|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
dziwna sprawa, zaraz po zakończeniu sezonu (jakoś w maju) zakontraktowałem Kosowskiego, któremu kończył się kontrakt w GKSie, a miał najwięcej asyst w lidze. Podpisałem z nim roczny kontrakt z przedłużeniem po rozegraniu iluś tam meczów, nie ważne. Kosowski miał zająć miejsce w składzie po Małeckim, którego sprzedałem. Kosa przyszedł 1 lipca, a już dzień później stwierdził, że 10 lipca przechodzi na zasłużoną emeryturę. Tak mnie oto Kosa wydymał
![]() swoją drogą to dziwne, że zawodnik może ot tak sobie zerwać kontrakt i siedzieć w kapciach w domu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Mialem, mialem...troche inaczej bo pierwsze 3 mecze wygralem a potem przyjechala Amica i 0-5...i tak juz poszlo...na dwie kolejki przed koncem jesieni BC sie wkurzyl i tez nie ma sie co dziwic bo rowniez zajmowalem 16 pozycje. Druzyna nie grala najgorzej, bo w 80% meczow statystyki mialem lepsze od przeciwnikow ale oni np. z 4 strzalow na bramke walili 3 gole a ja z 10 celnych strzelalem 1 gola...Wkurzylem sie i wrocilem do FM2011 ale w ten weekend znowu zasiade do 13 bo przeciez trzeba to ogarnac. W FMy rowniez idzie mi niezle, w FM11 zagralem 12 sezonow i 12 tytulow mistrzowskich w tym czasie ale w sumie to poczatki z kazdym FMem byly podobne...najpierw ze 2-3 razy mnie wywalali a potem, jak juz sie czlowiek przyzwyczail, porozgryzal to szlo bardzo dobrze. Duzo zmian jest w tej 13...troche za wiele jak na moj gust a rozgryzanie tego jest wkurzajace bo zamiast wygrywac czlowiek probuje cos zmieniac, ogarniac a druzyna przegrywa w tym czasie mecz za meczem...ale bedzie dobrze ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Witam, mam pytanie dlaczego mając FM 12 wersja 12.0.2 nie mogę dodać uaktualnienia na 2013, a takie ściągnąłem, i nie mogę zmienić bazy z domyśleń na inną. Wiekowy już jestem i sobie nie radzę. z góry dzięki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() W ramach ciekawostek. ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Opłaca się kupić tego FM 2013?
Mam trochę kasy na zbyciu i się zastanawiam. Oatatni w jakiego sporo grałem to był FM 2009. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A dla mnie rewelacja. Na poczatku bylem wkurzony, bo wiele zmian w porownaniu do FM11, w ktorego gralem do tej pory, kupe nowych opcji a i na poczatku szlo jak po grudzie zeby to wszystko ogarnac, o czyms nie zapomniec itd. ale posiedzialem nad gra, podumalem i zaczely przychodzic wyniki, zaczelo granie w FM13 sprawiac przyjemnosc. jest strasznie grywalny. Twoje decyzje maja naprawde wplyw na wynik spotkania, co w FM11 i 09 nie bylo tak oczywiste. Tam mialem wrazenie, ze wyniki sa zapisane w programie i chocbys sie zesral to nie poradzisz. Tylko zastanawiam sie, czy nie za latwo mi wyniki przychodza, bo ugralem MP w pierwszym sezonie praktycznie bez kasy na transfery a w kolejnym sezonie, w LM to juz wyniki sa przesadnie dobre, np: z Olympiakosem 3-1 na wyjezdzie i 4-0 u siebie, z Interem 1-0 na wyjezdzie i 3-1 u siebie, w lidze, w rundzie jesiennej tylko 4 remisy a reszta to same zwyciestwa i to po 2-3 bramkowe. i to wszystko praktycznie bez pieniedzy na transfery a zarzad zabieral chyba z 70% z przychodow z rtransferow wiec jak odszedl malecki za 11 mln zl to na transfery dostalem troche ponad 3 mln co starczylo na Kazmierczaka i Stevenovicia ze Slaska... ![]()
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
![]() PS. Kiedyś byłem nałogowym graczem, grało się od CM93 (to już 20 lat!), potem poprzez bodajże CM97/98, CM01/02 (pożeracz czasu...), CM 03/04 (pierwszy z widokiem 2D), kończąc na FM2005. Grałem jeszcze trochę w FM2007 i FM2008, ale potem z braku czasu menadżery piłkarskie odeszły w zapomnienie. ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
gram w te gówno od CM3.
i tak naprawde to lubie wszystkie wersje, wiadoma każda miała jakieś plusy i minusy ale o żadnej nie powiedziałbym że jest chujowa. Co do nowej to mi sie podoba, nie wiem czym kierowali sie poprzednicy piszac ze jest słaba, nie wiem bo np. nie ogladam meczy w 3d. Ja gram sporadycznie wiec moze dlatego nie zwracam uwagi na niektóre rzeczy (np. mam crashdupma zawsze ale i tak gram bo lubie )![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Dla tych, którzy nie chcieli kupować oryginalnego FM 2013 dobra wiadomość. Od wczoraj w sieci dostępna wersja 1.3 całkowicie stabilna. W nazwie CPY
Polecam jednak oryginał ![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
jak w edytorze fm 2012 zmienic wysokosc nagrod za miejsce w lidze?
szukam szukam i znalesc nie moge :( ![]()
Wisła 1906 Kraków
|
|
|
|
Schodowicze'05
Od: 11.2002
Offline |
|
|
to samo przerabialem i chyba nie ma takiej konkretnej opcji zeby dodac do istniejacej ligi "zasade" dawania pieniedzy za konkretne miejsce w lidze
jest owszem ale to przy tworzeniu nowej ligi .. wiec albo sie obedziesz bez tego albo musisz stworzyc nowa lige (odtworzyc wszystko, reguly awansow spadkow itd) i zastapic nia ta co grasz |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
jest już jakaś witaminka do FM 13? Te wszystkie wersje jakie się pokazywały to wywalało z gry po paru miesiącach? Jest coś nowego w tym temacie?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Apropo witaminek.
Wrzucam właśnie na chomika działająca wersje ![]() http://chomikuj.pl/JacobCFC/Football...ER-100*25+work)
Ostatnio edytowane przez JacobCFC : 29.05.2013 o godz. 12:55.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Jakie atrybuty sa najwazniejsze u asystenta zeby dobrze prowadzil trening i pilkarze sie rozwijali?
![]()
Wisła 1906 Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
fajny poradnik, ale mi chodzi o konkretne zadanie asystenta z pośród wielu jakim jest trening- ustawianie treningu pilkarzom.a tu jest ogolnie
![]()
Wisła 1906 Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja polecam ustawianie samemu treningów. Większa przyjemność z gry, że to tylko dzięki mojemu ustawieniu zespół osiąga sukcesy.
Gdybym miał coś podpowiedzieć, to ustawiać w prawym górnym rogu ofensywę, na kalendarzu ofensywne/defensywne SFG, a po lewej stronie grę w obronie. Udawało mi się wybijać piłki i przeprowadzać kontry, strzelać z pośrednich wolnych i główką czy wbitką z metra na pustą. ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Czy tylko ja tak mam, ale co obejmę klub to zostawiam go na miejscu spadkowym. Pierwszy raz od CM 3 mi się coś takiego zdarza. Czy, aby trudność nie jest wyższa w stosunku do poprzednich wersji? Może jakieś rady do FM 13 macie, albo taktyki ?
![]()
Tylko jeden klub !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Ja ze swojej strony polecam grę pressingiem z 5 pomocnikami. Agresywnie. Gram od FMa 2002 bodaj. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Gram Wisłą pierwszy sezon. Właśnie kończę rundę jesienną. Polecacie jakąś taktykę, bądź polecenia dla zawodników? Gram systemem 4 - 1 - 2 - 2 - 1 i krótko mówiąc co mecz męczenie buły niesamowite. Nie sprawdza się ta taktyka na dłuższą metę. W tym momencie oscyluję wokoł 6-3 miejsca.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Może ktos podać jakas sprawdzoną taktykę na ten nowy patch? Robię już 4 podejście do Wisły i najdłużej pracowałem do połowy sezonu a potem wysyłano mnie na bezrobocie....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Możesz wrzucić to taktykę swoją?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kombinowałem i wprowadzałem zmiany i chwilowo nie idzie mi najlepiej, do wieczora będę starał się wyeliminować błędy i wrzucę wtedy
![]() http://hostuje.net/file.php?id=9c29e...6a4343ace8517a Troche rzeczy pozmieniałem i widać już poprawę Ale cudów nie gwarantuję, bo praktycznie przed każdym meczem coś grzebie i staram się zmieniać delikatnie ![]()
Ostatnio edytowane przez JacobCFC : 05.06.2013 o godz. 08:14.
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
mógłby mi ktoś wytłumaczyć ten nowy trening? bo nie wiem czy go dobrze rozumiem. masakra jakaś z tym FMem, gdzie nie pójdę, to mnie z pracy wywalą.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Poza tym gigantyczna role odgrywa morale. Wygralem sezon z przewaga 15 punktow, w golach +65. Na nastepny sezon wystawilem od poczatku identyczna 11, zmiany tylko na lawce, chlopaki oberwali w pierwszym meczu, potem w drugim remis i poszlo... po 10 kolejkach mialem 11 punktow straty do lidera a w golach +3. Mimo, ze sklad byl identyczny, taktyka tez i polecenia meczowe takie same. Wystarczylo przeprowadzic rozmowe z zespolem i wszystko wrocilo do normy. W nastepnym meczu 4-1, potem wygrana z ManU w LM i w 4 kolejki odrobilem 7 pkt i strzelili 15 goli tracac zaledwie 4...taka sama 11, taktyka, polecenia. ![]()
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
macie cracka?
bo ja mam orginał ....a i crash dump za crashdumpem! ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|