The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakie piwo najbardziej lubicie?
Tyskie 345 28,89%
Warka 74 6,20%
Żubr 96 8,04%
Carlsberg 107 8,96%
Heineken 95 7,96%
Żywiec 172 14,41%
Tatra 51 4,27%
Harnaś 45 3,77%
Okocim 54 4,52%
Lech 155 12,98%
Głosujących: 1194. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiślacki
Junior Member

Od: 11.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.07.2012, 10:56. piwo lej barmanie piwo lej
ja bardzo lubie okocim premium, okocimski ok. zagłoba ,żywiec,żuberka też , nienawidze lecha i królewskiego pierwszy powod to ze siury a drugi to wszyscy Wiślacy wiedzą
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 08.07.2012, 12:58
Na taką pogodę polecam lekki, rześki Pilsweiser z Grybowa 12% Blg, 5,7% alkoholu...
Odpowiedz cytując
Skrewdriver
Member

Od: 10.2011

Stary 09.07.2012, 14:52
siara napisał(a):Wyświetl post
Na taką pogodę polecam lekki, rześki Pilsweiser z Grybowa 12% Blg, 5,7% alkoholu...
12 blg i lekkie piwo? hmm ciekawa interpretacja
jesli chodzi o lekkie piwo z Grybowa to takowym jest Góralskie.
BTW Grybów warzy bardzo przecietne piwa by nie rzec słabe
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 09.07.2012, 16:58
Kwestia gustu....12 Blg dla mnie naprawdę wieje lekkością, kwestia gustu....na upały jak dla mnie ideal...
Odpowiedz cytując
puzzy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 16.07.2012, 16:45
Otwarto nowy sklep z dużym wyborem wszelakich piw.
Raciborskie widziałem, jak również "Atak chmielu"

Krótki opis:
"I stało się. Właśnie otworzyliśmy nowy sklep z piwem regionalnym w Krakowie. Nasza propozycja nie ogranicza się, jak wskazuje nazwa, tylko do piw. Idziemy krok dalej, proponując także najlepsze wody mineralne i lecznicze, wiele jako jedyni w Krakowie. Mamy nadzieję, że taka oferta przypadnie do gustu wszystkim poszukującym produktów dobrej jakości.

Gdzie: Kraków; ulica Łużycka 25. To stara Wola Duchacka, w bezpośrednim sąsiedztwie dzielnic Piaski Nowe i Nowy Kurdwanów. Obok drewnianego, romantycznego domku - mapka:

http://goo.gl/maps/kk9W

Kiedy: Sklep czynny jest codzienie tj. pn.-sb. 9-21; niedziela 10-16
Oferta: Zaczynamy skromnie, mamy nadzieję, że w przyszłości uda nam się Was czymś miło, nie jeden raz, zaskoczyć.

Belgia - trapiści, lambiki, około 60 różnych piw, zestawy prezentowe. Ponadto szkło i trochę gadżetów.
Niemcy - 30 pszenic niemieckich w tym 4 różne Berliner Kindl Weisse, wędzonki itd.

Czechy - piwa z browarów: Svijany, Nova Paka, Rohozec, Primator, Skalak, Trutnov, Policka, Litovel, Holba, Konrad, Bernard, Krakonos, Cerna Hora, Kozel, Radegast. Ponadto gadżety Opat, Krakonos, Rampusak, Rychtar, Postrzyzynske

Słowacja - Bazanty 10, 12, tmavy; Kelt, Smadny mnich; Saris 10, 12, tmavy

Emelisse dipa, tipa, Budels, Gulpener, Flying Dog (pszenica, porter, classic PA) + pofestiwalowe piwa świata (z Żywca).

Baltika, Pierwszy Prywatny Browar.
Allebrowar (black hope, lady blanche, rowing jack)

Pinta (atak chmielu, ognie szczescia, a'la gradziskie, odsiecz wiedeńska, dymy marcowe)

Do wyczerpania zapasów AlleBrowar i Pinta w szalonych cenach!

Ciechany + Krzepiak
Lwówek
Zawiercie
Pilsweiser (Exclusive i Góralskie)
Kormoran + Podpiwek
Raciborskie
Żywe, Koźlak
Miłosław (także zestawy 5 x Miłosław + szkło)
Maćkowe
Lubuskie
Magnusy
Bearnard coala, Porzeczka
Krakowiak x 3,
Kresowe x 3
Fortuna, Brackie, Królewskie
koncernowe + lodówki, do piw z KP torba gratis na 6 piw oraz szkło.

Poza tym: własna lodówka (lodóweczka póki co ), własny parking na 4-5 samochodów oraz dużo miejsca na sali sprzedaży (40 m2).

Jako uzupełnienie oferty przekąski do piwa - m. in. litewskie grzanki 5 smaków, węgierskie grzanki 3 smaki, węgierski prażony słonecznik, węgierskie orzeszki ziemne w chrupkiej skorupce np. limonka z salsą i pomidorem, chipsy slowackie i polskie, suzone kalmary, suszone mięso (Jerky) itp. itd.

Mimo, że to forum piwne, przedstawimy w naszym pierwszym poście także pozostałą ofertę:

Wody mineralne Ciechocinka (także hurt), Krystynka (hurt), Wysowianka, Buskowianka (hurt), Augustowianka (hurt), Muszynianka (1,89 zł), Źródła z okolic Muszyny, czeska Mattoni (także smakowe), czeska Magnesia, (jedzie do nas woda węgierska i angielska) Ślężanka (hurt), Bystra, Kuracjusz Beskidzki, wody lecznice z Krynicy i Wysowej (także w szkle) oraz pozostałe znane wody mineralne.

Plus kilka wynalazków: Cola Cola waniliowa, Mezzo mix (połączenie Fanty i Coca Coli), Kofola Original i bez cukru, także w szkle, wody mineralne smakowe od Augustowianki, w tym podpiwek i kwas chlebowy (napoje), czekolada Studentska, Lentilki, Rumovy caj itp."

Lecę spróbować czegoś nowego.
Wola Wierna Wiśle!!!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.07.2012, 21:37
smakuje Wam ten srebrny Carlsberg Export ? Kilka lat temu piłem to piwo w Londynie i ....inaczej smakowało
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 16.07.2012, 21:58
Jak dla mnie to okropny jest,ale ostatnio to w ogóle nie mogę pić ani Carlsberga ani Heinekena,w ogóle mi nie smakują.
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 17.07.2012, 07:01
Mówcie co chcecie,ale Carlsberg pare lat temu nadawal się do picia, teraz wstyd poczestowac kumpla tymi sikami. Heineken trochę lepszy,ale też bez rewelacji.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 17.07.2012, 07:21
AYALA napisał(a):Wyświetl post
smakuje Wam ten srebrny Carlsberg Export ? Kilka lat temu piłem to piwo w Londynie i ....inaczej smakowało
Niestety... wielkie koncerny traktują klientów z Europy śr-wsch jak ludzi 2 kategorii..:(
Te carlsbergi itp. inaczej smakują na zachodzie niż u nas.
Z Heinekenem miałem parę lat temu takie doświadczenie, że byłem w Holandii kupowało się jak leci wszystkie piwa w markecie - były hol, bel, fra i heineken okazał się najch... z nich.
Ale przywiozłem 2 puszki do Polski i kupiłem też naszego heinekena żeby porównać. I ten był jeszcze gorszy. Gorsza woda, jakieś świństwa dodane (żółć zwierzęca itp.?).
Z kolei 2-3 carlsbergi to dla mnie najlepszy sposób jak chcę mieć ból głowy przez połowę następnego dnia...
Odpowiedz cytując
siphon
Junior Member

Od: 05.2007

Stary 17.07.2012, 09:23
siara napisał(a):Wyświetl post
Kwestia gustu....12 Blg dla mnie naprawdę wieje lekkością, kwestia gustu....na upały jak dla mnie ideal...
Z gustem się nie dyskutuje, dla mnie Grybów warzy niezbyt dobre piwka.Pilsweiser smakuje jakby był zrobiony na brudnej deszczówce.Ostatnimi czasy hitem dla mnie jest Trybunał, trójsłodowy lager z Sulimaru.W półce cenowej piw do 3 zł nie ma konkurencji
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 17.07.2012, 09:32
1906% poparcia dla artiego

wszelkie masówki typu heineken czy carlsberg to dobre żeby ugasić pragnienie na jakimś koncercie czy coś - ale jak się ma wybór w knajpie a już tym bardziej w domu przed TV to za skarby świata nie kupię takiego sikacza.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 17.07.2012, 22:18
dokładnie - kilka lat temu piłem lanego Carlsberga będąc w UK (w Walii dokładnie) - nie ma żadnego porównania z tym czym co się serwuje u nas. I dotyczy to każdego wielkiego koncernu - zgadzam się że traktują one Europę śr-wsch jako klientów 2 kategorii (z resztą nie dotyczy to tylko tych firm).
Z innej beczki, bo siphon wspominał o piwku Trybunał. Jako że ostatnio mnie wzięło na testowanie piw miodowych to kupiłem Trybunał Miodowe - badziew, miodowy posmak bardzo słabo wyczuwalny, na dodatek daje spirolem. To samo Maćkowe - chyba nawet jeszcze gorsze - ogółem nie polecam tych dwóch.
Chodzi za mnąto Raciborskie...Kocur, gdzie można zakupić bo zachwalałeś ? Może gdzieś na Prądniku Cz.?
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 17.07.2012, 22:21
Raz na jakiś czas gość mówił że mają dostawy - "Sklep pod Wiaduktem" na Strugi.

Słyszałem też że mają na Kobierzyńskiej ale to już drugi koniec miasta.
Odpowiedz cytując
Kaol
Banita

Od: 12.2010

Stary 17.07.2012, 23:26
pił ktoś piwo Sarmackie ?
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 18.07.2012, 07:49
Raciborskie wszystkie rodzaje dostępne na Kobierzyńskiej.
Krakowiak, mimo że piwo pasteryzowane przypadł mi do gustu. Odradzam za to piwo Darłówek, wogóle nie czuć chmielu, sikacz cholerny.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 18.07.2012, 07:54
Kaol napisał(a):Wyświetl post
pił ktoś piwo Sarmackie ?
pszeniczne czy miodowe?
Odpowiedz cytując
Skrewdriver
Member

Stary 18.07.2012, 13:30
siphon napisał(a):Wyświetl post
Z gustem się nie dyskutuje, dla mnie Grybów warzy niezbyt dobre piwka.Pilsweiser smakuje jakby był zrobiony na brudnej deszczówce.Ostatnimi czasy hitem dla mnie jest Trybunał, trójsłodowy lager z Sulimaru.W półce cenowej piw do 3 zł nie ma konkurencji
Z całym szacunkiem ale ten Trybunał to jesli chodzi o przedział cenowy do 3 zł to nawet nie stał na tej półce obok Ciechana Lagerowego czy chociażby obok Brackiego. Ot przyzwoite piwo i tyle, ale do wielu piw wiele mu brakuje.
Piwa z Raciborza można dostać bez problemu również w Browarku na Babińskiego. Piwa z tego browaru praktycznie są pozbawione chmielu. Kiedyś łyknąłem sobie Raciborskie jasne po wypitym uprzednio jakimś dobrym pilsie czeskim i smakowało jakby dosypano z pięć łyżeczek cukru do butelki.
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 18.07.2012, 13:37
Według mnie Brackie strasznie się zepsuło gdy zostało przejęte przez Grupę Żywiec,ale to tylko moje osobiste odczucie.
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
Skrewdriver
Member

Stary 18.07.2012, 13:54
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Raciborskie wszystkie rodzaje dostępne na Kobierzyńskiej.
Krakowiak, mimo że piwo pasteryzowane przypadł mi do gustu. Odradzam za to piwo Darłówek, wogóle nie czuć chmielu, sikacz cholerny.
Darłówek jest klonem Wrocławskiego. To samo piwo warzone w Lwówku Śląskim,tyle że zmieniona nazwa na potrzeby innego regionu. Jest to lekkie piwo czyli dziesiątka a u nas naród nie nauczony jeszcze pić takich piw, no bo najważniejsze to ma mieć procenty i sponiewierać. Poza tym wszystkim jest to super piwko na lato, a chmielu to tam na bank jest więcej niż w rzeczonych wyżej Raciborzach
Odpowiedz cytując
Skrewdriver
Member

Stary 18.07.2012, 14:09
LuKaS TSW napisał(a):Wyświetl post
Według mnie Brackie strasznie się zepsuło gdy zostało przejęte przez Grupę Żywiec,ale to tylko moje osobiste odczucie.
Browar w cieszynie , w którym jest warzone Brackie należy do Żywca hoho, szmat czasu. Jeszcze zanim heineken wkroczył. Być może czasami można trafić na gorsze warki Brackiego lecz jest spowodowane tym że jest warzone tradycyjnie i tak po prostu bywa że się trafia różnie. Browar w Cieszynie jako jedyny z należących do koncernów warzy piwa tradycyjnie i aż dziw bierze że Żywiec tego nie zmienił i bądmy dobrej myśli, że nie zmieni.
A Brackie jest po prostu najlepszym najtańszym piwem (2,40) i pozbyło sie nawet metalicznego posmaku ostatnio, który wcześniej dość mocno gryzł to piwo
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 18.07.2012, 14:35
Skrewdriver napisał(a):Wyświetl post
Darłówek jest klonem Wrocławskiego. To samo piwo warzone w Lwówku Śląskim,tyle że zmieniona nazwa na potrzeby innego regionu. Jest to lekkie piwo czyli dziesiątka a u nas naród nie nauczony jeszcze pić takich piw, no bo najważniejsze to ma mieć procenty i sponiewierać. Poza tym wszystkim jest to super piwko na lato, a chmielu to tam na bank jest więcej niż w rzeczonych wyżej Raciborzach
Nie kupuję piw żeby mnie sponiewierały. Jeśli bym tym się kierował to kupowałbym harnasia mocnego.
Wyraziłem swoje zdanie, że Darłówek jest totalnie bez smaku i nie czuć chmielu, mimo że ma normalną ilość %. Czy to klon Wrocławskiego? Wydaje mi się że Wrocławskie miało bardziej żywy kolor i w smaku lepsze.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.07.2012, 17:24
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Nie kupuję piw żeby mnie sponiewierały. Jeśli bym tym się kierował to kupowałbym harnasia mocnego.
Harnas Mocny jak na Stronga jest moim zdaniem OK,nie jest przede wszytskim taki słodki jak większośc mocnych piw , co nie zmienia faktu że cztery takie Harnasie i zapomina sie o wszelakich troskach....
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.07.2012 o godz. 17:27.
Odpowiedz cytując
Kaol
Banita

Od: 12.2010

Stary 18.07.2012, 21:43
arti napisał(a):Wyświetl post
pszeniczne czy miodowe?
oj nie pamiętam . Ale 3 zł za litr piwa nawet wchodzi
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 11.08.2012, 12:03
Mieszkających na Woli Duchackiej oraz w okolicach być może zainteresuje fakt, że na Łużyckiej otwarty został niedawno sklep z piwkami. Mieści się on dokładnie przy skrzyżowaniu Łużycka/Karpińskiego/Lirników, po prawej stronie jadąc od Kurdwanowa/Piasków. Wybór piw całkiem bogaty. Poza standardowymi koncerniakiami spory wybór piw regionalnych, a także z browarów "przyknajpianych", również zagranicznych. Poza tym troszkę ciekawostek, jak piwa portugalskie, litewskie czy białoruskie, są także piwa z chwalonej tu kiedyś Pinty. Poza piwami oferują także wody regionalne i różne przystawki do piwa. Ostatnio skosztowałem kupionego u nich Bażanta Radlera - fajne samkowe piwko, szczególnie mocno schłodzone w upalny dzień.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 11.08.2012, 15:16
A ja dzisiaj byłem w szoku bo wchodzę do zwykłego REAL'a a tam na półce gdzieś daleko Żywce czy inne sikacze a na głównej półce cała kolekcja Ciechana, do tego Fortuny plus jakieś pszeniczne i miodowe.

Nauczyli się cwaniacy że byle gówna do picia to już nie każdy kupi
Odpowiedz cytując
gaudi10
Member

Stary 11.08.2012, 15:20
Ja piję tylko Carlsberga butelkowego . Miałem serię że tylko Tyskie , Warka , Strong, Łomża.
Wszystko sprowadzało się do tego że fajnie wchodziły ( czy to puszka czy butelka ) ale na drugi dzień czacha dymiła okrutnie. Natomiast wypije nawet 10 butelek carlsberga w krótkim czasie i na drugi dzień po kilku ( dosłownie ) łykach mineralnej jest po dymieniu czachy.Wypiję 6 piw innej marki i na drugi dzień umieram.
Zaznaczam że nie piję w ogóle alkoholów wysokoprocentowych .
ps. czy ktoś widział w Krakowie piwo o nazwie Lowenbrau. Błękitna puszka ze złotym lwem na granatowym tle. Kupowałem to w Grecji w markecie i mi bardzo smakowało a do tego tanie było.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Stary 13.08.2012, 14:07
Kocur w Realu na Bora-Komorowskiego ? Jaka cena tego Ciechana (miodowy i lager) ?
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 13.08.2012, 14:25
Tak w Realu na Komorowskiego - ale ceny za chiny nie pamiętam

Fortuna Czarna była za 3.60 bodajże plus butla
Odpowiedz cytując
fantom chicago
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 13.08.2012, 15:59
gaudi10 napisał(a):Wyświetl post
Ja piję tylko Carlsberga butelkowego . Miałem serię że tylko Tyskie , Warka , Strong, Łomża.
Wszystko sprowadzało się do tego że fajnie wchodziły ( czy to puszka czy butelka ) ale na drugi dzień czacha dymiła okrutnie. Natomiast wypije nawet 10 butelek carlsberga w krótkim czasie i na drugi dzień po kilku ( dosłownie ) łykach mineralnej jest po dymieniu czachy.Wypiję 6 piw innej marki i na drugi dzień umieram.
Zaznaczam że nie piję w ogóle alkoholów wysokoprocentowych .
ps. czy ktoś widział w Krakowie piwo o nazwie Lowenbrau. Błękitna puszka ze złotym lwem na granatowym tle. Kupowałem to w Grecji w markecie i mi bardzo smakowało a do tego tanie było.

Lowenbrau - te amerykanski siki ?
Odpowiedz cytując
ted
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 30.08.2012, 12:01
Witam
Mam takie głupie pytanie
Czasem jak wypije troche piwka przed snem (5-8 sztuk) to śni mi sie pozniej jak zeruje piwo i to w roznych sytuacjach (w domu, w parku, w kinie) i po chwili budze sie z wyszunonym gardlem i musze sie wody napic.

Wiadomo po piwie suszy ale czy tez miewaliscie takie sny?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów