|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
No to pierwszy krok w kierunku mistrzostwa uczyniony
![]() ![]()
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ogladaliśmy dziś 2 z 3 najwiekszych kandydatów do spadku z ligi w tym sezonie to znaczy: Polonie Bytom i Górnika Zabrze (3 to Ruch Chorzów).
Wnioski jakie - nie ma w naszej lidze w tej chwili drużyn przypadkowych. Najsłabsi nie są gorsi niż średniacy z zeszłego sezonu, a słabośc Wisły sugeruje że w tym sezonie nei bedzie choćby 1 meczu w którym łatwo będzie o jakiekolwiek punkty i trzeba się bedzie porządnie namęczyć żeby uciułać punkty nawet z tymi najsłabszymi. Wszystkie zespoły grały ambitnie i miały swoje szanse. Cieszę się że Kasperczaka mamy już za nami że nei ciągnoł sie za nami do połowy rundy. Teraz z poczatku bedzie bardzo ciężko , ale jest szansa że do wzmocnionej (narazie virtualnie -choć nie można narazie NIKOGO skreślać) drużyny, dołączy odpowiedni szkoleniowiec, bo chyba nikt nie miał złudzeń że Kasperczak jest w stanie stworzyć coś z naszej drużyny - Nigdy nie potrafił. Prowadzić ułożony mocny zespół - OK. Ale nam trzeba kogoś kto na nowo nauczy zespół grac i wygrywać, pokarze Bunozie jak sie ustawiać i jak bronić bramki, a Paliciowi jak wybiegać na skrzydła, Brożkowi kiedy się cofać do rozegrania, a kiedy zbiegać na krótki słupek. Za KAsperczaka to była dzika drużyna - każdy coś tam próbował swojego - zero wspólnej myśli. Jak uda sie to ogarnąć to wierze że możemy zakończyć w okolicach 3-4 miejsca choć w wyjątkowo silnej w tym roku lidze bedzie o to bardzo ciężko bez 100% zaangarzowania zawodników nie ma na to szans. Skończyły się czasy że można było grac na 60% a i tak tytuł był w kieszeni. A wracając do dzisiejszych meczów 2 spostrzeżenia co do napastników: 1) Sobiech w tym roku wystrzeli jak Lewandowski 2 lata temu - 15 goli murowane, za okrągły rok będzie przymierzany do wyjazdu na zachód za 2-5 mln € w zależności od postawy i miejsca na koniec Polonii. To dla tych śmiejących się z przepłacenia za niego 1 mln € 2) Kiedyś śmiałem się ze Smudy że mówił ze widzi reprezentanta w Kuświku którego najwiekszym osiągnięciem na ten czas było kilkanaście minut gry w koncówce sezonu. Smuda taki głupi jednak nie jest - jego akcja bramkowa dzisiaj - wypisz wymaluj Dawid Nowak w najwyższej formie. Zrobił perfekcyjnie dokładnie to co chciał. To samo ma Dawidek - jeśli ma piłkę przy nodze w polu karnym wiadomo że będzie bramka - spokój i precyzja. Wydaje mi sie że Kuświk odegra w tym roku rolę Sobiecha z zeszłego sezonu ![]() Na koniec - Mierzejewski jak się spodziewałem w tym sezonie będzie lepszy od Peszki z zeszłego sezonu. Jego dynamika i technika to klasa solidnych klubów hiszpańskich (Sporting Gijon, Valladolid) |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Przestrzegałbym przed wyciąganiem zbyt pochopnych wniosków po pierwszej kolejce. Po 2 miesięcznej abstynencji nawet Przyrowski jawi się w bramce jak Lew Jaszyn
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Cytat:
tylko krótko widzący nie doceniają smolarka, wystarczy, że wróci do normalnej formy fizycznej ( 1-2 miesiące ) i jego gra będzie wyglądała jak nie z tej bajki ( ligii ) koleś przewyższa klasą innych nawet bez formy .. wszedł na ponad 15 minut, ale nie wiem czy jakieś podanie miał niecelne ? bo ja nie zauwazyłem, a szarpnąć to on potrafi .. wystarczyło wydać 400 k na kontrakt i mielibyśmy gotowego napastnika/skrzydłowego nawet na walkę o LM, teraz mi powiedzcie czy za 200 k transferu ( 200 kontrakt ) znajdziecie kogoś o takiej klasie jak Ebi ? w dodatku nie potrzebuje aklimatyzacji .. za milion euro ciężko byłoby znaleźć, a i tak nie wiadomo, czy wypali .. co do części 2 to Wojciechowski nie patrzy na Polonię w celach zarobkowych, on wie, że na piłce ciężko zarobić, ma marzenia, pasję, myślę, że jakby miał szansę i mógłby przejść do "historii" po latach osuchy to targnąłby się na wydanie paru $$$ bardzo żałuję, że nie zainteresowaliśmy się Lewandowskim, który byl do wyciągnięcia za darmo, z calym szacunkiem dla Arka i Marcelo, ale wg mnie nie jest gorszy od tej dwójki, a doświadczenie ma ogromne, przydałby się w defensywie ..
Ostatnio edytowane przez sevenheaven : 06.08.2010 o godz. 23:00.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
jeżeli jedzie ktoś na mecz do krakowa na arke w niedziele z przemyśla niech da znać na priv będe wdzięczny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Rok temu pierwszy mecz Polonia przegrała w Kielcach 0:4. W nastepnej kolejce w Kielcach Lech wygrał 5:0. W trzeciej kolejce Lech przegrał we Wronkach z Polonią 2:4.
Tyle mam do powiedzenia o wróżeniu czegokolwiek po pierwszych meczach sezonu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Z beznadziejnym Górnikiem, który dokona cudu jeżeli się utrzyma.
![]() P.S. Aczkolwiek nie wykluczam, niestety, Waszych 4, a nawet 6 punktów po dwóch meczach. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Podpisali porozumienie i już ich ruch$%ą.iti to jednak cwane bestie
http://legionisci.com/news/38711_Rek...ie_bedzie.html |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Ja tak nie myślę że to pierwszy kandydat do spadku. Ale oczywiście Górnik będzie walczyć o utrzymanie do końca.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=B92jd...layer_embedded
ale mają dobrze...nie dosyć że dobry klimat to i stadion otwarty...Majchrowski ty k.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Widać, że Polonia potencjał ma i transfery jak najbardziej trafione. Oczywiście za wcześnie jest, żeby oceniać co mogą zwojować w lidze ale naprawdę można było dostrzec, że Polonia stara się grać piłką, a co najważniejsze zawodnicy wychodzą na pozycje (coś czego nam szczególnie brakuje).
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
|
ale zaraz,zaraz
przeciez 90% forum szydziło z pakietu Sadlok-Sobiech za trochę ponad 1mln euro, powolując się min na mecz z austria, ze sobiech nie mial sytuacji, a sadlokiem krecili, a teraz po jednej glowce z 2 metrow ma byc drugim Lewandowskim Aha i jeszcze ze Smolara szydzono, zobaczymy jak chorągwie beda zmieniac sie pod wplywem 15 minutowego wiatru gry, Smolar nie trafi z 2 metrow na pusta- a nie mowilem? on jest bez formy, bez ambicji, dostosuje sie do poziomu ligi bardzo szybko, bo mu na kasie zalezy. Ten sam Smolarek wali bramke z przewrotki: polowa tych samych co szydzila teraz bedzie pisac: alez technika, alez timing, gosc jest innej bajki, taki by nam sie przydal :] oj dzieci, dzieci kiedy wy zmądrzejecie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pewnie zaraz zostanę zjedzony, ale tak mi się tylko kojarzy.... Aha i moim zdaniem, jak ktoś wysuwa jakies wniosku po meczu z Beniaminkiem (niech chociaż będzie to Widzew!) a propos rywalizacj o mistrza, to ja po prostu nie mam pytań ![]()
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 07.08.2010 o godz. 09:11.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
No w sumie masz rację "tak czy siak" iti liczy hajs (3 wejściówki za 1 karnet a tu taki boom pod kasami, zbyt dużo mogli by stracić) ...hoooj z kibicami...ważne, że już kupili karnety...a za free to sobie obejrzą Polonie Bytom.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
), ale serio mam takie odczucia. Szkoda tylko, ze od zewnątrz jest dość surowy.![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Grunt ze bedzie ostre *******niecie na sam poczatek. Stadion jest moim zdaniem swietny, tyle ze raz ze nie jestem obiektywny, dwa ze ostatnio wolalem sie tam nie pokazywac z racji konfliktu i trzy ze glod dopingu przeslania cala reszte
![]() Nie bylem przekonany jaki bedzie wzgledny widok z "gornej nowej zylety" ( jak to smiesznie brzmi... ) ale w przerwach miedzy darciem ryja bedzie mozna wszystko zobaczyc. Szkoda tylko ze dzisiaj mnie nie moze byc na stadionie...ale coz, zycie to nie bajka Karnecik jest wiec o reszte spraw biletowych nie musze sie martwic. PS: Kibice Legii z forum Wisly, na jakich sektorach bedziecie ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Moze troszke kultury maly chlopku? Skoro jest mowa o stadionie i to zapoczatkowana przez waszych kibicow, to czy widzisz problem by piszacy w tym tamacie kibice Legii dopisali w jednym zdaniu na jakim sa sektorze?
Skoro sa tu kibice Legii i opisza swoje wrazenia na temat stadionu to to co szkodzi napisac tez sektor w ktorym beda? Moze zbyt wiele od Ciebie wymagam, ale postaraj sie byc bardziej kulturalny przebywajac miedzy ludzmi. Post pod moim wyjasnia wszystko. Szkoda slow ![]()
Ostatnio edytowane przez kreseq : 07.08.2010 o godz. 13:17.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez iq1000 : 07.08.2010 o godz. 13:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
Na temat Smolarka się nie wypowiadam |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co jak co, iiq1000 to bardzo kulturalnych mamy legionistów, którzy nawet o dziwo pocieszali niektórych malkontentów w sprawach transferowych.Jednak proponował bym zbastować z tymi emocjami.
Przecież na nikogo nie najeżdzają- cieszą się tylko swoim stadionem.Mają z czego. Legioniści wpadają na nasze forum,ale też sporo jest wiślaków na legialive -zresztą sam mam tam nawet konto.Normalna kolej rzeczy.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 07.08.2010 o godz. 14:01.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
W odpowiednim do tego temacie.
Dodam jeszcze, że akurat Kreseq jest na tym forum dłużej niż ty iq1000. Dwa razy dłużej mniej więcej. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Nie mam nic do Legionistów, ale mogłyby być jakieś granice na tym forum, a nie Legionista czy inny Parch zza Błoń może sobie tutaj robić swój "kącik o sektorach" i jescze wyzywać od "małych chłopków".
Zero tolerancji. Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez iq1000 : 07.08.2010 o godz. 14:07.
|
||
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Za jakieś pół godziny przekonamy się, co na rodzimych stadionach potrafi ugrać Lech. Nie żeby coś, ale życzę im potknięcia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Poki co Widzew gniecie
Lech slabiutko zobaczymy jak dalej sie bedzie mecz toczyl, ale zapowiada sie ciekawie![]()
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
|
|
|