|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
A na miejsce tych odstawionych kto? Jak odstawisz 8 zawodników ( bo mniej więcej tylu się aktualnie nie nadaje do gry) a na ławce masz zero zdolnych do gry/nadających się do gry to z czystej ciekawości kogo wystawisz? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
Żeby była gra, wyniki, musi być drużyna ambitna z chęcią wygrywania w każdym meczu. Nie dlatego że kibice przyszli, nie dlatego że trener kazał, nie dlatego że premia czeka. Tylko dlatego że gra się żeby wygrywać, jak najwyżej. Bez takiego podejścia przy poziomie naszej ligi, przy cieplarnianych warunkach każdy dobry zawodnik który do Wisły przyjdzie, po miesiącu będzie takim cieniem samego siebie jak Kirm. Jak się nie rozwijasz to się cofasz, prosta i nieubłagana zasada. Maskant starał się nauczyć chłopaków grać piłką z boku na bok i liczyć na to że któryś obrońca się spóźni i będzie przewaga. To chwalebne bo do takiej gry trzeba wychodzić na pozycje biegać bez piłki itd. Niestety to jest poziom trampkarzy w Holandii i tam nie trzeba tego uczyć żadnego 18 latka. U nas nawet reprezentacja wykopuje piłkę do przodu bo nie wie co z nią zrobić, Jak wyglądał mecz z Niemcami? Faja do przodu i bronimy. Może któryś się pomyli i będzie kontra. Żenada. Niestety taka jest rzeczywistość. I po miesiącu Maaskant powinien to wiedzieć. Minął rok a wniosków nie widać, ile trzeba czekać ? Gdyby jeszcze było widać progres... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Prawdajest taka ze jestesmy w glebokiej dupie. Ze srodkami i organizacja na obecnym poziomie dobrego trenera nie bedzie, a ci ktorzy przyjdaponownie beda tu przelotem. Cofamy sie na kazdym polu i bez inwestycji taki stan rzeczy bedzie postepowal. na te chwile nie ma jakichkolwiek podstaw do patrzenia z nadzieja w przyszlosc od fundamentow az po dach sypiemy sie(szkolenie, zarzadzanie, finansowanie, planowanie). Czy zwolnic Maaskanta? nie ma to w tej chwili najmniejszego znaczenia. caly organizm jest chory, wyciecie jednego organu nic nie da. Wiele zawdzieczamy Cupialow alenie mozna zyc ciagle historia. Terazniejszosc w jego wykonaniu to natomiast czysty biznes gdzie liczy sie tylko zysk. Pomysl na ten zysk to pr ioklamywanie kibicow kolejnymi planamii...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Wygląda to na dziś jak wygląda, ale trudno jednoznacznie ocenić Maaskanta. Postępu, tak jak piszecie, specjalnie nie widać. Obawiam się co będzie po teoretycznej wtopie (raczej nierealne) w derbach i zamianie Maaskanta na jakiegoś Bobo Kaczmarka...
W dzisiejszym meczu można holendrowi zarzucić brak reakcji na seryjne, nieskuteczne wrzutki. Całkiem niedawno C+ zliczył dośrodkowania w podobnym meczu jak biliśmy głową w mur i wówczas było to również wysoce nieefektywne. Dziś to samo, choć posiadanie w sumie było przyzwoite i do 30 m jakoś szło ... potem bezmyślne centry. Reasumując, jak to będzie dalej tak szło, to niebawem może być gorąco na Reymonta. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
Nie ma wyjścia, przesunięcia 3-4 pilkarzy naraz. Bardzo łatwo jest się przeciwnikowi cofnąć i czekać. Przewidywalne, czytelne, wolne. Ktos napisze, że dostojne i rozważne. Ja tego nie kupuję. Czy Maaskant potrafi nauczyć zespół czegoś innego, nie wiem. Nie mój problem, nie moja głowa i nie moja decyzja. Za coś go przyjmowano, za coś sie go zwolni. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
ps. Chyba ze nasza śmieszna liga jest zwyczajnie ustawiana i dziś musieliśmy przegrać. Ale to Maaskanta pogrąża jeszcze bardziej. Pamiętam że Basałaj mówił rok temu że nowy trener "musi zrozumieć realia ligowe". Co to niby ma znaczyć? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Nie kasa, a kompetencje. Weiss chciał być nadal selekcjonerem, a słowacki ZPN chciał go na wyłączność.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
Jak widać można ściągnąć wartościowych zawodników nawet i za darmo (Iliev) ale jeśli ktoś nie spełnia oczekiwań (Lamey, Jaliens) to już dawno powinno go tu nie być. Fakt że jeśli zespół nic nie gra to trener musi na to wpłynąć. Ale odkąd Maaskant jest tutaj to jak nie ma pomysłu na grę to są długie piłki. Nie ma gry na jeden kontakt, sa miliony podań i zero sytuacji. niestety Maaskant robi ciągle robi dobrą minę do złej gry. Zastanawiam się jakiego szoku potrzeba drużynie żeby zrozumieć że grają lipę... |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Panowie i Panie nerwy i smutek to zli doradcy dlatego zaczekajcie ze zwalnianiem trenera , będzie dobrze trzeba wierzyć ! Po kompromitacji w Poznaniu rok temu przyszły zwycięskie derby a następnie marsz w góre tabeli... jaki mecz gramy w następnej kolejce...ano właśnie mecz derbowy
![]() |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Online |
|
|
Maaskant na konferencji pomeczowej:
„Jeśli następne dwa mecze będą wyglądały w naszym wykonaniu tak samo, będziemy mieli duże problemy" Nie Panie Robercie, nie my będziemy mieli problemy. Pan będzie miał problem i to duży. Bo przegranych derbów Boguś C. Panu nie wybaczy. Mam nadzieję przynajmniej. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Drużyna bez stylu i pomysłu na grę.
Od rewanżu z APOELEM gramy kompletny piach. Trzeba pożegnać Maaskanta i kilku grajków. ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Wiecie jak wyglądały pierwsze trzy lata pracy Fergusona w MU?
Moim zdaniem Maaskant powinien zostać do końca tego sezonu. Nie rundy ale sezonu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Maaskant to nie Ferguson, w tej drużynie nie ma stylu, a na boisku biega Wilk i Biton.
Jeżeli przez taki czas nie narzucił jakiegokolwiek stylu to już tego nie zrobi. ZERO STYLU... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
![]() ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Online |
|
Też mi porównanie... ![]()
|
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
|
Fakt
Maaskant wywalczył Mistrza w pierwszym roku swojej pracy. Ferguson w siódmym roku pracy.
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 29.10.2011 o godz. 23:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
bez napinki edit: inny trener nagle sprawi, że Jaliens zacznie grać lepiej w defensywie, Osman nauczy się podawać, Lamey zacznie szybciej biegać, Diaz nie będzie krzywo chodził, Kirm zacznie dryblować, Boguski zacznie dobrze przyjmować, a Garguła rozgrywać? Powód: było jednak z napinką...
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 29.10.2011 o godz. 23:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
To zawsze można sprawdzić, ale nie wiem czy się dowiem jak będą wyglądały pierwsze trzy lata Maaskanta w Wiśle. Nawet nie wiem gdzie szukać usprawiedliwiania dla gry Wisły. Z tymi piłkarzami to wszystko powinno wyglądać mimo wszystko lepiej.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
Robert Maaskant nie potrafił przez ponad rok czasu odcisnąć swojego piętna na zespole. Chyba że totalną żenadę można nazwać stylem Maaskata. Nawet w najgorszych czasach pseudotrenera Skorży nie graliśmy takiego piachu... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
Gramy w pucharach europejskich Gramy o Puchar Polski. Lista kontuzjowanych to czołówka naszych graczy a na ławce siadają zawodnicy, którzy w zeszłym roku nie rozegrali nawet jednego całego meczu w lidze. Krótko mówiąc. Ci którzy są zdrowi i umieją grac w piłkę grają co 3 dni a Zawodnicy tacy jak Melikson i Sobolewski lub Genkov są kontuzjowani. A Wy chcecie zwalniać trenera... |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
JrQ
A co jest problemem? Nie płacą? Gramy juniorami? Czyja to wina ze mistrz Polski nie potrafi u siebie strzelić jednej bramki? Kto za to odpowiada? Święty turecki? I nie jest to wypadek przy pracy, bo już w kolejnym meczu jest dramat. Trener nie ma pojęcia co zrobić i liczy jak ślepa kura że jednak znajdzie ziarno. Jeżeli przez rok nic nie wymyślił to niby dlaczego nagle ma się to zmienić. Dlaczego nie gra w pierwszym składzie Boguski żeby się ograł po kontuzji tylko dramatyczny od miesięcy Kirm? Który powinien na ławie siedzieć poprostu za karę. Co dobrego przynosi taka postawa trenera? ps. Porównywanie mistrzostwa "Ekstraklasy" do wygrania Premiership to nieporozumienie.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 29.10.2011 o godz. 23:39.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
:/
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Online |
|
Jest kilka czynników słabej gry Wisły, akurat On jest jednym z nich. Jest bardzo słabym trenerem. Uważam, że wręcz kiepskim. Chciałbym znaleźć coś na Jego usprawiedliwienie, ale za bardzo nie mogę. Natomiast zdaję sobie sprawę z innych uwarunkowań, jak choćby brak akademii, boisk treningowych czy spójnej polityki Cupiała. Ale niestety nie zmienia to faktu, że drużyna nie notuje żadnego progresu, nie mamy wypracowanych schematów, automatyzmy w grze, piłkarze nie mają pomysłu, nie wiedzą, co grać, drużyna nie jest w ogóle zmotywowana. Do tego dochodzą fatalne błędy w motoryce zespołu. Kogo mam zatem winić? Czy takie PBB ma większy budżet, lepszych zawodników, lepszą baze szkoleniową czy akademię? Albo ŁKS, Widzew, Lechia i wiele więcej drużyn, z którymi dostaliśmy łoty? Nie mam pretensji o porażki z amicą czy Legią, ale na miłość Boską... Przecież my jesteśmy żenujący... ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
Jeżeli mówimy o np. Engelu czy, Bobo Kaczmarku to można po 3 latach popaść w głęboką depresję... Generalnie Witku popieram Twoją tezę, ale trzeba dobrze sprawdzić uprzednio "papiery" takiego trenera. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Właściwie cały ostatni sezon Skorży to było rzadko przerywane pasmo chujozy. Tylko że wtedy mieliśmy najlepszą w lidze obronę, która w dodatku strzelała nam zwycięskie bramki (Marcelo, Głowacki).
Zaczęło się od Levadii, ale ten dwumecz w porównaniu do końcówki Skorży to i tak był niezły... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
Maaskant to holenderski Jurek Engel . Niech jeszcze książkę wyda i wszystko by się zgadzało. Wypisz wymaluj - Jurek ![]()
Ostatnio edytowane przez Agnieszka 1906 : 29.10.2011 o godz. 23:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
przecież już wydał o tym jak motywować piłkarzy...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |