The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ero.
Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2010, 07:22
Mały Kirm Rado Cikos Gordan Trzeba chwalić za występ bo ładnie i ambitnie zagrali reszta bez komentarza
Odpowiedz cytując
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 09.08.2010, 07:33
RAF ciężko jest oceniać czyjąś inteligencję nie znając wszystkich faktów. Generalnie z Boguskim problem jest taki, że od momentu kontuzji, chłopak ma blokadę psychiczną. Odstawienie go na bok teraz mogłoby oznaczać koniec jego kariery. Dodatkowo, bardzo cieszy postawienie na młodego Rado. Jeśli jednak Kula uznał, że na cały mecz jeszcze nie jest gotowy, to widocznie miał do tego podstawy. Myślę, że lepiej wprowadzać chłopaka powoli, bo niektórym wrzucenie na głęboką wodę nie służy. Dodatkowo jest to wyraźny sygnał dla reszty młodzieży, że jednak można przekroczyć tę granicę i zostać pełnowartościowym zawodnikiem Wisły w inny sposób niż przychodząc z innego klubu.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.08.2010, 07:43
Nie zgadzam sie zupełnie co do Bunozy
Ma dobry odbiór, jest agresywny, zdecydowany
głową też gra przyzwociie
Faktem jest, że popełnia błędy w ustawieniu
a najgorzej wygląda pod względem zwinności i mobilności
jednak myśle, że przy Cleberze lub być moze przy Chavezie mozna bedzie te wady zniwelować
Wg mnie znacznie gorzej grał wczoraj Kowalski
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 09.08.2010, 08:00
Cytat:
W czwartek mieliśmy mecz. Wróciliśmy do Krakowa o czwartej nad ranem i na pewno jeszcze to odczuwamy
no tak wszystko jest świetnie gdyby nie te puchary
zamiast szukać usprawiedliwienia, zastanowiłby się jak grać lepiej
po kiego on szuka usprawiedliwień, zagrali źle, tak jak z Karabachem a teraz niech się wezmą do roboty
Odpowiedz cytując
wiślak1906forever
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 09.08.2010, 08:12
ero. napisał(a):Wyświetl post
Mały Kirm Rado Cikos Gordan Trzeba chwalić za występ bo ładnie i ambitnie zagrali reszta bez komentarza
Diaz ! Duży szacun dla niego
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 09.08.2010, 08:27
wiślak1906forever napisał(a):Wyświetl post
Diaz ! Duży szacun dla niego
I Pawełek .

Przetestowaliśmy z dziesięciu bramkarzy aby dojść do wniosku, że Pawełek nie jest taki zły
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 09.08.2010, 08:28
Dziesięciu?
Odpowiedz cytując
Glova91
Member

Od: 07.2008

Stary 09.08.2010, 08:45
Panowie...dziwna sprawa sie tutaj zdarzyła...jakim znowu bochaterem został Pawełek? on poprostu obronił to co mial obronic, bo gdyby ktoras z tych pilek wpadła bylaby to jego wina...wiec nie mowcie, ze Pawełek zagrał super albo cos...zagrał dobrze i tyle.
Bunoza-tak czytam i czytam, jaki to on drewniany itp...spojrzcie jak sie porusza Kowalski...tragedia...a jest duzo nizszy od Gordana, on jest drewno dopiero...Mowiecie, ze mało zwrotny, fakt. Nikit nie zwrocil uwagi na podstawowy bład jaki wczoraj notorycznie popelnial Bunoza, mianowicie nietrzymanie linii spalonego...w praktycznie kazdej akcji on lamal linie w strone naszej bramki i to rodzilo zagrozenien. Popracowac nad tym i bedzie dobrze.
Wychwalacie Małeckiego...strzelil bramke...bo musial z tej pozycji strzelic. Mnie najbardziej w jego przypadku denerwuje fakt, ze gra calkowicie bez glowy. A do szalu doprowadza mnie sytuacja, w ktorej zmarnuje okazje, badz straci pilke, to zaczyna klaskac i sie zegnac! Jezeli sie okazje marnuje bezmyslnie to wypada kolegow przeprosic chociazby reka...a nie klaskac i sie zegnac. Jego gra przypomina mi gre za mlodych lat na boisku szkolnym...wziac pilke i zapie....na bramke i nikomu nie podawac
Ps. Boguski to juz parodia...od meczu z elka, kiedy to go chyba Borysiuk zalatwil, Rafał nie potrafi dojsc do formy...Zuraw....rozczarowanie. Mi tam sie podobala bardzo gra Erika Cikosa. I jak to mowiliscie Czlowiek Chaos...moze i chaos, wyglada jak dziecko na szczudlach...ale gra jakby byl naszym wychowankiem, walczy, stara sie...i co najwazniejsze gra dobrze...
A treneiro dobrze, ze nie zostanie Kulawik, bo nie potrafi zlozyc skladu i zmian...
Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 09.08.2010, 08:46
Pablooo napisał(a):Wyświetl post
Dziesięciu?
To taka figura retoryczna

Nie wiem dokładnie ilu ale nie chciałam przesadzić

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...l?ticaid=1aac1
Odpowiedz cytując
AL_PB
Member

Od: 06.2010

Stary 09.08.2010, 09:07
Hmm, ogólnie miało mnie nie być na tym meczu, ale skoro wróciłem wcześniej z wakacji, to udałem się na Suche Stawy.

No i mecz niestety bez rewelacji, jednakże bardzo się cieszę z bramki i trzech punktów na początek sezonu.
Szkoda tylko, że tak dużo było "Wisła to my!" i tym podobnych przyśpiewek, a o wiele mniej tych napinkowych - nie wykorzystaliśmy w pełni sytuacji kibicowskiej meczu.

Ale niemniej jednak - cieszę się, jak zawsze, że mogłem być z Wisłą na kolejnym spotkaniu.
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 09.08.2010, 09:57
http://kiks.tv/2010/08/kulawik-wygra...iwie-ten-mecz/

konferencja poczmeowa, m.in. o Boguskim, Rado i Pawełku
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 09.08.2010, 10:45
carpenter napisał(a):Wyświetl post
RAF ciężko jest oceniać czyjąś inteligencję nie znając wszystkich faktów. Generalnie z Boguskim problem jest taki, że od momentu kontuzji, chłopak ma blokadę psychiczną. Odstawienie go na bok teraz mogłoby oznaczać koniec jego kariery.
No to albo staramy się wystawić mocny skład, albo dajemy mu się "odblokować". Problem jest w tym, że raz - Boguski się odblokwouje już kilka miesięcy i chwilę stuknie rok, a dwa, że od jakiegoś czasu gramy w 10 na 12 jak on jest na boisku.

To bardzo fajny piłkarz, ale nie stać nas na to żeby przebywał na boisku. Brakuje mu czucia piłki? To niech go zdobywa tam gdzie jego kiksy i w efekcie wynik meczu nie maja kompletnie żadnego znaczenia - czyli na treningu i grając w ME.
Odpowiedz cytując
daniel123
Member

Od: 07.2006

Stary 09.08.2010, 10:50
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Zmęczeni są już strasznie,trudy sezonu już dają znaćręce opadają,człowiek po 8 godzin zapie.,i nie narzeka a Ci już zmęczenie odczuwają
Odpowiedz cytując
junior1906tsw
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 09.08.2010, 11:31
Zamiast wziąć się do roboty i ruszyć dupy, żeby rzygać ze zmęczenia, żeby chociaż zdobyć to Mistrzostwo, to taki Brożek narzeka, że się spocił - DRAMAT.
` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.08.2010, 11:35
Piotrek Brożek najbardziej mnie w****ia ostatnio, jeszcze jako tako grał z Litwinami,
ale już z Azerami i z Arką to szkoda gadac, taki typ mowi ze zmeczony jest
popracowalby 12 godzin dziennie to by zobaczyl co to prawdziwa praca, a nie dziennie jeden trening po 2 godziny i do domu juz

Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.08.2010, 12:06
Wszyscy cieszą się, że Pawełek wrócił do formy. Wystarczyło dobrego konkurenta sprowadzić.
Bracia Brożkowie to obecnie najsłabsze punkty Wisły. Piotrek nie dość, że zero zagrożenia z przodu, to jeszcze brakowało go w obronie. Paweł znowu bryluje jeżeli chodzi o skuteczność. I jeszcze to darcie japy...
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 09.08.2010, 12:15
Dlatego wizja ataku Rios - Żurawski jest coraz bliżej wprowadzenia
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
junior1906tsw
Senior Member

Stary 09.08.2010, 12:23
Co do konkurencji to też dało się zauważyć zmianę w grze Kirma nie ?
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.08.2010, 12:25
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
Dlatego wizja ataku Rios - Żurawski jest coraz bliżej wprowadzenia
Rios - Małecki w ataku to byłoby to, a na skrzydłach Kirm z Żurawskim, ewentualnie Łobo, a może Plajić wreszcie się zaprezentuje jako tako?

Odpowiedz cytując
ostach1906aka
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 09.08.2010, 12:25
Kirm powinien grać w podstawowej "11"
' Tylko Ty, w moim sercu Ty...'
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.08.2010, 12:29
mam nadzieje ze nowy trener dostrzeze jakim slabym kopaczem jest Piotrek Brozek, on nie nadaje sie ani na skrzydlo ani na obrone, wczoraj zupelnie nie widoczny
na skrzydlach mam nadzieje ze grac bedzie Małecki,Kirm, na zmiane beda mogli wchodzi (Pjalic,Łobo)
w ataku Rios niech pogra z Zurawskim

Odpowiedz cytując
junior1906tsw
Senior Member

Stary 09.08.2010, 12:29
Pajic ładnie wywijał tam w tej Bundes Lidze, może damy mu wreszcie szanse, bo może się okazać super wzmocnieniem. I co z tego, że to było rok temu czy 2 lata temu. Nie ma 40 lat, ogra się i będzie git.
Odpowiedz cytując
ostach1906aka
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 09.08.2010, 12:32
jest tylu wspaniałych zawodników, szkoda, że nie mogą grać wszyscy
' Tylko Ty, w moim sercu Ty...'
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.08.2010, 12:34
junior1906tsw napisał(a):Wyświetl post
Co do konkurencji to też dało się zauważyć zmianę w grze Kirma nie ?
Krim został w końcu wystawiony na swojej naturalnej pozycji czyli prawej pomocy, wcześniej za Kasperczaka i Skorży grywał TYLKO na lewej pomocy gdzie nie mógł zaprezentować pełni umiejętności. To , że kilka razy się zmieniał w czasie meczu z prawym skrzydłowym to było za mało by coś pokazać.
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 09.08.2010, 12:35
Przepraszam co do błędu w moim ostatnim poście - oczywiście chodziło mi o wyjazd do Chorzowa w drugiej kolejce a nie rzecz jasna już o wyjazd do Łodzi w trzeciej kolejce . Mój błąd
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
junior1906tsw
Senior Member

Stary 09.08.2010, 12:37
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Krim został w końcu wystawiony na swojej naturalnej pozycji czyli prawej pomocy, wcześniej za Kasperczaka i Skorży grywał TYLKO na lewej pomocy gdzie nie mógł zaprezentować pełni umiejętności. To , że kilka razy się zmieniał w czasie meczu z prawym skrzydłowym to było za mało by coś pokazać.
Skoro jest wartościowym piłkarzem powinien nawet się pokazać z dobrej strony na obronie choćby. Nie powinno to dla niego być wielką różnicą czy był wystawiany z lewej czy z prawej strony pomocy. Dla mnie poczuł, że jak się nie weźmie za siebie to posiedzi na ławie i spiął się i zapierdziela w końcu po boisku.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 09.08.2010, 12:38
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Nie powiedziałbym, ze to był ten problem. Na MŚ grał cały czas na lewej. Ot wyszła mu asysta, bramkarz pomógł. Ale żeby jakiś szał robił ? Przeciętnie było.
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 09.08.2010, 12:40
Najbardziej zadziwiające i przerażające są słowa Macieja Żurawskiego, że przed Wisłą trudny sezon. A on czego się spodziewał? Że piłkarze mniej zarabiający, ale bardziej ambitni położą się przed Wisła i będą prosić o najniższy wymiar kary? Oni powinni biegać po boisku i przeciwnikom utrudniać sezon, czyli wziąć się do roboty!

Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.08.2010, 12:44
Obejrzałem na spokojnie jeszcze raz ten mecz i według mnie nie były to aż tak słabe zawody. Oczywiście Arka stworzyła sobie 3 100 % sytuacje, ale Wisła miała takich 6 (w tym nieuznany, prawidłowo zdobyty gol). W poprzednim meczu z Arką za czasów Skorży gdynianie też mieli 2 - 3 świetne sytuacji, a przecież w obronie był Marcelo, Głowacki i Alvarez.

Przyzwoicie zagrał Bunoza, który wlał w moje serce nadzieję, że może jednak będzie lepszy od Jacka Paszulewicza, a za sezon lub dwa zbliży się poziomem do Głowackiego. Pewnie jeszcze lepiej by wyglądał u boku doświadczonego stopera.

Kowalski niestety nie ma ani dobrych warunków fizycznych ani nie jest zwrotny czy szybki.

Pawełek zaliczył dobry mecz. Wiadomo, że jest najlepszym polskim bramkarzem jeśli chodzi o grę na przedpolu i dzięki temu rywal rzadko zagraża Wiśle po stałych fragmentach gry. Wiadomo też, że oprócz Cabaja nikt w Polsce nie zaliczył tylu spektakularnych wpadek. Na całe szczęście w tym meczu Mariusz takowych nie miał.

Bardzo dobra gra Kirma, ale spartaczył sytuację z kategorii tych, których wstyd nie wykorzystać.

Bardzo dobre ustawienie taktyczne Wisły przez Kulawika. Na własnym boisku można grać z jednym DM i dwoma OM, natomiast na wyjazdach można je zmienić na 2 DM i 1 OM. Wreszcie na bokach grali klasyczni skrzydłowi, a nie ich imitacje w postaci Boguskiego czy Małeckiego. Pozycja podwieszonego napastnika jest chyba optymalna dla Małeckiego, który fajnie z głębi pola i na szybkości potrafi się podłączyć pod grę. Takiego Małeckiego chce się oglądać. Tylko nie wolno mu pozwalać na wykonywanie stałych fragmentów gry.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 09.08.2010 o godz. 12:47.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.08.2010, 12:48
Ela napisał(a):Wyświetl post
I Pawełek .

Przetestowaliśmy z dziesięciu bramkarzy aby dojść do wniosku, że Pawełek nie jest taki zły
Bo nie jest, tylko na tym forum musi być zawsze jakiś wróg publiczny. Niestety, ale porządni bramkarze kosztują, a wyszkolić nowych u nas nie ma komu, więc trzeba realnie patrzeć na to co się ma.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów