|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Warto zauwazyc ze od dzis jest 2 tygodnie do kolejnego meczu. Jesli zmieniac w trakcie rundy trenera to tylko teraz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Jeśli z Jimenezem to prawda, to nie ma nad czym się w ogóle zastanawiać. Nie sądziłem,że jest on w naszym zasięgu finansowym. Gdyby zgodził się na propozycję to podpisywać gościa raz dwa. Przynajmniej ma jakieś doświadczenie oraz sukcesy i to z topowych lig. Jak ma sobie poradzić z zaistniałą sytuacją to właśnie taki gość. Doświadczony. Prędzej z nim wyjdziemy na prostą niż z chłopem,którego jedynym sukcesem jest zdobycie MP. Facet ma drużyną codziennie na treningu,a oni nadal nie potrafią zagrać czegoś konstruktywnego w ataku i obronie.
Dyrektorem sportowym tez nie musi być Valcx. Skoro kandydaturę Hiszpana uwalił na korzyść swego ziomka, to za bardzo nie wiem gdzie tutaj sens dalszej z nim współpracy. Przyjmując,że to co piszą jest prawdą. P.S. Oj, taki Grant to by tu pewnie przyszedł nawet piechotą. Fajny,sympatyczny gość. Ma tylko jeden feler. Mierny z niego trener.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 07.11.2011 o godz. 14:20.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Grant u tych bukmacherow pojawil sie stad ze sie wokol Legii krecił (a i PZPN).
Trzymam kciuki ze FN ma racje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() Jak dzieci. Tyle lat i niczego się nie nauczyliście... Jakiś portalik puszcza plotę i już sikacie po nogawkach, jakich to zajebistych fachowców i piłkarzy ściągniemy. Nie musi być Stan ani Robert, fachowcy już się ustawiają w kolejkę do trenowania naszych asów na naszych jednym boisku treningowym ![]() Żal mi Ciebie, naprawdę. EDIT: Nie, ale wy na serio to rozpatrujecie? Jimeneza? To może jeszcze Magatha? ![]() Realna kandydatura już padła - Nawałka, później Smuda.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.11.2011 o godz. 14:32.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Marszałek myślisz że Maaskant jest lepszym trenerem od Granta?. Ja myśle że jest odwrotnie, Grant jakiś wybitny nie jest ale ale poznał troche tej wielkiej pilki i pracował w klubach w ktorych nasz trener raczej nie będzie.
A Jimenez...marzenie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Maaskanta nie było dziś na treningu Wisły.
![]() 111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków "Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie." '27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
a o ktorej był ten trening?
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Czytaj ze zrozumieniem. Zaznaczyłem wyraźnie i to na początku pierwszego zdania,jeśli to prawda.
A z tymi fachowcami to różnie bywa. Topowy gość może przyjść i do Polski. Zawsze kilka groszy wpadnie, a jak coś nie wyjdzie to wytłumaczenia ma od groma. Brak zaplecza, brak pracy z młodzieżą, okrojony budżet transferowy,materiał piłkarsko podobny. A kaskę zawsze przytulić przez kilka miesięcy może. Kwestia smaku i aktualnych potrzeb finansowych. Z drugiej strony miasto ładne, wszędzie blisko, tylko w samolot się załadować. Żyć nie umierać. Tylko pogoda hujowa. Gdy tak do tego się podejdzie to niczego wykluczyć nie można. P.S. Grant tym się różni od Maaskanta,że pracował w lepszych klubach,ale bez specjalnych wyników. Później wszystkich wprowadzał do I ligi, ale z Premiership. To jest Misiek, którego charakterystykę przedstawiłem powyżej. A czy lepszy od Maaskanta?Pewnie tak,ale nie trudno być lepszym od Holendra więc to żaden wskaźnik.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 07.11.2011 o godz. 14:44.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Każdy trener,nawet Jerzy Wyrobek będzie teraz lepszy od Maskaanta.On już nic nie nauczy naszych piłkarzy.Co więcej sam nie wyciąga wniosków z własnych błędów nieustannie wystawiając Jaliensa w pierwszym składzieTacy amatorzy jak Jaliens,Lamey czy Diaz nie mieli prawa znaleźc się w Wiśle,ale nasz dyrektor sportowy i trener doprowadzili do tego,ze są tutaj i to za grube pieniądze.
Historia Maskaanta obecnie przypomina casus Beenhakkera gdy prowadził kadre.Też dobry poczatek jako efekt nowej miotły,a potem równia pochyła i kompromitujące porażki ze słabiakami po żenującej grze.Do tego buta i arogancja w wypowiedziach,uważanie się za nieomylnego i robienie z kibiców idiotów.Ale niektórzy nadal są w niego i Valcxa wpatrzeni jak w obrazek,"bo jest z Holandii". Każdy ślepy zauważy,że ta drużyna z tym trenerem już nic nie osiągnie.
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 07.11.2011 o godz. 14:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Trochę kasy wpadnie? To znaczy co - milion euro mu damy? Pół? Jesteście śmieszni że w ogóle rozpatrujecie takie plotki. Ale łudźcie się dalej, zderzenie z rzeczywistością będzie bardziej bolesne... Jimenez ![]() EDIT: Czemu wy ciągle łapiecie się na takie kosmiczne plotki?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.11.2011 o godz. 14:46.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
jak kogoś interesuje to tu są młode derby na żywo http://www.malopolskatv.pl/07-xi-wisla-me-cracovia-me/ po pierwszej połowie 1:0 dla nas
|
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Maaskant dostal po tylku i w koncu zszedl na ziemie - w koncu zaczal gadac z sensem wiec moze w koncu zacznie tez cos trenowac.
Ma teraz 2 tygodnie żeby to jakoś poskładać, a potem 6 meczy na pokazanie, ze potrafi wyjść z tej sytuacji, ze panuje nad drużyną - moim zdaniem to całkiem dużo. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
W czwartek rano o godz. około 8.00 mijaliśmy się w paru miejscach na lotnisku Luton z Szatałowem. Mam nadzieję, że to tylko jakiś zbieg okoliczności, a jego obecność w Londynie w dniu meczu Wisły, to tylko jakiś przypadek...
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Nie widzę żadnego progresu w zakresie: - stałych fragmentów - zarówno w ataku, jak i obronie; - ustawieniu formacji defensywnej, szczególnie przy pułapkach ofsajdowych oraz w zakresie współpracy z bramkarzem; - pracy skrzydeł - asekuracji pozycji, wymienności ról między skrzydłowym a bocznym obrońcą; - schematów gry ofensywnej, szczególnie w ataku pozycyjnym. Nie widzę także postępów u żadnego piłkarza, z którym Maaskant dłużej pracuje. Zgasł totalnie Kirm, Wilk trzyma ten sam poziom, co przed rokiem, Chavez - podobnie jak Kirm, Jirsak - po chwilowym wzlocie znowu upadek. Dobry trener potrafi wycisnąć z piłkarzy to, co najlepsze. Nawet Maciej Skorża potrafił pracować z Zieńczukiem i Pawłem Brożkiem - ci dwaj zawodnicy zrobili u niego kolosalne postępy. Do niedawna argumentami "za" - w zasadzie jedynymi, ale na które sam zwracałem uwagę - były wyniki. Ale to było przed Podbeskidziem. Liczyłem także, że mecz z Fulham w Krakowie może być początkiem czegoś nowego. Zagraliśmy naprawdę niezły mecz. Co z tego, skoro potem wróciliśmy do starej pyty. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Czy ktoś wie ile trwają treningi i ile ich jest w np wielkiej 4(5) Premiership albo w klubach niemieckich?
1 godziny trening to chyba dość krótko, to jak jedna lekcja wfu. Co można zrobić w takim czasie? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Moim zdaniem największe szanse ma trójka trenerów
1. Grant 2. Jimenez 3. Prof Dumbledore Ludzie ile razy już jedną nogą w Wiśle byli wspaniali trenerzy zobaczą zaplecze boisko stadion tylko 3 razy większa pensja niż na zachodzie mogła by ich skłonić do przyjścia do nas. Moskal/Jakis zagraniczny trener średniak z jakimś niby sukcesem - to są realne opcję na tą chwile. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Szatałow był na meczu w Londynie na 100%. Zaraz po spotkaniu mówił mi o tym kuzyn, który mieszka w Londynie i siedział na trybunie gospodarzy. Ale czy ma to jakiś związek z Jego pracą u nas? Mam nadzieję, że nie.
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() Dlatego najlepiej prezentują się nowi Serbowie i osatnio Lamey i Diaz. Po dobrym wypoczynku i sensownym okresie przygotowawczym Chavez będzie przypominał faceta z poprzedniej rundy a nie ochwaconą szkapę. Przykre to ale piłkarzy gracjących na wysokim poziomie co trzy dni to my nie mamy. |
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Szatałow ma odbywać staż w Fulham
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
przecieki są zwykle wtedy, kiedy mają być. A jak nie ma być to na konferencji z pudełka wyskakuje Kasperczak
![]() Po to są "przecieki" z wielkimi nazwiskami, żeby broń boże nikt nie bronił trenera dotychczasowego (czy nie podobnie było przy zwalnianiu Skorży?). Potem jest tekst "nie doszło do porozumienia" i przychodzi taki czy inny Maskaant ![]() Jeżeli nikt nie widzi wartości jaką daje długotrwała praca i cierpliwe poprawianie najsłabszych ogniw, jeśli woli zaczynać wszystko od początku to efekty mamy jakie mamy. Zamiast akademii piłkarskiej, zamiast dwóch trzech dobrych transferów, co okienko będą łapanki i igrzyska (lud ciemny zawsze uwielbiał ścinanie głów). A puchary dostaną się cierpliwszym i bogatszym. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Czy ktoś może potwierdzić, czy rzeczywiście Maaskanta nie było dziś na treningu?
![]()
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".
BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Roberta mimo wszystko broni awans do LE i MP. Tego mu nikt nie zabierze. Natomiast gra jest słaba i gdyby nie kilka punktów "pomocy" od sędziów byłoby jeszcze gorzej z wynikami w lidze. Nie uważam Roberta za złego trenera, ale wg mnie potrzeba nam człowieka z charakterem. Mniej PR a więcej wysiłku piłkarzy na treningach. Mam mieszane uczucia co do Roberta. Z jednej strony emocje i zmiana na szybko są najgorsze, a z drugiej strony czasami lepsza taka zmiana niż czekanie aż będzie całkiem źle. Tak czy owak jestem bliżej flamengista tego co piszesz o Robercie niż dalej BTW A miało być 6 punktów w meczach z Podbeskidziem i Parchami - a jest 0 ![]() A najgorsze (tak najgorsze) w tym wszystkim jest to że mecz z kompleksiarzami był z naszej strony jednym z lepszych, tylko przegranym. Niektóre nasze popisy (zwycięskie) jak z Zagłebiem były dużo słabsze. Gdzie zatem ta gra? A przepraszam - momenty były ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Ja tylko skopiuję moja wypowiedz z shoutbox-a:
Tak zwolnijmy Maskanta a na jego miejsce weźmy Jimeneza, on na pewno odniesie sukces przecież wszędzie odnosił sukces u Nas nie może być inaczej... Zaraz po tym jak Pan Prezes da mu kilka milionów euro na ściągnięcie kilku Hiszpanów lub greków... Już to widzę: - Panie Prezesie dam sukces ale potrzebuje 2-4 miliony euro na obrońców, pomocnika i napastnika - Nie ma sprawy Manolo przyjdź po południu Nie oszukujmy się kluby w których pracował Hiszpan mają zupełnie inny budżet od Wisły, on tutaj nic nie zdziała... Jedyne co może zrobić to sprowadzenie kolejnych "emerytów" (tym razem zaciąg hiszpańsko-portugalsko-grecki) na 1-2 sezony po czym przegra 3 mecze i też go wszyscy zwolnicie... Dać czas do końca umowy i potem rozliczać, takie jest moje zdanie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Gdzie Fulham gdzie Cracovia ? Czekam na zmianę nazwy tematu na "nie jest". Zobaczymy czy sie doczekam już dziś czy może trwać to będzie do czerwca ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Jakby Wisła błyszczała w grupie LE, grała lepiej w lidze - sądzę że większość kibiców mogłaby wybaczyć ten blamaż wczorajszy Maaskantowi i piłkarzom. Ale jak grany padlinę to chociaż w tym meczu powinni się wznieść na wyżyny swoich umiejętności i ograć ostatnią drużynę w tabeli. Albo chociaż zremisować. Nie jestem zwolennikiem zwalniania trenera po kilku a tym bardziej jednej porażce, ale tak jak pisałem wyżej - ta porażka przelała czarę goryczy. Uważam że Cupiał, nawet jeśli chce zwolnić Maaskanta - nie podejmuje decyzji teraz ale zastanowi się nad tym za kilka dni kiedy emocje opadną. Bo oby się nie okazało że wejdziemy z deszczu pod rynnę. (Ja już od jakiegoś czasu uważam ze Maaskant będąc dobrym trenerem - nie pasuje do polskich realiów i dawno zamieniłbym go na jakiegoś Niemca od dyscypliny.... czy może takiego Lucescu z Rapidu) ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
chyba wiekszosc druzyn tych najlepszych trenuje okolo 1,5 godziny.. raz dziennie i sa to treningi dosyc lekkie w trakcoe sezonu.. tylko ze takie druzyny maja mecze co 3 dni na okraglo... a trzeba zauwazyc ze nic do meczu tak nie przygotowuje jak wlasnie rozgrywanie ich wielu.. treningi musza byc w takim przypadku lekkie zeby nie zajechac pilkarzy i zeby caly czas w dzien meczu byli na swiezosci..
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|