The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.02.2014, 12:31
Dudka brzmi bardzo rozsądnie, bo mamy jednego defensywnego pomocnika w kadrze i w dodatku wydaje się on być najsłabszym ogniwem pierwszej jedenastki - tak, nasza gra ze Stjepanoviciem wygląda lepiej niż bez niego, ale przede wszystkim dlatego, że żaden inny piłkarz w naszej kadrze nie potrafi grać na tej kluczowej pozycji. Ponadto Dudka mógłby asekurować nam inne pozycje w tyłach, gdzie nagle zaczęły pojawiać się braki. Wyglądałoby na to, że to świetny ruch, ale jest jedno ale.

Jak w tym momencie Dudka prezentuje się pod względem fizycznym i zdrowotnym? Niby nie jest tak, że spędził rok na bezrobociu, ale ostatni okres w jego karierze był naprawdę słaby, a wszystko zaczęło się od poważnej kontuzji, która wlekła się nadspodziewanie długo. Pokładanie zbyt dużych nadziei w tym piłkarzu może być zgubne.

Co do samej postaci Dudki i jego przeszłości. Nigdy Wiślaka w nim nie widziałem, nie podobało mi się jego zachowanie przed odejściem z klubu, ale że zawsze patrzyłem na niego jak na najemnika, to i nie żywię do niego większej urazy. Po prostu nigdy nie przypominam sobie, żeby deklarował swoje wielkie oddanie klubowi, wręcz przeciwnie, zawsze mówił, że chce wykorzystać Wisłę jako odskocznię, więc nie czułem się oszukany, kiedy sobie poszedł. Natomiast czysto sportowo to był naprawdę dobry grajek, szczególnie obiecująco prezentował się po przestawieniu na defensywnego pomocnika, bo jak na obrońcę to za mało miał atutów czysto fizycznych - ani szczególnie wysoki, ani szczególnie szybki, ani szczególnie zwrotny. Ja lubię defensorów twardych, ale piłkarsko możliwie eleganckich - jak Głowacki czy Cleber - A Dudka to jednak w pierwszej kolejności siła. Co nie zmienia faktu, że jeżeli nadaje się do gry w piłkę, to nadaje się do Wisły. Kadrowych kłopotów bogactwa nie mamy, a wbrew temu, co się niektórym wydaje, poziom też nie jest za wysoki.

Co do odejścia Chaveza, to troszeczkę niepokoi mnie szerokość naszej kadry. Mamy kilku zawodników do gry na stoperze, ale żaden nie słynie z dobrego zdrowia, w dodatku tylko Głowacki tak naprawdę coś gwarantuje na tej pozycji. Przesunięcie Bunozy to też pewien problem, bo wliczając Bośniaka mamy czterech bocznych obrońców, przy czym Burliga kartkuje jak szalony, a Brożek od zawsze ma jakieś problemy zdrowotne i czasem nagle wypada z kadry. Jeżeli oddamy Chaveza, to nie wiem, czy Dudka to dość, żeby załatać kadrową dziurę.

Co do samego Chaveza, to nigdy nie przepadałem za wystawianiem go na boisku. Fatalnie operuje piłką, co sprawia, że granie ataku pozycyjnego jest niemal niemożliwe. Przegranie przez obronę przestaje wchodzić w grę, bo piłka przez Chaveza przechodzi trzy razy dłużej niż powinna. W rozbijaniu akcji jest nawet skuteczny, choć bardziej ze względu na działanie siła x przemoc niż na faktyczne umiejętności jak czytanie gry czy technika interwencji. Zastanawiam się czy sam Chavez będzie chciał przed mundialem zmieniać otoczenie i to na tak egzotyczne, ale pieniążki na pewno by się nam przydały.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 01.02.2014 o godz. 12:51.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 01.02.2014, 13:28
Dudka jest ok. Doświadczony, uniwersalny i w dodatku groźny przy stałych fragmentach gry, co jest rzadką umiejętnością w naszej drużynie. Myślę, że przydałby nam się, niezależnie od tego czy ktoś odejdzie czy nie.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 01.02.2014, 13:44
Dudke w Wiśle zapamiętałem jako zapchajdziurę z której to wiatrak robił jak chciał RadoMatu.Piłkarz uniwersalny czyli średni, bo skoro ktos gra na każdej pozycji to tak naprawde nie gra wybitnie na żadnej. Wtedy na tamtą Wisłę, odejście Dudki było traktowane jako nasz sukces bo zgarnęliśmy za niego hajs. Teraz druzyna całkowicie inna i przy naszym stanie kadrowym chyba to będzie wzmocnienie, chłopak świata zwiedził kawałek poznał inne style gry, treningi itd. Co do stałych fragmentów gry pamiętam że Dudka swego czasu napierdalał jak katiusza z wolnych, pewnie mu raz na treningu weszło i próbował, niemniej jednak Wisła z tego pozytku nie miała.
W sumie na to co mamy dziś w kadrze, każdy piłkarz mający doswiadczenie i chęć do gry jest nam potrzebny.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 01.02.2014, 14:03
Zapamiętałem Dudkę podobnie jak Szprotson - jeśli zbliży się do "swojego" poziomu na tę chwilę z miejsca wygryza Stjepanovica ze składu (bo myślę o nim w kontekście defensywnego pomocnika). Dodajmy do tego jego uniwersalność, to przy naszym stanie kadrowym jego zakontraktowanie raczej złym pomysłem nie jest. Tym bardziej, że kokosów żądał nie będzie.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.02.2014, 14:15
Myślę ,że Dudka na obecną chwilę to dobry pomysł .
Byle ze zdrowiem było wszystko OK.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 01.02.2014, 14:34
Dudka moze byc , jesli tani to dobry krok, co prawda cienias z niego - ale przy terazniejszej polityce klubu to i tak niezle, troche doswiadczony, uniwersalny, Polak - wiec sie powinien dogadac ze Smuda, dla mnie to takie dobre uzupelnienie skladu ....ale ja kolejny raz pytam : GDZIE JEST KU..A NAPASTNIK bo samym Brozkiem i jakims tam Kaminskim to raczej przez cala runde nie da sie grac, no chyba ze zalozeniem klubu jest dostanie sie tylko do 8 i olanie walki o LE, zeby sie jakis daleki wyjazd nie trafil zeby klubu nie obciazac finansowo - wiem ze to kpina ale naprawde po BC i Lysym Wezu to juz mozna sie wszystkiego spodziewac
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 01.02.2014, 15:12
Pytanie tylko ile Dudka myśli zarabiać? Chyba zdaje sobie sprawę z faktu, że jakby nie było jest na zakręcie swojej kariery. Wisła ma mocną kartę przetargową. A i sam Darek nie powinien oczekiwać kosmicznych zarobków. Ja bym tu widział roczny kontrakt, a jak się wykaże i przy okazji Wisła wyjdzie z zapaści finansowej to po tym roku można negocjować dalej.
Kolejna korzyść facet trafia do w miarę mocnego klubu, ale z wąską kadrą. Jeśli zdrowie i motywacja będzie to powinien bez przeszkód powrócić do formy i może nawet wywalczyć sobie miejsce w wyjściowej jedenastce.
What's new?

Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 01.02.2014, 15:15
Dudka może być - negocjacje z nim mogą oznaczać, że lada moment może odejść Bunoza albo Chavez (obstawiam raczej, że ten drugi). Jeśli będzie grał na swoim normalnym poziomie, to na ligę spokojnie wystarczy. Poza tym - w jego obecnej sytuacji, to nie powinien chyba żądać jakichś wielkich pieniędzy.
Zastanawiam się tylko, gdzie jest ten obiecany napastnik, którego ponoć znalazł Żurawski. W końcu mamy tylko Brożka i długo długo nic. Kamińskiemu to jeszcze brakuje do poziomu ekstraklasy, a Klarić - jeśli z nim podpiszą kontrakt - to wielka niewiadoma.
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
Wariacik1984
Junior Member

Od: 06.2013

Stary 01.02.2014, 16:06
christof20 napisał(a):Wyświetl post
Dudka może być - negocjacje z nim mogą oznaczać, że lada moment może odejść Bunoza albo Chavez (obstawiam raczej, że ten drugi). Jeśli będzie grał na swoim normalnym poziomie, to na ligę spokojnie wystarczy. Poza tym - w jego obecnej sytuacji, to nie powinien chyba żądać jakichś wielkich pieniędzy.
Zastanawiam się tylko, gdzie jest ten obiecany napastnik, którego ponoć znalazł Żurawski. W końcu mamy tylko Brożka i długo długo nic. Kamińskiemu to jeszcze brakuje do poziomu ekstraklasy, a Klarić - jeśli z nim podpiszą kontrakt - to wielka niewiadoma.
Z tym napastnikem ( z Węgier ) podobno sie sprawa oddaliła małe szanse ze zagra u nas tak twierdza w Krakowskiej.
Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.02.2014, 00:07
Dudka kojarzy mi się głównie z meczem z Blackburn. Jeden z niewielu moich meczów na Reymonta, super atmosfera, ale ten błąd Dudki... :/

Niech go biorą i sprzedają Chaveza, Smuda i tak za nim nie przepada szczególnie.
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 03.02.2014, 00:18
hah, no tak, przeciez wtedy własnie powstała słynna obroną na "Dudkę" tudziez "spiocha"

Ale tak jak pisza wyzej, gdzie jest napadzior albo chociaz jedna piata napadziora?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.02.2014, 00:22
albo dudu goal-machine. moze cos mu sie tylko w trybikach zacielo, no panowie. on i beto beda kosztowac grosze, a jak sie odbuduja u Smudy to atak jak za pieknych czasow z Frankiem i Zurawiem na szpicy.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 03.02.2014, 00:24
szprotson napisał(a):Wyświetl post
hah, no tak, przeciez wtedy własnie powstała słynna obroną na "Dudkę" tudziez "spiocha"

Ale tak jak pisza wyzej, gdzie jest napadzior albo chociaz jedna piata napadziora?

Jak się Smuda uprze to Szewczyk będzie zmieniał Brożka ewentualnie Klarić, który ponoć jest lepszy od polskich rówieśników. No ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.

Serio to potrzebny jest napastnik na teraz. Sam Paweł nie wystarczy, nawet jak daj mu Panie Boże zdrowie zagra bez kontuzji, to kiedyś przyjdą dwie-trzy słabsze kolejki i noga może zadrżeć.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.02.2014, 00:49
Szczerze mówiac to tez niewidze ataku gdyby Broziowi cos sie stalo.Tu nie ma co liczyc tylko na niego,trzeba koniecznie jesze kogos sprowadzic poki zostalo te 2 tygodnie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 03.02.2014, 00:51
Lechia czasem nam sprzed nosa nie sprzatnela tego 25 latka, co go wzieli na wypozyczenie? Temat ucichl, a bracia z Trojmiasta zrobili zaciag (Stolarski i z tego, co slyszalem to Iwan jako scout).
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 03.02.2014, 07:27
Ten 25 latek od Żurawia to już martwa sprawa?
Odpowiedz cytując
Valandil
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 03.02.2014, 08:36
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Ten 25 latek od Żurawia to już martwa sprawa?
Pewnie się nie dogadali jak to u nas często bywa.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 03.02.2014, 09:06
nairda116 napisał(a):Wyświetl post
Bunoza podobno nie odchodzi w tym okienku transferowym ...
Na jego profilu na fb można znaleźć
A gdzie miał niby odejść?

Jesli miał by oferty to by podpisał z kopa, bo może. Zresztą, kto o zdrowych zmysłach by go kupił?
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 03.02.2014, 13:17
Ciekawe...Dudka to kolejny zawodnik który chce wrócić pod skrzydła "dyzmy" Smudy w nadzeji na odbudowanie się. To w końcu jak z tym Smudą jest - trenuje źle (jak twierdzi Weszło i części kibiców), czy dobrze - jak twierdzi większość zawodników?
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.02.2014, 13:19
@Oldpara odpowiedź narzuca się sama, choć chyba nie można stwierdzić jednoznacznie, że "źle" lub "dobrze". Jednym pewnie odpowiada, a innym nie. Ważne, że jego treningi przynoszą efekty, co było widać w rundzie jesiennej chociażby.

A co do Dudki, to chętnie bym go widziała w Wiśle. Mam nadzieję, że to wypali i nie rozbije się o kasę...
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 03.02.2014, 13:41
Patrząc na to jak grała reprezentacja za Smudy a jak teraz to chyba jednak dobrze. Nasza gra miała wtedy wiele mankamentów ale przynajmniej chłopaki walczyli, nie było odstawiania nogi, a teraz? ostatnich meczów el MŚ to nie dało się oglądać, zero woli walki.
Odpowiedz cytując
matinen
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 03.02.2014, 14:07
Maciek Żurawski to coś teraz w politykę się zaangażował i boję się, że może mu zabraknąć czasu na poszukiwania lub negocjacje z już znalezionym napastnikiem . Oby jednak kogoś chociaż podobnego do napastnika udało się pozyskać ponieważ to trochę śmiesznie wygląda jak w naszej kadrze jest tylko jeden pełnowartościowy napadzior. Jakby tego było mało to nie prowadzimy (podobno) żadnych negocjacji z Pawłem, a kontakt wygasa "lada dzień". Denerwuje mnie takie podejście do sprawy. Najpierw teksty o kilku (bodaj 3) okienkach transferowych na budowę eksportowej Wisły, a w rzeczywistości nie przedłużenie kontraktu z tymi, których udało się odbudować lub wykreować (Paweł Brożek, Arek Głowacki, Michał Miśkiewicz np.). To jakaś paranoja.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.02.2014, 14:11
Dudka byłby niezłym wzmocnieniem biorąc pod uwagę jego doświadczenie i umiejętności piłkarskie, a że w kadrze u Smudy zawsze miał pewne miejsce, można się spodziewać, że nie będzie siedział na ławce...nie narzekałbym na jego przygotowanie, Smuda zrobił z Brożka w ciągu dwóch tygodni najlepszego napastnika ligi... tylko jaką rolę miałby ewentualnie dla niego ? ŚO czy DP? na DP wydawał się solidniejszy, a że gramy jednym def, pomocnikiem to chyba time to say goodbye dla Macedończyka... jeżeli Wiśle uda się pozyskać Dudkę, to z pewnością będzie można nas nazwać królem zimowego polowania.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.02.2014, 14:23
matinen napisał(a):Wyświetl post
Jakby tego było mało to nie prowadzimy (podobno) żadnych negocjacji z Pawłem, a kontakt wygasa "lada dzień". Denerwuje mnie takie podejście do sprawy. Najpierw teksty o kilku (bodaj 3) okienkach transferowych na budowę eksportowej Wisły, a w rzeczywistości nie przedłużenie kontraktu z tymi, których udało się odbudować lub wykreować (Paweł Brożek, Arek Głowacki, Michał Miśkiewicz np.). To jakaś paranoja.
Smuda mówił, że o przedłużeniu kontraktów będą rozmawiali z piłkarzami w kwietniu. Wersja oficjalna jest taka, że Smuda chce niemal do ostatniej chwili patrzeć jak krto się prezentuje, żeby nie wtopić kasy. Moja wersja jest taka, że nie zapewniliśmy sobie jeszcze gry w pierwszej ósemce, nie wiemy z kim zagramy u siebie w ostatniej części sezonu i na jakie miejsce w tabeli możemy liczyć. To przekłada się na to, że nie wiemy ile pieniędzy zarobimy do końca sezonu, a bez tego nie możemy ryzykować żadnych poważniejszych propozycji.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
krk23
Junior Member

Od: 01.2014

Stary 03.02.2014, 15:20
Jak Wisła wróci z Turcji to będzie testowała bramkarza ze Skry Częstochowa, który teraz przebywa w naszych rezerwach. Czy ktoś może widział grę tego gościa?
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.02.2014, 12:49
W zasadzie nie wiem, czy to się nadaje do polityki transferowej, czy do plotek , ale mam nadzieję, że jednak coś jest na rzeczy.

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...placowych.html
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 04.02.2014, 13:45
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ko_wtedy_.html. I znowu Smuda swoje a Bednarz swoje...
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.02.2014, 14:50
To sie juz robi nudne. Bednarz nawet jakby wszystkich sprzedal to by pieprzyl, ze pozyskamy kogos jak kogos sprzedamy. Sprzedajemy, inni odchodza za darmo, a co okienko ta sama gadka. Sprzedajmy Bednarza.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 04.02.2014, 15:04
Miałem napisać to samo co mój przedmówca. Powiedzieli jasno: nie ma kasy na transfery. Ale nie może tak być trener swoje a prezes swoje. Wkurza to strasznie.
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Stary 04.02.2014, 16:39
Bednarz woli zachować się spokojnie i nie przesadzać z emocjami jak powie "możliwe transfery", a Smuda mówi to co słyszy, widzi i posmakuje od innych więc i ten i ten mają rację

Smuda by nie powiedział, że transferów nie będzie po spotkaniu z Cupiałem i Kapką...gdyby od poczatku Cupiał nie chciał dać grosza na transfery to by w bawełnę nie owijał
Ostatnio edytowane przez stalsanok1946 : 04.02.2014 o godz. 16:46.
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów