The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
GaoFeng
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.07.2011, 16:39
bloodraven napisał(a):Wyświetl post
Słyszałem, że po przeczytaniu Twojej opinii, władze Arsenalu postanowiły wypi*rdolić dyscyplinarnie Arsene Wengera, niezwłocznie wysyłając błagalny formularz aplikacyjny, abyś jak najszybciej mógł święcić swoje trenerskie triumfy.

w dwóch słowach: nigger please...
Alez smieszny jestes...
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.07.2011, 16:39
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Jedno jest pewne. O skoku w górę rankingu lig możemy zapomnieć przez kilka najbliższych lat, bo ten sezon miał być pod tym względem decydujący...
Chyba nie liczyłeś, że Jaga zagra więcej niż 1-2 rundy? Prawdopodobnie to samo spotka Śląsk, choć w przypadku ich widzę promyk nadziei. Legia zagra mecz i rewanż najprawdopodobniej. Wisła pewnie do kolejnej rundy przejdzie, ale patrząc przez pryzmat ostatnich Waszych występów to palca nie dałbym sobie za to uciąć. Tych punktów nazbieraliby tyle co kot napłakał, a aby realnie myśleć o jakiejś zdobyczy punktowej i skoku w okolice 16-18 miejsca trzeba wprowadzić minimum dwa zespoły do faz grupowych.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 07.07.2011, 16:40
CO tu gadac - Polska piłka to dno dna,ponizej poziomu 0 ,a ostateczny jej pogrzeb odbedzie sie za rok -w czasie finałow Euro 2012.

Jaga zagrala jak mogla- a ze nie wystarczylo to na .....................KAZACHÓW ,no coz jak widac co rok porzeczke zawieszamy sobie nizej.

Juz chyba tylko Eskimosi i Plemie Vu-Vu z Madagaskaru mogą obawiac sie ze trafią na jekis polski zespoł w Pucharach.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
mrKrolik
Junior Member

Od: 12.2010

Stary 07.07.2011, 16:41
Taki Grocklin potrafił grać Man City, jak równy z równym, a Jaga nie rozwaliła Kazahskiego średniaka przykre to szkoda...
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 07.07.2011, 16:41
djjamajczyk napisał(a):Wyświetl post
Może to otrzezwi niekótrych gdzie jest nasza piłka
Wątpię, sezon w sezon regularnie są wtopy i Jaga nie jest tu wyjątkiem.

I co, coś się zmieniło? Nie.

Lato dalej pierdzi w ten sam stołek, PZPN to jakaś kpina, większość klubów Ekstraklasy ma problemy finansowe, ale mimo to... i tak sporo ludzi wierzy, że polska piłka rośnie w siłę. Bo stadiony powstają.

Tyle tylko, że jak tak dalej pójdzie to niedługo nie będzie komu na tych stadionach grać.

- -

GaoFeng napisał(a):Wyświetl post
Dokladnie! To same zdanie mam rowniez o Wojtku Szczesny i Fabianskim, za co zostalem krytykowany i wysmiewany. Jedyny polski bramkarz na europejskim poziomie to Boruc.
I słusznie. Jeśli nie widzisz, ze Szczęsny to bardzo dobry bramkarz, którego nie wstyd pokazać kibicom w Europie to cóż, nie mam więcej pytań.
Ostatnio edytowane przez MCX : 07.07.2011 o godz. 16:44.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 07.07.2011, 16:44
fialo napisał(a):Wyświetl post

Tak, tak i niech ktoś jeszcze powie, żebyśmy Polaków ściągali. Ten naród nie ma talentu do piłki nożnej i koniec. Trudno, trzeba się z tym pogodzić. Ściągajmy Arabów, Serbów, Argentyńczyków, .... nawet Żydów ściągajmy - byleby tylko nie wyżelowane polskie gwiazdki, które jak za juniora dwa razy piłkę dobrze kopną to już idą w miasto się najebać. Przykry obrazek..
Cionek, Seratlić, Maicon, Alexis ciągneli dzisiaj gre jak nie wiem, normalnie różnica klasy

Wczoraj była dyskusja, że Wisła grała tylko sparing i się oszczędzali i w ogóle. Niestety dzisiaj pokazało, że to jest nasza piłka.

Kowalczyk dobrze podsumował, że każda drużyna ze wschodu może się wypromowac na nas.
Odpowiedz cytując
mrKrolik
Junior Member

Od: 12.2010

Stary 07.07.2011, 16:44
W tym meczu, przydały by się słowa Lenczyka "Jeżeli nie jesteście w stanie wygrać, to przynajmniej zremisujcie" tak więc i to się nie udało.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 07.07.2011, 16:48
River napisał(a):Wyświetl post
Wiecie co jest najsmutniejsze?

Ze ta Jagiellonia dluga walczyla z nami o MP...
Długo? Jedynie przez rundę jesienną, póki mieli Grosickiego

Ale mimo wszystko niech to będzie kubeł zimnej wody na głowy tych, którzy są pewni, że rozjedziemy Skonto niczym walec.
Odpowiedz cytując
kisiel92
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 07.07.2011, 16:48
MCX napisał(a):Wyświetl post
edytowane, do usunięcia
Sam możesz usuwać swoje wiadomości. Poszukaj dobrze w opcjach edytowania
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 07.07.2011, 16:49
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Chyba nie liczyłeś, że Jaga zagra więcej niż 1-2 rundy?
Liczyłem, że przejdą do III rundy i zdobędą w ten sposób co najmniej 0.750 pkt do rankingu. Bez tych punktów trudno będzie odrabiać dystans do wyprzedzających nas lig, bo punkty Jagiellonii za pierwsze rundy miały być tak jakby bazą dla reszty zdobyczy punktowych. Ale o czym my tutaj zresztą mówimy...

emj10 napisał(a):Wyświetl post
Prawdopodobnie to samo spotka Śląsk, choć w przypadku ich widzę promyk nadziei. Legia zagra mecz i rewanż najprawdopodobniej.
Pocieszające jest trochę to, że tym razem to Śląsk będzie "Irtyszem", a Dundee "Jagiellonią" że tak to ujmę...

Z drugiej strony warto dodać (coś powiedzmy pozytywnego w tej sytuacji), że Jagiellonia wiosną była 12 drużyną ekstraklasy, wyprzedzili tylko o punkt Bełchatów i słabiuteńkie drużyny z Gdyni, Bytomia i Kielc. Tak że poczekajmy jeszcze co pokaże reszta, bo ta reszta naszych "reprezentantów" jednak miała z czasem tendencję wzrostową ze swoją formą, tak Wisła, jak Legia i Śląsk.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 07.07.2011 o godz. 16:51.
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 07.07.2011, 16:49
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Cionek, Seratlić, Maicon, Alexis ciągneli dzisiaj gre jak nie wiem, normalnie różnica klasy

Wczoraj była dyskusja, że Wisła grała tylko sparing i się oszczędzali i w ogóle. Niestety dzisiaj pokazało, że to jest nasza piłka.

Kowalczyk dobrze podsumował, że każda drużyna ze wschodu może się wypromowac na nas.

Bo to są najwieksze odpady z zagranicy... gdzie oni wczesniej grali w jakich klubach? To jest szrot piłkarski.

Ale i tak wolę ten zagraniczny szrot niż naszych piłkarzy. Nie tylko piłkarzy. Wolę zagraniczny szrot polityczny, redaktorski, pedagogiczny, lekarski itd. po prostu polacy są dupiatymi pracownikami w każdej dzidzinie - już nie raz to powatarzałem. Czy my mamy masy jakichś naukowców, noblistów, aktorów itd? Wszystko to szrot.. są tylko pojedyńcze przypadki raz na 50 lat (vide Karol Wyjtyła, Fryderyk Chopin, piłkarsko - Dudek). Polakom się nie chce. Wystarczy że mają na piwo, na resztę leją.
Odpowiedz cytując
Porter
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 07.07.2011, 16:51
Żenada... ale żeby nie ograniczyć się do krytyki...

Jedyne na dziś szybkie rozwiązanie, które może zadziałać to reorganizacja rozgrywek na system wiosna-jesień.
Motoryka lepsza, przygotowanie startowe idealne i co najważniejsze, cała wiosna to czas na przygotowanie kadry.
Jako że nam ćwiećfinały LM i LE nie grożą to na początku wiosny mażna kichę grać
Porter
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 07.07.2011, 17:37
Trudno wyrazić słowami to, co stało się w Kazachstanie. Jagiellonia grała dzisiaj, jakby była na zsyłce. Nawet miejsce się zgadza. Wstyd, hańba. Ale z drugiej strony - niezła beka.

Probierz poda się do dymisji. Powie: "człowiek uczy się na błędach". On jest pokorny.
Nie zmieni to jednak tego, że dołączył do panteonu polskich trenerów - partaczy. Pytanie tylko, czy zasiądzie na najwyższym tronie, czy zarezerwowane jest dla niego miejsce po prawicy duetu Maciej Skorża/Rafał Janas?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.07.2011, 18:22
troche nie na miejscu było porównanie komentatora Pawłodaru do Karabachu sprzed roku.Azerowie to moim zdaniem był znacznie lepszy zespół wtedy niż dziś Irtysz.
Zamiast na budowe kolejnych stadionów niech przeznaczą pieniądze na SZKOLENIE MŁODZIEŻY bo przy takim poziomie nikt im stadionów nie zapełni
Ostatnio edytowane przez AYALA : 07.07.2011 o godz. 18:25.
Odpowiedz cytując
dwdx1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 07.07.2011, 18:26
Przypominam, że wiosną Jagiellonia była jednym z najgorszych zespołów lig, więc nie powinna dziwić porażka, tym bardziej, że nie takie kluby z Polski i innych krajów odpadały z tego typu rywalami.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 07.07.2011, 18:29
http://www.weszlo.com/news/7200

"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.07.2011, 18:31
Kompromitacja? Osobiście dziwią mnie takie tytuły w prasie, portalach internetowych etc.

Czy można nazywać kompromitacją coś co powtarza się rok rocznie? Dla mnie to norma i chyba na ten moment nie wypada już takich porażek rozpatrywać w kategoriach sensacji, czy kompromitacji... Niemniej nie da się ukryć, że są cholernie wstydliwe...
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 07.07.2011, 18:36
Polacy ciagle maja dupe wysoko w gorach, a tak naprawde niewiele roznimy sie od amatorow z Wysp Owczych.

Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 07.07.2011, 18:36
Wsumie jak by na to nie patrzeć czego sie można było spodziewać, ja jakiś szczególnie zdziwiony nie jestem
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 07.07.2011, 18:41
Same plusy!
1 - Utarty nos megabuca Probierza
2 - Coroczna megakompromitacja pucharowa juz miala miejsce przez co mozemy spac spokojnie
3 - mamy az 3 DNI spokoju od narkotycznych wynurzen Angmira nt potegi futbolowej nad Wisla ( OBIECAL !!)
4 - Plizga, nieslusznie nazywany Plizda, uratowal mi kupon za 85 euro

Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.07.2011, 18:42
[QUOTE=murray;1122959]Trudno wyrazić słowami to, co stało się w Kazachstanie. Jagiellonia grała dzisiaj, jakby była na zsyłce. Nawet miejsce się zgadza. Wstyd, hańba. Ale z drugiej strony - niezła beka.

Chciałbym ci przypomnieć że przez ostatnie dwa lata to niezłą bękę to mieli ale z nas więc nie ma z czego się śmiać. Kibice Jagi poczuli to samo co my jak ogrywali nas frajerzy. Dlatego nie śmiejmy się z innych drużyn(no może z Legii) dopóki sami nie zagramy pierwszych meczów.
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 07.07.2011, 18:44
Co tu taka stypa? Cieszmy się i radujmy. Przegrał polski klub. Powoli jesteśmy najgorsi w Europie.
To forum Wisły a nie polskiej ligi. Tu Kibicujemy Wiśle a nie polskim drużynom. autor: flamengista

Beznadziejna Jaga nie sprostała wymaganiom. Szkoda, ze Amika nie awansowała do pucharów lub Polonia. Takiego wstydu by pewnie nie było. Cała nadzieja w Śląsku, Legii i Wiśle.

Jeśli tylko my nie damy ciała, a myślę, że tak będzie, że awansujemy do LM, to nasz zagraniczny zaciąg będzie wzorem dla innych polskich klubów jak budować i na kim opierać klub. Tylko obcokrajowcy. Koniec amatorszczyzny, lekceważenia obowiązków i kibiców, koniec biadolenia Piechniczków o młodych polskich talentach, którym beznadziejni obcokrajowcy zabierają miejsca w składzie.
Zobaczymy czyje będzie na wierzchu.

St@chu napisał(a):Wyświetl post
Kompromitacja? Osobiście dziwią mnie takie tytuły w prasie, portalach internetowych etc.

Czy można nazywać kompromitacją coś co powtarza się rok rocznie? Dla mnie to norma i chyba na ten moment nie wypada już takich porażek rozpatrywać w kategoriach sensacji, czy kompromitacji... Niemniej nie da się ukryć, że są cholernie wstydliwe...

Po częsci trzeba się zgodzić. Ni ma się co oszukiwać. Kompromitacja to jest dla MCity jak przegrywa z Amiką. Jeśli polski klub przegrywa z Azerami, Estończykami, Kazachami, remisuje z Maltańczykami to to nie jest przypadek i kompromitacja. Normalna kolej rzeczy.
Kompromitacja to jest wtedy jak polscy kibice cieszą mordę jak klub z ich kraju przegrywa..
O dziwo w narodzie wiślackim jakby opamiętanie i zrozumienie kto jest kto, skad pochodzi, z kim gra i kto ma wygrać, by Polska się nie wstydziła, a była dumna..
Ostatnio edytowane przez Antystenes : 07.07.2011 o godz. 18:52.
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Stary 07.07.2011, 18:45
Poziom polskiej piłki jest taki sam jak poziom polskiej kinematografii
http://www.youtube.com/watch?v=QupzG_4RaAQ
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 07.07.2011, 18:50
Zupełnie mnie to nie dziwi. Po pierwszym meczu wiedziałem, że przegrają na wyjeździe i nawet kasę na porażkę postawiłem. CO roku jest to samo. Jak ktoś myśli, że my jesteśmy faworytem w jakimkolwiek starciu w Europie to jest w totalnym błędzie. Zobaczcie mecze ligowe, poziom tragiczny, dlaczego mieliby po przerwie na urlopy grać lepiej? Dopóki w lidze nie będzie drużyny grającej fantastyczną piłkę, rozbijającą jakieś Bytomie czy Kielce po 5:0 u siebie i po 3:0 na wyjeździe w pucharach nie będzie nic. U nas jeden gol decyduje, że przegrywamy mecz z Jagą...tą samą która teaz odpada z czymś z Kazachstanu...Jak ktoś wspomina mecze Groclinu czy Lecha śmiech mnie ogarnia. Raz do roku kij od miotły wystrzeli. Nasi nie potrafią niestety mieć takiej częstotliwości jak miotła. Po Euro jestem za rozjebanie PZPN i wycofanie nas z pucharów. I tak nic tam nie znaczymy.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 07.07.2011, 18:53
Niestety sport to odzwieciedlenie stanu kraju .Niema szkolenia bo po co jest z tego KASA .ALE ZEBY NIE BYŁO TAK PIĘKNIE .W WISLE POLAKÓW NIEMA NO PRAWIE I ZOBACZYMY CO Z TEGO BĘDZIE
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 07.07.2011, 18:53
Hanys napisał(a):Wyświetl post
A Probierz jest reżyserem kina akcji.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 07.07.2011, 18:54
Hanys napisał(a):Wyświetl post
- Ty, Tomek. Ten mecz jest nudny.
- No tak.
- My się nie dostaniemy do pucharów.
- Nie ma szans.
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Stary 07.07.2011, 18:54
murray napisał(a):Wyświetl post
- Ty, Tomek. Ten mecz jest nudny.
- No tak.
- My się nie dostaniemy do pucharów.
- Nie ma szans.
ahahaha

-w 89 minucie meczu wchodzi Messi zastępuje Plizge... po meczu Messi podbiega do gracza z Irtyszu Pawłodar i mówi "daj koszalke"
-prze****ane

Ja myślę że poziom ekstraklasy niewiele różni się od poziomu 1 ligi... jeżeli jakieś podbeskidzie zlało mistrza Polski i o mało co nie wygrało z Lechem to nie ma innej opcji - taka sama amatorszczyzna jak 1 liga... a 1 liga niewiele różni się od II, a druga niewiele od III - myślę że piłkarze z ekstraklasy powinni zarabiać tyle samo co 1-ligowcy. Jak sie nie podoba to 1-ligowcy ich zastąpią za mniejszą kasę a poziom piłki nie spadnie.

Jest nadzieja: http://ekstraklasa.wp.pl/kat,98810,t...wiadomosc.html
no i w Wisełkę też wierzę...
Ostatnio edytowane przez Hanys : 07.07.2011 o godz. 19:00.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.07.2011, 19:04
szczepek19 napisał(a):Wyświetl post
no dlatego nasi napastnicy ( Polscy ) z takich średnich klubów wg właścicieli są warci na oko strzelam 2 mln € chore...
Jak takiego drewniaka biorą do kadry to czego się spodziewasz. Reprezentant musi kosztować, patrz Łobo.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.07.2011, 19:06
Jagielonia w najprostszy sposób rozwiązała swój problem ze stadionem.. gdyby dalej poszli to by uefa nie dopuściła do grania na swoim stadionie , więc odpali i koniec problemu..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów