|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Widzieliście kogo wziął sobie za sztab honorowy Komorowski ? Wałęsa, Bartoszewski i Mazowiecki. Jeszcze tylko Michnik i Jaruzelski i możemy budować nową,silną,niepodległą,suwerenną Polskę.
Komorowski zaczyna czuć oddech Kaczyńskiego na ,,sondażowych plecach,, . Więc próbuje złapać niezdecydowanych na ,, wielkie,, nazwiska popierające jego kandydaturę. Szkoda tylko, że nie są to naprawdę wielkie nazwiska bo ja widzę tylko 3 panów bez wykształcenia z wątpliwymi,kłamliwymi życiorysami i moralnością. Sprawa następna : ,,Wcześniej minister sprawiedliwości Krzysztof Kwiatkowski poprosił Prokuratora Generalnego Andrzeja Seremeta, aby podczas wizyty w Moskwie zwrócił się o ponowne przeszukanie i zabezpieczenie miejsca katastrofy pod Smoleńskiem - poinformował resort sprawiedliwości.,, Polskie niezależne śledztwo. Szkoda słów.
Ostatnio edytowane przez harimata : 05.05.2010 o godz. 17:17.
![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Już za sam udział Bartoszewskiego w Powstaniu Warszawskim powinieneś mieć do Niego szacunek. Niezależnie jaką opcję popiera obecnie. Jak przyrównujesz Bartoszewskiego do Jaruzelskiego to gratuluję poczucia humoru.
Ale jak widać, patriotyzm również jest wybiórczy...i zależny od "potrzeb". Też stoję po stronie prawdziwej Solidarności, a nie tej solidarności mieszającej się w politykę. Co zresztą sam Jan Paweł II podczas pielgrzymki do Polski im wypomniał.
Ostatnio edytowane przez Proud : 05.05.2010 o godz. 17:35.
|
|
|
|
Звезда изнад свега
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Cóż dorabiania kłów a'la Niesiołowski i jego aktualne "Kaczyński zostanie zmieciony" ciąg dalszy
http://fakty.interia.pl/fakty-dnia/n...-iv-rp,1474409 I ci ludzie chcą bezkonfliktowej i merytorycznej kampanii ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie porównałem ich do Jaruzelskiego a jedynie zestawiłem z nim i trzeba przyznać, że niektóre ich poczynania są bliźniaczo podobne.
Ostatnio edytowane przez harimata : 05.05.2010 o godz. 18:40.
![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
A bardzo Cię proszę podaj mi źródła tych informacji. aa. co do zakończenia Twojej wypowiedzi "to kto w tych czasach dostawał służbowe mieszkanie, i rolę dla dzieci w kasowym filmie" Proszę przestań mówić o rzeczach o których nie masz pojęcia. Masz pewne zdanie to go miej, ale nie uogólniaj bo uogólnienia są baaaardzo niesprawiedliwe.
Ostatnio edytowane przez robin hood : 05.05.2010 o godz. 21:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Po tekstach o bydle Bartoszewski nie jest z mojej bajki, ale zarzut, ze wspolpracował 'w jakims stopniu z władzami PRL w stalinizme' (oczywiscie bez podania w jakim, z kim, kiedy, gdzie - ot zwykle narzyganie na czlowieka) do człowieka, który siedział na Rakowieckiej 'za przeszłość' jest dla mnie jakas totalna pomyłką.
Siostra wyszła za oficera SS - NO CO TO W OGOLE JEST? ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tu macie linka jeszcze do Bartoszewskiego http://marucha.wordpress.com/2007/11/28/pytania-na-ktore-profesor-bartoszewski-nie-odpowie/
Źródło znajdźcie sobie sami. Bo takowe istnieje. Poczytajcie coś czasami. Sprawa druga. Dzisiaj w internecie natknąłem się na ciekawą książkę. http://blackblogsheep.salon24.pl/178...ie-smolenskiej Aż mnie korci aby tą książkę zamówić, mimo że jestem strasznym sceptykiem jeśli chodzi o przepowiednie i inne nostradamusy. Sam nie wiem jak to interpretować. ![]() Kod:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pytania stawiać może kazdy, nawet były pracownik ambasady PRL na Wegrzech i członek kolaborujacego z PZPR Stronnictwa Demokratycznego tylko.. co z tego? Gdzie te motywy o ktorych pisałeś? Gdzie dowód na małżeństwo siostry z ssmanem, gdzie dowody na kolaboracje z polskim stalinizmem, gdzie... eh.
Czytamy, czytamy. Liczmy na to samo. I na jakieś..... ŹRÓDŁA. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Faktycznie książka dość przerażająca.... przejrzałem ją pobieżnie i oczywiście jest to kwestia interpretacji, ale za dużo się zgadza...
i tu jeszcze takie cóś: Cytat:
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale pisało w tej książce, że Jarek wybory wygra. Jak to się sprawdzi to gromadzę zapasy na koniec świata
![]() ![]() Kod:
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Tak jest.
"Krew jego dawne bohatery. A imię jego będzie czterdzieści i cztery". Jakby ktoś nie złapał: 10 + 4 + 20 +10. EDIT: to jest gruba ironia. Emotka powinna być, ale zapomniałem.
Ostatnio edytowane przez sandbender : 06.05.2010 o godz. 01:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Ogólnie jak się w nią zgłębiłem, to może być ciekawa, kilka faktów można podciągnąć, ale jest też dużo czystej fikcji, która się nie sprawdziła. Jakby ktoś chciał: http://hotfile.com/dl/40562453/b9bfd92/Ksika.pdf ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1945-1989. Równie dobrze wiec 44 to może być Wałesa. Może być ktokolwiek inny. Na Piłsudskiego pewnie też się znajdzie jakas gra liczb. Harimata - jak tam wynajdowanie źródełek? ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Stało się i tyle - wojna trwa nadal i będzie trwała i tu przychylam się do stwierdzenia Kurskiego że de facto ta wojna była przyczyną tego co się stało - Kurski nie podaje kto był w niej większym s****ielem bo tego zmierzyć się nie da.Panowie tak popłynęli że w ogóle nie zdawali sobie czym to może grozić. Raz czy dwa się udało(o czym mogliśmy nie wiedzieć) , za trzecim razem *******nęło - wyobraźmy sobie sytuację co by się działo gdyby pilot zawrócił - wzajemnych oskarżeń nie było by końca. Tu mądre głowy wypisywały by jakie to Ruskie to mendy bo na pewno można było lądować(taka analogia do odwołania większości wizyt na pogrzebie i napierdalanki na tych co nie przylecieli się kłania).Wielki spisek , może znów jakiś kozak pisowski podał by pilota do prokuratury że jest cykor i nie wykonuje poleceń zwierzchników - chryja by była jak nic i nikt by się nie zająknął że uniknięto olbrzymiej katastrofy. Z drugiego frontu. - Rządzący zlekceważyli ten lot - chce lecieć , niech se leci - nabrał ekipę...nic nam do tego.Opracować szczegółowe warianty gdy lądowanie było by niemożliwe...mogą lecieć do Moskwy albo do Mińska a że to uniemożliwi dojazd do Katynia...nie nasza sprawa - nie dopuścić do tylu ważnych osób na pokładzie 1 samolotu - ale po co - procedury są zachowane I mamy efekt - 2 ekipy obrażone śmiertelnie na siebie, bawiące się jak dzieci w piaskownicy tylko do czego to doprowadziło Sory wolfy że jeszcze Ciebie się czepiam(w nawiązaniu do tego Twojego ataku) ale nie znasz mnie i mógłbyś sobie darować takie podjazdy bo to że tak a nie inaczej komentuje tą teraźniejszość po smoleńską to jedno ale nie stawiaj mnie w jednym szeregu z jakimiś kanaliami , bo autentycznie wstrząsnęła mną ta cała sytuacja - sytuacja gdzie zginęli ludzie nie mojej opcji ,nie mój Prezydent a szczególnie jego i jego żony jest mi cholernie żal.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 06.05.2010 o godz. 01:27.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Kilkanaście stron dopiero przejrzałem i już takie kruczki : I ZARAZA ZARAZI GRA TU UKNUTA RATUNKU UTARG Ciekawe dlaczego w palindromach autor ukrył swe myśli ? ![]()
Myślenie nie boli !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Jak się nie da wyciagnac komuś jakiś papierów to można je wymyslić, lub porównywać nawet do jaruzelskiego.
nigdy nie byłem wielkim zwolenikiem Bartoszewskiego , a od czasu dyplomatołków i "brzydkiej panny" całkiem stracił moje poparcie , lecz za to jak przeszedł przez komune i okupacje należy mu się szacunek Tylko ja się cały czas zastanawiam w jaki sposób tacy ludzie jak harimata mogą kibicowac Wiśle skoro miała za komuny jako zwierzchnika MSW? ![]()
Myjcie owoce zakazane
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Bez kitu. Komuś zdrowo odbiło.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 06.05.2010 o godz. 09:59.
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Spoko, poczekajmy aż gazeta zacznie nawoływać potomków powstańców w Warszawie i środowiska żydowskie do zapalenia zniczy na grobie Jürgena Stroopa
![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zgodnie z obietnica sprawdzam wnikliwie ostatni tydzien i za wszystkie obelgi albo glupie przytyki poleca bany.
do spartana odnosnie Trojki. Wczoraj caly dzien sluchalem i jakiegos wielkiego politycznego wplywu nie odczulem. W tym programie po 3 rozmawiali co ciekawe o sposobie rozmowy pomiedzy Polakami, w tym w internecie. Interesujace wnioski :] Przez cala godzine jednak o polityce bylo moze z 5 sekund. A poza tym sprawy z polityki i jej pogranicza to "nius" o piatym glosie w kokpicie, na szczescie bez komentarza, dyskusja o ustawie o IPN, gdzie prowadzacy dziennikarz nie ukrywal swoich sympatii (bynajmniej nie propisowskich) oraz poranny przeglad prasy, gdzie zacytowano tylko dwa artykuly z wyborczej i Paradowska z Polityki. Zatem jakiegos strasznego upolitycznienia tej stacji wlasciwie nie widac, nie slychac i nie czuc a jedynie wytworzono jakas aure upolitycznienia. Aha, byl tutaj wklejany tekst o tym ze na pewno za jakis czas pojawi sie "przeciek z czarnych skrzynek" odnosnie piatego glosu. Ma go ktos? Co do zniczy, pozostaje jeszcze przeprosic Rosjan za Solidarnosc, upadek zelaznej kurtyny, i moze z rozpedu za AK, powstanie warszawskie i Jałtę. Jeszcze jedno, kilka osob tutaj wypisuje ze gardzi ludzmi, ktorzy pod wplywem katastrofy o 180 stopni zmienili nastawienie do Kaczynskiego. Naprawde znacie takich ludzi? Ja rozmawialem na ten temat przy roznych okazjach mysle ze spokojnie z setka osob. Bardzo roznych, mlodych, starych, wyksztalconych i nie, z prawej i lewej strony. ANI JEDNA z nich nie zmienila zdania o Kaczynskim po jego smierci. Jesli znacie takich ludzi to naprawde jest przykre. Ale mam wrazenie ze takich ludzi nikt nie zna, tylko ze zdziwienia ze okazalo sie iz tak wiele ludzi jest zwyczajnie zasmuconych ze odszedl ich prezydent i wbrew sondazom mial on wieksze poparcie niz mysleli tak jest latwiej sobie pewne rzeczy wytlumaczyc.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 06.05.2010 o godz. 11:44.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
a czego spodziewasz się usłyszeć?
stewardessy pytającej "kawy czy herbaty?" ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Eh, paranoja ... |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
W mediach te sugestie padały często. Dziś pojawiła się jednak informacja, iż 5 głos nienależący do "ścisłej" załogi samolotu był kobiecy... Co za pech ! :] |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dokladnie o to chodzilo.Zreszta znalazlem:
http://kataryna.blox.pl/2010/04/Szep...da-wladzy.html Po przegladniecu tematu pod bany podpadaja Mareq, Watts i robin hood za "czytanie ze zrozumieniem" i inne takie plus pare osob za mniejsze uszczypliwosci. Wezciez sobie dajcie na wstrzymanie z takimi komentarzami bo nie wnosza nic, a podnosza cisnienie.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 06.05.2010 o godz. 12:25.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
W tym wypadku nie obraziłeś zmarłych, tylko dwójkę dziennikarzy, w ramach przepychanek nie tyle nawet światopoglądowych (niech mi ktoś powie, jaki światopogląd realnie reprezentuje PO?), co czysto partyjnych.
Acha, żeby była jasność - cała ta kampania jest na użytek wewnętrzny (własnego "twardego" elektoratu), u normalnych ludzi może wywołać obrzydzenie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.05.2010 o godz. 12:54.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Coś mocniejszego aniżeli mój ostatni(jedyny) ban za ...... pisanie posta pod postem(o dwóch różnych sprawach) ?
Ostatnio edytowane przez Mareq : 06.05.2010 o godz. 12:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
wolfy ale tan cały "migal' to się pierdołami zajmuje, poza tym były tu wrzucane zdjęcia zony Komorowskiego :] Niesioł potrafi ostrzej przywalić więc nie robiłbym o tę "niesympatyczność" szumu czytałem to wczoraj czegoś bardziej dosadnego się spodziewałem, a to zwykła gierka
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 06.05.2010 o godz. 13:30.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
Kwestia gustu...
Ostatnio edytowane przez Watts : 06.05.2010 o godz. 13:34.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Banami zagrożeni są userzy o podobnych poglądach...ależ zbieg okoliczności!
![]() |
|
|