|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
poza tym że osiedle jest jakie jest, to VIII Wiślacka- icki są w niewielkich ilościach, nie ujawniają się a ich działalność kończy sie jedynie na pisaniu po kiblach...
ale tak to w szkole tylko barwy Wiślackie z tego co wiem to jeszcze II jest Wiślacka |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Jeśli jesteś pewny, że będziesz chciał wykonywać dany zawód po tej szkole to ok. Ale jeśli nie jesteś niczego pewien, to nie pchaj się tutaj na 4 lata, bo to może być tylko stracony czas.
Jeśli jeszcze jakieś pytania, to służę ; ) ![]()
...i nawet jeśli będzie źle my nigdy nie poddamy się!
|
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
A jak na szkolnym mechanik ?
![]() " i smutek z serca zginie, troski odejdą precz."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Polecam IX LO, blisko centrum. Jak macie pytania to walić na priv.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zapraszamy do XIII LO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
mógłby ktoś przybliżyć IV LO? ile trzeba tam ptk (orientacyjnie), jacy ludzie itp.
![]() Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS. I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Jak wyglada sytuacja kibicowska na os. szkolnym?
![]() Chodzi tam ktoś może do technikum mechaninczego? ![]() ![]() FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.' |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
witać cie nie będą na pewno jeżeli jesteś z Płaszowa. w szkole hutnik i cracovia. nie chodziłem tam zeby nie było, ale troche się słyszało.
![]()
WIERNOŚĆ
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
A wybiera się w ogóle ktoś z Was do V albo do II LO ? Myślicie,że trochę powyżej 150 pkt mi starczy ?
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
do VLO z tego co pamietam to do najsłabszej klasy trzeba było mieć roku temu jakos ponad 175pkt, a do IILO chyba coś koło 165...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Więc mogę sobie wybić z głowy te licea :( ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie polecam II, V itp. Kolega z klasy chodzi do jednego z nich. Tam tylko zadania, nauka, praca, zadania... Jak będziecie się systematycznie uczyć to i tak osiągniecie wyniki na maturze, a główna zasługa reputacji V i II to ilość słynnych absolwentów...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Też nie polecam II czy V, nie słyszałem chyba żadnej obiektywnie pozytywnej opinii o tych szkołach. Osobiście polecam licea w stylu VI, VII, VIII czy X.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
^^^^ Stereotypowe wypowiedzi osób które nie wiedzą o czym piszą
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Nie ma się z czego śmiać i nie są to strereotypy bo jak nie może być wkuwania przez cały czas jak w V w jednej klasie jest koło 20 olimpijczyków...
Ja składam w pierwszej kolejności do VII później chyba X. Nie wiem natomiast zupełnie jaką dać 3 ciut słabszą od tych... ![]()
Tylko jeden Klub,
Kocham aż po grób. Kraków to nasz gród, Wisełko naprzód! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Do II do Humanów możesz spokojnie startować ze 150 pkt a przy farcie i nawet 145 jeżeli tylko test nie był za łatwy. Na Pierwszą rekrutację klasy ścisłe tak 165pkt poza biolchemami gdzie 170 i w II odejmij sobie 10 pkt. Humany na pierwszej rekrutacji to około tak 160-164 pkt. Weź poprawkę na łatwość testu, w moim był dosyć łatwy mat-przyr a dużo osób traciło na humanach.
Do V pierwsza rekrutacja od 174 punktach w humach i wyżej . Po drugiej może spadną o 5-7pkt.Co do II-ójek V-tek I-ynek Szkoły jak szkoły... Trafią Ci się nauczyciele którzy Cię zmuszą do nauki i dobrze Cię nauczą, ale często zdarza się też że nawet na przedmiotach kierunkowych trafisz na nauczycieli dzięki którym odkryjesz że w szkolę można przespać się przez 2-3h. To naprawdę wszystko zależy na jakich trafisz ludzi, okey w II,V czy I trafią Ci się tacy z którymi pewnie języka nie złapiesz, ale nie wszyscy olimpijczycy to osoby, które w 90% siedzą przed książką i nie poruszaj się bez niej. Często to osoby, które po prostu ograniczyły swoją obecność w gimnazjum do jednego konkursu. Jeżeli chodzi o dwójkę, to naprawdę da się chodzić do tej szkoły, chodzić na mecze i jeździć na wyjazdy Naprawdę znajdziesz tu trochę osób, które na Wisłę chodzą czy w jakiś sposób się udzielają. żydów kibicujących brak. Na + można zaliczyć też Turniej Gwiazdkowy na naszej hali i "Świętą Wojnę" na Wawelu, gdzie szkoły rywalizują między sobą, tworzy się oprawy.Nie taki straszny diabeł jak go malują. ![]() Choć gdybym miał wybrać drugi raz to poszedłbym do VII
Ostatnio edytowane przez Kurt : 28.05.2010 o godz. 22:26.
![]() ![]() Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz! Tylko Wisła! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kurt i JacobusTSW dziękuje za odpowiedzi. Nie pozostało mi nic,jak złożyć podanie i czekać
Bardziej jednak wolałbym chyba iść do II, bo poziom wysoki i ludzie fajni. Jedyne co jest niepokojące to ustne matury z polskiego. Dużo ludzi ma problem ze zdaniem :/ ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
szkoła mega Wiślacka, bezcenne było usłyszeć na lekcji od nauczyciela: 'Ania, kupiłaś już bilet na Legię?' 'Tak. A pani na jaki sektor się wybiera?' ;D ![]() Armia Białej Gwiazdy Esta hinchada se merece ser campeón!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Proszę o pomoc ;p.
Myślę już tylko pomiędzy I, II,V i pijarami. Nie wiem jeszcze na jakie profil ,ale na pewno coś z mat. Z dostaniem się nie będzie problemu ,bo mam laureata ;d. Więc co moglibyście polecić? Oczywiście chcę szkołę z wysokim poziomem i dobrym profilem matematycznym ,ale nie mam ochoty całego dnia spędzać z książkami. Jakieś rady? ![]()
,,Tylko najwięksi potrafią wyrzec się zemsty"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Online |
|
|
W II matma stoi na wysokim poziomie. Przynajmniej 2 lata temu tak bylo. Jest klasa mat-fiz i mat-chem. W tamtym roku chyba mieli wprowadzac algorytmy na ksztalt tych z V, ale nie wiem czy zrobili to ostatecznie.
A opinie o tym, ze trzeba sie uczyc caly czas i siedziec nad ksiazkami to jakies brednie. Kto sie chce wiecej pouczyc to sie pouczy, a kto woli sie obijac to moze to spokojnie robic i jechac na nizszych ocenach. Nie ma zamordyzmu. Nowa hale sportowa oddali jakis czas temu i prezentuje sie swietnie. Boisko ze sztuczna nawierzchnia jest. Wuefisci tez nie robia problemu jesli chodzi o to, co sie na zajeciach robi. Lokalizacja szkoly bardzo dobra, blisko rynku, swietne polaczenia komunikacyjne we wszystkie strony. Porterka tylko jebnieta i regulamin troche ostry, ale da sie przezyc. Poza tym moze cos sie zmienilo przez ten czas. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A tak oprócz poziomu nauczania? Atmosfera w porządku ?
Pytam zarówno o I,II,V, pijarów...![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Jako, że osobiście się znam mało na tych szkołach to bazuje na opowieściach innych osób, które tam uczęszczają bądź uczęszczały. A z owych wynika, że II jest nie fajna, I jest całkiem spoko a V jest bardzo mocno hardcorowa, ale da się przeżyć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Myśli ktoś z Was nad III lo ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Online |
|
|
Atmosfera zalezy w duzej mierze od Ciebie. Wolisz zadawac sie z osobami, ktore nie rozstaja sie z ksiazka - bedziesz zadowolony. Interesuja Cie osoby bardziej rozrywkowe - tez nie ma problemu. Tak jak wszedzie, w II sa rozni ludzie. Klasa sa liczne, zajecia z jezykow odbywaja sie w wymieszanych grupach, nowych znajomosci duzo nawiazesz, pokrewne dusze tez napewno znajdziesz. Ja nie narzekalem i dalej nie narzekam - z wieloma osobami utrzymuje staly kontakt 2 lata po maturze.
Mam rowniez duzo znajomych po I i po V. V atmosfere w duzej mierze zawdziecza wylajtowanemu dyrektorowi. Ma liberalne poglady i pozwala uczniom na bardzo wiele. Wielu kujonow tu trafia ale w duzej mierze to bardzo fajni ludzie. Rowniez Wiślacka szkoła, czego dowody mozna uswiadczyc na corocznych turniejach gwiazdkowych, ktore nawet maja na forum swoj temat. Znajomi I oceniaja najbardziej krytycznie z tych 3 szkol. Podobno atmosfera nieciekawa i nauczyciele potrafia dowalic, ale nie mnie oceniac bo nie uczeszczalem do tej szkoly. Mysle, ze troche przesadzaja. Liceum tak naprawde nie ma wielkiego wplywu na to kim bedziesz w zyciu. Masz juz wybrany zawod to idz do technikum. Jezeli nie to liceum, ale tutaj nie ma wielkiego znaczenia jakie. To ile sie bedziesz uczyl i jak zdasz mature zalezy wylacznie od Ciebie. Wiadomo, ze koledzy z klasy maja ogromy wplyw na nasze zachowania i ksztaltowanie charakteru. Nie ma sie co oszukiwac - w szkole teoretycznie "gorszej" nad ksiazkami spedzisz mniej czasu, ale jak juz mowilem dalsza edukacja zalezy wylacznie od Ciebie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Co do I to tak jak II i V to szkoła wiślacka. Swego czasu to pamiętam jak był organizowana szkolna wycieczka na mecz z Lazio
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hmm... Chyba się zdecyduję na II LO, ale niepokoi mnie jedna rzecz; trochę czytam na necie o tej szkole i dużo osób wypowiada się o chorej atmosferze, niezdrowym podejściu do ucznia itd...
Mógłby jakiś uczeń/absolwent II się ustosunkować do tego? I czy rzeczywiście profil ekonomiczny jest najgorszy w szkole i nie warto na niego się wybrać?
Ostatnio edytowane przez Alexander94 : 31.05.2010 o godz. 17:42.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Złożone paiery już macie
![]()
"Taka już nasza polska natura. Byle raz na koń siąść. Niemiec, Francuz, Angielczyk albo smagły Hiszpan od razu do oczu skoczy, a Polak pacjencję wrodzoną mając siła zniesie, długo się choćby takiemu Szwedzi- nie szarpać pozwoli, ale gdy się miara przebierze, jak huknie w pysk, to ci się taki Szwedzina trzy razy nogami nakryje... Bo fantazja jeszcze jest, a póki fantazja nie zginie, póty i Rzeczpospolita trwać będzie." - Pan Zagłoba BronoWice !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
X LO jest Wiślackie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Kleparz więc niewiadomo
![]()
"Taka już nasza polska natura. Byle raz na koń siąść. Niemiec, Francuz, Angielczyk albo smagły Hiszpan od razu do oczu skoczy, a Polak pacjencję wrodzoną mając siła zniesie, długo się choćby takiemu Szwedzi- nie szarpać pozwoli, ale gdy się miara przebierze, jak huknie w pysk, to ci się taki Szwedzina trzy razy nogami nakryje... Bo fantazja jeszcze jest, a póki fantazja nie zginie, póty i Rzeczpospolita trwać będzie." - Pan Zagłoba BronoWice !!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|