|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
@Vitaliss komp spokojnie to udźwignie
![]() @El'kabat pirata, ale znalazłem w necie ciekawy sposób jak można uruchomić grę bez crashy, z tym że żeby to przetestować muszę mieć save z samego początku gry... |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
w FM 2013 u mnie ładnie gra M. Masiuda. I Quioto jest najlepszym strzelcem zespołu... Ale obrona to gra jak ta rzeczywista - w każdym meczu coś tracę :/
W ogóle to nie wiem czy też tak macie, ale u mnie sporo hokejowych wyników, 3:3, 4:3, 3:1 itd. na jakieś 15 meczy tylko jeden bezbramkowy. Kogo polecacie sprowadzić po połowie pierwszego sezonu? Oczywiście z piłkarzy którym się kończą kontrakty bo w klubie bida skwirczy. I jak się wam rozwija Zemlo i Ślęczka? u mnie mają całkiem niezłe statystyki i nawet trochę pograli w pierwszym zespole. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ponawiam prośbę - czy mógłby ktoś podesłać mi save'a z Nowej gry w FM2013, gdzie są wybrane wszystkie kraje, wszystkie możliwe ligi i ustawione na Grywalne oraz największa baza danych ?
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Panowie kupiłem grę z allegro. Jednak gdy próbuję odpalić grę ze steama (w trybie offline), wyskakuje od razu crash dump. Ktoś wie jak temu zaradzić ?
|
|
|
|
Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
Mam takie pytanie gra ktos jeszcze fm 2012 bo jak tak to mam pytanie jak mozna przywrócic w galerie slawy do poczatkowego stanu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
I gram w fm w steamie online. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Bene meritus
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Panowie mam ogromny problem :/
Wersja Fm 2012 12.0.4. Podczas wczytywania save'a wyskakuje mi "Microsoft Visual C++ runtime library error..." itd. Po usunięciu i przeinstalowaniu to samo :/ ![]()
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz
![]() ![]() KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad) |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie mam jeszcze FM 2013 są race tak jak w 2012
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Biblioteczki Visual chyba Ci brakuje, spróbuj ściągnąć.
![]() 111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków "Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie." '27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Hej
Mam pytanie odnośnie edytora baz danych do FM13... gdzie mogę go znaleźć, czy trzeba go ściągnąć? |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
pany, załączyłem fma13 po raz pierwszy, zaczalem grac tą Wisłą i to co sie nie dzieje to jaja, 3 pierwsze mecze ligowe w dupe i to po kilka bramek, nie ogarniam, a zazwyczaj w fmie jakoś w miarę mi szło, miał tak ktos tez?
zastanawiam się czy ich nie zajechałem kondycyjnym z wysoką intensywnością, ale niby kondycję mają ok i nie są przemęczeni, więc nie wiem. w ogóle ten nowy trening nie wiem czy dobrze rozumiem. ![]() edyta: jeszcze mnie denerwuje to "Nie ma powodu, by zwoływać zebranie zespołu" no, faktycznie, 16 miejsce, bilans bramek -8, ja też nie widzę żadnego powodu
Ostatnio edytowane przez Gucio25 : 29.12.2012 o godz. 20:29.
|
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Ja z kolei bym zapytała, czy wymyślił ktoś jakiś myk na te plagi kontuzji? Pozmieniałam nawet w edytorze podatność na 5-6 i dalej to samo. Co mecz jedna lub dwie kontuzje. I to po parę tygodni...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prezydentowa, chyba nie da się nic z tym zrobić, przynajmniej na razie... Wiem, ze w poprzedniej wersji gry można było zainstalować taki pliczek, dzięki któremu te kontuzje nie przytrafiały się aż tak często. Ale do FM13 nic takiego nie znalazłam...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Zmień obciążenia treningowe.
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Cracka do najnowszego fm'a już na pewno nie zobaczymy, więc zainteresowały mnie oferty z allegro. Korzystał ktoś z możliwości gry w trybie offline za 10zł?
|
|
|
|
Bene meritus
Offline |
|
|
Panowie mam ogromny problem.
Przy wczytywaniu save'a wyskakuje coś takiego: ![]() Mam ten problem od ponad 2 tygodni. Mniej więcej pojawia się w połowie drugiego sezonu po wyłączeniu gry i późniejszej próbie jej wczytania. Zapisuje do 3 plików ale z żadnego nie chce wejść. Formatowałem dysk, instalowałem system od nowa, reinstalowałem Fm'a 12, nie mam dodatków typu twarze, stroje (jedynie herby). Wgranych mam 21000 piłkarzy, 5 lig grywalnych tylko (3 angielskie, 2 polskie). Do tego wyłączone oglądanie meczów w 3d, jedynie komentarz. Komp elegancki : Pentium CoreDuo 2,50 ghz, 4 gb ram, karta GeForce 9600 GT 512 mb, Windows XP Sp3 (2009 ver.) Bardzo proszę o pomoc. Jaką bym nie zaczął grać ligą to mniej więcej w drugim sezonie nie da się załadować save'a. Szukałem na wielu forach i nie ma rozwiązania :/ ![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
A edytujesz bazę danych w trakcie gry?
![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Bene meritus
Offline |
|
|
Nie.
Jedynie przed rozpoczęciem gry w edytorze Fm'a przeprowadzam aktualne transfery. Zawsze tak robiłem i nic się nie działo, a od 2 tygodni kaszana :/ ![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kamyczku, rozwiązanie jest zawsze.
probowales zainstalowac od nowa visual c++? albo np. wlacz ze grafike jest wspierana przez program,mi cos takiego pomogło w crashdupmach. ty a nie masz w innej grze jakiegoś błędu ? napewneo w komputerze wszystko na 100% smiga? dopnij ramy, nie wiem co jeszcze, ale rozwiązanie jest na 100% ! ;] ![]()
![]()
|
|
|
|
Bene meritus
Offline |
|
|
Drogi Szprotsonie,
Instalowałem od nowa C++. Nie gram na kompie w inne gry Wszystko wewnątrz pc sprawdziłem, jest ok.Ale z grafiką wspieraną przez program to dobry pomysł. Spróbować warto. Dziękuję za rady. Jak dojdę do połowy drugiego sezonu to dam znać ![]() Edit. Gdzie się włącza to wspieranie grafiki ? Bo coś dzisiaj jestem śnięty i mało co kontaktuje...
Ostatnio edytowane przez Kamyk : 24.01.2013 o godz. 10:18.
![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
tez mialem problemy ze znalezieniem tego
zmienia sie to tam gdzie ustawiasz opcje graficzne czyli rozdzielczosc czy gry z okna (tak jest u mnie w 13) wyłaczenie antywirusa tez ma znaczenie ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Mam pytanie ma ktoś pirata? FM13?
|
|
|
|
Bene meritus
Offline |
|
|
O tym też pomyślałem ale dopiero dzisiaj wyłączyłem go, z grafiką zrobiłem tak jak pisałeś i na razie wszystko elegancko hula.
Dla pewności stworzyłem drugiego save'a w innym katalogu i co jakiś czas na zmianę zapisuje. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Pytanie czy warto? Bo gra bocznych obrońców to jakaś kpina. Zdecydowana większość bramek pada po wrzutce ze skrzydła. Ilość poprzeczek jest niesamowita. Środkowi pomocnicy praktycznie nie tracą piłek. Często widać, że obrońca mógłby przejąć piłkę ale tego nie robi. Napastnicy pudłują w 1000% sytuacjach. Za łatwo jest dojść do sytuacji bramkowej, a za trudno je wykorzystać. Piszę oczywiście o drużynie mojej i komputera, żeby ktoś nie zarzucił, że mam słabych piłkarzy/taktykę.
Coś jest schrzanione z silnikiem meczowym. Często powtarzam mecze na save/load (czego nie robiłem nigdy wcześniej w "karierze" FMowe, co też o czymś świadczy...) i można przegrać ok. 20 powtórzonych meczy pod rząd wynikami 1-0, 2-1. Jak dla mnie to te wyniki są generowane przed meczem. Niemożliwe jest, żeby w ponad 20 wyrównanych meczach dwóch wyrównanych drużyn padało 99% zwycięstw jednej z nich. Zobaczcie sobie też jak FM manipuluje statystykami "100% okazje", strasznie je zaniża, bo inaczej musiało by być po 5 na drużynę na mecz. A co najdziwniejsze to mecze w krajowym pucharze "działają" o wiele lepiej. Prawie zawsze mam wynik 4-4, 5-4. Pada około 10 bramek. Napastnicy nagle potrafią uderzyć lekko obok bramkarza. Strzał z 15 metrów bez obrońcy na plecach to jest formalność. Mogą minąć bramkarza w sytuacji sam na sam itd. Mam wrażenie, że zbyt duży wpływ na silnik meczowy ma presja czy coś w tym rodzaju. Ogólnie powinno być o wiele mniej sytuacji 100% ale o wiele większy procent ich wykorzystywania. Natomiast bardzo podoba m się praktyczni wszystko oprócz silnika meczowego. Ostatni dzień okienka transferowego rządzi ![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Poszukuje napastnika do Wisły, maksymalnie 1 milion €. FM 12 ale z patchem na ten sezon. Zbroje się przed europejskimi pucharami i potrzebuje kogoś bo samym Smolarkiem nie wygram a reszte napastników przemilczę. Jedynie Iliev coś strzela ale on u mnie jest rozgrywającym a nie napastnikiem. Sikorskiego nie mam. Ahmed Sokouna się u mnie nie sprawdził, Genkova sprzedałem. Więc jak mi Smolarek padnie nie mam kim grać jedynie skrzydłowi jakoś strzelają i Głowacki ( 7 goli w 22 meczach O.o) Więc jest tragedia. Gram taktyką 4-2-3-1 a w czasami 4-2-4 (z dwoma cofniętymi skrzydłowymi).
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Potrzebuje edytora czasu rzeczywistego do fm 2008. ma ktoś ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Seba_kraków
Ja w FM12 w pierwszym sezonie często kupuję brazylijczyka - Itamar. Jest bez klubu na początku gry, ma co prawda 31 lat, ale spokojnie zapewnia 10-15 bramek w lidze. Problem w tym, że gram w FMa 12 bez aktualizacji składów, więc nie wiem czy u Ciebie też będzie bezrobotny ![]() Dobry jest też Aidin (Aiden?) Mahmutovic . Jego statystyki może nie powalają, ale jest bardzo szybki i strzela dosyć sporo bramek. Jak chcesz kupić napastnika na lata, to kup sobie Milika, w pierwszym sezonie powoli go wprowadzaj, a w drugim może spokojnie grać w pierwszym składzie. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
@mistico.
Już załatwiłem sprawę, ściągnąłem Artema Kravetsa z Dynamo Kijów (wolny transfer) do tego Stępińskiego z Widzewa i wziąłem jakiegoś francuza na wypożyczenie z Sochaux. Więc napastników mam dużo: Smolarek, Karłowicz, Szewczyk, Kravets, Stępiński i ten francuz. Mam jeszcze jeden problem. Gram już w IV rundzie eliminacji do LM (pokonałem wcześniej Suduvę i Zurych) i chodzi o to że mocniejszy ode mnie Zurych pokonałem 4:2 i 5:3 a w lidze zremisowałem z Legią 2:2 i przegrałem z Niecieczą 0:1. Jak tak dalej pójdzie to skończe jak Maaskant, a tego bym nie chciał .![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
też tak często mam, w pucharach potrafię wygrać 4-1 na wyjeździe z Celticem, a klika dni później zremisować w lidze z Ruchem
![]() |
|
|