The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.07.2013, 11:16
Czy ja o czymś nie wiem? Ale gdzie ktoś napisał, że interesujemy się Stliciem?
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 01.07.2013, 11:16
Stilić? Przyjdzie i znowu będzie z jego strony wieczny foch jak w Lechu pewnie.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.07.2013, 11:21
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
@nesta
myslisz zeby go sciagali na oboz bez rozeznania w zarobkach ? (o ile jest ten temat wogole)
Nie wiem natomiast dziwia mnie testy. Doskonale wiadomo co on potrafi, a nawet jesli nie jest teraz w najwyzszej formie to spokojnie w pare msc ja odbuduje przy Smudzie, ktory go zna.

Jesli tylko to nie plota to brac odrazu, bo w obecnej sytuacji kadrowej to material na gwiazde i lidera.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 01.07.2013, 11:22
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
@nesta
myslisz zeby go sciagali na oboz bez rozeznania w zarobkach ? (o ile jest ten temat wogole)
Skoro potrafili bez rozeznania ściągnąć Sorina Oproiescu to nie zdziwiłbym się, gdyby w przypadku Stilicia nie zastanowili się ile może żądać.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Stary 01.07.2013, 11:27
testowac kogos o kim powinno sie wiedziec absolutnie wszystko wydaje sie smieszne, w takim przypadku robi sie testy...ale medyczne...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.07.2013, 11:33
Tez bym chcial tu widziec Stilica ale uwazam, ze to tylko dziennikarski wymysl - jeden akapit wiecej do artykulu. Takie wnioski to i ja moglbym wyciagnac chocby ze wzgledu na to, ze Stilic jest wolnym zawodnikiem, a do Lecha zostal sprowadzony w momencie kiedy to SMuda byl tam trenerem. Tylko, ze to o niczym nie swiadczy. Skoro testowalismy takich Oproiescu, przepuscilismy okaze z Piatkiem czy innymi wolnymi graczami z bylej Polonii, nie kontraktujemy Brozka, ktory chcialby wrocic do Polski, a my nie mamy napastnika to niby skad ma byc nas nagle stac na Stilica ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 01.07.2013, 11:34
nesta napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem natomiast dziwia mnie testy. Doskonale wiadomo co on potrafi, a nawet jesli nie jest teraz w najwyzszej formie to spokojnie w pare msc ja odbuduje przy Smudzie, ktory go zna.

Jesli tylko to nie plota to brac odrazu, bo w obecnej sytuacji kadrowej to material na gwiazde i lidera.
Matusiak miał potencjał, Robert Jeż niby też ma , ale wiadomo jak to wygląda, więc testy to nie jest zły pomysł w przypadku Stilicia. Nie dla leserów i grubasów.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 01.07.2013, 11:36
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Tez bym chcial tu widziec Stilica ale uwazam, ze to tylko dziennikarski wymysl - jeden akapit wiecej do artykulu. Takie wnioski to i ja moglbym wyciagnac chocby ze wzgledu na to, ze Stilic jest wolnym zawodnikiem, a do Lecha zostal sprowadzony w momencie kiedy to SMuda byl tam trenerem. Tylko, ze to o niczym nie swiadczy. Skoro testowalismy takich Oproiescu, przepuscilismy okaze z Piatkiem czy innymi wolnymi graczami z bylej Polonii, nie kontraktujemy Brozka, ktory chcialby wrocic do Polski, a my nie mamy napastnika to niby skad ma byc nas nagle stac na Stilica ?
Ci gracze z Polonii chcieli dużo, za dużo pieniądzy. A dodatkowo trzeba było płacić wysoką prowizję.
Brożek? Nie wiem ale chyba SMuda nie przejawiał zbyt wielkiej chęci. Ja bym wział Brożka na testy, ale chyba Paweł by takiej opcji nie przyjął.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.07.2013, 11:43
Mati_ napisał(a):Wyświetl post
Ci gracze z Polonii chcieli dużo, za dużo pieniądzy. A dodatkowo trzeba było płacić wysoką prowizję.
Brożek? Nie wiem ale chyba SMuda nie przejawiał zbyt wielkiej chęci. Ja bym wział Brożka na testy, ale chyba Paweł by takiej opcji nie przyjął.
No to Stilic bedzie chcial jeszcze wiecej wiec mozna zakonczyc orgazmy w tym temacie i zajac sie poszukiwaniem filmikow z noname'm z Wenezueli w akcji.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.07.2013, 11:45
a w ogóle jest gdzieś informacja że będziemy testować Stilicia w meczu z poznaniem czy jest to wymysł forowiczów?
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.07.2013, 11:46
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
a w ogóle jest gdzieś informacja że będziemy testować Stilicia w meczu z poznaniem czy jest to wymysł forowiczów?
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=28069
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
panowie
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 01.07.2013, 12:19
Stilić za czasów Smudy w Lechu zagrał w 48 meczach (Ekstraklasa, PP, UEFA) i w tym czasie strzelił 15 bramek oraz zanotował 14 asyst (za Transfermarkt.de) http://www.transfermarkt.de/en/semir...6340_2476.html
Co ciekawe, Smuda podczas pracy w Ratyzbonie również przejawiał zainteresowanie Stiliciem - http://pilkanozna.pl/index.php/Wydar...-stilicia.html
Także pewnie jest odrobina prawdy w rzekomym zainteresowaniu Wisły sprowadzeniem Stilicia. Pamiętajmy jednak, że Stilić obecnie ma podpisany kontrakt do 2016 we Lwowie. W tym momencie nie wygląda na to, żeby Wisła była w stanie wyłożyć za niego konkretne pieniądze (lub za kogokolwiek innego). Może w grę wchodzi wypożyczenie?
Odpowiedz cytując
duce!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.07.2013, 12:31
panowie napisał(a):Wyświetl post
[...]Pamiętajmy jednak, że Stilić obecnie ma podpisany kontrakt do 2016 we Lwowie. W tym momencie nie wygląda na to, żeby Wisła była w stanie wyłożyć za niego konkretne pieniądze (lub za kogokolwiek innego). Może w grę wchodzi wypożyczenie?
Karpaty mają od pewnego czasu poważne problemy finansowe, może więc w związku z tym faktem należy szukać podstaw do jego ewentualnego zasilenia Wisły.

"Unia Tarnów - Te słowa brzmią dumnie..."
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.07.2013, 12:39
Umiejetności niektórych "gwiazd" Ekstraklapy są brutalnie weryfikowane . Tak było w przypadku Stylicza. Miękka faja imo.
..
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 01.07.2013, 12:41
^^ Jakiś czas temu była informacja, że Karpaty wystawiły na listę transferową 19 zawodników w tym Stilica. Kwestia jest tylko tego ile sobie za niego życzą. Wartościami z transfermarkt nie ma się tutaj co sugerować. Nawet jak ma kontrakt do 2016 roku to jak nie dostaje wypłaty, całkiem możliwe że uda się mu go rozwiązać za porozumieniem stron, więc cena za niego na pewno nie jest duża.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 01.07.2013, 13:31
Cała sprawa wyssana z palca...radze sie zorientowac, ile Stilic zarabial w Amice i ile kasowal na Ukrainie. Nie stac nas na dzisiaj na takich pilkarzy. Pewnie szybko znajdzie zatrudnienie w innym klubie Ukrainskim/Rosyjskim lub wroci do Polski(jesli pare klubow, ktore zaoferuja mu porzadny kontrakt).
Odpowiedz cytując
ziomalekk
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 01.07.2013, 13:34
Wiesz ile zarabia garguła ? Wystarczy dać połowe tego dla Stilicia i by przeszedł do nas z pocałowaniem ręki wogóle trzeba pozbyć sie tego szrotu z naszego klubu
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 01.07.2013, 13:38
^^ Co najważniejsze kontrakt Garguły wygasa za rok. Chyba nie ma u nas aż takich szaleńców by go przedłużać a już na pewno na podobnych warunkach.
Odpowiedz cytując
Trykuss
Member

Od: 09.2009

Stary 01.07.2013, 13:54
oborona: Jovanovic głowacki chavez stolarski
pomoc: małecki chrapek wilk stilic sarki
atak: ktoś nowy nie żaden drong 190 cm jak callin tylko rasowy snajpiero mało zapier***lacz jak franek.

i mamy pake spokojnie na podium. wiec chłopaki nie jest tak zle.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 01.07.2013, 13:55
Wisla zeszla w tym okienku z tylu wysokich kontraktów, ze chyba znalazlyby sie jakies niezle pieniadze dla dobrego grajka.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 01.07.2013, 14:01
Odeszli dokładniej
Genkov - ponoć 200tys euro za sezon
Iliev - ?
Sobolewski -też nie grał za czapkę gruszek
Pareiko - ?
Jaliens - ponoć 200tys euro za sezon
Sikorski - ?

Czyli ładna sumka nam się tutaj zbiera. Trzeba jednak pamiętać, że budżet Wisły również jest mniejszy w porównaniu do zeszłego sezonu.
Odpowiedz cytując
KrajanTSW
Member

Od: 06.2011

Stary 01.07.2013, 14:08
Pewnie, mistrza może nawet zdobedziemy, taki przecież skład! Litości, 3 dni temu taki lament był, że nie wiadomo było czy zagramy w następnym sezonie w ekstraklasie. Na tą chwilę fakty sa takie, że nie mamy ani jednego napastnika. Niestety Boguski przestał być napastnikiem jakiś czas temu. Inna sprawa to wąska kadra. na 37 meczy potrzeba jednak trochę więcej zawodników. Póki co widzę nas w grupie spadkowej
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.07.2013, 14:09
ziomalekk napisał(a):Wyświetl post
Wiesz ile zarabia garguła ? Wystarczy dać połowe tego dla Stilicia i by przeszedł do nas z pocałowaniem ręki wogóle trzeba pozbyć sie tego szrotu z naszego klubu
A Ty wiesz ile zarabia? Z tego co donosił sam zawodnik jak i media, Garguła zgodził się na obniżenie pensji przed rozpoczęciem ubiegłego sezonu..
Po za tym, jak myślisz ile klub który ściąga na testy piłkarzy z 4 lig czy innych Hongkongów jest w stanie zapłacić piłkarzowi klasy Stilicia? Uważam iż nie po to rozwiązywano umowy z zawodnikami z wysokimi kontraktami żeby znów na nowo popadać w nowe długi. Przypominam że nasz klub ma zaległości w wypłatach sięgające nawet do roku wstecz..
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 01.07.2013, 15:28
Viper napisał(a):Wyświetl post
Odeszli dokładniej
Genkov - ponoć 200tys euro za sezon
Iliev - ?
Sobolewski -też nie grał za czapkę gruszek
Pareiko - ?
Jaliens - ponoć 200tys euro za sezon
Sikorski - ?

Czyli ładna sumka nam się tutaj zbiera. Trzeba jednak pamiętać, że budżet Wisły również jest mniejszy w porównaniu do zeszłego sezonu.
Według danych gazetowych typu fakt/ps to wyglądałoby to mniej więcej tak:
Genkov - 350 tys
Iliev - 350 tys
Sobolewski -tu nie wiadomo
Pareiko - 200 tys
Jaliens - 400 tys
Sikorski - 100-200 tys

Garguła zarabiał w granicach 300 tys, podobno zgodził się na obniżenie ale coś mi się wydaje że miało to związek z tą burzą wokół niego kiedy miał dostać bilet do Wrocławia.

Stilic to byłaby całkiem dobra opcja a i z Brożkiem chyba też jeszcze może temat nie jest zamknięty. Do tego LO i kadra byłaby w MIARĘ wystarczająca
Ostatnio edytowane przez kolarz90 : 01.07.2013 o godz. 15:30.

Odpowiedz cytując
panowie
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 01.07.2013, 16:11
Viper napisał(a):Wyświetl post
^^ Jakiś czas temu była informacja, że Karpaty wystawiły na listę transferową 19 zawodników w tym Stilica. Kwestia jest tylko tego ile sobie za niego życzą. Wartościami z transfermarkt nie ma się tutaj co sugerować. Nawet jak ma kontrakt do 2016 roku to jak nie dostaje wypłaty, całkiem możliwe że uda się mu go rozwiązać za porozumieniem stron, więc cena za niego na pewno nie jest duża.
Z tego co widziałem, to jednego zawodnika z listy transferowej opchnęli za 400k euro do 2 Bundesligi, natomiast kolejnego wypożyczyli na rok do rosyjskiej ekstraklasy (http://fckarpaty.lviv.ua/en/news/10538/page.html). Także, kto wie, może i wypożyczenie wchodziłoby w rachubę.

Faktyczną przeszkodą wydają się natomiast potencjalne zarobki Stilicia, w Lechu zarabiał wg różnych źródeł 60-80k złotych na miesiąc, czyli dobry milion rocznie.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.07.2013, 18:31
Stilic wspaniale wzmocnienie z Karpat Lwow. No panowie bez jaj. facet mial odejsc Nie-Wiadomo-Do-jakiego-Klubu a poszedl do Karpat. To jest podsumowanie jego umiejetnosci.
Brozek o przepraszam Pan Brozek co wywalil Petrescu bo trzeba bylo trenowac. Po latach okazalo sie kto mial racje. Wspaniala skutecznosc: 1 bramka na pol roku. Troche lepszy niz Sikorski(ktory nie machal przynajmniej rekami).
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.07.2013, 19:33
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Stilic wspaniale wzmocnienie z Karpat Lwow. No panowie bez jaj. facet mial odejsc Nie-Wiadomo-Do-jakiego-Klubu a poszedl do Karpat. To jest podsumowanie jego umiejetnosci.
Brozek o przepraszam Pan Brozek co wywalil Petrescu bo trzeba bylo trenowac. Po latach okazalo sie kto mial racje. Wspaniala skutecznosc: 1 bramka na pol roku. Troche lepszy niz Sikorski(ktory nie machal przynajmniej rekami).
Pamiętaj, że jesteśmy tylko Wisłą - przeciętniakiem nawet w skali kraju. Nie wiem, czy z tymi Karpatami, którymi lekko gardzisz byśmy poszalelli obecnie. O poważnych ekipach ukraińskich nawet nie ma co wspominać...

Brożek jest ryzykiem, bo to mimo wszystko piłkarz, który od 2-3 lat manewruje między ławką a trybunami głównie. Stilic natomiast to wciąż zawodnik młody, z talentem wręcz nieprzeciętnym. Smuda chyba do niego trafiał. Nawet na pół gwizdka przykrywa Chrapka czy innego Gułę czapką jak cchce i kiedy chce, nie ten format piłkarza... Moim zdaniem do rozważenia opcja.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.07.2013, 19:43
Kapsel napisał(a):Wyświetl post
Czy ty człowieku masz jakieś zaburzenia mózgowe ? Gość który nie strzelił gola 2 lata miał zarabiać 100 - 200 tyś ? Grał za jakieś marne grosze. Wisła go ściągneła gdy miała ogromne kłopoty. Też sobie mogę wyciągnąć z dupy jakąś sumke. Ps słyszałeś że Boguski zarabia 2 mln za miesiąc ?
Sikorski miał ponoć 20 tys pln (nie wiem czy brutto czy netto) miesięcznie. Gdzieś coś takiego przeczytałem.
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 01.07.2013, 20:07
Kapsel napisał(a):Wyświetl post
Czy ty człowieku masz jakieś zaburzenia mózgowe ? Gość który nie strzelił gola 2 lata miał zarabiać 100 - 200 tyś ? Grał za jakieś marne grosze. Wisła go ściągneła gdy miała ogromne kłopoty. Też sobie mogę wyciągnąć z dupy jakąś sumke. Ps słyszałeś że Boguski zarabia 2 mln za miesiąc ?
No proszę, dzień z nocą na forum a już taki wyszczekany

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 01.07.2013, 20:12
arti napisał(a):Wyświetl post
Sikorski miał ponoć 20 tys pln (nie wiem czy brutto czy netto) miesięcznie. Gdzieś coś takiego przeczytałem.
Czyli Sikorski wg Ciebie zarabiał miesięcznie 20.000 x 12 = 240 000 zł rocznie brutto a pozostałe pensje jak Genkova są przez kolegę powyżej podane w Euro. (350 tysięcy euro rocznie)

Oczywiście Sikorski nic nie pokazał ale nie wierzę żeby był relatywnie drogi. Słabo grał i słabo zarabiał
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów