|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Dudka brzmi bardzo rozsądnie, bo mamy jednego defensywnego pomocnika w kadrze i w dodatku wydaje się on być najsłabszym ogniwem pierwszej jedenastki - tak, nasza gra ze Stjepanoviciem wygląda lepiej niż bez niego, ale przede wszystkim dlatego, że żaden inny piłkarz w naszej kadrze nie potrafi grać na tej kluczowej pozycji. Ponadto Dudka mógłby asekurować nam inne pozycje w tyłach, gdzie nagle zaczęły pojawiać się braki. Wyglądałoby na to, że to świetny ruch, ale jest jedno ale.
Jak w tym momencie Dudka prezentuje się pod względem fizycznym i zdrowotnym? Niby nie jest tak, że spędził rok na bezrobociu, ale ostatni okres w jego karierze był naprawdę słaby, a wszystko zaczęło się od poważnej kontuzji, która wlekła się nadspodziewanie długo. Pokładanie zbyt dużych nadziei w tym piłkarzu może być zgubne. Co do samej postaci Dudki i jego przeszłości. Nigdy Wiślaka w nim nie widziałem, nie podobało mi się jego zachowanie przed odejściem z klubu, ale że zawsze patrzyłem na niego jak na najemnika, to i nie żywię do niego większej urazy. Po prostu nigdy nie przypominam sobie, żeby deklarował swoje wielkie oddanie klubowi, wręcz przeciwnie, zawsze mówił, że chce wykorzystać Wisłę jako odskocznię, więc nie czułem się oszukany, kiedy sobie poszedł. Natomiast czysto sportowo to był naprawdę dobry grajek, szczególnie obiecująco prezentował się po przestawieniu na defensywnego pomocnika, bo jak na obrońcę to za mało miał atutów czysto fizycznych - ani szczególnie wysoki, ani szczególnie szybki, ani szczególnie zwrotny. Ja lubię defensorów twardych, ale piłkarsko możliwie eleganckich - jak Głowacki czy Cleber - A Dudka to jednak w pierwszej kolejności siła. Co nie zmienia faktu, że jeżeli nadaje się do gry w piłkę, to nadaje się do Wisły. Kadrowych kłopotów bogactwa nie mamy, a wbrew temu, co się niektórym wydaje, poziom też nie jest za wysoki. Co do odejścia Chaveza, to troszeczkę niepokoi mnie szerokość naszej kadry. Mamy kilku zawodników do gry na stoperze, ale żaden nie słynie z dobrego zdrowia, w dodatku tylko Głowacki tak naprawdę coś gwarantuje na tej pozycji. Przesunięcie Bunozy to też pewien problem, bo wliczając Bośniaka mamy czterech bocznych obrońców, przy czym Burliga kartkuje jak szalony, a Brożek od zawsze ma jakieś problemy zdrowotne i czasem nagle wypada z kadry. Jeżeli oddamy Chaveza, to nie wiem, czy Dudka to dość, żeby załatać kadrową dziurę. Co do samego Chaveza, to nigdy nie przepadałem za wystawianiem go na boisku. Fatalnie operuje piłką, co sprawia, że granie ataku pozycyjnego jest niemal niemożliwe. Przegranie przez obronę przestaje wchodzić w grę, bo piłka przez Chaveza przechodzi trzy razy dłużej niż powinna. W rozbijaniu akcji jest nawet skuteczny, choć bardziej ze względu na działanie siła x przemoc niż na faktyczne umiejętności jak czytanie gry czy technika interwencji. Zastanawiam się czy sam Chavez będzie chciał przed mundialem zmieniać otoczenie i to na tak egzotyczne, ale pieniążki na pewno by się nam przydały.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 01.02.2014 o godz. 12:51.
![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dudka kojarzy mi się głównie z meczem z Blackburn. Jeden z niewielu moich meczów na Reymonta, super atmosfera, ale ten błąd Dudki... :/
Niech go biorą i sprzedają Chaveza, Smuda i tak za nim nie przepada szczególnie. ![]()
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
hah, no tak, przeciez wtedy własnie powstała słynna obroną na "Dudkę" tudziez "spiocha"
Ale tak jak pisza wyzej, gdzie jest napadzior albo chociaz jedna piata napadziora? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
albo dudu goal-machine. moze cos mu sie tylko w trybikach zacielo, no panowie. on i beto beda kosztowac grosze, a jak sie odbuduja u Smudy to atak jak za pieknych czasow z Frankiem i Zurawiem na szpicy.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Jak się Smuda uprze to Szewczyk będzie zmieniał Brożka ewentualnie Klarić, który ponoć jest lepszy od polskich rówieśników. No ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. Serio to potrzebny jest napastnik na teraz. Sam Paweł nie wystarczy, nawet jak daj mu Panie Boże zdrowie zagra bez kontuzji, to kiedyś przyjdą dwie-trzy słabsze kolejki i noga może zadrżeć. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Szczerze mówiac to tez niewidze ataku gdyby Broziowi cos sie stalo.Tu nie ma co liczyc tylko na niego,trzeba koniecznie jesze kogos sprowadzic poki zostalo te 2 tygodnie.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lechia czasem nam sprzed nosa nie sprzatnela tego 25 latka, co go wzieli na wypozyczenie? Temat ucichl, a bracia z Trojmiasta zrobili zaciag (Stolarski i z tego, co slyszalem to Iwan jako scout).
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Ten 25 latek od Żurawia to już martwa sprawa?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ciekawe...Dudka to kolejny zawodnik który chce wrócić pod skrzydła "dyzmy" Smudy w nadzeji na odbudowanie się. To w końcu jak z tym Smudą jest - trenuje źle (jak twierdzi Weszło i części kibiców), czy dobrze - jak twierdzi większość zawodników?
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
@Oldpara odpowiedź narzuca się sama, choć chyba nie można stwierdzić jednoznacznie, że "źle" lub "dobrze". Jednym pewnie odpowiada, a innym nie. Ważne, że jego treningi przynoszą efekty, co było widać w rundzie jesiennej chociażby.
A co do Dudki, to chętnie bym go widziała w Wiśle. Mam nadzieję, że to wypali i nie rozbije się o kasę... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Patrząc na to jak grała reprezentacja za Smudy a jak teraz to chyba jednak dobrze. Nasza gra miała wtedy wiele mankamentów ale przynajmniej chłopaki walczyli, nie było odstawiania nogi, a teraz? ostatnich meczów el MŚ to nie dało się oglądać, zero woli walki.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Maciek Żurawski to coś teraz w politykę się zaangażował i boję się, że może mu zabraknąć czasu na poszukiwania lub negocjacje z już znalezionym napastnikiem
. Oby jednak kogoś chociaż podobnego do napastnika udało się pozyskać ponieważ to trochę śmiesznie wygląda jak w naszej kadrze jest tylko jeden pełnowartościowy napadzior. Jakby tego było mało to nie prowadzimy (podobno) żadnych negocjacji z Pawłem, a kontakt wygasa "lada dzień". Denerwuje mnie takie podejście do sprawy. Najpierw teksty o kilku (bodaj 3) okienkach transferowych na budowę eksportowej Wisły, a w rzeczywistości nie przedłużenie kontraktu z tymi, których udało się odbudować lub wykreować (Paweł Brożek, Arek Głowacki, Michał Miśkiewicz np.). To jakaś paranoja. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dudka byłby niezłym wzmocnieniem biorąc pod uwagę jego doświadczenie i umiejętności piłkarskie, a że w kadrze u Smudy zawsze miał pewne miejsce, można się spodziewać, że nie będzie siedział na ławce...nie narzekałbym na jego przygotowanie, Smuda zrobił z Brożka w ciągu dwóch tygodni najlepszego napastnika ligi... tylko jaką rolę miałby ewentualnie dla niego ? ŚO czy DP? na DP wydawał się solidniejszy, a że gramy jednym def, pomocnikiem to chyba time to say goodbye dla Macedończyka... jeżeli Wiśle uda się pozyskać Dudkę, to z pewnością będzie można nas nazwać królem zimowego polowania.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2014
Offline |
|
|
Jak Wisła wróci z Turcji to będzie testowała bramkarza ze Skry Częstochowa, który teraz przebywa w naszych rezerwach. Czy ktoś może widział grę tego gościa?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
W zasadzie nie wiem, czy to się nadaje do polityki transferowej, czy do plotek , ale mam nadzieję, że jednak coś jest na rzeczy.
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...placowych.html ![]()
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".
BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ko_wtedy_.html. I znowu Smuda swoje a Bednarz swoje...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
To sie juz robi nudne. Bednarz nawet jakby wszystkich sprzedal to by pieprzyl, ze pozyskamy kogos jak kogos sprzedamy. Sprzedajemy, inni odchodza za darmo, a co okienko ta sama gadka. Sprzedajmy Bednarza.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Miałem napisać to samo co mój przedmówca. Powiedzieli jasno: nie ma kasy na transfery. Ale nie może tak być trener swoje a prezes swoje. Wkurza to strasznie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bednarz woli zachować się spokojnie i nie przesadzać z emocjami jak powie "możliwe transfery", a Smuda mówi to co słyszy, widzi i posmakuje od innych więc i ten i ten mają rację
Smuda by nie powiedział, że transferów nie będzie po spotkaniu z Cupiałem i Kapką...gdyby od poczatku Cupiał nie chciał dać grosza na transfery to by w bawełnę nie owijał
Ostatnio edytowane przez stalsanok1946 : 04.02.2014 o godz. 16:46.
![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|