|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Patrzyłem się właśnie na statystyki Michała Chrapka z tej rundy w Kolejarzu. Zważywszy na to, iż jest tam wypożyczony tylko na pół roku, to wyglądają one obiecująco. Zagrał we wszystkich meczach w pierwszym składzie, do tego dwie bramki.
http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=13389&id_sezon=79 Czy jest może ktoś bardziej zorientowany jak prezentował się w ostatnim czasie, bo po samych liczbach ciężko coś powiedzieć więcej? Czy może na wiosnę będzie dołączony do kadry pierwszego zespołu? ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...piesciami.html
Najciekawsze w tym filmiku jest zachowanie Kosowskiego. Pamiętacie turniej w Chicago i mecz z Sevillą ? Tam też Kosa pierwszy leciał się wstawić za kolegami, chociaż tyle co dołączył do drużyny. Super gość, za swoimi wskoczyłby w ogień. Ciekawe ilu takich piłkarzy jest obecnie w Wiśle... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
jutro się przekonasz
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
oby, oby...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Potem, że na poczatku mieszkał w Polsce z reprezentantem swoim miesiąc (agentem chyba) potem dołączyła rodzina jego żona i synek. Ale kontakt z rodziną miał telefoniczny teraz cieszy się z powrotu do River, brakowało mu ludzi, pasji, potem porównuje jeszcze River do Polski (ten fragment od 4.47 jest dla mnie trudniejszy wiec reszty nie przetłumacze bo byłby to moje domysły ) pozdro
Ostatnio edytowane przez mgła : 05.11.2011 o godz. 21:11.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Kolejne 2 bramki Kalu Uche i jego druzyna wygrywa 3-1
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Wkur... maksymalnie po derbach przeglądnąłem wszystkie wiślackie strony i natrafiłem na coś takiego:
wislalive.pl Wygląda na to, że Kuba Błaszczykowski ma tam mieć blog |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
mam odpowiedź Jovanović i, o dziwo, Diaz No i Czarek Wilk oczywiście. Reszta tam pobiegła za sztuczny tłum robić... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Zieńczuk strzelił gola pasiastym w PP w 120 minucie, dając Ruchowi awans. Co ciekawe pierwszego gola strzelił Burliga.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Zajebiście wymowna sytuacja. Jestem szczęśliwy, że to akurat oni strzelili. Piękna sprawa.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Bardzo ładna i techniczna bramka Zienia.
Pozostaje podziękować za taki symboliczny gol eks-wiślaka na osłodę przegranych derbów. I to w 120 min ![]() Dziękujemy! ![]()
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=1179
Ta ''Łajza'' skonczyla kariere ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Taaa... Łobo i jego wysokie ambicje nie pozwoliłyby mu grać w Miedziance. Niestety nie stać ich na takiego świetnego zawodnika, jakim niewątpliwie jest Wojciech.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ciekawe jak tam żyje Mauro Cantoro.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Wywiad z byłym zawodnikiem Wisły a obecnie II ligowej Chojniczanki Chojnice. Cały wywiad macie tutaj : http://www.mkschojniczanka.pl/?p=15070 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Być może o to, co teraz powiem – kibice Polonii będą mieli mi za złe, ale przyznam szczerze, że byłem zły na ten wynik meczu. Dla mnie – jako piłkarza Polonii Warszawa - przegrana Wisły była pożądana, bo pozwoliło to „Czarnym Koszulom” na powiększenie przewagi nad „Białą Gwiazdą”. Jednak z drugiej strony – mi, jako kibicowi Wisły – było szkoda takiego rezultatu, bo to przecież Derby…
fragment wywiadu z wislalive.pl Kuźwa Baszczu szacuneczek !! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Tak. Szacuneczek dla jednego z głównych prowodyrów wywalenia z Wisły najlepszego trenera jaki nam się trafił, a przez to jednego z najwiekszych szkodników. Z powodu? Że Baszczowi nie chciało się dla Wisły zap..ać.
Nie chcę więcej gościa widzieć w Wiśle. A gadania o tym jakim jest kibicem Wisły nie przyjmuję. |
|
|
|
Member
Od: 11.2009
Offline |
|
tu macie linka do całości http://wislalive.pl/polecamy/baszczu_szczerze_o___-49/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
To sprawdź sobie, ile z obecnych wychowanków Legii grało wcześniej w MES-ie. Tylko że oni ich faktycznie szkolą, a u nas klub ma wyjebane na to z góry na dół.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mówisz o zawodnikach, którzy ostatnio zagrali kilka meczów, czy o Rybusie, Kucharczyku, Borysiuku? Tak samo można powiedzieć, że u nas zagrali Brud, Skołorzyński, Burliga, czy Czekaj. Poza tym słowo wychowanek tutaj nie jest odpowiednie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
w którym spotkaniu w/w przez Ciebie Nasi piłkarze wchodzili jako zmiennicy a nie dlatego że nie miał kto wejść ? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Mitomania na tym forum jest kosmiczna. Niektórzy to pewnie nawet ołtarzyki z Petrescu mają ![]() Jakoś nie widać było tego geniuszu trenerskiego w grze Wisły. Wtedy był co najwyżej "młody zdolny" i bardzo dobrze, że wyleciał, bo Wisła grała jedną z najbrzydszych piłek za czasów TF pomimo posiadania gwiazd jak Błaszczykowski. Zresztą sam Błaszczykowski twierdził, że Petrescu był jednym z najgorszych trenerów jakim mu dane było pracować. Ciekawe co pokaże "wielki trener" Petrescu w Kubań Krasnodar, jakoś nie widać wyników pomimo wpompowania milionów Euro w zawodników i trenera. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zagrają dobrze więcej niż jeden sezon, to wtedy będziemy mogli mówić o dobrych piłkarzach Legii z MESA. Na razie mamy Borysiuka, który debiutował w czasach jak jeszcze MESY bodaj nie było i Rybusa (podobnie). Kucharczyk był gwiazdą 2, czy tam 3. ligi z tego co pamiętam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Tak, drogie dzieci. Petrescu u nas był chujowy, a później nagle doznał olśnienia. Tak to sobie tłumaczcie - będzie wam łatwiej.
Oczywiście, z jednej strony przebieg z jego kariery, z drugiej - nasze późniejsze osiągnięcia pucharowe mówią coś zupełnie innego (chciałbym przypomnieć, że e tym roku po raz pierwszy załapaliśmy się do właściwych pucharów od czasów Okuki, czyli de facto - Petrescu). No, ale kto by tam patrzył na fakty. Jeżeli ktoś tu jest mitomanem, to Ty. Jedyne czym możesz się podeprzeć, to stękaniami jednego czy drugiego piłkarza. Tyle. Wyniki w pucharach miedzy Petrescu a Maaskantem były kompromitujące. To była jedna wielka dziura, masa krytyczna kompromitacji. Ale spoko - za Okuki czy Nawałki Wisła grała piękną piłkę. Za Skorży zresztą też, od czasu kiedy tylko wyjęto mu Kosowskiego. Z tego ostatniego do końca życia zapamiętam te cudowne zagrania na Brożka (tzw. "Dzidę") - palce lizać! Coś w sam raz dla koneserów futbolu, takich jak Ty. Swoją drogą - zajebiste kryterium. ![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.11.2011 o godz. 21:18.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Guest
|
|
Ale co by było w kontekście Europy jakby został jeszcze rok-dwa? Po ostatnim lecie widać, że otwartą piłką cieżko nam będzie osiągnąć sukcesy w Europie. Zresztą kim mamy grać tą otwartą piłkę? W Unirei - bdb. Kubań jak dotąd też w porzo (awans, teraz zagrają w grupie mistrzowskiej). Są beniaminkiem, finansowo też myślę CSKA, Zenit, Anżi, Lokomotiv (pewnie nie tylko oni) są o wiele bogatsi i zasiedziali w najwyższej klasie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Wrócił do Rumunii i z tymi co chcieli trenować osiągnął szczyty. |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Autentycznie najbardziej mnie w....ia jak ktoś pisze o rzeczach o których nie ma zielonego pojęcia. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|