The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.09.2010, 20:30
Idą ciężkie czasy dla Małeckiego w Wiśle.Maaskant już parę razy zaznaczał,że u niego mogą grać tylko inteligentni piłkarze.Cóż z tego,że Patryk sprawia wrażenie kogoś kto dużo biega i ogólnie robi trochę wiatru,skoro generalnie wszystko to psu na budę jest zdatne.9 na 10 jego podań ze skrzydła jest do niczego.Facet zupełnie nie myśli na boisku i podejmuje z reguły złe decyzje.Nie widzę go w Wiśle Maaskanta.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.09.2010, 21:06
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Idą ciężkie czasy dla Małeckiego w Wiśle.Maaskant już parę razy zaznaczał,że u niego mogą grać tylko inteligentni piłkarze.Cóż z tego,że Patryk sprawia wrażenie kogoś kto dużo biega i ogólnie robi trochę wiatru,skoro generalnie wszystko to psu na budę jest zdatne.9 na 10 jego podań ze skrzydła jest do niczego.Facet zupełnie nie myśli na boisku i podejmuje z reguły złe decyzje.Nie widzę go w Wiśle Maaskanta.
czyli jakbyśmy postawili wiatrak, to było by tak samo jak z Małecki, tyle że mnie gadania
a jakbyśmy ten wiatrak zrobili tak, żeby prąd tworzył to było by nawet z korzyścią.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.09.2010, 21:13
Titto napisał(a):Wyświetl post
Jakiś czas temu spotkałem Boguskiego z dziewczyną i muszę przyznać, że co jak co ale dziewczynę to on ma ładną.
Żonę, no chyba że coś się zmieniło
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 19.09.2010, 21:38
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Żonę, no chyba że coś się zmieniło
W takim razie żonę.

A może by sobie zmienił Boguś zmienił fryzurę na taką z wcześniejszych lat

Przynajmniej nie sprawiał by wizerunku takiej panienki.
Odpowiedz cytując
marcinm
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 19.09.2010, 21:48
SB napisał(a):Wyświetl post
Jako, że stałem przy zejściu do szatni to taka mała uwaga odnośnie Kirma. Nie dość, że nic nie gra to po meczu uciekł pierwszy nie dziękując kibicom. Mimo, że Jirsak wyraźnie dał mu znać, że ma wrócić to Kirm tylko zrobił dwa kroki w tył i znowu uciekł. Pora go sprzedać
Kirma juz pare razy widziałem jak szedł do szatni pomimo iz reszta druzyny podchodziła....nie wiem tylko dlaczego tak
przecież mu nie nawrzucalismy nigdy.....
Odpowiedz cytując
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 19.09.2010, 21:55
marcinm napisał(a):Wyświetl post
przecież mu nie nawrzucalismy nigdy.....
Moze najwyższa pora
Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy.

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.09.2010, 22:18
ponury napisał(a):Wyświetl post
Moze najwyższa pora
Kirm akurat powinien już powoli żegnać się z Reymonta. Nie można odskorżania ograniczać jedynie do Jopa czy Hristova, gość miał masę szans i czasu żeby cokolwiek pokazać, a statystyki ma podobne jak Łobo.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.09.2010, 22:22
Titto napisał(a):Wyświetl post
W takim razie żonę.

A może by sobie zmienił Boguś zmienił fryzurę na taką z wcześniejszych lat

Przynajmniej nie sprawiał by wizerunku takiej panienki.
Jak dla mnie wsio ryba ten jego wizerunek, byleby dobrze grał... A tak niestety nie jest.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.09.2010, 23:13
K..a może ponajeżdżajcie na piłkarzy Legii, Lecha, Cracovii itp. , a NIE Wisły? Myślicie że jesteście fajni? Myślicie, że im tym pomagacie? Tak, oni też czytają to forum... Myślicie, że ktoś się przejmie w klubie tym, że jeden z drugim napisał: sprzedać go? Nie! To skończcie to pie...enie płaczki, bo tylko nim szkodzicie.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 19.09.2010, 23:23
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
K..a może ponajeżdżajcie na piłkarzy Legii, Lecha, Cracovii itp. , a NIE Wisły? Myślicie że jesteście fajni? Myślicie, że im tym pomagacie? Tak, oni też czytają to forum... Myślicie, że ktoś się przejmie w klubie tym, że jeden z drugim napisał: sprzedać go? Nie! To skończcie to pie...enie płaczki, bo tylko nim szkodzicie.
Wiesz co, dotąd byłeś tylko śmieszny, teraz już jesteś żałosny.

Żaden post nie pomoże patałachowi nauczyć się grać w piłkę, podobnie też żaden mu w tym nie przeszkodzi. Gdyby w klubie kierowali się czymś takim jak umiejętności piłkarskie, to nasza sytuacja wyglądałaby teraz zupełnie inaczej, fakt. Ale to nie znaczy, że wszyscy mają udawać, że jest dobrze, że Wojtuś Łobodziński czeka na przełamanie, że Kirm się wstydzi pokazać swoje prawdziwe umiejętności, albo że Rafał Boguski nauczy się przyjmować piłkę. Postaraj się zrozumieć ludzi, którzy piłkarzy oceniają po tym, jak grają w piłkę - a nie mówimy tu o jednym nieudanym meczu, tylko permanentnym kopaniu się po czole od co najmniej roku ( rekordzista - Łobo - robi to od pierwszego meczu w naszych barwach ).

A tak w ogóle, to zaparz sobie może jakieś ziółka, bo ostatnio rzucasz się do wszystkich na tym forum.

P.S. A tak między nami - choćbyśmy Łobodzińskiemu pomnik wybudowali, to mu to nie pomoże grać lepiej. To po prostu słaby piłkarz. Gdyby miał jeszcze jakieś zasługi dla klubu, jak Sobolewski, Żurawski albo Cleber. A to po prostu zwykły, marny najemnik...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.09.2010 o godz. 23:27.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 19.09.2010, 23:58
Schowaj argumenty ad personam do kieszeni, bo się dyskredytujesz do jakiejkolwiek rozmowy. Po raz kolejny Ci piszę, że mi nie chodzi o ocenę umiejętności piłkarskich, tylko o najeżdżanie, mieszanie z błotem, wyśmiewanie itp. Może ciężko Ci to pojąć, ale nastawienie psychiczne piłkarza ma wiele do rzeczy. Jak przed strzałem zacznie się zastanawiać, "a moze nie strzelę, bo jeszcze nie trafię i mnie wyśmieja" to będzie z tego d...a, a nie strzał.

PS. Całe sczęście, że już nie jesteś moderatorem, bo wreszcie mogę Cię dodać do "ignorowanych". Bez odbioru.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.09.2010, 02:08
PS. Całe sczęście, że już nie jesteś moderatorem, bo wreszcie mogę Cię dodać do "ignorowanych". Bez odbioru.
Bardzo słusznie. Podobnie powinni zrobić Ci biedni, słabi psychicznie piłkarze wchodzący na forum. Dla niektórych najlepiej byłoby w ogóle tu nie wchodzić - bo jeszcze jakiś nie-kibic Wisły przypomni sobie, ile taki Łobo strzelił goli, zaliczył asyst i postanowi wyrazić swój podziw dla tych porażających ( serio ) statystyk.
I później jak mu przyjdzie strzelić na bramkę, to zrobi to - jak zawsze...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 20.09.2010, 10:34
Schowaj argumenty ad personam do kieszeni, bo się dyskredytujesz do jakiejkolwiek rozmowy. Po raz kolejny Ci piszę, że mi nie chodzi o ocenę umiejętności piłkarskich, tylko o najeżdżanie, mieszanie z błotem, wyśmiewanie itp. Może ciężko Ci to pojąć, ale nastawienie psychiczne piłkarza ma wiele do rzeczy. Jak przed strzałem zacznie się zastanawiać, "a moze nie strzelę, bo jeszcze nie trafię i mnie wyśmieja" to będzie z tego d...a, a nie strzał.

To jeszcze na forum trzeba ich mobilizować, oklaski jak któryś trafi w bramke podczas rozgrzewki nie wystarczą ?
Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy.

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.09.2010, 15:01
Liczba zdrowych bocznych obrońców musi sie zgadzać
(czyt. sztuk 1)
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...powrot_pietii/
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Stary 20.09.2010, 16:32
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Bardzo słusznie. Podobnie powinni zrobić Ci biedni, słabi psychicznie piłkarze wchodzący na forum. Dla niektórych najlepiej byłoby w ogóle tu nie wchodzić - bo jeszcze jakiś nie-kibic Wisły przypomni sobie, ile taki Łobo strzelił goli, zaliczył asyst i postanowi wyrazić swój podziw dla tych porażających ( serio ) statystyk.
I później jak mu przyjdzie strzelić na bramkę, to zrobi to - jak zawsze...
Co innego obrażać i upokarzać, co jest niezgodne z polskim prawem - przypominam chociażby o art. 23 i 24 KC - a co innego oceniać. Nikt nie ma prawa psychicznie znęcać się nad Pawełkiem, lżąc go z trybuny za bramką.

Ma natomiast prawo do kulturalnych żartów i rzetelnej krytyki.

Na miejscu niektórych użytkowników wstydziłbym się pisać, że Boguski jest "....ą", bo nosi długie włosy. Pisać tak, albo co gorsza - myśleć, to świadectwo przynależności do mentalnych pariasów i plebsu. Czekam aż ktoś wklei listę piłkarzy, którzy myją się czymś innym niż szare mydło w kostce i nazwie ich panienkami, albo zażąda wyrzucenia z klubu.

Pewnie chodzi o to, by Boguski zaczął grać twardszą piłkę, bardziej siłową - a sam zmężniał i nabrał tężyzny. Nie lepiej byłoby wysłać go na siłownię i wspólne ćwiczenia z piłką z Sobolem i Wilkiem, zamiast do fryzjera?
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 20.09.2010, 18:44
Ok, pisze tylko tak. Według mnie noszenie opaski u mężczyzn nie jest w dobrym guście. W sumie to dobrze, że tą opaskę w ogóle nosi bo inaczej "grzywa" zasłaniała by mu oczy i by było jeszcze gorzej. Mnie dziwi to, że Boguski zniżył się do aż tak niskiego poziomu po tej kontuzji wcześniej to był gość, który potrafił przeprowadzić jakąś akcje lub ją wykończyć, a teraz ? Nawet w poprzednim sezonie kiedy też nie był w najwyższej formie umiał przynajmniej zdobyć gola w sytuacji 1 na 1.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.09.2010, 18:56
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Nikt nie ma prawa psychicznie znęcać się nad Pawełkiem, lżąc go z trybuny za bramką.
Kiedys zadalem to pytanie i nie uzyskalem odpowiedzi wiec zadam go po raz drugi. Kibic w chwili zdenerwowania i frustracji kolejnym zawalonym golem (vide przegranym meczem) nie moze sklac zawodnika, ale ten sam zawodnik nie podnoszacy swoich umiejetnosci poprzez wygode, nonszalancje, minimalizm moze przyczyniac sie do przegranych meczy i traconych goli? Czy Wy nie rozumiecie ze gdyby Pawelek puscil jedna, dwie szmaty nikt by nic nie powiedzial, ale kibica szlak trafia ze zawodnik kasujacy tys. miesiecznie nie potrafi wykonywac swojej pracy na poziomie OE stale podnoszac swoje umiejetnosci. Czy on nie wie jakie ma braki? czy on nie wie co on musi poprawic? Na litosc Boska, przeciez przez nonszalancje, minimalizm, olewactwo przegralismy z Valerenga, Tbilisi i teraz z Karabachem. Dosyc tego!
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Stary 20.09.2010, 20:23
RAF napisał(a):Wyświetl post
Kiedys zadalem to pytanie i nie uzyskalem odpowiedzi wiec zadam go po raz drugi. Kibic w chwili zdenerwowania i frustracji kolejnym zawalonym golem (vide przegranym meczem) nie moze sklac zawodnika, ale ten sam zawodnik nie podnoszacy swoich umiejetnosci poprzez wygode, nonszalancje, minimalizm moze przyczyniac sie do przegranych meczy i traconych goli? Czy Wy nie rozumiecie ze gdyby Pawelek puscil jedna, dwie szmaty nikt by nic nie powiedzial, ale kibica szlak trafia ze zawodnik kasujacy tys. miesiecznie nie potrafi wykonywac swojej pracy na poziomie OE stale podnoszac swoje umiejetnosci. Czy on nie wie jakie ma braki? czy on nie wie co on musi poprawic? Na litosc Boska, przeciez przez nonszalancje, minimalizm, olewactwo przegralismy z Valerenga, Tbilisi i teraz z Karabachem. Dosyc tego!
To pisz co kolejkę posty na forum, listy do klubu i felietony do gazet - o szmatach, nonszalancji, minimalizmie i braku pracy - ale nikogo nie obrażaj, bo zwyczajnie Ci tego nie wolno.

Zresztą, ja nie rozumiem o czyim minimalizmie mówisz, bo kto, jak kto, ale Pawełek zdaje się być pracowity - a to, że jest słaby... cóż, nie każdy ma talent na miarę Buffona.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.09.2010, 10:27
Odnośnie Kirma. Wczoraj Lipiński w C+ omawiał spotkanie Palermo - Inter. i mówił o Słoweńcu kupionym z Mariboru. Gość tam szaleje, strzela,podaje. Bajka. I mówi,że nie może zrozumieć patrząc na tego faceta,że jest on zmiennikiem Kirma w kadrze. Przy czym ten gość na tle Kirma w kadrze wygląda średnio. I tak naprawdę chyba już nikt nie wie w czym tkwi taka metamorfoza Kirma. Gdyby gość grał chociaż 70 procent tego co w reprezentacji to byłby wymiatacz nieprawdopodobny. Najbardziej tajemniczy facet jak dla mnie w Wiśle w ostatnich latach.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 21.09.2010, 11:18
Mi się wydaje, że postawa Kirma to wypadkowa jego charakteru, a także jego ustawienia na boisku. Są piłkarze, którzy po kilku treningach w nowym klubie zjednują sobie wszystkich, którzy błyskawicznie wpasowują się w taktykę tej drużyny i od razu błyszczą. Są również piłkarze, którzy potrzebują czasu aklimatyzację, a także muszą czuć wsparcie trenera i kolegów z zespołu. Oczywiście nie jestem zwolennikiem takich zawodników, których należy prowadzić za rączkę, ale mimo wszystko wydaje mi się, że po prostu nas nie stać na to, aby nie spróbować wykorzystać, wykrzesać potencjału z Kirma. W Wiśle za mamy za mało klasowych zawodników, aby tak lekką ręką pożegnać Andraża, który to już wielokrotnie w reprezentacji pokazywał, że jest piłkarzem międzynarodowego formatu.

Może warto, aby ktoś zasugerował Maaskantowi, aby spróbował w kilku meczach ustawić Kirma na pozycji defensywnego pomocnika lub ewentualnie na prawej obronie. Gdyby ten eksperyment wypalił , to mielibyśmu gotowego następce Sobola, który dysponuje lepszą szybkością, większą wydolnością, lepszym podanie i strzałem z dystansu.

Szkoda by było zmarnować tego chłopaka, gdyż jest to skrajnie inny przypadek niż Łobodziński, Boguski czy Garguła.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 21.09.2010, 11:29
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Odnośnie Kirma. Wczoraj Lipiński w C+ omawiał spotkanie Palermo - Inter. i mówił o Słoweńcu kupionym z Mariboru. Gość tam szaleje, strzela,podaje. Bajka. I mówi,że nie może zrozumieć patrząc na tego faceta,że jest on zmiennikiem Kirma w kadrze. Przy czym ten gość na tle Kirma w kadrze wygląda średnio. I tak naprawdę chyba już nikt nie wie w czym tkwi taka metamorfoza Kirma. Gdyby gość grał chociaż 70 procent tego co w reprezentacji to byłby wymiatacz nieprawdopodobny. Najbardziej tajemniczy facet jak dla mnie w Wiśle w ostatnich latach.
Ilicić powoli zaczyna się przedzierać do 1 składu rep Słowenii. Ten chłopak jest świetny. Kirm będzie miał bardzo cięzko utrzymać pozycję na lewej pomocy.
..
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 21.09.2010, 12:05
Skoro dyskusja dotyczy Andraża, to nadmienię, że czytałem dzisiaj w "Dzienniku Polskim", jakoby nasz trener chciał spróbować Kirma na prawej obronie w dzisiejszym meczu. Autor tekstu dodaje jednak, że najprawdopodobniej zagra tam Mateusz Kowalski.

O, tutaj jest ten fragment, tylko że z Przeglądu...
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/puc...wiadomosc.html

@Proud
dzięki za poprawkę
Powód: link
Ostatnio edytowane przez speedfashion : 21.09.2010 o godz. 12:18.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 21.09.2010, 12:07
^^^

Chyba prawej obronie?
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 21.09.2010, 12:17
To jest dobre:
"Garguła ciągle nie może osiągnąć optymalnej formy. Ostatnio miał zapalenie ucha. - Dałem mu pograć w meczu sparingowym i po 75 minutach był wykończony"

;/
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.09.2010, 12:40
powiedział na konferencji Maaskant przeciez, ze Chavez wysątpi
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 21.09.2010, 17:35
Ehhh Patryk jak Cie lubie to nie osmieszaj sie takimi wywiadami jak dzis po meczu. Masakra, dorosnij !!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 21.09.2010, 17:41
Ta wypowiedź jakby kalką wielu. Ile razy piłkarz po wyjeździe zachód mówił :
"Usiadłem na ławie, nie wiem dlaczego, trener ze mną nie rozmawia"
Typowe.
..
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 21.09.2010, 17:43
Cytat:
W ostatnich meczach ligowych Patryk wchodził do gry z ławki rezerwowych. „Najgorsze jest to, że trener mnie odstawił i nie powiedział dlaczego. Po strzeleniu bramki z Arką i po meczu z Polonią Bytom posadził mnie na ławce rezerwowych i troszkę się zdenerwowałem, no ale co mogę zrobić. Muszę czekać na swoje szanse i je wykorzystać” – mówił zawodnik.
Trener ma każdemu piłkarzowi tłumaczyć dlaczego on siedzi na ławce? Przecież to logiczne . Gra ten kto ma wyższe umiejętności , kto jest w lepszej formie ,ten kto więcej daje zespołowi i spełnia założenia taktyczne nakreślone przez trenera ! Patryk powinien tego się domyśleć a nie w wywiadach płacze że nie wie dlaczego siedzi na ławce!
Co do Kirma to na niego trzeba po prostu postawić a wtedy zacznie grać na dobrym poziomie. On potrzebuje kredytu zaufania , taki dostał Wtorek w Ruchu i teraz wymiata.
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 21.09.2010, 18:09
Ludzie ale to jest PATRYK MAŁECKI!!!! a taki Maskant to kim kur.wa jest!! No kim
Odpowiedz cytując
michalo28
Member

Od: 08.2004

Stary 21.09.2010, 18:18
Jeżeli chodzi o naszych piłkarzy to chciałbym coś zauważyć. Nie jestem z Krakowa, mieszkam ok. 500 km na północ i na meczu Wisły zdarza mi się być 1-2 razy do roku. Taką okazję miałem w piątkowy wieczór. W sobotę chodząc po krakowskich galeriach spotkałem - Boguskiego, Żurawskiego i Riosa. Zważywszy na moją nieczęstą obecność w Krakowie, wychodzi na to, że prawdopodobieństwo spotkania piłkarza Wisły na zakupach jest ogromne. Co za tym idzie - okazuje się, że zamiast trenować indywidualnie, regenerować siły, chłopaki bujają się po mieście i lansują w galeriach... Szczerze mówiąc, byłem tym widokiem trochę zażenowany. Oczywiście nie odmawiam nikomu wyskoczenia do Galerii Krakowskiej, ale takie zatrzęsienie naszych zawodników wzbudziło we mnie pewien niesmak (szczególnie mając w pamięci poziom gry całej spotkanej przeze mnie trójki w meczu z Koroną, może oprócz Riosa).
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów