The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.10.2011, 21:29
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Z Maaskantem druzyna nie ma stylu, bez Maaskanta mogloby byc inaczej i by najgorsi zostali odstawieni a tak dalej graja. Nie jestem zwolennikiem zwalniania trenera w trakcie sezonu ale jak ma to tak dalej wygladac to moze byłoby to rozsadne rozwiazanie.

A na miejsce tych odstawionych kto? Jak odstawisz 8 zawodników ( bo mniej więcej tylu się aktualnie nie nadaje do gry) a na ławce masz zero zdolnych do gry/nadających się do gry to z czystej ciekawości kogo wystawisz?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 29.10.2011, 21:34
Szarny napisał(a):Wyświetl post
Kto za Maaskanta? Kto za Maaskanta?

NIKT. Wywalić złotoustego i do końca roku nie zatrudniać żadnego następcy. I tak jesteśmy więźniami talentu jednego piłkarza. Po cholere wydawać pieniądze na utrzymanie kolejnego darmozjada, jak i tak wiadomo że bez Meliksona jesteśmy cieńcy jak kupa żebraka.

.
Chyba sobie jaja robisz. Melikson jet dobry na nasza śmieszną ligę, bo potrafi szybko bigać. W konfrontacji z europejskim średniakiem wypada tak jak z Apoelem, czyli bieda. A po jego ostatnich przygodach niech się lepiej leczy i do sprzedania.

Żeby była gra, wyniki, musi być drużyna ambitna z chęcią wygrywania w każdym meczu. Nie dlatego że kibice przyszli, nie dlatego że trener kazał, nie dlatego że premia czeka. Tylko dlatego że gra się żeby wygrywać, jak najwyżej. Bez takiego podejścia przy poziomie naszej ligi, przy cieplarnianych warunkach każdy dobry zawodnik który do Wisły przyjdzie, po miesiącu będzie takim cieniem samego siebie jak Kirm. Jak się nie rozwijasz to się cofasz, prosta i nieubłagana zasada.

Maskant starał się nauczyć chłopaków grać piłką z boku na bok i liczyć na to że któryś obrońca się spóźni i będzie przewaga. To chwalebne bo do takiej gry trzeba wychodzić na pozycje biegać bez piłki itd. Niestety to jest poziom trampkarzy w Holandii i tam nie trzeba tego uczyć żadnego 18 latka. U nas nawet reprezentacja wykopuje piłkę do przodu bo nie wie co z nią zrobić, Jak wyglądał mecz z Niemcami? Faja do przodu i bronimy. Może któryś się pomyli i będzie kontra. Żenada. Niestety taka jest rzeczywistość. I po miesiącu Maaskant powinien to wiedzieć. Minął rok a wniosków nie widać, ile trzeba czekać ? Gdyby jeszcze było widać progres...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 29.10.2011, 21:41
Prawdajest taka ze jestesmy w glebokiej dupie. Ze srodkami i organizacja na obecnym poziomie dobrego trenera nie bedzie, a ci ktorzy przyjdaponownie beda tu przelotem. Cofamy sie na kazdym polu i bez inwestycji taki stan rzeczy bedzie postepowal. na te chwile nie ma jakichkolwiek podstaw do patrzenia z nadzieja w przyszlosc od fundamentow az po dach sypiemy sie(szkolenie, zarzadzanie, finansowanie, planowanie). Czy zwolnic Maaskanta? nie ma to w tej chwili najmniejszego znaczenia. caly organizm jest chory, wyciecie jednego organu nic nie da. Wiele zawdzieczamy Cupialow alenie mozna zyc ciagle historia. Terazniejszosc w jego wykonaniu to natomiast czysty biznes gdzie liczy sie tylko zysk. Pomysl na ten zysk to pr ioklamywanie kibicow kolejnymi planamii...
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 29.10.2011, 21:42
Wygląda to na dziś jak wygląda, ale trudno jednoznacznie ocenić Maaskanta. Postępu, tak jak piszecie, specjalnie nie widać. Obawiam się co będzie po teoretycznej wtopie (raczej nierealne) w derbach i zamianie Maaskanta na jakiegoś Bobo Kaczmarka...

W dzisiejszym meczu można holendrowi zarzucić brak reakcji na seryjne, nieskuteczne wrzutki. Całkiem niedawno C+ zliczył dośrodkowania w podobnym meczu jak biliśmy głową w mur i wówczas było to również wysoce nieefektywne. Dziś to samo, choć posiadanie w sumie było przyzwoite i do 30 m jakoś szło ... potem bezmyślne centry.

Reasumując, jak to będzie dalej tak szło, to niebawem może być gorąco na Reymonta.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 29.10.2011, 21:56
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
W dzisiejszym meczu można holendrowi zarzucić brak reakcji na seryjne, nieskuteczne wrzutki. Całkiem niedawno C+ zliczył dośrodkowania w podobnym meczu jak biliśmy głową w mur i wówczas było to również wysoce nieefektywne. Dziś to samo, choć posiadanie w sumie było przyzwoite i do 30 m jakoś szło ... potem bezmyślne centry.
Nie zgodzę się. Praprzyczyna wszystkich problemów w Wiśle Maaskanta to ślamazarne wyprowadzanie piłki z własnej połowy. Nie wystarczy podać celnie, trzeba jeszcze zrobić to w odpowiednim tempie i z pomysłem - u nas wygląda to tak: 2-3 podania w poprzek miedzy obrońcami i szukanie wolnego zawodnika (najczęściej Palic albo Lamey), którzy dokładają swoje do tej komedii - "zagram z najbliższym albo gała do przodu".

Nie ma wyjścia, przesunięcia 3-4 pilkarzy naraz. Bardzo łatwo jest się przeciwnikowi cofnąć i czekać. Przewidywalne, czytelne, wolne. Ktos napisze, że dostojne i rozważne. Ja tego nie kupuję.

Czy Maaskant potrafi nauczyć zespół czegoś innego, nie wiem. Nie mój problem, nie moja głowa i nie moja decyzja. Za coś go przyjmowano, za coś sie go zwolni.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 29.10.2011, 22:00
grzesiek9000 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli uważacie, że zwolnienie Maaskanta jest lekiem na całe zło to wam "gratuluje" trzeźwego myślenia. Narzekacie, że nie grają Polacy, a w moim odczuciu po prostu są dramatycznie słabi. Wiem, że boli, ale trzeba to sobie powiedzieć To co pokazuje Garguła, Boguski to istny sabotaż. Co pokazał Brud w meczu z Limanovią? wielkie nic. Weźcie pod uwagę jak osłabiona jest teraz Wisła, moim zdaniem i tak Maaskant wyciąga z nich maksimum. Podbeskidzie to nie są ogórki pokazali to w Warszawie na Łazienkowskiej. Maciusia nie zwolnili i dobrze na tym wyszli. Z nami myślę, że będzie podobnie.
A co Boguski zapomniał jak sie gra w piłkę? Dwa lata temu ciągnął całęą grę i przy Maaskancie zapomniał? Czy może grając po 5 minut w meczu ciężko nabrać pewności. Kirm gra dużo lepiej? Nie sądzę, a psuje powietrze w każdym meczu od początku do końca. Co najmniej kilka meczów zagral dramatycznie i kopie sie po głowie dalej. Co sobie myśli gość z ławki? Po co mam zapieprzać na treningach ? Żeby siedzieć na ławie? Skoro nawet żenująca gra nie powoduje zmian w składzie. Więc sie op... i efekty są widoczne.

ps. Chyba ze nasza śmieszna liga jest zwyczajnie ustawiana i dziś musieliśmy przegrać. Ale to Maaskanta pogrąża jeszcze bardziej. Pamiętam że Basałaj mówił rok temu że nowy trener "musi zrozumieć realia ligowe". Co to niby ma znaczyć?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.10.2011, 22:04
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Legia mogla miec uznanego trenera Vladimira Weissa ,ale pewnie kasa była głównym problemem ,że go nie zatrudnili.
Nie kasa, a kompetencje. Weiss chciał być nadal selekcjonerem, a słowacki ZPN chciał go na wyłączność.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
nemox007
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 29.10.2011, 22:14
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Jak tak czytam te wasze argumenty do zwolnienia trenera to nasuwa mi sie jedna myśl.

Dlatego właśnie nikt z wysokiej półki nie odważy sie zasiąść na ławce trenerskiej w Wiśle.
Oczekiwania są ogromne.
Bazy treningowej, wychowanków, szkółki żadnej. Pieniędzy mało na wzmocnienia...

Gdy Robert przychodził do Wisły to czytałem tutaj o wsparciu, zaufaniu w trudnych momentach. ..

I jeszcze jedno. Trener powinien pozostać... przynajmniej do końca rundy, według mnie.
Teraz zmiana trenera nic nie da. W połowie sezonu przyjdzie ktoś kto zacznie od nowa wszysto ustawiać i trochę czasu minie zanim zespół zacznie grać tak jakby nowy trener chciał.

Jak widać można ściągnąć wartościowych zawodników nawet i za darmo (Iliev) ale jeśli ktoś nie spełnia oczekiwań (Lamey, Jaliens) to już dawno powinno go tu nie być.

Fakt że jeśli zespół nic nie gra to trener musi na to wpłynąć. Ale odkąd Maaskant jest tutaj to jak nie ma pomysłu na grę to są długie piłki. Nie ma gry na jeden kontakt, sa miliony podań i zero sytuacji. niestety Maaskant robi ciągle robi dobrą minę do złej gry.
Zastanawiam się jakiego szoku potrzeba drużynie żeby zrozumieć że grają lipę...
Odpowiedz cytując
Aldek
Member

Od: 07.2011

Stary 29.10.2011, 22:14
Panowie i Panie nerwy i smutek to zli doradcy dlatego zaczekajcie ze zwalnianiem trenera , będzie dobrze trzeba wierzyć ! Po kompromitacji w Poznaniu rok temu przyszły zwycięskie derby a następnie marsz w góre tabeli... jaki mecz gramy w następnej kolejce...ano właśnie mecz derbowy
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 29.10.2011, 22:20
Maaskant na konferencji pomeczowej:
„Jeśli następne dwa mecze będą wyglądały w naszym wykonaniu tak samo, będziemy mieli duże problemy"

Nie Panie Robercie, nie my będziemy mieli problemy. Pan będzie miał problem i to duży. Bo przegranych derbów Boguś C. Panu nie wybaczy. Mam nadzieję przynajmniej.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 29.10.2011, 22:41
Drużyna bez stylu i pomysłu na grę.
Od rewanżu z APOELEM gramy kompletny piach. Trzeba pożegnać Maaskanta i kilku grajków.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Od: 03.2003

Stary 29.10.2011, 22:51
Wiecie jak wyglądały pierwsze trzy lata pracy Fergusona w MU?

Moim zdaniem Maaskant powinien zostać do końca tego sezonu. Nie rundy ale sezonu.
Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 29.10.2011, 22:54
Maaskant to nie Ferguson, w tej drużynie nie ma stylu, a na boisku biega Wilk i Biton.
Jeżeli przez taki czas nie narzucił jakiegokolwiek stylu to już tego nie zrobi.
ZERO STYLU...
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 29.10.2011, 22:56
Wit.Ek. napisał(a):Wyświetl post

Moim zdaniem Maaskant powinien zostać do końca tego sezonu. Nie rundy ale sezonu.
Jak Ty chcesz oglądać jeszcze cały sezon taką grę Wisły to szczerze współczuje nam wszystkim. A frekwencja spadnie poniżej 10 tys
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 29.10.2011, 23:02

No to dowaliłeś...
Też mi porównanie...
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Stary 29.10.2011, 23:05
Sylwek1906 napisał(a):Wyświetl post
Maaskant to nie Ferguson...
Fakt
Maaskant wywalczył Mistrza w pierwszym roku swojej pracy. Ferguson w siódmym roku pracy.
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 29.10.2011 o godz. 23:09.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.10.2011, 23:17
willow napisał(a):Wyświetl post
Maaskant na konferencji pomeczowej:
„Jeśli następne dwa mecze będą wyglądały w naszym wykonaniu tak samo, będziemy mieli duże problemy"

Nie Panie Robercie, nie my będziemy mieli problemy. Pan będzie miał problem i to duży. Bo przegranych derbów Boguś C. Panu nie wybaczy. Mam nadzieję przynajmniej.
naprawdę uważasz, że to Maaskant jest obecnie największym problemem Wisły, którego trzeba natychmiast zmienić?

bez napinki

edit:
inny trener nagle sprawi, że Jaliens zacznie grać lepiej w defensywie, Osman nauczy się podawać, Lamey zacznie szybciej biegać, Diaz nie będzie krzywo chodził, Kirm zacznie dryblować, Boguski zacznie dobrze przyjmować, a Garguła rozgrywać?
Powód: było jednak z napinką...
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 29.10.2011 o godz. 23:20.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 29.10.2011, 23:21

To zawsze można sprawdzić, ale nie wiem czy się dowiem jak będą wyglądały pierwsze trzy lata Maaskanta w Wiśle. Nawet nie wiem gdzie szukać usprawiedliwiania dla gry Wisły. Z tymi piłkarzami to wszystko powinno wyglądać mimo wszystko lepiej.
Odpowiedz cytując
Agnieszka 1906
Junior Member

Stary 29.10.2011, 23:25
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
naprawdę uważasz, że to Maaskant jest obecnie największym problemem Wisły, którego trzeba natychmiast zmienić?

bez napinki

edit:
inny trener nagle sprawi, że Jaliens zacznie grać lepiej w defensywie, Osman nauczy się podawać, Lamey zacznie szybciej biegać, Diaz nie będzie krzywo chodził, Kirm zacznie dryblować, Boguski zacznie dobrze przyjmować, a Garguła rozgrywać?
Jak to jest, że w stosunku do innych trenerów nie było takich pytań?

Robert Maaskant nie potrafił przez ponad rok czasu odcisnąć swojego piętna na zespole. Chyba że totalną żenadę można nazwać stylem Maaskata. Nawet w najgorszych czasach pseudotrenera Skorży nie graliśmy takiego piachu...
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Stary 29.10.2011, 23:28
Agnieszka 1906 napisał(a):Wyświetl post

Robert Maaskant nie potrafił przez ponad rok czasu odcisnąć swojego piętna na zespole. Chyba że totalną żenadę można nazwać stylem Maaskata. Nawet w najgorszych czasach pseudotrenera Skorży nie graliśmy takiego piachu...
Oj w najgorszych czasach Skorży z bólem oglądałem mecze Wisły, za Maaskanta było parę szybkich i ciekawych spotkań, ale przez 14(?) miesięcy powinny być widoczne rezultaty pracy trenera. Wystarczy spojrzeć na ŁKS czy Śląsk.
Odpowiedz cytując
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Stary 29.10.2011, 23:28
cfa napisał(a):Wyświetl post
Nawet nie wiem gdzie szukać usprawiedliwiania dla gry Wisły. Z tymi piłkarzami to wszystko powinno wyglądać mimo wszystko lepiej.
Gramy w lidze
Gramy w pucharach europejskich
Gramy o Puchar Polski.

Lista kontuzjowanych to czołówka naszych graczy a na ławce siadają zawodnicy, którzy w zeszłym roku nie rozegrali nawet jednego całego meczu w lidze.

Krótko mówiąc. Ci którzy są zdrowi i umieją grac w piłkę grają co 3 dni a Zawodnicy tacy jak Melikson i Sobolewski lub Genkov są kontuzjowani.

A Wy chcecie zwalniać trenera...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 29.10.2011, 23:29
JrQ
A co jest problemem? Nie płacą? Gramy juniorami?

Czyja to wina ze mistrz Polski nie potrafi u siebie strzelić jednej bramki? Kto za to odpowiada? Święty turecki? I nie jest to wypadek przy pracy, bo już w kolejnym meczu jest dramat. Trener nie ma pojęcia co zrobić i liczy jak ślepa kura że jednak znajdzie ziarno. Jeżeli przez rok nic nie wymyślił to niby dlaczego nagle ma się to zmienić.

Dlaczego nie gra w pierwszym składzie Boguski żeby się ograł po kontuzji tylko dramatyczny od miesięcy Kirm? Który powinien na ławie siedzieć poprostu za karę. Co dobrego przynosi taka postawa trenera?

ps. Porównywanie mistrzostwa "Ekstraklasy" do wygrania Premiership to nieporozumienie.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 29.10.2011 o godz. 23:39.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Stary 29.10.2011, 23:29

Owszem graliśmy i to nawet kilka meczów z rzędu.
:/
Odpowiedz cytując
Agnieszka 1906
Junior Member

Stary 29.10.2011, 23:31
irman napisał(a):Wyświetl post
Owszem graliśmy i to nawet kilka meczów z rzędu.
Poproszę więc dla przykładu konkretne mecze. Dziękuję
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 29.10.2011, 23:32
JrQ- napisał(a):Wyświetl post

bez napinki

edit:
Nie, nie uważam tak. Pisałem wiele razy, że powinien dograć kontrakt do końca.
Jest kilka czynników słabej gry Wisły, akurat On jest jednym z nich. Jest bardzo słabym trenerem. Uważam, że wręcz kiepskim. Chciałbym znaleźć coś na Jego usprawiedliwienie, ale za bardzo nie mogę. Natomiast zdaję sobie sprawę z innych uwarunkowań, jak choćby brak akademii, boisk treningowych czy spójnej polityki Cupiała.
Ale niestety nie zmienia to faktu, że drużyna nie notuje żadnego progresu, nie mamy wypracowanych schematów, automatyzmy w grze, piłkarze nie mają pomysłu, nie wiedzą, co grać, drużyna nie jest w ogóle zmotywowana. Do tego dochodzą fatalne błędy w motoryce zespołu. Kogo mam zatem winić?
Czy takie PBB ma większy budżet, lepszych zawodników, lepszą baze szkoleniową czy akademię?
Albo ŁKS, Widzew, Lechia i wiele więcej drużyn, z którymi dostaliśmy łoty?
Nie mam pretensji o porażki z amicą czy Legią, ale na miłość Boską...
Przecież my jesteśmy żenujący...
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 29.10.2011, 23:34

W przypadku trenera klasy Guardiola, Hiddink itp, to nawet można na granicy spadku jeden rok przeboleć.

Jeżeli mówimy o np. Engelu czy, Bobo Kaczmarku to można po 3 latach popaść w głęboką depresję...

Generalnie Witku popieram Twoją tezę, ale trzeba dobrze sprawdzić uprzednio "papiery" takiego trenera.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.10.2011, 23:35
Poproszę więc dla przykładu konkretne mecze. Dziękuję
Właściwie cały ostatni sezon Skorży to było rzadko przerywane pasmo chujozy. Tylko że wtedy mieliśmy najlepszą w lidze obronę, która w dodatku strzelała nam zwycięskie bramki (Marcelo, Głowacki).
Zaczęło się od Levadii, ale ten dwumecz w porównaniu do końcówki Skorży to i tak był niezły...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Agnieszka 1906
Junior Member

Stary 29.10.2011, 23:43
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Właściwie cały ostatni sezon Skorży to było rzadko przerywane pasmo chujozy. Tylko że wtedy mieliśmy najlepszą w lidze obronę, która w dodatku strzelała nam zwycięskie bramki (Marcelo, Głowacki).
Zaczęło się od Levadii, ale ten dwumecz w porównaniu do końcówki Skorży to i tak był niezły...
Cały ostatni i pół obecnego sezonu (Maaskant) to dla mnie jeszcze większa chujoza. Ocena subiektywna (tak jak i Twoja).

Maaskant to holenderski Jurek Engel . Niech jeszcze książkę wyda i wszystko by się zgadzało.

adam_09 napisał(a):Wyświetl post
przecież już wydał o tym jak motywować piłkarzy...
Wypisz wymaluj - Jurek
Ostatnio edytowane przez Agnieszka 1906 : 29.10.2011 o godz. 23:50.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 29.10.2011, 23:45
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Stary 29.10.2011, 23:50
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
Ale te metody o których pisał działają chyba tylko w Holandii.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów