|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Kolega, żeby nabrać "masy" jadł w McDonald... Był bardzo chudy, teraz nie jest, ale zdrowe to nie było.
Dobre odżywianie to podstawa. Odżywki można uderzyć jak ma się jakieś niedobory, przy wytężonym wysiłku. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
jaki polecicie spalacz ? L-karnityna bedzie ok ?
![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Będzie Ok ale tylko w momencie gdy będziesz naprawdę intensywnie ćwiczył. To jest suplement dla prawdziwych hardkorów
)![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Jeżeli jest tutaj jakaś osoba ktora zna się troszeczkę na odnowie biologicznej itp. to proszę o pomoc, może być priv.
1. Ile czasu powinno się leczyć naciągnięte(?) ścięgno pośladkowe i jak można ew. wspomóc rehabilitację. 2. Co mozna zrobić z krwiakiem na nodze sprzed kilku lat który teraz wychodzi na nowo przy intensywnych cwiczeniach. Pojawiają się takie jakby grube, czerwone żyły na nodze i po ok 1 dniu wszystko schodzi... do następnego treningu. Nic nie boli ale wygląda to tragicznie. |
|
|
|
Żydzi Jedzą Dzieci
Offline |
|
I pamietajcie lepiej dac spokuj wyleczyc kontuzje odposcic 2 miechy treningu nizeli potem cierpiec do konca zycia !! Aby zrobic mase miesniowa nie wystarczy tylko jesc ale trzeba wykonywac mase cwiczen ktore nam w tym pomoga :] |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jakie białeczko polecicie przy treningu "masowym" ?
Chodzi mi o coś bez węgli, z racji moich skłonności do nabierania masy "nie-mięśniowej"...![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ja mam pytanie: Jako, że ciągle mam problem z mięśniem dwugłowym uda, zaczynam mocniej, intensywniej cwiczyć i występuje taki problem, ze się lekko naciąga i strasznie dokucza, jak chodzę to jest spoko nie czuje, tylko jak jak przekece noge, lub zacznę biegać to troche boli,wiec daje sobie spokuj 3-5 dni,wtedy juz niby juz jest ok, znów zaczynam cwiczyć, biegać ale pyta znów sie odnawia... Podejrzewam ze mięsien jest tak słaby, ze nie wytrzymuje obciązen... ma ktos moze jakiś zewstaw cwiczeń na wzmocnienie tego mięśnia?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Niedrogie a w 100g masz tylko 4,2g węgli i aż 80g białka ![]() Gościu w Wandzie ma na bank to białko |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Witam,
mógłby ktoś polecić jakaś dobra siłownię w okolicy ronda matecznego(będę mieszkał na kalwaryjskiej), będę potrzebował kogoś kto doradzi mi z planem, suplami i dietkę pomoże ułożyć. pzdr
Ostatnio edytowane przez Junior1906 : 29.09.2009 o godz. 15:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A jadl ktos białko Ostrowia?
Warto je kupic? Bo cena jest niziutka... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ja chodzę na siłownię na ul. Krakowskiej, na wysokości Placu Wolnica. Dużo maszyn, co prawda sprzęt dość stary, ale wszystko działa. Cena- niska, 10 zł za wejście, karnety mają zniżki dla uczniów i studentów. Polecam.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Kiepska rozpuszczalność, neutralny smak. Jeśli chodzi o jakość to kiedyś na jakimś forum (sfd chyba) białko to było sprawdzane przez użytkownika w laboratorium i w rzeczywiści zawartość protein wynosi w nim 80%, a skład aminokwasowy jest odpowiedni. Dlatego też jest to moim zdaniem bardzo dobry wybór jeśli nie zależy ci na rozpuszczalności i doznaniach smakowych. Ja zeżarłem tego sporo i jestem zadowolony.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Wiślacki Miechów
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Zakładamy z kumplem nową siłke od podstaw, na początek mamy 400-500zl polecicie jakiś sklep, allegro?
Ostatnio edytowane przez Młyniu_Miechów : 30.09.2009 o godz. 18:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
No ja się wreszcie zmobilizowałem i akurat na jesień come back na siłkę. Dobrze zrobi trochę ćwiczeń cardio no i oczywiście na masę dopakować też nie zaszkodzi.
Już zakwasy czuję po 1 razie ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
a Ty chcesz nowe wszystko kupowac ? na allegro nie raz mozna cos wyczaic np jak ktos likwiduje pakernie i chce sie pozbyc
![]()
.....
|
|
|
|
Wiślacki Miechów
Od: 07.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
w galerii kazmierz jest jakaś siłownia ?
dzieki;wszystko fajnie ,szkoda że w soboty mają zamknięte,mimo wszystko może ktoś wie jak tam się ceny kształtują od 1 wejścia czy karnetu ? ew.polecicie jakaś siłkę w okolicach tejże galerii ?
Ostatnio edytowane przez South : 01.10.2009 o godz. 18:57.
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
jest, w tym samym skrzydle co Cinema City tylko na parterze.
http://www.galeriakazimierz.pl/index...ew&news_id=143 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
South- zalezy jaki pakiet wybierzesz. Najbardziej podstawowy (bez solariów, trenera etc.) bodaj 165 zł za miesiąc, z tym, ze trzeba płacić chyba z góry za trzy miesiące. Siłownia jest naprawdę świetnie wyposażona a i otwarta w soboty, a na stronie chyba miało być "od poniedziałku do soboty" (możliwe, że teraz jest inaczej; byłem tam ze dwa miesiące temu, ale wątpię, żeby się coś pozmieniało).
Pozdro. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Ave Wisła !
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Pytanie, mam rozpisany trening trzy 3 razy w tygodniu, chyba standartowy (plecy barki, klata biceps, nogi triceps). Jednak do tego 2 razy w tygodniu gram w piłę po 1.5h na dość dużym boisku gdzie można się zajechać.
Efekt jest taki że za bardzo nie mam kiedy ćwiczyć nóg, bo na piłkę chce być "świeży" a po piłce przez 2 dni odczuć można zmęczenie materiału. Czy takie 3 godzinne granie w tygodniu jest w stanie zastąpić ćwiczenia nóg? czy może jednak zmusić się w jakiś jeden dzień i ćwiczyć je tak na do.......enie? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Aktywności aerobowe typu gra w piłkę i jazda na rowerze (odnosząc się do pomijania podczas treningu ćwiczeń na nogi) niestety nie rozbudowują znacząco siły i masy mięśni. Poza tym jeżeli planujesz robić masę to z taka ilością aerobów możesz zapomnieć.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
żona moja jest fizjoterapeutkom ,jesli będziecie mieli jakies pytanka z rehabilitacji ,krioterapii (leczenia zimnem),laseroterapi itp ,to piszcie postaram sie przez nią odpowiedziec
|
|
|
|
Ave Wisła !
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zwiększ ilość węglowodanów (powiedzmy carbo) przed meczem, a po meczu Białko by się przydało. Na pewno w jakimś stopniu zmniejszysz rozpad mięśni.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Hej, mam pytanie do doświadczonych pakerów
Od około pół roku trenuję następującym programem: Poniedziałek – klatka, triceps, brzuch Środa – plecy, biceps, przedramię, brzuch Piątek – barki, nogi, brzuch Klatka: -wyciskanie sztangielek w leżeniu na ławce płaskiej 4x10 -wyciskanie sztangielek w leżeniu na ławce skośnej 4x10 -rozpiętnie na ławce płaskiej 4x10 Triceps: -wyciskanie francuskie w siadzie 4x10 -prostowanie ramienia w opadzie tułowia 3x10 -pompki odwrotne tyłem 3x8 Plecy: -podciąganie się na drążku podchwytem 4xmax -ściąganie drążka szerokim nachwytem 4x8 -podciąganie sztangielki w opadzie tułowia 4x8 -prostowniki grzbietu 3x10 Biceps: -uginanie ramion z supinacją nadgarstka 3x10 -uginanie ramion uchwytem młotkowym 3x10 -uginanie ramion z oparciem o udo 3x10 Przedramię: -uginanie nadgarstka nachwytem 3x15 -uginanie nadgarstka podchwytem 3x15 Barki: -wznosy barków 10 -unoszenie sztangielek bokiem w górę 3x10 -unoszenie sztangielek w opadzie tułowia 3x10 -wyciskanie sztangielek siedząc 3x10 Uda: -prostowanie nóg w siadzie 3x6 -przysiady wykroczne po 10 nq nogę Łydki: -wspięcia na palce 3x15 -wspięcia odwrotne 3x15 Brzuch: -ABS II poziom 2 Ostatnio jednak poczytałem trochę odnośnie tego, jak powinien układać treningi ektomorfik (tak, to ja Klatka: -wyciskanie sztangi w leżeniu na ławce płaskiej 3x8 -wyciskanie sztangielek w leżeniu na ławce skośnej 3x8 -rozpiętnie na ławce płaskiej 2x8 Triceps: -wyciskanie francuskie w siadzie 3x8 -prostowanie ramienia w opadzie tułowia 2x8 -pompki odwrotne tyłem 3x8 Plecy: -podciąganie się na drążku podchwytem 2xmax -ściąganie drążka szerokim nachwytem 2x8 -podciąganie sztangielki w opadzie tułowia 2x8 -prostowniki grzbietu 2x8 Biceps: -uginanie ramion z supinacją nadgarstka 2x8 -uginanie ramion uchwytem młotkowym 2x8 -uginanie ramion z oparciem o udo 2x8 Przedramię: -uginanie nadgarstka nachwytem 2x12 -uginanie nadgarstka podchwytem 2x12 Barki: -unoszenie sztangielek bokiem w górę 2x8 -unoszenie sztangielek w opadzie tułowia 2x8 -wyciskanie sztangielek siedząc 3x8 Uda: -prostowanie nóg w siadzie 2x8 -przysiady ze sztangą 2x8 -przysiady wykroczne po 10 na nogę Łydki: -wspięcia na palce 2x12 -wspięcia odwrotne 2x12 Brzuch: -ABS II poziom 2 Prosiłbym o ocenę czy ma to wszystko ręce i nogi Ciekaw też jestem na jakiej zasadzie powinienem dobrać obciążenie. Suma sumarum będę teraz robił około 2 razy mniej powtórzeń. Powinienem w takim razie dobierać 2 razy większe obciążenie czy to złudna logika?Z góry dzięki za odpowiedź, lecę na uczelnię i będę wieczorem ![]() ![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jaki jest twój cel? masa?, Jeżeli tak to stanowczo za mało powtórzeń i serii, pierwszy trening zbyt długo robiłes powinno sie zmieniać co około 2-3 miesiące zeby nie popaść w stagnacje.
Nie wiem kto ci to układał ale po takim treningu jedyne co odczujesz to stratę czasu. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Masa, masa
Aha, no to zonk trochę. To na jakiej zasadzie powinienem sobie ułożyć nowy program? Jakieś drobne zmiany do starego czy zupełnie co innego ale nie w ten sposób jak tu proponowałem? ![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|