|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
![]() ![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Mnie ostatnio zajawił Przebłysk Jutra(Flash Forward).
http://www.filmweb.pl/serial/Flash+F...ra-2009-501265 Lata na TVP1. Szkoda że tylko jeden sezon nakręcili, bo mnie fabuła zajebiście wciągnęła. Świetny pomysł na serial. Od dawna(czyli od czasu Son's of anarchy) żaden mnie tak nie zainteresował, polecam! ![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
flashforward tez mi sie podobał, ale końcówka słabiej.
cos teraz wyszło nowego jakas utopia czy cos? Hunter weź rozjaśnij i przedstaw co warto właczyć ;] ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
BANSHEE - dopiero trzy odcinki wyszły a już mocno mnie wkręcił ten serial. Gościu wychodzi z więzienia po 15 latach i trafia do tytułowego miasteczka. Pech albo i szczęście sprawiają, że przyjmuje tożsamość nowego szeryfa. I w swojej nowej roli nie pier*oli się zbytnio z etyką i działaniem zgodnie z prawem Fajnie zrealizowane sceny bójek na łapska.Deception - kolejna nowość z trzema odcinkami. Szału nie robi, ale miło się patrzy na główną bohaterkę The Following - dziś dopiero drugi odcinek. Pilot? MEGA! Jak nie rozmienią na drobne tego pomysłu, to będzie serial o którym będzie się mówić dużo dobrego. Tyle o nowościach ![]() Martwi mnie Californication i kibicuje jednak, żeby to był ostatni sezon. Brakuje pomysłu, serial jest wtórny i nie uratuje go nawet urocza Maggie Grace. Powrócił Spartacus i powrócił w niezłym stylu, chociaż ten serial raczej niczym nowym już nie zaskoczy. Jest oczywiście dużo krwi, są cycki itp. itd. Ciekawa kreacja Marka Krassusa może pociągnąć ten sezon. I wiadomo, że trzeba się przygotować na stopniowe, ale regularne wybijanie głównych bohaterów. Jeśli chodzi o Flash Forward to mnie ten serial irytował. Tyle niedorzecznych rzeczy się tam pojawiało, że ledwo dokończyłem ten jedyny sezon. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
hunter a ten nowy serial z Jeremym Pivenem ? Mr.costam ?
http://www.filmweb.pl/serial/Utopia-2013-663388 albo to ? ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do "Mr. Selfridge" to obejrzałem dwa odcinki. Na razie zachwytów nie ma. Serial leci z oglądalnością na łeb, na szyję, więc podejrzewam że go Brytyjczycy skasują po jednym sezonie. Banshee oglądaj. Nie pożałujesz ;-) |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
MNie ostatnio wsysło Jerycho .....NIby nic rewelacyjnego ale oglada sie fajnie
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jericho wspominam bardzo pozytywnie. Szkoda tylko, że losy serialu potoczyły się tak a nie inaczej i na kolanie napisano scenariusz dla paru odcinków drugiego sezonu, które zamknęły serial...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Jerycho zrobiło się zbytnio rozlazłe w końcówce. A szkoda, bo potencjał serial miał spory i gdyby nie ta słaba oglądalność...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po drugim odcinku "The Following" jestem uspokojony, bo serial trzyma dobry poziom więc raczej nie skończy na kapitalnym (moim zdaniem) pilocie.
Banshee już z zamówieniem na drugi sezon, więc tym bardziej warto oglądać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
również polecam Banshee... jak roz.je.bał czarnucha w 3 odcinku... the following zaczynam dzisiaj po meczu real - barca... zobaczymy co to takiego |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
"The Following" bardzo dobrze trzyma poziom. Szczególnie aktorsko.
Mam nadzieję, że nie skończy się na jednym sezonie, bo z nimi nigdy nic nie wiadomo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
gdzie oglądamy seriale po tym jak zamknęli kinomaniaka a i na zalukaj pojawiają się oblemy przeciżeniowe?
![]()
(...)Kto Nie Ma Odwagi Do Marzeń Nie Będzie Miał Siły Do Walki...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
zacząłem banshee, wygląda ciekawie. the following niby tez, choc kevin bacon jakoś mi nie leży.
a seriale drzemy z torrentów ewentualnie na iitv.info w dodatkowych linkach zawsze jakies wolne sloty ;] a ogladacie american dad? ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Co do kinomaniaka. Jak dla mnie to trąci naiwnością, że ludzie kupują konta na tego typu portalach i potem jest płacz, gdy zostaje on zamknięty. Każdy zdrowo myślący zdaje sobie przecież sprawę, że tego typu działalność jest prowadzona na granicy prawa a najczęściej po prostu je łamie i takie mogą być konsekwencje. A nisza i tak się wypełni. Kto dziś pamięta o napisy.org? ![]() Co do oglądania seriali online, to nigdy nie praktykuje tego typu bo po prostu wkurza mnie słaba jakość w wielu przypadkach, buforowanie w trakcie emisji itp. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
napisy.org i napisy.info to było coś, a teraz widze ze do ogromnej ilosci produkcji napiprojekt nie kojarzy napisów :(
hunter, powiem Ci że Roger z AD miażdży. Ale żeby go zrozumieć trzeba oglądnąć od razu pierwszy i drugi sezon ![]() ja tez seriali online nie lubie z racji w....ienia gdy sie cokolwiek buforuje, badz wyskakuja reklamy czy inne badziewia. Już wolę film na youtube oglądnąć E:concedi - od początku była dobra!!
Ostatnio edytowane przez szprotson : 04.02.2013 o godz. 15:27.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
a ja właśnie przyzwyczaiłem się do kinomaniaka, wysztkie wady jestem mu w stanie wybaczyć tj. reklamy i nawet chwilowe buforownia. Panowie, nowe odcinki Suits - Rachel się wyrobiła
![]()
(...)Kto Nie Ma Odwagi Do Marzeń Nie Będzie Miał Siły Do Walki...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
No właśnie zacząłem oglądać, jestem po 4 odcinku I serii i obawiam się, że mimo to, że serial jest ciekawy to mi nie podejdzie za bardzo bo ja ogólnie lubię takie seriale w których fabuła się ciągnie, 1den odcinek wynika z 2giego (np. Breaking Bad, Prison Break), a tu widzę, że co odcinek co innego. Mam rację czy jednak potem akcja się jakoś rozkręca?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drugi sezon jest inaczej pociągnięty, przez kilka odcinków rozgrywa się sprawa z jednym ze wspólników, ogólnie wątki zaczynają nabierać rumieńców i są rozwijane. Spróbuje pierwszą serie do końca i sam się przekonasz.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
jestem juz po 4 odcinkach banshee, no i serial wciągnął ;]
na początku troche mnie w....iał brak logiki w niektórych sytuacjach,no ale pal licho. Jest nieźle. hunter, a ty tylko seriale czy filmy tez napierdalasz 24/7 ? bo jestem z 2 miesiace jak nie wiecej w do tyłu z torrentami i nei wiem co sciagac ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja skończyłem House, przez dwa tygodnie skatowałem 2 sezony
Ale serial tak zjechał ze scenariuszem że dramat. Do 5 sezonu to naprawdę był bardzo fajny serial a później taka pyta że dramat. Ostatni odcinek też obejrzałem raczej z ulgą że już się kończy bo był mocno średni. Im zabrali reżysera i scenarzystę czy o co chodzi?Spróbuję tego Benshee i The Following. A ze starszych jeszcze Mentaliste i Castle bo jestem po 3 sezonie a w zapowiedzi nowego odcinka widziałem że się pozmieniało trochę, to muszę nadgonić ![]() edit: The following daje radę ale szybko idzie, za chwilę może się pojawić problem jak to dalej pociągnąć z sensem. Ja bym akcje z jednego odcinka rozbił na dwa, dało by możliwość fajniejszego rozpisania. Tak samo jak ginie jakaś osoba w 3 odcinku, to można by jej role już we wcześniejszych pogłębić, było by większe napięcie. Serial wciąga bo można kombinować kto jeszcze będzie zamieszany. Mam dwa typy z FBI, musi być tam szczur nie ma opcji. Jakbym miał podsumować to trochę Wyspę Harpera mi to przypomina
Ostatnio edytowane przez MatMario : 07.02.2013 o godz. 14:28.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Bardzo wam polecam serial House of Cards. Hunter nie wiem czy widziałeś?
Pierwszy odcinek już jest i zapowiada się rewelacyjnie. Bez strzelania ale za to intrygi na każdym kroku. Opisy są dość szorstkie jednak się przełamałem i ogladnąłem. rewelacja. ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wiślak_86. Co do "House of Cards" to już są wszystkie odcinki
Serial zrobiła platforma Netflix i od razu udostępniła wszystkie odcinki (łącznie trzynaście). Może w weekend obadam jak to wygląda. Szprotson. Nie da się chyba pogodzić seriali z filmami. Po prostu doby brakuje, dlatego też stawiam głównie na seriale, a z filmów wybieram to co polecają znajomi albo opis i zajawki wyglądają ciekawie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tego czego tutaj nie wymienialiście obejrzałem dwa odcinki Ripper street.
Londyn z czasów Kuby Rozpruwacza, policjant który go ścigał i inne zagadki. Po dwóch odcinkach które obejrzałem nie olśniewa. ale poziom trzyma. Fajne kostiumy, jeśli ktoś lubi klimat zagadek, a nawet gier z "ukrytą tajemnicą" to może być zainteresowany. ![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Panowie jaka strone polecacie z torrentami
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
piratebay jak zagraniczne filmy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
ja polecam black mirror.wlasnie wyszedl pierwszy odcinek 2go sezonu.kazdy odcinek jest o czyms innym(odrebna historia) i kazdy daje do myslenia... pierwszy sezon mial 3 odcinki.kazda opowiesc dzieje sie w przyszlosci i pokazuje ewentualne konsekwencje oddzialywania na ludzkosc rozwoju technologii...
Ostatnio edytowane przez nh79 : 17.02.2013 o godz. 14:26.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
black mirror spoko był 1 sezon, szczegolnie 1 odcinek.
Ja teraz zarzucam UTOPIE :] ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy każdy odcinek Banshee ma taką wstawkę ponapisową jak ostatni? Bo tylko w tym oglądałem a poprzednich nie mam na dysku.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
wlasnie obejrzalem 2 odcinek black mirror 2-go sezonu.musze przyznac, ze przymiazdzyl mi glowe niezle
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|