|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
jakaś dziwna maniera na tym forum... co jakiś trener z polskiej myśli szkoleniowej poprowadzi trochę dłużej jakąs drużynę i w efekcie ta zacznie jako tako grac poprawnie (w skali polskiej a nie europejskiej) to już "bierzmy go do Wisły".
Dziwne, że jeszcze Bobo Kaczmarka nie bierzecie... Nawałka nie jest w stanie nic sensownego zrobić w Wiśle budowanej według zrywów i porywów Cupiała. Może zbudować jakąś średnią drużynę z drużyny kiepskiej, może znaleźć kilka talentów, nauczyć tak zbudowaną drużynę pewnej swobody w poruszaniu się na boisku (w Polsce), ale pewnego poziomu nie przeskoczy. Zwłaszcza przy wymagającym właścicielu i wymagających kibicach |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nikt nie jest cudotwórca. Nawet pan z avka moderatora.
![]()
.
. |
|
|
|
Guest
|
|
Przy czym jak wcześniej napisałem z punktu widzenia gry na poziomie MP i wyżej przydatność Adama jest pod znakiem zapytania. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
To ja tradycyjnie juz jesli podajecie polską mysl szkoleniową mam 2 typy Albin Mikulski i Jerzy Fiutowski .ha kto wymysli cos bardziej perwersyjnego? ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Perwersyjnego
1.Bogusław Pietrzak 2.Jan Złomańczuk 3.Stefan Majewski |
|
|
|
Guest
|
|
|
Wdowczyk, Baniak, Szatałow, Kasperczyk, Czesuaf albo
Zieliński (ten z Legii), Stawowy, Ulatowski, Kafarski... ![]() Bezrobotni Murzyni i Fredki oraz Bednarz w klubie, a jednocześnie sensowny trener z zagranicy... niezbyt mi pasuje jedno do drugiego. No ale pomarzyć można...
Ostatnio edytowane przez arti : 07.12.2012 o godz. 08:56.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
popieram kandydature Albina M.
uratuje nas niczym Hutnik ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Konserwator powierzchni płaskich na hali powiedział, że sam ich wytrenuje za 10 tysi, po targowaniu za 7,5. Mówi, że będzie drugim Petrescu i ma nieodkryty talent.
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Proponowałbym Mietka Broniszewskiego, nie bez powodu miał opinię strażaka jeszcze w latach 90-tych
![]() ![]()
A
T A K |
|
|
|
Guest
|
|
Efekt był rzeczywiście piorunujący - bodaj 11 czy 12 zwycięstw z rzędu w 2 lidze i oczywiście awans. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Kulawik:
Cytat:
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Po co ma zostawać. Po takiej rundzie honorowo należy podać się do dymisji. Równie dobrze można ściągnąć trenera z okręgówki. Będzie tak samo, a budżet klubu zyska w skali roku kilkanaście tysięcy złotych, które i tak na nic dobrego nie będą wydane :(
Nie mam nic do Kulawika, ale facet nie ma kompetencji i doświadczenia do prowadzenia klubu na poziomie ekstraklasy. Z drugiej strony doprawdy nie rozumiem, po co było zwalniać Moskala. ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Tak wgl. Probierz to była decyzja Bednarza czy Cupiała?
|
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Tu nawet k...a pan bÓg by zostaŁtrenerm to by go po 2 tyg krew zalaŁa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
3:0 w dupe a Kula zakłada ręce i standardowo łazi przez ławką rezerwowych dokładnie tak jak łazi sprzedawca kiełbasek pod stadionem
Swoją drogą skoro Probierz woli łamagi z Bełchatowa od łamag z R22 to coś musi oznaczać... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kula nie gwarantuje utrzymania niestety,myśle że Marek Motyka byłby najlepszy w roli strażaka.Już przecież kilka klubów uratował przed spadkiem jak pamietam (Górnik,Polonia,Szczakowianka).Smuda jak wiadomo chce za duzo jak na nasze obecne możliwości
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.12.2012 o godz. 21:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Tu nie chodzi o trenera, przy tych piłkarzach z takimi działaczami w klubie nie pomogli by nawet Kasperczak Skorża Petrescu Maaskant razem wzięci. Tu trzeba pracy od podstaw w klubie, poukładać wszystko profesjonalnie przestać wkońcu zatrudniać na siłę byłych piłkarzy, dopiero jak tam u góry czy inaczej u podstaw będzie wszystko poukładane można zatrudniać trenera i cały sztab razem z piłkarzami z u miejętnościami na poziomie walki o puchary w ekstraklasie. Sama zmiana trenera po raz nty nic tu nieda. Czystki czystki czystki czystki od góry na dół są 3 miesiące na to. WisłaSA jak PZPN.
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Kulawik zadowolony
![]() Kulawik zły ![]() Kulawik myslący nad zmianą taktyki ![]() Kulawik motywujący piłkarzy ![]() Kulawik myślący nad zmianami ![]() Kulawik po zmianach ![]() Kulawik... ![]() ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ja proponuje Łazarka,ktory od czasu do czasu powie cos smiesznego chociaz.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Hhehee post giganta rozlozyl mnie na lopatki
![]() A co do tematu - z pustego to ii Salomon nie naleje, tudziez z gowna bata nie ukrecisz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Po takim blamazu to Kula powinien podac sie do dymisji. Nie jestem zwolennikiem zwalaniania trenerow ale po tym co dzisiaj widziałem to ehhh szkoda klawiatury. Co do kandydatów to moj typy :
Jurek Kopa Mariusz Kuras Edward Lorens Piotr Mandrysz Rychu Tarasiewicz Jerzy Wyrobek ![]() ![]()
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......
Rafał Ziemkiewicz. http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Panie Tomaszu!
Ja wiem, że to co oglądaliśmy tej jesieni to nie jest tylko i wyłącznie Pana wina, ale... No właśnie, ale jest Pan trenerem tego zespołu i to Pan w pierwszym rzędzie odpowiada za wyniki i grę zespołu. Choć odrobina ambicji i honoru, której niestety brakuje naszym piłkarzom (choć nie wiem czy na określenie piłkarz zasługują) powinna skłonić Pana do złożenia dymisji z funkcji trenera pierwszego zespołu Wisły Kraków. Może się przynajmniej na Panu nie zawiodę. Pozdrawiam ooona - wierna od lat (i rodzinnych pokoleń) kibicka Wisły |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kula ma nikłe szanse na utrzymanie fotela trenera i raczej podzieli los Kazia Moskala. Może to i lepiej dla niego...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
A on juz moze pracowac jako trener? Bo z tego co pamietam miał zakaz za korupcje. Jezeli skonczyła mu sie banicja to śmiało i rześko
Moze razen z nami by spiewał Je**ac Pzpn ?![]()
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......
Rafał Ziemkiewicz. http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ryszard Wieczorek Jerzy Fiutowski ![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Umiejętności" Wdowca mogą się przydać jak w przyszłym sezonie będzie groził spadek. Chociaż w sumie wolę uczciwe spaść i wolę uczciwą walkę o Ekstraklasę na zapleczu a nie taką "grę o mistrza" wg pewnej łysej pały.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie spadniemy. Są słabsi pomimo naszej słabości. Nie wiem tylko czy to dobrze czy źle. Nie wiadomo czy pierwsza liga byłaby kathrsis czy nie kończącym się czyśćcem. Ja dalej wierzę, że przyjdzie kumaty sternik, który przekona Bogusia do ostatniego finansowego zrywu. Tego sobie i Wam życzę w 2013 roku. I to na wiosnę już.
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Rafa Benitez! Jak nie on, to już nikt tu nie pomoże.
A na poważnie to Franciszek Smuda, z kadrą mu nie poszło ale z piłki klubowej jeszcze bym go nie skreślał. A cóż my mamy do stracenia, szczerze powiedziawszy... ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|