|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Brzęczek pobił wszystkich bo jeszcze bardziej nie ma jaj niż Gula. Przyszedł tutaj od początku z założeniem, że się nie da ale spróbujemy, że teraz jak będzie spadek to przez Gulę.
Ci kopacze bez ambicji ciągle czują to podejście zarządu. Ich na dzień dobry się uczy w Wiśle, że tutaj nic nie trzeba, nic się nie wymaga bo jest okres przejściowy, nowy trener, problem przez poprzedniego trenera. I Brzęczek się pięknie w ten obraz wpisał. Głaskanie po fiutach kopaczy, których szczytem osiągnięć były remisy za kadencji Brzęczka. Jeśli dalej wokół Wisły będzie takie nastawienie jak co poniektórych tutaj i takie jak ma zarząd to ciągle będziemy lecieć w dół. Dlaczego? A kiedy się w szkole każdy uczy na egzamin? Na ostatnią chwilę, jak trzeba. A jak nie trzeba to najczęściej ma się wyjebane. I tak samo się porobiło w Wiśle Kraków, skoro nie trzeba to mam wyjebane. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Brzęczek może i wie jak powinno się grać, ale nie potrafi tego przekazać i nauczyć. Poprawa za Brzeczka wynikała z tego że zaczęli się bardziej starać, bo trudno olewać wujka właściciela. Gdyby się tak starali za Guli wygraliby więcej niż 1/13. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Z tym stanowczym orzekaniem jakich my to nie mamy beznadziejnych piłkarzy to bym się wstrzymał do okienka. Bo nie zdziwiłbym się jakby cześć z nich zakotwiczyła w jakichś Jagielloniach, Płockach czy Lechiach i zaczęła grać na w miarę sensownym poziomie (vide Jean Carlos w pogoni)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Tak na marginesie: Halilovic jest od dłuższego czasu podstawowym zawodnikiem Heerenveen, gra na pozycjach 6/8. U nas niczym nie zachwycał - coś jak Savić: niby coś w nim jest ale nie jest w stanie zrobić liczb, wpłynąć na oblicze drużyny. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No więc powyższe przykłady dowodzą, że u nas nie jest problemem brak umiejętności i pitolenie że mamy sŁabych zawodników to najzwyklejsza BZDURA.
U nas wszyscy grają słabiej niż potrafią, kolejne zmiany trenerów dowodzą że to też nie tylko ich wina. Co zatem jest problemem? To o czym pisze Jaroo !!! Jak to się nie zmieni nic się nie zmieni.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 22.05.2022 o godz. 09:32.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Wisła już teraz jest takim samym magnesem jak Widzew. Kiedyś wielka marka, dziś jej miejsce to niższe ligi. Kotwicą są kibice, którzy ciągną klub. Wisła szła na dno. I wówczas wszystkim nam wydawało się, że chętnych do spadku nie ma. A przynajmniej nie byli to chętni z taką marką, która czyniła utrzymanie pewniejszym. Brzęczek tchnął w tę drużynę życie, ale nie podołał. Może rzeczywiście inny by podołał. Dla oczyszczenia atmosfery i przewietrzenia głów dobrze byłoby zmienić trenera, ale nie jest to nasz największy problem oraz Brzęczek daje gwarancję braku buntów w szatni, poparcia właścicieli oraz najwyraźniej pomagał zarządzać klubem właścicielom. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Taki Hugi też robił liczby w Austrii, a tu wygląda jak niepełnosprawny. Jak nawet ściągniesz kozaka i wrzucisz go między miernoty to po kilku tygodniach on nie pociągnie wszystkich do góry tylko raczej wyrówna w dół. I to się u nas dzieje od dawna. Nie dobieramy ludzi pod system (takowego brak) tylko bierzemy losowych ludzi z liczbami, nie patrzymy czy razem będą funkcjonować. Już nie mówiąc o mentalu, bo tu jest całkowita tragedia. Dlaczego to tak wszystko (nie)funkcjonuje to już zupełnie inna kwestia. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Problem jest kiedy weźmie się nagle całą kadrę średniaków, słabeuszy bez charakteru , sprowadzi ich wszystkich na raz a potem próbuje tworzyć drużynę.... =- Taki Skvarka czy Kliment przychodząc do Wisły gdzie od kilku okienek jest trzon drużyny , są liderzy - mogliby inaczej wyglądać. Poza tym gdy nowy piłkarz plażuje, odpier... jakieś jaja na boisku to szybko byłby ustawiony przez resztę drużyny lub wywalony poza jej margines. Tutaj kto miał to robić ? Kto miał być liderem ? Najdłużej u nas jest Sadlok przez zasiedzenie i Frydrych , reszta to nowi piłkarze albo młodzi, którzy nie są naturalnymi liderami. Popełniono fatalne błędy przy tworzeniu drużyny gdzie Wisła zamiast budować trzon i kręgosłup zamieniła się w terminal lotniczy. Według mnie naszą największą szansę zaprzepaszczono w poprzednim sezonie gdzie spadała 1 drużyna - idealny czas na budowę drużyny ale jak to robić skoro nawet wtedy potrafili się zaplątać w walkę o utrzymanie - co skutkowało kolejnymi turystami w składzie..... ![]()
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hahaha tylko, że u nas plażuje trzon drużyny od lat i jak przychodzi ktoś nowy i próbuje szarpać to szybko zauważa że robi z siebie idiotę
. A zarząd albo tego nie widzi albo udaje że nie widzi. Dlatego niestety trzeba zrobić czystkę do spodu, ci którzy mieli styczność z pionem sportowym dotychczas muszą odejść wszyscy...![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cały plan sie posypal, cala Wisła sie posypała. Ten spadek to zwienczenie ostatnich 9 lat, droga do upadku po odpadnieciu z APOELem, od Cupiala, przez wsh po trio.
Tamta Wisla upadla i symbolicznie dobrze by było odcicac sie od tego wszystkiego, tzn od tego syfy 9 letniego, zrobic hard reset i wy.......ic 90 procent tego składu i połowę sztabu. I zaczac na serio budowac potęgę bo najważniejsze jest, potencjal, kibice, duze możliwości Zaczac budować od nowa, nowa ere Wisly Krakow. Trio ma jeszcze jedną szansę, jak teraz tego nie zrobia to juz po nich i ich pomysle na Wisłę. Jedyna szansa to wielkie zmiany od Borzęczka po Dawida i skład. Oni wszyscy sa symbolami tego spadku i juz na zawsze nimi pozostaną. Dlatego trzeba wyjebac śmieci i zaczac od nowa. A nie sie łudzić ze Wuja, Dawid i Sadlok odpala. To sa ludzie skompromitowani, trio tez sie skonpromitowalo ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Wujek sam wpadł w sidła.Byliśmy karmieni bełkotem o tym ze Wisła nie spadnie bo przeciez to Wisła. Całą runde słyszalem jedno- Zagłebie przegra,Stal przegra , Ślask przegra. juz w nastepnym meczu,tak tak,ale nie w tym tylko nastepnym Wisła ich powyprzedza. Jeszcze kolejeczka ,jedna ,druga ,trzecia...tak tak Wisła NAPEWNO ich wyprzedzi.
I i gdzie lezy problem....ja tego nie rozumiem.Piłkarz od nas odchodzi i nagle sie okazuje ze coś potrafi. Nawet z obecnych na szybko mam wrazenie ze Zukow i Hugi jak odejdą to znajdą klub w ktorym beda dobrze grali. Tu jest cos nie tak z nami.No chyba ze u nas na dzien dobry piłkarzowi sie mówi ze nic sie od niego nie wymaga bo mamy plan na lata dlatego...moze kiedyś bedziemy grac o puchary,ale jeszcze mamy czas,rozkręcamy sie .No i ześmy sie rozkręcili i dojechali az do Głogowa i Niepołomic.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 22.05.2022 o godz. 20:18.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
||
|
czaro napisał(a):
czaro napisał(a):
Widzew nie miał problemu ze znalezieniem trenera praktycznie nigdy, mógł w nich przebierać. Generalnie tam raczej paliło się kasą, żeby szybko awansować, ostatnio dopiero lekko przystopowali i udało się wejść. Zamieniają się z nami ligami jakbyś nie zauważył. Generalnie podałeś przykład, który poparł moją tezę. czaro napisał(a):
Zaraz się okaże, że część naszych obecnych piłkarzy pójdzie do innych klubów i tam będą grać po prostu lepiej. Okazuje się, że charakter Brzęczka nie pomógł. On nie był w stanie wstrząsnąć tym zespołem, już chyba przykładowy Ojrzyński byłby lepszym wyborem. Generalnie decyzja chybiona. Piłka nożna jest nieprzewidywalna, po prostu nie trafiliśmy z trenerem. Nie będę pisał, że Brzęczek jest złym trenerem, bo może pójść do innego klubu i zrobić kapitalny wynik. On był złym trenerem dla nas w tej rundzie. Może mu nie zaiskrzyło z piłkarzami, może zabrakło mu charyzmy przez co nie potrafił wstrząsnąć tą drużyną jak zaczynała po świetnych piłkarsko, ale pechowych meczach popadać w marazm. Może źle dobierał skład - bo może, gdyby stawiał na X zamiast Y, to akurat X by odpalił. Może gdyby wpuścił C zamiast B jako zmiennika w danym meczu to strzeliłby gola w końcówce meczu i byśmy wygrali. Może gdyby szepnął Manu odpowiednie słówko w tunelu przed meczem, gdy masowo obijał alu to ten kończyłby z hat-trickiem. Tego nie wie nikt, czasem takie drobiazgi jak wpuszczenie kogoś 3 minuty wcześniej na boisko zmienia oblicze meczu. Taka jest piłka. Cała jej esencja i piękno. My dziś płaczemy, cieszy się przysłowiowy Widzew. Z przodu tabeli wojuje Raków, który napierdziela wyniki ponad stan od paru sezonów. Z nami po fatalnym sezonie płacze Legia, bo gdyby mieli trochę więcej pecha to mogliby zagościć z nami w strefie spadkowej. Kto wie co by było, gdyby nam nie wbili klina w ostatniej minucie? Mogło być odwrotnie. Możemy sobie gdybać, ale fakty są takie - Brzęczek zawiódł i powinien choćby z tego tylko powodu klub opuścić. Szansę powinien otrzymać ktoś nowy. Kwestia czasu jak Legia wróci na swoje tory, a złota era Rakowa się skończy. Ci pierwsi ze względu właśnie na markę i kibiców - co przekłada się na pieniądze - wrócą na szczyt lub w jego okolice, Ci drudzy patrząc na ilość kibiców, stadion, budżet podzielą los niedawno bardzo mocnej Jagiellonii. Taka jest kolej rzeczy. My powinniśmy prędzej czy później wrócić na nasze miejsce, to jest pewnie w okolicy 5-6 miejsca w Ekstraklasie, bo taka jest wartość marketingowa Wisły (jeśli nie pierwsza trójka) - i wiadomo, jeśli szybko nie awansujemy, tylko się zakopiemy w 1 lidze ta marka będzie sukcesywnie spadać. Generalnie od wejścia trio nasze wyniki są poniżej naszych możliwości finansowych, nawet uwzględniając długi. Ja nadal nie jestem przekonany, że to trio takie złe - czasem po prostu nie wychodzi. Wystarczy popatrzeć na świętującego dziś Lecha, który przez ostatnie 5 sezonów nie potrafił zagrać na miarę oczekiwań. Wreszcie trafili z trenerem, trafili z piłkarzami i świętują. My niestety ostatnio dokonujemy tragicznych wyborów. Wcale nie jestem przekonany, że te wybory nie były poprzedzone obszerną analizą i ciężką pracą. Przypomnieć wystarczy jak Dortmund latami po sukcesach w latach 90 kopał się po czołach praktycznie do przyjścia Kloppa. Też prawie spadli. Udało im się uratować. Też mieli długi. Atletico podobnie jakiś czas temu z hukiem się spierdzieliło do Segunda i to był bodziec do odbudowy klubu. Parę lat później grali w finale Ligi Mistrzów, zdobywali Mistrzostwo. Trafił im niesprawdzony nigdzie Simeone i zrobił wynik z niczego. Jest mi ogromnie przykro, że tak się to dla nas potoczyło w tym sezonie. Wierzę, że trio może jeszcze podjąć dobre decyzje sportowe. Wcale nie jestem przekonany, że nie są w stanie tego zrobić. Czasem po prostu trzeba trafić. Czego nam wszystkim serdecznie życzę. Bo jak na razie piękno futbolu gryzie nas w dupę.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 22.05.2022 o godz. 21:44.
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I Klopp i Simeone to trenerzy którzy WYMAGAJĄ, nie ma wersalu. Nam też takiego potrzeba, a nie miękkiej faji...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
wywiad z obim, tak naprawde powinien byc wklejony niczym filmiki anouca , w kazdym temacie , bo wyjasnie prawie wszystko
i tak np tutaj: wbijcie sobie do glowy ze W OBECNYM UKLADZIE (a na zmiany sie nie zanosi, jesli juz to na bardziej w strone "kubową") , wujek to jedyna sensowna opcja dlaczego?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak, dlatego zróbmy go dyrektorem sportowym.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Niech piastuje dwa stanowiska jednocześnie, co za problem?
![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Jeżeli chcemy w ciągu sezonu czy dwóch wylądować w II lidze, problemu nie widzę. Jednak nie taki jest nasz cel. Brzęczek wygrał 1 mecz na 14 możliwych. Ty czy ja mielibyśmy pewnie niewiele gorszy bilans. Opieranie nadziei na awans w Brzęczku jest irracjonalne i pozbawione jakiejkolwiek logiki.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Prowokacyjnie:
Brzęczek zmiana stanowiska na Dyrektora Sportowego, ogarniającego transfery i zawodników Sobol zostaje na trenerce (plus koniecznie potrzebni konkretni asystenci) |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Brzęczek powinien odejść. Marzec,Sobol może Moskal.
Ostatnio edytowane przez leszekm : 23.05.2022 o godz. 12:07.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
Sobolewski to słaby trener.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Chuca,Zdybowicz,Janicki,Szota,Niepsuj,Pawłowski.Na wet to zimowe okienko którym się tak chwali nie obyło sie bez wpadek.Swoje do obecnej sytuacji niestety dołożył |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Zawiodłem się na Brzęczku, ale myślę że pozbywanie się go nie ma najmniejszego sensu bo chyba nikogo z lepszym cv nie znajdziemy... poznał zespół, zaczęliśmy grać lepiej ofensywnie (ale niestety bez konkretów), wie jakie zespół ma braki i na jakie pozycje potrzebni są zawodnicy. Głównie to mnie przekonuje do jego zatrzymania. Znajdźcie mi kogoś lepszego na 1 Ligę... Wiem, wiem nie znajdziecie... Kandydatury Marca czy Moskala to śmiech na sali przecież...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Bez pionu sportowego,dyrektora sportowego z prawdziwego zdarzenia możemy sobie tak jak Framat napisał mieszać tą herbatę do usranej śmierci.Po zwolnieniu Hyballi też nikt poważny miał na nas nie patrzyć a nikt nie zaprzeczy że Gula w tamtym momencie był poważnym kandydatem.
Ale no właśnie jak trenera będą wybierać ludzie którzy obecnie są w klubie to możemy losować w nazwiskach takich jak Ojżyński,Moskal,Marzec czy nie daj Bóg Bartoszek. Łobodziński,Niedżwiedż czy ktoś by dał u nas szanse?Albo takiemu Szulczkowi? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Albo Mariusz Jop. Też legenda. Do dziś pamiętam jego bramkę strzeloną główką w ostatnich minutach...
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Jeśli komuś tym wywiadem zaszkodził to głównie sobie. Kto poważny zatrudni gościa który po zwolnieniu zdradza tajemnice zarządzania w gabinetach? I co śmieszniejsze omawia sytuację z perspektywy osoby świeżo zwolnionej, a jego w klubie nie ma przeszło 2 lata. Poza tym jeśli jego zarzutami są że na kolację nie przyszedł Kuba a Jaro to pseudo Musk to tylko śmiech mnie ogarnia. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Jedyne co Obi zyskał tym wywiadem, to pokazał, że jest równie małostkowy.
Tak po prawdzie, to osobą, której faktycznie mi żal, jest Wisłocki, bo to jest gość, który poświęcił i zaryzykował najwięcej jeśli chodzi o wszystkich członków zarządu z czasów trio, a rozstanie było... hmmm... budzące wątpliwości. A nie przypominam sobie żeby kręcił z tego powodu jakąś aferę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To co wypracował przez pół roku Brzęczek było widać w ostatnim meczu, jedno wielkie śmierdzące gówno. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
może Kuba popytał by znajomych z Niemiec, czy jakiś asystent trenera z II Bundesligi nie chciałby u nas się sprawdzić...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|