The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kamilll1906
Senior Member

Od: 10.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2010, 20:31
rainha napisał(a):Wyświetl post
A tuż za VII pod względem poziomu jaka jest szkoła mega Wiślacka?
poza tym że osiedle jest jakie jest, to VIII Wiślacka- icki są w niewielkich ilościach, nie ujawniają się a ich działalność kończy sie jedynie na pisaniu po kiblach...
ale tak to w szkole tylko barwy Wiślackie

z tego co wiem to jeszcze II jest Wiślacka

Odpowiedz cytując
RecordAble
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 09.05.2010, 21:26
sorin320 napisał(a):Wyświetl post
ekonomiku na kapucyńskiej ?
Jeśli jesteś pewny, że będziesz chciał wykonywać dany zawód po tej szkole to ok. Ale jeśli nie jesteś niczego pewien, to nie pchaj się tutaj na 4 lata, bo to może być tylko stracony czas.

Jeśli jeszcze jakieś pytania, to służę ; )
...i nawet jeśli będzie źle my nigdy nie poddamy się!
Odpowiedz cytując
Coal
Member

Od: 03.2009

Stary 12.05.2010, 17:19
A jak na szkolnym mechanik ?
" i smutek z serca zginie, troski odejdą precz."
Odpowiedz cytując
LeszekABG
Senior Member

Stary 12.05.2010, 20:55
Polecam IX LO, blisko centrum. Jak macie pytania to walić na priv.
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Stary 12.05.2010, 21:21
Zapraszamy do XIII LO TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 23.05.2010, 21:42
mógłby ktoś przybliżyć IV LO? ile trzeba tam ptk (orientacyjnie), jacy ludzie itp.
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 25.05.2010, 17:12
Jak wyglada sytuacja kibicowska na os. szkolnym?
Chodzi tam ktoś może do technikum mechaninczego?
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując
nienormalny989
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 25.05.2010, 23:24
witać cie nie będą na pewno jeżeli jesteś z Płaszowa. w szkole hutnik i cracovia. nie chodziłem tam zeby nie było, ale troche się słyszało.
WIERNOŚĆ
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.05.2010, 21:37
A wybiera się w ogóle ktoś z Was do V albo do II LO ? Myślicie,że trochę powyżej 150 pkt mi starczy ?
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.05.2010, 22:05
do VLO z tego co pamietam to do najsłabszej klasy trzeba było mieć roku temu jakos ponad 175pkt, a do IILO chyba coś koło 165...
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Stary 28.05.2010, 12:30
LanceTS napisał(a):Wyświetl post
do VLO z tego co pamietam to do najsłabszej klasy trzeba było mieć roku temu jakos ponad 175pkt, a do IILO chyba coś koło 165...

Więc mogę sobie wybić z głowy te licea :(
Odpowiedz cytując
LeszekABG
Senior Member

Stary 28.05.2010, 15:00
Nie polecam II, V itp. Kolega z klasy chodzi do jednego z nich. Tam tylko zadania, nauka, praca, zadania... Jak będziecie się systematycznie uczyć to i tak osiągniecie wyniki na maturze, a główna zasługa reputacji V i II to ilość słynnych absolwentów...
Odpowiedz cytując
Amptiq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 28.05.2010, 17:49
Też nie polecam II czy V, nie słyszałem chyba żadnej obiektywnie pozytywnej opinii o tych szkołach. Osobiście polecam licea w stylu VI, VII, VIII czy X.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 28.05.2010, 18:10
^^^^ Stereotypowe wypowiedzi osób które nie wiedzą o czym piszą
Odpowiedz cytując
rainha
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 28.05.2010, 18:47
Nie ma się z czego śmiać i nie są to strereotypy bo jak nie może być wkuwania przez cały czas jak w V w jednej klasie jest koło 20 olimpijczyków...
Ja składam w pierwszej kolejności do VII później chyba X. Nie wiem natomiast zupełnie jaką dać 3 ciut słabszą od tych...
Tylko jeden Klub,
Kocham aż po grób.
Kraków to nasz gród,

Wisełko naprzód!
Odpowiedz cytując
JacobusTSW
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.05.2010, 18:51
blanco napisał(a):Wyświetl post
A wybiera się w ogóle ktoś z Was do V albo do II LO ? Myślicie,że trochę powyżej 150 pkt mi starczy ?
Do II możesz próbować ale dopiero w drugiej rekrutacji masz szansę z takim wynikiem.
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.05.2010, 22:10
Do II do Humanów możesz spokojnie startować ze 150 pkt a przy farcie i nawet 145 jeżeli tylko test nie był za łatwy. Na Pierwszą rekrutację klasy ścisłe tak 165pkt poza biolchemami gdzie 170 i w II odejmij sobie 10 pkt. Humany na pierwszej rekrutacji to około tak 160-164 pkt. Weź poprawkę na łatwość testu, w moim był dosyć łatwy mat-przyr a dużo osób traciło na humanach.

Do V pierwsza rekrutacja od 174 punktach w humach i wyżej . Po drugiej może spadną o 5-7pkt.

Co do II-ójek V-tek I-ynek Szkoły jak szkoły... Trafią Ci się nauczyciele którzy Cię zmuszą do nauki i dobrze Cię nauczą, ale często zdarza się też że nawet na przedmiotach kierunkowych trafisz na nauczycieli dzięki którym odkryjesz że w szkolę można przespać się przez 2-3h. To naprawdę wszystko zależy na jakich trafisz ludzi, okey w II,V czy I trafią Ci się tacy z którymi pewnie języka nie złapiesz, ale nie wszyscy olimpijczycy to osoby, które w 90% siedzą przed książką i nie poruszaj się bez niej. Często to osoby, które po prostu ograniczyły swoją obecność w gimnazjum do jednego konkursu.
Jeżeli chodzi o dwójkę, to naprawdę da się chodzić do tej szkoły, chodzić na mecze i jeździć na wyjazdy Naprawdę znajdziesz tu trochę osób, które na Wisłę chodzą czy w jakiś sposób się udzielają. żydów kibicujących brak. Na + można zaliczyć też Turniej Gwiazdkowy na naszej hali i "Świętą Wojnę" na Wawelu, gdzie szkoły rywalizują między sobą, tworzy się oprawy.
Nie taki straszny diabeł jak go malują.

Choć gdybym miał wybrać drugi raz to poszedłbym do VII
Ostatnio edytowane przez Kurt : 28.05.2010 o godz. 22:26.

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Stary 29.05.2010, 14:40
Kurt i JacobusTSW dziękuje za odpowiedzi. Nie pozostało mi nic,jak złożyć podanie i czekać Bardziej jednak wolałbym chyba iść do II, bo poziom wysoki i ludzie fajni. Jedyne co jest niepokojące to ustne matury z polskiego. Dużo ludzi ma problem ze zdaniem :/

Odpowiedz cytując
AniaD303
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 29.05.2010, 21:37
blanco napisał(a):Wyświetl post
Bardziej jednak wolałbym chyba iść do II, bo poziom wysoki i ludzie fajni. Jedyne co jest niepokojące to ustne matury z polskiego. Dużo ludzi ma problem ze zdaniem :/
Panie Jolanty sobie lubią poszaleć na maturach

szkoła mega Wiślacka, bezcenne było usłyszeć na lekcji od nauczyciela: 'Ania, kupiłaś już bilet na Legię?' 'Tak. A pani na jaki sektor się wybiera?' ;D
Armia Białej Gwiazdy
Esta hinchada se merece ser campeón!
Odpowiedz cytując
Alexander94
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 30.05.2010, 19:10
Proszę o pomoc ;p.
Myślę już tylko pomiędzy I, II,V i pijarami. Nie wiem jeszcze na jakie profil ,ale na pewno coś z mat.
Z dostaniem się nie będzie problemu ,bo mam laureata ;d.
Więc co moglibyście polecić? Oczywiście chcę szkołę z wysokim poziomem i dobrym profilem matematycznym ,ale nie mam ochoty całego dnia spędzać z książkami. Jakieś rady?
,,Tylko najwięksi potrafią wyrzec się zemsty"
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 30.05.2010, 20:33
W II matma stoi na wysokim poziomie. Przynajmniej 2 lata temu tak bylo. Jest klasa mat-fiz i mat-chem. W tamtym roku chyba mieli wprowadzac algorytmy na ksztalt tych z V, ale nie wiem czy zrobili to ostatecznie.
A opinie o tym, ze trzeba sie uczyc caly czas i siedziec nad ksiazkami to jakies brednie. Kto sie chce wiecej pouczyc to sie pouczy, a kto woli sie obijac to moze to spokojnie robic i jechac na nizszych ocenach. Nie ma zamordyzmu. Nowa hale sportowa oddali jakis czas temu i prezentuje sie swietnie. Boisko ze sztuczna nawierzchnia jest. Wuefisci tez nie robia problemu jesli chodzi o to, co sie na zajeciach robi. Lokalizacja szkoly bardzo dobra, blisko rynku, swietne polaczenia komunikacyjne we wszystkie strony. Porterka tylko jebnieta i regulamin troche ostry, ale da sie przezyc. Poza tym moze cos sie zmienilo przez ten czas.
Odpowiedz cytując
Alexander94
Senior Member

Stary 30.05.2010, 20:37
A tak oprócz poziomu nauczania? Atmosfera w porządku ? Pytam zarówno o I,II,V, pijarów...
Odpowiedz cytując
Amptiq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 30.05.2010, 20:50
Jako, że osobiście się znam mało na tych szkołach to bazuje na opowieściach innych osób, które tam uczęszczają bądź uczęszczały. A z owych wynika, że II jest nie fajna, I jest całkiem spoko a V jest bardzo mocno hardcorowa, ale da się przeżyć.
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 30.05.2010, 21:01
Myśli ktoś z Was nad III lo ?
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 30.05.2010, 21:10
Atmosfera zalezy w duzej mierze od Ciebie. Wolisz zadawac sie z osobami, ktore nie rozstaja sie z ksiazka - bedziesz zadowolony. Interesuja Cie osoby bardziej rozrywkowe - tez nie ma problemu. Tak jak wszedzie, w II sa rozni ludzie. Klasa sa liczne, zajecia z jezykow odbywaja sie w wymieszanych grupach, nowych znajomosci duzo nawiazesz, pokrewne dusze tez napewno znajdziesz. Ja nie narzekalem i dalej nie narzekam - z wieloma osobami utrzymuje staly kontakt 2 lata po maturze.

Mam rowniez duzo znajomych po I i po V. V atmosfere w duzej mierze zawdziecza wylajtowanemu dyrektorowi. Ma liberalne poglady i pozwala uczniom na bardzo wiele. Wielu kujonow tu trafia ale w duzej mierze to bardzo fajni ludzie. Rowniez Wiślacka szkoła, czego dowody mozna uswiadczyc na corocznych turniejach gwiazdkowych, ktore nawet maja na forum swoj temat.
Znajomi I oceniaja najbardziej krytycznie z tych 3 szkol. Podobno atmosfera nieciekawa i nauczyciele potrafia dowalic, ale nie mnie oceniac bo nie uczeszczalem do tej szkoly. Mysle, ze troche przesadzaja.

Liceum tak naprawde nie ma wielkiego wplywu na to kim bedziesz w zyciu. Masz juz wybrany zawod to idz do technikum. Jezeli nie to liceum, ale tutaj nie ma wielkiego znaczenia jakie. To ile sie bedziesz uczyl i jak zdasz mature zalezy wylacznie od Ciebie. Wiadomo, ze koledzy z klasy maja ogromy wplyw na nasze zachowania i ksztaltowanie charakteru. Nie ma sie co oszukiwac - w szkole teoretycznie "gorszej" nad ksiazkami spedzisz mniej czasu, ale jak juz mowilem dalsza edukacja zalezy wylacznie od Ciebie.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 30.05.2010, 21:28
Co do I to tak jak II i V to szkoła wiślacka. Swego czasu to pamiętam jak był organizowana szkolna wycieczka na mecz z Lazio (szczególnie jeden nauczyciel geografii jest wielkim fanem) A co do ludzi to bardzo różni jak wszędzie ale atmosfera bardzo fajna. A co do poziomu to największy w humanach i chyba tam jest największy hardcore (jednak jestem umysł ścisły więc dla mnie historia i łacina to ogólnie jest hardorem ). Ogólnie poziom wysoki a wymagania zależą od nauczycieli. Już jestem parę lat po liceum więc na pewno wiele się zmieniło
Odpowiedz cytując
Alexander94
Senior Member

Stary 31.05.2010, 17:40
Hmm... Chyba się zdecyduję na II LO, ale niepokoi mnie jedna rzecz; trochę czytam na necie o tej szkole i dużo osób wypowiada się o chorej atmosferze, niezdrowym podejściu do ucznia itd...
Mógłby jakiś uczeń/absolwent II się ustosunkować do tego?
I czy rzeczywiście profil ekonomiczny jest najgorszy w szkole i nie warto na niego się wybrać?
Ostatnio edytowane przez Alexander94 : 31.05.2010 o godz. 17:42.
Odpowiedz cytując
PawełABG
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 13.06.2010, 12:19
Złożone paiery już macie Jeśli tak to napiszcie szkoły i ile punktów w przybliżeniu będziecie mieli ?
"Taka już nasza polska natura. Byle raz na koń siąść. Niemiec, Francuz, Angielczyk albo smagły Hiszpan od razu do oczu skoczy, a Polak pacjencję wrodzoną mając siła zniesie, długo się choćby takiemu Szwedzi- nie szarpać pozwoli, ale gdy się miara przebierze, jak huknie w pysk, to ci się taki Szwedzina trzy razy nogami nakryje... Bo fantazja jeszcze jest, a póki fantazja nie zginie, póty i Rzeczpospolita trwać będzie." - Pan Zagłoba BronoWice !!
Odpowiedz cytując
Faitmen
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 13.06.2010, 13:00
X LO jest Wiślackie
Odpowiedz cytując
PawełABG
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 13.06.2010, 13:16
Kleparz więc niewiadomo
"Taka już nasza polska natura. Byle raz na koń siąść. Niemiec, Francuz, Angielczyk albo smagły Hiszpan od razu do oczu skoczy, a Polak pacjencję wrodzoną mając siła zniesie, długo się choćby takiemu Szwedzi- nie szarpać pozwoli, ale gdy się miara przebierze, jak huknie w pysk, to ci się taki Szwedzina trzy razy nogami nakryje... Bo fantazja jeszcze jest, a póki fantazja nie zginie, póty i Rzeczpospolita trwać będzie." - Pan Zagłoba BronoWice !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów