The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.02.2025, 17:39
„wolfy” napisał(a):
Ja nie skreślam Sukiennickiego. To co stwierdziłem to:
- jest to kretyński i niepotrzebny transfer w chwili gdy mamy problemy finansowe. Słaby rozgrywający w momencie gdy na kontraktach mamy pięciu innych to marnotrawstwo.
- krytykuję jego bardzo słabą grę, tak jak krytykowałem słabą grę Goku.
Różnica jest taka że Goku wygrywal nam mecze, a Sukiennicki jest co najwyżej kupioną za gotówkę zapchajdziurą.
[…]
Nie pisałem żeby talenciora się pozbywać, a to że są to pieniądze źle wydane to oczywistość. Trzeci/czwarty rozgrywający za gotówkę i piąty - ósmy skrzydłowy w momencie gdy mamy jednego defensywnego pomocnika, poważne braki na prawej obronie i stoperze - to chyba oczywiste dla każdego myślącego człowieka że dało się te środki lepiej wydać.
Więc daruj sobie takie żałosne manipulacje i obraźliwe komentarze, skoro sam masz skórę z papieru i za chwilkę będziesz się żalił jak to Cię niby obraziłem
[…]
Czyżby? Wystarczy minuta przeszukiwania forum:
Cytat:
Młyński, Starzyński, Olejarka, Sukiennicki i reszta pseudotalentów jest do odstrzału przy pierwszej okazji, bez wpływu na grę zespołu.
Jedno to poprawianie jakości składu, drugie to pozbywanie się balastu.
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...ostcount=29553

Przy okazji możecie sobie poplumkać z wolfym w jego rynsztoku:
Cytat:
Lepszy czterdziestolatek z pojęciem o grze na tej pozycji niż młode miernoty jak Sukiennicki, rzucane z pozycji na pozycję bo wszędzie są beznadziejne.
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...ostcount=24213

Cytat:
nieudacznicy jak Sukiennicki są w stanie co najwyżej nas utrzymać. Może..
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...postcount=6341

Cytat:
Albo taki Sukiennicki - na środek za głupi i leniwy, na skrzydło zbyt drewniany. Pasuje do reszty zespołu jak pięść do nosa.
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...ostcount=24230

A to tylko próbka. Serio, odstaw internet, bo to chore.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 09.02.2025, 17:45
Oglądałem dziś parę odcinków Sędziowie, w tym relacja z derbów na Reymonta, wygrana 1:0 i słynne Time to say goodbye na trybunach. Co ten pajac w kilka lat zrobił z Wisełki, swoją zabawkę. Gdzie byliśmy, gdzie jestesmy, gdzie będziemy...
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 09.02.2025 o godz. 19:14.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.02.2025, 18:33
Cytat:
Zgadzam się.
Dlatego osobiście powątpiewam, żeby ktokolwiek, nie tylko Kwiecień, chciał przejmować spółkę z olbrzymimi długami i z trupami, jakie jeszcze mogą wypaść z szafy.

No chyba, że myk typu: wchodzę do Wisły, ale wszystkie dotychczasowe długi obciążają osobiście tych, którzy je zaciągnęli - praktycznie nierealne skoro chodzi o osobę prawną.
Lub faktyczne umorzenie wszystkich (lub większości) długów z koniecznością odprowadzenia podatku z tytułu powstałego w ten sposób przychodu, co i tak jest sumą dużo mniejszą niż umarzany (z odsetkami) dług.
W takim przypadku nowy właściciel (pewnie razem z dotychczasowym) płaci tylko podatek z tytułu powstałego przychodu.
(Podatku można uniknąć przy postępowaniu restrukturyzacyjnym).
Nie wiem tylko, czy taki podatek płaci się bezwzględnie czy może zostać on wyzerowany jeśli tak czy owak firma przynosi stratę na działalności.
Myślę, że całe wiślackie środowisko jest na takim musiku i na takim etapie rozkładu/upadku, że nawet jakby Kwiecień chciał zrobić fuzję, czy ogłosić upadłosć i wystartować od IV ligi to nikt by się nie obraził, bo wie, że ani na Wisłę nie ma chętnych, ani pomysłu co dalej i póki co ciągle jest równia pochyła prowadząca do upadku.

Obecnie Wisła jest skazana na takiego pajaca jak Zaskroniec i to też jest impas, bo jak widać, ten robi co chce a wszyscy siedzą cicho, bo co mają zrobić? Strajk, wywalić go z klubu i co dalej?

Także jak tylko się pojawi ktoś poważny na horyzoncie, aby ten burdel przejać to będzie mógł tu zrobić co chce.

A samemu Zaskrońcowi to się już dupa pali i zaraz będzie panikował. Bo na samej gadce szmatce i udawaniu jakim się jest ogarniętym to można jechać x czasu ale jak nie ma żadnych pozytywów (oprócz PP) to się musi ten jego cyrk posypać.
I tak szacunek dla niego za to jakim jest manipulantem i jak potrafi kłamać i lawirować przez tyle czasu, bo to też sztuka żeby umieć zrobić "wszystkich" w ciula i pozować na kogoś kim się nie jest.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 09.02.2025, 19:08
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Piszemy o tym samym sezonie. Nikt normalny nie skreśla zawodnika po rundzie. Krytykuje - jasne, ale nie skreśla, zwłaszcza jeśli to nowy piłkarz.
Piątek bardzo długo się bujał na jednym udanym sezonie,
No, zwłaszcza w przywołanym Milanie

Nawet nie chciało Ci się sprawdzić o czym pisałem, więc oczywiście standardowo zacząłeś dyskutować z faktami.

Historia Piątka w Milanie to takie kopiuj-wklej historii Goku u nas. Udana pierwsza runda (17 bramek łącznie), potem tragiczna kolejna runda, na początku której jeszcze coś tam strzelił, ale z czasem było coraz gorzej. Potem - wypad. Tak, po dwóch rundach (czyli tyle, ile liczy sezon, podpowiadam), z których jedna była dobra, druga fatalna. Po tej jednej fatalnej go skreślili, nie patrząc na to, co było rundę wcześniej. Nikt nie miał sentymentów.

Zwoliński? Znowu - sezon w Rakowie zaczyna w podstawowym składzie, całkiem sensowna runda jesienna, strzela bramki, często wychodzi w pierwszym składzie, w międzyczasie ma też przerwę na kontuzję. Runda wiosenna - jeszcze jakieś liczby na początku, potem wypada ze składu, gra ogony, nie ma liczb, nic nie daje zespołowi. I nikt nie ma sentymentów, nikt nie wspomina z rozrzewnieniem, że to nie był taki zły sezon, nikt nie liczy analitycznej średniej z całego sezonu. Żegnamy się.

Oczywiście możesz twierdzić, że Milan czy Raków są nienormalne. Ale taka jest norma na tym rynku.

Cytat:
Akurat na Goku przynajmniej zarobiliśmy.
Cała dyskusja wzięła się właśnie z tego, że niezupełnie zarobiliśmy akurat "na nim", po prostu Kwiecień w ten sposób nam pomógł. Nikt inny by za niego tyle nie zapłacił, o ile ktoś by w ogóle zapłacił. Równie dobrze w tym miejscu mógłby się znaleźć ktoś inny. Na przykład... ten słaby w Twojej opinii Duarte, gdyby akurat to on był akurat w składzie Wisły, bo Wieczysta wtedy chciała go ściągnąć do siebie. Swoją drogą - ciekawe jak by mu tam poszło, gdyby to wszystko potoczyło się odwrotnie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.02.2025, 19:23
MaLk napisał(a):Wyświetl post
No, zwłaszcza w przywołanym Milanie

Nawet nie chciało Ci się sprawdzić o czym pisałem, więc oczywiście standardowo zacząłeś dyskutować z faktami.

Historia Piątka w Milanie to takie kopiuj-wklej historii Goku u nas. Udana pierwsza runda (17 bramek łącznie), potem tragiczna kolejna runda, na początku której jeszcze coś tam strzelił, ale z czasem było coraz gorzej. Potem - wypad. Tak, po dwóch rundach (czyli tyle, ile liczy sezon, podpowiadam), z których jedna była dobra, druga fatalna. Po tej jednej fatalnej go skreślili, nie patrząc na to, co było rundę wcześniej. Nikt nie miał sentymentów.

Zwoliński? Znowu - sezon w Rakowie zaczyna w podstawowym składzie, całkiem sensowna runda jesienna, strzela bramki, często wychodzi w pierwszym składzie, w międzyczasie ma też przerwę na kontuzję. Runda wiosenna - jeszcze jakieś liczby na początku, potem wypada ze składu, gra ogony, nie ma liczb, nic nie daje zespołowi. I nikt nie ma sentymentów, nikt nie wspomina z rozrzewnieniem, że to nie był taki zły sezon, nikt nie liczy analitycznej średniej z całego sezonu. Żegnamy się.

Oczywiście możesz twierdzić, że Milan czy Raków są nienormalne. Ale taka jest norma na tym rynku.

Cała dyskusja wzięła się właśnie z tego, że niezupełnie zarobiliśmy akurat "na nim", po prostu Kwiecień w ten sposób nam pomógł. Nikt inny by za niego tyle nie zapłacił, o ile ktoś by w ogóle zapłacił. Równie dobrze w tym miejscu mógłby się znaleźć ktoś inny. Na przykład... ten słaby w Twojej opinii Duarte, gdyby akurat to on był akurat w składzie Wisły, bo Wieczysta wtedy chciała go ściągnąć do siebie. Swoją drogą - ciekawe jak by mu tam poszło, gdyby to wszystko potoczyło się odwrotnie.
Akurat Zwoliński wypadł bo nie pasował Papszunowi do koncepcji.

Milan za to sprzedał Piątka ze stratą (27 milionów do Herthy) ale w zamian wracał Ibrahimović przy którym by sobie nie pograł i przebudowywali skład. Możliwe że też się na nim poznali.

Nie zgodzę się że to podobne sytuacje jak w przypadku Goku.

Czy nas Kwiecień dofinansował, czy po prostu się bawi - nie podejmuję się oceniać. Na pewno Goku się u nich sprawdza.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 09.02.2025, 19:39
Akurat Zwoliński wypadł bo nie pasował Papszunowi do koncepcji.

Milan za to sprzedał Piątka ze stratą (27 milionów do Herthy) ale w zamian wracał Ibrahimović przy którym by sobie nie pograł i przebudowywali skład. Możliwe że też się na nim poznali.

Nie zgodzę się że to podobne sytuacje jak w przypadku Goku.

Czy nas Kwiecień dofinansował, czy po prostu się bawi - nie podejmuję się oceniać. Na pewno Goku się u nich sprawdza.
No wiem wiem, oni wszyscy byli sprzedawani z powodów zupełnie niezwiązanych z tym, jak się prezentowali na boisku w ostatniej rundzie...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 09.02.2025, 21:37
MaLk napisał(a):Wyświetl post
No wiem wiem, oni wszyscy byli sprzedawani z powodów zupełnie niezwiązanych z tym, jak się prezentowali na boisku w ostatniej rundzie...
Mógł to być element, ale gdyby do Milanu nie przychodził Ibrahimović, robiąc z automatu z Piątka trzeciego napastnika (mogę się mylić, ale grali na jednego) to podejrzewam że by został.

Co do Zwolińskiego i Papszuna: ten filmik myślę dużo wyjaśnia.

Zresztą, mnóstwo jest przypadków że zawodnik podpadł np. właścicielowi (vide u nas Kłos Cupiałowi) i dlatego nie grał. Nie jest to jednak normalne. Sportowo Goku się bronił.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.02.2025 o godz. 21:40.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 09.02.2025, 21:54
(..)
Więc daruj sobie takie żałosne manipulacje i obraźliwe komentarze, skoro sam masz skórę z papieru i za chwilkę będziesz się żalił jak to Cię niby obraziłem

P.S. Po chwili zastanowienia, tak całkiem szczerze - zaangażowanie emocjonalne w Wisłę i udzielanie się na tym forum do końca normalne nie są. Ale to inny temat...
Patrzac jak mocno starasz sie wybielic sądzę że jednak cytat byl strzalem w 10. A tak w ogole przecież to żarty, wolfy, wyluzuj zamiast pisac posty na 2k znaków na tak "żałosna manipulacje" jak to nazwałeś
Ostatnio edytowane przez Karherop : 09.02.2025 o godz. 21:57.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 09.02.2025, 22:01
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Patrzac jak mocno starasz sie wybielic sądzę że jednak cytat byl strzalem w 10. A tak w ogole przecież to żarty, wolfy, wyluzuj zamiast pisac posty na 2k znaków na tak "żałosna manipulacje" jak to nazwałeś
Niestety, ale żeby wyjaśnić głupią manipulację trzeba się zwykle namachać. Ale merytorycznie widzę nic. Jak zwykle.

Najwygodniej podniecać się o bronić talentów - co rok innych.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 09.02.2025, 22:22
Mógł to być element, ale gdyby do Milanu nie przychodził Ibrahimović, robiąc z automatu z Piątka trzeciego napastnika (mogę się mylić, ale grali na jednego) to podejrzewam że by został.
Aha. Ale to, że Milan w ogóle rozważał sprowadzenie Ibrahimovicia ze sportowej "emerytury" w USA, rywalizując o niego z takimi potęgami również zainteresowanymi jego sprowadzeniem jak Bologna czy Everton, zapewne pozostawało bez związku z fatalną rundą Piątka.

A sam Piątek, przecież powinien zakładać, że po takim genialnym sezonie, jak jego poprzedni, jedna słaba runda nie sprawi, że stanie się "z automatu" trzecim napastnikiem, bo nikt normalny nie ocenia piłkarza po jednej słabszej rundzie, prawda?

Tak na serio, to oczywiście wiadomo, że ta jedna runda sprawiła, że w Milanie był spalony, nie przez wizję Ibrahimovicia na horyzoncie, tylko przez to jak fatalnie grał. Wszyscy o tym wiedzieli. Jak nie Ibra, to wygryzłby go każdy inny, którego Milan by sprowadził.

Cytat:
Co do Zwolińskiego i Papszuna: ten filmik myślę dużo wyjaśnia.
Zwoliński stracił miejsce już za Szwargi. Abstrahując już od tego, ze Szwarga w ogóle został trenerem Rakowa, bo miał taką samą filozofię jak Papszun, był asystentem Papszuna i przez Papszuna został namaszczony na następcę. Nawet zalinkowany filmik, dziwnym trafem, jest o napastnikach Rakowa, a nie o napastnikach wg Papszuna

Cytat:
Zresztą, mnóstwo jest przypadków że zawodnik podpadł np. właścicielowi (vide u nas Kłos Cupiałowi) i dlatego nie grał. Nie jest to jednak normalne. Sportowo Goku się bronił.
Sugerujesz, że Goku na wiosnę sportowo się bronił, ale podpadł Królewskiemu i dlatego nie strzelał bramek oraz wyleciał z pierwszego składu? No może, może, nie brałem pod uwagę takiej teorii...

No dobra, pośmialim się, kończę ten poboczny wątek, bo nie chce mi się kolejny raz dyskutować, jaki to wspaniały sezon rozegrał u nas Goku wtedy. Każdy forumowicz doskonale pamięta tę tragiczną wiosnę i to, co sobie każdy z nas myślał widząc jak kolejny raz traciliśmy punkty, bo m.in, chłop marnował praktycznie wszystko, co miał. Choć pewnie każdy chciałby zapomnieć.

Prawda jest taka, że każdy z nas w momencie, gdy Kwiecień kupował Goku każdy z nas oceniał to tak samo - że Kwiecień robi nam dobrze, bo nikt inny by takiej transakcji na takich warunkach nie zrobił. Reszta to didaskalia.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 10.02.2025, 15:23
Dużo tu rozpalenia w związku z rozmowami Prezeska z Kwietniem.
Patrzę na to chłodno i mam poniższe pytanie :

CZY JESTEŚ W STANIE PODAĆ CHOĆ JEDEN ARGUMENT ZA TYM, ŻE PAN KWIECIEŃ REALNIE MYŚLI O PRZEJĘCIU WISŁY?

Proszę o odniesienie się do tego wykorzystując elementarną logikę.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 10.02.2025, 15:45
stary dziad napisał(a):Wyświetl post

CZY JESTEŚ W STANIE PODAĆ CHOĆ JEDEN ARGUMENT ZA TYM, ŻE PAN KWIECIEŃ REALNIE MYŚLI O PRZEJĘCIU WISŁY?

Dzialania Kwietnia w Wieczystej począwszy od 4 ligi wyłamuja się z jakiejkolwiek elementarnej logiki.

I to chyba jedyne czego mogą sie chwytac kibice Wisly. Żaden normalny inwestor w nas nie zainwestuje.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 10.02.2025, 15:51

Polecam obejrzeć dzisiejsze Studio Reymonta. Karcz wyraźnie tam mówi, że to nie jest medialny strzał na odwrócenie uwagi od transferowej biedy, tylko realny temat. Ponoć weryfikował to z poważnymi źródłami i to nie w sensie "otoczenie Wojtka Kwietnia" - zakładam, że rozmawiał osobiście co najmniej z JK.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.02.2025, 15:56
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Polecam obejrzeć dzisiejsze Studio Reymonta. Karcz wyraźnie tam mówi, że to nie jest medialny strzał na odwrócenie uwagi od transferowej biedy, tylko realny temat. Ponoć weryfikował to z poważnymi źródłami i to nie w sensie "otoczenie Wojtka Kwietnia" - zakładam, że rozmawiał osobiście co najmniej z JK.
Przy czym podkreślał też że wszystko jest na bardzo wczesnej fazie i żadnych konkretnych ruchów nie ma. Także temat nieproporcjonalnie rozdmuchany, jak średnio co roku Kwiecień wchodzi do Wisły. Zwłaszcza jak już wiadomo że z awansem może być krucho i pieniędzy brak.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 10.02.2025, 16:20
Spotkanie JK i prawnika Kwietnia nazwałbym jednak czymś z kategorii konkretnych ruchów.

Swoją drogą u Włodarczyka tradycyjny strzał z dupy, czwartkowe spotkanie odbyło się jednak w piątek

[35/54]

Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 10.02.2025, 16:24

myślę, że on jest naprawdę zakręcony na punkcie tego klubu i prędzej czy później jego drogi z Wisłą się przetną
plus, pisałem tu kiedyś że nic nie wiem o woli awansu z Wieczystą wyżej niż I liga (nie tylko przez kwestie infrastrukturalne)
być może zrównanie się poziomami z Wisłą to zwiastun końca tego projektu, który jak mówią młodzi ludzie względem Wisły miał być dupą na boku w oczekiwaniu na tę jedyną - czy to ile ładuje teraz środków w Wieczystą jest racjonalne? wątpię
słyszałem również konkretną kwotę którą Kwiecień chciał mieć do dyspozycji żeby przejąć Wisłę, jeśli już dobił do tego poziomu, to gratulacje - ma forsy jak lodu

to chyba nie będzie popularna opinia, ale jeśli np. po wykupieniu części udziałów przez Kwietnia Królewski miałby spaść w hierarchii i zająć się swoją działką, tak żeby proporcje wymyślania piłki na nowo, "rozwijania" działu analiz, nowych technologii i rozmaitych algorytmów w porównaniu do budowy normalnych struktur wróciły do pożądanego stanu, to może być dla nas happy end. czy w to wierzę? teraz tak może na 30%, ale czas działa na korzyść Kwietnia i niekorzyść Królewskiego
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.02.2025, 16:35
Watts napisał(a):Wyświetl post
myślę, że on jest naprawdę zakręcony na punkcie tego klubu i prędzej czy później jego drogi z Wisłą się przetną
plus, pisałem tu kiedyś że nic nie wiem o woli awansu z Wieczystą wyżej niż I liga (nie tylko przez kwestie infrastrukturalne)
być może zrównanie się poziomami z Wisłą to zwiastun końca tego projektu, który jak mówią młodzi ludzie względem Wisły miał być dupą na boku w oczekiwaniu na tę jedyną - czy to ile ładuje teraz środków w Wieczystą jest racjonalne? wątpię
słyszałem również konkretną kwotę którą Kwiecień chciał mieć do dyspozycji żeby przejąć Wisłę, jeśli już dobił do tego poziomu, to gratulacje - ma forsy jak lodu

to chyba nie będzie popularna opinia, ale jeśli np. po wykupieniu części udziałów przez Kwietnia Królewski miałby spaść w hierarchii i zająć się swoją działką, tak żeby proporcje wymyślania piłki na nowo, "rozwijania" działu analiz, nowych technologii i rozmaitych algorytmów w porównaniu do budowy normalnych struktur wróciły do pożądanego stanu, to może być dla nas happy end. czy w to wierzę? teraz tak może na 30%, ale czas działa na korzyść Kwietnia i niekorzyść Królewskiego
Gdyby analizy i AI były tylko dodatkiem do normalnie zarządzanego klubu to myślę że tylko najwięksi hejterzy Królewskiego mieliby z tym problem.
Przy czym "normalne zarządzanie" to niekoniecznie to co Kwiecień robi w Wieczystej. Struktury, w tym skauting, szkolenie, opieka medyczna.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 10.02.2025, 16:39
Co do Kwietnia i jego zaangażowania w Wisłę, to wszystko w zasadzie w tym temacie zostało dziś powiedziane w Studio Reymonta. Powyżej pewnego poziomu z Wieczystą Kwiecień nie wyskoczy, a to wszystko ma na wyciągnięcie ręki w Wiśle (ale tutaj jest zadłużenie).

[35/54]

Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 10.02.2025, 16:42
Gdyby analizy i AI były tylko dodatkiem do normalnie zarządzanego klubu to myślę że tylko najwięksi hejterzy Królewskiego mieliby z tym problem.
Przy czym "normalne zarządzanie" to niekoniecznie to co Kwiecień robi w Wieczystej. Struktury, w tym skauting, szkolenie, opieka medyczna.
pisałem na sb, że dla mnie oba te kluby teraz nie są dobrze zarządzane, dlatego mam nadzieję że po ewentualnym połączeniu sił zbliżymy się do normalności
projekt Wieczysta prowadzony w ten sposób też ma swój sufit, moim zdaniem granie u nas albo po Sosnowcach w ekstraklasie bazując tylko na piłkarzach kupowanych na kilogramy jak przez dziecko w sklepie ze słodyczami mija się z celem i Kwiecień też to wie
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 10.02.2025, 16:54
Dla mnie to juz wszystko obojetne co, jak i za co. Niech Kwiecien to bierze i kopnie w dupe wiadomo kogo
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 10.02.2025, 17:10
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Patrzac na tempo działania w środowy wieczor wiele wskazuje ze Karcz po prostu ma info wprost od samego Kwietnia. Nie ma takiej możliwości żeby sie Panowie nie znali i nie mieli do siebie kontaktów.

Sądzę że takie ruchy jak ten są nastawione na zbadanie nastrojów rynkowych.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.02.2025, 18:10
Jeśli miałoby to uratować Wisłę, uchronić ją od bankructwa i całkowitego upadku, który przy obecnym układzie jest tylko kwestią czasu wcześniej czy później, nie miałbym nic przeciwko powtórzeniu w jakimś sensie manewru Lecha z Amiką, tym razem w odniesieniu do Wieczystej i Kwietnia.

Należy sobie bowiem odpowiedzieć na podstawowe pytanie: co byłoby dla klubu korzystniejsze? Sprytne wyzerowanie długów i przejęcie go przez Kwietnia, czy dalsze trwanie w obecnej sytuacji z Królewskim w roli właściciela? Dokąd klub zmierza i jaką ma przyszłość w tej drugiej opcji?

Każdy doskonale sam to widzi.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 10.02.2025, 18:52
Markus napisał(a):Wyświetl post
Jeśli miałoby to uratować Wisłę, uchronić ją od bankructwa i całkowitego upadku, który przy obecnym układzie jest tylko kwestią czasu wcześniej czy później, nie miałbym nic przeciwko powtórzeniu w jakimś sensie manewru Lecha z Amiką, tym razem w odniesieniu do Wieczystej i Kwietnia.

Należy sobie bowiem odpowiedzieć na podstawowe pytanie: co byłoby dla klubu korzystniejsze? Sprytne wyzerowanie długów i przejęcie go przez Kwietnia, czy dalsze trwanie w obecnej sytuacji z Królewskim w roli właściciela? Dokąd klub zmierza i jaką ma przyszłość w tej drugiej opcji?

niebieskie pionki
jesteście amika wronki
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 10.02.2025, 19:14
emjot napisał(a):Wyświetl post
niebieskie pionki
jesteście amika wronki
Ale są. Funkcjonują. Nawet Mistrzostwo Polski zdobywali od tamtego czasu.

Zawsze lepiej być niż nie być, nie istnieć, lub długie lata trwać w całkowitej zapaści.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 10.02.2025, 19:16
emjot napisał(a):Wyświetl post
niebieskie pionki
jesteście amika wronki
Sprytne wyzerowanie długów.. tfu tfu tfu..
Trzeba kopnąć w d.pę k i niech ktoś normalny tym rządzi.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 10.02.2025, 19:22

+1, popieram
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.02.2025, 19:31

Czyżby Królewski już rozpisał role dla "opinii publicznej"?
Kibice na forum, potem dziennikarze. W końcu okaże się, że wszyscy chcemy być Wieczystą.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 10.02.2025, 19:48
Dzięki za dotychczasowe wypowiedzi.
Proszę o dalsze.
Podsumujmy sobie to co dotychczas:

1. Bo jest zakręcony na punkcie Wisły

Ok, przyjmuję ale wtedy...

2. Ma forsy jak lodu

To jest warunek konieczny.
Dodam, że musi to być forsa luźna , na "rozpieprz"
I wychodzi na to , że musi mieć wolne 100 mln
Bo trzeba spłacić długi na poziomie 80 mln i jeszcze ze 20 przeznaczyć na drużynę.
Naprawdę to jest możliwe?
Powiedzmy, że tak bo...

3.Działania Kwietnia w Wieczystej są wyłamują się z jakiejkolwiek elementarnej logiki

Czyli mam luźne 100 mln i zamiast zainwestować to np. w zakup porządnego hotelu, to ładuję to w Wisłę.
Kupy logicznej to się nie trzyma ale ... dlaczego nie

4.Bo powyżej pewnego poziomu z Wieczystą nie wyskoczy

No, nie do końca, bo przecież są przykłady Brukbetu czy Puszczy

5.Bo ma plan zrobienia ruchu w stylu Amica-lech

Logiczne choć niezbyt moralne, ale... chyba już prawnie niedopuszczalne (wydaje mi się że PZPN zablokował takie ruchy

6. Bo kocha klub i chce kopnąć w d... wiadomo kogo

Bardzo dobry pomysł ale aby to mogło się stać, to musza spełnić się warunki opisane w pkt. 2 i 3

7. Bo chce wspólnie rządzić z Prezeskiem

Trzeba sobie zadać pytanie jaki to miałoby mieć sens.
Jaką wartością dodaną jest dla Wisły Prezesek ?
No ja już sobie odpowiedziałem...
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 10.02.2025, 20:17
4.Bo powyżej pewnego poziomu z Wieczystą nie wyskoczy

No, nie do końca, bo przecież są przykłady Brukbetu czy Puszczy
Wymienione kluby mogą w kategoriach marzeń myśleć o popularności porównywalnej do Wisły, a na tym w dłuższej perspektywie buduje się płynność finansową klubu.

No chyba, że szczytem marzeń właścicieli jest dół/środek tabeli Ekstraklasy, 2k ludzi na trybunach z grillem i dosypywanie do zabawy kilku(nastu) baniek rocznie.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 10.02.2025 o godz. 21:26.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.02.2025, 21:23

Trzeba sobie zadać pytanie jaki to miałoby mieć sens.
Jaką wartością dodaną jest dla Wisły Prezesek ?
No ja już sobie odpowiedziałem...
Choćby taką, że przynajmniej deklaratywnie nie zamierza ogłaszać bankructwa i olać wierzycieli, którzy Wiśle zaufali. Co podnosi wiarygodność i umożliwia tworzenie dłuższych planów. Tylko to może przekonać jakiegoś inwestora do wyłożenia kasy.

A co do długu, skoro w styczniu wszyscy piszą o 61,8 milionach to skąd nagle 80 ? Z tego 1/4 to dług do Królewskiego. Zatem wartość dodana prezeska to minimum 15 baniek.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów