The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.03.2024, 20:45
Markus napisał(a):Wyświetl post
Szokujące są próby podważenia, że współpraca Rude z piłkarzami układa się jak na razie bardzo dobrze i obie strony sobie ją chwalą. Że obie strony są zadowolone i przekłada się to jak najbardziej na wyniki.

Niektórzy już próbowali wykreować rzekomy konflikt na linii Rude-Jop, teraz próbujecie wykreować jakiś konflikt wewnętrzny między trenerem, a zawodnikami, negować ich pozytywne słowa, lub poddawać w wątpliwość przekonania piłkarzy, atmosferę w drużynie i harmonijność tej współpracy? Jaroch nie mógł mówić szczerze?

W sumie nie zdziwiłbym się, gdyby na przykład S1mone zaczął wkrótce pisać o psuciu się atmosfery w szatni i wielkim konflikcie na linii Rude-Broda powodowanym tym, że gra Raton.
Czy ja gdzieś podważyłem?
Ja po prostu wskazuje, że te wywiady są chuja warte. A Ty stworzyłeś całą teorię w oparciu o pochwały kopacza
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.03.2024, 20:47
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Jezu chłopie otrzeźwiej
Sobolewski zeszłej wiosny miał nawet średnią 3pkt na mecz i gdzie to nas zaprowadziło?
Brzęczek też notował super start w 1 lidze.
Co to ma znaczenie jak zawsze liczy się efekt końcowy.
A skoro już podajesz cyferki pod tezę to:
Do dwóch drużyn przed nami tylko tracimy na wiosnę.
Do Arki -3
Do Lechii -5
Sam otrzeźwiej.

Efekt końcowy byłby decydujący w ocenie trenera gdyby Rude pracował cały sezon, a nie był zatrudniany w charakterze strażaka.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.03.2024, 20:49
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Sam otrzeźwiej.

Efekt końcowy byłby decydujący w ocenie trenera gdyby Rude pracował cały sezon, a nie był zatrudniany w charakterze strażaka.
Jakiego strażaka? Strażak byłby zatrudniany teraz. Rude miał czas coś wypracować.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 16.03.2024, 20:56
Jakiego strażaka? Strażak byłby zatrudniany teraz. Rude miał czas coś wypracować.
Ale Straconych punktów z kelnerami już nie odrobi. Teraz musi nadrabiać z czołówką na wyjazdach.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.03.2024, 21:03
Szokujące są próby podważenia, że współpraca Rude z piłkarzami układa się jak na razie bardzo dobrze i obie strony sobie ją chwalą. Że obie strony są zadowolone i przekłada się to jak najbardziej na wyniki.

Niektórzy już próbowali wykreować rzekomy konflikt na linii Rude-Jop, teraz próbujecie wykreować jakiś konflikt wewnętrzny między trenerem, a zawodnikami, negować ich pozytywne słowa, lub poddawać w wątpliwość przekonania piłkarzy, atmosferę w drużynie i harmonijność tej współpracy? Jaroch nie mógł mówić szczerze?

W sumie nie zdziwiłbym się, gdyby na przykład S1mone zaczął wkrótce pisać o psuciu się atmosfery w szatni i wielkim konflikcie na linii Rude-Broda powodowanym tym, że gra Raton.
Po co tak chrzanisz?
Nikt nie próbował kreować żadnego konfliktu na linii Rude-Jop.
Zwracano tylko uwagę, że Jop może wiedzieć o polskich realiach piłkarskich więcej niż Rude i ten drugi musi tę wiedzę wykorzystywać.

Nikt nie próbuje wykreować jakieś konflikt wewnętrzny między trenerem, a zawodnikami, negować ich pozytywne słowa, lub poddawać w wątpliwość przekonania piłkarzy, atmosferę w drużynie i harmonijność tej współpracy.

To ty wparowałeś z tematem, że Jaroch chwali prowadzenie drużyny przez Rude.
Na co odpowiedziano ci (słusznie), że było podobnie za Sobola i Brzęczka. I wcześniej też.
Co (błędnie) zrozumiałeś jako próbę na tym forum wykreowania konfliktu. Skąd ci się to wzięło?

Podsumowując: czasami jestes jak wolfy - wciskasz w usta dyskutantów poglądy, których oni nie wygłosili, a potem bohatersko je zwalczasz.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.03.2024, 21:05
Czy ja gdzieś podważyłem?
Ja po prostu wskazuje, że te wywiady są chuja warte. A Ty stworzyłeś całą teorię w oparciu o pochwały kopacza
O dobrej współpracy w drużynie na linii trener-zawodnicy świadczą nie tylko wypowiedzi prasowe tych ostatnich, ale właśnie też wyniki i postępy w grze zespołu, realizowanie nowej taktyki, indywidualny rozwój przynajmniej niektórych zawodników, ich zachowania na boisku podczas meczów. To wszystko istnieje i przede wszystkim na tej podstawie widać, że ta współpraca układa się dobrze, a piłkarze nie tylko deklaratywnie wierzą w to, co robią, a także w ten sztab i w ten projekt.

Wywiad tylko to potwierdza.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 16.03.2024, 21:15
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Po co tak chrzanisz?
Nie? A kto tutaj na forum sugerował, że Rude prawdopodobnie lekceważy Jopa i jego podpowiedzi, nie chce go słuchać na podstawie jakiegoś jednego obrazka z kamery podczas meczu?

To nie było kreowanie niezgody między nimi w oparciu o tak śmieszną sprawę i kontekst? Tylko dopominanie się o większe wykorzystywanie wiedzy Jopa w zakresie opinii o polskich zespołach?

Dobre.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 16.03.2024, 21:32
Po co tak chrzanisz?
Zwracano tylko uwagę, że Jop może wiedzieć o polskich realiach piłkarskich więcej niż Rude i ten drugi musi tę wiedzę wykorzystywać.

Nikt nie próbuje wykreować jakieś konflikt wewnętrzny między trenerem, a zawodnikami, negować ich pozytywne słowa, lub poddawać w wątpliwość przekonania piłkarzy, atmosferę w drużynie i harmonijność tej współpracy.

To ty wparowałeś z tematem, że Jaroch chwali prowadzenie drużyny przez Rude.
Na co odpowiedziano ci (słusznie), że było podobnie za Sobola i Brzęczka. I wcześniej też.
Co (błędnie) zrozumiałeś jako próbę na tym forum wykreowania konfliktu. Skąd ci się to wzięło?

Podsumowując: czasami jestes jak wolfy - wciskasz w usta dyskutantów poglądy, których oni nie wygłosili, a potem bohatersko je zwalczasz.
Nie zwracano xD Ty jeden probowałeś coś insynuować na forum.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 16.03.2024, 21:32
Nie? A kto tutaj na forum sugerował, że Rude prawdopodobnie lekceważy Jopa i jego podpowiedzi, nie chce go słuchać na podstawie jakiegoś jednego obrazka z kamery podczas meczu?

To nie było kreowanie niezgody między nimi w oparciu o tak śmieszną sprawę i kontekst? Tylko dopominanie się o większe wykorzystywanie wiedzy Jopa w zakresie opinii o polskich zespołach?

Dobre.
Zrozumiałeś, co chciałeś zrozumieć.
Brzydko się starzejesz.

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 16.03.2024, 21:53
Zrozumiałeś, co chciałeś zrozumieć.
Brzydko się starzejesz.
Brzydkie są jedynie próby sprowadzenia dziś tej sytuacji, którą wtedy ni z tego ni z owego podniosłeś na forum - wskazując na rzekome nieporozumienia lub niechęć Rude do słuchania Jopa - jako upominanie się o większe korzystanie z jego wiedzy w kwestii polskich drużyn.

Za chwilę dowiem się, że o Omranim też nie pisałeś pogardliwie "pączuś", co okazało się bzdurą, z intencją wskazania na bezsensowność i szkodliwość tego transferu w oparciu o wypowiedzi Rumunów sprzed kilku miesięcy, prawda?

To nie moje słowa dziś brzydko się starzeją.
Ostatnio edytowane przez Markus : 16.03.2024 o godz. 21:56.
(...)
"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.03.2024, 23:32
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Nie zwracano xD Ty jeden probowałeś coś insynuować na forum.
FraMat nie napisał tego co ewidentnie napisał, jak twierdzisz inaczej to masz demencję On to napisał w duchu empatii i obawy o klub.
Ja mam aspergera to mogę wszystko pisać
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.03.2024 o godz. 23:35.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.03.2024, 14:19
Cytat:
Jak widać piłkarze również chwalą sobie pracę z Hiszpanem, komunikację z nim oraz sposób przekazywania myśli taktycznej i wierzą w jej owoce.

Już nie mogę się doczekać kiedy Jaroo1 znów zacznie dowodzić, że zatrudnienie Rude to był "strzał w kolano", a to nie jest trener, tylko jakiś tam analityk.
No co ty, kopacze chwalą trenera? I to w sytuacji gdy awansowali do półfinału PP, a w lidze jeszcze nie narobili sobie wstydu? Wow. Ja myślałem, że powinni go teraz atakować i w nagrodę grać w pierwszym składzie.
Ty to mądry facet jesteś.

Cytat:
O dobrej współpracy w drużynie na linii trener-zawodnicy świadczą nie tylko wypowiedzi prasowe tych ostatnich, ale właśnie też wyniki i postępy w grze zespołu, realizowanie nowej taktyki, indywidualny rozwój przynajmniej niektórych zawodników, ich zachowania na boisku podczas meczów. To wszystko istnieje i przede wszystkim na tej podstawie widać, że ta współpraca układa się dobrze, a piłkarze nie tylko deklaratywnie wierzą w to, co robią, a także w ten sztab i w ten projekt.
Wow, wyniki o tym świadczą, ze współpraca się układa. Rok temu o tej porze to współpraca i wyniki układały się tak zajebiście, że Jaro prawie ogłuchł od tego głośnika, z którego muzę puszczał w szatni.

Jacy to piłkarze indywidualnie się rozwijają?
Duda, na którego tak tu już zaczęliście narzekać?
Krzyżanowski, który po prostu sobie gra. Tak jak pisałem kiedyś, on jest młody i stary jednoczesnie... W realiach polskich, to jest wielkie halo bo chłopak ma łatkę młodego talentu, ma 18 lat i jak mu wyjdzie jakieś zagranie na boisku to jest szok. W normalnych realiach to byłby za swoje występy krytykowany, bo jako 18 latek byłby traktowany jako pełnoprawny gracz i w tej chwili to grałby ostatni albo przedostatni sezon w eklapie, później albo by jechał za granicę do dobrego klubu albo ewentualnie w tej eklapie został i grał w jakimś Lechu albo Legii. A jest gdzie jest, w słabej I ligowej Wisle, gra bardziej z powodu problemów klubu i niedyspozycji Junci niż jakichś swoich zasług wielkich. Kto tu się jeszcze rozwinął? haha Colley, bo po prostu gra lepiej? Sobczak, który od dawna miał potencjał i potrafił 17 goli w I lidze zdobyć albo u nas wchodzić na końcówki meczów i strzelać? Rodado, który robi swoje?
Przecież jest wręcz odwrotnie, wiekszość składu gra słabo, mimo to wygrywamy więc to jest pewien paradoks.

Alfaro, Baena, Uryga, Jaroch, Szot, Goku, ojejku ależ oni się rozwinęli, o Łasickim, Olejarce czy Eneko nawet nie wspominam. Warto też napomknąć jaką formę krwiożerczą buduje super transfer Bregu oraz Omrani
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 17.03.2024, 15:28
Tak mistrzu.

Oni wszyscy się rozwijają bo po prostu grają lepiej.

Większość składu gra słabo, mimo to wygrywamy

No co za przeklęty pech
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 17.03.2024, 16:28
Brzydkie są jedynie próby sprowadzenia dziś tej sytuacji, którą wtedy ni z tego ni z owego podniosłeś na forum - wskazując na rzekome nieporozumienia lub niechęć Rude do słuchania Jopa - jako upominanie się o większe korzystanie z jego wiedzy w kwestii polskich drużyn.

Za chwilę dowiem się, że o Omranim też nie pisałeś pogardliwie "pączuś", co okazało się bzdurą, z intencją wskazania na bezsensowność i szkodliwość tego transferu w oparciu o wypowiedzi Rumunów sprzed kilku miesięcy, prawda?

To nie moje słowa dziś brzydko się starzeją.
Muszę się odezwać.
Nigdy, ale to przenigdy nie traktowałem opisywanej przez mnie sytuacji jako "nieporozumienia" między obydwoma panami czy "niechęć" jednego do drugiego.
Chciałem tylko pokazać, że moim zdaniem w tamtym czasie Rude jeszcze być może sądził, że wystarczy sama wiedza teoretyczna i analityczna do pokonywania rywali. Co było moim zdaniem błędne.

Dopiero później Rude przyznał, że musi więcej uczyć się tej ligi.

Każdy jednak czytając wypowiedzi innych osób na forum, odczytuje z nich to, co sam chce odczytać.
Nie przeszkadza mi to.
W końcu to tylko rozmowa.

ps. Pisałem o Omranim per "pączuś" cytując określenia z prasy rumuńskiej i rumuńskich for internetowych.
Zapewniłem ci dostęp do opinii tych, którzy znali Omraniego i jego upadek sportowy w Rumunii, myślałem, że podziękujesz.
Nie mam nic osobiście przeciwko Omraniemu - jeśli dla ciebie cytowanie jest zajmowaniem pogardliwego stanowiska, to ja już podziekuję.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 17.03.2024 o godz. 16:31.

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 17.03.2024, 20:30
Muszę się odezwać.
Nigdy, ale to przenigdy nie traktowałem opisywanej przez mnie sytuacji jako "nieporozumienia" między obydwoma panami czy "niechęć" jednego do drugiego.
Chciałem tylko pokazać, że moim zdaniem w tamtym czasie Rude jeszcze być może sądził, że wystarczy sama wiedza teoretyczna i analityczna do pokonywania rywali. Co było moim zdaniem błędne.
Chciałeś pokazać że Rude "być może" coś sądził Twoim zdaniem "błędnie", bo na jednym z ujęć kamery nie chciał słuchać Jopa.

Powołując się na tą jakże głęboką i jednoznaczną scenę uznałeś, że może tam chodzić o zrozumienie istoty gry polskich pierwszoligowych zespołów i w związku upomniałeś się o to, by Hiszpan słuchał Polaka, bo już wiedziałeś, że go w tej konkretnej sprawie najwyraźniej nie słucha.

A jakże.

Oczywiście nie chodziło Ci o wskazanie i zaakcentowanie niezgody, lekceważenia Jopa itd, tylko o słuchanie go w sprawie polskiej ligi, bo byłeś przy tej sytuacji obok i wiesz jaka była jej istota.

A jakże.

Czytasz się czasem?

A co do Omraniego: gdzie konkretnie w rumuńskiej prasie pada określenie "pączuś"?

Cały czas próbowałeś wmawiać na podstawie wątpliwych i nieaktualnych już rumuńskich źródeł, że to zawodnik z nadwagą, ważący nawet ponad 120 kg, co klub zweryfikował i co okazało się bzdurą. Oczywiście nie robiłeś tego, by zniechęcić do jego zatrudnienia, nie zajmowałeś w tej sprawie żadnego stanowiska, nie nadawałeś mu pogardliwych etykietek na forum, no skąd.

Świadomie lub nie (zakładam pierwszą możliwość, bo głupi nie jesteś) kolportowałeś nieprawdziwe informacje dotyczące zawodnika, a przynajmniej mające się nijak do jego obecnej sytuacji zdrowotnej i wagowej. Rzucałeś teksty psujące jego wizerunek jeszcze przed podpisaniem kontraktu, oceniałeś go robiąc z niego nie przymierzając zblazowanego żula. Krótko mówiąc, wiedząc że klub śledzi media społecznościowe pracowałeś nad uwaleniem tego transferu podpierając się rumuńskimi opowieściami i bajkami.

Takie są fakty.
Ostatnio edytowane przez Markus : 17.03.2024 o godz. 20:40.
(...)
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 17.03.2024, 22:11
Oczywiście, że nie zajmowałem w tej sprawie (Omraniego), ani w sprawie funkcjonowania Rude-Jop żadnego stanowiska.
W pierwszej, na prośbę jednego z forumowiczów zająłem się wynajdowaniem informacji i opinii o Omranim z Rumunii.
Jeśli dla ciebie nieaktualne/wątpliwe są źródła choćby z okresu 30-40 dni wcześniej to nie mam pytań.
Kolportowałem informacje zaczerpnięte z rumuńskich źródeł. Czy są one prawdziwe czy nie, nie mnie, ani nie tobie to oceniać.
Dziękuję za podejrzenia, że mógłbym w czymkolwiek wpłynąć na decyzję klubu.
W drugiej wyraziłem swoje spostrzeżenia.
Resztę sobie darujmy.

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 18.03.2024, 09:57
Oczywiście, że nie zajmowałem w tej sprawie (Omraniego), ani w sprawie funkcjonowania Rude-Jop żadnego stanowiska.
A tak wyglądało w rzeczywistości to "nie zajmowanie żadnego stanowiska" i niekolportowanie bajek o nadwadze:

Fra Mat napisał(a):
zapuścił się fizycznie (ta nadwaga to nie żaden wymysł)
Fra Mat napisał(a):
Pewnie jest układ z agentem.
Fra Mat napisał(a):
przestał dbać o siebie
Fra Mat napisał(a):
Taki trochę starszy i grubszy Sobczak
Fra Mat napisał(a):
Opinie o jego nadwadze pojawiły się w październiku podczas pierwszych meczów.(...)
Od tego czasu nic się nie zmieniło. Dopuszczam, że może zrzucił kilka kilogramów, ale nie 15-20
Fra Mat napisał(a):
Może AI stwierdziła, że potrzebny w ataku jest grubas
Fra Mat napisał(a):
Skąd ta nadwaga?
Jak wcześniej pisałem - niesportowy tryb życia.
Fra Mat napisał(a):
Problem w tym, że się zapuścił
Fra Mat napisał(a):
Szczerze?
Nie wierzę, że nam się przyda.
Urocze.

Zaś pisanie o Algierczyku per "grubas" i "pączuś" to oczywiście język miłości i kultury, a nie żadne pogardliwe etykietowanie, no skąd.

Odkąd to jakieś rzekome cytaty z rumuńskiego forum, gdzie na pewno też jest pełno ichniejszych Koalików, czy Jarów1 nie są wątpliwym i mało wiarygodnym źródłem informacji? Odkąd to takim wiarygodnym źródłem opisującym aktualną sytuację Omraniego są wypowiedzi działaczy i dziennikarzy sprzed kilku lat, które również wrzucałeś? Nie nam oceniać ich prawdziwość?

Jaja sobie robisz licząc, że ludzie kupią teraz te żałosne tłumaczenia?

Pisząc o Omranim w niemal każdym poście starałeś się o uwalenie tego transferu, a pisząc o rzekomym zignorowaniu przez Rude Jopa na podstawie jakiegoś telewizyjnego obrazka podkreślałeś niezgodę między nimi, sugerując lekceważenie Jopa oraz niesłuchanie jego uwag. To jest kreowanie nieistniejącego konfliktu lub nieporozumień. Nie wyprzesz się tego.
Ostatnio edytowane przez Markus : 18.03.2024 o godz. 10:01.
(...)
"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.03.2024, 10:49
Może obaj się już wstrzymajcie bo na razie nie wiadomo czy w ogóle Omrani zagra u nas chociaż minutę. Jak rozwali się na starcie jak kiedyś Pereira to nawet nie będzie z czym dyskutować.

Życzę sobie żeby tak nie było, ale w razie czego to okazuje się że Żyro wrócił do drużyny w nienajgorszej formie. Co już jest super opcja w sytuacji gdy Sobczak z Rodado zaczynają razem w 1 składzie.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 18.03.2024, 11:21
Ojej Markus, ty msz czas czyjeś posty odkopywać? Ale żeby mi udowodnić, że niby Hyballę hejtowałem, to już nie miałeś czasu szukać, bo miałeś lepsze zajęcia w życiu.

Jeszcze broni transferu grubasa, który przyszedł na 3 miesięczny kontrakt, po to żeby sobie schudnąć. Dojebany transfer. Chłop jak wejdzie na boisko to może na końcówki meczów, może 2-4 razy Super. Widać, ze w formie.

Zimowe okienko to jest totalna klęska jeśli chodzi o transfery, Omrani jest tego idealnym przykładem. A im dalej w las tym gorzej i fartem udało się uniknąć połamanego Ghańczyka, za to jest nie wiem po co Dziedzic i "mocny" Bregu, który też pewnie będzie do formy dochodził z 2 lata.

Widze, ze masz zamiłowanie do bronienia byle czego.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 18.03.2024, 11:26
A tak wyglądało w rzeczywistości to "nie zajmowanie żadnego stanowiska" i niekolportowanie bajek o nadwadze:
Radzę ci dobrze: zajmij się czymś pożytecznym, wyjdź na spacer, porzucaj okruszki chleba łabędziom nad Wisłą, przewietrz umysł, znajdź sobie dziewczynę, wyjedź na wakacje (niepotrzebne skreślić).

Jeszcze raz: wszelkie uwagi o Omranim cytowałem z for internetowych i mediów w Rumunii.
Nie ma tam mojego osobistego stanowiska.
Ty natomiast nie opierając się na niczym poza pobożnymi życzeniami uznałeś, że Omrani może nas zbawić.

Teraz pomyśl: skoro jak twierdzisz Królewski czyta wiślackie strony, profile na FB i TT to może moje "donosy" z Rumunii przyczyniły się do tego, że Omrani dostaje 2 tys euro miesięcznie zamiast 10 tys euro?
Nie podziękujesz?

Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Stary 18.03.2024, 13:22
Jeszcze raz: wszelkie uwagi o Omranim cytowałem z for internetowych i mediów w Rumunii.
Taki trochę starszy i grubszy Sobczak
Wiem ze jest w formie ale nie wiedziałem ze w Rumuni kojarzy się Sobczaka, no chyba ze to jednak jest Twoj koment pokazujacy Twoje stanowisko xDD
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.03.2024, 13:33
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Może obaj się już wstrzymajcie bo na razie nie wiadomo czy w ogóle Omrani zagra u nas chociaż minutę. Jak rozwali się na starcie jak kiedyś Pereira to nawet nie będzie z czym dyskutować.

Życzę sobie żeby tak nie było, ale w razie czego to okazuje się że Żyro wrócił do drużyny w nienajgorszej formie. Co już jest super opcja w sytuacji gdy Sobczak z Rodado zaczynają razem w 1 składzie.
Żyro na razie bardziej truchta niż biega, ale w końcówce meczu jak rywale oddychają rękawami to nie jest taki problem jak przez większość poprzednich lat, kiedy umieraliśmy my. Fakt że zaliczył kluczowe podanie, chłop w piłkę zawsze umiał grać, dlatego może być przydatny.

I tu przechodzimy do Omraniego (a także Bregu) - potrzebujemy kogoś kto choćby na ostatnie 10-15 minut da jakość, a nie Olejarkę, który jeszcze rozbuja rywala podając na kontry. Żyro na boisku myśli, widzi i ma umiejętności techniczne żeby to wykorzystać. Omrani pewnie też będzie miał, bo w piłkę umiał grać bardzo dobrze (zanim zniszczył sobie karierę).

Musi być ktoś kto celnie poda na czystą pozycję, kto przyjmie, kto strzeli. Nie będzie to Kutwa, Duda, Olejarka, Szywacz czy inne drewienko. Duda jak strzela to bramkarz może już kierować się za linię boczną po piłkę, jak podaje w pole karne to dwa-trzy metry za daleko. Kutwa w ogóle nie strzela i nie podaje etc. Jak mamy mecz wygrać to ktoś musi te dwie-trzy kluczowe akcje dobrze rozegrać. I tym kimś jest Bregu, Alfaro, Goku, Rodado, Sobczak, Jaroch, Żyro.

Jeśli Omrani swoją akcją wygra nam jeden mecz to było warto. W tamtym sezonie tyle nam brakło do bezpośredniego awansu.

Cała reszta to folklor dla pasjonatów którzy wierzą że zrobi karierę ktoś kto nie umie strzelić ani podać a Wisła zarobi na nim miliony. Może się tak zdarzyć, ale szczerze wątpię, choćby dlatego że w jego wieku jest masa chłopaków którzy nie mają kołka zamiast stopy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.03.2024 o godz. 16:42.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 18.03.2024, 14:33
Np. to nie jest Twoje osobiste stanowisko wobec tego transferu?

Fra Mat napisał(a):
Nie wierzę, że nam się przyda.
Albo robienie z niego "grubszego Sobczaka" to nie jest Twoja osobista opinia o zawodniku?

Szkoda czasu dalej wymieniać.

Radzę ci przestań kompromitować się wmawianiem, że nie zajmowałeś wówczas żadnego stanowiska względem Omraniego, ani bronienia swoich rumuńskich bajek, które przedstawiałeś tutaj niczym jakąś prawdę objawioną. Idź lepiej na ten spacer itd. po który teraz próbujesz sięgać.

W sprawie Omraniego epatowałeś opowiastkami i bajkami o rzekomej nadwadze, które kompletnie się nie potwierdziły.

Twój problem polega właśnie na tym, że prawie wszystkie Twoje cytaty i rumuńskie źródła okazały się tu bezwartościową brednią , której nadal bronisz jako wiarygodną i prawdziwą.

Wypowiadając się o Omranim opierałeś się na tych niewiarygodnych bajkach, a ja na jego sportowych dokonaniach w postaci pięciu tytułów mistrzowskich oraz kilkudziesięciu bramek i asyst zrobionych na tamtejszych boiskach w silnym klubie grającym na poziomie sportowym znacznie wyższym niż gra dzisiejsza Wisła.

Do tego sprowadza się ta różnica.

Jeszcze chciałbyś, aby ktoś Ci za to dziękował? Te Twoje "donosy" na szczęście pojawiły się na forum dopiero po tym, jak wypłynęły informacje dotyczące kwoty 2000 Euro, na które miała zgodzić się Wisła. Wszystko było już znacznie wcześniej ustalone i zaplanowane, dlatego na szczęście Twoje wysiłki i szkalowanie wizerunku zawodnika niewiele mogły już zmienić, nawet gdyby jakiś naiwniak przypadkiem potraktował je poważnie.

A o Jopie i Rude pisałeś wtedy to:

Fra Mat napisał(a):
Odnotowałem w transmisji w II połowie ciekawy obrazek: Jop usiłujący coś przekazać Albertowi i ten kręcący głową na nie. Nie dowiemy się, o co chodziło, ale mam wrażenie, że Rude wie najlepiej.
Tu nie ma żadnej sugestii, że Rude nie słucha Jopa, lekceważy go, traktuje nieodpowiednio, jest zadufany w sobie i przekonany o własnej nieomylności, no skąd.

A potem:

Fra Mat napisał(a):
stwierdzam, że na razie nie realizuje tego, po co był sprowadzany.
Nie ogarnia sytuacji.
To się samo komentuje.
Ostatnio edytowane przez Markus : 18.03.2024 o godz. 15:07.
(...)
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 18.03.2024, 15:34
No fakt. Macie mnie.

Co do Omraniego:
Napisałem kilka swoich przemyśleń co do tego transferu i osobistych opinii.
Na podstawie materiałów, w których rzetelność nie miałem podstaw żeby wierzyć: przecież to Rumunia - dziki kraj, w którym gnoi się dobrych piłkarzy.
Wszystkie cytaty to były, jak twierdzi Markus, bezwartościowe brednie.
Powody? Jak wyżej: Rumunia to dziki kraj.

Co do Jopa i Rude:
Nadal stwierdzam, że Rude nie realizował w tamtym momencie tego, po co był sprowadzany.
Popełniłem jakieś przestępstwo?
Naprawdę Rude w tamtych meczach (cudem przepchanych) pokazywał, że podniósł drużynę na wyższy poziom?
Moja ocena była wyrażana ze smutkiem, bo na podstawie rozpowszechnianych i tutaj wieści spodziewałem się (i nie tylko ja), że będzie dużo lepiej.

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.03.2024, 15:50
Karherop napisał(a):Wyświetl post
(...)
Jest to też dowód, że (chyba) nasz sztab medyczny działa. Żyro w wakacje miał operację kolana.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Stary 18.03.2024, 15:55
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Jest to też dowód, że (chyba) nasz sztab medyczny działa. Żyro w wakacje miał operację kolana.
Tak daleko idących wniosków to raczej bym nie wyciagal xD
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.03.2024, 16:30
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Tak daleko idących wniosków to raczej bym nie wyciagal xD
Ostatnia kolejka nastraja optymistyczne. Do Wielkiej Soboty nic mi humoru nie zepsuje Na kadrę się zdążyłem uodpornić.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 18.03.2024, 17:26
Ból d... narzekających na Rude, biorąc pod uwagę ostatnie wyniki, bezcenny. Markus, wolfy, Drozd, mieli rację, jak zawsze.
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 18.03.2024 o godz. 17:31.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 18.03.2024, 18:11
Cytat:
Ból d... narzekających na Rude, biorąc pod uwagę ostatnie wyniki, bezcenny. Markus, wolfy, Drozd, mieli rację, jak zawsze.
Wpisy lesiapw:

przed Arką:
Cytat:
To Arka już nam pokazala bye bye. Jeszcze nas dobiją za tydzień.
Przed Widzewem:
Cytat:
A gdzie tu optymizm? Wiadomo, że dostaniemy wciry od Widzewa, co nie znaczy, że mają się położyć i oddać mecz już przed.
Cytat:
Przegramy i to ostro, szczegolnie jak mamy wyjść z drewniakiem Sobczakiem.
Po meczu z Tychami:
Cytat:
Rude, Kiko, Krolewski wypierd... Nie wierze w ten zespol, tego trenera.

Cytat:
A Goku to też zupełnie nieudany transfer. Możemy marzyć o awansie, hiszpanie nie mają psychy w decydujących momentach. Trener poleci po kilku meczach i zostaniemy z Jopem. Chyba, że Królewicz znów będzie rękami, nogami bronił swej decyzji jak z Sobolem.
Cytat:
Jop jest bardziej kumaty niz ten cały Rude

Jak widać wystarczył 1 przegrany mecz z Tychami żeby Lesiu się zesrał na jakiś miesiąc. Teraz jak są wygrane to dwubiegunówka poszła w drugą stronę.

Debil debila debilem pogania na tym forum
drozd:
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 18.03.2024, 20:56
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ojej Markus, ty msz czas czyjeś posty odkopywać? Ale żeby mi udowodnić, że niby Hyballę hejtowałem, to już nie miałeś czasu szukać, bo miałeś lepsze zajęcia w życiu.
Ależ nie ma problemu, miałem nieco więcej czasu by w końcu powyjaśniać takich gagatków jak ty, więc proszę masz. Na początek wypowiedzi z 2021 roku dotyczące Hyballi:

Jaroo1 napisał(a):
Wystarczy spojrzeć na bramki Podbeskidzia żeby stwierdzić, że dziś pokonali nas paralitycy, którzy strzelali po "bilardowych" akcjach hehe

Hyballa już do wyjebania?
Jaroo1 napisał(a):
Może on na serio jest zbyt pojebany i ma ciężki charakter jednak prawda jest też taka, że on jest sam, a przeciwko niemu już x osób, legend, kibiców (transparenty na treningu odnosnie poparcia dla legend klubu), dziennikarzy, piłkarzy, zarządu. I już jest dobra jazda w mediach od 2 tygodni. Także można mieć jajca z żelaza ale jednak psycha kazdemu siądzie po takim czymś i albo się załamie albo będzie miał wyjebane już na wszystko. Myslę, że wlaśnie ma wyjebane i czeka już na wylot z Wisły
Jaroo1 napisał(a):
Kuba zachował się jak to Kuba, chłop z charakterem, zagryzł zeby i pokazal, że "kto jak nie on"? Udowodnił na boisku, że ma rację i pokazał fucka Hyballi biegnąc do Kmiecika.(...) Jeśli już to powinien zwolnić Hyballę i uciąć wszystko w zarodku.
Jaroo1 napisał(a):
można powiedzieć, że .... z tym Hyballą... nie pierwszy i nie ostatni trener, Bogiem nie jest.(...) I może być tak, że Hyballa jest "chory".
Jaroo1 napisał(a):
Do powaznej pilki to się na pewno Hyballa nie nadaje (może kiedyś?)
Widać, że Drozd jednak dobrze pamiętał i miał rację, iz Jaroo1 pisał na temat Hyballi również zupełnie inaczej niż cały czas utrzymywał. Na początku faktycznie go bronił, ale później z czasem zmienił ton. To kończy ten temat, pokazując kto naprawdę kogo powinien tu przepraszać.

Ale najlepsze jest to, co pisał pierwotnie o wyborze nowego trenera Wisły:

Jaroo1 napisał(a):
Do nas jako trener to może przyjść Mietek spod Żabki. Najwazniejsze aby była to osoba niezamieszana w bycie legendą Wisły, szczera, mająca własne zdanie i walcząca o to zdanie, osoba, która powie, że kopacze mają zapierdalać
W teorii Rude powinien więc spełniać te kryteria. Ale jednak nie, potem mu się odmieniło, gdy Królewski postawił na tego Hiszpana. Widać przeraził się, że Królewskiemu może jednak się coś udać:

Jaroo1 napisał(a):
Co ten człowiek jako trener może dać Wiśle? Nic. On tu przyszedł się uczyć. Ten gość trenował w Kostaryce i pół sezonu w III lidze hiszpańskiej (wywalili go?). To tak realnie do czego on się nadaje jako trener? Do tarcia chrzanu jedynie.
Aż dwukrotnie pisał o swoim ulubionym strzale w kolano jeszcze zanim Hiszpan w ogóle wsiadł do samolotu i wylądował w Krakowie, nie mając bladego pojęcia o jego rzeczywistym przygotowaniu merytorycznym i warsztacie:

Jaroo1 napisał(a):
przychodzi się uczyć bo Wisła jest dla niego polem do sprawdzania swoich teorii i uczenia się strice trenerki.
On sobie na żywym organizmie będzie eksperymentował.
A Wisła teraz nie potrzebuje trenera, który się uczy i jest na samym początku drogi, który niczym się nigdy nie wykazał oprócz bycia teoretykiem.

Także to jest strzał w kolano.
Jaroo1 napisał(a):
to jest klasyczny strzał w kolano. Na 15 meczów przychodzi człowiek zagadka, który się będzie uczył w Wiśle trenerki. Akurat teraz, akurat na te 15 meczów. Zajebiście.
W ogóle był zaskoczony, że pierwszym trenerem nie zostanie Jop, na co stawiał i jak zwykle się pomylił:

Jaroo1 napisał(a):
To przecież logiczne, że jeśli Jop awansuje w PP, zdobędzie ze 4 pkt w tych 2 meczach ligowych to na 99,9% zostanie do końca sezonu.(...) A zostać musi, szczególnie dlatego, że fenomenalnie wpisuje się w wytyczne, prawdziwy Wiślak, legenda
Jaroo1 napisał(a):
Serio wierzycie w to, że Jop gdyby nawet odpadł z PP ale w lidze zdobył 6 pkt w 2 meczach, to by go Królewski cofnął do rezerw?
Schizofrenię w jego postach widać też choćby tu:

Jaroo1 napisał(a):
Awans może zrobić każdy. Bo wystarczy jeden sezon konia.
Jaroo1 napisał(a):
Mamy takich piłkarzy, ze jeśli dać im pracować i się rozwijać, to ten awans robią w cuglach.
Bo potem jak zwykle zmienia front:

Jaroo1 napisał(a):
My sobie wmawiamy jaki Rodado jest dobry ale tak na prawdę to zwykły ogór z Hiszpani.
Jaroo1 napisał(a):
Błędne koło Królewskiego. Zamiast wypieprzać miliony na Hiszpanów czy ogólnie inne transfery, to wystarczyło 1-2-4 lata potrenować takich Starzyńskich, Biegańskich i spółkę
Swoją drogą aż dziw że krytykuje dalej Rude po awansie do półfinału Pucharu Polski, bo kiedyś pisał o tym tak:

Jaroo1 napisał(a):
Dla nas ćwierćfinał to już coś dużego i sukces, patrząc na ostatnie lata. Ale zagrać w półfinale, a może na farcie wejsć do finału, to by już było jak wejście do LM hehe
Schizofrenia level hard. Albo jakaś inna permanentna dwubiegunowość, jakiś lekarz pewnie byłby w stanie określić dokładniej.

Dalej nie chce mi się już wklejać jego głupot czy bluzgów zwłaszcza na Królewskiego.
Ostatnio edytowane przez Markus : 18.03.2024 o godz. 21:04.
(...)
"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów