|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
W czołowych klubach ekstraklapy jak ktoś zarabia 10 - 20 k zł miesięcznie, to jest uważany za wolontariusza, który gra za pół darmo
)![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
na ten moment to jedyne co nam zostaje cieszyć się, że z Wisłą są łączeni wogule tacy piłkarze jak Stilic czy ten Macedoczyk a nie sami 4ligowcy i ogórki z youtube
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Stilic ? jesli Wilka sprzedadzą to być może sprowadzą Semira, który nie miał miejsca w Karpatach (13 druzyna w lidze Ukraińskiej)
Do Lecha raczej Bośniak nie pójdzie bo mają Hammalainena,Linettyego czy Drygasa na tej pozycji
Ostatnio edytowane przez AYALA : 01.07.2013 o godz. 21:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
"Rzecznik prasowy Białej Gwiazdy Adrian Ochalik nie potwierdził jednak zainteresowania Semirem Stiliciem pod Wawelem. - Nic mi nie wiadomo, by piłkarz ten miał do nas trafić. Nie mam też żadnych informacji o rzekomych testach, jakie mielibyśmy przeprowadzić z jego udziałem - oznajmił w rozmowie z portalem SportoweFakty.pl."
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...w-wisle-krakow |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Kurcze a kumpel Smudy w końcu na jaką pozycje został ściągnięty ? Ponoć to ofensywny pomocnik który grał jako defensywny w Magdeburgu. Generalnie jak Stilić miałby przyjść to wypadało by poszukać klubu dla Łukasza.
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No to sie wyjasnilo ze Stilicem i przy okazji ze Stjepanovicem. Wisla chciala Macedonczyka na testy, a on przyjechal tu podpisac kontrakt (czyli mozna powiedziec, ze typowe nieporozumienie za kadencji Jacka Bednarza) stad jego nieobecnosc w sparingach. Plotka ze Stilicem to zapewne starszak na Stjepanovica.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
^^Sek w tym, że kwoty podane przy Sikorskim czyli 50tys euro rocznie jak na piłkarza w Ekstraklasie to są bardzo małe zarobki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Skąd wzięliście kwotę 20.000 zł? Ja "gdzieś" słyszałem, że zarabiał ok. 5.000 ZŁOTYCH miesięcznie. Biorąc pod uwagę, że np. Kosa grał za 2 tysiące, nietrudno mi jest uwierzyć, że Sikor zarabiał 5 tysów.
![]()
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".
BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
![]() 10 znaków ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
I ktoś mi powie że w polsce nie ma utalentowanych młodych zawodników.. a wystarczy tylko poszukać..
http://sport.wp.pl/kat,32272,title,N...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
^^ Statystyki to nie wszystko.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Widział ktos już ten artykuł ze Smudą w którym twierdzi że Cupiał obiecał mu 7 transferów gdzie na początku sam mówił że obiecał mu tylko 3- 4....
|
|
|
|
Member
Od: 04.2013
Offline |
|
|
Bo to promcja jest: 3 piłkarzy i 4 studentów na doczepkę za darmoszkę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
A zasługuje na więcej (Sikorski, rzecz jasna)?
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Według danych gazetowych typu fakt/ps to wyglądałoby to mniej więcej tak: Genkov - 350 tys Iliev - 350 tys Sobolewski -tu nie wiadomo Pareiko - 200 tys Jaliens - 400 tys Sikorski - 100-200 tys Tu masz linki do dwóch artykułów, w których są przedstawiane zarobki m.in w Wiśle: wis.la/sqxts wis.la/vk9sc Żebyś się nie przemęczył to zacytuje to co najistotniejsze: Gazeta zestawiła jedenastu najbardziej przepłacanych piłkarzy ekstraklasy. Do składu trafiło czterech zawodników Śląska Wrocław, jeden Zagłębia Lubin i aż sześciu wiślaków: Łukasz Garguła (110 tys.), Radosław Sobolewski, Siergiej Pareiko (obaj 83 tys.), Kew Jaliens, Arkadiusz Głowacki (obaj 100 tys.) i Osman Chavez (60 tys.). W nawiasach przedstawione pensje MIESIĘCZNE. Artykuł z 4 grudnia 2012 r. Co się tyczy Sikorskiego: W czym Sikorski się wyróżnia wśród ligowców? Mimo faktu występowania (bo przecież nie grania) na pozycji środkowego napastnika, nie strzelił on gola od 35 SPOTKAŃ ,a konkretnie od 10 maja 2011 roku. Zarobki? W Bayernie 5-6 tysięcy euro, w Polonii 40-50 tysięcy złotych, w Wiśle 20 tysięcy złotych, wszystko oczywiście miesięcznie(nie znalazłem danych co do zarobków w Górniku). Poza tym oczywiście premie, wyjściówki, dodatki…całkiem nieźle, prawda? To teraz pomnóż sobie 20 tys * ok. 4,5 i wychodzi 90 tys + premie i dodatki. I co wychodzi między 100-200 tys euro Nie ma także pewności że Kosa dostawał tylko 1,5 tys bo są to tylko jego słowa. Nikt z klubu ani tego nie potwierdził ani nie zaprzeczył, ale skoro ponoć Burliga dostaje 12 tys to nie chce mi się w to wierzyć. Oczywiście są to tylko przypuszczenia, bo NIKT ani z dziennikarzy, ani z nas nie może wiedzieć ile kto zarabia, bo nikt nie ma dostępu do ich kontraktów. Więc jak widzisz nie wziąłem sobie tych kwot ,,z dupy'' tylko z dostępnych arktykułów, o których napisałem na początku ale niestety nie raczyłeś przeczytać mojego postu ze zrozumieniem przed robieniem wycieczek personalnych w moim kierunku. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
[QUOTE=kolarz90;1320727]
To teraz pomnóż sobie 20 tys * ok. 4,5 i wychodzi 90 tys + premie i dodatki. I co wychodzi między 100-200 tys euro To raczej trzeba podzielic na dzisiiaj - 20 tys zl = 4600 E - czyli rok 55 000 Euro |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Was z tym pajacem totalnie popier*oliło? Już mamy gwiazdeczkę na ofensywnym pomocniku (wiadomo o kim mowa), a chcecie kolejną? Za te wypowiedzi w mediach, za debilizm podczas fetowania vice-mistrza?
Z resztą po co się produkuję, i tak do nas nie przyjdzie. Za frytki i piwo nie zagra. Gdzieś tam zawsze istnieje jasna strona mocy. ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mnie irytuje, ze w tej lidze próg wejścia do gry o puchary i mistrzostwo jest tak niski, a mimo to Wisła nic nie robi aby sie w ta walkę ponownie włączyć. Nie wiem czy im sie wydaje, ze tu potrzeba bóg wie jakich wzmocnień żeby coś osiągnąć, dać radość kibicom i zapełnić ten stadion i odpuszczają walkowerem. A prawda jest taka, ze wystarczyłoby kilka solidnych wzmocnien, spokojna praca Smudy i spokojnie można bić sie o pudło. Ta liga jest tak slabiutka, ze każdy moze wygrać z każdym i naprawdę niewiele potrzeba aby zwiększać swoją sile i szanse na określone miejsce w tabeli.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Czas ucieka, a wzmocnień brak. W klubie chyba głęboko wierzę, że nowi zawodnicy po dwóch gierkach treningowych wkomponują się w "taktykę" Franciszka Smudy.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
To już się nie nazywają "testy" tylko "zaproszenia" hahahahhahaha http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ila_jose_romo/
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
ten Wenezuelczyk to potwierdzenie słów Bednarza, że w klubie będzie 3/4 BARDZO DOBRYCH POLAKÓW do 1/4 OBCOKRAJOWCÓW.
Bednarz albo kłamie, albo nie ma na nic wpływu i nie wie co się dzieje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Koncepcja Bednarza wypełnienia składu "młodymi Polakami" poszła się .... w momencie zatrudnienia naszego znakomitego i jedynego treneiro. Tym bardziej, że mister C. nie zamierza nas kredytować, co w kontekście kary umownej z PFRON w wysokości 110 baniek jest jak najbardziej zrozumiałe i logiczne. Chyba ![]() Dodałbym jeszcze że koncepcja Jacka B. poszła się paść także z powodów Zdzichowych, który dorobić musi, a kontakty wśród menagerów jutuba i studentów na wakacjach w Londynie ma poootężne. Stąd Maki, Wacławczyki czy inne Wszołki oglądać można będzie tylko w tielewidieniju cbdu ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2012
Offline |
|
|
Z tego Wenezuelczyka nic nie będzie widzieliście ten filmik z nim
są na nim głw. piłki do najbliższego i początki akcji, które zapoczątkowuje podaniem do najbliższego np. na skrzydło, po czym następuje 10 podań i bramka i to jest jego udział w akcjach bramkowych |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ten Wenezuelczyk ma dopiero 19 lat i grał w lidze o zupełnie innej charakterystyce, niż nasza. Może by coś było, gdyby Wisła była klubem, gdzie się PLANUJE... a jak ma być zawodnikiem na już, to szczerze wątpię... Tutaj parę słów o tym graczu: http://krotkapilka.pl/artykul,testy_z_atestem_3,806
Jest też trochę o tym, kogo testuje Zawisza. Generalnie słabiutko w tym sezonie w Ekstraklasie z transferami - wszyscy łapią grajków bez kontraktu, nawet Legia drożej sprzedała niż kupi. Bida. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|