|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Mały Kirm Rado Cikos Gordan Trzeba chwalić za występ bo ładnie i ambitnie zagrali reszta bez komentarza
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
RAF ciężko jest oceniać czyjąś inteligencję nie znając wszystkich faktów. Generalnie z Boguskim problem jest taki, że od momentu kontuzji, chłopak ma blokadę psychiczną. Odstawienie go na bok teraz mogłoby oznaczać koniec jego kariery. Dodatkowo, bardzo cieszy postawienie na młodego Rado. Jeśli jednak Kula uznał, że na cały mecz jeszcze nie jest gotowy, to widocznie miał do tego podstawy. Myślę, że lepiej wprowadzać chłopaka powoli, bo niektórym wrzucenie na głęboką wodę nie służy. Dodatkowo jest to wyraźny sygnał dla reszty młodzieży, że jednak można przekroczyć tę granicę i zostać pełnowartościowym zawodnikiem Wisły w inny sposób niż przychodząc z innego klubu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nie zgadzam sie zupełnie co do Bunozy
Ma dobry odbiór, jest agresywny, zdecydowany głową też gra przyzwociie Faktem jest, że popełnia błędy w ustawieniu a najgorzej wygląda pod względem zwinności i mobilności jednak myśle, że przy Cleberze lub być moze przy Chavezie mozna bedzie te wady zniwelować Wg mnie znacznie gorzej grał wczoraj Kowalski |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Cytat:
zamiast szukać usprawiedliwienia, zastanowiłby się jak grać lepiej po kiego on szuka usprawiedliwień, zagrali źle, tak jak z Karabachem a teraz niech się wezmą do roboty ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
I Pawełek .
Przetestowaliśmy z dziesięciu bramkarzy aby dojść do wniosku, że Pawełek nie jest taki zły ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Dziesięciu?
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Panowie...dziwna sprawa sie tutaj zdarzyła...jakim znowu bochaterem został Pawełek? on poprostu obronił to co mial obronic, bo gdyby ktoras z tych pilek wpadła bylaby to jego wina...wiec nie mowcie, ze Pawełek zagrał super albo cos...zagrał dobrze i tyle.
Bunoza-tak czytam i czytam, jaki to on drewniany itp...spojrzcie jak sie porusza Kowalski...tragedia...a jest duzo nizszy od Gordana, on jest drewno dopiero...Mowiecie, ze mało zwrotny, fakt. Nikit nie zwrocil uwagi na podstawowy bład jaki wczoraj notorycznie popelnial Bunoza, mianowicie nietrzymanie linii spalonego...w praktycznie kazdej akcji on lamal linie w strone naszej bramki i to rodzilo zagrozenien. Popracowac nad tym i bedzie dobrze. Wychwalacie Małeckiego...strzelil bramke...bo musial z tej pozycji strzelic. Mnie najbardziej w jego przypadku denerwuje fakt, ze gra calkowicie bez glowy. A do szalu doprowadza mnie sytuacja, w ktorej zmarnuje okazje, badz straci pilke, to zaczyna klaskac i sie zegnac! Jezeli sie okazje marnuje bezmyslnie to wypada kolegow przeprosic chociazby reka...a nie klaskac i sie zegnac. Jego gra przypomina mi gre za mlodych lat na boisku szkolnym...wziac pilke i zapie....na bramke i nikomu nie podawac Ps. Boguski to juz parodia...od meczu z elka, kiedy to go chyba Borysiuk zalatwil, Rafał nie potrafi dojsc do formy...Zuraw....rozczarowanie. Mi tam sie podobala bardzo gra Erika Cikosa. I jak to mowiliscie Czlowiek Chaos...moze i chaos, wyglada jak dziecko na szczudlach...ale gra jakby byl naszym wychowankiem, walczy, stara sie...i co najwazniejsze gra dobrze... A treneiro dobrze, ze nie zostanie Kulawik, bo nie potrafi zlozyc skladu i zmian... Pozdrawiam. |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
To taka figura retoryczna
![]() Nie wiem dokładnie ilu ale nie chciałam przesadzić ![]() http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...l?ticaid=1aac1 |
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Hmm, ogólnie miało mnie nie być na tym meczu, ale skoro wróciłem wcześniej z wakacji, to udałem się na Suche Stawy.
No i mecz niestety bez rewelacji, jednakże bardzo się cieszę z bramki i trzech punktów na początek sezonu. Szkoda tylko, że tak dużo było "Wisła to my!" i tym podobnych przyśpiewek, a o wiele mniej tych napinkowych - nie wykorzystaliśmy w pełni sytuacji kibicowskiej meczu. Ale niemniej jednak - cieszę się, jak zawsze, że mogłem być z Wisłą na kolejnym spotkaniu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
http://kiks.tv/2010/08/kulawik-wygra...iwie-ten-mecz/
konferencja poczmeowa, m.in. o Boguskim, Rado i Pawełku |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
To bardzo fajny piłkarz, ale nie stać nas na to żeby przebywał na boisku. Brakuje mu czucia piłki? To niech go zdobywa tam gdzie jego kiksy i w efekcie wynik meczu nie maja kompletnie żadnego znaczenia - czyli na treningu i grając w ME. |
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Zmęczeni są już strasznie,trudy sezonu już dają znać ręce opadają,człowiek po 8 godzin zapie.,i nie narzeka a Ci już zmęczenie odczuwają |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Zamiast wziąć się do roboty i ruszyć dupy, żeby rzygać ze zmęczenia, żeby chociaż zdobyć to Mistrzostwo, to taki Brożek narzeka, że się spocił - DRAMAT.
![]() ` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Piotrek Brożek najbardziej mnie w****ia ostatnio, jeszcze jako tako grał z Litwinami,
ale już z Azerami i z Arką to szkoda gadac, taki typ mowi ze zmeczony jest popracowalby 12 godzin dziennie to by zobaczyl co to prawdziwa praca, a nie dziennie jeden trening po 2 godziny i do domu juz ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Wszyscy cieszą się, że Pawełek wrócił do formy. Wystarczyło dobrego konkurenta sprowadzić.
Bracia Brożkowie to obecnie najsłabsze punkty Wisły. Piotrek nie dość, że zero zagrożenia z przodu, to jeszcze brakowało go w obronie. Paweł znowu bryluje jeżeli chodzi o skuteczność. I jeszcze to darcie japy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Dlatego wizja ataku Rios - Żurawski jest coraz bliżej wprowadzenia
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do konkurencji to też dało się zauważyć zmianę w grze Kirma nie
?![]() ` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Rios - Małecki w ataku to byłoby to, a na skrzydłach Kirm z Żurawskim, ewentualnie Łobo, a może Plajić wreszcie się zaprezentuje jako tako?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Kirm powinien grać w podstawowej "11"
![]()
' Tylko Ty, w moim sercu Ty...'
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
mam nadzieje ze nowy trener dostrzeze jakim slabym kopaczem jest Piotrek Brozek, on nie nadaje sie ani na skrzydlo ani na obrone, wczoraj zupelnie nie widoczny
na skrzydlach mam nadzieje ze grac bedzie Małecki,Kirm, na zmiane beda mogli wchodzi (Pjalic,Łobo) w ataku Rios niech pogra z Zurawskim ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pajic ładnie wywijał tam w tej Bundes Lidze, może damy mu wreszcie szanse, bo może się okazać super wzmocnieniem. I co z tego, że to było rok temu czy 2 lata temu. Nie ma 40 lat, ogra się i będzie git.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
jest tylu wspaniałych zawodników, szkoda, że nie mogą grać wszyscy
![]()
' Tylko Ty, w moim sercu Ty...'
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Krim został w końcu wystawiony na swojej naturalnej pozycji czyli prawej pomocy, wcześniej za Kasperczaka i Skorży grywał TYLKO na lewej pomocy gdzie nie mógł zaprezentować pełni umiejętności. To , że kilka razy się zmieniał w czasie meczu z prawym skrzydłowym to było za mało by coś pokazać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Przepraszam co do błędu w moim ostatnim poście - oczywiście chodziło mi o wyjazd do Chorzowa w drugiej kolejce a nie rzecz jasna już o wyjazd do Łodzi w trzeciej kolejce . Mój błąd
![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Najbardziej zadziwiające i przerażające są słowa Macieja Żurawskiego, że przed Wisłą trudny sezon. A on czego się spodziewał? Że piłkarze mniej zarabiający, ale bardziej ambitni położą się przed Wisła i będą prosić o najniższy wymiar kary? Oni powinni biegać po boisku i przeciwnikom utrudniać sezon, czyli wziąć się do roboty!
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Obejrzałem na spokojnie jeszcze raz ten mecz i według mnie nie były to aż tak słabe zawody. Oczywiście Arka stworzyła sobie 3 100 % sytuacje, ale Wisła miała takich 6 (w tym nieuznany, prawidłowo zdobyty gol). W poprzednim meczu z Arką za czasów Skorży gdynianie też mieli 2 - 3 świetne sytuacji, a przecież w obronie był Marcelo, Głowacki i Alvarez.
Przyzwoicie zagrał Bunoza, który wlał w moje serce nadzieję, że może jednak będzie lepszy od Jacka Paszulewicza, a za sezon lub dwa zbliży się poziomem do Głowackiego. Pewnie jeszcze lepiej by wyglądał u boku doświadczonego stopera. Kowalski niestety nie ma ani dobrych warunków fizycznych ani nie jest zwrotny czy szybki. Pawełek zaliczył dobry mecz. Wiadomo, że jest najlepszym polskim bramkarzem jeśli chodzi o grę na przedpolu i dzięki temu rywal rzadko zagraża Wiśle po stałych fragmentach gry. Wiadomo też, że oprócz Cabaja nikt w Polsce nie zaliczył tylu spektakularnych wpadek. Na całe szczęście w tym meczu Mariusz takowych nie miał. Bardzo dobra gra Kirma, ale spartaczył sytuację z kategorii tych, których wstyd nie wykorzystać. Bardzo dobre ustawienie taktyczne Wisły przez Kulawika. Na własnym boisku można grać z jednym DM i dwoma OM, natomiast na wyjazdach można je zmienić na 2 DM i 1 OM. Wreszcie na bokach grali klasyczni skrzydłowi, a nie ich imitacje w postaci Boguskiego czy Małeckiego. Pozycja podwieszonego napastnika jest chyba optymalna dla Małeckiego, który fajnie z głębi pola i na szybkości potrafi się podłączyć pod grę. Takiego Małeckiego chce się oglądać. Tylko nie wolno mu pozwalać na wykonywanie stałych fragmentów gry.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 09.08.2010 o godz. 12:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Bo nie jest, tylko na tym forum musi być zawsze jakiś wróg publiczny. Niestety, ale porządni bramkarze kosztują, a wyszkolić nowych u nas nie ma komu, więc trzeba realnie patrzeć na to co się ma.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|