The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.09.2015, 11:42
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Panowie, nie mogliście sobie tego wszystkiego na priv wyjaśnić? odechciewa się nawet czytania tych 'wypocin'
Oczywiście ze na PRV najłatwiej jest sobie wszystko wyjaśnić ale po pierwsze potrzeba chęci. Skoro jakiś uzytkownik zablokował mozliwosc otrzymywania wiadomości prywatnych to coś przeciez musi być na rzeczy.

kilkadziesiąt sekund brakło a byśmy mieli kolejnego mistrza. Eh Jopik Jopik.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.09.2015, 12:42
Mam takie pytanie o zawodnika o nazwisku Gajos. On chyba był u nas na testach kilka lat temu jeszcze jako zawodnik Rakowa? pamiętacie z jakiego powodu nie wzięliśmy go wtedy? a może w ogóle nie był na testach tylko pisano o nim w kontekście zainteresowania?
Odpowiedz cytując
kkk
Junior Member

Od: 06.2013

Stary 13.09.2015, 12:50
Gajos nie był na testach, miał menadżera związanego z kręgami TS-u, który mocno go pompował do Wisły i to by było na tyle.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 13.09.2015, 16:09
raindog O czym ty piszesz ? Kto niby twierdzi, że byli "wybitni".. ? Takie pisanie to dopiero demagogia..
Otóż były dyr. sportowy PSV, tak jak RM byli po prostu wystarczająco dobrzy aby przesunąć Wisłę w piłkarskiej hierarchii klubów, tylko tyle i aż tyle. Poza tym, gdzie jest niby negatywna ocena dalszej pracy SV, na jakiej niby podstawie ? RM, zaś jest tym kim był i przed przyjściem do Wisły, trenerem na słabe ekipy w lidze holenderskiej, po Wiśle 2 takie prowadził, z pierwszą miał wynik dobry, z drugą zły, czyli przeciętny trener, ale na polskie warunki i tak był lepszy od swoich następców z PMSzkol., od Probierza, czy Kulawika.

Po drugie, jakie odcięcie „pępowiny” ? Toż cały projekt został sfinansowany tylko z części zarobionych funduszy przez Wisłę, wyłącznie przez Wisłę, tych z transferów (od Marcelo do Brożków), o kasie od UEFA za kw. do LM i LE, nie wspominając.
Polityka klubu zaś to właściciel, wyłącznie właściciel, inne tezy, to bajki. Były sukcesy sportowe, okraszone sfinansowaniem ich też przez korzyści finansowe, vide choćby te 4 mln euro od UEFA, a problemy zaczęły się od przerwania tego projektu, od płacenia dwóm, potem trzem trenerom jednocześnie, od braku powtarzalności w sezonach kolejnych.

I jeszcze raz to co widać jak na dłoni i w tym sezonie, jak trudno polskim drużynom połączyć grę w pucharach ze skuteczną grą w lidze, wyniki Lecha i Legii mówią wszystko.

PS. Projekt związany z drugim okienkiem transferowym (pierwsze było udane i racjonalne) był zły, bo był na jeden złoty strzał i nie chodzi o sezon w kw. do LM, ale o sezony kolejne, już wówczas powinien pójść od właściciela prosty przekaz, że MP było zdobyte niespodziewanie i że klub ma sprowadzać piłkarzy perspektywicznych, na kolejne sezony, tak aby mieć kilka prób przebicia się do LM.. tylko że boss zawsze był skrajnie niecierpliwy, paradoks polegał na tym, że sukces były zbyt szybko odniesiony. Załóżmy hipotetycznie że KM zdobywa MP i będzie blamaż w pucharach to co ? Znowu wywracanie wszystkiego do góry nogami ? Co więcej, gdyby Wisła przetrzymała napór rywala przez te kilka minut na Cyprze, awansowałaby do wyśnionej LM, co by to zmieniło ? W lidze polskiej byłyby jeszcze większe problemy, a w LM byłby blamaż, ogłoszono by jeszcze większe bankructwo klubu, a kasa z LM, tak jak większość z transferów poszłaby do TF, bo to miał być "złoty strzał", a nie budowanie klubu na lata, problem jest więc z naszym dobrodziejem.. na polskie warunki dał nam wiele radości, kolejne MP, ale zbudowano kolos na glinianych nogach, dramatycznie zadłużony, klucze do radykalnych zmian ma nadal właściciel, a KM z panem Gaszyńskim, mogą tylko w ramach tego kryzysu jakoś utrzymywać klub na powierzchni, a że liga nasza jest koszmarnie słaba, to nawet mamy prawo i obowiązek walczyć o najwyższe cele, choćby teraz jak wygramy to mamy wicelidera (EDIT, już tylko miejsce na pudle) w tabeli ligowej.

I jeszcze jedna uwaga, warto przyjrzeć się czy można kogoś wyrwać z takiego Piasta, choć nie wiem czy nas na to stać.. Valckx grzebał dla Wisły po europejskich śmietnikach, bo tak musiał, pod tym względem nic się nie zmieniło, może tylko w gorszych śmietnikach będziemy szukać.. takie czasy w Wiśle, stąd cieszmy się że jeszcze grają u nas Głowacki z Brożkiem, oraz że jest u nas ciągle "dziki" Donald.
Ostatnio edytowane przez milosz : 13.09.2015 o godz. 16:50.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 13.09.2015, 19:18
Czy jest możliwość odejścia/sprzedaży zawodnika z naszego klubu w tym momencie?
Bo rozumiem,że my możemy podpisać kontrakt z zawodnikiem który jest bez.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.09.2015, 19:31
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Możemy podpisać zawodnika bez klubu, jeśli stał się 'wolnym zawodnikiem' przed zamknięciem okna transferowego 31 sierpnia 2015.
Możemy sprzedaż kogoś do klubu X, tyle że faktycznie może stać się zawodnikiem klubu X najwcześniej 1 stycznia 2016.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 13.09.2015, 19:40
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Możemy podpisać zawodnika bez klubu, jeśli stał się 'wolnym zawodnikiem' przed zamknięciem okna transferowego 31 sierpnia 2015.
Możemy sprzedaż kogoś do klubu X, tyle że faktycznie może stać się zawodnikiem klubu X najwcześniej 1 stycznia 2016.
Ok,rozumiem,czyli teoretycznie odejśc nie moze...
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 14.09.2015, 12:09
milosz napisał(a):Wyświetl post
Toż cały projekt został sfinansowany tylko z części zarobionych funduszy przez Wisłę, wyłącznie przez Wisłę, tych z transferów (od Marcelo do Brożków), o kasie od UEFA za kw. do LM i LE, nie wspominając.

Polityka klubu zaś to właściciel, wyłącznie właściciel, inne tezy, to bajki. Były sukcesy sportowe, okraszone sfinansowaniem ich też przez korzyści finansowe, vide choćby te 4 mln euro od UEFA, a problemy zaczęły się od przerwania tego projektu, od płacenia dwóm, potem trzem trenerom jednocześnie, od braku powtarzalności w sezonach kolejnych.
Polecam przeczytać książkę Mateusza Migi "Wisła Kraków: Sen o potędze". Tam jest dokładnie opisane, jak działał klub w czasach Basałaja, Valcxa i Maaskanta. Trochę to inaczej wygląda niż wszyscy myślimy. Oni również mieli duży wpływ na to, w jakim punkcie teraz jesteśmy m.in. podniesienie płac wszystkim pracownikom Wisły SA, podniesienie wynagrodzenia dla członków zarządu do 300tys. zł rocznie, sprowadzanie zawodników przed emeryturą (np. Lamey, Jaliens) przez Valcxa, za których prawdopodobnie brał niezłe pieniądze, omijanie perspektywicznych zawodników znalezionych przez skautów i nie branie w ogóle pod uwagę zawodników ze skautingu itd.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 14.09.2015, 17:27
Siemion nie walcz z wiatrakami. Zaraz usłyszysz ze Miga gówno wie, a SV z RM zrobili historyczny wynik w pucharach i byli dosłownie kilka minut, nawet kilkadziesiąt sekund, a ...., kilka sekund od ligi mistrzów! A książka jak ksiązka papier przyjmie wszystko a to co jest na 377 stronie to bujda.

ale przynajmniej wiemy kto wydał 3 dyszki na ksiązke o ukochanym klubie.

E: grubo musiała miec pani np. od historii gdy milosz wstawał i mówił : chuja prawda! myślcie samodzielnie! Na grunwaldzie było inaczej a na temat rewolucji francuskiej to chuja Pani wie!
Trudno było przewidzieć ze Jaliens stanie sie dnem...gdyby był obserwowany takiej trudnosci jednak by nie było.
Ci z Otulela Galati czy Petrzałki tez zrobili najlepszy w historii wynik w pucharach.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 15.09.2015 o godz. 16:40.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 14.09.2015, 19:32
Siemion

Naiwni łykają każdą propagandę, jak pelikany, post tuż pod Twoim jest tego klinicznym przykładem,. Moja rada, myśl samodzielnie. Sprawa jest dość prozaiczna, RM i SV mieli od samego początku swoich licznych wrogów, takie jest nasze polskie piekiełko," zły obcy" niestety (dla nich) wygrywał, aż w końcu przegrał i ..nastąpiła wielka ulga, wówczas dodać należało tylko troche bajek i już masz widoczną propagandę o "złym obcym" w Wiśle. Moja rada, myśl samodzielnie, nie bądź pelikanem.
Co do Jaliensa, znasz jego CV, nie ? To się z nim zapoznaj, trudno było przewidzieć, iż okaże się leniem, Lamey zaś owszem grał raczej słabo, ale trzelił dla Wisły kilka bramek, z niego zrobiono kozła ofiarnego.. "omijanie perspektywicznych zawodników znalezionych przez skautów i nie branie w ogóle pod uwagę zawodników ze skautingu", ładnie to brzmi.. tylko konkrety znasz, nie ? To o czym piszesz. Ja wiem jedno, znam fakty, wyniki sportowe, więcej niż dobre, wiem też że bardzo trudno łączyć polskim drużynom grę w pucharach z grą w lidze, wiem też że Moskal, Probierz czy Kulawik nie zrobili nic lepiej, do póki była jesienią kontynuacja udało się wyjść z grupy LE, a dalej , dalej to już efekt domina, brak wypłat, nagonka, pan grabarz JB, no i główny architekt destrukcji, czyli pan Smuda, że zrobi to lepiej za pół ceny w 3 okienka transferowe, ..hmm zrobił lepiej (?), daj sobie sam odpowiedź. Konkludując ja szanuje wynik sportowy, również fakt iż transfery dały lepsze wyniki w europejskich pucharach, że nie musiałem się wstydzić przed znajomymi porażek z Levadią czy innym Karabachem. Znam też oficjalne korzyści od UEFA.. Wiosną zaś co by było, nigdy się nie dowiemy. Jeszcze jedna rzecz, w Wiśle rządzi Rada Nadzorcza, czyli BC, on decyduje ostatecznie o większych wydatkach, Ty wierzysz w bajki, iż czyniono je w tajemnicy, ja pewny jestem iż to BC był pomysłodawcą drogi na skróty, a wnioskuje to z całej obecności BC w Wiśle.

I na koniec..moja ocena pracy SV i RM jest umiarkowanie, ale pozytywna, wiem iż zrobili sporo błędów, jak i wiem że głównym błędem był cały pomysł, aby w pół roku skleić drużynę z wypożyczonych piłkarzy, również tych kończących kariery, aby raz, tylko jeden raz przebić się do LM, ja wolałbym inny plan, aby założeniem była tylko LE, a LM była opcją na kilka podejść, ale ten drugi plan nie był możliwy przy tym właścicielu, przy panu BC. A piszę to z pełnym szacunkiem za pozytywy jakie dał Wiśle BC, jednak uczciwość nakazuje widzieć też i drugą stronę medalu, czyli, niestety liczne, niewykorzystane okazje, cóż było i minęło, oby nauka nie poszła w las, bo prędzej czy później znowu będzie trzeba zatrudnić ludzi z zachodniej piłki, ale to kiedyś, na teraz liczą się pojedynczy fajny mecz, smutek z każdej porażki i radość z każdego zwycięstwa, .. a sen o potędze trzeba zaś odłożyć na przyszłość, ufam nie tak znowu odległą.

________
EDIT.
do Wesoły Romek

1. Mylisz dwie różne osoby, choć w ocenie faktów dotyczących SV i RM w Wiśle Kraków mające zbieżny pogląd.
2. Ja, czyli kochający Wisłę Kraków, kibic, o nicku milosz, nigdy nie przestanę bronić tego co uważam za słuszne, czyli tych co dali Wiśle Kraków MP, oraz jedynie właściwej drogi rozwoju ukochanego klubu, poprzez otwarcie go na zachodnią piłkę nożną i nic zmieni mojej postawy, amen

PS.Tak na marginesie z każdym kolejnym sezonem Wisły Kraków, umacniam się w słuczności mojego poglądu na Wisłę.
Ostatnio edytowane przez milosz : 14.09.2015 o godz. 23:12.
Odpowiedz cytując
Wesoły Romek
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 14.09.2015, 20:24
Oldkibic (Miłosz), przestań już, proszę.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 19.09.2015, 12:43
Jedna z kurewskich pseudodziennikarzyn czyli niejaki Kmiecik wyleciał dzisiaj z transferem Guerriera do Kataru...
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.09.2015, 13:24
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Jedna z kurewskich pseudodziennikarzyn czyli niejaki Kmiecik wyleciał dzisiaj z transferem Guerriera do Kataru...
Heh, gdyby chcieli za niego dać dwukrotnie tyle ile pisze Kmiecik, to niech Donald idzie. Choć jak dla mnie to tylko bzdety dziennikarzyny, który chce zabłysnąć.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 19.09.2015, 14:09
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Jest w tym chyba trochu prawdy ,może WISłAZWE się jakoś do tego odniesie
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 19.09.2015, 15:41
Okno transferowe w Katarze zamyka się 2015-09-30.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.09.2015, 19:10
Coz. Wiadome, ze lepiej aby Donald zostal ale jak dzieki temu możemy wyjsc na prosta to coz. Wielkiego wyboru nie ma.
Odpowiedz cytując
mari339
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2007

Stary 19.09.2015, 19:12
Jak Guerrier zszedł to się wyściskał z Moskalem. Oby to nie było na pożegnanie.
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 19.09.2015, 19:17
Chyba prędzej jakieś uwagi przekazywał Kaziu
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.09.2015, 20:22
jeżeli to prawda to ręce same składają się do oklasków, sprzedać takiego paralityka, któremu raz na jakiś czas wyjdzie mecz życia za taką kasę to mistrzostwo świata!
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 19.09.2015, 20:33
A ja twierdze, że większe pieniądze Guerier wypracowałby na boisku. Jeśli nie będzie go cały sezon, dużo stracimy. Dużo goli nie padnie, będzie mniej punktów na koniec i to nie mówię o 2-3 punktach tylko około 10.

Wystarczy przeanalizować dotychczasowe kolejki, aby zobaczyć że Guerier w 1/3 przyczynił się do tych 14 punktów.
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 19.09.2015, 21:14
Sprzedaż Guerriera może i wyrówna zaległości tylko co dalej. Sprzedaż byłaby typowym:żyj chwilą, nie martw się co dalej. Nie mamy ani jednego typowego skrzydłowego procz niego!!!!!! Sarki do końca roku nie zagra. Guerrier jest obecnie Wiśle potrzebny i mam nadzieje, że to tylko plotki bo może być słabo :/
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 19.09.2015, 21:16
Ciężko oceniać tego newsa z jednej strony DG to bezdyskusyjnie najlepszy zawodnik ery Moskala z drugiej potrzebujemy kasy jak powietrza plus wchodzą limity obcokrajowców , wróci Sarki.... Tak czy inaczej musi być jakiś skrzydłowy w zimie.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.09.2015, 21:36
6 mln złotych w obecnych czasach dla Wisełki to tak czy siak piękna sprawa i milowy krok ku spłace długów. Mam tylko nadzieję, że Kapka i inni nasi "spece" już działają w temacie godnego zastępcy...
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 19.09.2015, 22:21
1,5 mln euro to suma jaka zaden klub za zadnego zawodnika nie odrzuci ...szczerze , to jesli to naprawde prawda to obawiam sie ze suma bedzie duzo mniejsza niestety , szkoda murzyna ale pieniadz zadzi swiatem , a taka suma dla zadlyuzonej zabawki pana miliardera to jak manna z nieba ...jesli to prawda to chcialbym Go zobaczyc ostatni raz w piatek i jakiegos gola na pozegnanie ...kto wie, moze za 2-3 lata wroci do nas ( tak jak np zawodnicy LettFotballWin-a)
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 19.09.2015, 23:06
Obawiam się, że odejście Guerriera może okazać się większym osłabieniem niż strata Stilica. To jedyny dynamiczny, przebojowy i nieprzewidywalny zawodnik jakiego mamy. Strata takiego ogniwa może się okazać opłakana w skutkach... No ale jak bieda, to nie ma wyjścia. Trzeba sprzedawać.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 19.09.2015, 23:32
już pisałem o tym na czacie, ale napiszę tutaj, sprzedawanie za 1.5 miliona euro jednego z najlepszych i jedynego skrzydłowego będzie totalną głupotą, więcej stracimy na tym niż zyskamy, nie mówiąc o tym, że jest w najlepszym wieku dla piłkarza i chcą go katarczycy, którzy srają kasą.. niech dadzą 3 miliony albo niech zostanie, trzeba myśleć długo falowo, sprzedadzą i co ? cywka na skrzydło ? chcecie bronić się przed spadkiem ?
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.09.2015, 23:37
Za Guerriera co najmniej 4 mln euro, a jak nie to niech spadają!!! Mam nadzieje, że to tylko plotka!!!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 19.09.2015, 23:58
Wy chyba nie jestescie prawdziwymi wislakami skoro tak nisko cenicie tak zasluzonego dla naszego ukochanego klubu zawodnika!!! Jakie 3,4 miliony? Minimum 10 milionow euro!!!
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 19.09.2015, 23:59
Arked napisał(a):Wyświetl post
Obawiam się, że odejście Guerriera może okazać się większym osłabieniem niż strata Stilica. To jedyny dynamiczny, przebojowy i nieprzewidywalny zawodnik jakiego mamy. Strata takiego ogniwa może się okazać opłakana w skutkach...
Mam podobne obawy

sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
sprzedawanie za 1.5 miliona euro jednego z najlepszych i jedynego skrzydłowego będzie totalną głupotą, więcej stracimy na tym niż zyskamy, nie mówiąc o tym, że jest w najlepszym wieku dla piłkarza i chcą go katarczycy, którzy srają kasą.. niech dadzą 3 miliony albo niech zostanie, trzeba myśleć długo falowo, sprzedadzą i co ? cywka na skrzydło ? chcecie bronić się przed spadkiem ?
Popieram.

Sprzedaż tak, ale NIE TERAZ. Zaoferować katarczykom transfer, ale w zimowym okienku. Wtedy wróci Sarki, ponadto skauci będą mieli 3 miesiące na znalezienie jakiegoś skrzydłowego. A tak, zostajemy w fatalnej sytuacji kadrowej, bez najbardziej dynamicznego i przebojowego piłkarza ofensywnego. Po jego odejściu siła ofensywna spadnie o połowę.

Ponadto rzekoma kwota d..y nie urywa. Guerier więcej pieniędzy jest w stanie wypracować grą na boisku. Około 2 mln Euro byłoby ok (2,3-2,5 mln Euro to już luksus), ale 1,5 mln to trochę mało. Zwłaszcza że kupujący, to katarczycy. Przypominam, że z tej kwoty chyba jakiś procent mamy oddać klubowi z Haiti.

EDIT: Wciąż mam nadzieję że to nie prawda. Wolę Gueriera na boisku niż 1,5 mln Euro. 2,2-2,3 mln Euro w zimowym okienku było by ok, ale 1,5 mln teraz, bez możliwości transferu następcy nie jest ok.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 20.09.2015 o godz. 00:10.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów