The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.02.2025, 13:02
W temacie Goku: Kwiecień pomógł nam (tak wówczas uważaliśmy tu in gremio), zdejmując Goku z naszej listy płac, oraz pomógł sobie, wzmacniając skład o zawodnika przerastającego poziom rywali Wieczystej o dwie długości.

Co wolfy myślał o Goku można przeczytać tu:

Marzec 2024
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...3&postcount=52
Cytat:
Goku to pierwszoligowy kiwaczek który trafił do nas bardziej z przyczyn PR-owych niż sportowych. [...] Goku to mem dla obrońców, wystarczy stać miejscu a on w 90% przypadków wbiegnie w Ciebie podczas szaleńczej próby nie zgubienia piłki na którą niektórzy nabierają się i nazywają dryblingiem - ze znanym już kibicom Wisły efektem w postaci naszego asa siedzącego na dupie, z oburzoną miną patrzącego w kierunku sędziego. [...] Dlatego Goku nigdy nie wyszedł poza (pierwszo)ligowe doły
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...&postcount=108
Cytat:
- Goku - najlepszą jego akcją było zejście z boiska, a i tak zrobił to za wolno.
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...&postcount=742
Cytat:
Moim zdaniem niektórym ....usiom takim jak Goku czy Krzyżanowski przyda się mocne sprowadzenie na ziemię i uświadomienie że nie są żadnymi gwiazdami, nie są ponad tą ligę - ba, są sporo poniżej jej czołówki.
[...]
P S. 2 To żałosne jak u nas robi się gwiazdy z jakichś zer jak Goku i wunderkidów z totalnych leszczy bez liczb (jak Krzyżanowski czy Duda).

Kwiecień 2024
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...&postcount=643
Cytat:
Nie ten poziom umiejętności, zwłaszcza próby dryblingu kończą się żałośnie.
Jego największym problemem jest boiskowa inteligencja, a właściwie jej brak.
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...ostcount=28689
Cytat:
Za Carbo i Goku w razie czego jest szansa wyciągnąć jakieś grosze (100-200 tys. euro) bo grają dobrze i mają liczby.
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...&postcount=775
Cytat:
nie ma chyba frajera który uważa że Alfaro, Carbo czy Goku ktoś od nas kupi.

Czerwiec 2024
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...7&postcount=88
Cytat:
imbecylem Goku

Lipiec 2024
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...ostcount=95042
Cytat:
Mając do wyboru Młyńskiego albo perspektywę Janczukowicza to tak, Goku jawi się jako poważny punkt drużyny. Nie świadczy to o tym że zmienił się Goku albo moja ocena tego piłkarza, tylko - zmienia się skład. Na gorsze. Jak co sezon.
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...ostcount=95020
Cytat:
Goku, mimo że doprowadza mnie do szału załatwiał nam punkty.
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...ostcount=94848
Cytat:
Co do Goku jestem neutralnie nastawiony.
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...ostcount=95000
Cytat:
Można nie lubić Goku (nie przepadam za nim osobiście)
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...ostcount=94825
Cytat:
Co do Goku - uwierzę jak zobaczę. Jak się go uda sprzedać za 200 tys. euro to nic tylko szapana otwierać. Wygląda mi to jednak na zmyślony news z sezonu ogórkowego.
https://forumwisly.pl/showthread.php...ku#post1630329
Cytat:
A zarobiliśmy na Goku, czy po prostu odzyskaliśmy część wkładu - biorąc pod uwagę kwotę wykupu, za podpisanie kontraktu i pobory Hiszpana? Ale oczywiście, pewnie byłem niekonsekwentny używając tego słowa. Chyba, nie wchodziłem w linki, bo ba pewno były kompromitujące.
Ale czy nam się to opłaci sportowo i finansowo - zobaczymy.

Sierpień 2024

https://forumwisly.pl/showthread.php...ku#post1630909
Cytat:
A o Goku już pisałem że możemy go żałować. Okaże się. Na razie Kiss okazał się większym kretynem w pierwszym meczu niż Goku przez cały sezon.

Wrzesień 2024

https://forumwisly.pl/showpost.php?p...postcount=5524
Cytat:
Najbardziej na razie brak asyst i goli Goku.

Serdeczności,
Witalis
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.02.2025, 13:19
Manhunt. napisał(a):Wyświetl post
Serek to Daniel Gołda.
Panowie, Jadczak się ujawnił!

@Witalis - czyli Miga jest OK tylko wtedy jak dopierdala Wiśle, bo poza tym absolutnie nic wartościowego nie wnosi. Zrozumiałem. Chyba. Staram się za bardzo nie wgłębiać w Twoje procesy myślowe.

Te cytaty ze mnie - porażające. Dramatyczne studium staczania się w rozpacz kibica Wisły podczas upadku sportowego jego ukochanego klubu, którego z jednej strony w....ia Goku, ale z drugiej wie, że na 99% ściągną za niego kogoś o wiele gorszego.
I ma, niestety, dobrą intuicję.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.02.2025 o godz. 13:36.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.02.2025, 14:40
Właśnie przez takich trolli jak wolfy i jemu podobni to forum się rozwala. Bo najpierw twierdzą jedno i innych wyzywają od zjebow jeśli myślą inaczej, a później zmieniają zdanie o 180 stopni i tych co dalej twierdzą tak samo jak kiedyś wyzywają.

Poglądy mają plastyczne jak gówno i jedyne co tutaj robią to w zależności od sytuacji zmiana zdania po to żeby udawać najmądrzejszych.

Sama ocena sytuacji z Goku jest śmieszna. Każdy kto się Wisła interesuje wie że Goku do dupy się nadawał, wie że Wiśle zależało na schodzeniu z kontraktów i że te 200 tys to dla nas majątek i okazja. No ale co za problem kłamać i zakrzywiac rzeczywistość że jest wręcz odwrotnie niż każdy mówi i wie.

To samo tyczy się Hiszpaniw, Rude czy nawet młodych Polaków, gdzie nikt tu się nie jara, że Wisla ma być tylko polska, najlepiej ze średnia wieku poniżej 19 lat. Wręcz jest odwrotnie i Wladzio Nowak po tekście, że będziemy ściągać młodych chłopaków, najlepiej z Małopolski i z wislackim serduchem został tu wyśmiany. No ale markusom czy wlansie wolfym czy lesiom nie przeszkadza to kłamać, że ktoś chce wincyj Polaków, mlodych Polaków.

Dużo zamieszania jest przez Zaskrońca. On się miota od ściany do ściany i takie podziały wprowadza.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 08.02.2025, 15:40
Nie no Jaroo1 jest tu najmądrzejszy. Inni to chorągiewki i półgłówki.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 08.02.2025, 15:45
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Właśnie przez takich trolli jak wolfy i jemu podobni to forum się rozwala. Bo najpierw twierdzą jedno i innych wyzywają od zjebow jeśli myślą inaczej, a później zmieniają zdanie o 180 stopni i tych co dalej twierdzą tak samo jak kiedyś wyzywają.

Poglądy mają plastyczne jak gówno i jedyne co tutaj robią to w zależności od sytuacji zmiana zdania po to żeby udawać najmądrzejszych.

Sama ocena sytuacji z Goku jest śmieszna. Każdy kto się Wisła interesuje wie że Goku do dupy się nadawał, wie że Wiśle zależało na schodzeniu z kontraktów i że te 200 tys to dla nas majątek i okazja. No ale co za problem kłamać i zakrzywiac rzeczywistość że jest wręcz odwrotnie niż każdy mówi i wie.

To samo tyczy się Hiszpaniw, Rude czy nawet młodych Polaków, gdzie nikt tu się nie jara, że Wisla ma być tylko polska, najlepiej ze średnia wieku poniżej 19 lat. Wręcz jest odwrotnie i Wladzio Nowak po tekście, że będziemy ściągać młodych chłopaków, najlepiej z Małopolski i z wislackim serduchem został tu wyśmiany. No ale markusom czy wlansie wolfym czy lesiom nie przeszkadza to kłamać, że ktoś chce wincyj Polaków, mlodych Polaków.

Dużo zamieszania jest przez Zaskrońca. On się miota od ściany do ściany i takie podziały wprowadza.
Się nie znasz. Wolfy to umysł ścisły i analny czy jakoś tak. I ja się wogole dziwię ze taka osoba się tu marnuje, jak my głupki pojąć nie możemy co mistrz miał na myśli.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 08.02.2025, 17:16
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego nie wziąć całego sezonu, jak zwykle się robi?
Kolego drogi, gdyby tak się "zwykle" robiło, to Piątek pewnie jeszcze by grał w Milanie, a wspomniany Zwoliński w Rakowie

Ja wiem, że ludziom skrzywiło się postrzeganie rzeczywistości przez to, że kibicujemy Wiśle, która postępuje cokolwiek oryginalnie na tle wszystkich innych klubów, ale w normalnej piłce nie ma sentymentów i to, co było kiedyś, to zamierzchła przeszłość. Byłeś dobry na początku, ale potem przestałeś, grałeś kichę i wypadłeś ze składu? Masz pecha, żegnamy się, nikt za tobą nie zapłacze. Historie polskich "gwiazd" na zachodzie są tego najlepszymi przykładami. Jesteś tak dobry, jak twoje ostatnie mecze (tutaj oczywiście prostujemy "drobną" manipulację o tym, że okresy miałyby być losowe i dowolnie dobierane).
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 08.02.2025, 19:59
„wolfy” napisał(a):
czyli Miga jest OK tylko wtedy jak dopierdala Wiśle, bo poza tym absolutnie nic wartościowego nie wnosi. Zrozumiałem. Chyba. Staram się za bardzo nie wgłębiać w Twoje procesy myślowe.
Starasz się udawać głupszego niż jesteś. Miga jest ok, kiedy dochowuje rzetelności, nie ok - kiedy narusza zasady etyki dziennikarskiej. Nie tylko napisanie o Fernandezie nie było nierzetelne, nienapisanie o nim byłoby właśnie nierzetelne.

„wolfy” napisał(a):
Te cytaty ze mnie - porażające. Dramatyczne studium staczania się w rozpacz kibica Wisły podczas upadku sportowego jego ukochanego klubu, którego z jednej strony w....ia Goku, ale z drugiej wie, że na 99% ściągną za niego kogoś o wiele gorszego.
To jest studium hejterstwa i pieprzenia trzy po trzy.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 08.02.2025, 20:04
Jest ktoś w polskim uniwersum piłki nożnej, kto nie spiskuje przeciwko Wiśle?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.02.2025, 22:09
azor napisał(a):Wyświetl post
Jest ktoś w polskim uniwersum piłki nożnej, kto nie spiskuje przeciwko Wiśle?
Tomasz Ćwiakala
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.02.2025, 23:14
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Kolego drogi, gdyby tak się "zwykle" robiło, to Piątek pewnie jeszcze by grał w Milanie, a wspomniany Zwoliński w Rakowie

Ja wiem, że ludziom skrzywiło się postrzeganie rzeczywistości przez to, że kibicujemy Wiśle, która postępuje cokolwiek oryginalnie na tle wszystkich innych klubów, ale w normalnej piłce nie ma sentymentów i to, co było kiedyś, to zamierzchła przeszłość. Byłeś dobry na początku, ale potem przestałeś, grałeś kichę i wypadłeś ze składu? Masz pecha, żegnamy się, nikt za tobą nie zapłacze. Historie polskich "gwiazd" na zachodzie są tego najlepszymi przykładami. Jesteś tak dobry, jak twoje ostatnie mecze (tutaj oczywiście prostujemy "drobną" manipulację o tym, że okresy miałyby być losowe i dowolnie dobierane).
Piszemy o tym samym sezonie. Nikt normalny nie skreśla zawodnika po rundzie. Krytykuje - jasne, ale nie skreśla, zwłaszcza jeśli to nowy piłkarz.
Piątek bardzo długo się bujał na jednym udanym sezonie, jest odwrotnością Goku który miał jeden mega sezon i resztę dobrych i bardzo dobrych.
Dlatego to co piszesz jest bez sensu - Piątek to meteor, Goku ma wiele dobrych sezonów w CV.

Akurat w Wiśle trudno pisać o jakiejkolwiek zasadzie - jedni są skreślani nagle i bez sensownego powodu, jak Tachi czy Goku, inni jak Łasicki, Talar czy Broda dostają nowe kontrakty na które nie zasłużyli.

Akurat na Goku przynajmniej zarobiliśmy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.02.2025 o godz. 23:17.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 09.02.2025, 00:07
Cytat:
Żaden z naszych młodych - czy to Duda, czy Kutwa, czy Sukiennicki - nie ma ułamka talentu Carbo i Igbekeme. I raczej - nie czarujmy się - już mieć nie będzie.
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...&postcount=183

To po MIESIĄCU oglądania Sukiennickiego
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 09.02.2025, 08:51
Piszemy o tym samym sezonie. Nikt normalny nie skreśla zawodnika po rundzie. Krytykuje - jasne, ale nie skreśla, zwłaszcza jeśli to nowy piłkarz.(...) .
Czyli przyznałes chociaż ze sam nie jestes normalny.

wolfy pół roku przed przyjściem piłkarza napisał(a):Wyświetl post
Po prostu nie miał lepszych opcji, co mówi wszystko o jego talencie. Myślisz że gdyby chciały go drużyny z Ekstraklasy albo z top 3 pierwszej ligi to poszedłby do Wisły?

Na 99% kolejny młody szrot.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 09.02.2025 o godz. 10:21.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 09.02.2025, 08:58
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Ja doszedłem do wniosku że to napewno choroba dwubiegunowa.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 09.02.2025, 10:41
na Meczykach mowią że w ostatnich dniach temat WK w Wiśle wyhamował i nie doszło do zapowiadanego spotkania prawników obydwu stron 😀😀😀
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 09.02.2025, 11:14
Pewnie był korek na obwodnicy i nie pykło.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 09.02.2025, 12:03
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Starasz się udawać głupszego niż jesteś. Miga jest ok, kiedy dochowuje rzetelności, nie ok - kiedy narusza zasady etyki dziennikarskiej. Nie tylko napisanie o Fernandezie nie było nierzetelne, nienapisanie o nim byłoby właśnie nierzetelne.

To jest studium hejterstwa i pieprzenia trzy po trzy.
Dokładnie ale to nie ma żadnego znaczenia czy Miga o tym napisał czy nie bo sprawa i tak by wyszła.
Po pierwsze sytuacja była widoczna w transmisji TV więc widziało to jakieś 200k osób (czy ile tam oglądało ten mecz). Po drugie mecz jest nagrywany z kilkunastu kamer i kilka na pewno nagrało to zdarzenie. Po meczu Wisła Płock wniosłaby skargę to ligi, liga poprosiłaby o materiał video od Polsatu i Fernandez i tak dostałby karę.

Ja nigdy wpisu Migi nie widziałem i nie wiem co on nagrał i napisał. Natomiast wiedziałem że fernandez dostanie mega karę w momencie kiedy zobaczyłem to w transmisji meczu.

Tylko absolutny kretyn może myśleć że gdyby Miga o tym nie napisał to Fernandez nie dostałby kary.

P.S. że też ci się chce gadać z Wolfy’m. Ja typa mam w zablokowanych bo nie jestem w stanie czytać jego .......enia.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 09.02.2025, 12:43
Kwiecień i Królewski to połączenie jak eskimosa i murzyna z apartheidu z RPA, ciężki temat.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 09.02.2025, 12:46
Co pół roku to samo .......enie o tym Kwietniu, że ktoś jeszcze wierzy w te bzdety i plotki. Królewski wrzucił jakiegoś pierda na X, żeby przez parę dni nikt nie gadał o tym jak chujowa sytuacja jest w klubie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 09.02.2025, 13:13
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Ja nie skreślam Sukiennickiego. To co stwierdziłem to:
- jest to kretyński i niepotrzebny transfer w chwili gdy mamy problemy finansowe. Słaby rozgrywający w momencie gdy na kontraktach mamy pięciu innych to marnotrawstwo.
- krytykuję jego bardzo słabą grę, tak jak krytykowałem słabą grę Goku.

Różnica jest taka że Goku wygrywal nam mecze, a Sukiennicki jest co najwyżej kupioną za gotówkę zapchajdziurą.

Pomijając Twoją obraźliwą uwagę (po raz kolejny - ewidentnie nie trzymasz ciśnienia) to niestety - Sukiennickiego skreśla Jop bo ma lepsze opcje. I na rozegraniu, i na skrzydle. Z czego te lepsze opcje to m.in. Duda, Kuziemka i Baniowski, trzech wychowanków. Ja mogę sobie co najwyżej ponarzekać. I to robię.

Niecierpliwie czekam aż Sukiennicki udowodni mi że się mylę i ludzie jak Ty, budujący każdemu młodemu patałachowi ołtarzyk - zatriumfują. Czekam niecierpliwie, bo klub potrzebuje awansu do Ekstraklasy i pieniędzy z transferów.
Czy się doczekam? Szczerze wątpię. Przede wszystkim - szanse na grę Sukiennicki ma coraz mniejsze, a gdyby jakimś cudem przyszedł Poletanović...
Zresztą - masz tu chłopie skład i czas gry z ostatniego sprawdzianu przed Zniczem. Podobno Kutwa był próbowany na defensywnej pomocy...

Nie pisałem żeby talenciora się pozbywać, a to że są to pieniądze źle wydane to oczywistość. Trzeci/czwarty rozgrywający za gotówkę i piąty - ósmy skrzydłowy w momencie gdy mamy jednego defensywnego pomocnika, poważne braki na prawej obronie i stoperze - to chyba oczywiste dla każdego myślącego człowieka że dało się te środki lepiej wydać.

Więc daruj sobie takie żałosne manipulacje i obraźliwe komentarze, skoro sam masz skórę z papieru i za chwilkę będziesz się żalił jak to Cię niby obraziłem

P.S. Po chwili zastanowienia, tak całkiem szczerze - zaangażowanie emocjonalne w Wisłę i udzielanie się na tym forum do końca normalne nie są. Ale to inny temat...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.02.2025 o godz. 15:00.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 09.02.2025, 14:02
Manhunt. napisał(a):Wyświetl post
Co pół roku to samo .......enie o tym Kwietniu, że ktoś jeszcze wierzy w te bzdety i plotki. Królewski wrzucił jakiegoś pierda na X, żeby przez parę dni nikt nie gadał o tym jak chujowa sytuacja jest w klubie.
Po raz kolejny sprawdza się postawa "uwierzę jak podpiszą".
Zyskuja jedynie "dziennikarze" generując kliki z niczego.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 09.02.2025, 14:09
Kwiecień to stary wyga. Może spokojnie czekać, jak Królewski się wykrwawi a to już kwestia miesięcy.
On może Jareczkowi opowiadać różne bajki ale nie wierzę, że on qyobraża sobie pozostawienie Szefita w jakiejkolwiek roli w klubie.
To są dwa zupełnie inne światy.
Jestem skłonny uwierzyć, że po wtorkowej ofensywie medialnej Szefita Kwiecień odwołał czwartkowe spotkanie, o ile oczywiście w ogóle były takie plany.
Królewicz jest już prawie na łopatkach, za chwilę będzie zmuszony odklepać i to jemu zaczyna się spieszyć a nie jakiejkolwiek drugiej strpnie.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 09.02.2025, 14:14
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Kwiecień to stary wyga. Może spokojnie czekać, jak Królewski się wykrwawi a to już kwestia miesięcy.
On może Jareczkowi opowiadać różne bajki ale nie wierzę, że on qyobraża sobie pozostawienie Szefita w jakiejkolwiek roli w klubie.
To są dwa zupełnie inne światy.
Jestem skłonny uwierzyć, że po wtorkowej ofensywie medialnej Szefita Kwiecień odwołał czwartkowe spotkanie, o ile oczywiście w ogóle były takie plany.
Królewicz jest już prawie na łopatkach, za chwilę będzie zmuszony odklepać i to jemu zaczyna się spieszyć a nie jakiejkolwiek drugiej strpnie.
O ile Kwiecień jest w ogóle zainteresowany.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 09.02.2025, 14:24
O ile Kwiecień jest w ogóle zainteresowany.
Oczywiście.
Ja w to zasadniczo nie wierzę ale jednak faktem jest, że jakieś tam "rozmowy" pomiędzy JK a WK się.toczą.
One mogą dotyczyć zupełnie czegoś innego, chociażby kolejnych prolongat spłaty zadłużenia ale są.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 09.02.2025, 14:41
To nie Królewski jest na łopatkach tylko reszta udziałowców nie bardzo ma ochotę dalej dokładać kasę. Więc jest pole dla WK do przejęcia ich udziałów i pewnie jakiejś części udziałów Królewskiego żeby mieć kontrolę. Jeżeli do tego dojdzie to głównie dzięki wyprostowaniu sytuacji w klubie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 09.02.2025, 14:56
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście.
Ja w to zasadniczo nie wierzę ale jednak faktem jest, że jakieś tam "rozmowy" pomiędzy JK a WK się.toczą.
One mogą dotyczyć zupełnie czegoś innego, chociażby kolejnych prolongat spłaty zadłużenia ale są.
Ja też średnio wierzę że Kwiecień ma wchodzić w jakąś spółkę z Królewskim albo spłacać długi po nim, ale jeśli chce przejąć Wisłę...
Wystarczy poczekać. To Królewski ma nóż na gardle.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 09.02.2025, 16:13
Drozd napisał(a):Wyświetl post
To nie Królewski jest na łopatkach tylko reszta udziałowców nie bardzo ma ochotę dalej dokładać kasę. Więc jest pole dla WK do przejęcia ich udziałów i pewnie jakiejś części udziałów Królewskiego żeby mieć kontrolę. Jeżeli do tego dojdzie to głównie dzięki wyprostowaniu sytuacji w klubie.
Tak, tak to nie Królewski jest na łopatkach..... To nie Królewski zastawił udziały we własnej firmie żeby mieć na zabawę w futbol menadżera
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 09.02.2025, 16:16
https://x.com/wislakrakowsa/status/1...883219170?s=46

O 19.00 info o regularnym spłacaniu długów…tym razem PGNiG
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.02.2025, 16:19
Każde wejście Kwietnia do Wisły wiąże się z koniecznością przyjęcia na siebie olbrzymiego zadłużenia.

Ominięcie tej przeszkody jest możliwe tylko w przyszłym roku, gdy:
- Wieczysta wejdzie do I ligi
- Wisła nie awansuje do Ekstraklasy.
- Wisła rozwiązuje sekcję piłkarską
- Wieczysta kupuje nazwę i herb Wisły i przenosi się na Reymonta
- Żadna z kibicowskich organizacji nie protestuje
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 09.02.2025, 16:50
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Każde wejście Kwietnia do Wisły wiąże się z koniecznością przyjęcia na siebie olbrzymiego zadłużenia.

Ominięcie tej przeszkody jest możliwe tylko w przyszłym roku, gdy:
- Wieczysta wejdzie do I ligi
- Wisła nie awansuje do Ekstraklasy.
- Wisła rozwiązuje sekcję piłkarską
- Wieczysta kupuje nazwę i herb Wisły i przenosi się na Reymonta
- Żadna z kibicowskich organizacji nie protestuje
Wiąże się to oczywiście z wydymaniem wszystkich dłużników i stratą obecnych piłkarzy.
Kupno nazwy musiało by nastąpić w postępowaniu upadłościowym, z herbem może być trudniej, chyba że chodzi o herb z czasów Cupiała.

Być może jest na to inny myk, ale to olbrzymie zadłużenie nie wzięło się z kosmosu. Kombinowanie jakby je teraz zostawić za sobą bez spłacania jest patologiczne.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.02.2025, 17:12
Zgadzam się.
Dlatego osobiście powątpiewam, żeby ktokolwiek, nie tylko Kwiecień, chciał przejmować spółkę z olbrzymimi długami i z trupami, jakie jeszcze mogą wypaść z szafy.

No chyba, że myk typu: wchodzę do Wisły, ale wszystkie dotychczasowe długi obciążają osobiście tych, którzy je zaciągnęli - praktycznie nierealne skoro chodzi o osobę prawną.
Lub faktyczne umorzenie wszystkich (lub większości) długów z koniecznością odprowadzenia podatku z tytułu powstałego w ten sposób przychodu, co i tak jest sumą dużo mniejszą niż umarzany (z odsetkami) dług.
W takim przypadku nowy właściciel (pewnie razem z dotychczasowym) płaci tylko podatek z tytułu powstałego przychodu.
(Podatku można uniknąć przy postępowaniu restrukturyzacyjnym).
Nie wiem tylko, czy taki podatek płaci się bezwzględnie czy może zostać on wyzerowany jeśli tak czy owak firma przynosi stratę na działalności.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów