|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Ja tez byłem na tym meczu w 93 i skwituje to tylko tak dostalem bialej goraczk,a potem na ruczaju Giszka zycia nie mial caly blok byl wymalowany pod jego adresem
i.Tu macie linka z tego spotkania http://www.youtube.com/watch?v=U2XRJjXxykU
Ostatnio edytowane przez archi33 : 04.02.2009 o godz. 21:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Forum wiary w Lecha napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
R. - bo legendę buduje się w oparciu o prawdę
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.02.2009 o godz. 21:43.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
I jeszcze jedno, bramkarz naszej drużyny jacek bobrowicz był do czasu tego meczu uwielbiany przez kibiców, był chyba największą gwiazdą , oprócz Janika , bardzo pewnym punktem na boisku , specjalizował się w bronieniu karnych , kibice poszli by za nim w ogień.
Tym bardziej bolesna i szokująca była jego postawa w meczu ze znienawidzoną Legią. Z Legią odp... zwykły cyrk. Postawa Legii? -cynizm i aktorstwo , od tamtego czasu darzę ten klub "szczególnym uczuciem" i czekam aż dożyję ich spadku z ligi.... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Hej Wisełko, hej Wisełko postąpiłaś bardzo źle, Ty sprzedałaś się tek k*****wie, każdy kibic o tym wie." Jeśli mnie pamięć nie myli to zostały uszkodzone jeszcze jakieś auta od strony boiska kortowego, gdy wiara chciała się dostać do szatni. Ogólnie po stadionie niosło się gromkie ZŁO-DZIE-JE !! Moralnie to największy kac mojego kibicowskiego życia. Dalsze miejsca zajmują Amika z Kasierskim, i "nieciekawy" sezon z meczami z Siarką i Hutnikiem ale to zupełnie inna bajka... ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
W '93 to ja 8 lat miałem ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Już nie mówiąc o Śrutwie w Ruchu, Zielińskim w Legii czy nawet takim Januszu Jojko w Katowicach...prezentowali mniej więcej podobny ligowy poziom do Piotra "Legendy" Reissa
Wymienienii przez Mick-a czy wolfy Piłkarze (przez duże P) myślę, że dokonaniami są lub byli o lata świetlne przed Reksiem. Napinający się poznaniacy, albo mają za małe IQ,albo już sterydy przysłoniły im mózgi.. jak można nazywać legendą gościa, którym sprzedawał mecze ich "ukochanej" drużyny współpracując przy tym z Wójcikiem i fryzjerem..chyba największymi szumowinami w polskiej piłce.. Jeżeli teraz wyszłoby,(co jest niemożliwe) że Kuba sprzedawał mecze Wisły..to tak jak jestem wielbiciclem jego talentu, tak w momencie wykreśliłbym go ze swojej pamięci... Sprzedając czy kupując mecze - krzywdzi się swój klub..kibiców i wszystkich z nim związanych.. taki człowiek to szmaciarz, który za pieniądze handluje emocjami innych... i najlepsze jest to, że wśród tych "pokrzywdzonych", znajduje jeszcze obrońców.. żenada panowie z Poznania...cała Polska się z Was śmieje ![]()
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski
STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!! |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Później był szaleńczy bieg do samych Azorów i śmiechy goniących kumpli. Wynik śmierdział i do dzisiaj mnie zastanawia. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
))))Przy "rajdzie" Wójtowicza, gdy kolejni Górnicy kładli się na trawie jakiś gość wrzeszczał jak w starej zapowiedzi niedzieli sportowej w Polskim Radio. No strzelaj prędzej (u niego - k****wa) strzelaj....jeeeeeeeeeest. ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak na marginesie mały offtop:
od ostatnich wydarzeń wrocławsko - poznańskich nadal nie zauważyłem felietonu Kołtonia na temat Lecha na interii...ostatnio tak regularnie o nich pisał.. chłop się nie może pozbierać czy co? ![]()
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
spartan
dobrze że to przypomniałeś , terż pamiętam mecze min. z Siarką (cały mecz na środku boiska, prawie w kole , i wynik 0-0 , lub 0-1 , już nie pamiętam. W późniejszych czasach na takie "dziwy" kibice mówili że to "mecze siarczane" , a pamięta ktoś jak Wisełka była zagrożona spadlkiem i "ekipa " przed spotkaniem ze Stomilem wybrała się na trening naszych Orłów żeby ich odpowiednio "zmotywować". Wisełka wygrała 5-3 lub 6-3, a rywale swoje bramki strzelali jak już było wszystko rozstrzygnięte. T.Kulawik miał potem pretensje do kibiców i straszył odejściem do Polonii. |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To był chyba ostatni sezon przed wejściem telefoniki..to wtedy w ataku grał Marek Koniarek
?![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Koniar miał strzelać , a strzelał Pater.
Jak przyszedł B.Cupiał z kasą to Koniarek powiedział że za wysokie progi i się ulotnił. W pierwszym sezonie z 13 miejsca weszliśmy na 3 i PUCHARY., mistrzem został wtedy ŁKS ,- ostatnio czytałem że wszystkie mecze w sezonie miał ustawione. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pamiętam, przegraliśmy wtedy z Legią w Warszawie..Łks chyba wszystkich meczów nie miał ustawionych, bo o ile się nie mylę, chyba wtedy z nami przegrał przy Reymonta 1-0.
Potem w pucharach przyszły mecze z Trabzonem, Słoweńcami i Parmą...poleciał nóż...i przyhamowało to rozwój Wisły na długie lata... ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Cytat:
Wielkopolanie(spodobalo mi sie to okreslenie ) Kibice Legii, Wisly, Ruchu, Górnika Z. zazdroszcza Wam Waszej legendy klubowej Piotra R.. Szczerze mówiac porownując do R. takich pilkarzy jak Deyna, Brychczy, Reyman, Cieslik, Lubanski czy tez Boniek, popelniam niesamowite przestepstwo. Bo Waszej ikony klubowej nie da sie porownac z nimi... Piotr R. jest ze tak powiem ikoną wszystkich ikon klubowych. Nikt z nim sie nie moze rownać. A tak na serio rzecz ujmujac stwierdzam ze oni sie zenujaco slepi Przeciez takimi wypowiedziami deklaracjami ze R. bedzie nadal ich Bogiem, pluja w cala historie Lecha z która sie tak utozsamiaja(juz pomijam fakt Amiki). Dla mnie to jest poprostu nie pojete. W Legii czy tez Wisle(tak przynajmniej mysle) taki osobnik zostalby natychmiast znienawidzony. Czy to bylby Boruc czy tez Glowacki.A oni go zamiast potepic to jeszcze go bardziej ubostwiaja niz to bylo w trakcie jego gry w Poznaniu... dla mnie osobiscie szok. Spodziewalem sie zupelnie innej reakcji.
Ostatnio edytowane przez killzone : 04.02.2009 o godz. 22:26.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Korupcja w polskiej piłce...
Nie tak dawno widziałem akta prokuratorskie sprawy o kupienie meczu w okręgówce (czyli wtedy chyba III liga). Kupowała drużyna Zagłębia Konin, sprzedawała drużyna RKS Błonie. Rok "transakcji" - 1976. Miejmy świadomość, że karząc szargamy liczącą dziesiątki lat "tradycję"... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trenerem był Baryła , a pogrzebał go mecz z Orestem w Chorzowie
O kupowaniu meczy dla ŁKSu opowiadał jeden z byłych współwłaścicieli-sponsorów klubu, Wisełki kupić nie mogli, bo byli za cieńcy a u nas była większość nowych lepszych graczy . W meczu z Nami grał niejaki M.Trzeciak i za starcie z Węgrzynem dostał czerwoną kartkę(tak mi się wydaje). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() darotsok w meczu ze Stomilem bylo 5-2 jesli dobrze pamietam. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
No proszę można się wiele ciekawych rzeczy dowiedzieć o historii Wisły Kraków od naocznych świadków. Najważniejsze ,żeby się nie wypierać prawdy i wyciągać konsekwencje wobec winowajców i to władze Wisły wtedy uczyniły. Pewnie,że okupiliśmy to spadkiem do niższej ligi ale honor i uczciwość (nawet wymuszona) wobec kibiców została w jakimś stopniu zachowana. Kto wie może los jakoś tę postawę wynagrodził nam Cupiałem. Ja to się tylko boję ,że ktoś może narobić smrodu Wiśle i jakichś piłkarzy pomówić. Oby się tak nie stało bo wierzę ,że słowa Cupiała o tym ,żeby nasi zawodnicy wygrywali wszystko uczciwie wszyscy wzięli sobie do serca. Zresztą Cupiał płacił regularnie i dobrze jak na polskie warunki więc raczej aspekt ekonomiczny nie wchodził zupełnie w grę. Dlatego do Wisły się raczej nie przyczepią biorąc pod uwagę jakieś ostatnie 12 lat.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ten cały Reiss nie nadawałby się nawet na noszenie torby z piłkami dla Reymana, bo by jeszcze kilka podjebał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Większość ludzi to zaczęła kibicować jak TF weszła do Wisły. O meczach z Lublinianką raczej nic nie powiedzą. Owca ze złamanym otwarciem,chyba w meczu ze Slęzą. W drugiej lidze to było, a to wszytko za to ,że kilku śmieci sprzedało mecz. Szczerze mówiąc to ja za żadnego kopacza nie dałbym sobie czegokolwiek uciąć, to w kontekście uwag Bronex,a. Dla mnie to są zwyczajni, najemni pracownicy, do których odchodzę bez większego sentymentu.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 04.02.2009 o godz. 23:43.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
element napisał(a):
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
Ale jeśli wspominamy, to może w innym temacie...
Ostatnio edytowane przez Bóg Trybun (objawion) : 04.02.2009 o godz. 23:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Przypominam, że niewiele by brakowało a Reiss by grał w Wiśle, jednak przyszedł młody Kulczyk i został sponsorem "Reksia"
http://ekstraklasa.net/news,828,reis...c_w_wisle_.htm |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A propos meczow ze Ślęza, jeden z grubszych walkow wykreconych przeciw Wisle byl wlasnie we Wroclawiu. Slynny sedzia Kasierski. Sypaly sie czerwone kartki, w tym dla Kulawika za to ze powiedzial (wg jego relacji, sedzia chyba nie mowil wtedy co Kulawik mu powiedzial) po karnym dla Ślęzy "i tak wygramy ten mecz". No i awansowala wtedy Amica ze Slaskiem solidarnie remisujac 0-0 w ostatnim meczu sezonu. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]() A kto z was pamieta jak dostalismy u siebie z jaga 4 wtedy bracia Bajerowie tak krecili nasza obrona ze szok,albo Dziubinski zawsze tak prowadzil pilke ze karny musial byc Pamietam wyjazdy do Katowic,Chorzowa o i do Wroclawia dobrze pamietam wtedy kosa byla ze slaskiem a ja po mordzie dostalem![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Staszka Owcy żal, mecz z Zawiszą pamiętam , rzeczywiście lało jak cholera ,pokonaliśmy ich i śpiewaliśmy : "już się nie liczy, Zawisza już się nie liczy..",
Nie wiedzieliśmy naiwni , że kwestia awansu już dawno była dogadana , a My mieliśmy być tym pierwszym wydymanym. Potem już prawie wszystko wygrywaliśmy i Wronki zaczęły panikować że ich przeskoczymy i (wraz ze Śląskiem) zafundowali nam "jacuś kasierski story"... Robimy tu całkowity offtop, ale niech tam. Wisła - Ara 9-0 , pamiętacie ?, piłkarzyki z gdyni były w konflikcie z klubem i z trenerem , groził im spadek do 3 ligi a IM TO BYŁO NA RĘKĘ, dacie wiare? WSZYSTYKO co Wisełka strzelała to oni celowo puszczali , nawet bodaj Kaliciak strzelił im gola bezpośrednio z AUTU (nie uznany oczywiście). Arkowcy po spadku chcieli przejść na amatorstwo i mieć karty na ręku, wbrew klubowi. JEEZU co za wstyd. Ich trener się obraził i pojechał sam do domu. Piękne czasy, choć drugoligowe.... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|