|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Pewien trener mierzył się z polskimi drużynami (klubowymi i reprezentacyjnymi) 4 razy.
W 3 spotkaniach odniósł remis, a i tak jego drużyny przechodziły dalej. Kariera piłkarska tego trenera związana jest tylko z dwoma krajami. Proszę o nazwisko trenera, drużyny z którymi się mierzył i kraje, z którymi piłkarsko jest związany. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
hmm, a mogę prosić o jakąś małą podpowiedź? przejrzałem historię polskich występów w europucharach dość wnikliwie, najbardziej pasuje mi Fernando Santos (trener FC Porto w 2000 roku, Grecji w 2012 i Portugalii w 2016), ale on całą karierę piłkarską spędził w Portugalii...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Piłkarską to mam na myśli ogólnie-jako piłkarz i trener. Więcej chyba nie muszę podpowiadać
![]() edit: w zasadzie zgadłeś o kogo chodzi, więc aby nie przedłużać, zadajesz.
Ostatnio edytowane przez mr.eko : 12.08.2016 o godz. 17:40.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A widzisz, myślałem że przez karierę piłkarską masz na myśli karierę zawodniczą
To jeszcze doprecyzuję odpowiedź: trenerem tym jest Fernando Santos, mierzył się w 2000 roku z Wisłą Kraków (jako trener FC Porto) oraz z reprezentacją Polski w roku 2012 (jako trener kadry Grecji) i w roku 2016 (jako trener reprezentacji Portugalii), jego kariera związana jest z Portugalią i Grecją.Moja zagadka będzie nie do końca europejska i nie do końca piłkarska ![]() Dwóch sportowców urodziło się tego samego dnia. Pochodzą z różnych kontynentów i uprawiają zawodowo różne sporty drużynowe - jeden z nich jest piłkarzem, żeby nie było ![]() Pan (A) przez całą seniorską karierę reprezentuje barwy tej samej drużyny (B), a w "najwyższej klasie rozgrywkowej" zadebiutował w czerwcu 2010 roku. Jest znany m. in. z tego, że pobił pewien ważny rekord dotyczący sportu zawodowego na świecie (C - jaki to rekord?). Pan (D) rozpoczął karierę w swojej ojczyźnie, jednak już od dłuższego czasu gra za granicą. Rozegrał on w jednym klubie (E) ponad 200 spotkań, przez kilka lat grając wspólnie z pewnym polskim zawodnikiem (F). W zeszłym roku pan D przeszedł do innego, znacznie bardziej utytułowanego historycznie klubu (G). Gracz ten dwukrotnie wchodził w skład kadry narodowej podczas turniejów międzynarodowych (za jednym i za drugim razem był powoływany w miejsce kontuzjowanych kolegów). Za pierwszym razem wystąpił tylko w jednym meczu, za drugim razem cały turniej przesiedział na ławce.
Ostatnio edytowane przez inspektor erektor : 16.08.2016 o godz. 12:41.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mała podpowiedź - pan D jest Francuzem
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
dobra, próbujemy
A-Giancarlo Stanton B-Florida/Miami Marlins C- najwyższy kontrakt w sporcie zawodowym, warty 325 mln USD D-Morgan Schneiderlin E-Southampton F.C. F-Artur Boruc, ale też Saganowski G-Manchester United a data urodzenia 8 listopada |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kozak ;d miałem na myśli Boruca, o Saganowskim nie pomyślałem. dodam tylko, że obaj sportowcy urodzili się dosłownie tego samego dnia, 8 listopada 1989 r.
zagadka Twoja |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zawodnik A przeszedł z klubu B do klubu C. Pomimo upływu kilku lat, jest pewnym rekordzistą ligi, w której gra klub C. Z klubu B do klubu C ponad dekadę wcześniej przyszedł zawodnik D.
Zawodnik D, oprócz wyśmienitej gry, znany jest z dwóch rzeczy: -uprawianego nowego sportu E -numeru na koszulce F. Proszę o obu zawodników A i D, kluby B i C, fakty z życia drugiego zawodnika E ,F.
Ostatnio edytowane przez mr.eko : 18.08.2016 o godz. 15:41.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dwie podpowiedzi:
-rekord nie jest piłkarski -jeden z zawodników to Francuz |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no zawodnikiem D jest zapewne Jordan, ale tego Francuza jak na złość nie mogę rozkminić ;p
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie Jordan, pewnie zadałem zagadkę, w której jest kilka odpowiedzi.
Żeby rozruszać temat, kolejna podpowiedz: -klub C jest z kraju sąsiadującego z Polską. I żeby było jasne, jest to zagadka ściśle piłkarska.
Ostatnio edytowane przez mr.eko : 24.08.2016 o godz. 09:52.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Może nam zdradzisz o kogo chodziło?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A-Javi Martinez
D-Bixente Lizarazu B-Athletic Bilbao C-Bayern Monachium E-mistrz Europy w jiu-jitsu F-nosił numer 69, związany z wagą i wzrostem zawodnik A to najdroższy zawodnik kupiony w Bundeslidze od 3 lat zagadka oddana |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2016
Offline |
|
|
Javi Martinez - nie wiedziałam ;/
|
|
|