The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.03.2011, 15:25
Mam nadzieję, że żartujesz.. Bo marketing w takiej formie ma przynosić korzyści szczególnie w dłuższym okresie i to tylko jeśli kampanie będą kontynuowane. Byłoby to zbyt proste i piękne, gdyby wystarczyło rozkleić po mieście kilka tysięcy plakatów żeby zapełnić cały stadion

tym bardziej, że macie na forum odpowiedni temat: http://wislakrakow.com/forum/showthr...?t=5600&page=4
Powód: link
Ostatnio edytowane przez QBAS : 12.03.2011 o godz. 15:28.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 12.03.2011, 15:41
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że żartujesz.. Bo marketing w takiej formie ma przynosić korzyści szczególnie w dłuższym okresie i to tylko jeśli kampanie będą kontynuowane. Byłoby to zbyt proste i piękne, gdyby wystarczyło rozkleić po mieście kilka tysięcy plakatów żeby zapełnić cały stadion

tym bardziej, że macie na forum odpowiedni temat: http://wislakrakow.com/forum/showthr...?t=5600&page=4

Rezultaty działań marketingu jeśli nadal będą robić to co do tej pory to pierwsze efekty powinny pojawić się w nowym sezonie.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.03.2011, 15:47
Miala byc taka inicjatywa ze przed kazdym meczem bedzie sie wciagalo koszulke z numerem i nazwskiem zasłuzonego gracza pod dach stadionu.

Pomyslałem ze super inicjatywa, wiec ktos wie dlaczego wokol tej akcji cisza
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 12.03.2011, 22:24
W temacie dzisiejszego meczu i tego jak byli ubrani stewardzi (byli w krawatach). Teraz kolej na kibiców Bez Krawata nie wejdziesz Na sektorze rodzinnym grzeczni aż do bólu "dobry wieczór", "może cukierka" itp. Można poczuć się nieswojo bo na stadionie jeszcze nie dawano to tylko "k.urwa" i "pi. erdolę" królowała.

Poniżej kultowy tekst w temacie krawatów

http://www.youtube.com/watch?v=7sLiAebWM7U

A taki sposób "oprawy" i podejścia do nowych kibiców to dobry sposób na zmianę obiegowej opinii o tym jak może wyglądać pobyt na stadionie.
Ostatnio edytowane przez krakus76 : 12.03.2011 o godz. 22:27.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 13.03.2011, 03:57
Od dziś na stadionie panuje zakaz wnoszenia napojów z zewnątrz...

Fajnie że ktoś o tym informuje, naprawdę bardzo fajnie, że bez zmiany regulaminu stadionu, z dnia na dzień zmienia się zasady wejścia na stadion.

Ogólnie wypraszają ze stadionu osoby pijane, ale czy pijane aż na tyle żeby je usuwać? Chłopak normalnie stoi na nogach, widać że jest trochę zmięty ale nie wiem czy tym jedynym wyznacznikiem powinien być ochroniarz...

To picie i nie możność wniesienia go, bez żadnego info od klubu uważam za robienie ze mnie idioty. 10 lat z tym problemu nie było, dziś Antkowiak sobie wymyślił że jest zakaz i jest zakaz. Ważne że jest profesjonalne, kasa w kioskach gastronomicznych leci. Wszyscy są szczęśliwi, kibic jest robiony w buca, ważne że w sakiewce się zgadza...

Nawet tak naprawdę ochrony w pewnym momencie zrobiło mi się szkoda. Rozmowa z zarządcą wpuszczających miła i kulturalna, nawet żal mi było że nieodpowiedzialna decyzja sprowadza ich do roli bufora, a jak widać i słychać i im ta sytuacja nie odpowiadała... Antkowiak cwaniaku, zejdz do bramek, zostań i podyskutuj o swoich wizjach i zarządzeniach a nie pierdniesz a ludzie na dole muszą za ciebie joby zbierać.

Czy naprawdę musi klub robić pod górkę w nawet takich sprawach? Już konfiskat szalików nawet nie podejmuje, bo ile ludzi tyle racji. Sprawdzajcie czy ktoś się Judasz nie nazywa i sobie napisu na koszulce z nazwiskiem nie zrobił...
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 13.03.2011, 07:13
To nie górka - napoi w butelkach wnosić nie wolno ze względów bezpieczeństwa. Czymś takim można po prostu rzucić w kierunku murawy. Kubek z napojem nie doleci.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.03.2011, 08:31
hmm, jak nie wolno wnosic napoi w butelkach?
0,5 cola przeszla bez problemu. oczywiscie musiala byc zakrecona oryginalnie. sektor E.
i zawsze tak bylo. no chyba tylko na Legii im odbilo i kazali odkrecac butelki na bramie i puszczali bez zakretek.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.03.2011, 08:53
Coglin napisał(a):Wyświetl post
0,5 cola przeszla bez problemu. oczywiscie musiala byc zakrecona oryginalnie. sektor E.
i zawsze tak bylo. no chyba tylko na Legii im odbilo i kazali odkrecac butelki na bramie i puszczali bez zakretek.
chodzi chyba o szklane butelki
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.03.2011, 09:31
Od zawsze, wpuszczali max. z 0,5 litrową zamkniętą plastikową butelką. Z inną nie wejdziesz.

A jak kolega był "zmięty". to niech najpierw przetrzeźwieje w Parku Jordana,a potem niech mysli o wejściu na mecz.
Potem są takie kwiatki jak zarzygane krzesełka, obszczane trybuny, czy matoły wymachujące dupą do sektora gości (jak na Arce). Nie dla pijanych na stadionie!
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
sebanop
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2010

Stary 13.03.2011, 10:28
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Od zawsze, wpuszczali max. z 0,5 litrową zamkniętą plastikową butelką. Z inną nie wejdziesz.

A jak kolega był "zmięty". to niech najpierw przetrzeźwieje w Parku Jordana,a potem niech mysli o wejściu na mecz.
Potem są takie kwiatki jak zarzygane krzesełka, obszczane trybuny, czy matoły wymachujące dupą do sektora gości (jak na Arce). Nie dla pijanych na stadionie!
Amen...
10znakow
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 13.03.2011, 10:36

Także popieram. Wpierw chlanie i przyłażenie na stadion na bani, później lament, że wypraszają. Należy skończyć ze zwyczajami lat 90. Oczywiście uważam, że możliwość kupienia piwa na stadionie powinna być. Każdy jest dorosły i wie ile może wypić, a także jakie skutki będą go czekały jak wypije za dużo. Jak się nie podoba takie działanie zawsze może we własnym domu "zalać się w trzy dupy" oglądając mecz Wisły bez obawy, że cię wyproszą.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 13.03.2011, 13:53
Coglin napisał(a):Wyświetl post
Mówisz o wczorajszym meczu? Bo zasady znam, miałem 0,5 coli zakręcone, wszystko tak jak powinno być, rozmowa z ochroną wyglądała tak że jest to pomysł Antkowiaka który to zarządził wczoraj na odprawie dla nich.

JrQ- napisał(a):Wyświetl post
chodzi chyba o szklane butelki
Było to normalna butelka 0,5 plastikowa.

Wiem że z taką butelką zawsze wchodziłem, taką też miałem wczoraj. Ochrona wprost mówiła że to wyszło wczoraj od Antkowiaka przed samym meczem.

Co do pijanych zgoda, ale chodzi mi o ocenność tej sytuacji. Nie dla pijanych jak najbardziej.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 13.03.2011, 14:59
Jak już tak sobie rozmawiamy - wczoraj na mecz miałem kupiony bilet na trybunę "G". W ostatniej chwili zdecydował się ze mną jechać kumpel, ale na "G" biletu nie dostał. Kupił więc bilet na E a jako, że razem na mecz się wybraliśmy również razem chcieliśmy go oglądnąć. I tutaj pojawia się problem, nie kupię biletu na "E" ponieważ mój PESEL widnieje już w systemie z blietem przypisanym na trybunę "G". Nie chciałem zwrotu pieniędzy za bilet na "G", chciałem go oddać kasjerowi a zakupić nowy na "E". Nic z tego - system nie przepuści. Trochę to niepoważne... Rozumiem, że gdybym bilet zgubił i chciał kupić kolejny również nie wejdę?
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 14.03.2011, 01:53
Dlatego są karty kibica.
Prędzej czy później inaczej (a raczej już od nowego sezonu) bez KK nie wejdziesz na stadion. Jeśli zgubisz KK to bez problemu zostanie Ci wydana nowa, wraz z biletem, bo poprzednią system zablokuje.

Wymiana biletów powinna zostać wprowadzona. Żaden wielki technicznie problem.

Co do napoi - jak Wisła zainwestuje w kioski, to od kolejnego sezonu nic ze sobą na stadion nie będzie można wnieść. Normalna businessowa kwestia, jak chociażby z alkoholem w hotelach. Będzie zakaz wnoszenia własnych napoi i tyle. Zamiast dać zarobić przypadkowym sklepom, kibice dadzą zarobić Wiśle.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 14.03.2011, 09:31
Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę. Kiedyś można było wnosić plastiki 0,33 potem nawet tego zabronili i tylko kartoniki możan było wnosić. Gdy wróciliśmy do R22 znowu ku memu zaskoczeniu można było wnosić 0,5 i nagle bez żadnego ostrzeżenia znowu nie możana wnosić ale co lepsze nie możan wnosić ani 0,33 ani nawet kartoników -chcesz pić kupuj tylko na Wiśle.

Co do biletów to faktycznie są blokady. Chciałem z młodszym synem pójść na puchar Polski na E i kupić od razu karnet na G. Nie dało się. Najpierw musiałem kupić na E mecz się musiał odbyć i dopiero mogłem kupić karnet na G. Teraz gdybym chciał pójść z młodym na ligę na E to muszę podać fikcyjny PESEL, bo na mój jest już blokada na G i nic już więcej nie kupię.

Pewnie chodzi tu o to by komuś ( na przykład z zakazem stadionowym) nie kpić i nie odstąpić biletu. Ale powinno dać się jakoś zablokować moje wejście na karnet na dany mecz, gdy kupię bilet na inne miejsce.

I jeszcze jedno - karnety dla młodzieży. Dotychczas z moimi starszy synem (11 lat) jechało z nami nie raz 3 jego kumpli. Nie mieszkamy w Krakowie tak, że dla nich nie jest to wsiąść w MPK i jechać. Zaczynali łapać bakcyla Wisły czytali gadali kupowali szaliki koszulki i nakręcać innych w szkole. Teraz, gdy trzeba wyłożyć 145 zł został jeden, który z nami zaczął jeździć najwcześniej. Gdyby karnety wprowadzić od 14 roku, gdy towarzystwo jest już bardziej samodzielne założę się, że wszyscy byliby regularnie na R22.

Dla mnie te karnety to strzał sobie w stopę i zamykanie drogi dla nowych klientów.
Teraz, gdy jest tyle możliwości rozrywki i spędzenia wolnego czasu naprawdę trzeba o to dbać a nie każdy ma ojca wiślackiego świra czy też kumpli, którzy wciągną w ten świat.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 16.03.2011, 16:06
Plakaty "Walczymy o mistrzostwo" z wizerunkami piłkarzy Wisły już w sprzedaży
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...o_w_sprzedazy/
Właśnie na to czekałem. Na pewno kupię. Nie wiem tylko, który wybrać ;]
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 16.03.2011, 16:09
moze Wszsytkie? i problem z glowy ;d a i przy okazji wspozmoesz wiselke ;d 10 zl wkoncu to nie majatek ;d odmowic sobie pare browarowi i juz jest ;d
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 16.03.2011, 16:14
Najlepiej kupić wszystkie, ale jak już to można zrezygnować z Sivakova, bo za 3 miechy już go z nami nie będzie

Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 16.03.2011, 16:19
kolarz90 napisał(a):Wyświetl post
Najlepiej kupić wszystkie, ale jak już to można zrezygnować z Sivakova, bo za 3 miechy już go z nami nie będzie
Jak mi zafundujesz to nie ma problemu
Możesz nawet zrobić zrzutę z Konrado na plakaty dla mnie.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 16.03.2011, 17:24
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, że gdybym bilet zgubił i chciał kupić kolejny również nie wejdę?
Mnie taka sytuacja spotkała na inauguracyjnym meczu na Reymonta z Koroną. Szedłem z autobusu z przystanku na Kawiorach i bilet mi gdzieś wypadł, poszedłem do kasy, a kasjer mi mówi, ze mi nie moze sprzedac, bo PESEL w bazie. Podałem więc PESEL brata i tylko dzięki temu, że nie sprawdzali na bramkach z dowodem to wszedłem dalej.

Co do picia, jedzenia itd, to fajne jest to, że wszystko jest w jednej cenie, nie trzeba kombinować z wydawaniem. Inne rzeczy jednak dają dużo do myślenia:
1. Trzy okienka na cały parter sektora E to parodia. Stanąłem w kolejce po dwa pepsiaki równo z gwizdkiem na przerwę, kupiłem 2 minuty po rozpoczęciu drugiej połowy. Na meczu z Ruchem dzięki tamu nie zobaczyłem dwóch bramek... Gdy odchodziłem od okienka w kolejce stało jeszcze z 15 osób. Pewnie koło 60 minuty wróciły na trybuny...
Dlaczego nie można ustawić automatów z napojami?
Kolejna kwestia... Kosze na śmieci ustawione sa kolo okienek. Kilka osób przeciskalo sie przez kolejkę, żeby wyrzucić tackę po kiełbasce...
Myślę, że ustawienie kilku ławeczek i stolików w przestrzeni pod trybunami też nie byłoby głupie. Na meczach jest wiele starszych osób, które mają do wyboru albo wcinać kiełbasę na stojąco, albo iśc na trybuny, gdzie nie zawsze jest ciepło w okresie zimowo - wiosennym.
Zgadzam się tutaj z Kominkiem.Miałem okazję jeździć z nim na mecze na wygnaniu w Sosnowcu, jechało nas dwóch, -plus trzech młodych chłopaków. Teraz Wisła na nich by tych 145 zł nie zarobiła, ale za 3 - 4 lata miałaby kibiców na kolejnych 40 lat. Wprowadzenie biletów dla tak małych dzieciaków wg mnie jest krótkowzroczną polityka klubu.
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Stary 17.03.2011, 14:08
Może mi ktoś powie dlaczego pisali wczoraj, że plakaty po 10 zł a tu są po 20?
http://www.sklep.wisla.krakow.pl/pl/...Genkov_Plakat/

Odpowiedz cytując
chopin
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 17.03.2011, 14:12
może to z przesyłką juz?hmm

tutaj nawet pisze ze po 10zl http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...o_w_sprzedazy/
"Biada pokoleniu, którego przywódcą jest kobieta" Warszawa
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Stary 17.03.2011, 14:15
Raczej nie, bo jak przechodzę dalej w zamówieniu to normalnie są koszty przesyłki. Chyba ktoś robi nas w h***

Odpowiedz cytując
chopin
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 17.03.2011, 14:25
dobra wszystko wiadomo!!
Ktoś na Facebooku o to spytał oto odpowiedzi:
Wisła Kraków Joasia: wynika to z faktu, że wysyłka plakatów musi odbywać się w specjalnych tubach, żeby plakat nie uległ zniszczeniu. Stąd wyższa cena w sklepie internetowym2 minut(y) temu ·
"Biada pokoleniu, którego przywódcą jest kobieta" Warszawa
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 21.03.2011, 00:55
w sobote w 1 na 1 w canal plus gosciem bedzie Stan Valckx
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.03.2011, 18:57
Ile jak dotąd sprzedano karnetów na te runde ?
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 08.04.2011, 18:53
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._kulisy_sesji/

Zwróćcie uwagę na jakość tego filmiku, ale myślę, że albo sporo zainwestowali w nową kamerę, albo zlecili to apeiro, bo do tej pory filmiki nie były w aż tak dobrej rozdzielczości.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.04.2011, 19:02
fialo napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._kulisy_sesji/

Zwróćcie uwagę na jakość tego filmiku, ale myślę, że albo sporo zainwestowali w nową kamerę, albo zlecili to apeiro, bo do tej pory filmiki nie były w aż tak dobrej rozdzielczości.
Bylo juz kilka takich jakosciowo filmikow m.in. ostatni o sektorze rodzinnym - 1080p. Jakie sporo? filmiki takiej jakosci spokojnie mozna krecic kamera FULL HD za jakies 3-4 tys, a tyle to nawet srednio moze wydac zwykla osoba ktora lubi krecic...
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 08.04.2011, 19:17
Jest "firma" (nie apeiro) od filmików. I z tego co widziałam kręcą lustrzanką ...
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 09.04.2011, 11:34
raindog napisał(a):Wyświetl post
Przyznam szczerze, że jak ogląda się te relacje z odwiedzin różnych szkół, to od razu się człowiekowi miło robi na duszy. Nie ma chyba lepszego sposobu promocji, niż inwestowanie w młodych ludzi. Wisełko, tylko tak dalej. Wreszcie w tym klubie zaczyna się coś dziać - ruszył marketing, mamy normalnego dyrektora sportowego i trenera szanowanego w Holandii.
Nie ma co chwalić dnia przed zachodem, ale też odnoszę podobne wrażenie. W końcu zaczyna to przypominać klub z prawdziwego zdarzenia. Basałaj za wyjątkiem chwilami kontrowersyjnego podejścia do kibiców widać że napewno wie co robi. A duet holenderski to odpukać narazie wydawać się może najlepsze co się Nam mogło trafić.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów