|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nie zdziwię się też, jak przyjdzie koleś który strzelił dwa gole w czwartej Bundeslidze, ma 32 lata i ma się u nas odbudować. O - to byłby transfer w stylu Bednarza. Ktoś kto strzelił w ostatnim sezonie więcej niż dziesięć goli na najwyższym szczeblu rozgrywkowym w miarę poważnej lidze? Panowie, zejdźcie na ziemię... Raczej "wtf", bo trudno inaczej podsumować waszą z hunterem działalność tutaj.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.06.2013 o godz. 14:45.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ale mnie rozbraja nawet podnieta takim gościem jak Kulibali. Na żywo go nie widziałem (podejrzewam, ze nie ja jeden na tym forum), filmik dowodzi jednego - ma spokój pod bramką.
Tylko co z tego? Jeżeli gra jest dobrze rozciągnięta po skrzydłach i chodzi piła to na takie piły mogą wbiegać z drugiej linii pomocnicy (nawet defensywni), niekoniecznie musi tam stać kloc z numerem 9 na koszulce. Ustrzelił choćby Chrapson 2 razy na koronie (ten sam "35 minut i dyszę" Chrapson) to mogą i inni. Klucz tkwi w systemie i umiejstnościach. Zeby wykończyć akcje, trzeba je najpierw przeprowadzić. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Mieliśmy już w Wiśle króla strzelców serbskiej Superligi, jak i podstawowego obrońcę ligi holenderskiej. Wiek podobny, CV dobre, oboje wzięci za darmo. Filmiki świetne. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Gołębiewski zagrał 1400 minut i strzelił 5 bramek (Grzelczak 1); głównie właśnie wchodząc z ławki.
Po prostu myślę, że nie byłby drogi w utrzymaniu, a coś tam strzelić potrafi i rola zmiennika nie jest mu obca.
Ostatnio edytowane przez marcin_częstochowa : 04.06.2013 o godz. 15:19.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Potwierdzasz, blędy WLASCICIELA(co ja sugerowałem). A potem pytasz czy Basałaj i Holendrzy mi płacą za to, że wskazałem innego niż oni winowajce. W miejsce "Holendzry i Basałaj" można wpisać dziesiatki innych rzeczy, które zostały zaniecha lub spartaczone, bo np. ktoś tam dostał za dużo wolności i okazał się slabym fachowcem. To się nazywa zły dobór kadr. Konkretnie co do Basałaja i Holendrów to wlasciciel narzucił plan ala rosyjska ruletka: LM teraz albo nigdy. I plan nie wypalił. A nikt przeciez z klubu nie powie, Prezes sie pomylił.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Propsy dla myślących. Niektórzy chyba zapomnieli o meksykańskim temperamencie właściciela klubu. ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Choćby zacytowany fragment o holendrach.
Źli Holendrzy zadłużyli Wisłę, postanowili (wbrew wcześniejszym planom i zapowiedziom) zrobić skok na LM emerytami sprowadzonymi za darmo lub za drobne (mniejsza o to, że prawie się im udało). Oczywiście - bez wiedzy i zgody Cupiała. No i teraz biedny Jacuś musi po nich sprzątać. Z pomocą Franka "za pół ceny Ci to zrobię". Zapytam wprost - trzyma się to kupy? Czy może jest to rozpaczliwe trzymanie się wcześniej napisanych bzdur po to tylko, żeby nie przyznać się przed sobą samym, że dało się zmanipulować? Jeżeli Jacuś po kimś może sprzątać, to po sobie (Probierz, szrot sprowadzony za obu kadencji) i Cupiale (wiadomo). I bądźmy szczerzy - bardzo słabo mu to wychodzi... Chyba, że wygaśnięcie kontraktów kilku zawodników uznać za sukces - wtedy proszę bardzo.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.06.2013 o godz. 15:27.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Adamo Coulibaly to w cale nie jest zła opcja. Zawodnik który od kilku sezonów regularnie trafia do siatki(ok. 15 bramek na sezon w lidze) przyda nam się. Myślę, że to może być lepsza opcja od Demjana. Demjan miał dobry jeden sezon, a Coulibaly kilka sezonów pod rząd.
Poza tym nie toleruję również opcji Coulibaly + Demjan. Jeśli już brać to tylko jednego z nich, ponieważ obydwaj mają ponad 30 lat. Jako drugiego napastnika TRZEBA ściągnąć kogoś młodszego. Ja bym preferował Macieja Jankowskiego. Wiem, że bramek jeszcze nie strzela zbyt wiele, ale to jest inny typ gracza. U nas mógłby wypalić, bo Wisła musi grać częściej piłką, a jest to zawodnik dobrze wyszkolony technicznie, szybki. Myślę, że byłoby to dobre uzupełnienie dla kogoś z pary Coulibaly/Demjan. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
ja wyliczyłem na szybko pare plusów i minusów osoby ....od której wszystko zalezy i bez wiedzy której nie dzieje sie nic a pytanie o zapłate przeciez było do wolfyego jak sam widzisz/czytasz ![]() to było pomiedzy wierszami ale On wiedział ze to do niego ;] ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Gołębiewskiego,Grzelczaka i jeszcze Dawida Nowaka! szkoda że Sikor bo napastnicy marzenie.
![]()
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Spieszę więc z wytłumaczeniem. Większość transferów to kwestia medialna i medialnych wymysłów dziennikarzy, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Nie brakuje nawet i na tym forum (chociaż inne brylują bardziej) "internautów" którzy przekazują rzekomo rzetelne informacje (bo mają silne źródła w klubie) o rzekomo prawdziwej sytuacji w klubie, a w szczególności o transferach. Potem konkretny zawodnik medialnie przymierzany do Wisły idzie do innego klubu i od razu wylewa się pomyje na Bednarza, chociaż facet nigdy ani słowem się nie zająknął że zawodnikiem "XYZ" się interesujemy, czy z nim rozmawiamy. Większość ludzi piszących w tym temacie ma jedynie wirtualną wiedzę (ograniczającą się do lektury komentarzy pod newsami albo pokemonowych portali) na temat tego co dzieje się w klubie, o transferowych przymiarkach i na tej bazie buduje opinie o Wiśle, a najchętniej bluzga po Bednarzu, że nieudacznik. Nieudacznik bo nie wziął do klubu gościa, którym nawet klub się nie interesował ![]() Wolfy, jak Cię szanuję, tak zalecam w temacie Polityki transferowej i bezgranicznej krytyki wszystkiego umiar. Bednarz zrobił dla klubu dużo dobrego (szczególnie przy pierwszym podejściu), popełnił też sporo błędów i przez taki pryzmat ja go postrzegam. Co do Holendrów i Basałaja. Oczywiście, że nadprezes nie jest tutaj bez winy i tylko idiota będzie to negował. Problem polega jednak na tym, że po to miał ludzi zarządzających klubem, żeby w przypadku braku awansu do LM mieć wariant awaryjny. Ten rzekomo był, ale tylko w głowie Basałaja i nie miał absolutnie żadnego odzwierciedlenia w faktach. W spadku po tym tercecie pozostała straszliwie przeinwestowana drużyna. Jestem przekonany, czy byłby to Bednarz, czy ktokolwiek inny, odbieralibyście działania ratujące klub w taki sam sposób. JB ma akurat tego pecha, że dodatkowo ma legijną przeszłość i jest łysy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
||
Jeśli już porównując tych dwóch, to Grzelczak zagrał prawie połowie mniej niż Gołębiewski. I nie grał w pierwszej połowie sezonu, która była mega udana dla Polonii, wtedy miał kto grać, dogrywać. A gdyby spojrzeć na to ile zmarnował Daniel to głowa mała. To może Rasiaka? Też coś strzelił. Na Boga. I druga sprawa, ludzie przestańcie pisać tego nie chce, tych dwóch nie, jak coś to jeden. Zrozumiecie że to nie my teraz ustawiamy, tylko piłkarze? Wisła nie robi na nikim już wrażenia. Ani finansowo, ani sportowo, ani boiskami do trenowania, ani pucharami, niczym, kompletnie niczym. Jesteś przeciętniakiem i przyjście króla strzelców ligi, odbierałbym jako wielki sukces. ![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wszołek,Pawłowski,Przybecki
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
||
Trudno rozmawiać o realnych celach transferowych, skoro tak naprawde nie wiadomo jak WIsła stoi finansowo. Znaczy są sprzeczne sygnały. :/ |
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
WISLAZWE, o Makach wiem bo rozmawiałem z masażystą Wisły, ma też własny gabinet. Mówił że taki temat się pojawił. Zubas chyba,CHYBA nie spadł bo był CHYBA tylko wyp. do Gieksy ale nie wiem do końca.
Co do Demjana trudno stwierdzić , zresztą po Brożku mamy i będziemy mieli problemy z napastnikami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Naj, naj, naj Wisły w sezonie 2012/2013
wis.la/dm7y4 |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
myślę, że dobre podsumowanie, szkoda mi tylko Quioto bo praktycznie nic nie zdążył pokazać. Widać że miał potencjał, ale chyba jego wybryk przesądził o odejściu bo pauzował bodajże 5 kolejek
|
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Wszołek i Pazio do wzięcia są rozwiązali dzis kontrakty a Izba zajmie się wnioskami 19 czerwca Przybeckiego i Todorovskiego. Niech wezmą Pazio bo on lewy obranca i o Przybeckiego powalczyc
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, że chcą podjąć próbę rozmów z Wszołkiem. Nie spodziewałem się, że wgl będą rozmawiać z kimś, kto tani raczej nie będzie a i ciekawą przyszłość może mieć.
Poza tym nazwiska Piątka i Demjana, którzy byliby dla nas wzmocnieniem. Ale Makowie? Mateusz - jako uzupełnienie - czemu nie? Ale Michał? To, że są zdeklarowanymi Wiślakami to za mało trochę. Ten wcześniej wymieniany już Adamo Coulibaly imho i tak byłby lepszą opcją od Demjana. Co prawda rok starszy, ale wiadomo, że z ludźmi po 30 raczej długich kontraktów się nie podpisuje. Jest to na pewno stabilniejszy zawodnik który, kilkanaście bramek co sezon strzela. Demjan, jakby nie patrzeć, miał sezon konia. Szybciej Coulibaly strzeli kilkanaście bramek w następnym sezonie niż Demjan. Taka moja opinia. Poza tym przewinęło się dziś także nazwisko Macieja Jankowskiego, że jest bardzo blisko Wisły. Ja liczę na duet Coulibaly-Jankowski. Dwa różne typy zawodników - jeden typowy snajper, silny, dobrze grający w powietrzu, a drugi szybki, dobry technicznie, nadający się do gry kombinacyjnej. Byłoby w czym wybierać, pod różne ustawienia taktyczne. W rezerwie zawsze jest ktoś z dwójki Kamiński/Szewczyk jeszcze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Osobiście wolę Demjana niż Jankowskiego - zobaczymy co z tego wszystkiego wyniknie, choć z Bednarzem - nie bójcie się - będzie wielka klapa. Jak ściągnie jednego z nich to już będzie cud.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Franio Smuda po porażce z Milą chce Rogera Perejro....czy ta plota może być prawdą
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012