The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.07.2009, 14:45
A na oficjalnej znowu próbują nas przekonywać jakim to fajnym pomysłem jest Łobodziński w obronie. Jak widać rąbią grunt pod ewentualne fiasko w sprowadzeniu jakiegoś PO. Strasznie to irytujące...
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 14.07.2009, 14:54
Angmir napisał(a):Wyświetl post
A na oficjalnej znowu próbują nas przekonywać jakim to fajnym pomysłem jest Łobodziński w obronie. Jak widać rąbią grunt pod ewentualne fiasko w sprowadzeniu jakiegoś PO. Strasznie to irytujące...
Tak, i najbardziej irytujące jest, że w spisku uczestniczy sam zainteresowany (Łobodziński), który twierdzi, że gra na prawej obronie jest całkiem fajna Bezczelny!

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.07.2009, 15:12
prober napisał(a):Wyświetl post
Tak, i najbardziej irytujące jest, że w spisku uczestniczy sam zainteresowany (Łobodziński), który twierdzi, że gra na prawej obronie jest całkiem fajna Bezczelny!
A największe "jaja" będą jak jeszcze do tego wszystkiego ośmieli się dobrze zagrać ,to może okazać się nie do zniesienia.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 14.07.2009, 15:29
prober napisał(a):Wyświetl post
Nic dziwnego, że jest fajnie. Widzieć jak pomocnicy na pełnej prędkości obiegają cie jak dziecko..bezcenne. Co Wojtek tam potrafi to widzieliśmy w którymś sparingu, gdzie jego stroną poszły 2 akcje bramkowe, a Wojtka wkręcili w ziemie tak, że nie wiedział co się dzieje.
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 14.07.2009, 15:34
Ja trzymam kciuki za to zeby Lobo wypalil na prawej obronie. Odkad do nas przyszedl to poza pojedynczymi wyskokami nie przekonuje gra na prawym skrzydle, tak samo bylo zreszta z Pietia, dlatego mam nadzieje z Lobo pojdzie w jego slady i bedziemy mieli dobrego bocznegoobronce na pare lat.
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 14.07.2009, 15:34
Angmir napisał(a):Wyświetl post

Nie kraczcie znowu tak

zobaczymy jak bedzie ,tez mnie taki stan denerwuje ale teraz mleko wylane,jutro mecz,trzeba wierzyc ze Wojtek jakos da rade.Z tym ze pozniej moze byc ciezko ,rywal napewno bedzie lepszy takze prawy obronca potrzebny natychmiast.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 14.07.2009, 15:35
Crusi napisał(a):Wyświetl post
Ja trzymam kciuki za to zeby Lobo wypalil na prawej obronie. Odkad do nas przyszedl to poza pojedynczymi wyskokami nie przekonuje gra na prawym skrzydle, tak samo bylo zreszta z Pietia, dlatego mam nadzieje z Lobo pojdzie w jego slady i bedziemy mieli dobrego bocznegoobronce na pare lat.
Łobo jest za miękki na obrońcę
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 14.07.2009, 15:45
Ja zawsze więrzyłem ogromnie w Łobo, cały czas uważam że może nam dawać w ataku niemal tyle co Błaszczykowski kiedyś, jednak nie na prawej bronie !! Chyba tylko ustawienie go na stoperze albo na bramie było by większym nieporozumieniem. Pieta potrafi grać twardo i jest bardzo zwrotny, natomiast Łobo bazuje na swoim wyszkoleniu, dobrym strzale (względnie) i wrzutce. Już bardziej nadaje sie do Ataku, czy środku pomocy niż w obronie. Jeśli chcą drugiego Pietę to już lepiej wypadnie tam napewno Małecki.
qwertyq
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 14.07.2009, 18:14
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, że uważasz że mając w składzie 10 zawodników o umiejętnościach Sobola, ale z jego walecznością mielibyśmy jakieś szanse? Szczerzę wątpię. Nie wszyscy są typami walczaków, niektórzy wolą grać technicznie i bezkontaktowo.
Źle rozumiesz. Chodzi mi to o, że może w takim przeciwnikiem Maciek Skorża chce 'zamurować' środek pola, a większość akcji prowadzić skrzydłami. Z kolei nie popadajmy w paranoje, Sobol, czy Diaz również potrafią posłać ładną piłkę do napastnika.
www.qwertyq.digart.pl
WISŁA PANY!
ciacho
Senior Member

Stary 14.07.2009, 18:18
Crusi napisał(a):Wyświetl post
A możesz podać choć jedną umiejętność jaką posiada Łobo,którą widzisz Ty i trener Skorża, która pozwala twierdzić, że Łobo się na tą pozycję nadaje i się tam sprawdzi? Czy on ma siłę, szybkość, zwrotność, zadziorność, waleczność, a może dobrze gra głową, bo wiadomo że mimo iż boczny to obrońca to czasem musi wyręczyć środkowego.
qwertyq napisał(a):Wyświetl post
Źle rozumiesz. Chodzi mi to o, że może w takim przeciwnikiem Maciek Skorża chce 'zamurować' środek pola, a większość akcji prowadzić skrzydłami. Z kolei nie popadajmy w paranoje, Sobol, czy Diaz również potrafią posłać ładną piłkę do napastnika.
No teraz to pojechałeś po bandzie. A z jakimi nie będzie chciał zamurować, skoro im dalej tym przeciwnicy lepsi?
Ostatnio edytowane przez ciacho : 14.07.2009 o godz. 18:20.
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 14.07.2009, 18:19
A możesz podać choć jedną umiejętność jaką posiada Łobo,którą widzisz Ty i trener Skorża, która pozwala twierdzić, że Łobo się na tą pozycję nadaje i się tam sprawdzi? Czy on ma siłę, szybkość, zwrotność, zadziorność, waleczność, a może dobrze gra głową, bo wiadomo że mimo iż boczny to obrońca to czasem musi wyręczyć środkowego.
Sugerujesz że jesteś bardziej kompetentny od naszego trenera? Szczere gratulacje.

qwertyq
Junior Member

Stary 14.07.2009, 18:31
No teraz to pojechałeś po bandzie. A z jakimi nie będzie chciał zamurować, skoro im dalej tym przeciwnicy lepsi?
A Ty myślisz, że wystarczy wystawić na boisku samych ofensywnych bo wtedy wyżej wygramy?
www.qwertyq.digart.pl
WISŁA PANY!
ciacho
Senior Member

Stary 14.07.2009, 18:39
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
Sugerujesz że jesteś bardziej kompetentny od naszego trenera? Szczere gratulacje.
Brawo. Bardzo dobry wniosek wyciągnąłeś z tego co napisałem. Oj, przepraszam, to nie wniosek. Ty znalazłeś taki cytat w mojej wypowiedzi. Tym większe brawa.

qwertyq napisał(a):Wyświetl post
A Ty myślisz, że wystarczy wystawić na boisku samych ofensywnych bo wtedy wyżej wygramy?
Tak myślę. Równie trafny wniosek jak kolegi.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.07.2009, 18:43
licze że Łobo sprawdzi sie na prawej obronie jak kiedyś Kaliciak co został przesuniety z ataku na lewą obrone przez Smude.
Te wysokie zwycięstwa Tallina to chyba taki troche pic, tam większośc zespołów to są amatorzy.
Gładko wygrac kilokoma bramkami i bedzie sp[okój.Najbardziej licze na Małego i Pepe.
RAFi89
Senior Member

Stary 14.07.2009, 19:24
Podano na mecz sprzedano 2tys. biletów i mam pytanie czy przed meczem bilety będą jeszcze sprzedawane?
Bo jeśli nie to 2tys. kibiców to coś mało i można powiedzieć że raczej nie ma się czym chwalić. Skorża mówił że jest ciekaw jak rywale zagrają przed kilku tysięczną publicznością i raczej nie miał na myśli 2tys. W Krakowie było 10tys. kibiców i teraz nikt mi nie powie że nagle 8tys. jest na wakacjach albo pracuje jutro o tej godzinie. Wiadomo że nie każdy da radę chodzić na wszystkie spotkania ale przynajmniej na te 4tys. na jutrzejszym meczu chyba było nas stać. A jak nam budują stadion na 30tys. to narzekanie że za mały.
whoIam
Member

Od: 11.2006

Stary 14.07.2009, 20:01
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo że nie każdy da radę chodzić na wszystkie spotkania ale przynajmniej na te 4tys. na jutrzejszym meczu chyba było nas stać.
Taa zwłaszcza, że w wolnej sprzedaży było 3500 biletów
Ja osobiście uważam, że jak się zmobilizujemy to te 2000 fanatycznych głów zrobi całkiem przyzwoity kocioł i choć trochę da do zrozumienia naszym piłkarzom, że grają prawie u siebie.

A wracając do tematu to faktycznie te ostatnie wyniki Levadii trzeba brać na pół serio. Nasi muszą wyjść pewni siebie, ale z szacunkiem dla rywala i będzie dobrze.
Ostatnio edytowane przez whoIam : 14.07.2009 o godz. 20:08.
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 14.07.2009, 20:06
A ja mam takie pytanie czy bedzie jakies nagłosnienie no jutrzejszym meczu czy tylko jakas "szczekaczka"
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 14.07.2009, 22:05
Gdyby Wisła wprowadziła sprzedaż internetową to więcej kibiców zdecydowałoby się pojechać, na co czekam z niecierpliwością.
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 14.07.2009, 22:28
czuje że rozniesiemy Levadie... ogladajac skrót z meczu ktory wygrali 7-1 moge powiedziec że tylko 1 gol był zdobyty w normalny piłkarski sposob, reszta to błędy i amatorka, a nasi obroncy raczej nie pozwola sobie tamtym napastnikom na przyjecie piłki, obrocenie i wjechanie w pole karne.

Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 14.07.2009, 22:58
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
Podano na mecz sprzedano 2tys. biletów i mam pytanie czy przed meczem bilety będą jeszcze sprzedawane?
Bo jeśli nie to 2tys. kibiców to coś mało i można powiedzieć że raczej nie ma się czym chwalić. Skorża mówił że jest ciekaw jak rywale zagrają przed kilku tysięczną publicznością i raczej nie miał na myśli 2tys. W Krakowie było 10tys. kibiców i teraz nikt mi nie powie że nagle 8tys. jest na wakacjach albo pracuje jutro o tej godzinie. Wiadomo że nie każdy da radę chodzić na wszystkie spotkania ale przynajmniej na te 4tys. na jutrzejszym meczu chyba było nas stać. A jak nam budują stadion na 30tys. to narzekanie że za mały.

tylko pojmij ze teraz gramy na wyjazdach ,a nie w Krakowie.To robi duża roznice

Kiedy w Polske ostatnimi czasy pojechalo nas ponad 2 kola...szczerze mowiac nie pamietam(zagranicznych eskapad nie wliczam)

Wynik uznaje za przyzwoity,wiadomo ze zawsze moglo byc wiecej ale 2 tys ludzi zrobi napewno dobry młyn.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.07.2009, 23:50
stadion w Sosnowcu ma bodajże chyba lepszą murawę, niż ta jaka była ostatnimi czasy na Reymonta, może i jutro będzie gorąco, ale 20.30 to już przyjemna wieczorna pora, rywal zmęczony podróżą prezentujący niższy poziom sportowy. Tak sobie wymieniam powody dla których powinnyśmy wygrać ten mecz Nie mogę sie już doczekać, ciekaw jestem postawy Kirma, ustawienia i samej gry obrony, a także czy Brożek coś ustrzeli. Do tej pory ma niezły bilans w meczach pucharowych....mam nadzieję, że go jeszcze polepszy
What's new?

1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 15.07.2009, 00:33
2 tyś to chyba tak jak w kwestii ruchów transferowych - ani dobrze, ani źle - szkoda że jesteśmy jednymi z bardziej wygodnych kibiców w PL.

A co do meczu...Nie było mnie przez kilka dni i nie spodziewałem się żadnych niespodzianek a tu Głowa się rozleciał, Singlar się rozleciał na długo....kupiliśmy Jopa - do którego nikt inny mnie nie przekona niż tylko on swoją dobrą grą.

Nie wiem czego się spodziewać po dzisiejszym meczu - mam dokładnie ten sam mętlik we łbie jak przed pamiętnym Beitarem 5-0 i Lechem 1-4.Oczywiście 1-4 nawet nie biorę pod uwagę ale nie jestem też pewien czy uda nam się wygrać więcej niż 1 bramką i w ogóle czy uda nam się wygrać.
Oby bo ten dwumecz jest z gatunku 'must win' - coś jak minimum 1 punkt ze Śląskiem niedawno - Inaczej będzie tragedia..tu na forum to akurat mało ważne ale będzie masakra w klubie, więc zapomnieć na chwile o brakach i niedoróbkach a skupić na tych 90 minutach, bo one w dużej mierze zaważą na tym jaka będzie kadra i klimat w sezonie 09/10.
Oby poszło jak z Beitarem.
94 - Allah Akbar!!
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.07.2009, 00:38
Borek dzisiaj w Wydarzeniach mowil o Levadii takim tonem, jakby chcial pokazac ze trzeba sie ich obawiac.

Wiadomo, nie wolno lekceważyć przeciwnika (juz zygam ta kwestia) jednak jutro Wisła bedzie zdecydowanie kontrolowac gre, czestno nawet osmieszajac przeciwnika, na moje oko jest to pewne.

Nie ma sie czego bac, wygrana kilkoma bramkami, inazcej tego nie widze.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 15.07.2009, 00:42
sqallpl napisał(a):Wyświetl post

Nie ma sie czego bac, wygrana kilkoma bramkami, inazcej tego nie widze.
Żeby nie było, też na to liczę ale zadaj sobie trochę trudu i napisz mi kto z nimi w ostatnich latach wygrał kilkoma bramkami w pucharach
94 - Allah Akbar!!
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.07.2009, 00:49
Szachtar i Steaua ale to bylo prawie dekade temu, wiec nie ma co wspominac

Fakt ostatnio mieli nawet przyzwoite wyniki, ciekawe jak te mecze wygladaly... Mam nadzieje ze po jutrze i rewanzu, beda wygladac o wiele gorzej.

Czesto mam obawy ale jakos przed Levadia jestem calkiem spokojny.

Oby wszystko poszlo po naszemu.
Saja
Junior Member

Stary 15.07.2009, 08:30
Podobno Levadia zagra w osłabionym składzie:

Cytat:
Mistrz Estonii przebywa już w Polsce i przeciwko „Białej Gwieździe” zagra bez kontuzjowanego pomocnika Vitaliego Leitana.

Doświadczonego pomocnika, który był kiedyś przymierzany do gry w GKS Katowice, powinien zastąpić w wyjściowym składzie Rosjanin Władysław Iwanow lub jeden z młodych Finów.
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.07.2009, 09:22
jezeli nasi beda grac na swoim poziomie, to ich rozjedziemy. Jak sam wlasciciel przyznaje, ze u nich neinajlepiej z obrona, to co nam pozostaje?
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 15.07.2009, 09:33. Wisła-Levadia 15.07.09 godz. 20.30
Mecz juz dzisiaj, a nie ma osobnego tematu dotyczącego tylko tego danego pojedynku, więc postanowiłem założyć. Co do meczu to licze na gładkie 3-0, wiem szacunek szacunkiem, ale wynik musi być po naszej stronie Ciekaw jestem jak Skorża skompletuje jedenastkę, według mnie to powinna ona tak wyglądać:

Pawełek
Brożek-Jop-Marcelo-Diaz
Łobo-Sobol-Jirsak-Kirm
Małecki-Brożek

Jak dla mnie nie ma co ryzykować z Łobo na prawej obronie, Nrożek juz pare razy w lidze tam grywał, z konieczności jak po czerwonej kartce graliśmy w dziesietkę.
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.07.2009, 09:36
Ludzie, bez paniki!! To jest mistrz Estonii Jeżeli nie powieziemy ich co najmniej trójeczką to będę bardzo zdziwiony. Argumentem, że każdego się trzeba obawiać mnie nikt nie przekona. Nie mieszajmy kurtuazji z realizmem.
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 15.07.2009, 09:36
Przeszukujac serwis futbol.pl znalazłem fajny artykuł.. jak ktos sie nudzi to moze przeczytac
http://www.futbol.pl/artykul/58020.html
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów