The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.11.2011, 14:17
Warto zauwazyc ze od dzis jest 2 tygodnie do kolejnego meczu. Jesli zmieniac w trakcie rundy trenera to tylko teraz.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.11.2011, 14:17
Jeśli z Jimenezem to prawda, to nie ma nad czym się w ogóle zastanawiać. Nie sądziłem,że jest on w naszym zasięgu finansowym. Gdyby zgodził się na propozycję to podpisywać gościa raz dwa. Przynajmniej ma jakieś doświadczenie oraz sukcesy i to z topowych lig. Jak ma sobie poradzić z zaistniałą sytuacją to właśnie taki gość. Doświadczony. Prędzej z nim wyjdziemy na prostą niż z chłopem,którego jedynym sukcesem jest zdobycie MP. Facet ma drużyną codziennie na treningu,a oni nadal nie potrafią zagrać czegoś konstruktywnego w ataku i obronie.

Dyrektorem sportowym tez nie musi być Valcx. Skoro kandydaturę Hiszpana uwalił na korzyść swego ziomka, to za bardzo nie wiem gdzie tutaj sens dalszej z nim współpracy. Przyjmując,że to co piszą jest prawdą.

P.S. Oj, taki Grant to by tu pewnie przyszedł nawet piechotą. Fajny,sympatyczny gość. Ma tylko jeden feler. Mierny z niego trener.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 07.11.2011 o godz. 14:20.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 07.11.2011, 14:23
Grant u tych bukmacherow pojawil sie stad ze sie wokol Legii krecił (a i PZPN).
Trzymam kciuki ze FN ma racje.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.11.2011, 14:26
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Jeśli z Jimenezem to prawda, to nie ma nad czym się w ogóle zastanawiać. Nie sądziłem,że jest on w naszym zasięgu finansowym. Gdyby zgodził się na propozycję to podpisywać gościa raz dwa. Przynajmniej ma jakieś doświadczenie oraz sukcesy i to z topowych lig. Jak ma sobie poradzić z zaistniałą sytuacją to właśnie taki gość. Doświadczony. Prędzej z nim wyjdziemy na prostą niż z chłopem,którego jedynym sukcesem jest zdobycie MP. Facet ma drużyną codziennie na treningu,a oni nadal nie potrafią zagrać czegoś konstruktywnego w ataku i obronie.

Dyrektorem sportowym tez nie musi być Valcx. Skoro kandydaturę Hiszpana uwalił na korzyść swego ziomka, to za bardzo nie wiem gdzie tutaj sens dalszej z nim współpracy. Przyjmując,że to co piszą jest prawdą.

P.S. Oj, taki Grant to by tu pewnie przyszedł nawet piechotą. Fajny,sympatyczny gość. Ma tylko jeden feler. Mierny z niego trener.

Jak dzieci. Tyle lat i niczego się nie nauczyliście...

Jakiś portalik puszcza plotę i już sikacie po nogawkach, jakich to zajebistych fachowców i piłkarzy ściągniemy. Nie musi być Stan ani Robert, fachowcy już się ustawiają w kolejkę do trenowania naszych asów na naszych jednym boisku treningowym

Żal mi Ciebie, naprawdę.

EDIT: Nie, ale wy na serio to rozpatrujecie? Jimeneza? To może jeszcze Magatha?

Realna kandydatura już padła - Nawałka, później Smuda.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.11.2011 o godz. 14:32.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 07.11.2011, 14:29
Marszałek myślisz że Maaskant jest lepszym trenerem od Granta?. Ja myśle że jest odwrotnie, Grant jakiś wybitny nie jest ale ale poznał troche tej wielkiej pilki i pracował w klubach w ktorych nasz trener raczej nie będzie.
A Jimenez...marzenie
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 07.11.2011, 14:34
Maaskanta nie było dziś na treningu Wisły.
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.11.2011, 14:36
a o ktorej był ten trening?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.11.2011, 14:37
Czytaj ze zrozumieniem. Zaznaczyłem wyraźnie i to na początku pierwszego zdania,jeśli to prawda.

A z tymi fachowcami to różnie bywa. Topowy gość może przyjść i do Polski. Zawsze kilka groszy wpadnie, a jak coś nie wyjdzie to wytłumaczenia ma od groma. Brak zaplecza, brak pracy z młodzieżą, okrojony budżet transferowy,materiał piłkarsko podobny. A kaskę zawsze przytulić przez kilka miesięcy może. Kwestia smaku i aktualnych potrzeb finansowych. Z drugiej strony miasto ładne, wszędzie blisko, tylko w samolot się załadować. Żyć nie umierać. Tylko pogoda hujowa. Gdy tak do tego się podejdzie to niczego wykluczyć nie można.

P.S. Grant tym się różni od Maaskanta,że pracował w lepszych klubach,ale bez specjalnych wyników. Później wszystkich wprowadzał do I ligi, ale z Premiership. To jest Misiek, którego charakterystykę przedstawiłem powyżej. A czy lepszy od Maaskanta?Pewnie tak,ale nie trudno być lepszym od Holendra więc to żaden wskaźnik.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 07.11.2011 o godz. 14:44.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 07.11.2011, 14:37
Każdy trener,nawet Jerzy Wyrobek będzie teraz lepszy od Maskaanta.On już nic nie nauczy naszych piłkarzy.Co więcej sam nie wyciąga wniosków z własnych błędów nieustannie wystawiając Jaliensa w pierwszym składzieTacy amatorzy jak Jaliens,Lamey czy Diaz nie mieli prawa znaleźc się w Wiśle,ale nasz dyrektor sportowy i trener doprowadzili do tego,ze są tutaj i to za grube pieniądze.

Historia Maskaanta obecnie przypomina casus Beenhakkera gdy prowadził kadre.Też dobry poczatek jako efekt nowej miotły,a potem równia pochyła i kompromitujące porażki ze słabiakami po żenującej grze.Do tego buta i arogancja w wypowiedziach,uważanie się za nieomylnego i robienie z kibiców idiotów.Ale niektórzy nadal są w niego i Valcxa wpatrzeni jak w obrazek,"bo jest z Holandii".

Każdy ślepy zauważy,że ta drużyna z tym trenerem już nic nie osiągnie.
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 07.11.2011 o godz. 14:41.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.11.2011, 14:40
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
A z tymi fachowcami to różnie bywa. Topowy gość może przyjść i do Polski. Zawsze kilka gorszy wpadnie, a jak coś nie wyjdzie to wytłumaczenia ma od groma. Brak zaplecza, brak pracy z młodzieżą, okrojony budżet transferowy,materiał piłkarsko podobny. A kaskę zawsze przytulić przez kilka miesięcy może. Kwestia smaku i aktualnych potrzeb finansowych. Z drugiej strony miasto ładne, wszędzie blisko, tylko w samolot się załadować. Żyć nie umierać. Tylko pogoda hujowa.
Jakiś przykład? Czy może fantazja dopisuje?

Trochę kasy wpadnie? To znaczy co - milion euro mu damy? Pół?

Jesteście śmieszni że w ogóle rozpatrujecie takie plotki. Ale łudźcie się dalej, zderzenie z rzeczywistością będzie bardziej bolesne...

Jimenez

EDIT: Czemu wy ciągle łapiecie się na takie kosmiczne plotki?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.11.2011 o godz. 14:46.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.11.2011, 14:41
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a o ktorej był ten trening?
Koło 10 ... trwał bodajże godzinę
Odpowiedz cytując
alberto
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 07.11.2011, 14:53
jak kogoś interesuje to tu są młode derby na żywo http://www.malopolskatv.pl/07-xi-wisla-me-cracovia-me/ po pierwszej połowie 1:0 dla nas
Odpowiedz cytując
fudi8
Member

Od: 12.2010

Stary 07.11.2011, 14:57
sportnh napisał(a):Wyświetl post
Warto zauwazyc ze od dzis jest 2 tygodnie do kolejnego meczu. Jesli zmieniac w trakcie rundy trenera to tylko teraz.
Dobra uwaga, więc dowiemy się na pewno dziś lub jutro jak to będzie wyglądać z Maaskantem.
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 07.11.2011, 14:57
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jakiś przykład? Czy może fantazja dopisuje?

Trochę kasy wpadnie? To znaczy co - milion euro mu damy? Pół?

Jesteście śmieszni że w ogóle rozpatrujecie takie plotki. Ale łudźcie się dalej, zderzenie z rzeczywistością będzie bardziej bolesne...

Jimenez

EDIT: Czemu wy ciągle łapiecie się na takie kosmiczne plotki?
chłopie dyskutować o możliwości zatrudnienia trenera a jarać się,że na pewno do nas przyjdzie to dwie różne kwestie .
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.11.2011, 14:59
Maaskant dostal po tylku i w koncu zszedl na ziemie - w koncu zaczal gadac z sensem wiec moze w koncu zacznie tez cos trenowac.
Ma teraz 2 tygodnie żeby to jakoś poskładać, a potem 6 meczy na pokazanie, ze potrafi wyjść z tej sytuacji, ze panuje nad drużyną - moim zdaniem to całkiem dużo.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
TSW_forever
Member

Od: 01.2003

Stary 07.11.2011, 15:04
W czwartek rano o godz. około 8.00 mijaliśmy się w paru miejscach na lotnisku Luton z Szatałowem. Mam nadzieję, że to tylko jakiś zbieg okoliczności, a jego obecność w Londynie w dniu meczu Wisły, to tylko jakiś przypadek...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 07.11.2011, 15:05
borys napisał(a):Wyświetl post
(...)1,5 roku to czas po jakim reka trenera powinna byc widoczna, a tego nie ma.
(...)
To jest właśnie koronny argument za zwolnieniem Maaskanta. Ja też bym chciał,l by w Wiśle pracował "polski Fergusson" - ale muszą być jakieś argumenty za.

Nie widzę żadnego progresu w zakresie:
- stałych fragmentów - zarówno w ataku, jak i obronie;
- ustawieniu formacji defensywnej, szczególnie przy pułapkach ofsajdowych oraz w zakresie współpracy z bramkarzem;
- pracy skrzydeł - asekuracji pozycji, wymienności ról między skrzydłowym a bocznym obrońcą;
- schematów gry ofensywnej, szczególnie w ataku pozycyjnym.

Nie widzę także postępów u żadnego piłkarza, z którym Maaskant dłużej pracuje. Zgasł totalnie Kirm, Wilk trzyma ten sam poziom, co przed rokiem, Chavez - podobnie jak Kirm, Jirsak - po chwilowym wzlocie znowu upadek. Dobry trener potrafi wycisnąć z piłkarzy to, co najlepsze. Nawet Maciej Skorża potrafił pracować z Zieńczukiem i Pawłem Brożkiem - ci dwaj zawodnicy zrobili u niego kolosalne postępy.

Do niedawna argumentami "za" - w zasadzie jedynymi, ale na które sam zwracałem uwagę - były wyniki. Ale to było przed Podbeskidziem. Liczyłem także, że mecz z Fulham w Krakowie może być początkiem czegoś nowego. Zagraliśmy naprawdę niezły mecz. Co z tego, skoro potem wróciliśmy do starej pyty.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
MMMMM
Member

Od: 04.2011

Stary 07.11.2011, 15:08
Czy ktoś wie ile trwają treningi i ile ich jest w np wielkiej 4(5) Premiership albo w klubach niemieckich?
1 godziny trening to chyba dość krótko, to jak jedna lekcja wfu. Co można zrobić w takim czasie?
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 07.11.2011, 15:09
Moim zdaniem największe szanse ma trójka trenerów

1. Grant
2. Jimenez

3. Prof Dumbledore

Ludzie ile razy już jedną nogą w Wiśle byli wspaniali trenerzy zobaczą zaplecze boisko stadion tylko 3 razy większa pensja niż na zachodzie mogła by ich skłonić do przyjścia do nas.

Moskal/Jakis zagraniczny trener średniak z jakimś niby sukcesem - to są realne opcję na tą chwile.
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.11.2011, 15:10
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Marszałek myślisz że Maaskant jest lepszym trenerem od Granta?. Ja myśle że jest odwrotnie, Grant jakiś wybitny nie jest ale ale poznał troche tej wielkiej pilki i pracował w klubach w ktorych nasz trener raczej nie będzie.
A Jimenez...marzenie
i dotarł do finału LM, który pechowo przegrał z MU
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 07.11.2011, 15:12
TSW_forever napisał(a):Wyświetl post
W czwartek rano o godz. około 8.00 mijaliśmy się w paru miejscach na lotnisku Luton z Szatałowem. Mam nadzieję, że to tylko jakiś zbieg okoliczności, a jego obecność w Londynie w dniu meczu Wisły, to tylko jakiś przypadek...
Szatałow był na meczu w Londynie na 100%. Zaraz po spotkaniu mówił mi o tym kuzyn, który mieszka w Londynie i siedział na trybunie gospodarzy. Ale czy ma to jakiś związek z Jego pracą u nas? Mam nadzieję, że nie.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.11.2011, 15:16
nesta napisał(a):Wyświetl post
Jedno, proste pytanie, ktore juz zadawalem. Na jakiej podstawie opieraja niektorzy, ze z Maaskantem za pare miesiecy/lat bedzie dobra i silna druzyna i ta stabilizacja przyniesie efekt ? Bo jak ja analizuje kariere Maaskanta to on zadnych powazniejszych sukcesow nie osiagnal. Wiec po prostu sie zastanawiam, nie jako krytyk ani jego fan, dlaczego akurat w Wisle jego trenerski talent ma eksplodowac i poprowadzic ten klub do wielkich sukcesow ?

Bylbym pierwszym, ktory walczy o dlugofalowa prace trenera gdybym widzial, ze jego cv pelne jest sukcesow. Co logiczne przy umozliwieniu takiemu szkoleniowcowi spokojnej pracy moznaby miec nadzieje, ze powtorzy je rowniez w nowym miejscu pracy. Moze za 1 rok, moze za 2, a moze za 3.
Na wiosnę - o ile nikt nie zawali przygotowań motorycznych - ci piłkarze będą grali lepiej. Obojętne czy to będzie Maskaant czy inny trener. Przykre to może, ale zagrali dwa razy więcej meczy niż Cracovia w tym kilka w pucharach. Przypominam, co mówił Paweł Brożek, że mecz w pucharach kosztuje go więcej niż dwa w lidze
Dlatego najlepiej prezentują się nowi Serbowie i osatnio Lamey i Diaz.
Po dobrym wypoczynku i sensownym okresie przygotowawczym Chavez będzie przypominał faceta z poprzedniej rundy a nie ochwaconą szkapę. Przykre to ale piłkarzy gracjących na wysokim poziomie co trzy dni to my nie mamy.
Odpowiedz cytując
Mist
Member

Od: 05.2005

Stary 07.11.2011, 15:18
Szatałow ma odbywać staż w Fulham
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.11.2011, 15:30
sportnh napisał(a):Wyświetl post
GRANT Czyzby jakies przecieki ?
przecieki są zwykle wtedy, kiedy mają być. A jak nie ma być to na konferencji z pudełka wyskakuje Kasperczak

Po to są "przecieki" z wielkimi nazwiskami, żeby broń boże nikt nie bronił trenera dotychczasowego (czy nie podobnie było przy zwalnianiu Skorży?). Potem jest tekst "nie doszło do porozumienia" i przychodzi taki czy inny Maskaant

Jeżeli nikt nie widzi wartości jaką daje długotrwała praca i cierpliwe poprawianie najsłabszych ogniw, jeśli woli zaczynać wszystko od początku to efekty mamy jakie mamy.

Zamiast akademii piłkarskiej, zamiast dwóch trzech dobrych transferów, co okienko będą łapanki i igrzyska (lud ciemny zawsze uwielbiał ścinanie głów).

A puchary dostaną się cierpliwszym i bogatszym.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.11.2011, 15:31
Czy ktoś może potwierdzić, czy rzeczywiście Maaskanta nie było dziś na treningu?
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 07.11.2011, 15:31
flamengista napisał(a):Wyświetl post
To jest właśnie koronny argument za zwolnieniem Maaskanta. Ja też bym chciał,l by w Wiśle pracował "polski Fergusson" - ale muszą być jakieś argumenty za.

Nie widzę żadnego progresu w zakresie:
- stałych fragmentów - zarówno w ataku, jak i obronie;
- ustawieniu formacji defensywnej, szczególnie przy pułapkach ofsajdowych oraz w zakresie współpracy z bramkarzem;
- pracy skrzydeł - asekuracji pozycji, wymienności ról między skrzydłowym a bocznym obrońcą;
- schematów gry ofensywnej, szczególnie w ataku pozycyjnym.

Nie widzę także postępów u żadnego piłkarza, z którym Maaskant dłużej pracuje. Zgasł totalnie Kirm, Wilk trzyma ten sam poziom, co przed rokiem, Chavez - podobnie jak Kirm, Jirsak - po chwilowym wzlocie znowu upadek. Dobry trener potrafi wycisnąć z piłkarzy to, co najlepsze. Nawet Maciej Skorża potrafił pracować z Zieńczukiem i Pawłem Brożkiem - ci dwaj zawodnicy zrobili u niego kolosalne postępy.

Do niedawna argumentami "za" - w zasadzie jedynymi, ale na które sam zwracałem uwagę - były wyniki. Ale to było przed Podbeskidziem. Liczyłem także, że mecz z Fulham w Krakowie może być początkiem czegoś nowego. Zagraliśmy naprawdę niezły mecz. Co z tego, skoro potem wróciliśmy do starej pyty.
Dodałbym jeszcze - brak schematów szybkiego ataku, oraz wg mnie średnie przygotowanie kondycyjne.

Roberta mimo wszystko broni awans do LE i MP. Tego mu nikt nie zabierze. Natomiast gra jest słaba i gdyby nie kilka punktów "pomocy" od sędziów byłoby jeszcze gorzej z wynikami w lidze.

Nie uważam Roberta za złego trenera, ale wg mnie potrzeba nam człowieka z charakterem. Mniej PR a więcej wysiłku piłkarzy na treningach. Mam mieszane uczucia co do Roberta. Z jednej strony emocje i zmiana na szybko są najgorsze, a z drugiej strony czasami lepsza taka zmiana niż czekanie aż będzie całkiem źle.

Tak czy owak jestem bliżej flamengista tego co piszesz o Robercie niż dalej

BTW
A miało być 6 punktów w meczach z Podbeskidziem i Parchami - a jest 0
A najgorsze (tak najgorsze) w tym wszystkim jest to że mecz z kompleksiarzami był z naszej strony jednym z lepszych, tylko przegranym. Niektóre nasze popisy (zwycięskie) jak z Zagłebiem były dużo słabsze. Gdzie zatem ta gra? A przepraszam - momenty były
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
waspinator
Junior Member

Od: 02.2008

Stary 07.11.2011, 15:36
Ja tylko skopiuję moja wypowiedz z shoutbox-a:

Tak zwolnijmy Maskanta a na jego miejsce weźmy Jimeneza, on na pewno odniesie sukces przecież wszędzie odnosił sukces u Nas nie może być inaczej... Zaraz po tym jak Pan Prezes da mu kilka milionów euro na ściągnięcie kilku Hiszpanów lub greków...

Już to widzę:
- Panie Prezesie dam sukces ale potrzebuje 2-4 miliony euro na obrońców, pomocnika i napastnika
- Nie ma sprawy Manolo przyjdź po południu

Nie oszukujmy się kluby w których pracował Hiszpan mają zupełnie inny budżet od Wisły, on tutaj nic nie zdziała... Jedyne co może zrobić to sprowadzenie kolejnych "emerytów" (tym razem zaciąg hiszpańsko-portugalsko-grecki) na 1-2 sezony po czym przegra 3 mecze i też go wszyscy zwolnicie...

Dać czas do końca umowy i potem rozliczać, takie jest moje zdanie
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.11.2011, 15:37
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
A najgorsze (tak najgorsze) w tym wszystkim jest to że mecz z kompleksiarzami był z naszej strony jednym z lepszych, tylko przegranym. Niektóre nasze popisy (zwycięskie) jak z Zagłebiem były dużo słabsze. Gdzie zatem ta gra? A przepraszam - momenty były
czyli wczoraj rozegraliśmy niezłe zawody z drużyną która jechali wszyscy.Jest sie z czego cieszyć.
Gdzie Fulham gdzie Cracovia ?

Czekam na zmianę nazwy tematu na "nie jest". Zobaczymy czy sie doczekam już dziś czy może trwać to będzie do czerwca
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 07.11.2011, 15:46
szprotson napisał(a):Wyświetl post
czyli wczoraj rozegraliśmy niezłe zawody z drużyną która jechali wszyscy.Jest sie z czego cieszyć.
Gdzie Fulham gdzie Cracovia ?

Czekam na zmianę nazwy tematu na "nie jest". Zobaczymy czy sie doczekam już dziś czy może trwać to będzie do czerwca
Właśnie na tym polega dramat tej sytuacji - że jak na padlinę którą nam funduje Maaskant, wczoraj nie było najgorzej, tylko wynik nie ten. Oczywiście porażka ta przelała czarę goryczy.

Jakby Wisła błyszczała w grupie LE, grała lepiej w lidze - sądzę że większość kibiców mogłaby wybaczyć ten blamaż wczorajszy Maaskantowi i piłkarzom. Ale jak grany padlinę to chociaż w tym meczu powinni się wznieść na wyżyny swoich umiejętności i ograć ostatnią drużynę w tabeli. Albo chociaż zremisować.

Nie jestem zwolennikiem zwalniania trenera po kilku a tym bardziej jednej porażce, ale tak jak pisałem wyżej - ta porażka przelała czarę goryczy.

Uważam że Cupiał, nawet jeśli chce zwolnić Maaskanta - nie podejmuje decyzji teraz ale zastanowi się nad tym za kilka dni kiedy emocje opadną. Bo oby się nie okazało że wejdziemy z deszczu pod rynnę.

(Ja już od jakiegoś czasu uważam ze Maaskant będąc dobrym trenerem - nie pasuje do polskich realiów i dawno zamieniłbym go na jakiegoś Niemca od dyscypliny.... czy może takiego Lucescu z Rapidu)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
hipokrates
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 07.11.2011, 15:50
MMMMM napisał(a):Wyświetl post
Czy ktoś wie ile trwają treningi i ile ich jest w np wielkiej 4(5) Premiership albo w klubach niemieckich?
1 godziny trening to chyba dość krótko, to jak jedna lekcja wfu. Co można zrobić w takim czasie?
chyba wiekszosc druzyn tych najlepszych trenuje okolo 1,5 godziny.. raz dziennie i sa to treningi dosyc lekkie w trakcoe sezonu.. tylko ze takie druzyny maja mecze co 3 dni na okraglo... a trzeba zauwazyc ze nic do meczu tak nie przygotowuje jak wlasnie rozgrywanie ich wielu.. treningi musza byc w takim przypadku lekkie zeby nie zajechac pilkarzy i zeby caly czas w dzien meczu byli na swiezosci..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów