|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
AMD Athlon II X2 245 ok. 250-260 zl ASRock A780GXH ok. 260 Gigabyte Radeon HD 4850 OC 1024MB GDDR3 ok 460 ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
dalej. Asus P5Q SE. Doskonala plyta glowna. Chyba jedna z najlepszych jakie do tej pory widzialem. No i oczywiscie grafa. I tutaj mamy swego rodzaju zgryz. Poniewaz jesli do gier to nie wolno oszczedzac na karcie grafdicznej ale dla wielu ludzi wydatek 1200 -1500 zlotych na jeden podzespol komputerowy nawet nie wchodzi w gre wiec grafiki z gtunku GTX 285 odrzucamy natychmiast . Natomiast mam dwie trzy propozycje. GF GTX 260 za 700 zlotych na komputroniku(hmmm czy to aby nie kryptoreklama jest? ). Radeon 4890 Sapphire 1GB HDMI&DVI (PCI-E) LiteBOX za 819 zlotych tylko ze jest znacznie(jakies 25-35% wieksza wydajnosc) od GTX`a 260 oraz Radeon 4770 HIS 512MB 2xDVI (PCI-E) za 489 zlotych. Rowniez bardzo dobra karta(szybsza niz 4850).Teraz slowko wyjasnienia czemu wybralem ten procesor a nie inny. Poniewaz jest to naprawde wielka rewolucja jesli idzie o overclocking czyli darmowy wyciskanie zapasow mocy z procesorow. U mnie w tym momencie gdy pisze te slowa jest 37 stopni celsjusza na dworzu. w Domu 29. Natomiast ten procesor chodzi stabilnie u mnie na... 4300 mhz co daje nam 4,3 ghz. Osiaga 45 stopni w spoczynku 62 w stresie. Jest to absolutnie w tej chwili najlepszy procesor jesli idzie o jakosc kontra cena i wydajnosc. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Generalnie słuchaj koyoota
- tyle że jak nie masz tyle kasy to nawet na tańszym sprzęcie pograsz spokojnie, może nie 1600/1200 16AA ,full detale i stałe 100 klatek ale też nie tak że bedziesz miał pokaz slajdów, bądź wszystko na minimum.![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Komputronik = zlo. Drogo tam maja jak cholera. Nie lepiej PC Projekt / Bit computer albo Apollo z MS AGH ?
![]() ![]() Mapa sklepów z Białą Gwiazdą
http://tnij.com/mapa_sklepow_z_biala_gwiazda |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
polecam apollo i esc.pl Na Esc składałem swojego kompa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Witam, bardzo prosze osoby obeznane w tej dziedzinie o jakies wskazowki,chcę kupic jakis fajny monitor przede wszystkim przeznaczony do xboxa,najlepiej full hd ok 22 cali tak do 1000zł.
Bardzo prosze o jakies wskazowki bo kompletnie nie wiem o co biega w tych calych kontrastach itp. pozdr ![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
szukam jakiegos lapka do ok.2000zł, macie jakies propozycje ? ![]()
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
http://allegro.pl/item681726786_moc_..._gra_6930.html - Co sądzicie o takim notebooku do gier? ;]
Aukcja się kończy, ale na pewno zostanie wystawiony jeszcze raz, albo są podobne aukcje z tym samym modelem... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Mam pytanie, jaki kabel jest potrzebny żeby podłączyc laptopa do telewizora? I do której dziury się wlącza go w telewizorze?
W laptopie rodzaj wejścia na wtyczkę mam taki: 15-pinowy port D-sub. Edit: Telewizor LCD. saklak1906 podobno ma pójsc tylko nie wiem jaki kabel ma isc...
Ostatnio edytowane przez Arkas : 20.07.2009 o godz. 22:32.
![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Latopa do telewizora nigdy nie podlanczalem a plasma/lcd powyzej 32" nie pojdzie bo Ci karta graficzna nie wydoli. Ja podlanczalem przez zloncze monitora a przy drugim laptopie ptrze zloncze S chyba tak sie nazywa i niestety polonczenie bylo ale obraz tragedia nic nie bylo widac. Stacionarnego podlaczylem ale tam mam dos solidna karte ale i tak to nie jest to czego oczekiwalem, informatyk z pracy dal mi program ktory laczy karty graficzne ale jeszce tego nie robilem. Choc on twirdzi ze ma 50" i wszystko smiga a ma ta sama karte ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
http://allegro.pl/item684701262_lapt...dmi_torba.html W sklepach internetowych mozna znalezc go z lepszym procesorem jak sie dobrze poszuka. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ile na dzien dzisiejszy kosztuja komp (wraz z obudowa) taki ze mozna praktycznie we wszystkie gry zagrać na full. Micowi pokazaliscie 3 parametry, a mi chodzi o coś więcej. Kumpel mi na gg takie cos napisał:
proc Dual Core 1800mhz x2 (dwurdzeniowy) kart graf Radeon PowerColor HD 3850 512MB RAM 2.5 GB SDRAM 667MHz plyta gl Gigabyte (tylko nie wie jaka) Dysk tw 80GB Samsung + 20 GB DVD nagr Samsung WriteMaster zasilacz 400 W Napewno bede musiał sie o lepszy dysk postarac i zasilacz, a reszta to nie wiem - wystarczy? Jak ktoś to mógł jescze wycenic to był bym wdzieczny |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
a ile dokładnie masz zamiar wydać? jeżeli chcesz zagrać we wszystkie gry na FULL to ten zestaw raczej sie do tego nie nadaje. procesor może i dobry, lecz żeby osiągnąć lepszy efekt polecam Ci QUAD(mam go od roku i jestem zadowolony), karta graficzna Radeon HD 3850 odpada, lepiej poszukaj czegoś z GF 9800GT lub jeżeli dysponujesz większym budżetem z serii GF GTX. ram może być(choć dodatkowe 1 GB by sie przydało), dysk twardy i napęd pozostawiam do własnej kombinacji, zasilacz teraz min. 500 W. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No nie jest to komp do najnowszych gier choć ja mam podobny sprzęt i na weekendowe granie to wystarcza(COD,Bioshock,ProEvo 09 itp) 3850 to jeszcze pół roku temu to był niezły zakup za małe pieniądze(200 z groszami palita)
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie wiem jescze jaka bede kasa dysponował, dlatego chce sie zorientowac ile to wszystko kosztuje
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Polecacie głośniki Logitech S-220 za 87zł?
![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kumpel ma, nie narzeka.
Nikt nie wie jaki ten kabel? (kilka postów powyżej). ![]()
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
A nie masz w tym laptopie takiego okrągłego wejscia ? Chyba z 7 pinów (mówię z pamięci) nie pamiętam jak ono się nazywa. Wiem że 4 pinowe to S-Video i są np kable które z jednej strony mają 4 pinową wtyczkę i wtyczkę "jack" do audio a z drugiej złącze EURO i można taki kabel spokojnie do tego 7 pinowego podłączyć. Ten 7 pinowy to chyba HDTV jest ( w sensie że w tym standardzie ) ale nie wiem bo nie szukałem nic na ten temat.
Mam nadzieje że cos zrozumiesz z tego ![]() Przez D-sub nie wiem jak musisz "wyguglować". |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pare postow wyzej. lapy przecz od wszystkiego czterordzeniowego chyba ze to i7. Powiem tak we wszystkie nowe gry zagrac na full detalach zagrasz na mojej nowiutenkiej maszynce(i7 2,66 GHz@ 3,0, 3x1 GB RAM, GF GTX 285) tylko ze taka zabawa to koszt okolo 5 kafli(tak wiem, debil ktory nie ma na co tracic hajsu, laduje w komputer...). Ogolnie rzecz biorac jak jutro wstane to przygotuje zestawik do gier za rozsadna cene ale raczej czarno to widze sadzac po braku znajomosci czegokolwiek z overclockingu
. Trzeba bedzie w kazdym razie inaczej zrobic w takim razie . Zasilacz do tamtego sprzetu byl dobry, ale sprzet jako taki raczej sredniawy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
to okrągłe wejście o którym piszesz, to nic innego jak S-Video, które mu będzie potrzebne ![]() ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
koyoot co sądzisz o zestawach prezentowanych na stronie Pure PC -> http://www.purepc.pl/inne/zestawy_ko...a_lipiec_2009? Co miesiąc prezentowane są nowe zestawy w różnych przedziałach cenowych. Nie proszę byś się odnosił do konkretnego zestawu, raczej chciałbym usłyszeć czy to co tam proponują ma "ręce i nogi" pod względem merytorycznym i można na tym bazować planując zakupy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najlepsza wydajnosc w stosunku do ceny ma zestaw komputerowy z Darkwareza za okolo 1600 zlotych. Moc obliczeniowa tutaj calego zestawu to okolo dwa teraflopy co za ta cene jest po prostu rewelacja.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
podajcie link do najtańszego sklepu z laptopami w Krakowie... jaki znacie oczywiście:]
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Siema ;] mam pytanie mam okolo 1500zl moze troche ponad i szukam jakiegos kompa do grania . Moze mi ktos cos polecic i od razu sklep gdzie moge to kupic wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najtańszy to nie wiem, ale bardzo duży wybór, elegancka obsługa i ceny chyba przyzwoite są na ulicy Głowackiego.
![]()
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
moj pc
1 GB ram(dokupie jeszcze 1gb lub 2 ) Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7200 @ 2.53GHz, 2537 MHz plyta :MSI G31M3 series (MS-7528 v1.X) karta grafiki:Intel(R) G33/G31 Express Chipset Family (256 MB) zasilacz 350w chce kupic karte grafiki do 300zl ,pisalem na forum peb.pl i gadalem z informatykiem o to co mi zaproponowali: http://www.proline.pl/sklep.php?p=ASUS+EN9600GSO+384HT http://allegro.pl/item705914927_diam...2mb_gddr4.html http://www.allegro.pl/item705738427_...00mhz_wwa.html http://www.allegro.pl/item698703330_...dr4_pci_e.html http://www.allegro.pl/item703752772_...gwarancja.html http://www.allegro.pl/item695330722_..._550_1800.html ktore z nich lepsze (wydajniejsze,efektywniejsze)a ktore odrazu skreslic wiekszosc obstawala za ta druga opcja ten radek,tylko kuzwa ze platnosc przelew a ja jeszcze konta nie mam w banku ,wiec w gre wchodzi tylko platnosdc przy odbiorze
Ostatnio edytowane przez DominoForza : 05.08.2009 o godz. 10:20.
![]()
.....
|
|
|
|
Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Potrzebuje złożyć komputer do 1500zł. Pełny zestaw bez monitora, klawiatury, myszki.
![]()
...Tylko Wisełka Tylko Krakowska Nasza Drużyna Zawsze Mistrzowska...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
nie wiedzialem gdzie napisac, ale kupilem sobie laptopa Toshiba L300 1B9, tutaj jest specyfikacja: http://ce.computers.toshiba-europe.c...UCT_ID=1059070
i nie mogę znaleźc sterownikow do karty graficznej Mobile Intel® GMA 4500M (1 GB pamięci) niby na tej stronie są odnośniki do sterowsnikow, ale wpisuje nazwe karty i nie znajduje mi tego. Problem polega na tym, że bez sterownikow odpala bez najmniejszych problemow PES-a 2009, ale gdy chcialem sobie uruchomic Fallouta 3 to owszem gra ustawiła mi sama Video, włącza się menu, ale gdy klikam na "Nowa Gra" chwile się poladuje i nagle wywala do pulpitu. Ktoś wie może z kąd ściągnąc sterowniki do karta Intela? |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Dzięki za info.
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|