|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Mi sie zdaje ze donald odejdzie w zimie kolejna bramka w reprezentacji.
![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
E: jeśli w/w przez Ciebie transfery to marchewki to ja pisze nie o gruszkach tylko o ziemi z której wyrosły. PS. Szwajsztajger poszedł do Utd za 16 mln funtow po czym okazało sie ze jednak za 6... Gdyby nie klub który otrzymał pierwszy ekwiwalent informacja nie ujrzałaby światła dziennego. Taki offtop
Ostatnio edytowane przez szprotson : 09.09.2015 o godz. 15:51.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
Umowę ma do 2018 więc spokojnie z jego sprzedażą. Po co się pozbywać go w zimie i tracić na wartości drużyny, skoro w lecie po udanym sezonie ceny są wyższe i będzie można wycisnąć trochę $$$. Pod warunkiem, że utrzyma obecny poziom.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Nawet jeśli Stan Valcx początkowo wskazał piłkarzy droższych, którzy byli poza naszym zasięgiem finansowym i dostał na nich VETO od zarządu, bo za drodzy nie usprawiedliwia jego chybionych transferów w żadnym stopniu. Skoro wskazał gości poza naszym zasięgiem to znaczy, że marnował swój czas na oglądanie piłkarzy, których nie mieliśmy szans sprowadzić, zamiast wertować półkę finansową w naszym zasięgu celem ściągnięcia optymalnych graczy dla naszego klubu.
Ostatnie okienka w Wiśle pokazują, że można sprowadzić niezłych piłkarzy jak się tylko szuka w odpowiedni sposób. Stan sam ich wybrał i namaścił na natychmiastową walkę o LM. Mógł wybrać innych piłkarzy, nikt mu nie kazał sprowadzać Lameya, Jaliensa, Perejki czy Ilieva. Miał fundusze, mógł znaleźć po prostu lepszych piłkarzy. Albo takich, którzy by mieli więcej szczęścia w el. LM. Czy może takich, na których by się dało zarobić. Wisła teraz ściągnęła za darmo Jovica nie mając 1/10 jego środków. Da się? Niektórzy muszą przyjąć do wiadomości, że SV wybrał gównianie. Chyba najbardziej gównianie jak tylko mógł. Po 1 gry w Lidze Mistrzów nie wywalczył Po 2 ściągnięte przez niego grajki były tak wypalone, że po odpadnięciu z el. LM nie potrafiły znaleźć motywacji do gry na poziomie w klubie Po 3 ściągnięte przez niego goście, byli już dawno po 30, brali olbrzymie pieniądze, bez żadnych szans na zyskowną odsprzedaż Po prostu gościu spaprał sprawę dokumentnie i zapłacił za to głową. Zasłużenie.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 09.09.2015 o godz. 21:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Po 2 do momentu zwolnienia Maaskanta, co według mnie było początkiem końca, Wisła, która musiała godzić grę w europejskich pucharach z ekstraklasą zdobyła w 13 pierwszych kolejkach 21 punktów. Nie jestem przekonany czy Legii to się w tym roku uda, bo Lechowi na pewno nie. Potem klub, morale, atmosfera posypały się jak domek z kart... Po 3 szukano piłkarzy doświadczonych, najlepiej za darmo. Za rokujących, młodych i w dodatku utalentowanych trzeba płacić, często więcej niż byliśmy w stanie. Przypominam, że po zdobyciu MP w klubie szampany uderzyły do głów i wynik miał być natychmiast, a nie za kilka lat. Przepłacani przez Holendrów piłkarze w dużej mierze to mit, a przynajmniej w kontekście, w którym jest wykorzystywany. SV wpisał się tylko w konwencję jaka u nas obowiązywała. Chyba nie muszę dodawać, które transfery są jego? Łukasz Garguła (110 tys.), Wojciech Łobodziński (90 tys)Radosław Sobolewski, Siergiej Pareiko (obaj 83 tys.), Kew Jaliens, Arkadiusz Głowacki (obaj 100 tys.) i Osman Chavez (60 tys.) |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Cytat:
SV w pół roku zbudował ekipę, która wraz RM i KM zrobiła najlepszy wynik w pucharach Wisły od 9 lat, zamiast Levadii i Karabachu, była gra wiosną w europejskich pucharach, zamiast wice MP (jak w sezonie poprzednim) było MP. Już w pierwszym roku piłkarze się spłacili, vide 4 mln € od UEFA za kw. do LM i LE. A dalej, a dalej, to rozwalenie projektu przez nerwowe i nieprzemyślane działania właściciela, a dalej to Probierz, Kulawik ..a dalej to zmarnowanie wysiłków poprzedników przez JB nieudanie próbującego rozwiązywać kontrakty w trakcie trwającego sezonu. Pisząc krótko, SV i RM, mimo potknięć, więcej niż dobrze wykonali swoją pracę, pokazali profesjonalizm, ponad polską ligę i to dosłownie. Mnie w tym wszystkim martwi co innego. W przyszłości bowiem, ponownie trzeba będzie sięgać po innych SV i RM, tylko kto zechce za podobne pieniądze przyjść do Wisły, wiedząc jak tu traktuje się tych co zdobywają MP, a mają kilka słabszych spotkań w sezonie kolejnym.. i nie chodzi o krytykę, nawet nie o zwolnienia w trakcie trwającego kontraktu, ale o niepłacenie na czas, a dlaczego, ..bo zdaniem naszego bossa, co sam wyraził w jednym z wywiadów, "że zaległości nie ma", ale płacić za złą pracę nie będzie (taki był mniej wiecej sens wypowiedzi), czyli umowy nieważne... Stąd zrywanie kontraktów, stąd polska piłka nożna klubowa, to głęboki zaścianek europejskiej piłki. Tu jeszcze dodam, że zdaniem BC, lepiej zatrudniać obcokrajowców, bo „mniej z nimi kłopotów”.., aż nie chce analizować co boss miał na myśli. Ja mam jednak nadzieję, że właściciel zacznie w końcu szanować podpisane umowy, ze Wisła będzie szanowanym i pod tym względem klubem również w zachodniej piłce, bo tylko od niej możemy się czegoś w przyszłości nauczyć. Umiarkowanym optymizmem, napawa fakt, że reprezentacja Polski, oparta na piłkarzach polskich, grających poza polską ligą, ma coraz lepsze wyniki.. szczerze liczę, że My Wisła też zaczniemy się w końcu uczyć od lepszych, do tego widać jednak cała polska piłka musi dopiero dojrzeć.
Ostatnio edytowane przez milosz : 12.09.2015 o godz. 17:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jednego jeszcze nie biorą pod uwagę krytycy Valckxa. Gdy Stan próbował na szybko wprowadzić Wisłę do LM (bo takie było życzenie pryncypała), to wtedy panowały zupełnie inne warunki finansowe w futbolowym świecie.
Kwoty transferowe nawet za bardzo przeciętnych piłkarzy były mocno wyżyłowane. Jeszcze wtedy nie było tąpniecia np. na rynku portugalskim, ukraińskim czy rosyjskim. Generalnie obecnie to w porównaniu z rynkiem transferowym sprzed kilku lat jest spora różnica. Oczywiście nie piszę o najbogatszych klubach, bo to jest osobna bajka. Dzisiaj za takiego grajka jak Genkow, nie byłoby trzeba tyle ruskim wybulić. To samo z Jaliensem, który jeśli już, to najwyżej za połowę tego co dostał. Warunki się zmieniły i teraz mając kasę łatwiej zbudować niezły zespół. przynajmniej tak mi się wydaje. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli zaś chodzi o puchary, to za Maćka Skorży też podobnie w grupie sobie radziliśmy, ale niestety wyjść się nie udało. Chociaż optycznie pewnie prezentowaliśmy się lepiej. Nie moja wina, że jesteś IDIOTĄ - i uważasz, że za te pieniądze co Valcx miał do dyspozycji BYŁO NIEMOŻLIWOŚCIĄ sprowadzić lepszych, bardziej perspektywicznych gości. Przecież takiego Jaliensa czy Lameya to czapką przykrywali niektórzy goście bez żadnego CV z naszej polskiej ekstraklasy. Gościu dostał konkretny budżet, wyznaczone zadanie, zaryzykował starszych gości i skrewił. Każdy wie, że drużyna musi posiadać mix doświadczenia i świeżej krwi - u nas te proporcje zostały zachwiane, w przypadku nie osiągnięcia wyznaczonych celów nie było kogo sprzedać, aby pokrywać bieżące koszty finansowe. A team spirit został spłukany w kiblu w momencie, gdy odpadliśmy z pucharów, bo część gości tylko na puchary tu przyszła. I proszę o inteligencji mi tu nie wyjeżdżaj, bo akurat łysy grzywka kant kuli te sprawy kwiatki ogródek rybki akwarium. Ciao.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.09.2015 o godz. 12:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Co prawda ze wszystkimi też przegraliśmy, ale trzymajmy się faktów.Co do postu milosza, to może wam się to nie podobać, ale w większości to prawda. ![]()
Wisła górą,
Wisła pany, jestem w sobie zakochany
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Pewnie zaraz się dowiem że to żadną sztuką było wygrać z fulham czy z twente...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() http://www.sport.pl/pilka/10,118633,...ton__1_0_.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Wyszliśmy dzięki bramce Odense z Fulham w doliczonym czasie gry. Zresztą Wisła wysłała im potem szampana w podziękowaniu
![]() Ja z z tamtej grupy pamiętam dwie przegrane 4-1 z Twente i Fulham. U nas z Fulham wygrana lub remis po niesłusznej czerwonej dla Anglików (aktorstwo Nuneza i brak czerwa dla Ilieva za wejście korkami w klatkę piersiową). Z Twente jedna bramka padła po strzale Garguły w środek bramki i ataku padaczki u bramkarza. Pisane na gorąco, z głowy, więc jeśli się pomyliłem, to wybaczcie i poprawcie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Legia w tamtym sezonie z takim samym dorobkiem wyszła ze słabszej grupy niż nasza, ale jej sukcesu nikt nie bagatelizuje.
Mecze z Fulham i Twente przegraliśmy wyraźnie, ale z Odense przy większej skuteczności mogliśmy wygrać. Za to w wygranych spotkaniach wygraliśmy zasłużenie, po dobrej grze (może z wyjątkiem meczu z Fulham, ten słabo pamiętam). Naprawdę mieliśmy wówczas niezłą pakę, która odpowiednio zmobilizowana (niestety w tamtym sezonie mecze w Ekstraklasie nie wzbudzały w piłkarzach wielkich emocji) mogła wygrać z naprawdę klasowymi ekipami. Zresztą odpadliśmy po dwóch remisach, z czego mecz w Krakowie powinniśmy spokojnie wygrać przy lepszej skuteczności. Wszystko się zaczęło sypać po zwolnieniu Moskala, po którym nastał najczarniejszy okres nowożytnej Wisły, mam nadzieję powoli dobiegający końca. ![]()
Wisła górą,
Wisła pany, jestem w sobie zakochany
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie moja wina, co z przykrością stwierdzam, że wychowałeś się w /.. / nie potrafisz bez ubliżania prezentować swoich wypocin, bo poglądami trudno to nazwać. Taki widać twój parszywy los, prostaczku (- tego nie wykropkuje bo na chamstwo czasem tak trzeba odpowiedzieć), współczuje.
Nie dziwi mnie też, że tylko ludzie o umysłach ameby (- jak wyżej) kwestionują sukcesy SV i RM w Wiśle Kraków. - Wisła owszem miała szczęście przy wyjściu z grupy, ale miała pecha w końcówce ostatniego meczu w kw. do LM, owszem rywal był lepszy, ale wystarczyło kilka minut bez straty bramki w końcowej fazie meczu i byłaby LM i wówczas dopiero przeżyliby rozpacz zwolennicy PMSzkol. W sumie więc, suma szczęścia wynosi, zero. - Piłka nożna to sport wymierny, wole zwycięstwo z Apoelem 1-0, gdzie rywal nie stworzył sobie ani jednej sytuacji bramkowej na R22, niż „optycznie” niby dobrą grę, w przegranych meczach z Levadią. - Nikt nie twierdzi że nie można było sprowadzić piłkarze lepszych, zawsze można powiedzieć że coś można zrobić lepiej, ale to czego dokonali SV i RM z KM, to była więcej niż dobrze wykonana praca, ponad polską ligę i to dosłownie, o czym już pisałem wcześniej. - SV nie dostał żadnego konkretnego budżetu, to bajki, Wisła musiał sprzedać Brożków, również wcześniej innych piłkarzy, aby za mniej niż połowę z tej kwoty zrobić LEPSZY WYNIK OD EKIPY POPRZEDNIEJ. EDIT, co za dużo to /../, reszta niestety zostać powinna.
Ostatnio edytowane przez milosz : 12.09.2015 o godz. 17:50.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Generalnie tym się różnimy, że ty oceniasz jak kibic niedzielny po wymiernym osiągniętym wyniku, a ja patrzę głównie na to jaki poziom sportowy prezentuje wybrana drużyna. Piłka nożna to sport, w którym szczęśćie odgrywa olbrzymią, często kluczową rolę - to, że akurat przy Maskaancie sfarciliśmy, to nie znaczy, że był świetnym fachowcem. Ba, jego fachowość potwierdziły jego późniejsze dokonania w kolejnych klubach. A dostał tych szans dużo, więc o pechu raczej nie może być mowy. Wisła to był praktycznie jego jedyny pozytywny wyskok w karierze. Są teraz systemy informatyczne, które wspomagają scoutów z wysokiej półki i one oceniają grę klubów i piłkarzy używając stosunku stworzonych sytuacji bramkowych w porównaniu z sytuacjami do jakich klub dopuścił pod własną bramką. Mistrzowska Wisła Maskaanta w takiej statystyce miałaby problem ze znalezieniem się w pierwszej trójce takiego zestawienia naszej ligi za tamten sezon. I spoko, sukces był - gratulacje się należą, do historii przeszło. Nie znaczy to jednak, że Maskaant był dobrym fachowcem - a jego zwolnienie błędem. Po prostu trafił w odpowiednie miejsce w odpowiednim czasie i siadło. Ja osobiście uważam, że osiągnął wynik ponad stan, zarówno w lidze w 1 sezonie jak i w pucharach - ale tylko dzięki kunktatorskiej grze i szczęściu (rzadko, nawet w lidze, atakowaliśmy więcej niż 4 zawodnikami). W kolejnym sezonie już się to na nim w lidze ostro mściło. Ja się cieszę, że Maskaantowej Wisły oglądać już nie muszę, bo to była wyższa forma masochizmu. A obecna Wisła mi się podoba dużo bardziej i jeśli chłopaki nie będą we frajerski sposób oddawać punktów i okrzepną, to powalczymy o tytuł przy dużo fajniejszej grze niż w czasach holenderskiego duo. Powód: niepotrzebnie napisane
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.09.2015 o godz. 16:29.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ponownie wydajesz jak najgorsze świadectwo o sobie. /../, ja pamiętam Wisłę z lat 70 tych, dla mnie jesteś więc tylko zakompleksionym /jak już wyżej to opisałem/, nikim więcej. Zaś tezy o rzekomo swoim ilorazie inteligencji zwyczajnie cie ośmieszają.
Ja oceniam i przedstawiam fakty, ty piszesz bajki. Twoja wiedza o piłce zaś to tylko twoje życiowe kompleksy, nic ponad to. Co do szczęścia i pecha RM i SV, to ich suma w Wiśle wynosi zero, mieli jedno i drugie na tym samym poziomie, a dobre wyniki są wyłącznie efektem profesjonalizmu. Ja to szanuje i szanować zawsze będę, tak jak wszystkie poprzednie MP, oraz wszelkie dobre wyniki Wisły. I najważniejsze, bez szacunku dla ostatniego MP, nie da się zbudować w Wiśle nowoczesnego klubu, bo eliminując błędy SV i RM, aby się sportowo i organizacyjnie rozwijać, to owszem należy korzystać z zachodnich trenerów, piłkarzy czy dyr. sportowych, rzecz prozaiczna uczyć się należy od lepszych. PS. A gdyby tak, boss, pozostawił w klubie większą część kasy ze sprzedanych Marcelo, Głowackiego, Diaza czy Brożków, a gdyby tak, było podejście na dwa, luba nawet na trzy, do LM, że Wisła próbuje, ale z myślą o kilku sezonach kolejnych, a gdyby tak trafili do Wisły, np. Kamil Glik czy Adamo Coulibaly, a było nimi zainteresowanie, to oznaczałoby większe wydatki, ale też większą szanse sukcesu, a gdyby tak boss nie zablokował powrotu Baszczyńskiego, którego chciał SV.. a gdyby tak BC nie słuchał podszeptów Smudy i Rogali, a gdyby tak pozwolono rozbudować siatkę skautów przez SV, a gdyby tak pozwolił właściciel budować klub przez kilka lat..możliwe ? Nie ? A dlaczego .. a dlaczego Smuda mógł przegrać 5 spotkań z rzędu, mógł przegrać z Legia 0-5 .. a pewnie dlatego że wówczas nikt nie szeptał do ucha bossa, że zrobi to lepiej i za połowę ceny. PS. Wisła potrzebuje cierpliwości właściciela, również teraz, przy byłym asystencie RM, przy K. Moskali. Teraz też jest czas na spokojną politykę kadrową, a nie po kilku remisach, straszenie zwolnieniami. EDIT. Do MP, nie trzeba zbyt dużo, jednak do gry o coś w europejskich pucharach, potrzeba dużo więcej, choćby ciut z tego co dali Wiśle RM i SV, zwłaszcza ten ostatni, a ściślej co mógłby dać, gdyby było inne podejście do Wisły, samego właściciela.
Ostatnio edytowane przez milosz : 12.09.2015 o godz. 17:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No, masz babo placek, stwierdziłem, że nie warto wspominać o IQ jednak i szybko wymazałem, ale nie wziąłem pod uwagę, że masz tu rozbity namiot.
Co to jest dla Ciebie ten mityczny profesjonalizm? Nazwisko zagranicznego pochodzenia? Jak ten profesjonalizm się objawiał? Tym, że deale klepali po angielsku? Ja podaje rzeczowe argumenty o tym jak wyglądała gra za Maskaanta (gównianie), jakie było pokłosie sprowadzenia 4 dziadków do teamu, który już wtedy opierał się głównie na starszych piłkarzach, a ty tylko w kółko sukces, wynik i profesjonalizm. Valcx mógł ściągnąć innych piłkarzy. Ściągnął takich, że ani nie było LM, ani drużyny po przegranych eliminacjach, ani nawet kogo sprzdać za rozsądne pieniądze. To czy Cupiał zostawiał pieniądze z transferów w klubie czy nie jest nieistotne. Jakby goście byli kurami znoszącymi złote jaja to nadal by tu pracowali. Nawet Cupiał nie jest takim kretynem, żeby wyrzucać gości, którzy mu robią pieniądze. Generalnie jakby Valcx był taki zajebisty jak twierdzisz, to by na te 4 transfery ściągnął 3 odpowiedników dzisiejszego Jovicia (tani, świetny piłarsko, perspektywiczny). No dobra, przesadziłem - ściągnąłby dwóch takich i dwa niewypały. Albo, kij, załóżmy, że miał wybitnego pecha, ściągnął jednego 'Jovicia' i trzy razy się pomylił! Niestety on wcale taki super jak podpowiada Ci twoja ograniczona wyobraźnia wcale nie był i zamiast przysłowiowych Joviców jebnął 4x harakiri. Tyle w temacie )))
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.09.2015 o godz. 16:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Zdania możecie mieć różne ale szanujcie się bo szlak człowieka trafia jak to czyta
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
s1mone Czyli dyskutuje z dzieckiem, sorry, ale nie będę się zniżał do twojego poziomu.
Nie obchodzi mnie co „wklejasz”, co „wycinasz” , z jednym się zgadzam, wszystkie twój teksty są” niepotrzebnie napisane., a dlatego że są merytorycznie puste. Poza inwektywami nic tam nie ma. Profesjonalizm SV i RM jest wymierny, to zamiast Levadi, gra unikająca takich porażek. Co do całej ówczesnej polityki transferowej, to wielu już o tym pisało, że sprowadzono piłkarzy doświadczonych pod wynik, a wynik był lepszy od oczekiwanego, bo niewielu wierzyło w MP, czy w tak udany występ w pucharach, trzeba być ślepym aby tego nie dostrzegać. Sprowadzano piłkarzy z kartą w reku, czy poprzez wypożyczenia, ja nie miałbym nic przeciw wypożyczeniu kogoś na podobnym poziomie co Biton, dla prostego przykładu, co do transferów z innych klubów, za które tym klubom trzeba było zapłacić, to były ich 3, Melikson był największą gwiazdą ligi, Genkow gdy mu płacono na czas wiosną grał dobrze, a Jovanović, dopiero gdy był ustawiony na środku obrony pokazał z Głowackim więcej niż przyzwoitą grę.. całość pokazuje jedno, w nerwowym sposobie postępowania właściciela nic dobrego, na trwałe zbudować się nie da.
Ostatnio edytowane przez milosz : 12.09.2015 o godz. 17:00.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z nas dwóch to ty królujesz w argumentach ad personam. To właśnie ty zacząłeś nasz dialog poprzez odniesienie się bezpodstawnie do mojej inteligencji, tylko dlatego, że patrzysz na grę w ograniczonym trybie zero-jedynkowym. Ok, twoje prawo, ale to twoje skamlenie o inwektywy, podczas gdy pierwszy je wyciągnąłeś jest szczytem hipokryzji i żenady
![]() Dlatego też ci odpuszczę, bo zwyczajnie szkoda mi na taką obłudę klawiatury. Albo się jest facetem i ma się dostatecznie duże cohones by zebrać to co się zasiało, albo jest się jak taki kopacz co najpierw zacznie przepychankę, a potem udaje, że od przeciwnika dostał w nosa i leży na murawie ![]() Ciao o/
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.09.2015 o godz. 17:03.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
s1mone&milosz
dwóch kibiców Wisły - po ch.j tak skaczecie sobie do oczu, kompletnie nie rozumiem tego. sukces jak na nasze warunki (grupa le) był faktem, ale biorąc pod uwagę, że Wisła przestała płacić wielkie pieniądze niesprzedawalnym starym najemnikom przerodziło się to w długotrwałą zapaść. Gdyby ci wyjadacze z wysokimi paroletnimi kontraktami zdobyli LM (co przy sporej dozie szczęścia było całkiem blisko) zostałoby to zapamiętane jako genialne posunięcie, jednak wyszło jak wyszło - teraz możemy mówić o krótkowzrocznej zagrywce, która przy o wiele mniejszych dochodach z le (niż z lm) i braku awansu do pucharów w kolejnym roku i nastęnych stała się kulą u szyi Wisły na parę kolejnych lat. Ale to było dawno i nieprawda... teraz wyjdźmy na finansową prostą i krok po kroku odbudujmy swiją pozycję..Amen.
Ostatnio edytowane przez arti : 12.09.2015 o godz. 17:37.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
s1mone
Sam zacząłeś mi ubliżać at personam (moim zdaniem, łamiąc zasady tego forum), sam też teraz skomlesz, a końca tego nie widać, ile razy jeszcze napiszesz, że ..to koniec, sorry, poziom twojej hipokryzji jest nie do pobicia,..nic też nowego nie piszesz o polityce transferowej, jedynie dalsze inwektywy pod moim adresem, w istocie na odpisywanie na nie, szkoda mi czasu. _________ Rzecz prosta, Wisła bez piłkarzy, szkoleniowców, czy choćby dyr. sp. z zachodniej lepszej piłki nie osiągnie poziomu na którym będzie mogła skutecznie rywalizować z zachodnimi klubami. Te już, od dawien dawna, są bowiem międzynarodowe. Jedyne co należy zachować, to tożsamość klubu, gdzie polscy piłkarze będą jednymi z gwiazd klubu. Żywię też nadzieję, iż właściciel już wie, że w piłce nożnej drogi na skróty, budującej trwały i powtarzalny sukces, nie ma.
Ostatnio edytowane przez milosz : 12.09.2015 o godz. 18:53.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zaczęło się od Twojego posta ze stwierdzeniem, że stwórca odebrał mi rozum - ja odpowiedziałem dokładnie tak samo, tylko bardziej dosadnie - nazwałem cię idiotą. Prowokujesz ad personam, a wziąć odpowiedzi w tym samym stylu na klatę nie potrafisz. Generalnie nieważne, widziałem już parę twoich kłótni tutaj i nie wiem czemu nie zaświeciła mi się lampka, żeby wcześniej sobie darować. Bywa i tak.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wracam od przyjaciół do domu, zaglądam do netu i.. znowu ten co przegrać nie umie, nic nie pisze o polityce transferowej, ale za to lubuje się w ubliżaniu innym..
Ostatnio edytowane przez milosz : 13.09.2015 o godz. 02:26.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Argumentów przedstawiłem masę, a ty wypisujesz po prostu brednie z kosmosu nie mające nic wspólnego z rzeczywistością, a moje wycofanie się z dyskusji, traktujesz jako zwycięstwo
Podsumuje to wszystko prostymi słowami : Bardzo się cieszę, że ten twój zachodni profesjonalizm został wywalony na bruk i teraz ma problemy by znaleźć sobie zatrudnienie w klubach 3 obiegu Jest dokładnie tam, gdzie zasługuje niezależnie od ilości piany ubitej przez Ciebie z tego powodu.Pozdrawiam serdecznie i to już ostatni mój post w twoim kierunku EVER ! ))
Ostatnio edytowane przez s1mone : 13.09.2015 o godz. 10:54.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
s1mone Kolejny twój post o niczym. Poza kompleksami wobec tych co dali ostatnie MP Wiśle Kraków, nie przedstawiasz zupełnie nic, ZERO ARGUMENTÓW. Liczne emotikony wskazują tylko na twój dziecinny wiek i mają ukryć intelektualną pustkę. "Brednie z kosmosu" zaś to twoje puste merytorycznie posty o niczym. Ja zaś w odróżnieniu od ciebie operuję wyłącznie faktami i te bronią się same, słowem fakty przeciw twoim komplekson antyzachodnim, musiały dać taki efekt, iż spór przegrałeś.
Co do zatrudnienia, RM po Wiśle Kraków pracował 2 razy w lidze holenderskiej w najwyższej lidze rozgrywkowej, prowadząc tam kluby, z pierwszym całkiem nieźle (W sezonie 2011/2012 Groningen było na 14 miejscu, pod koniec sezonu 23.05. 2012 ekipę objął RM. W kolejnym 2012/2013, było już na miejscu 7, po którym RM. zakończył pracę z tym zespołem), z drugim słabo czyli spadek, tak czy owak, robił coś o czym absolutnie wszyscy polscy trenerzy mogą sobie tylko pomarzyć. SV zaś ma już za sobą ciekawą karierę piłkarską, był też dobrym dyr. sportowym w PSV i Wiśle Kraków (obie te drużyny zdobywały wówczas mistrzostwa ligi), biorąc pod uwagę ich osiągnięcia i ich zarobki, wielu chciałoby być na takim bruku jak oni. Dla przykładu Smuda wziął z pocałowaniem ręki pracę w II lidze niemieckiej, ciekawe gdzie teraz znalazłby zatrudnienie np. Skorża, czy zechciałby go jakiś holenderski klub, choćby z dołu tabeli, jak było 2 razy po pracy w Wiśle z RM. PS. Poza MP i przyzwoitą grą w pucharach, to jak grali za RM, tacy piłkarze jak Melikson, Biton, Małecki czy Wilk, a jak grali po RM, przy innych trenerach w Wiśle też mówi samo za siebie. Wszystkim tym którzy dali MP Wiśle Kraków należy się szacunek, bez względu na paranoje różnych nawiedzonych niby kibiców. Szanuje dobrą pracę absolutnie wszystkich, tak Smudy, Lenczyka, Kasperczaka, Maaskanta, czy Skorży czy innych. Co więcej, we współczesnej piłce nożnej, jeśli Wisła chce uzyskać coś więcej niż kolejne MP, to potrzebuje spokoju ze strony właściciela i kontynuacji w zatrudnianiu ludzi z zachodnim doświadczeniem piłkarskim, innej drogi dogonienia zachodniej piłki nie ma.
Ostatnio edytowane przez milosz : 13.09.2015 o godz. 12:46.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|