The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PP2A
Junior Member

Od: 06.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.01.2014, 23:50
Tu nie chodzi Stricte o pomocników, lecz o graczy którzy przy wąskiej kadrze jaką obecnie mamy, mogą/potrafią zagrać na kilku pozycjach.

Dudka ok, tylko co z tym napastnikiem którego Żuraw nam załatwia ?
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 30.01.2014, 23:50
Ludzie o czym wy piszecie ..
Andy Rios ? facet który dopiero przeszedł za ponad 3 miliony euro do innego klubu ?
Melikson ? podstawowy, uznawany za jednego z najlepszych zawodnikow klubu francuzkiej ekstraklasy ?

chodzi o Dudkę, i wg mnie będzie przymierzany na ŚO
Odpowiedz cytując
PP2A
Junior Member

Od: 06.2013

Stary 30.01.2014, 23:54
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
Ludzie o czym wy piszecie ..
Andy Rios ? facet który dopiero przeszedł za ponad 3 miliony euro do innego klubu ?
Melikson ? podstawowy, uznawany za jednego z najlepszych zawodnikow klubu francuzkiej ekstraklasy ?

chodzi o Dudkę, i wg mnie będzie przymierzany na ŚO

Pamiętam że miał gdzieś przejść tylko nie byłem pewny czy do tego transferu doszło.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 31.01.2014, 00:12
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Wam się chyba w głowie przewraca. Ilu mamy mieć tych pomocników? 3/4 kadry?

A Brożek dalej sam.. A nie przepraszam z Klariciem.
Mam nadzieję, że niw mówisz o Dudce. Def. pomocnik to w tym momencie pozycja, na której zawodnik pierwszego wyboru jest najsłabszy. Wobec niedyspozycji Jovanovicia, odejścia Stolarskiego, urazów dokuczających Bunozie i Brożkowi, a także szklanego zdrowia Czekaja i Urygi, czy faktu, że Guerrier gra u nas nie na obronie, nawet nie w pomocy, a raczej w ataku, nie możemy narzekać na nadmiar opcji w defensywie. A trzeba pamiętać, że są przeciez kartki. Jeżeli Dudka nadaje się do grania w piłkę po tych wszystkich urazach i przerwach w regularnej grze, to jest dla nas remedium na bardzo wiele problemów.

Inne nazwiska raczej nie przychodzą mi do głowy w tym kontekście.

Edit: Drugie nazwisko to Zieńczuk. Cała reszta albo nie zasługuje by mówić o wielkim powrocie, albo to absolutne sci-fi jak Melikson, Marcelo, Uche czy nawet Diaz (podstawowy piłkarz FSV Mainz) i Kirm.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 31.01.2014 o godz. 00:39.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 31.01.2014, 00:24
Wam się chyba w głowie przewraca. Ilu mamy mieć tych pomocników? 3/4 kadry?

A Brożek dalej sam.. A nie przepraszam z Klariciem.

Źle się wyraziłem, oczywiście chodziło mi o propozycję Meliksona.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 31.01.2014, 00:33
Źle się wyraziłem, oczywiście chodziło mi o propozycję Meliksona.
Meliksona to każdy kibic o zdrowych zmysłach przyjąłby z pocałowaniem ręki niezależnie od liczby pomocników w zespole.

Jak nadarzy się okazja zatrudnienia dobrego zawodnika, to jestem zdania że trzeba brać, nie ważne na jakiej gra pozycji. Oczywiście, priorytetem jest napastnik i defensywny pomocnik, ale powiedz szczerze - teoretycznie - pogardziłbyś takim Meliksonem?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.01.2014, 00:35
Panie Boże spraw by tym zawodnikiem był Junior Diaz

to pisałem ja Franciszek, siedząć razem z Grzesiem Wójtowiczem obalając kolejną małpeczkę i pisząc głupie posty na jakimś tyłiterze z ameryki
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Eraziel
Junior Member

Od: 11.2013

Stary 31.01.2014, 02:06
A może chodzi o Nuneza, Alvareza, Siwakowa albo Czikosza?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 31.01.2014, 06:45
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Meliksona to każdy kibic o zdrowych zmysłach przyjąłby z pocałowaniem ręki niezależnie od liczby pomocników w zespole.

Jak nadarzy się okazja zatrudnienia dobrego zawodnika, to jestem zdania że trzeba brać, nie ważne na jakiej gra pozycji. Oczywiście, priorytetem jest napastnik i defensywny pomocnik, ale powiedz szczerze - teoretycznie - pogardziłbyś takim Meliksonem?

Śmiem się nie zgodzić z tymi zmysłami a przynajmniej zdrowymi.

Szczerze - pogardziłbym i gardził całą noc do rana jakby się to spełniło. Pomijając kwestie nie piłkarskie to gwiazdka która strzela focha i przestaje grać bo szuka nowego klubu niech spier......
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 31.01.2014, 09:14
Panowie ,równie dobrze może być to come back kogos do zarządu klubu.....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 31.01.2014, 09:28
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że niw mówisz o Dudce. Def. pomocnik to w tym momencie pozycja, na której zawodnik pierwszego wyboru jest najsłabszy. Wobec niedyspozycji Jovanovicia, odejścia Stolarskiego, urazów dokuczających Bunozie i Brożkowi, a także szklanego zdrowia Czekaja i Urygi, czy faktu, że Guerrier gra u nas nie na obronie, nawet nie w pomocy, a raczej w ataku, nie możemy narzekać na nadmiar opcji w defensywie. A trzeba pamiętać, że są przeciez kartki. Jeżeli Dudka nadaje się do grania w piłkę po tych wszystkich urazach i przerwach w regularnej grze, to jest dla nas remedium na bardzo wiele problemów.

Inne nazwiska raczej nie przychodzą mi do głowy w tym kontekście.

Edit: Drugie nazwisko to Zieńczuk. Cała reszta albo nie zasługuje by mówić o wielkim powrocie, albo to absolutne sci-fi jak Melikson, Marcelo, Uche czy nawet Diaz (podstawowy piłkarz FSV Mainz) i Kirm.
Marcelo to według mnie nie jest takie całkowite sci-fi. W Hannoverze gra beznadziejne, wybierany do najgorszych jedenastek ligi, czołówka rankingów na najgorszy transfer w Bundeslidze. Wiadomo, że w grę wchodziłoby tylko wypożyczenie na odbudowanie (szczególnie pewności siebie), ale wobec problemów Jovanovica na pół roku byłby jak znalazł.

Ale to pewnie i tak nie o niego chodzi.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 31.01.2014, 09:50
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Panowie ,równie dobrze może być to come back kogos do zarządu klubu.....

A umiesz czytać dokładnie i ze zrozumieniem?.....
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.01.2014, 09:53
Przeciez mamy Chaveza, ktory ma przed soba "mundial" wiec mysle, ze bedzie w dobrej formie wiec po co tracic kase na wypozyczenie Marcelo ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 31.01.2014, 10:27
powrót tak udany jak Brożka. Czyli chodzi o zawodnika który dobrze sie w naszej drużynie prezentował, a za granicą mu nie wyszło. Hmmm Melikson nie wiem czy pasuje do taktyk Smudy.
Odpowiedz cytując
pietre
Banita

Od: 12.2011

Stary 31.01.2014, 10:34
Jak macie jakieś info to dajcie linka, bo potem człowiek ryje przez cały internet i się okazuje, że wprowadzacie ludzi w błąd. Gdzie jest ten link o powrocie zawodnika do Wisły?
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.01.2014, 10:36
Zapewne Dariusz Dudka. I pewnie jako stoper by był ustawiany albo walczył będzie z Ostoją. Dwóch DM w kadrze to dużo?
Ostatnio edytowane przez hunter : 31.01.2014 o godz. 10:38.
Odpowiedz cytując
MłodePokolenie
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 31.01.2014, 10:36
Po tym jak jakimś cudem udało nam się zakontraktować Stilicia, większość już całkowicie odleciała. Tłum krzyczy Melikson! Dobre żarty.

Jak już tak żartujemy, to obstawiam wznowienie kariery Tomka Frankowskiego. Potrzebujemy napadziora! I będzie.
Franek był widziany na otwarciu bazy treningowej w Myślenicach. Więc może być coś na rzeczy...

Ja nie mogę....

Hmm.. może Kuba Błaszczykowski w ramach rehabilitacji i powrotu do formy po kontuzji?
Ostatnio edytowane przez MłodePokolenie : 31.01.2014 o godz. 10:39.
Odpowiedz cytując
pietre
Banita

Od: 12.2011

Stary 31.01.2014, 10:39
Odstawcie te prochy
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 31.01.2014, 11:04
Rozmywacie temat tymi żartami.

Realistycznie patrząc to rzeczywiście ten Darek Dudka wydaje się być pewniakiem.
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 31.01.2014, 11:11
Po jakim newsie wybuchla ta dyskusja na temat domniemanego transferu/poworotu? Pytam poważnie bo tez chciałbym usnuć jakieś teorie spiskowe
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 31.01.2014, 11:16
wislak2214 napisał(a):Wyświetl post
A umiesz czytać dokładnie i ze zrozumieniem?.....
No raczej tak,wygląda na to,że Ty nie umiesz wyjaśnić....
Jezeli przupuszczenia padały też w kierunku sztabu szkoleniowego,to czemu nie zarządu?
Porównanie transferu Brożka ,może byc tu metaforą....

O ile w ogóle.....
Powód: Dopisek
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 31.01.2014 o godz. 11:21.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Arsenal
Member

Od: 03.2012

Stary 31.01.2014, 11:19
Po wpisie Święcickiego o bliskim wielkim powrocie do nas.
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 31.01.2014, 12:01
tutaj macie link:

wg niego powrót na dniach, na 99%

https://twitter.com/matiswiecicki/st...87858779906048
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 31.01.2014, 12:17
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Śmiem się nie zgodzić z tymi zmysłami a przynajmniej zdrowymi.

Szczerze - pogardziłbym i gardził całą noc do rana jakby się to spełniło. Pomijając kwestie nie piłkarskie to gwiazdka która strzela focha i przestaje grać bo szuka nowego klubu niech spier......
Hm... Czyli Dudka też odpada Pamiętam np. taki mecz z Lechem. Sędzia bardzo chciał Dudkę oszczędzić, ale Dudka robił wszystko żeby dostać czerwień i zademonstrować niezadowolenie, że go nie opylono jak była oferta.

mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Marcelo to według mnie nie jest takie całkowite sci-fi. W Hannoverze gra beznadziejne, wybierany do najgorszych jedenastek ligi, czołówka rankingów na najgorszy transfer w Bundeslidze. Wiadomo, że w grę wchodziłoby tylko wypożyczenie na odbudowanie (szczególnie pewności siebie), ale wobec problemów Jovanovica na pół roku byłby jak znalazł.

Ale to pewnie i tak nie o niego chodzi.
Marcelo może być nazywany najgorszym transferem rundy, ale grał i gra nadal. Za ostatni mecz zebrał nawet przyzwoite noty - 2,6 na Transfermarkt, 3 u Bilda i 3,5 na Kickerze, co i tak jest progresem w stosunku do 5 i 5,5, które przeważnie dostawał. No i reszta defensywy dostała podobne noty za ostatni mecz, więc nie odstawał.

dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Przeciez mamy Chaveza, ktory ma przed soba "mundial" wiec mysle, ze bedzie w dobrej formie wiec po co tracic kase na wypozyczenie Marcelo ?
Brak zwrotności, kartki, fatalne operowanie piłką. Ja się Chaveza boję wystawiać.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
nairda116
Senior Member

Od: 12.2013

Stary 31.01.2014, 12:20
Bunoza podobno nie odchodzi w tym okienku transferowym ...
Na jego profilu na fb można znaleźć
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.01.2014, 12:35
https://www.facebook.com/pages/Gorda...66933616663769
opublikował tylko artykuł w gazecie
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 31.01.2014, 12:36
Uran235 napisał(a):Wyświetl post

Brak zwrotności, kartki, fatalne operowanie piłką. Ja się Chaveza boję wystawiać.

No to mamy w końcu osobę decyzyjną na forum. Mam pytanie, jakim systemem wyjdziemy na pierwszy mecz po przerwie zimowej?
Odpowiedz cytując
zig
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.01.2014, 12:47
Danijel Klarić ma się związać z Wisłą Kraków półroczną umową z możliwością przedłużenia o cztery lata.
"Ostatnio Wisła nie mogła dogadać się z poprzednim klubem Klarcia - Admirą Wacker w sprawie ekwiwalentu. Jednak kluby zawarły bardzo ciekawy kompromis - za pierwsze półrocze >>Biała Gwiazda<< zapłaci za niego 5000 euro. Jeśli Wisła skorzysta z przedłużenia umowy, będzie musiała zapłacić resztę pieniędzy" - informuje Paweł Pyszkiewicz z ePilka.pl.
Klarić trenuje z Wisłą od kilkunastu tygodni, a umowę powinien podpisać w piątek. 19-letni Chorwat ma grać z numerem 99 i być może będzie alternatywą dla napastnika Pawła Brożka.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 31.01.2014, 13:04
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
https://www.facebook.com/pages/Gorda...66933616663769
opublikował tylko artykuł w gazecie
W którym:
- piszą, że zostaje w Wiśle do lata, kiedy "dobiegnie końca jego czteroletni epizod w renomowanym polskim pierwszoligowcu"
- wykazuje cichą nadzieję na mistrza i chce mieć miejsce w składzie
- mówi, iż jest zainteresowanie klubów belgijskich, ale nie ma konkretnych ofert
- uważa, że miał dobre pół sezonu, ale to teraz nieistotne, bo trzeba się skupić żeby drugie pół też takie było
- mówi, że chcą awansować do pucharów, a i zdobycie mistrza jest możliwe
- twierdzi, iż zakontraktowanie Stilicia to świetny ruch, ma renomę w Polsce i jego transfer to tutaj hit oraz na pewno pomoże w walce w drugiej części sezonu
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 31.01.2014, 13:55
Dudka wydaje się najbardziej prawdopodobną opcją, ale... Warto moim zdaniem skupić się w tym przypadku na znaczeniu słowa "wielki". W przypadku pismaków bywa, że z dużej chmury pada mały deszcz. Jeżeli jednak chodzi o użycie przez tego dziennikarza słowa "wielki" w odniesieniu do powrotu kogoś do Wisły może, to oznaczać, iż nie miał wcale na myśli Dudki. Darek wcale się jakoś tak specjalnie dla Wisły nie zasłużył. W ciągu gry dla naszego zespołu zdobył tylko i aż jedno mistrzostwo. Poza tym jakoś nigdy nie był jakąś wyróżniającą się postacią. Owszem, był etatowym reprezentantem Polski, ale przez klub przewinęło się przez dziesiątki lat wiele takich postaci jak on, których nawet nie pamiętamy. Mam swoją osobistą teorię o kogo może chodzić. Zaryzykuję i napiszę to: Kalu Uche. Jest to o tyle możliwe z kilku powodów:
* Uche grający obecnie w Katarze chce stamtąd odejść, co prawda mówiło się ostatnio o zainteresowaniu Tranbzonsporu jego osobą, ale Turcy podobno znaleźli już kogoś innego
* jak każdy z zawodników zagranicznych Kalu ma pewnie w perspektywie wyjazd na MŚ 2014 przychodząc do T-ME w Nigerii pewnie byłoby o tym głośno i grając dobrze mógłby liczyć na powrót do reprezentacji
* sam Kalu w jednym z wywiadów kilka miesięcy temu mówił, że chciałby pograć jeszcze kiedyś w Wiśle

Pewnie ktoś wspomni o zarobkach. Myślę, że Uche wielkich pieniędzy żądał nie będzie. W Katarze po kilku miesiącach gry zawodnik jest ustawiony pod względem finansowym na kilka ładnych lat. Mając na karku 31 lat Uche już raczej nie będzie szukał przygód na Zachodzie, więc perspektywa gry w Wiśle nie byłaby dla niego taka głupia jak się wydaje.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów