|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Inne nazwiska raczej nie przychodzą mi do głowy w tym kontekście. Edit: Drugie nazwisko to Zieńczuk. Cała reszta albo nie zasługuje by mówić o wielkim powrocie, albo to absolutne sci-fi jak Melikson, Marcelo, Uche czy nawet Diaz (podstawowy piłkarz FSV Mainz) i Kirm.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 31.01.2014 o godz. 00:39.
![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Źle się wyraziłem, oczywiście chodziło mi o propozycję Meliksona. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Meliksona to każdy kibic o zdrowych zmysłach przyjąłby z pocałowaniem ręki niezależnie od liczby pomocników w zespole.
Jak nadarzy się okazja zatrudnienia dobrego zawodnika, to jestem zdania że trzeba brać, nie ważne na jakiej gra pozycji. Oczywiście, priorytetem jest napastnik i defensywny pomocnik, ale powiedz szczerze - teoretycznie - pogardziłbyś takim Meliksonem? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Panie Boże spraw by tym zawodnikiem był Junior Diaz
![]() to pisałem ja Franciszek, siedząć razem z Grzesiem Wójtowiczem obalając kolejną małpeczkę i pisząc głupie posty na jakimś tyłiterze z ameryki ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
A może chodzi o Nuneza, Alvareza, Siwakowa albo Czikosza?
![]() |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Śmiem się nie zgodzić z tymi zmysłami a przynajmniej zdrowymi. ![]() Szczerze - pogardziłbym i gardził całą noc do rana jakby się to spełniło. Pomijając kwestie nie piłkarskie to gwiazdka która strzela focha i przestaje grać bo szuka nowego klubu niech spier...... ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panowie ,równie dobrze może być to come back kogos do zarządu klubu.....
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Ale to pewnie i tak nie o niego chodzi. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Przeciez mamy Chaveza, ktory ma przed soba "mundial" wiec mysle, ze bedzie w dobrej formie wiec po co tracic kase na wypozyczenie Marcelo ?
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
powrót tak udany jak Brożka. Czyli chodzi o zawodnika który dobrze sie w naszej drużynie prezentował, a za granicą mu nie wyszło. Hmmm Melikson nie wiem czy pasuje do taktyk Smudy.
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Jak macie jakieś info to dajcie linka, bo potem człowiek ryje przez cały internet i się okazuje, że wprowadzacie ludzi w błąd. Gdzie jest ten link o powrocie zawodnika do Wisły?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zapewne Dariusz Dudka. I pewnie jako stoper by był ustawiany albo walczył będzie z Ostoją. Dwóch DM w kadrze to dużo?
Ostatnio edytowane przez hunter : 31.01.2014 o godz. 10:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Po tym jak jakimś cudem udało nam się zakontraktować Stilicia, większość już całkowicie odleciała. Tłum krzyczy Melikson! Dobre żarty.
Jak już tak żartujemy, to obstawiam wznowienie kariery Tomka Frankowskiego. Potrzebujemy napadziora! I będzie. Franek był widziany na otwarciu bazy treningowej w Myślenicach. Więc może być coś na rzeczy... Ja nie mogę.... Hmm.. może Kuba Błaszczykowski w ramach rehabilitacji i powrotu do formy po kontuzji?
Ostatnio edytowane przez MłodePokolenie : 31.01.2014 o godz. 10:39.
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Odstawcie te prochy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Rozmywacie temat tymi żartami.
Realistycznie patrząc to rzeczywiście ten Darek Dudka wydaje się być pewniakiem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Po jakim newsie wybuchla ta dyskusja na temat domniemanego transferu/poworotu? Pytam poważnie bo tez chciałbym usnuć jakieś teorie spiskowe
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No raczej tak,wygląda na to,że Ty nie umiesz wyjaśnić....
Jezeli przupuszczenia padały też w kierunku sztabu szkoleniowego,to czemu nie zarządu? Porównanie transferu Brożka ,może byc tu metaforą.... O ile w ogóle..... Powód: Dopisek
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 31.01.2014 o godz. 11:21.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
Po wpisie Święcickiego o bliskim wielkim powrocie do nas.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
tutaj macie link:
wg niego powrót na dniach, na 99% https://twitter.com/matiswiecicki/st...87858779906048 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
||
Czyli Dudka też odpada Pamiętam np. taki mecz z Lechem. Sędzia bardzo chciał Dudkę oszczędzić, ale Dudka robił wszystko żeby dostać czerwień i zademonstrować niezadowolenie, że go nie opylono jak była oferta.
Brak zwrotności, kartki, fatalne operowanie piłką. Ja się Chaveza boję wystawiać. ![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2013
Offline |
|
|
Bunoza podobno nie odchodzi w tym okienku transferowym ...
Na jego profilu na fb można znaleźć |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
https://www.facebook.com/pages/Gorda...66933616663769
opublikował tylko artykuł w gazecie ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Danijel Klarić ma się związać z Wisłą Kraków półroczną umową z możliwością przedłużenia o cztery lata.
"Ostatnio Wisła nie mogła dogadać się z poprzednim klubem Klarcia - Admirą Wacker w sprawie ekwiwalentu. Jednak kluby zawarły bardzo ciekawy kompromis - za pierwsze półrocze >>Biała Gwiazda<< zapłaci za niego 5000 euro. Jeśli Wisła skorzysta z przedłużenia umowy, będzie musiała zapłacić resztę pieniędzy" - informuje Paweł Pyszkiewicz z ePilka.pl. Klarić trenuje z Wisłą od kilkunastu tygodni, a umowę powinien podpisać w piątek. 19-letni Chorwat ma grać z numerem 99 i być może będzie alternatywą dla napastnika Pawła Brożka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
- piszą, że zostaje w Wiśle do lata, kiedy "dobiegnie końca jego czteroletni epizod w renomowanym polskim pierwszoligowcu" - wykazuje cichą nadzieję na mistrza i chce mieć miejsce w składzie - mówi, iż jest zainteresowanie klubów belgijskich, ale nie ma konkretnych ofert - uważa, że miał dobre pół sezonu, ale to teraz nieistotne, bo trzeba się skupić żeby drugie pół też takie było - mówi, że chcą awansować do pucharów, a i zdobycie mistrza jest możliwe - twierdzi, iż zakontraktowanie Stilicia to świetny ruch, ma renomę w Polsce i jego transfer to tutaj hit oraz na pewno pomoże w walce w drugiej części sezonu |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Dudka wydaje się najbardziej prawdopodobną opcją, ale... Warto moim zdaniem skupić się w tym przypadku na znaczeniu słowa "wielki". W przypadku pismaków bywa, że z dużej chmury pada mały deszcz. Jeżeli jednak chodzi o użycie przez tego dziennikarza słowa "wielki" w odniesieniu do powrotu kogoś do Wisły może, to oznaczać, iż nie miał wcale na myśli Dudki. Darek wcale się jakoś tak specjalnie dla Wisły nie zasłużył. W ciągu gry dla naszego zespołu zdobył tylko i aż jedno mistrzostwo. Poza tym jakoś nigdy nie był jakąś wyróżniającą się postacią. Owszem, był etatowym reprezentantem Polski, ale przez klub przewinęło się przez dziesiątki lat wiele takich postaci jak on, których nawet nie pamiętamy. Mam swoją osobistą teorię o kogo może chodzić. Zaryzykuję i napiszę to: Kalu Uche. Jest to o tyle możliwe z kilku powodów:
* Uche grający obecnie w Katarze chce stamtąd odejść, co prawda mówiło się ostatnio o zainteresowaniu Tranbzonsporu jego osobą, ale Turcy podobno znaleźli już kogoś innego * jak każdy z zawodników zagranicznych Kalu ma pewnie w perspektywie wyjazd na MŚ 2014 przychodząc do T-ME w Nigerii pewnie byłoby o tym głośno i grając dobrze mógłby liczyć na powrót do reprezentacji * sam Kalu w jednym z wywiadów kilka miesięcy temu mówił, że chciałby pograć jeszcze kiedyś w Wiśle Pewnie ktoś wspomni o zarobkach. Myślę, że Uche wielkich pieniędzy żądał nie będzie. W Katarze po kilku miesiącach gry zawodnik jest ustawiony pod względem finansowym na kilka ładnych lat. Mając na karku 31 lat Uche już raczej nie będzie szukał przygód na Zachodzie, więc perspektywa gry w Wiśle nie byłaby dla niego taka głupia jak się wydaje. ![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|