|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
|
Legia potrafiła dać 800 za Masłowskiego po ciężkiej kontuzji i starszego od Sadloka Pazdana więc niech zapłacą tyle samo Wiśle. Z pewnością 500 to nie musi być ich ostatnie słowo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
300k euro za Sadloka to balansowanie na pograniczu opłacalności i to biorąc pod uwagę, że kasę dostaniemy z miejsca.
Jović - Głowacki - Guzmics - Burliga I nie ma żadnej możliwości manewru. Po odejściu Sadloka z miejsca trzeba zakontraktować dwóch zawodników w jego miejsce, bo już teraz jesteśmy cieniutcy kadrowo, a pozyskując nowego zawodnika ryzkujemy niewypał i sytuację, w której z grubsza wciąż mamy tylko 4 obrońców do gry. Dla bezpieczeństwa trzeba zatem sprowadzić dwóch. W najlepszym wypadku na kontraktach wyjdziemy na zero, bo agenci będą wiedzieli, że jesteśmy pod ścianą. Gra nie warta świeczki. Dopiero od 500k można myśleć o jakiejś transakcji, a i wtedy trzeba to sobie ostrożnie przekalkulować. Jeżeli nie mamy noża na gardle, lepiej nie sprzedawać, bo jak w zamian za te 0,5 mln mamy zawalić jesień i wiosną toczyć walkę o życie, to chyba finansowo lepiej wyjdziemy na zatrzymaniu Sadloka. ![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ja widzę dwa warianty:
a) Maciek zostaje = jest dobrze b) Maciek odchodzi, ale za wykalkulowaną kwotę, dzięki której pozyskujemy zawodnika mniej więcej na poziomie Sadloka i zostaje jeszcze trochę kasy = dobrze Mamy naprawdę dobrą pozycję przetargową. Widać, że Legii zależy na transferze. |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Pozbycie się M. Sadloka tylko w przypadku alternatywy w postaci wzmocnienia defensywy. Inaczej to strzał w kolano, biorąc pod uwagę chociażby wiek i podatność na urazy Arka Głowackiego. W młodzieży jakoś alternatywy nie widać.
P.S. Arek, zdrówka życzę. Na cały sezon. ![]() |
|
|
|
Member
Od: 09.2014
Offline |
|
Wreszcie ktoś coś mądrego napisał na ten temat. Albo zostaje ale żądamy jakąś astronomiczną kwotę jak na nasze warunki i niech Legła płaci ale spada. |
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Jak p.Cupiał jeszcze ma coś do powiedzenia w kwesti transferów to on nikogo do ległej nie puści.. Oby go nie puścili niech pogra jeszcze i sprzedac za 3 razytyle co daja teraz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Jeżeli Legia jest faktycznie zdeterminowana na kupno Sadloka do może uda się wyszarpać od nich 1 mln euro i np: 10% od następnego transferu
.![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Targać z nich ile się da. Choć prawdę powiedziawszy zadziwia mnie, że tak się uparli, aby go brać.
Jeśli faktycznie mamy upatrzonego lewego obrońcę i nie jest to Piotrek Brożek to warto się zastanowić nad sprzedażą Maćka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Niestety, ale Sadlok mentalnie jest już w legii. Od dawna. Dlatego, podobnie jak Stilić odejdzie od nas, dla naszego dobra. My sobie poradzimy, jemu nie życzę źle, a tym bardziej dobrze. Musimy jedynie wyciągnąć od cwaniaków, którzy uwielbiają osłabiać konkurencję, jak najwięcej. A Sadlokowi krzyż na drogę, ołowiany.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
minimum 800 tys Euro
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Dobrze, że Cupiał i Gaszyński czytają Wasze rozkminy. No bo bez tego zupełnie nie wiedzieliby czy w ogóle sprzedawać Sadloka, a jeśli to za ile.
No, ale jest forum i grono forumowych specjalistów od ubijania dobrych interesów. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
No, no, po tylu latach na forum, w tym jakimś okresie jako moderator, FraMat zrozumiał, że poruszanie tutaj tematów piłkarskich/ działalności klubu nie ma sensu, bo i tak Cupiał tego nie czyta. Brawo.
![]() Widzisz, FraMat, ja wychodzę z założenia, że to forum ma służyć dyskusji i przedstawianiu swojego punktu widzenia na jakiś temat (w tym wypadku, czy kwota 500 000 € za piłkarza Wisły to dużo czy mało i dlaczego). Nikt, kto skończył 12 lat i się tu wpisuje nie traktuje swoich postów jako ściągawki dla Cupiała i każdy, kto je czyta (też mając skończone 12 lat) myśli tak samo. I może nawet Ty za kilka lat zrozumiesz o co chodzi. Powodzenia.
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 09.07.2015 o godz. 08:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
MI sie wydaje ze to nie taka łatwa sprawa. Osobiscie jesli faktycznie Sadlokowi nie zalezy specjalnie na grze u nas i myslami jest w legii to trzeba go sprzedac, ale jesli sztab szkoleniowy widzi ze jego podejscie jest takie samo jak na poczatku to ja bym go zostawil, ma długi kontrakt wiec zdarzymy go sprzedac jak by co. Odejscie Macka oznaczałoby ze za te pieniadze trzeba ogarnac dwoch obronców na solidnym poziomie ( LO i ŚO) no na dwoch pozycjach mozemy go ustawic, wiec moim zdaniem przy zalozeniu ze mentalnie chce dalej grac dla Wisły to jego sprzedaż nie jest warta zachodu, bo nie wierze ze darza nam za niego ok 800tys euro
![]()
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Zgodzisz się jednak, że każdy kto przeczyta ostatnich kilka stron dotyczących Sadloka odniesie wrażenie, że to na tym forum zapadają decyzji komu sprzedać Sadloka i za ile?
Też lubię sobie porozmawiać o tym, czy dany piłkarz jest wart tyle czy więcej, czy mnie. Też lubię rozmawiać o tematach piłkarskich. Nie piszę jednak postów w stylu: - minimum xxx euro - targować z nich ile się da - sprzedać go za trzy razy tyle - niech Legia płaci, albo spada - można się potargować, etc, etc Widzisz różnicę w pisaniu: - Sadlok jest na dzisiaj wart xxx euro a - sprzedajmy go za xxx euro? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Jasne, dlatego napisałem o tych dwunastolatkach.
![]() Trzeba po prostu ostrożnie dobierać czytane treści i posty, na które w ogóle jest sens odpowiadać, a nie wrzucać wszystkich do jednego wora. No, ale może po prostu Cię nie zrozumiałem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Framat miazdzy system
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Niestety, to system miażdży FraMata...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Sad(L)ok mega podpadł. Może jakaś brameczka w derbach?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
2mln euro, a jak nie to niech koralik wypierdala na malediwy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Widzę że nikt nie biadoli
. Wreszcie mamy bramkarza chyba no i reprezentacyjny środek idziemy na CL .![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Dokładnie. Może znalazłoby się kilku, którzy sądzą, że faktycznie prezes ich czyta, ale w zdecydowanej większości przypadków to po prostu kwestia stylu wypowiedzi, sposobu wyrażania opinii.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Ciekawe czy te osoby które tak nawołują, aby sprzedać Sadloka za marne 2 mln złotych mają już kupione karnety?
2 mln złotych to my zarabiamy gdy w 2 meczach przy komplecie na trybunach. ach wait, mecz z Legią dopiero w grudniu |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|