|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Rzeczywiście szkoda slow jak się nie można merytorycznie wypowiedzieć bo brak argumentów. Śmieszny jesteś.Nie odpowiadaj bo szkoda Twoich słów
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Wiem że szkoda, bo za chwilę inny geniusz będzie miał ból dupy o to samo.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Gdyby miała pleść podobne bzdury na dzisiejszej konferencji, to może faktycznie lepiej, że na większość pytań nie odpowiedziała. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Widac, ze w sadzie zes nigdy nie byl do zadnej sprawy skoro Ciebie dziwi taka linia obrony
![]() Jak zwykle wszyscy gowno widzieli i gowno wiedzą ale do komentowania pierwsi. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Kolejny prawdziwek. Radca prawny reprezentuje klienta i jego interesy. Akurat to że Sarapata jest prawnikiem to dla nas zresztą plus.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Byłem.
Widać to określenie faktycznie Mu przeszkadzało w "resocjalizacji", bo list gończy za Nim wydano chyba pod koniec maja. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W zwiazku z byciem kibolem?
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Adwokat broniący gościa, który znęcał się nad żoną też przyjął linię obrony, że było to "wołanie o miłość"... równie idiotyczne co oświadczenie Sarapaty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Chyba mam DéjĂ vu ja to czytam, więc sobie uporządkujmy. 1. Zarząd Wisły, czyli ludzie TS "uwierzyli", że w piłce nożnej istnieje droga na skróty. ![]() 2. Przeinwestowanie i atakowanie za wszelką cenę pucharów, mimo że ich brak rozwali budżet. 3. Budżet się nie bilansuje. Analogia do 2011 roku jak znalazł. Teraz otrzeźwieli i okazuje się, że awans do pierwszej 8 będzie uznany za sukces [czyli coś, co większość kibiców wie od dawna]. PS. Poprzednie zarządy nie miały nic do powiedzenia w kwestii prowadzenia klubu, a były jedynie figurantami na liście płac, bo był telefon z Myślenic z odpowiednimi wytycznymi, co ma się zrobić i się to robiło. Jak więc im mogło się dostawać? Bez zgody Cupiała Wisła nie mogła zawrzeć żadnej umowy sponsorskiej. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Logika w tym obszarze nie jest najwyżej w hierarchii Adwokat ma robić to co jest skuteczne (bo mu za to płacą) a nie to co sie jakiemuś prawdzi.wkowi z forum wydaje że jest fajne i logiczne. Idź na dziewczyny i nie wszczynaj tu awantur głupimi zaczepkami. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Rozumiem, ze super byłoby gdyby Sarapata powiedziała mamy 16 mln zł długów nie płacimy od. 2 miesięcy musimy zaciągnąć wysokooprocentowane pożyczki krótkoterminowe na spłatę bieżących zobowiazan, płynność to fikcja, a może być jeszcze gorzej.
Z pewnością po tym oświadczeniu sponsorzy, piłkarze waliliby do nas setkami, ale za to forumowicze w wieku 16 - byliby zadowoleni.... Ech ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Pozostawiając na marginesie klauzule poufności i tajemnice handlowe, to pierwsze pytanie, jakie taki krzykacz powinien sobie zadać to: dlaczego jedyny akcjonariusz Wisły Kraków S.A. ma mi, internetowemu krzykaczowi, spowiadać się z każdego tematu, który wywołam. Jakim prawem drę japę i czegokolwiek się domagam.
Czy jeżeli kibicujesz Kamilowi Stochowi, a usłyszysz, że ostatnio trochę polubił się z fast foodami i może nie być taki lekki na progu, to będziesz domagał się wyciągów z karty, żeby sprawdzić, czy nie był w KFC i zdjęć z wagi, aby być pewnym, że nie ma nadwagi? Jak chcesz być prawdziwym członkiem wiślackiej rodziny i mieć coś do powiedzenia, to idź zaangażuj się w prace TS. Jak się wykażesz i udowodnisz, że masz wszystkie klepki, to może cię kiedyś wysłuchają. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Powiedzieć w ramach obrony klienta można wszystko, co nie zmienia faktu, że przyjęta linia obrony może być beznadziejnie głupia. Stwierdzenie, że określenie "kibol" Go "stygmatyzuje", jest tak samo żenujące jak bronienie pedofila, że "dziecko samo weszło Mu do łóżka". Co do skuteczności...nie słyszałem o jakiś wielkich sukcesach Sarapaty na sali sądowej, ale jeśli Ty o takich wiesz, to chętnie posłucham. btw: z tymi dziewczynami, to nawet zabawny jesteś, chociaż niezbyt lotny...
Ostatnio edytowane przez jedenzero : 18.06.2018 o godz. 18:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Linia obrony nie ma być mądra, tylko skuteczna.
A obracasz się w krakowskim środowisku prawniczym, czy tak tylko piszesz? Ja się np. nie obracam, więc nie słyszałem, ale skoro zrobili ją prezesem dużej spółki i reprezentowała klientów, których stać na i którzy potrzebują dobrego pełnomocnika, to chyba coś ogarnia. Nie sądzisz? ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Czy to Cupiał kazał kupować starego Lameyja czy Jaliensa? Sam nawiązałeś do czasów Holenderskich, jednocześnie wybielając tamto 'zarządzanie'. Mądry Polak po szkodzie. Tyle mojego komentarza. Mógłbym się pastwić nad TSem jak większość, ale co to da? Sytuacja Wisły będzie lepsza? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie wydaje mnie sie
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
![]() Albo dajmy mu czas.
![]() Ale skoro wszyscy wszystko wiedzą, to zastanawiam się po co Sarapata ma coś dodawać do obowiązujących teorii
Ostatnio edytowane przez regan : 18.06.2018 o godz. 21:15.
![]()
Tylko Wisła!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Fatalnym błędem zarządu była organizacja akcji "frontem do kibiców". Przecież nawet średnio ogarnięty gimbus, zorientowałby się, że przy takiej skali i tempie zmian, pytania będą dotyczyły głównie tych tematów. Również te, zadawane przez dziennikarzy.
Można było zorganizować konferencję, powiedzieć o zmianie koncepcji/wyczerpaniu się pewnej formuły (pewnie, że banały, ale co innego można powiedzieć w sytuacji, gdy dyrektor sportowy i trener zostali podpisani dosłownie godziny przed konferencją) i zapowiedzieć kolejną konferencję na zakończenie okresu przygotowawczego, wraz z akcją pytań od kibiców. Wtedy, być może zarząd mógłby powiedzieć więcej na temat zakończenia współpracy z Carillo i Junco. Być może gotowa byłaby wycena, więc zarząd mógłby coś więcej powiedzieć nt. nowej umowy najmu stadionu. Zapewne kibice byliby bardziej zainteresowani przygotowaniami do sezonu, ustawieniem itd. Wyszło, jak wyszło . Mam nadzieję, że będzie to dobra lekcja. ![]()
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Sorry, nie masz racji.
Skoro te same informacje dotyczące zadłużeń pojawiają się potem w sprawozdaniu rocznym do KRS to nie sa one objęte żadną tajemnicą. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby wyniki finansowe, bieżący przepływ gotówkowy, poziom zadłużenia przedstawić na konferencji prasowej. Bez wchodzenia w tematy objęte rzeczywiście tajemnicą handlową. Próbujesz na siłę bronić tego, czego obronić się nie da |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Splot osobliwych okoliczności sprawił, że przez przypadek (?) klubem kierują ludzie bez właściwych kwalifikacji nawet jak na polskie, bardzo niskie standardy. Można zaryzykować stwierdzenie, że dopiero się uczą zarządzania ale to byłoby stwierdzenie ryzykowne, bo zakłada progres umiejętności. A tego nie byłbym wcale pewien. Dowodem wczorajsza konferencja, kuriozum bez precedensu. Obawiam się, że będzie tylko gorzej, nie ma absolutnie żadnych obiektywnych przesłanek na pozytywną zmianę.
![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Ja, nauczony doświadczeniem stwierdziłem, że o nic nie będę pytał, bo faktycznie, nie dostanę odpowiedzi, więc po co mam się irytować. Ale po co wystawiać ludzi zachęcając ich do zadawania pytań, by potem to olać?
Ostatnio edytowane przez FraMat : 19.06.2018 o godz. 09:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
No to fakt, że niepotrzebne takie zachowywanie pozorów. Poza tym jaka by ta prawda nie była to czasem lepiej coś powiedzieć (choć tez nie wiadomo ile Zarząd mógłby nam sprzedać), bo potem dziesiątki teorii się pojawiają, często jeszcze gorszych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Wczoraj wylałem swoje żale i przemyślenia.
Dziś wstał nowy dzień i idziemy do przodu. Oby coś się zaczęło dziać i do tego pozytywnego. Nie pozostaje nam nic innego niż zacisnąć zęby i kibicować. Swoją krytykę podtrzymuje ale jak to mówią - "Jak się nie ma czego się lubi, to się lubi co się ma" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Co do niektórych dzbanów, którzy tutaj ostatnio wypłynęli pozostaje pojechać klasykiem:
- Olo, czujesz? - Tak, ale to nie gówno, to czosnek Najpierw zmasowany atak na Wiślackie kierownictwo drużyny, teraz przypieprzanie się do każdego słowa wypowiedzianego przez Zarząd. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Wizja pod tytułem stawiamy na Polaków brzmi oczywiście pięknie i sam jestem zwolennikiem takiej opcji. Ale... trzeba mieć to na uwadze, że Wisła nie jest na rynku sama a do zaoferowania nie ma już właściwie nic więcej niż inni. Coś więcej ma Lech, Legia czy np kluby słynące ze stabilności jak Zagłębie czy Jaga dlatego warto sobie zdać sprawę że Wisła jest w tym samym miejscu lub gorszym co Górnik, Pogoń, Cracovia itd. Co warte podkreślenia przykład tego pierwszego klubu Górnika uwodnił że da się wyjść z kryzysu. Osobisice nie wiem w jakim stopniu zaawansowania są te szkolenie skauting., bo to wygląda nagle jakby ktoś krzyknął " wszyst chu***o robimy od nowa". Bo jak się mają do rzeczywistości zapowiedzi o szkoleniu i młodzieży skoro z kluczowego projektu CLJ wyciągnęło się własnie jak się powszechnie mówi dobrze pracującego trenera Jopa oraz trenera przygotowania fizycznego. Stawiamy na młodzież jednocześnie pozbawiając przywództwa najważniejszą drużynę która ma kreować zawodników. Czyli na ten moment wszystko jest klejone na taśmę klejącą. Sytuacja prezentuję się na ten mometn w taki sposób, że podstawą aby ruszyć z czymś dale jest znalezienie źródła finansowania całego projektu czyli najpospoliciej mówiąc ktoś musi przejąć klub z rąk TSu.
To co Wisła ma najcenniejsze to aktualnie tacy ludzie jak Głowacki, Sobol, Brożek, Boguś. Mam nadzieje, że Ci ludzie nie będą tu tylko tymczasowo a ich wkład w budowanie tego klubu będzie rósł i to oni chwycą mocniej za stery.
Ostatnio edytowane przez wester : 19.06.2018 o godz. 11:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Zauważyliście na zdjęciach z treningów brak urządzeń do mierzenia aktywności fizycznej? Ciekawe dlaczego piłkarze go nie używają, może zarząd nie zapłacił za niego w całości.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Też to zauważyłem. Jestem ciekaw powodu
![]()
Tylko Wisła!