The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
p e t e r
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.05.2009, 10:23
logan.ts napisał(a):Wyświetl post
Wiecie, że Tarasiewicz to dobry kumpel Urbana?
Tarasiewicz o Urbanie:

Cytat:
- Cenię Janka, bo jest lojalny i szczery. Znamy się od wielu lat, razem przechodziliśmy przez reprezentacje Polski w poszczególnych kategoriach wiekowych. Jeździliśmy też razem na wczasy z całymi rodzinami, a jego córka jest chrzestną mojego najmłodszego syna. Mimo to chcę wygrać i tym samym zredukować szanse Legii na tytuł do zera. Na pewno gdyby Janek był w podobnej sytuacji, zrobiłby to samo - podkreśla Tarasiewicz.
Link do całego artykułu: http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35...a_mistrza.html
Ostatnio edytowane przez p e t e r : 23.05.2009 o godz. 10:30.
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.05.2009, 11:10
Bartuk1906 napisał(a):Wyświetl post
... i mistrz będzie nasz bo nie wierze że Śląsk będzie chciał u nas wygrać choć wszystko jest możliwe i nie można myśleć że ten mecz to będzie tylk dla picu
logan.ts napisał(a):
Śląsku, Śląsku - zrób nam przysługę !!!
nie mówcie hooop... ja o tym meczu myślę już od tygodni i ciągle mam w głowie to > http://www.slasknet.com/dramat.php

więc proszę - na razie może bez orkiestry
I wygrajmy dzisiaj mimo wszystko.
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 23.05.2009, 11:12
Słyszelliscie wywiad z kibicem Cracovii na meczu ma byś super oprawa iak zawsze i ma nadzieje że będzie fajny piknik hehe
Wywiad był na Orange Sport
Odpowiedz cytując
matt_1906
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 23.05.2009, 11:44
Donki napisał(a):Wyświetl post
Słyszelliscie wywiad z kibicem Cracovii na meczu ma byś super oprawa iak zawsze i ma nadzieje że będzie fajny piknik hehe
Wywiad był na Orange Sport
widziałem, mało co nie oplułem telewizora ze śmiechu. Gdyby ktoś nie wiedział Cracovia robi najlepsze podwieszane oprawy w Polsce i jak na każdym meczu dzis takze bedzie taka
Odpowiedz cytując
logan.ts
Banita

Stary 23.05.2009, 18:03
Lechia musi wygrac z Piatem żeby sie utrzymac W pierwszym meczu mieli 0-0 więc zwyciezca zostaje na bank.
Odpowiedz cytując
MisIIek
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 23.05.2009, 18:10
Lechia, Górnik i Cracovia maja tyle samo punktów . Lechia ma lepszy bilans od Cracovii , Górnik od Lechii ,a Cracovia od Górnika.... co bedzie jezeli za tydzień bedą mieli po tyle samo punktow ?
Odpowiedz cytując
Joaquin
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 23.05.2009, 18:17
MisIIek napisał(a):Wyświetl post
Lechia, Górnik i Cracovia maja tyle samo punktów . Lechia ma lepszy bilans od Cracovii , Górnik od Lechii ,a Cracovia od Górnika.... co bedzie jezeli za tydzień bedą mieli po tyle samo punktow ?
Z tego co się orientuje to mała tabela tylko z tymi 3 zespołami. Różnica bramek decyduje
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::..
... i nie zmienia sie nic!!
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 23.05.2009, 18:23
Gratulacje dla Wisly z okazji obrony MP. Mam nadzieje ze ostatni mecz bedzie dla Was formalnoscia i wygracie go co pozwoli wam swietowac na wlasnym terenie. Wszystko byle nie ten napompowany twor z Poznania.

Legia nie zasluguje na mistrzostwo bo moze i sklad mamy ale grac im sie nie chce i trener tak naprawde nie potrafi zmobilizowac zawodnikow przed/w przerwie ani nawet po meczu ich opie******
Mam nadzieje ze wiele sie u Nas zmieni bo z taka gra to cienko bedzie iw styd. Roger out - to podstawa

Tegoroczny mistrz i tak jest slaby zeby nie bylo Najsilniejszy z najslabszych.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 23.05.2009, 18:23
Grembocki ostro daje, aż iskry lecą
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.05.2009, 18:24
szorstki ten artykuł tylko potwierdza jakim draniem jest Kapka...

ale dzisiejszy mecz był piękny

Odpowiedz cytując
Alexander94
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 23.05.2009, 18:45
MisIIek napisał(a):Wyświetl post
W małej tabelce najlepsza z tych 3 zespołów jest Cracovia, potem Lechia , na końcu Górnik.
Dlatego teraz Lechia jest na barażowym miejscu.
Dobrze ,że Piast już jest utrzymany, bo Lechii będzie łatwiej troszkę.
Jak mówię źle proszę mnie poprawić.
Ostatnio edytowane przez Alexander94 : 23.05.2009 o godz. 18:48.
,,Tylko najwięksi potrafią wyrzec się zemsty"
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 23.05.2009, 18:51
Tych bledow w 3 meczach na szczycie, to bylo od groma(2 bramki przeciw nam z pupy - reka przy pierwsze i brak faulu przy drugiej, 1 zdobyta ze spalonego przez Lecha, Slask strzela po zagraniu reka).

Spada Arka i Cracovia(na 99% przegra w Poznaniu), wiec kwestia otwarta jest jedynie kto zajmie miejsce barazowe.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 23.05.2009 o godz. 19:07.
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 23.05.2009, 19:08
TEJ KOLEJKI,tych 90 minut nie zapomnę do KONCA ŻYCIA !!!
jesli rzeczywiscie zdobedziemy Mistrzowski tytuł, bedzie smakował najlepiej jak tylko się da .
Mam przed oczami Mistrzowską fetę na krakowksim rynku z ubieglego roku,wykorzystajmy ta szansę!

ps. wszytsko wskazuje na to że
1. WISŁA Kraków - MISTRZ POSLKI 2008/2009,Król strzelców PAWEŁ BROŻEK
2.LECH Poznań - wicemistrzowstwo Polski, Puchar Polski
3.LEGIA Warszawa - największy przegrany tegorocznych rozgrywek
Ostatnio edytowane przez Dubi : 23.05.2009 o godz. 19:15.
Odpowiedz cytując
han_solo
Member

Od: 04.2009

Stary 23.05.2009, 19:52
No właśnie w tym problem że Arka może wcale nie spaść... Jak wygrają z Odrą będą mieli 30pkt. I wszystko z kolei sprowadza się do meczów Piast-Lech i Górnik Polonia(pasów nie liczę, no bez jaj żeby z Amicą wygrali)
Pozytyw dla Lechistów jest taki że wygrali dwa mecze z Arką i jeśli np stwory się tabelka ,między nimi Grnikiem i Arką to wtedy Gdańszczanie są w niej pierwsi. Pasowało by żeby arka zremisowała i nie stwarzała juz więcej problemów. Górni z Polonią w mojej opinii nie wygra, po tym co Polonia dziś pokazała. Jeśli Lechia wygra z Piastem to najgorsze co może ją spotkać to baraże. Ale wg mnie będzie tak.
13.Lechia
14.Górnik
15.Cracovia
16.Arka

Tylko za tym typem przemawia bezgraniczna wiara w to że Lechia ogra Piasta. Jeśli nie ogra to Cracovia nie może nawet zremisować(co jak wyżej napisałem jest 100% pewne) i Arka nie może wygrać wtedy w najgorszym razie będą baraż z naprawdę słabym w tym sezonie zespołem(Znicz,Korona,Podbeskidzie)
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 23.05.2009, 20:14
Dubi napisał(a):Wyświetl post
ps. wszytsko wskazuje na to że
1. WISŁA Kraków - MISTRZ POSLKI 2008/2009,Król strzelców PAWEŁ BROŻEK
2.LECH Poznań - wicemistrzowstwo Polski, Puchar Polski
3.LEGIA Warszawa - największy przegrany tegorocznych rozgrywek
tu bym jeszcze dodał bardzo dobre występy Lecha w PUEFA. Legia za to nic nie osiągnęła. Zbłaźniła się w pucharach, odpadła w fatalnym stylu z PP, grała najgorzej z całej trójki. I tak jest za wysoko... No ale to Legia, im wiecznie pomagały (i pomagają) ściany. Dziś tak naprawdę - Lech powinien przegrać. Jakby sędzia miał nieco lepszy wzrok, to w przypadku gola na 3-3... zresztą sami zobaczcie powtórki.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 23.05.2009, 20:25
ITI z Cieciakiem nie miało obsesji transferowej, za 0 zł zdobył grę w Lidze Europejskiej. Tak było rok temu i tak będzie co roku do zmiany właściciela niestety.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.05.2009, 20:29
Krzyk rozpaczy ze stolicy

Legia może jeszcze wyprzedzić Wisłę!

http://www.sport.pl/sport/1,65025,66...ic_Wisle_.html

P.S. Teraz dopiero wysłuchałem złotoustego Urbana. Kolejny raz dzięki wielkie Opatrzności za Skorżę.
Powód: Urban Superstar
Ostatnio edytowane przez iiYama : 23.05.2009 o godz. 21:04.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 23.05.2009, 20:37
mozdzierz napisał(a):Wyświetl post
Krzyk rozpaczy ze stolicy

Legia może jeszcze wyprzedzić Wisłę!

http://www.sport.pl/sport/1,65025,66...ic_Wisle_.html
haha
trafnie to ująłeś,krzyk rozpaczy stolicy
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.05.2009, 20:53
^^ nie ma im się co dziwić. Po raz kolejny, który- nie zliczę, przez rok cały wbijają sobie i całej Polsce jacy to oni wspaniali i najlepsi i znowu kicha.
A za dwa - trzy miechy znowu zaczną tę samą śpiewkę i znowu będą płakać, że jest inaczej, niż sobie wmawiają.

Odpowiedz cytując
han_solo
Member

Stary 23.05.2009, 20:57
Ale Urban pier**li strasznie. Dla mnie to jest jak najbardziej logiczne, taki system. Jeśli dwie drużyny mają tyle samo punktów to po prostu wygrywa ta tóra okazała sie lepsza. A dajmy na to taką sytuację. Wisła(przykładowo) większość sezonu gra w pucharach. W lidze gra powiedzmy minimalistycznie wszystko wygrywając po 1:0,2:1 ze względu właśnie na puchary ale w miarę wygrywa. Legia która jak zwykle odpada w pierwszej eliminacji gra na luzie wygrywając po 3:0, 4:0. Teraz na koniec sezonu Wisła ma tyle samo punktów co Legia, założywszy że Wisła ma kożystny bilans z Legią. Mamy cierpieć za to że reprezentujemy Polskę jak najlepiej w pucharach Poza tym w Hiszpanii tak jest, Barcelona dlatego przegrała mistrzostwo 2 lata temu i jakoś Rijkaard się nie skarżył.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.05.2009, 21:02
czasami mam wrażenie, że każdy przepis, który przy rozliczeniu wyników działa na niekorzyść warszawian jest niesprawiedliwy
A że te reguły były znane wszystkim przed rozgrywkami - drobny detal.

Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.05.2009, 21:12
Jeśłi Urban ma jakieś 'ale' do tego systemu to niech sobie przypomni 93 rok i gonitwe goli na obu stadionach. Ja dziękuje za takie mecze cudów w ostatnich kolejkach gdzie dwa kluby mają tyle samo pkt. i gdzie byłaby strzelanina na zasadzie 'kto da więcej'.
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 23.05.2009, 21:38
Polonia-Lech. Bramka ze spalonego (wcześniej zanim Stilić dostał piłkę) ale myślę że ręki nie było. W sumie pechowo stracona bramka na 3:2 (w pierwszej chwili myślałem że Turina zapuścił klopsa ale na powtórce już było widać jak się piłka zachowała po odbiciu od tego kartofliska)
Lechia-Wisła. Jakby to co się potoczyło pod nogą Pawełka wpadło do bramki a nie trafiło w słupek.. było by o wiele ciężej o 3pkt.. ale od czego Wisła ma Łobodzińskiego hehehehhehe (biegał jakby nie czuł ciężaru tych powieszonych na sobie psów)
Śląsk-Legia. Jakie szczęście miał bramkarz Śląska w I połowie to szok. Raz nawet fuksem usiadł na piłce po strzale.. Remis sprawiedliwy.

Reasumując:
Gratki z Poznania za obronę MP

Powodzenia w UEFA i nie sprzedawajcie Brożka i zatrzymajcie Boguskiego... i wyślijcie w cholerę Pawełka
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 23.05.2009, 23:09
Leszek 23.05.2009 | 23:08

Dzisiaj momentami żałowałem,że urodziłem się W Poznaniu a nie w Krakowie i po raz enty jestem niespełnionym kibicem.Jak długo jeszcze?
[IP: xxx.51.91.245]

z forum Amiki
Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.05.2009, 23:21
boshe Urban....Urban no aż chyba nie ma słów co by chłopa opisać.
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Odpowiedz cytując
han_solo
Member

Stary 23.05.2009, 23:27
A tak dopowiem jeszcze że zaliczyliśmy jedną ciekawą staystykę. Mały od 5 meczy był zagrożony wykartkowniem a Zieniu od 9, i się nie wykartkowali do końca sezonu
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.05.2009, 23:51
Myślę, że remis da Lechii minimum baraże. Paradoksalnie jak Lechia, Cracovia i Górnik zremisują swoje mecze to dobrze żeby Arka wygrała, bo wtedy wszyscy mają po 30 punktów, a w tabelce między nimi Lechia lideruje i się utrzymuje w Ekstraklasie - taki dziwny to system. My, wierzymy, tylko w BKS...!!!
WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!

Odpowiedz cytując
han_solo
Member

Stary 24.05.2009, 08:22
Jeśli Arka nie wygra z Odrą,Lechia ma co najmniej baraże. Jeśli osiągnie lepszy wynik niż Górnik zostaje w ekstraklasie.

A swoją drogą ostatnio jakoś menedżer Stilica stwierdził że mając takich piłkarzy jak Bośniak i Lewandowski to i jego babcia zdobyła by mistrzostwo. No cóż. To nie wystawia Smudzie najlepszej opinii
Ostatnio edytowane przez han_solo : 24.05.2009 o godz. 08:49.
Odpowiedz cytując
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 24.05.2009, 09:11
A my musimy znowu podziękować sędziemu Małkowi.
Ten pan nawet gdy sędziuje inny mecz, niż mecz Wisły, to robi chyba wszystko by dokopać Wisełce.
Gdyby nie uznał Lechowi bramki na 3:3 (na spalonym było 3 lechitów), to nie za tydzień, a już wczoraj cieszylibyśmy się z kolejnego tytułu mistrzowskiego.
Tego arbitra nie powinni dopuszczać nawet do wypasu świń :/
Odpowiedz cytując
Szindi
Junior Member

Stary 24.05.2009, 09:16
pietruch napisał(a):Wyświetl post
A my musimy znowu podziękować sędziemu Małkowi.
Ten pan nawet gdy sędziuje inny mecz, niż mecz Wisły, to robi chyba wszystko by dokopać Wisełce.
Gdyby nie uznał Lechowi bramki na 3:3 (na spalonym było 3 lechitów), to nie za tydzień, a już wczoraj cieszylibyśmy się z kolejnego tytułu mistrzowskiego.
Tego arbitra nie powinni dopuszczać nawet do wypasu świń :/

Niestety tego co było nie cofniemy,Wisełce pozostaje w ostatnim braterskim meczu pokazac kto rządzi na polskich boiskach!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów