The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.05.2010, 17:11
Widzieliście kogo wziął sobie za sztab honorowy Komorowski ? Wałęsa, Bartoszewski i Mazowiecki. Jeszcze tylko Michnik i Jaruzelski i możemy budować nową,silną,niepodległą,suwerenną Polskę.

Komorowski zaczyna czuć oddech Kaczyńskiego na ,,sondażowych plecach,, . Więc próbuje złapać niezdecydowanych na ,, wielkie,, nazwiska popierające jego kandydaturę. Szkoda tylko, że nie są to naprawdę wielkie nazwiska bo ja widzę tylko 3 panów bez wykształcenia z wątpliwymi,kłamliwymi życiorysami i moralnością.

Sprawa następna :

,,Wcześniej minister sprawiedliwości Krzysztof Kwiatkowski poprosił Prokuratora Generalnego Andrzeja Seremeta, aby podczas wizyty w Moskwie zwrócił się o ponowne przeszukanie i zabezpieczenie miejsca katastrofy pod Smoleńskiem - poinformował resort sprawiedliwości.,, Polskie niezależne śledztwo. Szkoda słów.
Ostatnio edytowane przez harimata : 05.05.2010 o godz. 17:17.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 05.05.2010, 17:17
Już za sam udział Bartoszewskiego w Powstaniu Warszawskim powinieneś mieć do Niego szacunek. Niezależnie jaką opcję popiera obecnie. Jak przyrównujesz Bartoszewskiego do Jaruzelskiego to gratuluję poczucia humoru.
Ale jak widać, patriotyzm również jest wybiórczy...i zależny od "potrzeb".

Też stoję po stronie prawdziwej Solidarności, a nie tej solidarności mieszającej się w politykę. Co zresztą sam Jan Paweł II podczas pielgrzymki do Polski im wypomniał.
Ostatnio edytowane przez Proud : 05.05.2010 o godz. 17:35.
MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Stary 05.05.2010, 18:14
harimata napisał(a):Wyświetl post
Widzieliście kogo wziął sobie za sztab honorowy Komorowski ? Wałęsa, Bartoszewski i Mazowiecki. Jeszcze tylko Michnik i Jaruzelski i możemy budować nową,silną,niepodległą,suwerenną Polskę.

Szkoda tylko, że nie są to naprawdę wielkie nazwiska bo ja widzę tylko 3 panów bez wykształcenia z wątpliwymi, kłamliwymi życiorysami i moralnością.
Chyba lekko przegiąłeś...
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 05.05.2010, 18:31
Cóż dorabiania kłów a'la Niesiołowski i jego aktualne "Kaczyński zostanie zmieciony" ciąg dalszy
http://fakty.interia.pl/fakty-dnia/n...-iv-rp,1474409

I ci ludzie chcą bezkonfliktowej i merytorycznej kampanii
harimata
Senior Member

Stary 05.05.2010, 18:34
Proud napisał(a):Wyświetl post
Już za sam udział Bartoszewskiego w Powstaniu Warszawskim powinieneś mieć do Niego szacunek. Niezależnie jaką opcję popiera obecnie. Jak przyrównujesz Bartoszewskiego do Jaruzelskiego to gratuluję poczucia humoru.
Ale jak widać, patriotyzm również jest wybiórczy...i zależny od "potrzeb".

Też stoję po stronie prawdziwej Solidarności, a nie tej solidarności mieszającej się w politykę. Co zresztą sam Jan Paweł II podczas pielgrzymki do Polski im wypomniał.
Jak widzisz nie mam do niego szacunku. I nie ma go nikt u mnie kto chodź raz podniósł rękę na moją ojczyznę i przyczynił się do jej upadku,zniewolenia,poniżenia czy sprzedaniu. Co do działalności Bartoszewskiego podczas hitlerowskiej okupacji istnieje dzisiaj wiele dowodów, że jest sfałszowana i nie tak ,,finezyjna,, jak to profesorek opisuje. Zwolniony z Auschwitz dlatego, że jego siostra wyszła za oficera SS. W Żegocie był szarą myszką (pistoletu nie widział) i dziwnym trafem po jego szybkim awansie cała jego siatka została złapana a nie zamordowana. W końcu praca w radiu to też walka powstańcza. I na koniec dodajmy najważniejsze. Współpracował w jakimś stopniu z władzami PRL w czasach największego stalinizmu. Bo kto w tamtych czasach mógł wydawać książki i wyjeżdżać za granicę ? I jeszcze do tego dochodzi sfałszowanie i kupienie sobie nowej tożsamości bo żydowskiej się wstydził. To wszystko to są fakty poparte dokumentami. Jak chcesz to Cię z nimi zapoznam. I na tej podstawie ten człowiek nie ma u mnie szacunku i nie będzie go miał nigdy.

Nie porównałem ich do Jaruzelskiego a jedynie zestawiłem z nim i trzeba przyznać, że niektóre ich poczynania są bliźniaczo podobne.
Ostatnio edytowane przez harimata : 05.05.2010 o godz. 18:40.
Kod:

robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 05.05.2010, 19:08
Jak widzisz nie mam do niego szacunku. I nie ma go nikt u mnie kto chodź raz podniósł rękę na moją ojczyznę i przyczynił się do jej upadku,zniewolenia,poniżenia czy sprzedaniu. Co do działalności Bartoszewskiego podczas hitlerowskiej okupacji istnieje dzisiaj wiele dowodów, że jest sfałszowana i nie tak ,,finezyjna,, jak to profesorek opisuje. Zwolniony z Auschwitz dlatego, że jego siostra wyszła za oficera SS. W Żegocie był szarą myszką (pistoletu nie widział) i dziwnym trafem po jego szybkim awansie cała jego siatka została złapana a nie zamordowana. W końcu praca w radiu to też walka powstańcza. I na koniec dodajmy najważniejsze. Współpracował w jakimś stopniu z władzami PRL w czasach największego stalinizmu. Bo kto w tamtych czasach mógł wydawać książki i wyjeżdżać za granicę ? I jeszcze do tego dochodzi sfałszowanie i kupienie sobie nowej tożsamości bo żydowskiej się wstydził. To wszystko to są fakty poparte dokumentami. Jak chcesz to Cię z nimi zapoznam. I na tej podstawie ten człowiek nie ma u mnie szacunku i nie będzie go miał nigdy.

Nie porównałem ich do Jaruzelskiego a jedynie zestawiłem z nim i trzeba przyznać, że niektóre ich poczynania są bliźniaczo podobne.

A bardzo Cię proszę podaj mi źródła tych informacji.

aa. co do zakończenia Twojej wypowiedzi "to kto w tych czasach dostawał służbowe mieszkanie, i rolę dla dzieci w kasowym filmie" (wszystko w ten sposób można napisać i każdego podsumować)

Proszę przestań mówić o rzeczach o których nie masz pojęcia. Masz pewne zdanie to go miej, ale nie uogólniaj bo uogólnienia są baaaardzo niesprawiedliwe.
Ostatnio edytowane przez robin hood : 05.05.2010 o godz. 21:48.
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.05.2010, 19:38
Po tekstach o bydle Bartoszewski nie jest z mojej bajki, ale zarzut, ze wspolpracował 'w jakims stopniu z władzami PRL w stalinizme' (oczywiscie bez podania w jakim, z kim, kiedy, gdzie - ot zwykle narzyganie na czlowieka) do człowieka, który siedział na Rakowieckiej 'za przeszłość' jest dla mnie jakas totalna pomyłką.

Siostra wyszła za oficera SS - NO CO TO W OGOLE JEST?
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 05.05.2010, 21:50
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Po tekstach o bydle Bartoszewski nie jest z mojej bajki, ale zarzut, ze wspolpracował 'w jakims stopniu z władzami PRL w stalinizme' (oczywiscie bez podania w jakim, z kim, kiedy, gdzie - ot zwykle narzyganie na czlowieka) do człowieka, który siedział na Rakowieckiej 'za przeszłość' jest dla mnie jakas totalna pomyłką.

Siostra wyszła za oficera SS - NO CO TO W OGOLE JEST?
Co się dziwisz klasyczne myślenie "ktoś, coś, komuś, kiedyś z pewnego źródła ale nie mogę powiedzieć kto"
harimata
Senior Member

Stary 05.05.2010, 23:09
Tu macie linka jeszcze do Bartoszewskiego http://marucha.wordpress.com/2007/11/28/pytania-na-ktore-profesor-bartoszewski-nie-odpowie/

Źródło znajdźcie sobie sami. Bo takowe istnieje. Poczytajcie coś czasami.

Sprawa druga.

Dzisiaj w internecie natknąłem się na ciekawą książkę.

http://blackblogsheep.salon24.pl/178...ie-smolenskiej

Aż mnie korci aby tą książkę zamówić, mimo że jestem strasznym sceptykiem jeśli chodzi o przepowiednie i inne nostradamusy. Sam nie wiem jak to interpretować.
Kod:

0 22
Senior Member

Stary 05.05.2010, 23:33
Pytania stawiać może kazdy, nawet były pracownik ambasady PRL na Wegrzech i członek kolaborujacego z PZPR Stronnictwa Demokratycznego tylko.. co z tego? Gdzie te motywy o ktorych pisałeś? Gdzie dowód na małżeństwo siostry z ssmanem, gdzie dowody na kolaboracje z polskim stalinizmem, gdzie... eh.

Czytamy, czytamy. Liczmy na to samo. I na jakieś..... ŹRÓDŁA.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.05.2010, 23:58
Faktycznie książka dość przerażająca.... przejrzałem ją pobieżnie i oczywiście jest to kwestia interpretacji, ale za dużo się zgadza...

i tu jeszcze takie cóś:

Cytat:
I jeszcze jedną teorię – też z książki Pola Laska Alefa Sterna. nq str. 102 i 103 jest rozdział pt Demiurg Kreator w ty; rozdziale napisane jest kto stoi za upadkiem samolotum za całą katastrofą – czaszki i kości cwyli skull and bones
jak sie zsumuje wedle zasad kabały 102 i 103 wychodzi 322 – to liczba skull and bones http://en.wikipedia.org/wiki/Skull_and_Bones
rzeczywiscie iluminaci zawsze informują wcześniej ofiary przed swymi planami zgodnie z zasadami etycznymi
na stronie 117 i stronie 103 autor pisze o rozświetlaniu ciemnoty – a więc iluminaci.
A kim do cholery jest ten Alef Stern?to pseudonim rzecz nie ulega dyskusji
http://pl.wikipedia.org/wiki/Alef
alef to jednosc i wola boga – to właśnie chcą nam wmówić iluminaci!!!!
w gematrii daje liczbe 26 czyli 8 a Prezydent zginał 10 04 2010 = 1+4+2+1=8 (sic!)
Od 11 Listopada 1918 do 17 września 1939 – 7616 dni. Od 4 czerwca 1989 do 10 kwietnia 2010 – 7616 dni. Przypadek?
stern oznacza krwawą boginie astarte http://pl.wikipedia.org/wiki/Astarte
Astarte, pod imieniem ‘Athtart (‘ṯtrt) pojawia w tekstach z Ugarit, gdzie razem z boginią Anat wspiera Baala w walce z jego wrogami. Astarte czczono także w Egipcie gdzie jej kult wprowadzili Hyksosi.
Kult Astarte – nazywanej też Królową Niebios (oraz Baala) bardzo rozpowszechnił się także wśród Izraelitów, o czym niejednokrotnie wspomina Biblia. Spotykało się to ze sprzeciwem kapłanów i proroków hebrajskiego boga Jahwe, którzy niekiedy doprowadzali do krwawych starć.
Astarte odbierała cześć pod postacią betyli
betyla to obelisk – obiekt kultu
o budowie takiego monumentu mówi ta książka ;a on być postaziony z gruzji – georgii
i patrzcie co znalazłem http://en.wikipedia.org/wiki/Georgia_Guidestones
sczególnie zwraca uwagę tekst wykuty na tym monumencie w 8 językach (sic!)
Maintain humanity under 500,000,000 in perpetual balance with nature.
Guide reproduction wisely – improving fitness and diversity.
Unite humanity with a living new language.
Rule passion – faith – tradition – and all things with tempered reason.
Protect people and nations with fair laws and just courts.
Let all nations rule internally resolving external disputes in a world court.
Avoid petty laws and useless officials.
Balance personal rights with social duties.
Prize truth – beauty – love – seeking harmony with the infinite.
Be not a cancer on the earth – Leave room for nature – Leave room for nature
Co oznacza
1 utrzy;anie populacji ludzkiej z liczbie 500,000,000 w stałej równowadze z naturą
2 reprodukcja zybranych najlepszych jednostek ludzkich
3 zjednoczenie ludzi i wprowadzenie jednego języka
4 wprowadzenie zasad pasji wiary tradycji a wszystko poprzez kształtowanie nozych charakteroz i nowej tradycji
5 Ochrona prawa osób i narodów do bezstronnego i sprawiedliwego sądu
6 Niech zasady rozwiązywania wszystkie narody wewnętrznych sporów zewnętrznych w sądzie świata.
7 Uniknąć niepotrzebnych przepisów i drobnych urzędników.
8 Równowagi praw osobistych społecznych obowiązków
9 Nagroda prawdę – piękno – miłość – poszukiwanie harmonii z nieskończonością.
10 Nie może być rak na ziemi – Zostaw miejsce dla natury – Zostaw miejsce dla natury
i tak mamy nowy dekalog a alef – oznacza nowy dekalog (sic!)
iluminaci rozpoczęli swoją krucjatę 6 najpierw promuja ho;oseksualiam rozwalanie więzi rodzinnych – aby potem wprowadzić nowy porządek swiata
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
harimata
Senior Member

Stary 06.05.2010, 00:10
Ale pisało w tej książce, że Jarek wybory wygra. Jak to się sprawdzi to gromadzę zapasy na koniec świata
Kod:

sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 06.05.2010, 00:23
Tak jest.
"Krew jego dawne bohatery. A imię jego będzie czterdzieści i cztery".
Jakby ktoś nie złapał: 10 + 4 + 20 +10.

EDIT: to jest gruba ironia. Emotka powinna być, ale zapomniałem.
Ostatnio edytowane przez sandbender : 06.05.2010 o godz. 01:36.
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.05.2010, 01:00
Ale pisało w tej książce, że Jarek wybory wygra. Jak to się sprawdzi to gromadzę zapasy na koniec świata
Jest też o jego samobójstwie Ogólnie jak się w nią zgłębiłem, to może być ciekawa, kilka faktów można podciągnąć, ale jest też dużo czystej fikcji, która się nie sprawdziła.

Jakby ktoś chciał:
http://hotfile.com/dl/40562453/b9bfd92/Ksika.pdf
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
0 22
Senior Member

Stary 06.05.2010, 01:14
sandbender napisał(a):Wyświetl post
Tak jest.
"Krew jego dawne bohatery. A imię jego będzie czterdzieści i cztery".
Jakby ktoś nie złapał: 10 + 4 + 20 +10.
Od końca drugiej wojny światowej do odzyskania niepodległość (według niektórych) lubi to przełomu (według kolejnych i tak dalej) jest 44 lata.

1945-1989. Równie dobrze wiec 44 to może być Wałesa. Może być ktokolwiek inny. Na Piłsudskiego pewnie też się znajdzie jakas gra liczb.

Harimata - jak tam wynajdowanie źródełek?
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 06.05.2010, 01:24
MCDave napisał(a):Wyświetl post

To nie było do mnie ale mam jedną uwagę: Dlaczego zwykły człowiek z filmu Pospieszalskiego jest kim innym, niż zwykły człowiek spod krakowskiej kurii? Uprzedzam, to raczej pytanie retoryczne (do tych którzy napiszą że pod kurią był tłum sterowany przez Róże, lewaków i Bóg jeden wie kogo jeszcze)
Lepiej bym nie odpowiedział, to jest właśnie to co mnie drażni ale też bez przesady - jak u nas jest w publicznej - każdy widzi , ja jedynie skrytykowałem ten program bo mi wolno i mam ku temu powody, natomiast hipokryta był bym gdybym piał o natychmiastowym zwolnieniu jednego czy drugiego.
Stało się i tyle - wojna trwa nadal i będzie trwała i tu przychylam się do stwierdzenia Kurskiego że de facto ta wojna była przyczyną tego co się stało - Kurski nie podaje kto był w niej większym s****ielem bo tego zmierzyć się nie da.Panowie tak popłynęli że w ogóle nie zdawali sobie czym to może grozić.
Raz czy dwa się udało(o czym mogliśmy nie wiedzieć) , za trzecim razem *******nęło - wyobraźmy sobie sytuację co by się działo gdyby pilot zawrócił - wzajemnych oskarżeń nie było by końca.

Tu mądre głowy wypisywały by jakie to Ruskie to mendy bo na pewno można było lądować(taka analogia do odwołania większości wizyt na pogrzebie i napierdalanki na tych co nie przylecieli się kłania).Wielki spisek , może znów jakiś kozak pisowski podał by pilota do prokuratury że jest cykor i nie wykonuje poleceń zwierzchników - chryja by była jak nic i nikt by się nie zająknął że uniknięto olbrzymiej katastrofy.

Z drugiego frontu. - Rządzący zlekceważyli ten lot - chce lecieć , niech se leci - nabrał ekipę...nic nam do tego.Opracować szczegółowe warianty gdy lądowanie było by niemożliwe...mogą lecieć do Moskwy albo do Mińska a że to uniemożliwi dojazd do Katynia...nie nasza sprawa - nie dopuścić do tylu ważnych osób na pokładzie 1 samolotu - ale po co - procedury są zachowane

I mamy efekt - 2 ekipy obrażone śmiertelnie na siebie, bawiące się jak dzieci w piaskownicy tylko do czego to doprowadziło

Sory wolfy że jeszcze Ciebie się czepiam(w nawiązaniu do tego Twojego ataku) ale nie znasz mnie i mógłbyś sobie darować takie podjazdy bo to że tak a nie inaczej komentuje tą teraźniejszość po smoleńską to jedno ale nie stawiaj mnie w jednym szeregu z jakimiś kanaliami , bo autentycznie wstrząsnęła mną ta cała sytuacja - sytuacja gdzie zginęli ludzie nie mojej opcji ,nie mój Prezydent a szczególnie jego i jego żony jest mi cholernie żal.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 06.05.2010 o godz. 01:27.
94 - Allah Akbar!!
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 06.05.2010, 02:11
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Jakby ktoś chciał:
http://hotfile.com/dl/40562453/b9bfd92/Ksika.pdf
Normalnie strach się bać !

Kilkanaście stron dopiero przejrzałem i już takie kruczki :

I ZARAZA ZARAZI

GRA TU UKNUTA RATUNKU UTARG

Ciekawe dlaczego w palindromach autor ukrył swe myśli ?
Myślenie nie boli !
panew
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 06.05.2010, 07:57
0 22 napisał(a):Wyświetl post

Harimata - jak tam wynajdowanie źródełek?
Jak się nie da wyciagnac komuś jakiś papierów to można je wymyslić, lub porównywać nawet do jaruzelskiego.
nigdy nie byłem wielkim zwolenikiem Bartoszewskiego , a od czasu dyplomatołków i "brzydkiej panny" całkiem stracił moje poparcie , lecz za to jak przeszedł przez komune i okupacje należy mu się szacunek

Tylko ja się cały czas zastanawiam w jaki sposób tacy ludzie jak harimata mogą kibicowac Wiśle skoro miała za komuny jako zwierzchnika MSW?
Myjcie owoce zakazane
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 06.05.2010, 09:55
Cytat:
Po smoleńskiej katastrofie naród rosyjski w sposób szczery wyrażał solidarność z Polską. Pod naszą ambasadą w Moskwie płonęły znicze, składano kwiaty. Pokażmy, że i my potrafimy wznieść się nad historyczne podziały. Zróbmy coś dla pojednania - 9 maja o godz. 11 zapalmy znicze na Cmentarzu Żołnierzy Radzieckich przy ul. Karkonoskiej

Akcja nawoływania do wykonania gestu w stronę Rosjan, których ojcowie i dziadkowie zginęli na polskich ziemiach, ogarnia całą Polskę. O palenie zniczy w miejscach ich pochówków apelują politycy: prof. Tomasz Nałęcz, prof. Jerzy Hausner, duchowni: abp Józef Życiński, ks. prof. Wacław Hryniewicz i publicyści: Wacław Radziwinowicz, Adam Szostkiewicz.

My we Wrocławiu mamy gdzie podziękować Rosjanom za wyrazy solidarności okazane w ciężkim dla Polski czasie. W dniu zakończenia II wojny światowej punktualnie o godz. 11 spotkajmy się na Cmentarzu Żołnierzy Radzieckich. Zapalmy znicze. Nie po to, by oddać hołd Armii Czerwonej. Zróbmy to, by pokazać, że tak jak nasi wschodni sąsiedzi jesteśmy ludźmi. Że Rosjanie są naszymi przyjaciółmi, nie wrogami. Że zbezczeszczenie pomnika w Oleśnicy to tylko głupi wybryk chuliganów, a nie wyraz myślenia wszystkich Polaków. Niech historia wreszcie przestanie nas dzielić.
http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3...oarmistom.html

Bez kitu. Komuś zdrowo odbiło.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 06.05.2010 o godz. 09:59.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 06.05.2010, 10:07
Spoko, poczekajmy aż gazeta zacznie nawoływać potomków powstańców w Warszawie i środowiska żydowskie do zapalenia zniczy na grobie Jürgena Stroopa
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.05.2010, 11:23
Zgodnie z obietnica sprawdzam wnikliwie ostatni tydzien i za wszystkie obelgi albo glupie przytyki poleca bany.

do spartana odnosnie Trojki. Wczoraj caly dzien sluchalem i jakiegos wielkiego politycznego wplywu nie odczulem. W tym programie po 3 rozmawiali co ciekawe o sposobie rozmowy pomiedzy Polakami, w tym w internecie. Interesujace wnioski :] Przez cala godzine jednak o polityce bylo moze z 5 sekund. A poza tym sprawy z polityki i jej pogranicza to "nius" o piatym glosie w kokpicie, na szczescie bez komentarza, dyskusja o ustawie o IPN, gdzie prowadzacy dziennikarz nie ukrywal swoich sympatii (bynajmniej nie propisowskich) oraz poranny przeglad prasy, gdzie zacytowano tylko dwa artykuly z wyborczej i Paradowska z Polityki. Zatem jakiegos strasznego upolitycznienia tej stacji wlasciwie nie widac, nie slychac i nie czuc a jedynie wytworzono jakas aure upolitycznienia.

Aha, byl tutaj wklejany tekst o tym ze na pewno za jakis czas pojawi sie "przeciek z czarnych skrzynek" odnosnie piatego glosu. Ma go ktos?

Co do zniczy, pozostaje jeszcze przeprosic Rosjan za Solidarnosc, upadek zelaznej kurtyny, i moze z rozpedu za AK, powstanie warszawskie i Jałtę.

Jeszcze jedno, kilka osob tutaj wypisuje ze gardzi ludzmi, ktorzy pod wplywem katastrofy o 180 stopni zmienili nastawienie do Kaczynskiego. Naprawde znacie takich ludzi? Ja rozmawialem na ten temat przy roznych okazjach mysle ze spokojnie z setka osob. Bardzo roznych, mlodych, starych, wyksztalconych i nie, z prawej i lewej strony. ANI JEDNA z nich nie zmienila zdania o Kaczynskim po jego smierci. Jesli znacie takich ludzi to naprawde jest przykre. Ale mam wrazenie ze takich ludzi nikt nie zna, tylko ze zdziwienia ze okazalo sie iz tak wiele ludzi jest zwyczajnie zasmuconych ze odszedl ich prezydent i wbrew sondazom mial on wieksze poparcie niz mysleli tak jest latwiej sobie pewne rzeczy wytlumaczyc.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 06.05.2010 o godz. 11:44.
WISŁA PANY !!
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 06.05.2010, 11:31
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Ma go ktos?
a czego spodziewasz się usłyszeć?
stewardessy pytającej "kawy czy herbaty?"
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 06.05.2010, 11:53
Krissu napisał(a):Wyświetl post
http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3...oarmistom.html

Bez kitu. Komuś zdrowo odbiło.
Ja proponuję, aby w imię pojednania z narodem rosyjskim znicze dla żołnierzy Armii Czerwonej zapalać co roku 17 września - w końcu to wtedy rozpoczęli "operację wyzwalania" ...

Eh, paranoja ...
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 06.05.2010, 12:05
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
a czego spodziewasz się usłyszeć?
stewardessy pytającej "kawy czy herbaty?"
Chyba chodzi o tekst sugerujący, że zapis się nie pojawi gdyż to mogłoby ujawnić, iż nie kto inny tylko Prezydent znowu wywierał presję i zmuszał do lądowania.

W mediach te sugestie padały często.

Dziś pojawiła się jednak informacja, iż 5 głos nienależący do "ścisłej" załogi samolotu był kobiecy...
Co za pech ! :]
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.05.2010, 12:12
Dokladnie o to chodzilo.Zreszta znalazlem:
http://kataryna.blox.pl/2010/04/Szep...da-wladzy.html

Po przegladniecu tematu pod bany podpadaja Mareq, Watts i robin hood za "czytanie ze zrozumieniem" i inne takie plus pare osob za mniejsze uszczypliwosci.
Wezciez sobie dajcie na wstrzymanie z takimi komentarzami bo nie wnosza nic, a podnosza cisnienie.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 06.05.2010 o godz. 12:25.
WISŁA PANY !!
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.05.2010, 12:39
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Sory wolfy że jeszcze Ciebie się czepiam(w nawiązaniu do tego Twojego ataku) ale nie znasz mnie i mógłbyś sobie darować takie podjazdy bo to że tak a nie inaczej komentuje tą teraźniejszość po smoleńską to jedno ale nie stawiaj mnie w jednym szeregu z jakimiś kanaliami , bo autentycznie wstrząsnęła mną ta cała sytuacja - sytuacja gdzie zginęli ludzie nie mojej opcji ,nie mój Prezydent a szczególnie jego i jego żony jest mi cholernie żal.
Ale jakoś porównania masz bardzo, że się tak wyrażę, "mainstreamowe". Takie żywcem z ulicy Czerskiej wzięte.
W tym wypadku nie obraziłeś zmarłych, tylko dwójkę dziennikarzy, w ramach przepychanek nie tyle nawet światopoglądowych (niech mi ktoś powie, jaki światopogląd realnie reprezentuje PO?), co czysto partyjnych.

orzeu napisał(a):Wyświetl post
Dokladnie o to chodzilo.Zreszta znalazlem:
http://kataryna.blox.pl/2010/04/Szep...da-wladzy.html
"Niesioł" i Wałęsa już spuszczeni z kagańca od jakiegoś czasu, tylko czekać na Palikota. Przy tym oddanie moczu na mogiłę prezydenta, o którym wcześniej wspomniałem, może mieć formę czysto symboliczną. Chociaż - kto wie? Jak tak obserwuję sobie niektórych to zaczynam wątpić, żeby mieli jakiekolwiek ograniczenia.
Acha, żeby była jasność - cała ta kampania jest na użytek wewnętrzny (własnego "twardego" elektoratu), u normalnych ludzi może wywołać obrzydzenie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.05.2010 o godz. 12:54.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.05.2010, 12:44
Cytat:
Po przegladniecu tematu pod bany podpadaja Mareq
tzn konkretnie za którą wypowiedź podpadam pod bana ?
Coś mocniejszego aniżeli mój ostatni(jedyny) ban za ...... pisanie posta pod postem(o dwóch różnych sprawach) ?
Ostatnio edytowane przez Mareq : 06.05.2010 o godz. 12:56.
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 06.05.2010, 13:22
Ela napisał(a):Wyświetl post
Dziś pojawiła się jednak informacja, iż 5 głos nienależący do "ścisłej" załogi samolotu był kobiecy...
Co za pech ! :]
to info było wczoraj stąd wiedziałem ze stewardessa nie steward :]

wolfy
ale tan cały "migal' to się pierdołami zajmuje, poza tym były tu wrzucane zdjęcia zony Komorowskiego :]
Niesioł potrafi ostrzej przywalić więc nie robiłbym o tę "niesympatyczność" szumu
czytałem to wczoraj czegoś bardziej dosadnego się spodziewałem, a to zwykła gierka
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 06.05.2010 o godz. 13:30.
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 06.05.2010, 13:31
Cytat:
Po przegladniecu tematu pod bany podpadaja Mareq, Watts i robin hood za "czytanie ze zrozumieniem" i inne takie plus pare osob za mniejsze uszczypliwosci.
Aj waj!

Cytat:
Wezciez sobie dajcie na wstrzymanie z takimi komentarzami bo nie wnosza nic, a podnosza cisnienie.
No widzi pan, mnie przykładowo podnoszą ciśnienie teorie pokroju rewelacji harimaty o Bartoszewskim Kwestia gustu...
Ostatnio edytowane przez Watts : 06.05.2010 o godz. 13:34.
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 06.05.2010, 13:52
Banami zagrożeni są userzy o podobnych poglądach...ależ zbieg okoliczności!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów