The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
vip2008
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.08.2011, 23:46
ciakawe o co poszło:
RM:
"Chciałbym pogratulować APOEL-owi, który zasłużył na awans do Ligi Mistrzów" - dodał szkoleniowiec Białej Gwiazdy, a potem dodał: "Chciałbym jeszcze dodac jedną rzecz, która nie ma nic wspólnego z przegrywaniem czy wygrywaniem. "Dzisiaj ci, którzy siedzieli na ławce rezerwowych APOEl-u pokazali, jak bardzo nie szanują przeciwnika, mówiąc rzeczy, których nie powinni, tym bardziej, że nie zrobiliśmy nic złego. To nie miało nic wspólnego z piłką nożną. Mogę zrozumieć emocje, jakie rządzą kibicami, ale nie mogę zrozumieć zachowania tych, którzy są związani z futbolem" - mówił Holender. "Nie mówię tutaj o trenerze Jovanoviciu, który przeprosił za zachowanie swoich ludzi. Nie widział, co się stało" - dodał na zakończenie.

Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.08.2011, 23:49
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Nie mam wątpliwości, niezależnie od wyższości piłkarskiej Apoelu, że przygniotła naszych piłkarzy presja, ciężar oczekiwań. Było widać, że są stłamszeni, że nie radzą sobie dobrze ze stresem. Mam nadzieję, że w LE przyzwyczają się do gry z przeciwnikami na poziomie Apoelu i za rok w 4 fazie eliminacji, zobaczymy zespół pewny swoich umiejętności, bardziej doświadczony i spokojniejszy.
.
Do samobójczej bramki piłkarzy Apoelu też stress zjadał. Stawka spotkania była wysoka dla obu stron. Też popełniali błędy wynikające z presji wyniku.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Najśmieszniejsze jak przed tym meczem odbywały się tutaj licytacje pt. ile to Wisła zarobi na LM oraz na kogo fajnie byłoby trafić .Następnym razem trochę pokory bo to , że media przy takim wydarzeniu pompują balonik to rzecz normalna bo Polska od ponad 15 lat jest czarną plamą na mapie LM ale nie oznacza to , że i my mamy ulegać tej euforii . Teraz ważne żeby zaprezentować się solidnie w LE , nazbierać pkt. a jednocześnie być wysoko w tabeli rundy jesiennej a najlepiej liderować .

Jedno mnie martwi co zostało tutaj poruszone a mianowicie nie mamy perspektyw jeśli chodzi i rozwój tej drużyny i zgranie bo polowa składu to za rok będą niestety emeryci .

PS. Żal Sobol bo być może to było jego ostatnie w karierze podejście do LM .
To nie tak, bo Ci emeryci mogą grać jeszcze ładne parę lat i przy nich uczyć się może ta młodsza część kadry.
Ważna jest jakość kolejnych transferów i tu widać na przykładzie Diaza że te poprzednie z "innej epoki" były raczej cienkie (wyjątki były rzadkie, np. Marcelo), no i nadal brakuje nam LO.
Ważną kwestią jest też trener (bo dyr. sp. Stan jest SUPER) Maaskant, ma nasz trenejro ma 0,5 roku aby pokazać ładną grę, jeśli wiosną będzie cos nie tak to może nowa miotła by sie przydała.

Tak czy owak czas miodowy się dla tej ekipy skończył, co mieli wygrać wygrali, co mieli przegrać przegrali ...przychodzi czas budowy lepszej jakości.
Ostatnio edytowane przez milosz : 23.08.2011 o godz. 23:56.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
AAAAAA nie oglądał kolega moderator meczy z Litexem?
A cóż to za wykładnik mecz z Litexem , mistrzem kraju w którym liga jest skorumpowana w dodatku połowa zespołów w ichniejszej lidze to zespoły półamatorskie .Mieliśmy już gwiazdora tamtejszych boisk czyli Hristova który po meczu Wisły z GKS stwierdził , że gra była tak szybka , że nie wiedział co się dzieje .
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

krkgiba napisał(a):Wyświetl post
piszecie, że za rok to i tamto, że za rok to będziemy zajebiści i damy sobie radę.

ja mam jedną tylko prośbę - niech będzie to "za rok" ! i na tym się teraz skupmy.

a i jeszcze jedna prośba do tych ważnych z góry - nie chcę transferów w zimie, chcę rozpoczęcia budowy bazy treningowej, bez tego nadal będziemy tkwili w gównie.
Nie będziemy zajebiści, ale jest szansa, że podniesiemy swój poziom i to znacznie. Co nie oznacza, że w 4 rundzie eliminacji nie będzie drużyn od nas lepszych.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 23.08.2011, 23:52
Do samobójczej bramki piłkarzy Apoelu też stress zjadał. Stawka spotkania była wysoka dla obu stron. Też popełniali błędy wynikające z presji wyniku.
W jakimś stopniu tak, ale to najwyżej troszkę ich spowolniło, a niektórym naszym piłkarzom spętało nogi. Nie ukrywajmy, był to dla Wisły pierwszy mecz na takim poziomie od lat, a dla Apoelu nie i to było widać.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 23.08.2011, 23:53
Teraz pytania na co kłaść większy nacisk na LE, żeby uczyli się grać z takimi ekipami i nie pękali co niesie zagrożenie że w przyszłym roku pucharów nie powąchamy czy skupić się na ekstraklasie co może owocować że w nawet jako mistrz w przyszły roku znowu z jakąś Nikozją odpadniemy
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.08.2011, 23:54
Zeby troche ochlonac ten temat powinien byc zamkniety przynajmniej do piatkowego losowania. Nie zasluzylismy na LM ale zasluzylismy na LE. Najwazniejsza jest jednak tylko i wyłacznie liga - europejskie puchary to na chwile obecna dodatek
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.08.2011, 23:56
w porównaniu z poprzednim rokiem i dwa lata temu to i tak jest spoory krok do przodu.Za rok będzie dobrze
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Stary 23.08.2011, 23:56
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Teraz pytania na co kłaść większy nacisk na LE, żeby uczyli się grać z takimi ekipami i nie pękali co niesie zagrożenie że w przyszłym roku pucharów nie powąchamy czy skupić się na ekstraklasie co może owocować że w nawet jako mistrz w przyszły roku znowu z jakąś Nikozją odpadniemy
Chyba powinno być jasne, że liczy się tylko liga. LE to tylko dodatek. Ale jak poprawić morale, to nie wiem.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.08.2011, 23:57
Grupa marzeń sportowo: Panathinaikos, Celtic, Rosenborg
Grupa marzeń kibicowsko: PSV, Fulham, Sparta Praga
Grupa przerąbana sportowo i kibicowsko: Sporting Lizbona, Rubin Kazań, Maccabi Hajfa
Odpowiedz cytując
PanPlamka
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.08.2011, 23:57
Chcac byc powaznym europejskim klubem musimy miec 2 rownorzedne sklady, ktore beda potrafily grac zarowno w LE jak i naszej ekstraklasie.
Odpowiedz cytując
Fenix54
Banita

Stary 23.08.2011, 23:58
Na kogo mozemy trafic w grupie LE?
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 24.08.2011, 00:00
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
A cóż to za wykładnik mecz z Litexem , mistrzem kraju w którym liga jest skorumpowana w dodatku połowa zespołów w ichniejszej lidze to zespoły półamatorskie .Mieliśmy już gwiazdora tamtejszych boisk czyli Hristova który po meczu Wisły z GKS stwierdził , że gra była tak szybka , że nie wiedział co się dzieje .
stress Cię zjada? Maor z Litexem zagrał świetne zawody. Niektórzy po meczu w Łoweczu płakusiali, że fart, że Litex taki świetny. Byłeś w ich gronie?
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 24.08.2011, 00:00
Fenix54 napisał(a):Wyświetl post
Na kogo mozemy trafic w grupie LE?
Po czwartkowych meczach się okaże...
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.08.2011, 00:01
nesta napisał(a):Wyświetl post
Tylko po co w tym kraju ciagle pompuje sie balonik jesli nie ma ku temu zadnych podstaw ?
Szybko Ci wyjaśnię. Dlatego, że w pierwszym meczu osiągnęliśmy przyzwoity rezultat, który dawał całkiem uzasadnione nadzieje na awans, co się potwierdziło, bo jeszcze trzy minuty przed końcem to my bylismy w LM. Że trochę szczęśliwie, że byliśmy w przekroju dwumeczu zdecydowanie słabsi? Tak, ale znowu było tak niesamowicie blisko..

Gramy dalej w LE, to i tak pewnie więcej niż przypuszczalismy, zwłaszcza, że na 99% będziemy jedyną polską drużyną która gra dalej. Koleżanki z drugiej strony błoń niech sobie dalej będą Cypryjczykami i dzielnie emocjonują się obroną się przed spadkiem z ligi

PS. w portalu Gazety dla naszych piłkarzy noty za dzisiejszy mecz: sześć jedynek Co za tłuki!
PS2. Pozdrowniena dla tych nielicznych, którzy bez względu na wynik dzisiaj dobrze bawili się na hali.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 24.08.2011, 00:03
To proste w lidze zdobywamy punkty na widoku mając obronę tytułu.

A w LE oglądamy zespół i oceniamy czego nam jeszcze brakuje do LM. ot oceny całych formacji, pojedynczych jej ogniw czyli piłkarzy i wyciągamy wnioski, tak wobec piłkarzy jak i wobec trenera. LE to dla nas lekcja poglądowa jak sie gra w nowoczesną piłkę bo w nasze lidze raczej niewiele sie możemy już nauczyć tam po prostu trzeba zdobywać punkty, jak choćby w następnym meczu z Lechią Gdańsk.
Odpowiedz cytując
PanPlamka
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.08.2011, 00:03
stress Cię zjada? Maor z Litexem zagrał świetne zawody. Niektórzy po meczu w Łoweczu płakusiali, że fart, że Litex taki świetny. Byłeś w ich gronie?
Fakt, Maor rozegral swietne zawody z Bulgarami, ale w starciu z APOELem nie zablysnal. Kolega zastanawia sie po prostu, czy powstrzymali go zawodnicy APOELu czy tez Maor blyska tylko w konfrontacji z przeciwnikami naszej klasy.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 24.08.2011, 00:04
Prawda jest taka, ze jakby taki APOEL gral w polskiej lidze to by mogł miec nawet 80pkt na koniec sezonu. Liga to jest co innego - tutaj sie gra łatwiej dlatego w zeszlym roku zdobylismy Mistrzostwo. Moze Lech gra ladniej pilka ale do takich cypryjczykow porownywanie ich to strata czasu
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 24.08.2011, 00:05
PanPlamka napisał(a):Wyświetl post
Fakt, Maor rozegral swietne zawody z Bulgarami, ale w starciu z APOELem nie zablysnal. Kolega zastanawia sie po prostu, czy powstrzymali go zawodnicy APOELu czy tez Maor blyska tylko w konfrontacji z przeciwnikami naszej klasy.
zobaczymy w LE
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 24.08.2011, 00:06
Maor grał z krwiakiem na nodze? bo kuśtykał momentami..

Może nie rozegrał jakichś dobry zawodów ale widac jak się porusza, ile widzi, i te podania. Pamiętajmy że to nawet Messi nie jest zawsze w stanie samemu wygrać meczu. Żeby tak było 10 podobnych Maorów to lepiej by to wyglądało a tak to nie ma zawsze do końca z kim grać. To dobry gracz, jeszcze dużo pokaże.

I DO WSZYSTKICH - WSZYSCY NA MECZ Z LECHIĄ, TEN MECZ POKAŻE JAKCIH MA WISŁA KIBICÓW! nie róbmy też tragedii, nie spadamy z Ekstraklasy, mamy LE. Nie udalo się, taki jest sport.
Ostatnio edytowane przez CH. : 24.08.2011 o godz. 00:10.
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 24.08.2011, 00:07
masada napisał(a):Wyświetl post

PS. w portalu Gazety dla naszych piłkarzy noty za dzisiejszy mecz: sześć jedynek Co za tłuki!
PS2. Pozdrowniena dla tych nielicznych, którzy bez względu na wynik dzisiaj dobrze bawili się na hali.

Wyjaśnij mi jedną rzecz jeśli możesz, wymagamy od innych kultury u szacunku a sami jej nie mamy, co oznacza stwierdzenie Co za tłuki!
A nie maja racji
a może napisałeś to tylko dlatego że to GW
ja dodałbym jeszcze jedynkę dla właściciela Klubu i dla Trenera bo dzisiejszy wynik to splot działań wielu ludzi.

Liga Europy - sukces bo nie mamy składu na te rozgrywki
Jeśli chcemy uciułać w LE jakieś punkciki do rankingu i zarobić jakąś kasę za wygrane mecze to - natychmiast musimy zacząć myśleć o wzmocnieniach (a to raczej nie realne) w przeciwnym bowiem razie obudzimy się w środku tabeli na koniec sezonu i nie będziemy mieć kompletnie NIC
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 24.08.2011, 00:07
masada napisał(a):Wyświetl post
A nie ma w tym prawdy? W pewnym momencie to wyglądało jak mecz Wisła - MKS Sławków, z tym, że to my byliśmy Sławkowem...
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
Wojtek
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 24.08.2011, 00:09
Śmieszy mnie obrażanie tu personalnie konkretnych piłkarzy, szczególnie Małeckiego, bo przyznać trzeba, że cała drużyna jako kolektyw była po prostu za słaba. Szczerze powiedziawszy, już po bramce na 0-2 wiedziałem, że z tej mąki chleba nie będzie i zastanawiałem się, co trzeba zrobić, by można awansować do upragnionej LM. Niestety, wydaje mi się, że jedynie zainwestowanie konkretnych pieniędzy w transfery (~5 mln euro?) może nas przybliżyć do celu.

Od rana chodziły mi po głowie Ateny, i niestety czarne myśli się sprawdziły. Tyle, że chłopaków nie tyle zjadł stres, co - po prostu - na więcej ich nie stać. Trzeba nam 3 + piłkarzy, którzy "robią różnicę" - jak Ljuboja w Legii czy Stilić w Amice. Jeśli nasza drużyna zostałaby wzmocniona kolejnymi 3 Melexami, to LM mielibyśmy w kieszeni. A tak Ailton i spółka pokazali nam miejsce w szeregu.

Łzy popłynęły, ale już czekam na przyszły rok!
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 24.08.2011, 00:11
BigLeb napisał(a):Wyświetl post
Chyba powinno być jasne, że liczy się tylko liga. LE to tylko dodatek. Ale jak poprawić morale, to nie wiem.
Tylko, że z takim podejsciem za rok możemy nie być rozstawieni nawet w 3 rundzie el do LM. Niestety ale musimy i zdobyć mistrzostwo i nastukać trochę punktów w LE, żeby w ogole marzyć o jakichkolwiek pucharach za rok.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 24.08.2011, 00:11
robin hood napisał(a):Wyświetl post
Liga Europy - sukces bo nie mamy składu na te rozgrywki
Nie zgodzę się. To nie kwestia składu, tylko tego, że w tak krótkim czasie udało się zbudować drużynę pod względem mentalnym, ale nie sportowym. Nie mam wątpliwości, że nawet ci zawodnicy za jakiś czas mogą grać o wiele lepiej, co oczywiście nie znaczy, że nie powinniśmy się dalej wzmacniać.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.08.2011, 00:12
thechris napisał(a):Wyświetl post
Amika nie potrzebuje satysfakcji bo gra obecnie o klasę lepszą piłkę od Wisły.
Jak puszczą Rudnevsa w zimie to wrócą "do normy".
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Macieeek
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 24.08.2011, 00:13
dobra, w....ilem sie i musze sie wyzalic. postanowilem ze .......e albo przestane chodzic na mecze albo przestane chodzic na C, mam ....a dosc tych .......onych "warjatoff" co jebnal sobie słit focie przy oprawie a jak ....a bedzie trzeba pospiewac, wrzucic na oprawe, czy wziac czerwona koszulke to juz ....a nie bo na ..... dzis sobie daje postanowienie iz przechodze na inny sektor bede siedzial jak jakis jebany janusz, i wpierdalal kielbase i gwizdal na swoich pilkarzy, ....a ci tez pilkarzyki-pajacyki jebani najemnicy . to co dziś/wczoraj widzialem to od tego zeby bolaly, jebal nas jakis jebany apoel do ktorego polacy jezdzili sie odbudowac. a jeszcze co do tych jebanych trybun, gyd przyjechal apoel to bylo "och ach och patrz jak oni sie bawia jak skacza, wszyscy maja pomaranczowekoszulki" i to ....a mowily osoby co w przerwie meczu gadaly o jebanych dekoderach i warcrafcie, w bialych koszulkach i ....a jak gniazdowy prosil o skakanie to juz dupy nie ruszyli, dobra starczy na dzis, i tak mi jebną bana wiec narazie.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 24.08.2011, 00:14
Macieeek napisał(a):Wyświetl post
dobra, w....ilem sie i musze sie wyzalic. postanowilem ze .......e albo przestane chodzic na mecze albo przestane chodzic na C, mam ....a dosc tych .......onych "warjatoff" co jebnal sobie słit focie przy oprawie a jak ....a bedzie trzeba pospiewac, wrzucic na oprawe, czy wziac czerwona koszulke to juz ....a nie bo na ..... dzis sobie daje postanowienie iz przechodze na inny sektor bede siedzial jak jakis jebany janusz, i wpierdalal kielbase i gwizdal na swoich pilkarzy, ....a ci tez pilkarzyki-pajacyki jebani najemnicy . to co dziś/wczoraj widzialem to od tego zeby bolaly, jebal nas jakis jebany apoel do ktorego polacy jezdzili sie odbudowac. a jeszcze co do tych jebanych trybun, gyd przyjechal apoel to bylo "och ach och patrz jak oni sie bawia jak skacza, wszyscy maja czerwone koszulki" i to ....a mowily osoby co w przerwie meczu gadaly o jebanych dekoderach i warcrafcie, w bialych koszulkach i ....a jak gniazdowy prosil o skakanie to juz dupy nie ruszyli, dobra starczy na dzis, i tak mi jebną bana wiec narazie.
I na koniec mam nadzieję, że dobra konkluzja
Odpowiedz cytując
Mauret
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 24.08.2011, 00:15
Powiem tylko, że mimo beznadziejnego meczu Małeckieo akurat o 1 gola nie ma co winić, ani dziwić się dlaczego tam stał jak już gdzieś czytałem. Na słupkach zwykle ustawia się tych niskich, wysocy są potrzebni gdzieś indziej.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów