The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rychu
Senior Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.11.2011, 23:53
Patrzyłem się właśnie na statystyki Michała Chrapka z tej rundy w Kolejarzu. Zważywszy na to, iż jest tam wypożyczony tylko na pół roku, to wyglądają one obiecująco. Zagrał we wszystkich meczach w pierwszym składzie, do tego dwie bramki.
http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=13389&id_sezon=79

Czy jest może ktoś bardziej zorientowany jak prezentował się w ostatnim czasie, bo po samych liczbach ciężko coś powiedzieć więcej? Czy może na wiosnę będzie dołączony do kadry pierwszego zespołu?
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 05.11.2011, 20:24
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...piesciami.html

Najciekawsze w tym filmiku jest zachowanie Kosowskiego. Pamiętacie turniej w Chicago i mecz z Sevillą ? Tam też Kosa pierwszy leciał się wstawić za kolegami, chociaż tyle co dołączył do drużyny. Super gość, za swoimi wskoczyłby w ogień. Ciekawe ilu takich piłkarzy jest obecnie w Wiśle...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.11.2011, 20:36
jutro się przekonasz
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Stary 05.11.2011, 20:49
oby, oby...
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 05.11.2011, 21:07
mistico napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=oeJyC...ayer_embedded#!

pokusi się ktoś o tłumaczenie ?

2:26 - za dużo to on nie umie po polsku
Pani pyta go jak było w Europie, jak żyło mu się w innej kluturze, a on, że to był jego pierwszy wyjazd do Europy, trochę się tego obawiał, zwlaszcz, że wydawało mu się, że będzie to kraj zimny, zamknięty i klimat jest rzeczywiście zimny (śmiech) ale ludzie są tam bardzo przyjaźni, mili, pomimo braku języka na początku pobytu, mówi kilka słów po polsku (te co wymawia i klika jeszcze ponoć zna ). Na mieście proszono go o zdjęcia, autografy, ogólnie chwali sobie.
Potem, że na poczatku mieszkał w Polsce z reprezentantem swoim miesiąc (agentem chyba) potem dołączyła rodzina jego żona i synek. Ale kontakt z rodziną miał telefoniczny teraz cieszy się z powrotu do River, brakowało mu ludzi, pasji, potem porównuje jeszcze River do Polski (ten fragment od 4.47 jest dla mnie trudniejszy wiec reszty nie przetłumacze bo byłby to moje domysły ) pozdro
Ostatnio edytowane przez mgła : 05.11.2011 o godz. 21:11.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 06.11.2011, 19:35
Kolejne 2 bramki Kalu Uche i jego druzyna wygrywa 3-1
Odpowiedz cytując
Mateusz91
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.11.2011, 21:20
Wkur... maksymalnie po derbach przeglądnąłem wszystkie wiślackie strony i natrafiłem na coś takiego:

wislalive.pl

Wygląda na to, że Kuba Błaszczykowski ma tam mieć blog
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Stary 07.11.2011, 00:11
mistico napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...piesciami.html

Najciekawsze w tym filmiku jest zachowanie Kosowskiego. Pamiętacie turniej w Chicago i mecz z Sevillą ? Tam też Kosa pierwszy leciał się wstawić za kolegami, chociaż tyle co dołączył do drużyny. Super gość, za swoimi wskoczyłby w ogień. Ciekawe ilu takich piłkarzy jest obecnie w Wiśle...
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ly_w_ruch.html

mam odpowiedź Jovanović i, o dziwo, Diaz No i Czarek Wilk oczywiście. Reszta tam pobiegła za sztuczny tłum robić...
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 09.11.2011, 21:02
Zieńczuk strzelił gola pasiastym w PP w 120 minucie, dając Ruchowi awans. Co ciekawe pierwszego gola strzelił Burliga.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 09.11.2011, 21:03
Charlie napisał(a):Wyświetl post
Zieńczuk strzelił gola pasiastym w PP w 120 minucie, dając Ruchowi awans. Co ciekawe pierwszego gola strzelił Burliga.
Coś pięknego
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 09.11.2011, 21:11
Zajebiście wymowna sytuacja. Jestem szczęśliwy, że to akurat oni strzelili. Piękna sprawa.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
dragon
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.11.2011, 21:22
Bardzo ładna i techniczna bramka Zienia.

Pozostaje podziękować za taki symboliczny gol eks-wiślaka na osłodę przegranych derbów. I to w 120 min

Dziękujemy!
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 10.11.2011, 19:25
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=1179

Ta ''Łajza'' skonczyla kariere? mial isc do Miedzianki niby...
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 10.11.2011, 20:55
Taaa... Łobo i jego wysokie ambicje nie pozwoliłyby mu grać w Miedziance. Niestety nie stać ich na takiego świetnego zawodnika, jakim niewątpliwie jest Wojciech.
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 10.11.2011, 21:00
Ciekawe jak tam żyje Mauro Cantoro.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 10.11.2011, 21:38
Cytat:
Redakcja: Na początek powróćmy do przeszłości. Za sobą masz występy w zespole Młodej Ekstraklasy Wisły Kraków. Powiedz, jak wygląda praca w takim klubie od środka.
Adrian Ligienza: Uważam, że szkolenie jest bardzo dobre. Dużo zawdzięczam Wiśle Kraków, wiele tam się nauczyłem. Od Małego ćwiczy się technikę, koordynację, szkoli się zawodników indywidualnie. Trenerzy starają się wycisnąć jak najwięcej z każdego piłkarza. Niestety dochodzi się do Młodej Ekstraklasy i dalej młodzież nie ma siły przebicia

Wywiad z byłym zawodnikiem Wisły a obecnie II ligowej Chojniczanki Chojnice. Cały wywiad macie tutaj : http://www.mkschojniczanka.pl/?p=15070
Odpowiedz cytując
Mateusz91
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.11.2011, 08:11
Być może o to, co teraz powiem – kibice Polonii będą mieli mi za złe, ale przyznam szczerze, że byłem zły na ten wynik meczu. Dla mnie – jako piłkarza Polonii Warszawa - przegrana Wisły była pożądana, bo pozwoliło to „Czarnym Koszulom” na powiększenie przewagi nad „Białą Gwiazdą”. Jednak z drugiej strony – mi, jako kibicowi Wisły – było szkoda takiego rezultatu, bo to przecież Derby…

fragment wywiadu z wislalive.pl

Kuźwa Baszczu szacuneczek !!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.11.2011, 15:56
Tak. Szacuneczek dla jednego z głównych prowodyrów wywalenia z Wisły najlepszego trenera jaki nam się trafił, a przez to jednego z najwiekszych szkodników. Z powodu? Że Baszczowi nie chciało się dla Wisły zap..ać.
Nie chcę więcej gościa widzieć w Wiśle.
A gadania o tym jakim jest kibicem Wisły nie przyjmuję.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Taxu
Member

Od: 11.2009

Stary 11.11.2011, 16:26
Mateusz91 napisał(a):Wyświetl post
Być może o to, co teraz powiem – kibice Polonii będą mieli mi za złe, ale przyznam szczerze, że byłem zły na ten wynik meczu. Dla mnie – jako piłkarza Polonii Warszawa - przegrana Wisły była pożądana, bo pozwoliło to „Czarnym Koszulom” na powiększenie przewagi nad „Białą Gwiazdą”. Jednak z drugiej strony – mi, jako kibicowi Wisły – było szkoda takiego rezultatu, bo to przecież Derby…

fragment wywiadu z wislalive.pl

Kuźwa Baszczu szacuneczek !!

tu macie linka do całości
http://wislalive.pl/polecamy/baszczu_szczerze_o___-49/
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 11.11.2011, 16:33
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Wywiad z byłym zawodnikiem Wisły a obecnie II ligowej Chojniczanki Chojnice. Cały wywiad macie tutaj : http://www.mkschojniczanka.pl/?p=15070
Zauważcie, że dopóki istniały rezerwy ktoś się trafiał kto potem grał u nas, czy gdzieś indziej. Ostatni z rezerw to chyba: Mączyński i Kowalski. Byli tam jeszcze Małecki, Brożkowie, Boguski i kilku innych. MESA to nie jest idealne miejsce na przejście do dorosłego futbolu.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.11.2011, 16:58
Zauważcie, że dopóki istniały rezerwy ktoś się trafiał kto potem grał u nas, czy gdzieś indziej. Ostatni z rezerw to chyba: Mączyński i Kowalski. Byli tam jeszcze Małecki, Brożkowie, Boguski i kilku innych. MESA to nie jest idealne miejsce na przejście do dorosłego futbolu.
To sprawdź sobie, ile z obecnych wychowanków Legii grało wcześniej w MES-ie. Tylko że oni ich faktycznie szkolą, a u nas klub ma wyjebane na to z góry na dół.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 11.11.2011, 17:18
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To sprawdź sobie, ile z obecnych wychowanków Legii grało wcześniej w MES-ie. Tylko że oni ich faktycznie szkolą, a u nas klub ma wyjebane na to z góry na dół.
Mówisz o zawodnikach, którzy ostatnio zagrali kilka meczów, czy o Rybusie, Kucharczyku, Borysiuku? Tak samo można powiedzieć, że u nas zagrali Brud, Skołorzyński, Burliga, czy Czekaj. Poza tym słowo wychowanek tutaj nie jest odpowiednie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.11.2011, 17:27
Mówisz o zawodnikach, którzy ostatnio zagrali kilka meczów, czy o Rybusie, Kucharczyku, Borysiuku? Tak samo można powiedzieć, że u nas zagrali Brud, Skołorzyński, Burliga, czy Czekaj. Poza tym słowo wychowanek tutaj nie jest odpowiednie.
Nie, nie można tak samo powiedzieć.

w którym spotkaniu w/w przez Ciebie Nasi piłkarze wchodzili jako zmiennicy a nie dlatego że nie miał kto wejść ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.11.2011, 17:47
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Tak. Szacuneczek dla jednego z głównych prowodyrów wywalenia z Wisły najlepszego trenera jaki nam się trafił, a przez to jednego z najwiekszych szkodników. Z powodu? Że Baszczowi nie chciało się dla Wisły zap..ać.

Mitomania na tym forum jest kosmiczna. Niektórzy to pewnie nawet ołtarzyki z Petrescu mają

Jakoś nie widać było tego geniuszu trenerskiego w grze Wisły. Wtedy był co najwyżej "młody zdolny" i bardzo dobrze, że wyleciał, bo Wisła grała jedną z najbrzydszych piłek za czasów TF pomimo posiadania gwiazd jak Błaszczykowski. Zresztą sam Błaszczykowski twierdził, że Petrescu był jednym z najgorszych trenerów jakim mu dane było pracować. Ciekawe co pokaże "wielki trener" Petrescu w Kubań Krasnodar, jakoś nie widać wyników pomimo wpompowania milionów Euro w zawodników i trenera.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 11.11.2011, 17:59
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Nie, nie można tak samo powiedzieć.

w którym spotkaniu w/w przez Ciebie Nasi piłkarze wchodzili jako zmiennicy a nie dlatego że nie miał kto wejść ?
W spotkaniu z Zagłębiem Lubin.

Zagrają dobrze więcej niż jeden sezon, to wtedy będziemy mogli mówić o dobrych piłkarzach Legii z MESA. Na razie mamy Borysiuka, który debiutował w czasach jak jeszcze MESY bodaj nie było i Rybusa (podobnie). Kucharczyk był gwiazdą 2, czy tam 3. ligi z tego co pamiętam.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.11.2011, 21:06
Lysy napisał(a):Wyświetl post
(...)
Tak, drogie dzieci. Petrescu u nas był chujowy, a później nagle doznał olśnienia. Tak to sobie tłumaczcie - będzie wam łatwiej.
Oczywiście, z jednej strony przebieg z jego kariery, z drugiej - nasze późniejsze osiągnięcia pucharowe mówią coś zupełnie innego (chciałbym przypomnieć, że e tym roku po raz pierwszy załapaliśmy się do właściwych pucharów od czasów Okuki, czyli de facto - Petrescu). No, ale kto by tam patrzył na fakty.

Jeżeli ktoś tu jest mitomanem, to Ty. Jedyne czym możesz się podeprzeć, to stękaniami jednego czy drugiego piłkarza. Tyle.
Wyniki w pucharach miedzy Petrescu a Maaskantem były kompromitujące. To była jedna wielka dziura, masa krytyczna kompromitacji.

Ale spoko - za Okuki czy Nawałki Wisła grała piękną piłkę. Za Skorży zresztą też, od czasu kiedy tylko wyjęto mu Kosowskiego. Z tego ostatniego do końca życia zapamiętam te cudowne zagrania na Brożka (tzw. "Dzidę") - palce lizać! Coś w sam raz dla koneserów futbolu, takich jak Ty.
Swoją drogą - zajebiste kryterium.

Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.11.2011 o godz. 21:18.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 11.11.2011, 21:09
Mitomania na tym forum jest kosmiczna. Niektórzy to pewnie nawet ołtarzyki z Petrescu mają

Jakoś nie widać było tego geniuszu trenerskiego w grze Wisły. Wtedy był co najwyżej "młody zdolny" i bardzo dobrze, że wyleciał, bo Wisła grała jedną z najbrzydszych piłek za czasów TF pomimo posiadania gwiazd jak Błaszczykowski. Zresztą sam Błaszczykowski twierdził, że Petrescu był jednym z najgorszych trenerów jakim mu dane było pracować. Ciekawe co pokaże "wielki trener" Petrescu w Kubań Krasnodar, jakoś nie widać wyników pomimo wpompowania milionów Euro w zawodników i trenera.
Zwykle gra była nudna jak cholera to prawda.
Ale co by było w kontekście Europy jakby został jeszcze rok-dwa? Po ostatnim lecie widać, że otwartą piłką cieżko nam będzie osiągnąć sukcesy w Europie. Zresztą kim mamy grać tą otwartą piłkę?
W Unirei - bdb.
Kubań jak dotąd też w porzo (awans, teraz zagrają w grupie mistrzowskiej). Są beniaminkiem, finansowo też myślę CSKA, Zenit, Anżi, Lokomotiv (pewnie nie tylko oni) są o wiele bogatsi i zasiedziali w najwyższej klasie.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.11.2011, 22:30
Ciekawe co pokaże "wielki trener" Petrescu w Kubań Krasnodar, jakoś nie widać wyników pomimo wpompowania milionów Euro w zawodników i trenera.
Wystarczy, że już pokazał, z małym prowincjonalnym klubikiem wszedł do LM i nie był tam chłopcem do bicia. A Baszczyński co osiągnął w tym czasie, oprócz usunięcia Petrescu z Wisły ? Leniom i obibokom nie było po drodze z trenerem, który wyciskał z nich siódme poty. Ja przynajmniej pamiętam z tego okresu to, że Wisła potrafiła zabiegać każdy zespół z ekstraklasy.
Wrócił do Rumunii i z tymi co chcieli trenować osiągnął szczyty.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 11.11.2011, 22:59
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Sranie w banie, pier.dolenie i takie tam. Lepszym trenerem był stosując się do takich kryteriów Engel. Baszczu akurat moze mieć żal do Dana (byłem jego wielkim zwolennikiem i szczerze żałowałem jego zwolnienia), bo ten zablokował mu transfer do West Ham. Z ciekawości zapytam o Twój stosunek do Błaszczykowskiego?
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 11.11.2011, 23:12
Ciekawe co pokaże "wielki trener" Petrescu w Kubań Krasnodar, jakoś nie widać wyników pomimo wpompowania milionów Euro w zawodników i trenera.
Chyba sobie kpisz.Kubań jest rewelacją ligi a Petrescu w Rosji uważa się za jeśli nie najlepszego , to jednego z najlepszych trenerów w ekstraklasie.A o wpompowanych milionach nawet nie żartuj - tzn w przeciągu prawie 2 lat kupiono 2 kolesi za 'miliony' - Bucura za 1.8 i Traore za 4 - jak na ekstraklasę rosyjską są to bardzo małe kwoty.

Autentycznie najbardziej mnie w....ia jak ktoś pisze o rzeczach o których nie ma zielonego pojęcia.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów