|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Witam.
Planuje kupić głośniki 5+1. Zależy mi na czystym dźwięku, głównie do gier. Druga sprawa - dobrze by było gdyby miały trochę mocy, żeby posłuchać glośniej muzyki. Fundusze to około 300zł. Ktoś coś poleci ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
w temacie" mam pytanie " nie doczekałem się odpowiedzi post zaginał w tłumie więc może tu :
Poszukuje netbooka w cenie ok 1700 zł - do skype , mobilny net , gg , email - o paramentrach mniej wiecej procek 1.66 + kamerka wbudowana 1.3 , bluetooth i najważniejsze bateria 6 cell jak najdłużej trzymająca - ma ktoś jakieś propozycję ? albo posiada jakiegoś dobrego który można polecić ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
myśle, że aż trzy stówki na same głośnikii nie beda potrzebne Ja kupiłem CREATIVE INSPIRE T6060 za 215 i jestem zadowolony.Jak gram w jakieś strzelanki czy słucham muzy wszystko chodzi lajtowo . Te co ja mam już raczej wycofali z oferty bo są całkiem stare ale ogólnie coś z Creative'a weź ;p. Najlepiej doradzi Ci gość w sklepie(tylko jakimś autoryzowanym a nie typu Saturn czy MM). Do kosztów jeszcze bedziesz musiał doliczyć karte dźwiekową,no chyba że już masz ![]()
Ostatnio edytowane przez blanco : 07.08.2009 o godz. 22:25.
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Creative Inspire T6100 5.1 retail za 240 zlotych na komputroniku. Jest to model wyzszy niz moje glosniki a ja wiem po sobie jaki ja mam dzwiek. Ja budze stawiajac na bacznosc sasiadow jak rozpuszcze na polowe potencjometru muze. Naprawde swietne glosniki(za reszte pieniedzy moglbys kupic dobra dzwiekowke np. creative Audigy
). Jesli moje SBS potrafia to co potrafia to te tutaj beda jeszcze lepsze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
jak juz mowa o dzwieku, posiadam plyte glowna ze zintegrowaną kartą dzwiekową ASUS P5K-E WiFi-AP
i gdybym chcial uzyskac lepszy dzwiek [nie patrzac na mozliwosci glosnikow] to jaka karte dzwiekową radzilibyscie mi dokupic aby byla znacznie lepsza od obecnie posiadanej, a takze o rozsądnej cenie? [do 200zl] i czy jest sens bawic sie w to przy tak niskich funduszach |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
http://ce.computers.toshiba-europe.c...=20&service=CE Fallout'a 3 mozliwe ze nie da sie odpalic na tej karcie, bo jest za slaba. Zreszta nie polecalbym odpalania i tak - sam mam w laptoku radeona x1350 i fallout cial w najnizszych detalach (a moja karta mimo ponad 3 lat w tym komputerze jest wciaz lepsza od Twojej). |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Zabieram się do kupna laptopa. Mam do wydania 2000-2500 pln i tutaj moje pytanie, co moglibyście polecić?
Moje wymagania to Intel Pentium Core Duo, RAMu min. 3 gb, dysk nie mniejszy niż 250 gb i jakaś w miarę chodliwa grafika. Fajnie też jakby miał długo trzymającą baterię i był bez systemu operacyjnego (ewentualnie XP). Jeśli chodzi o konkretne firmy to podobno Asus i Toshiba są najlepsze (proszę o poprawkę o ile się mylę). Da radę coś z tego wymyślić? ![]()
the end
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Popatrz na różne zestawy które są polecane za Twoją cenę. Dla przykładu ,,Komputer Świat" podaje takie zestawy
2000zł Procesor: AMD Athlon 64 X2 2 GHz / Intel Core 2 Duo 2 GHz Pamięć Ram: 2 GB Dysk Twardy: 160 GB Karta graficzna: ATI Radeon X1400 / Intel GMA X4500 Nagrywarka DVD: 8x, Dual Layer Wyświetlacz: 15,4 calowy Modem, karta sieciowa, Wi-Fi System: Win Vista Home Basic 3000zł Procesor: AMD Turion 64 X2 2,1 GHz / Intel Core 2 Duo 2,4 GHz Pamięć Ram: 3 GB Dysk Twardy: 250 GB Karta graficzna: ATI Mobility Radeon HD3450 / NIVIDA GeForce Go 9300M GS Nagrywarka DVD: 8x, Dual Layer Wyświetlacz: 15,4 calowy Modem, karta sieciowa, Wi-Fi, FireWire System: Win Vista Home Premium Oczywiście Tobie wyjdzie to trochę taniej, ponieważ nie chcesz systemu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
jeżeli chcesz coś pograć na lapku to grafika dedykowana np. gf 9600gt. ![]()
PdG.
TYLKO WISŁA! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Reksio33 dzięki.
Co sądzicie o tym modelu? http://www.komputronik.pl/index.php/...5SR-AP050.html Rozglądać się tylko między Asusami i Toshibami czy jeszcze jest jakaś warta uwagi firma (oczywiście w tym segmencie cenowym) ? ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
wisl@k_TS Opinia uzytkownika lapka
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Witam!
Planuję w tym miesiącu zakupić laptopa przeważnie do prac biurowych czy do oglądania filmów i do pracy w necie całymi dniami. Który z komputerów jest lepszy wg Was? Proszę o obiektywne podejście do tej sprawy, zależy mi na dobrym laptopie, który nie będzie przegrzewał się i uniknę awarii w tym kompie. Moim zdaniem powinienem wybrać: http://www.komputronik.pl/index.php/...10%29_LED.html ewentualnie: http://www.komputronik.pl/index.php/..._A350-13A.html Co do pierwszego ma lepszą matrycę i wydajną kartę graficzną, a w drugim lepszy procesor i generalnie podatny na rysy i łatwo chyba go uszkodzić. Nie wiem jak inni uważają, dlatego chciałbym podzielić z Wami na temat tego produktu. Dziękuję ślicznie za odpowiedź i pozdrawiam wszystkich kibiców Wisełki z całej Polski ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
![]() Pozdrawiam |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
czemu zrobiła się taka cisza?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Widocznie nikt nie ma problemu, z którym nie poradził sobie i musiał zaczerpnąć pomocy w tym temacie...?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Heh normalnie musze sie wam pochwalic moim najnowszym dzieckiem. Dzisiaj dostalem zamowienie na taki oto komputerek
.Cytat:
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Witam!
Jestem na kupnie komputera w cenie ok. 3000-3500 zł z monitorem. Jako że w tym temacie w ogóle nie mam rozeznania, chciałbym zapytać się forumowych ekspertów o radę. Udało mi się złożyć taki oto zestaw: procesor: AMD Phenom II Quad-Core 945 BOX 679,00 zł grafika: GeForce with CUDA 9800 GT Gigabyte 1GB HDMI & DVI (PCI-E) OC Zalman 2.0 519,00 zł pamięć: OCZ DDR3 3x 2GB 1600MHz CL7 Platinum Triple Channel 679,00 zł dysk: Seagate 500 GB Barracuda 7200.12 (16MB, Serial ATA II) 209,00 zł płyta główna: Asus CROSSHAIR III FORMULA Zawiera: karta sieciowa, karta muzyczna 730,00 zł obudowa: Logic B22 czarna 500W PFC Zawiera: zasilacz 180,00 zł Całość wychodzi: 2 996,00 zł Nagrywarkę przerzucić mogę ze starego kompa. Teraz moje pytanie brzmi: czy ten zestaw jest coś wart? Czy może zestaw (ten do 2900 zł) podany wcześniej przez Reksia33 byłby lepszy? Komputer potrzebuję głównie do zabawy, tak więc przydałoby się żeby nowe gierki śmigały na nim z zadowalającą prędkością na wysokich detalach. Z góry dzięki za odpowiedź |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na razie to tyle na szybkosci bo sie spiesze. Pozniej jakby jakies watpliwosci byly to cos dopisze. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Powód: zapomnialem o zasilaczu
Ostatnio edytowane przez seta : 22.08.2009 o godz. 23:24.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Seta niekoniecznie intela poniewaz wszystkie core2quady i pentium dual core o C2d nie wspominajac maja IDENTYCZNA wydajnosc a przy dekodowaniu filmow osiagaja o 50% lepsze wyniki. Jedynie i7 zostawiaja w tyle wszystkie procesory obecne obecnie na rynku. Ale to juz wyzsza zabawa...
P.S. Sorry za prawdopodobne literowki bo jestem po litrze na trzech i 6 piwach... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Dzięki za podpowiedzi, korzystając z nich skleciłem to:
1. Asus P5Q Pro Turbo Zawiera: karta sieciowa, karta muzyczna 527,00 zł 2. OCZ Technology 2x 2GB DDR2 1200MHz BLADE 380,00 zł 3. Seagate 500 GB Barracuda 7200.12 (16MB, Serial ATA II) 209,00zł 4. CoolerMaster Elite 310 Orange - bez zasilacza 157,00 zł 5. GeForce with CUDA GTX 275 EVGA 1792MB 2xDVI (PCI-E) 1 139,00 zł 6. Intel Core2 Quad Q8400 2,66 GHz BOX 669,00 zł 7. Chieftec (GPS-500AB-A) 500W 255,00 zł Wyszło troszeczke więcej niż zakładałem, ale jeszcze do przeżycia. Chciałbym się też dowiedzieć czy różnice w pracy pomiędzy cztero a dwu rdzeniowymi procesorami są bardzo widoczne? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
1. co to za cena tego mobo jak jesteś z Kraka to np w Bit computer była ostatnio za 405 zeta, a sorry bo ty chcesz ASUS P5Q Pro Turbo, tylko czy będziesz chciał w przyszłości inwestować w drugą grafę bo jak nie to nie widzę sensu. 2. pamiątki też ciut drogie, ale nigdy takich nie miałem więc się nie wypowiadam 3. nie zapytałem na początku czy masz zamiar robić OC, bo jeśli tak to: - zainwestuj w lepszą budę np Antec Three Hundred - do standartowych wentyli dołóż nawiew z przodu i ewent. z boku - koniecznie zmień box-owe chłodzenie proca na jakiegoś Pentagrama lub Zalmana 4. co do czterech jaj to z tego co pamiętam to pisałeś że komp do zabawy, w mojej opinii inwestycja w chwili obecnej bez sensu a jeżeli już to Q9550. 5. zasilacz za słaby co najmniej 600W, przy tej grafie. Powód: mobo, zasilacz
Ostatnio edytowane przez seta : 23.08.2009 o godz. 09:39.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po kolei. Przy obecnej cenie 4 rdzeniowych prockow Intela i AMD na plus wychodzi AMD, bo ma tansze a lepiej taktowane procesory. W grach lepiej NA TEN moment 2 rdzeniaka, ale wystarczy poczekac kilka miesiecy i jak wyjdzie 7 majaca pelne wsparcie dla 4 rdzeniowcow nawet w systemie 32 bitowym(glownie dzieki DX11) to juz wtedy 4 rdzeniowce beda mialy sens. Pamieci wystarcza 800 MHz zwykle platinium OCZ(najlepsza firma produkujaca pamieci - nie spotkalem sie z jakimkolwiek zwrotem z powodow awarii oraz kapitalnie kreca sie pamieci tej firmy). Procek dobry ale szczerze to lepiej w tym wypadku AMD moim zdaniem wybrac generalnie przez lepsze standardowe taktowanie i fantastyczne mozliwosci OC(black edition...). Na standardowych chlodzeniu do 4 ghz dojdziesz a majac wiatraczek z plytka peltiera to i do 4,8 ghz bez najmniejszych klopotow dodatkowo bedzie stabilny. Zasilacz 500 wystarczy w zupelnosci, bo do tego co wyzej podawalem 500W wystarczy rowniez. Dodatkowo Phenom ma mniejszy pobor pradu od C2Q.
A teraz odnosnie roznicy w pracy pomiedzy dwujadrowcami a czterojadrowcami. W Normalnych grach znacznie lepiej sprawuja sie procesory dwurdzeniowe a podkrecone. Natomiast przy aplikacjach zdecydowanie lepiej czterojadrowe. Ale to tez zalezy od aplikacji czy jest napisana tak by wykorzystac 4 rdzenie. Jesli nie to zdecydowanie lepiej zaoszczedzic pieniadze i wybrac 2 rdzeniowca. Ale jak juz wyzej pisalem to wszystko jest NA TEN moment. Teraz tak szybko sie to wszystko zmienia ze poezja. Niedlugo wyjda procesory Intel i5 ktore beda fenomenalne jesli idzie o stosunek jakosc cena. Podatnosc na Overclocking tutaj tez bedzie miala wielkie znaczenie. Jesli bedziesz chcial poczekaj bo bedzie warto. 600 zlotych za procesor majacy taktowanie w granicach 2,5 ghz z czterema rdzeniami, nieco obnizona iloscia pamieci cache w stosunku do i7 i takie same bebechy procesora. Niby na papierze wyglada slabo tylko ze i7 juz udowodnil ze osiaga w normalnym taktowaniu taka sama wydajnosc w grach jak Phenom podkrecony do 3,8 ghz. 2,66 ghz=3,8 ghz - widac roznice? P.S. Hehe bylem juz niezle wciety wczoraj dopiero teraz przeczytales swoj post .
Ostatnio edytowane przez koyoot : 23.08.2009 o godz. 13:01.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Co do postępu technologicznego to racja że wszystko zmienia się z dnia na dzień i niestety nikt nie może zagwarantować że sprzęt złożony dzisiaj będzie się nadawał do zabawy za 2-3 miechy, jak kogoś stać to może i co 3 miechy kupować topowy sprzęt, a jeżeli nie to moim zdaniem lepiej kupić cos tańszego co można dobrze wykręcić i tym się bawić a kasę składać na następną generację. Co do proców to ja do AMD jestem uprzedzony więc nie będę dyskutował na ten temat. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
jeżeli zdecydujesz się na kupno EVGI GTX 275 to musisz zdać sobie sprawę, że musisz podkręcić procesor do około 3.7, bo inaczej karta nie będzie wykorzystywana z pełną mocą, po prostu będą zaniżane jej osiągi. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|