The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TSNH
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.04.2010, 18:54
Mecz słaby? Wg mnie w drugiej połówce Jaga grała klepke na wysokim poziomie i parchy goniły piłke....
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.04.2010, 19:01
Druga połowa lepsza od 60 minuty. Pierwsza godzina to straszna padaka.
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 01.04.2010, 19:01
MaG* napisał(a):Wyświetl post
http://www.weszlo.com/news/4769

podpisuje się pod tym
Tak ale dla mnie mecze prestiżowe straciłyby na prestiżu bo byłyby za często. I tak stopniowo równamy w górę cały czas. Ja jestem za tym żeby grac w te 18 drużyn czy nawet 20 w ekstraklasie przerwy zimowej 3 tygodnie a letniej dwa miesiące i tez macie 9 miesiecy gry. Tak grają na zachodzie, wiec czemu nie my. Budujemy stadiony zawyzamy poprzeczke jesli chodzi o licencje (w Niemczech np sa obowiazkowe dmuchawy z cieplym powietrzem-jasne maja sens tylko jak bryla stadionu jest zamknieta)

Z mojego punktu widzenia, czyli patrzac jako kibic, marzy mi sie aby wreszcie wynalazki typu Wodzisław, Bełchatów, Gliwice, Polonia W. itp razem ze swoimi kurnikami spadły. Żeby w najwyższej klasie rozgrywkowej grały kluby z dużych miast, z zapleczem kibiców (Kraków, Śląsk, Warszawa, Wrocław, Bydgoszcz,Gdańsk,Szczecin itp itd na ładnych pojemnych stadionach.
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.04.2010, 19:04
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Prosze Cie Cabaj to jest idiota boiskowy a Pawelek przynajmniej myslec potrafi i od czasu do czasu ma zajebis.a interwencje.
Polemizowałbym. Dla mnie obydwaj to jedna para kaloszy. Poziom taki sam, tyle że Cabaj ma troszkę więcej "udanych interwencji" w swoim CV.

TSNH napisał(a):Wyświetl post
Mecz słaby? Wg mnie w drugiej połówce Jaga grała klepke na wysokim poziomie i parchy goniły piłke....
Owszem, klepka była tyle że parchy stały w bezruchu, a i Jaga jakoś wykończeniem swoich akcji była średnio zainteresowana. Cieszy wynik, a poziom sportowy meczu...jak przystało na polską ligę.
the end
Odpowiedz cytując
Mahazel888
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 01.04.2010, 19:06
hmmmm... Odra jak osiągnie remis to będzie dla niej git. Nie mas dziś Mauro, może tylko na Onyczkę liczyć. Choć w sumie to sam Onyszko im przynajmniej połowę punktów zdobył w tej rundzie.

A co do Pasiaków to jest naprawde słaba drużyna. To że Wisła z nimi przegrała ( nie oni wygrali tylko Wisła przegrała), to będzie ich największy sukces piłkarski w tej połowie wieku. Najwiekszym będzie postawienie nowego stadionu takiej drużynie ( ale to już nie na temat ).
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 01.04.2010, 19:18
Co to za złotousty komentuje ze Smokowskim mecz GKS - Odra ?
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 01.04.2010, 19:26
Jak do Pasów przyszedł Orest Lenczyk, twierdziłem że spokojnie utrzymają się w ekstraklasie. Faktycznie, na jesieni grali nieźle.

Ale dziś zobaczyłem Pasów w meczu z Jagą... Wygląda to dramatycznie. Mniejsza o poziom meczu. Komentujący ten mecz Iwan (oczywiście - komentujący złośliwie) trafnie zwrócił uwagę, że zawodnicy Pasów w ogóle nie podejmują walki!

Drużyna jest przygaszona, nie ma lidera na boisku. Zawodnicy są bez formy. Niezawodny jest tylko Cabaj - regularnie zawala im bramki, dziś było podobnie. Pasy nie miały ani jednej klarownej sytuacji bramkowej, a po stracie bramki siadła im psychika.

Orest jest w bardzo trudnej sytuacji. Powoli dochodzę do wniosku, że mogą mieć problem. Jeśli szybko nie nastąpi przełamanie, sytuacja będzie dramatyczna.

Tym samym Pasy mogą być pierwszym zespołem w historii polskiej piłki nożnej, który spadnie dwa razy pod rząd z ekstraklasy.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Stary 01.04.2010, 19:29
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Co to za złotousty komentuje ze Smokowskim mecz GKS - Odra ?
Krzysztof Przytuła
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 01.04.2010, 19:30
maaarcin napisał(a):Wyświetl post
Krzysztof Przytuła
niezly teoretyk z niego sluchac sie nie da ,teksty typu "ze graja brazylijska pilke"
Odpowiedz cytując
Mahazel888
Senior Member

Stary 01.04.2010, 19:31
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Tym samym Pasy mogą być pierwszym zespołem w historii polskiej piłki nożnej, który spadnie dwa razy pod rząd z ekstraklasy.
Wspaniałe podsumowanie Doskonałe.

@AS82 przedstawiał się ten człowiek mówiący przez nos, ale zapomniałem
Powód: Krzysztof Przytuła koledzy wiedzieli :)
Ostatnio edytowane przez Mahazel888 : 01.04.2010 o godz. 19:32.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 01.04.2010, 19:33
Oni we wszystkim byli pierwsi i najlepsi.
A niech spierdalają, a mrówki giganty wyżarły im nowy stadion.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.04.2010, 19:41
Niech Oderka wygra.
w tej chwili przegrywa z Gieksą 1:0

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.04.2010, 19:44
Moim zdaniem sa spore szanse na to aby Cracovia spadła. I tego im ycze Spadli w tamtym sezonie wiec to frajerstwo ze sie utrzymali przy zielonym stoliku. Spojrzcie sobie na ich terminarz, naprawde nie jest latwy. Tyle ze kandydatow do spadku jest wielu i jakby tak rozpatrzyl terminarze Piastow i innych Arek to pewnie wyjdzie na to ze w tych ostatnich 7 kolejkach wszyscy kandydaci do spadku nie beda miec latwo. Napewno sie ciekawie zapowiadaja bezposrednie mecze ych ktorzy beda sie bronic przed spadkiem do I ligi, a bedzie tych meczow bardzo duzo
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 01.04.2010, 19:48
element napisał(a):Wyświetl post
Oni we wszystkim byli pierwsi i najlepsi.
A niech spierdalają, a mrówki giganty wyżarły im nowy stadion.
Oj błądzisz elemencie, błądzisz...

Pięknie się święta zapowiadają, jest duża szansa że parchy się szybko nie podniosą. Zresztą znając ich mentalność, zaraz poleci donos do Wrocławia że taki paralityk Cabaj i pół smiesznej niby drużyny handlują meczami. Wiele bym dał, by zobaczyć minę "profesora filipiaka", po zauwazeniu faktu, że drugi rok z rzędu bez " klubu 100 kupujących mecze" nie da się utrzymac w lidze.

Serdecznie wam zyczę z okazji świąt pasiaste ****y, wszystkiego najgorszego i ligi do której zostaliście stworzeni w 1907 roku.

To jak Jaga zażartowała z "zapełniającymi wszystkie stadiony", spodobało mi się najbardziej z dzisiejszego dnia.
Ostatnio edytowane przez gigant : 01.04.2010 o godz. 19:56.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.04.2010, 20:01
Niestety może być tak , że teraz Piast .....nie dostanie licencji i trzeba będzie czekać kolejny sezon na spadek pasiastego niedorozwoju. Oprócz poziomu dzisiejszych popisów kopaczy, żałosne było kwilenie grupki ich kibiców niczym zdychającego prosiaka.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 01.04.2010, 20:04
niezly teoretyk z niego sluchac sie nie da ,teksty typu "ze graja brazylijska pilke"
może chodziło o brak taktyki
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 01.04.2010, 20:06
Moze ktos wylaczyc tego geja co komentuje mecz GKS`u z Odra? Jak ja tego goscia nie moge sluchac jak pokazuja obu to dostaje tym rozowiutkim kolorem(kto normalny daje rozowa koszule do marynarki?!) kolorem koszuli po oczach. Pol monitora sobie musialem zaslonic kartka by go nie widziec...

Grrrr.... kogo ten C+ ma?
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 01.04.2010, 20:08
jeszcze piękniej by było, jakby dostali od nas w derbach czwórkę do zera i żeby się icki całkowicie pogrążyły!
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
Mahazel888
Senior Member

Stary 01.04.2010, 20:13
Gwiaździsty uświadomił mi scenariusz, którego nie brałem pod uwagę. Rzeczywiście "profesor" może znowu załatwić utrzymanie. Kosztem Piasta właśnie - już słychać jakies pomruki że Piast nie dostanie tej całej "licencyji".
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 01.04.2010, 20:14
z lokalnego "Joemonstera"
Cytat:
Doping na prawdę na świetnym poziomie. Nowa przyśpiewka - miazga!

niech się profesorek Piasta nie tyka bo miarka się przebierze i zaraz jego klubik dostanie od prokuratury solidny wpierd ...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 01.04.2010, 20:34
koyoot napisał(a):Wyświetl post
kto normalny daje rozowa koszule do marynarki?
Armani.

Jak sie cv składało do kupy w takich “realach” jak Szczakowianka, Podpasy, Handlarka no to raczej sie ma wątłe pojecie o terminach typu “taktyka”, “gra w piłkę”.

ooo... ładny gol Cetnarskiego.

.. i 3:0
Nie taki Pan Zdzisław straszny jak go malują.

Wchodzi przyszly ekskadrowicz Smudy : )))))
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 01.04.2010 o godz. 20:39.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.04.2010, 20:35
Dean napisał(a):Wyświetl post
Niech Oderka wygra.
w tej chwili przegrywa z Gieksą 1:0
Piękne przyjęcie i akcja Cetnarskiego, bardzo ładny, pewny strzał. 2:0

PS: Obyśmy tego Nowaka ściągnęli latem, w końcu za darmo może przyjść. Kolejny dobry jego występ i 2 bramy.
Ostatnio edytowane przez Dean : 01.04.2010 o godz. 20:40.

Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Stary 01.04.2010, 20:53
Wiecie kto komentuje mecz GKS-Odra ze Smokowskim ?
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 01.04.2010, 20:55
Widać ile dają Odrze byli Wiślacy: Cantoro i Kowalczyk

(oprócz dobrej gry dają jej pewnie trochę kibiców - zanim Cantoro przyszedł do Odry, to typowałem ich - w końcu - do spadku, a teraz trzymam za nich kciuki, bo nie chciałbym, żeby Mauro zleciał )
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 01.04.2010, 20:55
Piter116 Juz wiem. To jest ta Parchowska **** Krzysiu " Serek Homo" Przytula...
Odpowiedz cytując
Jean_Paulista
Member

Od: 06.2007

Stary 01.04.2010, 21:42
tak, to Przytuła...

Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Stary 01.04.2010, 21:49
Dean napisał(a):Wyświetl post
PS: Obyśmy tego Nowaka ściągnęli latem, w końcu za darmo może przyjść. Kolejny dobry jego występ i 2 bramy.
Co daje mu już oszałamiającą liczbę 5 (słownie: pięciu!) bramek w tym sezonie! Oby oby, taki superstrzelec nie może nam przejść koło nosa!
Odpowiedz cytując
dawidTS
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 01.04.2010, 22:05
fragment opisu bramki Jezierskiego z ekstraklasa.tv

"....Cabaj w swoim stylu fatalnie odbija lecącą prosto w niego piłkę .."

Po tym meczu wszyscy przeciwnicy Pawełka mogą sobie powiedzieć że nie jest tak źle.Mogło być gorzej.

TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Stary 01.04.2010, 22:12
Orest to chyba nadal myślami po naszej stronie Błoń. Jak tak dalej będzie mu szło to puści parchy w dół.
Może będzie jakaś sprawiedliwość...
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 01.04.2010, 22:18
I patrzcie teraz. Gdyby derby rozstrzygnęły się na naszą korzyść to my mielibyśmy teraz pół stówy pkt(7 przewagi nad drugim miejscem), a parchy były by w strefie spadkowej...

Ech...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów