sektorze?
Skoro sa tu kibice Legii i opisza swoje wrazenia na temat stadionu to to co szkodzi napisac tez sektor w ktorym beda?
Moze zbyt wiele od Ciebie wymagam, ale postaraj sie byc bardziej kulturalny przebywajac miedzy ludzmi.
Nie będzie mi człowieczek z Legii pisał co mam robić. Co ty tu w ogóle robisz, robaku? Pozwolić wam siętu zagnieździć to jeszcze i parchy tu wpadną, bo będzie miła atmosfera ŻAL
Ostatnio edytowane przez iq1000 : 07.08.2010 o godz. 13:24.
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 07.08.2010, 13:43
lucekj napisał(a):Wyświetl post
ale zaraz,zaraz

przeciez 90% forum szydziło z pakietu Sadlok-Sobiech za trochę ponad 1mln euro, powolując się min na mecz z austria, ze sobiech nie mial sytuacji, a sadlokiem krecili, a teraz po jednej glowce z 2 metrow ma byc drugim Lewandowskim?

Aha i jeszcze ze Smolara szydzono, zobaczymy jak chorągwie beda zmieniac sie pod wplywem 15 minutowego wiatru gry, Smolar nie trafi z 2 metrow na pusta- a nie mowilem? on jest bez formy, bez ambicji, dostosuje sie do poziomu ligi bardzo szybko, bo mu na kasie zalezy.

Ten sam Smolarek wali bramke z przewrotki: polowa tych samych co szydzila teraz bedzie pisac: alez technika, alez timing, gosc jest innej bajki, taki by nam sie przydal :]

oj dzieci, dzieci kiedy wy zmądrzejecie?
Ale przecież było jasne że tak się stanie. Moim skromnym zdaniem cena 1 mln euro za 20 letniego reprezentanta kraju, który strzelił w 28 meczach 10 bramek to i tak dosyć skromna suma. Gdyby Sobiech urodził się Chorwatem/Czechem/Słowakiem/Serbem/Węgrem/Białorusinem/Ukraińcem i Wojciechowski by go kupił to ci sami którzy mówili o nim "drewno" "gwiazdka jednego sezonu" etc. piali by z zachwytu jakich polska liga przyciąga wspaniałych graczy. Po prostu defetyzm siedzi w ludziach(co jest poniekąd zrozumiałe) i wszystko co polskie będzie kontestowane. Przez jeszcze długi długi czas

Na temat Smolarka się nie wypowiadam
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 07.08.2010, 13:54
Co jak co, iiq1000 to bardzo kulturalnych mamy legionistów, którzy nawet o dziwo pocieszali niektórych malkontentów w sprawach transferowych.Jednak proponował bym zbastować z tymi emocjami.
Przecież na nikogo nie najeżdzają- cieszą się tylko swoim stadionem.Mają z czego.
Legioniści wpadają na nasze forum,ale też sporo jest wiślaków na legialive -zresztą sam mam tam nawet konto.Normalna kolej rzeczy.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 07.08.2010 o godz. 14:01.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 07.08.2010, 13:57
W odpowiednim do tego temacie.

Dodam jeszcze, że akurat Kreseq jest na tym forum dłużej niż ty iq1000. Dwa razy dłużej mniej więcej.
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Stary 07.08.2010, 14:02
Nie mam nic do Legionistów, ale mogłyby być jakieś granice na tym forum, a nie Legionista czy inny Parch zza Błoń może sobie tutaj robić swój "kącik o sektorach" i jescze wyzywać od "małych chłopków".

Zero tolerancji.

Cytat:
Legioniści wpadają na nasze forum,ale też sporo jest wiślaków na legialive -zresztą sam mam tam nawet konto.Normalna kolej rzeczy.
Dla mnie to "kibicowski biseksualizm", ale to nie moja sprawa...

Cytat:
Dodam jeszcze, że akurat Kreseq jest na tym forum dłużej niż ty iq1000. Dwa razy dłużej mniej więcej.
To już tego doczekałem, że moderator wyznacza staż kibicowski czasem rejestracji
Ostatnio edytowane przez iq1000 : 07.08.2010 o godz. 14:07.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 07.08.2010, 14:12
iq1000 napisał(a):Wyświetl post
To już tego doczekałem, że moderator wyznacza staż kibicowski czasem rejestracji
?!?!

Gdzie Ty to wyczytałeś - nie mam pojęcia.
Odpowiedz cytując
Probos
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 07.08.2010, 14:12
Za jakieś pół godziny przekonamy się, co na rodzimych stadionach potrafi ugrać Lech. Nie żeby coś, ale życzę im potknięcia.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 07.08.2010, 14:44
Probos napisał(a):Wyświetl post
Za jakieś pół godziny przekonamy się, co na rodzimych stadionach potrafi ugrać Lech. Nie żeby coś, ale życzę im potknięcia.
źle się wyraziłeś. Po prostu nie będzie tragedii jeśli Widzew wygra

Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.08.2010, 15:08
Poki co Widzew gniecie Lech slabiutko zobaczymy jak dalej sie bedzie mecz toczyl, ale zapowiada sie ciekawie
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów