|
|||||||
| Jak? Gdzie? Kiedy? Pokój z informacjami na temat cen biletów, sposobu dojazdu do stadionu i tym podobnym. Jeśli szukasz informacji na taki temat - sprawdź najpierw tu. Pokój moderowany. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|||
Cytat:
Cytat:
Wisła nie domaga się zgody na przetwarzenie danych w celach marketingowych. Nie jest to konieczne do wyrabienia karty kibica. Skoro nikt nie czyta tego co podpisuje to już nie do Wisły pretensje.
Ostatnio edytowane przez PvD : 13.09.2011 o godz. 16:33.
![]() Cytat:
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
PvD - zdjecia ci nie zrobili?
![]() |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
Musiałem wyrazić zgodę
Art 13 ustawy wyjasni skąd wizerunek twarzy
Ostatnio edytowane przez PvD : 13.09.2011 o godz. 16:55.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Nie ma co się z nimi porównywać bo gdyby u nas były takie ceny biletów to trzeba by już rozbudowywać stadion. Taka młodziez na krakowskich osiedlach, która z zazdrością patrzy na kibiców jadących na mecz zamiast plątać się między ławkami jechałaby z nimi namówiwszy wcześniej mamę by ich wzięła. U parchów ta mama wchodzi za .....1 zł. Studenciak (za 5zł.) + panna (za 1 zł.) i najtańsza randka w Krakowie. Mniej to kosztuje tylko wejście do toalety. Gdyby oni mięli takie ceny jak u nas to na stadion chodziłoby ich max. 2 tys. Filipiakowi i tak się zwróci róznica w cenie za bilety bo "wygrywa" co jakis czas różne miejskie kontrakty i tak czy siak my wszyscy dopłacamy im do biletów. Ale temat o naszych cenach. To, że za wysokich to widać. Ale jeśli by miały sie utrzymac takie jakie są to trzeba powalczyć o specjalne ceny na ligę dla młodziezy, np: do 12 lat za darmo od 13-16 za 10 zł. od 16-18 za 15 zł. Trzeba pamietać, że często rodziny to nie tylko model 2+1 ale np. 2+3 itp. Jak rodzice mają dać na bilet tylko jednemu to często rezygnują żeby nie było płaczu i awantury. A czasy naprawdę nie są rózowe (chociaż w mediach takie przedstawiają) a idą jeszcze gorsze o czym się niebawem przekonamy, po kieszeni. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Sprawdza się powoli czarny scenariusz. Będąc dzisiaj po bilety dowiedziałem się że sytuacja jest bardzo zła. Kupiłem bilety na C które było zapełnione tylko w miejscach C3 i C4 reszta pustki. Oby Wisełka w czwartek dopisała!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Nie wydaje mi się żeby można było np. wziąć 2 chłopaków, jeden 13 lat, a drugi 14 lat za 1 zł., a tak ma mój kolega, którego nie stać na taki wydatek za 2 godziny czyli ponad 100 zł.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Spokojnie. Jesli Zarzad mierzy w te 24 tys widzow o ktorych byla mowa to ceny beda spadaly az te 20 tys na mecz srednio bedzie przychodzic. Poza tym po raz kolejny naprawde radze sie nie przejmowac bo nas naprawde nie ma ani 100 tys ani 20 tys zeby co mecz tyle osob przyszlo. Jest nas przy dobrych wynikach 12-18 tys w zaleznosci od natezenia meczow i cen biletow co pokazal ten i tamten sezon. W tamtym sezonie na jesien nas chodzilo nawet na Zagglebie po 17 500 tys poniewaz ceny biletow byly rozsadne i do tego nie bylo LM ani LE. Teraz nie dosc, ze ceny troszke wyzsze na lige (jesli dobrze pamietam to o 5 zl drozej jest) to dochodzi wiele topowych meczow w LM/LE i wyjazdy stad odpada czesc osob, ktore poswieca lige zeby jechac do Londyny czy Enschede lub Odense itd Odpadaja tez Ci ktorych nie stac na przyjscie i na Odense za 70 zł i na lige oraz kibice meczow topowych ktorzy odpuszczaja lige a chodza sobie na "fajniejsze" mecze. I z 18 tys frekwencja robi sie 12-13 tys. i moim zdaniem nie ma co plakac i sie dziwic bo tyle nas po prostu jest realnie. A to ze na Lm czy na super topowy mecz przyjdzie 25 tys to nic nie znaczy, bo to nie sa kibice Wisly tylko smakosze glosnych widowisk. Skupmy sie na tych 18 tys, co zrobic abysmy poczuli sie wspolnota i zeby te 18 tys bylo stac na czestsze chodzenie na mecze a nie na tych, ktorzy na stadionie sa od swieta
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
Ale z tymi studentami to kolego przesadziłeś, ja mieszkam i pracuję w Tarnowie (niestety jestem w trakcie studiów więc nie zarabiam zbyt wiele), skończyłem 26 lat więc zniżki studenckie mnie nie dotyczą mimo że studiuję na AGH i płacę ponad 2 tysiące za semestr + dojazdy i noclegi, a jak się okazało że bez Karty Kibica nie da się wejść na mecze ligowe to wziąłem urlop w pracy i bez gadania przyjechałem do Krakowa żeby taką Kartę wyrobić, zwłaszcza że procedura wyrobienia takiej karty jest uproszczona do MINIMUM i nie wyobrażam sobie żebym kiedykolwiek poszedł na mecz na żydownie tylko po to żeby "ciąć koszty", jedynie czasami zmuszony jestem do opuszczenia meczów w europejskich pucharach (brak urlopu lub problemy finansowe). Z resztą Twojego postu się zgadzam, ceny są idealne, jak się chce być na meczu to czasami po prostu trzeba trochę pokory, nie stać mnie na najlepsze miejsca idę na te tańsze, liczy się obecność na stadionie a nie miejsce na środku trybuny VIP, drink z palemką i fotki na facebooku... ![]()
NIE BAĆ chuliganów !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
A wiesz, że nie jestem w błędzie? Może jak się ma znajomych za kasami to nie ma się z tym problemu, ale i ja, i kilka osób, które przy mnie wyrabiały karty, nie miały tego szczęścia. Ja się wykłóciłem (za duże słowo) o to, że nie mają prawa wykorzystywać moich danych w sposób niezgodny z moją wolą i znalazł się dla mnie inny druk, ale inni nie. Wmówili im, że nie mają tego osobnego formularza i MUSZĄ podpisać to, co dostali. To jest łamanie prawa. I żeby być precyzyjniejszym - Wisła łamie prawo już samą budową formularza, nie tylko wymuszaniem danych od kibiców już przy kasie.
Ostatnio edytowane przez Mishuh : 13.09.2011 o godz. 19:36.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Żeby była jasność. Oczywiście uważam, że wśród studentów są oczywiście tacy, których po prostu nie stać na chodzenie na wszystkie mecze. Jednak zaznaczyłem, żeby nie generalizować bo w/w przypadki są relatywnie częste.
Dlatego, faktycznie być może dobrą opcją byłaby ta zaproponowana przez Gwiaździstego - t.j stosujemy zasadę wieku w przyznawaniu zniżek. Myślę, że należy się nad tym zastanowić. Tak czy siak - liczę na dobrą zabawę w czwartek (klimacik anty by nie zaszkodził ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
http://www.fulhamfc.com/Tickets/Games/FCTwenteHome.aspx
15-20 funtów - tyle kosztuje bilet na Fulham w LE czyli dla anglika średnio 1,5 godz pracy heh śmiechu warte a u nas 60-100zł ... kpina i tyle , drogo i nie na Naszą kieszeń . Londyńczyk przeciętnie zarabia 3-4 razy więcej niż krakowianin to też bilety powinny być tańsze Moim zdaniem 25-45zł wtedy mamy komplet na każdym meczu do tego 80-90% wykupionych karnetów Gdzie jest dyrektor ds marketingu? ![]()
jazda jazda jazda Biała Gwiazda!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
a może Filipiak myśli w przeciwieństwie do naszego marketingu?
jak? prosty przykład: idę sobie na mecz za 5zł (student) biorę 3 kumpli którzy idą tylko dlatego że bilet tani. razem daje nam 20zł zarobku klubu. Na Wiśle jest tak że jeden bilet kosztuje 20zeta czyli w porywach wyciągnę JEDNEGO kumpla (a jest też możliwe że nie pójdzie nikt). Wisła zarobiłą 40zeta ale ale to nie koniec. W pierwszym klubie jeżeli nie wydałem na bilet majątku to idę sobie kupić colę i kiełbachę razem- 15 zeta a że reszta patrzeć się nie będzie to kupują wszyscy 4x15daje 60 +20za bilety=80!! odliczmy cenę kiełbasy i coli i na wszystkim niech zarobi 10od zestawu daje nam to 60zł pierwszy klub zysk z dniu meczu i biletu 60zł Wisła (w porywach) 40!! I kto tu nie myśli? ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie porownujcie Nas do parchów .........................bo mnie trafi
![]()
derr
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
wiślak 86 piękne wyliczenia
Tyle że jest jedno "ale". Wydaje mi że to czy zostanie sprzedana zostanie 1 kiełbaska czy 1000 nie ma znaczenia. Na cateringu zarabia dzierżawca a nie Wisła. Klub ma stały dochód od wynajetej powierzchni. |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Wiślak 86 to co Ty tu jeszcze robisz ? idź na parchy, napij się coli, zjedz kiełbasy...smacznego Ci życzę...żal :/
![]()
NIE BAĆ chuliganów !!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sorry to ja czegoś nie rozumiem, wszędzie jest tak że na żarciu zarabia klub tylko nie u nas?
derr- to jest porównanie marketingowe a nie między klubami to raz a dwa to w swoim poście nie napisałem o jaki klub chodzi ![]() ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
W ogóle co za śmieszna dyskusja o cenach biletów. Chcecie biletów za 5zł? To będzie oglądali futbol pokroju Skonto Ryga. Każdy chce oglądać silną Wisłę i dobrze grającą w pucharach a do tego są potrzebne pieniądze, z dnia meczu. Cena biletów jest ok. Nie widzę powodu do obniżania bo będzie za niska ani do zwiększania bo stadion się nie wypełnia nawet w 70%. Porównajcie z cenami w Premier Legaue i w innych lepszych ligach. Za piłkę się płaci, a u nas cena jest porównywalna z biletami do kina. I bez dyskusji o poziomie zarobków bo nawet jak liczymy PKB per capita w Polsce i UK i porownamy ceny biletów to i tak wyjdzie podobnie jak nie taniej w wielu przypadkach. Po prostu trzeba zasczepić chodzenienie na Wisłe musi to być modne. Klub od roku zaczyna się w końcu starać o to to i fanatycy powinni zachęcać jak największe grupy osób do przychodzenia (niekoniecznie na C)
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Z tego co zauważyłem za catering odpowiada restauracja Magillo (pro Wiślacka). To tak przy okazji.
A w temacie biletów. Już kiedyś o tym pisałem ale w temacie dopingu. Stajemy się do bólu poprawni politycznie i zależni od wladz klubu (chiciaż ostatnio są małe przebłyski że nawet anty doping jest wstanie przejść niektórym przez gardło). I porównywanie akurat do żydów jest tu na miejscu. Przykład ? Proszę. Tak jak w dopingu, stylu kibicowania, atmosferze na stadionie, grupie docelowej idizemy w kierunku Realu Madryt, Klubik z drugiej stony błoń to taki adpowiednik Atletico Madryt. I co ? Chcecie Realu czy Atletico u nas na Wiśle ? I który k..rwa powie mi teraz żeby nie porównywać się do żydów ? Za 10-20 lat będą wszyscy siedzieć na Reymonta jak w teatrze bo tylko takich bedziemy mieć kibiców których będzie stać na zapłacenie kilku stów za mecz. Tego chcecie ? Wolę biedę i atmosferę niż klub dla wybranych i turystów. Gdybyśmy mieli taką sytuację jak jest w Poznaniu, Warszawie, Gdańsku nie byłoby problemu. W Krakowie są dwa kluby i to w jakim to kierunku pójdzie w najbliższych latach będzie zależeć przede wszystkim od polityki zarządu w zakresie przyciągania kibiców na stadion.
Ostatnio edytowane przez krakus76 : 13.09.2011 o godz. 20:38.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Więc wytłumacz mi jak to jest Wiśle bardziej opłaca się wynajmować gastronomię niż samemu siętym zając?
I może właśnie dlatego bilety są jakie są bo w klubie nikt nie myśłi o przychodach z dnia meczu bo takich NIE MA !! ![]()
Dumny po zwycięstwie
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez PvD : 13.09.2011 o godz. 20:43.
![]() Cytat:
|
||
|
|
Banita
Offline |
|
|
Bo Wisła jest spółka sportową a nie firmą gastronomiczną. Prezes nie będzie zatrudniał specjalnie na mecz 100 osób i zajmował się pierdołami którymi może się zająć 100 razy lepiej firma która to robi od lat. Słyszałeś o czym takim jak outsourcing ?
Jak się mylę niech mnie poprawi ktoś kto siedzi w temacie cateringu na Wisle. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
derr- to jest porównanie marketingowe a nie między klubami to raz a dwa to w swoim poście nie napisałem o jaki klub chodzi
![]() Piszesz o Filipiaku..........trzeba sie cenić bilety za 5 czy 10 zł to na kino 7d na krupowkach ![]()
derr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Jesteś...
http://bp.wisla.krakow.pl/files/wnio...kibica2011.pdf Przeczytaj regulamin (na samym dole) ze szczególną uwagą punkt 7, 9 i 10. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Bardzo lubię jeździć do Magillo, ale widząc żarcie na stadionie odnoszę wrażenie jakby mielili resztki ze restauracji i robili z tego tortillę u nas :| |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
W karcie menu połowa zdjęć znanych osób odwiedzających restaurację to piłkarze, trenerzy Wisły.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
"W obecnym sezonie na stadion przy ul. Sportowej przychodzi średnio 2200 kibiców. Tak niskiej średniej nie ma żaden inny zespół w T-Mobile Ekstraklasie (nie licząc ŁKS-u, który z konieczności musi grać w Bełchatowie).Klub stara się zachęcać kibiców nie tylko wspomnianym busem. Ceny biletów w Bełchatowie należą do najtańszych w lidze - wejściówka na mecz z Widzewem kosztowała 20, 12 i 1 zł. Z kolei w dzień spotkania po specjalnej cenie (25 zł) sprzedawano klubowe koszulki. W zwiększenie frekwencji zaangażowali się nawet politycy. - Apeluję do wszystkich sympatyków piłki nożnej z terenu naszego powiatu o doping - mówił przed weekendem Szczepan Chrzęst, starosta bełchatowski."
Także jak widać frekwencja od cen biletów nie zależy. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|