The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.12.2012, 16:29
jakaś dziwna maniera na tym forum... co jakiś trener z polskiej myśli szkoleniowej poprowadzi trochę dłużej jakąs drużynę i w efekcie ta zacznie jako tako grac poprawnie (w skali polskiej a nie europejskiej) to już "bierzmy go do Wisły".
Dziwne, że jeszcze Bobo Kaczmarka nie bierzecie...

Nawałka nie jest w stanie nic sensownego zrobić w Wiśle budowanej według zrywów i porywów Cupiała. Może zbudować jakąś średnią drużynę z drużyny kiepskiej, może znaleźć kilka talentów, nauczyć tak zbudowaną drużynę pewnej swobody w poruszaniu się na boisku (w Polsce), ale pewnego poziomu nie przeskoczy. Zwłaszcza przy wymagającym właścicielu i wymagających kibicach
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.12.2012, 18:02
Nikt nie jest cudotwórca. Nawet pan z avka moderatora.
..
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 06.12.2012, 21:27
FraMat napisał(a):Wyświetl post
jakaś dziwna maniera na tym forum... co jakiś trener z polskiej myśli szkoleniowej poprowadzi trochę dłużej jakąs drużynę i w efekcie ta zacznie jako tako grac poprawnie (w skali polskiej a nie europejskiej) to już "bierzmy go do Wisły".

Nawałka nie jest w stanie nic sensownego zrobić w Wiśle budowanej według zrywów i porywów Cupiała. Może zbudować jakąś średnią drużynę z drużyny kiepskiej, może znaleźć kilka talentów, nauczyć tak zbudowaną drużynę pewnej swobody w poruszaniu się na boisku (w Polsce), ale pewnego poziomu nie przeskoczy. Zwłaszcza przy wymagającym właścicielu i wymagających kibicach
Jak będzie budżet i ogólne podejście Cupiała do Wisły takie jak ostatnio to doprawdy na nic więcej nie mamy co liczyć. Przy niewielkim budżecie trener o takim profilu jak to wytłuszczone jest właśnie takim jakiego potrzeba. No i mam nadzieję, że nie da sobie wcisnąć złomu typu Fredek czy Sikorski tylko w to miejsce znajdzie nieznanego chłopaka z 1-2 ligi i zdoła go podciągnąć na jakiś poziom.
Przy czym jak wcześniej napisałem z punktu widzenia gry na poziomie MP i wyżej przydatność Adama jest pod znakiem zapytania.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 07.12.2012, 00:00
FraMat napisał(a):Wyświetl post

To ja tradycyjnie juz jesli podajecie polską mysl szkoleniową mam 2 typy

Albin Mikulski i Jerzy Fiutowski .ha kto wymysli cos bardziej perwersyjnego?

WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
schranzwerker
Member

Od: 08.2010

Stary 07.12.2012, 08:40
Perwersyjnego
1.Bogusław Pietrzak
2.Jan Złomańczuk
3.Stefan Majewski
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 07.12.2012, 08:53
schranzwerker napisał(a):Wyświetl post
Perwersyjnego
1.Bogusław Pietrzak
2.Jan Złomańczuk
3.Stefan Majewski
Wdowczyk, Baniak, Szatałow, Kasperczyk, Czesuaf albo
Zieliński (ten z Legii), Stawowy, Ulatowski, Kafarski...

Bezrobotni Murzyni i Fredki oraz Bednarz w klubie, a jednocześnie sensowny trener z zagranicy... niezbyt mi pasuje jedno do drugiego. No ale pomarzyć można...
Ostatnio edytowane przez arti : 07.12.2012 o godz. 08:56.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.12.2012, 10:49
popieram kandydature Albina M.

uratuje nas niczym Hutnik
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.12.2012, 10:52
Konserwator powierzchni płaskich na hali powiedział, że sam ich wytrenuje za 10 tysi, po targowaniu za 7,5. Mówi, że będzie drugim Petrescu i ma nieodkryty talent.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
panowie
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 07.12.2012, 12:23
Proponowałbym Mietka Broniszewskiego, nie bez powodu miał opinię strażaka jeszcze w latach 90-tych

A
T
A
K
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 07.12.2012, 13:06
panowie napisał(a):Wyświetl post
Proponowałbym Mietka Broniszewskiego, nie bez powodu miał opinię strażaka jeszcze w latach 90-tych

Akurat tego pana mieliśmy okazję poznać - wszak przez jakiś czas był u nas (razem z Apostelem).
Efekt był rzeczywiście piorunujący - bodaj 11 czy 12 zwycięstw z rzędu w 2 lidze i oczywiście awans.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 07.12.2012, 17:40
Kulawik:

Cytat:
 Nastawienie zawodników jest bardzo dobre. Chcą zdobyć punkty i zagrać dobry mecz. To jest ostatni mecz, a nam potrzeba jak najwięcej punktów. Przy tym chcemy też jak najlepiej grać - przykładowo z Zabrzem przegraliśmy, a uważam, że zagraliśmy jeden z najlepszych meczów. Przy większym szczęściu mogło być odwrotnie - przypomina trener Kulawik.
Ale to jest amator, huj niech zostanie. Pasuje tutaj jak ulał.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 08.12.2012, 20:26
Po co ma zostawać. Po takiej rundzie honorowo należy podać się do dymisji. Równie dobrze można ściągnąć trenera z okręgówki. Będzie tak samo, a budżet klubu zyska w skali roku kilkanaście tysięcy złotych, które i tak na nic dobrego nie będą wydane :(

Nie mam nic do Kulawika, ale facet nie ma kompetencji i doświadczenia do prowadzenia klubu na poziomie ekstraklasy.

Z drugiej strony doprawdy nie rozumiem, po co było zwalniać Moskala.
What's new?

Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 08.12.2012, 20:41
Tak wgl. Probierz to była decyzja Bednarza czy Cupiała?
Odpowiedz cytując
robert1980
Member

Od: 11.2007

Stary 08.12.2012, 20:51
Tu nawet k...a pan bÓg by zostaŁtrenerm to by go po 2 tyg krew zalaŁa
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.12.2012, 21:29
3:0 w dupe a Kula zakłada ręce i standardowo łazi przez ławką rezerwowych dokładnie tak jak łazi sprzedawca kiełbasek pod stadionem Ciekawe co mu się tam w główce mętliło pod tymi kłakami kiedy padł gol na 4:0 dla Zagłębia... Może pomyślał tak jak Garguła: "Gol na 4:0 ustawił mecz"

Swoją drogą skoro Probierz woli łamagi z Bełchatowa od łamag z R22 to coś musi oznaczać...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.12.2012, 21:32
Kula nie gwarantuje utrzymania niestety,myśle że Marek Motyka byłby najlepszy w roli strażaka.Już przecież kilka klubów uratował przed spadkiem jak pamietam (Górnik,Polonia,Szczakowianka).Smuda jak wiadomo chce za duzo jak na nasze obecne możliwości
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.12.2012 o godz. 21:34.
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 08.12.2012, 21:39
Tu nie chodzi o trenera, przy tych piłkarzach z takimi działaczami w klubie nie pomogli by nawet Kasperczak Skorża Petrescu Maaskant razem wzięci. Tu trzeba pracy od podstaw w klubie, poukładać wszystko profesjonalnie przestać wkońcu zatrudniać na siłę byłych piłkarzy, dopiero jak tam u góry czy inaczej u podstaw będzie wszystko poukładane można zatrudniać trenera i cały sztab razem z piłkarzami z u miejętnościami na poziomie walki o puchary w ekstraklasie. Sama zmiana trenera po raz nty nic tu nieda. Czystki czystki czystki czystki od góry na dół są 3 miesiące na to. WisłaSA jak PZPN.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 08.12.2012, 22:26
Kulawik zadowolony

Kulawik zły

Kulawik myslący nad zmianą taktyki

Kulawik motywujący piłkarzy

Kulawik myślący nad zmianami

Kulawik po zmianach

Kulawik...
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
xiondz77
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 08.12.2012, 22:31
Ja proponuje Łazarka,ktory od czasu do czasu powie cos smiesznego chociaz.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 08.12.2012, 22:40
Hhehee post giganta rozlozyl mnie na lopatki
A co do tematu - z pustego to ii Salomon nie naleje, tudziez z gowna bata nie ukrecisz.
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 08.12.2012, 23:02
Po takim blamazu to Kula powinien podac sie do dymisji. Nie jestem zwolennikiem zwalaniania trenerow ale po tym co dzisiaj widziałem to ehhh szkoda klawiatury. Co do kandydatów to moj typy :
Jurek Kopa
Mariusz Kuras
Edward Lorens
Piotr Mandrysz
Rychu Tarasiewicz
Jerzy Wyrobek
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......

Rafał Ziemkiewicz.

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 08.12.2012, 23:03
Panie Tomaszu!
Ja wiem, że to co oglądaliśmy tej jesieni to nie jest tylko i wyłącznie Pana wina, ale...
No właśnie, ale jest Pan trenerem tego zespołu i to Pan w pierwszym rzędzie odpowiada za wyniki i grę zespołu.
Choć odrobina ambicji i honoru, której niestety brakuje naszym piłkarzom (choć nie wiem czy na określenie piłkarz zasługują) powinna skłonić Pana do złożenia dymisji z funkcji trenera pierwszego zespołu Wisły Kraków.
Może się przynajmniej na Panu nie zawiodę.
Pozdrawiam
ooona - wierna od lat (i rodzinnych pokoleń) kibicka Wisły
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.12.2012, 23:25
Kula ma nikłe szanse na utrzymanie fotela trenera i raczej podzieli los Kazia Moskala. Może to i lepiej dla niego...
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 08.12.2012, 23:31
eryk_cartman napisał(a):Wyświetl post
Po takim blamazu to Kula powinien podac sie do dymisji. Nie jestem zwolennikiem zwalaniania trenerow ale po tym co dzisiaj widziałem to ehhh szkoda klawiatury. Co do kandydatów to moj typy :
Jurek Kopa
Mariusz Kuras
Edward Lorens
Piotr Mandrysz
Rychu Tarasiewicz
Jerzy Wyrobek
A mój typ to Darek Wdowczyk.
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.12.2012, 00:12
thechris napisał(a):Wyświetl post
A mój typ to Darek Wdowczyk.
A on juz moze pracowac jako trener? Bo z tego co pamietam miał zakaz za korupcje. Jezeli skonczyła mu sie banicja to śmiało i rześko Moze razen z nami by spiewał Je**ac Pzpn ?
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......

Rafał Ziemkiewicz.

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 09.12.2012, 01:01
A on juz moze pracowac jako trener? Bo z tego co pamietam miał zakaz za korupcje.
Tu nie ma co trenować, tu dzwonić trzeba!
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Stary 09.12.2012, 01:10
Jurek Kopa
Mariusz Kuras
Edward Lorens
Piotr Mandrysz
Rychu Tarasiewicz
Jerzy Wyrobek
Jan Żurek
Ryszard Wieczorek
Jerzy Fiutowski
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 09.12.2012, 01:30
A on juz moze pracowac jako trener? Bo z tego co pamietam miał zakaz za korupcje. Jezeli skonczyła mu sie banicja to śmiało i rześko Moze razen z nami by spiewał Je**ac Pzpn ?
"Umiejętności" Wdowca mogą się przydać jak w przyszłym sezonie będzie groził spadek. Chociaż w sumie wolę uczciwe spaść i wolę uczciwą walkę o Ekstraklasę na zapleczu a nie taką "grę o mistrza" wg pewnej łysej pały.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Stary 09.12.2012, 01:40
thechris napisał(a):Wyświetl post
"Umiejętności" Wdowca mogą się przydać jak w przyszłym sezonie będzie groził spadek. Chociaż w sumie wolę uczciwe spaść i wolę uczciwą walkę o Ekstraklasę na zapleczu a nie taką "grę o mistrza" wg pewnej łysej pały.
Nie spadniemy. Są słabsi pomimo naszej słabości. Nie wiem tylko czy to dobrze czy źle. Nie wiadomo czy pierwsza liga byłaby kathrsis czy nie kończącym się czyśćcem. Ja dalej wierzę, że przyjdzie kumaty sternik, który przekona Bogusia do ostatniego finansowego zrywu. Tego sobie i Wam życzę w 2013 roku. I to na wiosnę już.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 09.12.2012, 04:18
Rafa Benitez! Jak nie on, to już nikt tu nie pomoże.

A na poważnie to Franciszek Smuda, z kadrą mu nie poszło ale z piłki klubowej jeszcze bym go nie skreślał. A cóż my mamy do stracenia, szczerze powiedziawszy...
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów