|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|||||||
Czy łoży? Podobno łoży, ale generuje ustawicznie wewnętrzny dług wobec TF - nie umarza go. Pożyczyć a łożyć to jest różnica. To jest odpowiedź na pytanie drugie. Należy mu się szacunek za to co zrobił co niejednokrotnie miało miejsce. Obecna sytuacja w klubie w kontekście peanów na cześć BC jest śmieszna. Na śmieszność narażają się Ci, którzy tak pokutnie dziękują za to co było nie oczekując nic więcej. Jesteście jak porzucona kobieta w ciąży. Odpowiedź na pytanie trzecie
nikt od BC Wisły nie kupi bo nikt nie będzie spłacał długów klubu wobec TF - taki z niego dobrodziej. Jakby ktoś zapukał aby kupić Wisłę to oprócz wartości klubu musiałby napełnić kiesę Waszego dobrodzieja.
ale już lepiej prawda? Nie można mieć tu odrębnego zdania l ....a - kolejna platforma... ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
||||||||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() Cupiał musi płacić alimenty na Wisłę 5 milionów rocznie![]() Nie, ale he... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Cupiał zrobił 8 "bachorów" to niech teraz płaci
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Jeśli chcesz uczciwej oceny to oczywiście na jednej szalce kładziesz mistrzostwa ale jest też druga szalka... Przypomne, że mówimy o 15 latach. Piszesz o środowisku... OK. Gdzieś w tym kraju. Mniej znani ludzie, mniej znane kluby. Można zbudować bazę... Można wybudować szkołe... I taki cytat: Cytat:
I wcale u nas nie trzeba na to wyciągać było dodatkowych pieniędzy. Wystarczyłaby chęć i gospodarność. 6,5 miliona, może by się zebrało z nietrafionych transferów łysego... Ile mamy do zapłacenia Mandziarze ? Dobre tu zdanie padło o filantropie i inwestorze. PS. Nie będe się kłócił o Ruch, ale jak czytałem sprawozdania finansowe Wisły, to chciałem je porównać z innymi klubami i znalazłem Ruchu za 2010, pamiętam, ze się bilansowali i nie mieli długu. Szukać tego mi się nie chce, opieram się na pamięci.
Ostatnio edytowane przez Elefant : 09.03.2013 o godz. 00:12.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiarygodne źródła mówią o 20 milionach zł.
Ale nie chodzi o samą kwotę. Jak ma się facet dąsać to lepiej aby odszedł a nie stroił fochy. Bilans Wisły wychodzi teraz na ZERO. Klub nie zarabia, tylko oddaje wszystko TF. Nie mniej jednak nie doczytałeś chyba do końca tego fragmentu mojej wypowiedzi. ![]()
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rozumiesz że on nie odejdzie póki Wisła nie spłaci się TF?
Co to za łaska? ![]()
|
|
|
Guest
|
|
wis.la/j7o3o Za 2 kwartały roku obrachunkowego 12/13 - strata 2,6mln, strata za rok 2012 - ponad 3,5mln. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rzadko się tutaj udzielam - chyba lepiej.
To już nie moje pokolenie. Nie mam zamiaru nikogo przekonywać. Mam swoje zdanie. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
@wolfy,
Pomijając już meritum sprawy, pochwalanie tego, że ktoś "dostał w japę na Wiśle", niezależnie od poglądów jakie reprezentował, jest skrajnie prymitywne. Chyba nikt nie chce żeby Wisła upodobniała się do bydlęcego Lecha, Legii czy Cracovii. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
TYLKO SZMATA BIJE BRATA .....ale tez nie bede czestych i podobnych rzeczy komentowal bo to juz nie moje pokolenie ......zawsze twierdzilem ze z chwila powstania nowego stadionu prysla magia X-tki i prawdziwego fanatyzmu .....prawdziwy Old School z ZASADAMI juz nie powroci ...... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Czytam wypociny co po niektórych i nie jestem w stanie sobie wyobrazić, jak tak można być oderwanym od rzeczywistości.
Od siebie w tym temacie wyłącznie tyle: 1. Cupiałowi należy się szacunek i podziękowanie za to co zrobił dla naszego klubu. Ci którzy pamiętają czasy Voigta, Unimila, Dzierżoniowa, czy derbów na Suchych Stawach będą wiedzieć o co chodzi. 2. Cupiał dokłada i chwała mu za to. Prawda jest taka że, wcale tego robić nie musi. 3. Klub nie jest samofinansującym się przedsiębiorstwem...i nigdy nie będzie, dopóki będziemy za burtą "grupowych rozgrywek europejskich pucharów". To jedyna droga sukcesu i finansowego "eldorado". AntyMod@ To ostateczny środek, jednak skuteczny na wykolejeńca i debila. Zawsze tak było (stara X ) i zawsze tak będzie.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 09.03.2013 o godz. 16:50.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
obie strony kofliktu maja swoje racje imho
ale najbardziej żenującym argumentem , jest że ktoś nie pamieta jak było wcześniej wśród tych co pamietają wcześniejszą beznadzieje tez wcale nie 100% to czczciciele bossa |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
SKWK wiedziało jak niewiele brakowało do najgorszego wówczas scenariusza - gwałtownego wycofania się Cupiała z Wisły. A obecny dług to jest nic w porównaniu do ówczesnego, bo wówczas przez jeden rok byliśmy na plusie (po pamiętnym sezonie pucharowym), a zadłużenie wobec TF oscylowało wokół 100 milionów złotych.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.03.2013 o godz. 19:53.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
on moze sobie odejsc i zazadac oddania dlugu, nie musi byc wlascicielem Wisly zeby splacono pozyczki.. nie odchodzi bo mu sie nie znudzilo, doklada dalej swoje pieniadze i chce od nowego sezonu znow zdobyc MP. Wielka karta przetargowa jest mama Cupiala, ktora nie pozwoli zrobic Wisle krzywdy. Oby zyla jak najdluzej
Ostatnio edytowane przez aNouc : 09.03.2013 o godz. 21:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Dyskusja z argumentami typu "mężczyzna nie zmienia zdania" czy "Cupiał ma obowiązek dokładać do interesu (Wisły)" jest bezsensowne - jak ktoś takie "coś" jest wstanie wymyślić to nikt mu nic nie wytłumaczy.
Moim zdaniem ten temat powinien być zamknięty, a wszelkie posty krytykujące B.Cupiała powinny skutkować banem jak stąd do Szczecina i z powrotem. Chyba, że krytykant planuje kupić Wisłę od Cupiała i dołożyć więcej kasy. Inaczej jest to zaglądanie człowiekowi do kieszeni i szarogęszenie się cudzymi pieniędzmi. Najdelikatniej można to określić - nieeleganckie (jakby nie chcieć używać "chamskie"). Równie dobrze można krytykantów zmieszać z błotem za ofermowatość, nieudolność, lenistwo, olewactwo i brak jaj, że nie zarobili tyle co Cupiał i nie kupili Wisły oraz jej nie finansują na dobrym, europejskim poziomie. B.Cupiał może dysponować SWOIMI pieniędzmi jak mu się żywnie podoba i nic nikomu do tego. Może każdą firmę, która jest jego własnością sprzedać albo upaść albo finansować zależnie od decyzji, kaprysu itp, itd. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Akurat tu się z Tobą jerry nie zgodzę. Za działanie na szkodę spółki jest paragraf, także tak sobie szaleć nie można....
![]()
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Co ty ..........isz? Jakie działanie na szkodę spółki?
Ty sie ....a ciesz, że dokłada do biznesu a nie ogłasza upadłości. Z czysto ekonomicznego punktu widzenia, prowadzenie takiej działalności mija się poprostu z celem. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Niedokładania do firmy przynoszącej straty nie nazwałbym "działaniem na szkodę". Nawet jak się ma pieniądze.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
To się nazywa upadłość kontrolowana.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
działanie na szkode było by w momencie pompowania pieniedzy w spółke, w końcu ona przynosi same straty...
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Panie Cupiał, konkret w temacie braku bazy treningowej
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=27775 Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
To co tutaj ludzie piszą to chyba jakiś sabotaż, bo ja inaczej nie mogę tego nazwac.
Kibice zrobili świetną sprawe, dali do zrozumienia właścicelowi że są z nim i rozumieją/ akceptują wszystkie jego deyzje. Będzie biedniej i tylko środek tabeli to dobre i to. Będzie walka o LM , będziemy się z tego cieszyć i trzymać kciuki żeby tym razem sie udało. Ktoś pyta gdzie by była Wisła bez Cupiała. No to niech mi ktoś powie gdzie jest dzisiaj Hutnik Kraków, Wawel Kraków, gdzie jest bez sponsora sekcja żużlowa Wandy Kraków. Gdzie była Cracovia bez Filipiaka. A jak tak popatrzymy w polskę to gdzie dziś jest ŁKS łódz bez Ptaka, gdzie Widzew bez Grajewskiego, Groclin bez Drzymały, Amica bez firmy Amica. Gdzie się podziały Sokół Pniewy, Odra Wodzisław, Stal Mielec, GKS Katowice bez Dziurowicza, Pogoń Szczecin bez Bekdasa, gdzie była Legia bez Romanowskiego i co się działo w stolicy przed wejściem ITI. Gdzie był Lech Poznań bez Amici przez te wszystkie lata. Wielkie bogate miasto Poznań jeden klub w mieście i gdzie oni byli.Gdzie znikł Stomil Olsztyn bez marki Stomil. Gdzie zmierza GKS Bełchatów bez sponsora. Gdzie jest Wisła Płock bez Orlenu, gdzie jest KSZO Ostrowiec Świętokrzyski bez Huty . Co się stało z Koroną Kielce po odejściu Klickiego. Jeżeli ktoś uważa że odejsie Cupiała może cos uzdrowić jest po prostu głupi. Odejście Cupiała spowoduje że Wisła zniknie z piłkarskiej mapy polski. Będziemy grać w 4 lidze, a większosć miasta przeniesie się na Cracovię. Po kilku latach jak kibice się wykruszą i na stadion będzie przychodzić po 700 osób to nawet nie będziemy mieć funduszy na 4 ligę. Obecność Cupiała w klubie gwarantuje to że zawsze będziemy grać w Ekstraklasie. Może nie będzie ciągłych Mistrzostw, może nie będzie Ligi Mistrzów, ale klub będzie sobie spokojnie grał przez wiele lat i zajmował pozycje od 6-12. Czasami uda się zrobić europejskie puchary , raz na 5 lat zrobimy Mistrzostwo. Nie będzie już tak bogato jak wcześniej ale klub będzie istniał i będzie mógł on sie rozwijać, powoli, małymi kroczkami. Brak Cupiała to szybki zjazd do 4 ligi w przecągu 6-7 lat i 700 osób na stadionie.
Ostatnio edytowane przez wwf : 03.04.2013 o godz. 01:15.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Popatrzcie na Wrocław i Gdańsk. Mają nowe stadiony, wsparcie miast a mimo to nie mogą znaleźć możnego właściciela ( Z Solorzem i tym rajdowcem w Gdańsku nie wypaliło ) . Zauważcie, że miasto Kraków nie wspiera Wisły , w przeciwieństwie do sąsiadki za błoń . Ktoś napisze, że stadion nam wybudowali. Wybudowali, bo gdyby nie akcja Euro 2012 to byśmy zostali z dwoma trybunami nowymi za bramkami i starymi wzdłuż.
Ostatnio edytowane przez jaszczur90 : 03.04.2013 o godz. 06:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Dla mnie Cupiał w 1997 roku ocalił Wisłę przed powolnym upadkiem.
Nie bylibyśmy tam gdzie jesteśmy, gdyby nie on. Człowiekowi należą się wyrazy szacunku a nie wyganianie go z klubu. Nawet gdyby Wisłę sprzedał nowemu inwestorowi to za to co zrobił pomnik na Wiśle powinni mu postawić.
Ostatnio edytowane przez wwf : 03.04.2013 o godz. 07:31.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Do Bogusia można mieć tylko żal że nie chce zainwestować w Akadmie.To w obecnych ciężkich czasach powinien być priorytet, bo zamiast kolejnego zaciągu 4-5 rzędnych obcokrajowców co chca tylko forse wyciagnąć mielibyśmy jak Legia Furmana,Łukasika, Żyre czy wcześniej Wolskiego albo Rybusa.Potem ich mozna by sprzedać po 3-4 mln €, a takiego Jaliensa,Gułe czy nawet Bunoze kto weźmie ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.04.2013 o godz. 07:39.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
ale zaraz dostaniesz odpowiedź ze jest chujowy bo nie zbudował akademii ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Nie dla Ciebie bo takie były fakty, a z faktami się nie dyskutuje. Gdyby nie Cupiał dziś gralibysmy prawdopodobnie w 2-3 lidze. Nie starczało na wode.. a ludzie wychowani na telefonice, najwiecej krzyczacy tego nie rozumieja, bo wtedy ich nie bylo, przyszli na gotowe i maja jeszcze czelnosc cos zarzucac Cupialowi.. komedia. Ja pomimo dlugiego stazu na Wisle, pamietajacy 1 lige zlego slowa nie napisze o Cupiale, z szacunku dla chlopa.. najzwyczajniej nie wypada.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 03.04.2013 o godz. 07:49.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Poza tym nie wydaje mi się, żeby w Krakowie nie było możliwości trenowania na trawie. Za takową trzeba jednak zapłacić. |
||
|
|
Junior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
a gdzie ta możliwość trenowania na trawie niby jest?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|