|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Jakby tyle proponowali to Carlitosa juz by tu nie było. Coś tu ściemniasz. Jedyna oficjalna oferta była z Zagrzebia.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
a to nei bylo tak ze ten odpad jak to nazwales to pilkarz ktorego chcielismy?
raindog : nie pisz ze janex bo zaraz dostaniesz strzała ze on chuja warty bo sie 2x pomylił. --> pomijam ile razy mowił trafnie, no ale i tak jego nick to jak Voldemorta ![]() Oczywiscie Macka Stolarczyka nie mozna oceniac na podstawie wyrywek jak jakna z tt Co to to nie ![]()
Ostatnio edytowane przez szprotson : 18.06.2018 o godz. 11:51.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No pewnie wybraliśmy z menu odpadów ten najlepszy co Grażdanski Zagreb nam proponował.
Ale przyznasz że zapłata częściowa w formie barteru to słaby dla nas deal jesli nam brakuje żywej gotówki? Kolejny piłkarz z kontraktem na utrzymaniu, jak my chcemy kadrę odchudzić.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 18.06.2018 o godz. 11:53.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
OK
Nie będę darł koty o to. Lepiej zarobić wiecej niz mniej. Jak dojdzie do transferu to się przekonamy za ile go sprzedalismy. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Ogolnei jesli by zarabiał mało, taka wymiana ma sens. Pod oczywiscie warunkiem tego ze jego jakosc byla by odpowiednia, ale teraz juz chyba martwy temat ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Z tym zarządem to my nic nie osiągniemy i czym szybciej odejdą tym lepiej. Fakty: 1. U sterów są już dwa lata. 2. W tym okresie będziemy mieli trzecią koncepcję prowadzenia klubu. Za Wdowczyka była polsko-bałkańska. Potem "era hiszpańska". Teraz się okaże, bo na dzisiaj nie widzę wychowanków którzy na już zasilą pierwszą drużynę, więc będzie trzeba kogoś ściągać. 3. Na utrzymaniu będziemy mieli 4 trenerów, a wykręcanie się prezes Sarapaty od odpowiedzi było żenujące. 4. Minęły dwa lata, a my finansowo jesteśmy w tym samym miejscu (czyli w czarnej d...) i dzisiaj usłyszeliśmy, że nadal poszukujemy sposobu na zasypanie dziury po Telefonice. Nie wspomnę, że wiele klubów o dużo mniejszym potencjale nas dogoniło, a wręcz przegoniło pod względem wysokości budżetu. 5. Czy tylko my kibice widzimy jak szkodliwe wizerunkowo i finansowo są powiązania zarządu z kibolami naszego klubu? Ile jeszcze akcji policji musi mięć miejsce żeby coś z tym zrobili? Reasumując, zarząd za swój brak kompetencji, zaniechania, błędne decyzje finansowe i organizacyjne POWINIEN PODAĆ SIĘ DO DYMISJI. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jezu... bo przychody były niskie i to, co wcześniej stanowić mogło 30% albo 50% przychodów nagle sięgnęło 73%
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Obrażanie się na zarząd aktualnie nic nie zmieni tym bardziej, że są to tylko osoby ustawione na pierwszy ogień. Ok doszło do sytuacji, w której postawiono rozstać się z dyrektorem sportowym ale wystawiane tego typu przekazu że coś schrzaniono czy że koncepcja dyrektora była właściwie do bani jest moim zdaniem przesadzona. Junco nie zostawił tu spalonej ziemi należało to podkreślić. Można sprzedać Carlitosa być może znajdą się chętni na Zorana. Być może w niedalekiej przyszłości uda się wypłynąć Tioborowi. Zgodzę się z tym że czesc transferów była nie potrzebna i za dużo bylo myślenia tu i teraz w stosunku do tego co będzie potem. Tylko kwestia jest tutaj podstawowa czy Wisła będzie miała skąd czerpać i czy będzie wstanie przygotowywać zawodników młodych do gry w Ekstraklasie tak jak robi to np Lech czy Jagiellonia i czy doświadczony szkiielet będzie wystarczająco silny aby nie siadły jednocześnie wyniki. Wg mnie obecnie tak nie jest.
Ostatnio edytowane przez wester : 18.06.2018 o godz. 12:27.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Owszem poprawi sie nasz bieżący cash flow. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jakbysmy mieli więcej młodego drewana na sprzedaż i sprzedawali jak choćby parchy młodych piłkarzy to nie byłoby problemu z pensjami piłkarzy. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Konferencja... Co to było?. Jeśli dla nich najważniejsze pytania to te o stronę internetową i Garbarnie to nie mam pytań. Nadchodzi teraz "era polskości" będzie polskość, wiślackość, tak w sam raz na pierwszą ligę albo niżej. Pamiętajcie,zero pytań, tylko gnać po karnety i odłożyć coś pieniążków na puszeczki.
![]()
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Temat walkowany co roku ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A zapewne po tym sezonie pójdzie Helik za grubą kasę. Wystarczy żebyśmy zrobili taki deal raz na 2 lata i byłoby pieknie (Kapustka) ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
no właśnie. Narzekacie na to 73 % ale nikt nie bierze pod uwagę skąd ten wynik. Jakoś nie chce mi się wierzyć że Hiszpanie tacy drodzy w utrzymaniu. Jeśli jednak jest słabo z gotówką (nie od dziś o tym wiemy), to po co było: 1) zatrudniać Carillo 2) kupować Lisa 3) odpuścić Lloncha, Myślę tu tylko o wydarzenia z ostatnich 6 miesięcy. Każde z nich to w świetle naszej sytuacji działanie na szkodę. Chyba, że w projekcie budżetu na ten rok znalazły się pieniądze od inwestora. Jeśli tak to nie mam pytań... ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Moim zdaniem mógł paść definitywnie temat Inwestora, co przy inwestycji w opcje pucharową doprowadził do dziury.
Dodatkowo konflikt z Carillo ... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Zaczne od tego że najlatwiej się pastwic nad Zarządem. Pal licho że 99% z nas nigdy nie zarządzało i nie będzie zarządzać podobną spółka.
Podczas odbudowy klubu Junco rok temu poszedł po bandzie. Wymarzyla mu się droga na skróty do szybkiego sukcesu, podobnie jak Cupialowi i kilku innym osobą w branży piłkarskiej. Zarząd w to uwierzył, no bo jeśli komuś mieli zaufać to właśnie Junco. I tak naprawdę byliśmy tylko o krok od osiagniecia celu. 4 miejsce dalo by 1.5 mln zlotych więcej, pewnie bonus od Lvbet i fajna przygodę na jesień. Nie udało się, więc niestety projekt poległ, dalsza kontynuacja nie bilansuje się w budżecie. Oczywiście wszystkiemu jest winny zarzad, ale patrząc jakie wtopy zaliczaly poprzednie... to jest małe piwo. Kto podpisal umowę z ufa? Kto dal się naciągnąć Madziaze? Kto wydawal miliony na Jovanicia, Jovanovicia, Varge i wielu innych. Nie przypominam sobie AŻ takiej fali hejtu na zarząd w przeszłości, może poza drugim podejsciem Bednarza. A mieliśmy już zarzady w całości złożone z ludzi TF. Ludzi którzy nawet się w klubie nie pokazywali. I ja koniec powiem tak... Czytalem na forum przez kilka lat texty że należy dac szanse młodzieży, kosztem trochę gorszych wyników... teraz uslyszeliscie to wprost z ust Głowy. Pora się zderzyc z tą rzeczywistością. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Nie jest wcale tak źle kadrowo jeśli chcemy stawiać na młodych.
Lis (21 lat) Bartkowski (26 lat) - Velez (26 lat) - Arsenić (24 lata) - Sadlok (28 lat) Wojtkowski (21 lat) // Imaz (27 lat) - Basha (27 lat) - Augustyniak* (24 lata) - Halilović (23 lata) - Suljic (26 lat) / Bartosz (21 lat) / Kolar (23 lata) / Balaniuk (21 lat) / Jeśli stawiamy na stosunkowo młodych jest z czego wybierać. Niekoniecznie trzeba od razu pchać na siłę juniorów do składu, jeśli się nie sprawdzają. Do tego są przecież doświadczeni Boguski i Wasilewski, żeby drużyna miała balans i wcale nie uważam, że będziemy 'szorować po dnie tabeli'. Można z tego co mamy złożyć całkiem poczciwą drużynę. Z resztą pewnie jakieś transfery do klubu się trafią. Trzymamy kciuki i jedziemy z koksem. Wystarczy nie kupować średniaków do gry lub siedzenia na ławce 'na teraz' tylko to co mamy uzupełnić jednym defensywnym pomocnikiem (jeśli nie wypali Augustyniak) i jeśli nie wierzymy w Kolara i Bałaniuka spróbować ściągnąć jeszcze jednego napastnika. Ale od biedy mamy jeszcze Zdenka. Nie ma tragedii. JAZDA JAZDA JAZDA
Ostatnio edytowane przez s1mone : 18.06.2018 o godz. 16:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Niestety ale konferencja była taka jak każdy się spodziewał czyli nawijanie makaronu na uszy. Akcja z pytaniami do zarządu to był jakiś niesmaczny żart. Kibice wysłali pewnie setki pytań z czego większość najważniejszych się powtarzała. Niestety Sarapata po raz kolejny operuje frazesami, które może przeszłyby rok temu, może nawet pół roku temu ale nie teraz. Zarząd z dnia na dzień traci zaufanie co niestety przekłada się na mniejsze zainteresowanie karnetami. Na wislackim forum zazwyczaj piszą osoby, które żyją Wisła i one zapewne zawsze kupią karnet nawet jeśli na mecze niestety nie mogą chodzić ( moja osoba) ale nie możemy się czarowac ( bez żadnej aluzji Czaro
) nie jesteśmy dostatecznie liczni na tym forum aby zapełnić stadion. Niestety trzeba przekonać innych kibiców troszkę mniej żarliwych ale to nie znaczy gorszych do tego żeby kupili karnet ale swoją postawą włodarze Wisły nie zachęcają.Zarząd taka akcja strzela sobie w kolano. Naprawdę miałem nadzieję że skoro sami wychodzą z inicjatywą to w końcu coś się dowiemy a to poprostu była parodia oraz kpina z kibiców którzy poświęcili swój nieraz cenny czas żeby napisać pytania. Jezeli tak ma wyglądać komunikacja pomiędzy klubem a kibicami to ja za taką komunikację dziękuję. W mojej opinii dzisiaj była odpowiednia chwilą na szczerosc. Zarząd powinien przedstawić dokładne zadłużenie spółki , powinien odpowiedzieć na pytanie ile kosztował zaciąg hiszpański, powinien przyznać się do błędu w sprawie hiszpańskiej wizji, odpowiedzieć na pytanie co się dzieje że mamy już 4 trenera w przeciągu 2 lat i każdemu trzeba płacić. Kawa na lawe. Wtedy można apelować do kibiców uratowaliśmy Wiśle przed spadkiem ale teraz daliśmy dupy. Postaramy się nie popełnić drugi raz tego samego błędu. Potrzebujemy kibiców aby razem podnieść klub. Myślicie że który przekaz by bardziej zjednoczył kibiców? Ciągle pieprzenie że w klubie nie jest zle tylko co chwile problemy czy kawa na ławę przyznanie się do błędu i prośba o pomoc? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Dziecinada... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
O Kiko wszystko Sarapata powiedziała mediom = źle
O Carrillo nic nie chce powiedzieć = źle logika kibiców |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przepraszam bardzo o jakich tajemnicach handlowych mówisz? Zadłużenie klubu to tajemnica handlowa? Przyczyny rozstania z Carrillo to tajemnica handlowa? Przyczyny zmiany wizji prowadzenia klubu to tajemnica handlowa? Czyli wg Ciebie Zarząd nie powinien nic mówić robić swoje a my biedne barany mamy nie zadawać pytań bo się jeszcze zarząd obrazi?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Koncepcja się zmienia bo poszliśmy na całość z kontraktami, nie udało sie osiągnąć wyniku sportowego i musimy ciąć koszty. Tyle filozofii. Słyszałeś o czymś takim jak klauzula poufności przy umowach handlowych? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Możesz mi wyjaśnić o jakich umowach handlowych piszesz? Konkrety prosze. Jakie to umowy handlowe nie pozwalają zarządowi powiedzieć o zadłużeniu klubu? Jakie to wg Ciebie umowy handlowe powodują że Zarząd nie może się wypowiedzieć na temat ciągłej zmiany trenerów? Jakie to w końcu mityczne umowy handlowe powodują że nie można się dowiedzieć dlaczego klub przeinwestowal skoro nie miał na to pieniędzy?
Dalej twierdzisz że klauzulę poufności nie pozwalają odpowiedzieć na te pytania? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja nie muszę wierzyć, to są fakty, banały, rzeczy oczywiste. Sam w każdej pracy podpisuję lojalkę o czym nie wolno mi powiedzieć. Ja rozumiem że szkoła się skończyła ale bez jaj...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.06.2018 o godz. 17:00.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Czy wy durnie w końcu się nauczycie, że na konferencji nikt wam nic nie powie konkretnie, nikt wam nie poda liczby, faktów, szczegółów ani nie powie całej prawdy do końca? Czy to tak trudno zrozumieć, czy trzeba wam łomem po łbie, żeby w końcu się tego nauczyć?
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Konkretniej - nikt nie może powiedzieć.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
może juz jestem za stary ,ale cofamy sie tak z 30 lat do tyłu ,z tym ze kiedyś był unimil , teraz nie ma nikogo...według słów prezesów , przewodniczących , kierowników
myslałem że zrobilismy krok do przodu .....hmmm a tu zonk ....mimo wszystko z miłosci do naszej Wisełki zycze powodzenia nowym władzom....![]()
wazne są tylko te dni na które czekamy"
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|