The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.03.2012, 00:26
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Jak wychodzilem przed ich akcja ,to zastanowilo mnie skad przed stadionem stoja sobie 4 radiowozy ...i cos przeczuwałem ze cos sie szykuje.

Pozniej juz zza bram uslyszalem "zostaw kibica" i policyjne sygnały .

Ciekawe dlaczego klub na to pozwala?

CO do meczu to gra moze nie byla az tak tragiczna,awans jest.Probierza bronia wyniki,Maaskanta tez do czasu broniły.

Teraz byle nie Legia w Polfinale i moze jakos ten sezon uratujemy.
Klub ma kibiców w głębokim poważaniu. Ważne, żeby płacili za karnety/bilety, a do co całej reszty są zbędnym dodatkiem (chodzi mi głównie też o aspekt czysto sportowy). Tak samo jest w innych klubach.

Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam, że nie do końca na temat, ale gdzieś w którymś temacie na tym forum (którego teraz nie mogę odnaleźć) czytałem wczoraj lub przedwczoraj o możliwym walkowerze dla Gryfa za pierwszy mecz z Legią wygrany przez nią 0-3, z powodu występu nieuprawnionego zawodnika. Walkower dałby 3-0 dla zespołu z pomorza i spowodowałby odpadnięcie Legii z dalszych rozgrywek. Coś o tym wiadomo więcej?
Legia nie dostała walkoweru. Odrzucili skargę Gryfu.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 21.03.2012 o godz. 00:28.
Odpowiedz cytując
karmel1906
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.03.2012, 00:29
Przepraszam, że nie do końca na temat, ale gdzieś w którymś temacie na tym forum (którego teraz nie mogę odnaleźć) czytałem wczoraj lub przedwczoraj o możliwym walkowerze dla Gryfa za pierwszy mecz z Legią wygrany przez nią 0-3, z powodu występu nieuprawnionego zawodnika. Walkower dałby 3-0 dla zespołu z pomorza i spowodowałby odpadnięcie Legii z dalszych rozgrywek. Coś o tym wiadomo więcej?
wniosek Gryfa zostal odrzucony, a wynik pierwszego meczu utrzymany.

edit: dla wszystkich ciekawskich
za wislakrakow.com

"Do nieprzyjemnego incydentu doszło kilka minut po tych wszystkich sympatycznych celebracjach. Ochrona upatrzyła sobie jednego kibica z sektora C5 i bardzo chciała go przymknąć. Przyczyna nie była poważna, zwykła pyskówka, czy po prostu zwrócenie uwagi, że steward nie posiada identyfikatora. Chłopaka zawinięto, kilkadziesiąt osób ociągało się więc z opuszczeniem trybuny, nadciągnęły posiłki w postaci kilku białych kasków. Niby nic wielkiego, pokazówka ze strony ochrony, ale chłopaka, którego twarz wcześniej przywarli do muru, puścili dopiero po 22."
Ostatnio edytowane przez karmel1906 : 21.03.2012 o godz. 00:35.

Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić ....
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.03.2012, 01:26
swoją drogą , dawno nie strzeliliśmy bramki wynikającej az tak bardzo z umiejętności , jakiegokolwiek schematu niz z przypadku ( jak 90% zdobytych naszych bramek ) . Zarówno Genkov , jak i Nunez wykazali się najwyższa klasą . Takich bramek chcemy ogladac wiecej w naszym wykonaniu.

bliźniaczo podobną bramkę , widzieliśmy na R22 4,5 roku temu :

http://www.youtube.com/watch?v=3vSAm6XaBF4

Moim zdaniem Wisła zagrała całkiem niezły mecz , tak niski wynik zawdzięczamy głównie Kirmowi , fatalnym wyborom Ilieva czy zbytniej nonszalancji ( przekombinowaniu ) Meliksona . Widac jednak było , że w najsilniejszycm składzie , nasza gra się naprawdę zaczyna zazębiać .

Fakt ze mogliśmy stracici kilka bramek po zmarnowanych setkach Lecha można wyrównac naszym bardzo źle przeprowadzonym kontrom , z których tez powinny paść bramki .
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.03.2012, 01:42
Karherop napisał(a):Wyświetl post
swoją drogą , dawno nie strzeliliśmy bramki wynikającej az tak bardzo z umiejętności , jakiegokolwiek schematu niz z przypadku ( jak 90% zdobytych naszych bramek ) . Zarówno Genkov , jak i Nunez wykazali się najwyższa klasą . Takich bramek chcemy ogladac wiecej w naszym wykonaniu.

bliźniaczo podobną bramkę , widzieliśmy na R22 4,5 roku temu :

http://www.youtube.com/watch?v=3vSAm6XaBF4
Właśnie o to chodzi że taki fart(dobre dośrodkowanie + idealne wykończenia to tak raz na 4 lata, no dobra, częściej ale ogólnie podziwiam ludzi widzących w tym cokolwiek innego jak tylko przypadek.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 21.03.2012, 02:21
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Właśnie o to chodzi że taki fart(dobre dośrodkowanie + idealne wykończenia to tak raz na 4 lata, no dobra, częściej ale ogólnie podziwiam ludzi widzących w tym cokolwiek innego jak tylko przypadek.
Według was- MALKONTENTÓW każda bramka Wisły to przypadek...

Obecnie obserwujemy klasyczny przykład forumowego zachowania mądrogłowych inaczej (z przyzwoitości nicków nie podam). Wisła wygrywa ważny mecz, postów jak na lekarstwo.

Jaka sytuacja miałaby miejsce w przypadku przegranej? Szarża rozwścieczonych szarańczy pragnących głowy Probierza i płaczących za Maaskantem. Czyż to nie polusowskie i obłudne?

Spokojnie jeszcze nie raz zrobicie szarżę, prawdopodobnie już po meczu z Ruchem
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.03.2012, 02:33
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post

Obecnie obserwujemy klasyczny przykład forumowego zachowania mądrogłowych inaczej (z przyzwoitości nicków nie podam). Wisła wygrywa ważny mecz, postów jak na lekarstwo.

Jaka sytuacja miałaby miejsce w przypadku przegranej? Szarża rozwścieczonych szarańczy pragnących głowy Probierza i płaczących za Maaskantem. Czyż to nie polusowskie i obłudne?

hah to stala statystyka tego forum

liczba postów po porazce jest wieksza 2,3 krotnie niz tych po zwyciestwie

ale polowa postow to grozba natychmiastych dymisjii Cupiała,Maaskanta,wiszecznie 2 ligi,upadku Wisly,komunizmu i widmie zwiekszenia liczebnosci antylop Gnu na Bora-Bora.

to forum jest specyficzne
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.03.2012, 06:56
Ta miekka wrzutka swietnie Nunezowi wczoraj wyszla - to takie samo swietne podanie jak przy bramce Messiego na 2-0 wczoraj z Granadą Cuenci. To nie przypadek, ze Nunez tak potrafi wrzucic ale szkoda tylko, ze tak mało ta swoja noge wykorzystuje
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 21.03.2012, 07:20
to ja cos skrobne.

od strony kibicowskiej powiem co nastepuje - na meczu istnieje tak prawidlowosc ze jak jest jakas grozna nasza akcja, sytuacja bramkowa - nagle doping sie podrywa, jest duzo glosniejszy (zwlaszcza chwile po zdarzeniu). Ameryki tu nie odrkylem rzecz jasna. Ale co. Ostatnio, a szczegolnie wczoraj, bylo widac (po dopingu)ze takich "pretekstow" do wzmozonego dopingu bylo jak na lekarstwo. Owszem doping calkiem ok. ale monotonny w sensie sily, z wyjatkiem zrywow z pozycji siedzacej i wyciszen. No, a doszlo juz do takiej sytuacji, ze kibice, glodni jak cholera jakichs akcji, jakiegokolwiek zagrozenia, ekscytuja sie byle autem blisko pola karnego, byle rzutem roznym czy strzalem panu bogu w okno. No bo jesli na nic lepszego nie stac naszych kopaczy to czym mamy sie ekscytowac ? Na prawde, podziw dla nas kibicow, bo to co odstawiaja kopacze wewnetrznie zabija ducha dopingu w kibicu. I tu przejde d osamej gry.

Probierz faktycznie chyba buduje druzyne od obrony a ofensywy nie tyka w ogole. Nasza sila razenia jest zadna ZADNA !!! Konstruowanie akcji ofensywnej to jakas komedia boiskowa, gdzie i tak 99% tych "akcji" nie konczy sie strzalem. Jak Maor nie blysnie jakims niekonwencjonalnym podaniem to jestesmy w dupie w ataku. Z taka gra jak wczoraj to Ruch nas pocisnie a Legia przejedzie sie po nas jak po lysej kobyle.

+
Bez Wilka nie ma mowy zeby nie stracic gola (patrz Belchatow)

-
Kirm - nie wiem juz co pisac o tym panu (celowo nie pisze pilkarzu). Nie przywyklem najezdzac na swoich ale nie da rady, no nie da rady, ten gosc podejmuje 99% blednych decyzji na boisku, albo zaprzepaszcza cala akcje, czy to pali, czy zwalnia, czy to na sile probuje strzelic z sytuacji ze az prosi sie o podanie. Nie wiem jak dlugo bede jeszcze go musial ogladac z trykotem Wisly.

Biton - dobry chlop, ale przy naszej malo kreatywnej pomocy i braku szybkiego technicznego napastnika aha, i braku skrzydlowych to ten typ napastnika jest na niepotrzebny. Powtarzam - Biton ma potencjal ale nie przy naszej pomocy. Zdecydowanie lepiej pasuje tu walczak Genkov (chyba widzieliscie akcjie przy narozniku amikorza)
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.03.2012, 08:11
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
hah to stala statystyka tego forum

liczba postów po porazce jest wieksza 2,3 krotnie niz tych po zwyciestwie

ale polowa postow to grozba natychmiastych dymisjii Cupiała,Maaskanta,wiszecznie 2 ligi,upadku Wisly,komunizmu i widmie zwiekszenia liczebnosci antylop Gnu na Bora-Bora.

to forum jest specyficzne
Wojtas, święta prawda.
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 21.03.2012, 08:45
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Ta miekka wrzutka swietnie Nunezowi wczoraj wyszla - to takie samo swietne podanie jak przy bramce Messiego na 2-0 wczoraj z Granadą Cuenci. To nie przypadek, ze Nunez tak potrafi wrzucic ale szkoda tylko, ze tak mało ta swoja noge wykorzystuje
coś tam się ruszyło z tymi wrzutkami udało się w końcu Nunezowi Meliksonowi Kirmowi i Osmanowi wrzucić ( niestety nikt nie zamknął pozostałych wypocin) Wiśle nie ma bocznych pomocników tylko mieszanka wolnych elektronów poruszających po murawie

Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 21.03.2012, 08:50
Chcemy młodych Polaków,odkąd wszedł Daniel Brud Lech miał 3 setki a my ani jednej akcji ofensywnej
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 21.03.2012, 09:07
Chrisman napisał(a):Wyświetl post
Chcemy młodych Polaków,odkąd wszedł Daniel Brud Lech miał 3 setki a my ani jednej akcji ofensywnej
I co? Przez to że Brud był na boisku, przez zmianę jednego zawodnika pozwalaliśmy na takie groźne akcje? Weź zejdź z Bruda, akurat wczoraj na tyle ile mógł, to się pokazał. Ale taki "ekspert" jak Ty od razu oceni, że on jest odpowiedzialny za wszystkie groźne akcje pod naszą bramką.

Brawa dla Sergieje i Maora.
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 21.03.2012, 09:12
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Dla Maora a to dla czego zagrał przeciętny mecz chyba że chodzi ci o to że grał po kontuzji ?

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.03.2012, 09:22
Poznaniowi tak zależało na kolejnej rundzie PP, że niemal cały czas się bronili a ataki były tak żwawe jak mój chód po 5 piwach, przed opróżnieniem.

Ogólnie taka sobie kopanina bez większego łądu i składu z naszej strony. Creme de la creme to zagranie Nuneza do Genkova.

Teraz dobrze wylosować i czekać aż Legia zdobędzie MP, a to wszystko po to aby grać w przyszłym roku w pucharach. Kim i w jakim celu w tych pucharach mamy grać nie mam pojęcia.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.03.2012, 09:31
PODpalacz napisał(a):Wyświetl post
coś tam się ruszyło z tymi wrzutkami udało się w końcu Nunezowi Meliksonowi Kirmowi i Osmanowi wrzucić ( niestety nikt nie zamknął pozostałych wypocin) Wiśle nie ma bocznych
brak Zieńczuka specjalisty od wykanczania piłek przelatujacych pole karne
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 21.03.2012, 09:32
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Tak jak Amika - tak jak w zeszłym sezonie grała słabo, tak w tym gra beznadziejnie - nas niestety też to czeka, bo ta cała niby rewolucja to jedna wielka ściema

Prorok?
Ty widzisz swiat w innych kolorach niz tylko czarno- bialy.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 21.03.2012 o godz. 09:42.
,
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 21.03.2012, 09:33

Tak, mieli wpisanego do protokołu Rzeźniczaka zamiast Jędrzejczyka, co jest oczywiste z przyznaniem walkoweru (podepre się tu doświadczeniem jako że sam sędziuję mecze A i B klasy). Ba nawet w trampkarzach za takie coś przysługuje walkover, a czemu nie przychylono się do skargi Gryfa ? ...bo chodziło o Legie? nic innego nie przychodzi mi na myśl
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 21.03.2012, 09:40

Jaka? Taka sama. Miałem nic nie pisać bo takiego farta jak wczoraj to dawno nie widziałem. Gdyby nie drewniany Rudnew mielibyśmy faktyczny stan zespołu i klubu. A tak słupek poprzeczka i Twoim zdaniem należy się cieszyć? Bo jest awans. I co z tego z taką grą to czeka nas Levadia. Mnie to nie cieszy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 21.03.2012, 09:44
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
I co? Przez to że Brud był na boisku, przez zmianę jednego zawodnika pozwalaliśmy na takie groźne akcje? Weź zejdź z Bruda, akurat wczoraj na tyle ile mógł, to się pokazał. Ale taki "ekspert" jak Ty od razu oceni, że on jest odpowiedzialny za wszystkie groźne akcje pod naszą bramką.

to za co jest on odpowiedzialny ,beznadziejna zmiana tak trudno to przyznać i powiedzieć ze ten piłkarz jest za słaby na Klub z taki aspiracjami jak Wisłą

btw Maor mnie w tym meczu zawiódł ,mnóstwo strat
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 21.03.2012, 11:06
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Jaka? Taka sama. Miałem nic nie pisać bo takiego farta jak wczoraj to dawno nie widziałem. Gdyby nie drewniany Rudnew mielibyśmy faktyczny stan zespołu i klubu. A tak słupek poprzeczka i Twoim zdaniem należy się cieszyć? Bo jest awans. I co z tego z taką grą to czeka nas Levadia. Mnie to nie cieszy.

Gdyby nie niesłusznie nieuznany gol Penksy w Atenach gralibyśmy w LM, gdyby nie kontuzje Sobola, MAłego, MAora i ciągle inny skład wymuszony przeciwieństwem farta czyli pechem bylibyśmy wyżej w tabeli,

gdyby niie czerwona kartak Nuneza i Czekaja w ostatnich europejskich występach

tak można gdybać do os. śmierci.... to tak w ramach sprowadzenia na ziemie.

Fakty są takie, że wygraliśmy drugi mecz z amica, a gra jest o niebo lepsza niż parę miesięcy temu...

Jeśli miałbym wybierać kopaninę z kałuży (kiedy dostaliśmy 1:0 po fartownej bramce :] )a tą wczorajszą to wybieram wczorajszą.

Jaka? Taka sama? 5 razy więcej postów i moge wypisać KTO i CO pisałby... (ale to na priv)

aha a gdzie pisałem, że należy się cieszyć?

hmm na w sumie nigdzie, ale jak wygraliśmy to co mam płakać? Przechodzimy dalej z wiarą w kolejne zwycięstwa a nie jak cioty pisać o spadku do 2 ligi!! Już taki mądrogłowiec pisał przez pół roku a zdobyliśmy od tego czasu Mistrza i wyszliśmy z grupy!
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 21.03.2012, 11:15
Gdyby nie niesłusznie nieuznany gol Penksy w Atenach gralibyśmy w LM, gdyby nie kontuzje Sobola, MAłego, MAora i ciągle inny skład wymuszony przeciwieństwem farta czyli pechem bylibyśmy wyżej w tabeli,

gdyby niie czerwona kartak Nuneza i Czekaja w ostatnich europejskich występach

tak można gdybać do os. śmierci.... to tak w ramach sprowadzenia na ziemie.

Fakty są takie, że wygraliśmy drugi mecz z amica, a gra jest o niebo lepsza niż parę miesięcy temu...

Jeśli miałbym wybierać kopaninę z kałuży (kiedy dostaliśmy 1:0 po fartownej bramce :] )a tą wczorajszą to wybieram wczorajszą.

Jaka? Taka sama? 5 razy więcej postów i moge wypisać KTO i CO pisałby... (ale to na priv)

aha a gdzie pisałem, że należy się cieszyć?

hmm na w sumie nigdzie, ale jak wygraliśmy to co mam płakać? Przechodzimy dalej z wiarą w kolejne zwycięstwa a nie jak cioty pisać o spadku do 2 ligi!! Już taki mądrogłowiec pisał przez pół roku a zdobyliśmy od tego czasu Mistrza i wyszliśmy z grupy!

Nie wspominajac o kanciastym lbie Jopa.
Zjeban.ch setkach Kirma
Choc by ostatnio nie uznanych bramek z GKS

A le co tam to Wisla ma zawsze farta
,
Odpowiedz cytując
soku
Member

Od: 09.2010

Stary 21.03.2012, 11:23
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Jakoś dziwnym trafem ten zaszczyt spotkał tylko jednego czarnego - drugi nie usłyszał nic pod swoim adresem. Na takie traktowanie trzeba sobie zasłużyć - nie karnacja tu decyduje. Na innych stadionach jest podobnie - nikt ( albo prawie nikt) nie czepia się innych kolorowych tylko ten konkretny jest ulubieńcem stadionów.
Bo nasze Murzyny i Żydy są dobre a i inne są złe hahahaha ...wiocha.pl
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.03.2012, 11:29
rakfur nie pisał o naszych tylko o ich, dając przykład panamczyka Henriqueza .... najpierwpomyslpotempisz.pl
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 21.03.2012, 11:49
RYBA napisał(a):Wyświetl post
Tak, mieli wpisanego do protokołu Rzeźniczaka zamiast Jędrzejczyka, co jest oczywiste z przyznaniem walkoweru (podepre się tu doświadczeniem jako że sam sędziuję mecze A i B klasy). Ba nawet w trampkarzach za takie coś przysługuje walkover, a czemu nie przychylono się do skargi Gryfa ? ...bo chodziło o Legie? nic innego nie przychodzi mi na myśl
Powinni postąpić jak z Limanovią, kiedy ich zawodnik wystąpił z Wisłą, a był nieuprawniony do tego. Coś tu śmierdzi.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 21.03.2012, 12:05
wie ktoś dokładnie jak ta sprawa z legią wygląda?
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.03.2012, 12:07
Wie.

10 znaków
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 21.03.2012, 12:18
Mahazel888 napisał(a):Wyświetl post
W porównaniu do Kazka Węgrzyna , Smokowskiego i tego drugiego pedała to na TVN turbo są świetni , obiektywni i bezstronni komentatorzy. Po tym co na canlu wyczyniają z każdym meczem Wisły, to z przyjemnością się słucha tych z tvn i polsatu.
Fakt faktem - w porównaniu do ostatnich wyczynów komentatorów mecżów Wisły z Canal + to w TVN Turbo był pełen obiektywizm.

Natomiast co do zespołu - widać, że Genkow jesienią borykając sie z kontuzjami grał poniżej możliwości. Podobnie jest z Meliksonem, który zarówno jesienią jak i teraz ma problemy zdrowotne i gra zdecydowanie słabiej niż chociażby wiosną zeszłego roku....

Praktycznie cały sezon gramy bez Sobola, który w zespole znaczył bardzo dużo.

Powrót do zdrowia oraz formy tych graczy podniesie potencjał zespołu.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 21.03.2012, 12:24
Chciałbym się mylić ale nie wydaję mi się aby Sobolewski potrafił przebić się do pierwszej jedenastki, a co dopiero stanowić o sile zespołu. Nie ten wiek już, a pozatym szybko do formy nie wróci.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 21.03.2012, 12:25
Chyba oglądałem inny mecz niż niektórzy. Fajnie, że wyszliśmy z agresywnym i ofensywnym nastawieniem i nie koncentrowaliśmy się na obronie niewielkiej zaliczki. Ostatnie minuty meczu pokazały, że gra zachowawczą taktyką mogłaby się różnie skończyć. Moim zdaniem byliśmy lepszym zespołem przez jakieś 80 minut meczu i przez ten czas w powietrzu wisiały kolejne gole dla nas, a nie wyrównanie Lecha. Nie twierdzę, że to była jakaś gigantyczna przewaga, ale pewne kontrolowanie spotkania. W końcówce trochę brakowało nam sił, a za słabnących z każdą minutą Ilieva, Meliksona i Kirma nie bardzo mieliśmy kogo wpuścić. Biton ma swoje zalety, ale praca dla zespołu nie jest jedną z nich. Chyba postawienie w tym momencie meczu na Gargułę byłoby lepszym rozwiązaniem.

Fajnie w środku pola radzili sobie Wilk z Nunezem. Grali bardzo agresywnie i rozbili mnóstwo ataków. Pareiko w sumie nie miał wiele pracy, ale zaliczył jedną kapitalną interwencję. Genkov świetnie walczył, strzelił gola i jeszcze miał szansę dać asystę. Właśnie w takiej formie go potrzebujemy. Ogólnie podobała mi się gra Bunozy, ale tradycyjnie zrobił wielbłąda i podał do Rudneva. Niestety, dla tego chłopaka takie zagrania to norma - albo mija się z piłką, albo nieczysto trafia, albo źle podaje. W jakimś kluczowym momencie zawsze brakuje mu koncentracji.

Najgorszy u nas chyba był Jovanović. Niewiele dawał zespołowi i w obronie, i w ataku. Maor zagrał kiepsko jak na swoje możliwości, ale przy jego problemach ze zdrowiem można to zrozumieć.
Ostatnio edytowane przez jova : 21.03.2012 o godz. 13:52.
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.03.2012, 12:54
A mnie już wkur... to najeżdżanie na Kirma, w tym meczu grał przyzwoicie jak cala drużyna, chłopak próbuje, fakt nie wychodzi mu, ale w meczu z Lechem ani jemu ani Meliksonowi ani Ivicy zbyt wiele nie wychodziło, a to jak w tym meczu zapierd.... zasługuje na uznanie, nawet koło 90 min na pełnym sprincie doskakiwał do zawodników Lecha, On i Wilk najbardziej walczyli w tym meczu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów