The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.06.2013, 22:15
Pamiętajmy,że teraz w lecie przyjdzie z 5 zawodników, trzeba ich też umotywować że grają w wielkim klubie, że przybyli odbudować potęgę itd.
Smuda może już troche za stary na trenera jeśli chodzi o jego um. ale każe zawodnikom walczyć i biegać a to na początek wystarczy . Smuda przynajmniej dobrze szkoli kondycyjnie, bo właśnie kondychy naszym piłkarzom brakowało najbardziej. Najpierw zobaczmy co będzie robił Smuda , potem osądzimy a za ostatni spadek go nie oceniajmy bo może on tak niemiecki umie że co innego myśli a co innego mówi.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.06.2013, 08:38
No powiem, że to co napisał patrzal-lca to jest konkret. Bez bajania, chłodno opisał "osiagnięcia" tego speca, który ma obecnie trenować Wisłę, a którego przyjście na obecnym bezrybiu stało się wielką niczym nie podpartą nadzieją. Wiara w smudowego nochala jednak szybko minie.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 05.06.2013, 08:40
Nie ma się co spierać - jeśli na kogoś nazwisko Smuda działa tak samo jak wibrator z nowymi bateriami na kobiety to nikt nikogo nie przekona.

Nie kracząc wszyscy zobaczymy co ten fachman potrafi. Zatęsknimy za Kulą.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
kkzzxx
Member

Od: 06.2013

Stary 05.06.2013, 08:44
Ludzie smiac mi się chce gdyby nie wpadka Smudy z kadrą to by nie było że się nie nadaje. Pamietacie, że to kibice chcieli Smude w reprezentacji i chyba kibice nie chcieli Selekcjonera za piekne oczy tylko chyba za to jak prowadził swoje drużyny. Popatrzcie ile jest trenerów w lidzie i ilu moze pochwalić się wiecej jak 1 Mistrzostwe Polski
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.06.2013, 11:05
kkzzxx napisał(a):Wyświetl post
Ludzie smiac mi się chce gdyby nie wpadka Smudy z kadrą to by nie było że się nie nadaje. Pamietacie, że to kibice chcieli Smude w reprezentacji i chyba kibice nie chcieli Selekcjonera za piekne oczy tylko chyba za to jak prowadził swoje drużyny. Popatrzcie ile jest trenerów w lidzie i ilu moze pochwalić się wiecej jak 1 Mistrzostwe Polski
Przypomne Ci Franz, ze już przed Euro pojawiły się plotki, że Smuda po prowadzeniu reprezentacji może ponownie objąć Wisłę.
I na tym forum wszyscy... WSZYSCY... (a przynajmniej większość) mówili: NIE!
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 05.06.2013, 08:54
Mi też się chce śmiać jak ktos nazywa to tylko "wpadką". Najsłabsza grupa, gospodarz turnieju i co ? ....ano wielkie smudowe g ! No ale przeciez jeszcze walczył o......kasę po turnieju.
Co do kibiców co go podobno chcieli. Zrobił ktoś jakieś wybory ? Czy to tylko media trąbiły, że to rzekomo kibice go chcą ?
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 05.06.2013, 09:19
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Mi też się chce śmiać jak ktos nazywa to tylko "wpadką". Najsłabsza grupa, gospodarz turnieju i co ? ....ano wielkie smudowe g ! No ale przeciez jeszcze walczył o......kasę po turnieju.
Co do kibiców co go podobno chcieli. Zrobił ktoś jakieś wybory ? Czy to tylko media trąbiły, że to rzekomo kibice go chcą ?
Po wczorajszym ,,meczu" zaczynam tęsknić za Smudą w repie
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 05.06.2013, 09:35
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Po wczorajszym ,,meczu" zaczynam tęsknić za Smudą w repie
Ale do czego tu tęsknić, przeciez Dyzma miał podobne wyniki. Zapomnieliśmy o tym jak szukano mu coraz słabszych sparingpartnerów, żeby mógł w końcu wygrać ? Ponad (chyba ?) 2 lata spokoju w przygotowywaniu drużyny na Euro 2012, bez żadnych eliminacji, poważnych sprawdzianów, duża kapucha na łapkę, sielanka i co ? Klapa.
Pomijając wątek repry, jako kibic Wisły jestem wściekły, że w moim klubie będzie pracował człowiek, który o kibicach Wisły wyraził się kiedyś (po pewnym meczu w Warszawie), "że wreszcie pokazał tym h...m".
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.06.2013, 10:10
Ale do czego tu tęsknić, przeciez Dyzma miał podobne wyniki. Zapomnieliśmy o tym jak szukano mu coraz słabszych sparingpartnerów, żeby mógł w końcu wygrać ? Ponad (chyba ?) 2 lata spokoju w przygotowywaniu drużyny na Euro 2012, bez żadnych eliminacji, poważnych sprawdzianów, duża kapucha na łapkę, sielanka i co ? Klapa.
Pomijając wątek repry, jako kibic Wisły jestem wściekły, że w moim klubie będzie pracował człowiek, który o kibicach Wisły wyraził się kiedyś (po pewnym meczu w Warszawie), "że wreszcie pokazał tym h...m".
I to wbrew pozorom jest trudniejsze...
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 05.06.2013, 10:27
Wypowiedźi u nas na forum odnośnie Smudy po tym jak został selekcjonerem:
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...t=181&page=124
od posta 3710

Jednak to było dawno. Wątpię żeby Smuda wniósł coś do naszego zespołu. Trener już nie na te czasy.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.06.2013, 08:54
Tym bardziej, że wcale nie zagraliśmy jakoś słabo na EURO.
Do trzeciego meczu pozostawaliśmy w grze, graliśmy niezłą piłkę w pierwszych dwóch meczach.
Nie udało się wygrać z Grecją mimo świetnego początku.
Ale wiadomo, większość rodaków się nie zna na piłce a oczekiwania były ogromne...
Jeśli patrzeć na styl, przed Smudą i po Smudzie w jakim gra reprezentacja, w okresie 2-3 lat to własnie za Smudy grała najładniej dla oka.
Dowalił z tymi zmianami, a raczej ich brakiem, wszyscy to podłapali i już był kozioł ofiarny.

No i co z tego, że gospodarz? Małyszofani grają? Najsłabsza grupa, gdzie poziom się podniósł w europie a my dalej zostaliśmy w ciemnej dupie z tym, że mamy trio z Borussii Dortmund.

Nie jestem zwolennikiem zatrudnienia Smudy.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.06.2013, 17:25
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Tym bardziej, że wcale nie zagraliśmy jakoś słabo na EURO.
Do trzeciego meczu pozostawaliśmy w grze, graliśmy niezłą piłkę w pierwszych dwóch meczach.
Nie udało się wygrać z Grecją mimo świetnego początku.
Brednie! Za wyjątkiem meczu z Rosją graliśmy totalny antyfutbol. Reprezentacja zwyczajnie się skompromitowała na tych mistrzostwach odpadając z grupy "śmieci" .

Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem zwolennikiem zatrudnienia Smudy.
Może to tylko rodzina?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 05.06.2013, 08:55
Mistrzostwo Polski jest bardzo wazne dla Nas kibiców, ale w tej buraczanej lidze moze je zdobyc nawet hydraulik przy odrobinie szczęscia i charyzmy, tak więc Franz nie rób z siebie Bóg wie kogo.
Ja chciałbym nie tyle tego zeby ta druzyna wygrywała, tylko by grała w piłke bo od 3 czy 4 lat to grają w piłke przez 15 minut całego sezonu.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
marcepun89
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 05.06.2013, 08:57
Rozumiem że zatrudnienie Smudy to warunek Cupiała by ka$a znów popłynęła w Wiśle wielkim strumieniem. Taki dopływ kapitału powinien na nowo ożywić klub.
Odpowiedz cytując
kkzzxx
Member

Stary 05.06.2013, 10:02
Sukcesy Trenerów aktualnie pracujących w ldize

Jan Urban:
Legia Warszawa
Mistrzostwo Polski (1) : 2013
Puchar Polski (2) : 2008, 2013
Superpuchar Polski (1) : 2008

Czyli 1MP 1PP 1SP

Mariusz Rumak:
Lech Poznań
Wicemistrzostwo Polski 2012/2013
4 miejsce w Ekstraklasie z Lechem 2011/2012

BRAK JAKIEGO KOLWIEK PUCHARU

Stanisław Levy
1x Mistrz Albanii

1 Tytuł choć fakt że ma ciekawe CV

Marcin Brosz
2005-2006 Awans do II ligi z Polonią Bytom
2006-2007 Awans do III ligi z Koszarawą Żywiec
2011-2012 Awans do Ekstraklasy z Piastem Gliwice

Poza Awansami nie ma żadnego tytuło jedyny sukces to że Piast zagra w LE

Adam Nawałka
Awans z Górnikiem do ekstraklasy

Piotr Stokowiec
Brak sukcesów

Tomasz Kulawiak
Brak sukcesów

Bogusław Kaczmarek (trener)
tytułu brak

Klubowe
Jagiellonia Białystok
Puchar Polski: 2009/2010
Superpuchar: 2010

1xPP 1xSP

Pavel Hapal CZE
2010/2011 Mistrz Słowacji
Faza Grupowa LM

1xMS

Tomasz Hajto
Brak sukcesów

Leszek Ojrzyński
Brak sukcesów

Radosław Mroczkowski
brak

Czesła Michniewicz
Trenerskie
Puchar i Superpuchar Polski z Lechem Poznań (2004)
Mistrzostwo Polski i Superpuchar Polski z Zagłębiem Lubin (2007)

1xMP 1xPP 2x SP

Kamil Kiereś
Brak sukcesów

Francisze Smuda
Mistrzostwo Polski (3x) : 1995/1996 (Widzew Łódź), 1996/1997 (Widzew Łódź), 1998/1999 (Wisła Kraków)
Puchar Polski (1x): 2008/2009 (Lech Poznań)
Superpuchar Polski (1x): 1996 (Widzew Łódź)

3xMP 1xPP 1xSP

Jan Urban 3 Trofea
Rumak Brak
Levy 1 Trofeum
Brosz Brak
Nawałka Brak
Stokowiec Brak
Kulawiak Brak
Bogusław Kaczmarek brak
Michał Probierz 2 trofea
Pavel Hapal CZE 1 Trofeum+ gra w lidze Mistrzów
Tomasz Hajto Brak
Leszek Ojrzyński Brak
Radosław Mroczkowski brak
Czeslaw Michniewicz 4 Trofea
Kamil Kiereś brak
SMUDA FRANZ:5 trofeów

No to SMUDA jest najbardzie utytułowanym trnerem który bedzie aktualnie czynym trenerem w lidze
Odpowiedz cytując
patrzal-lca
Member

Od: 04.2007

Stary 05.06.2013, 10:39
No to SMUDA jest najbardzie utytułowanym trnerem który bedzie aktualnie czynym trenerem w lidze
Brawo! Odwaliłeś kawał dobrej roboty i chwała Ci za to. Teraz, by być całkem obiektywnym przedstaw dwa pozostałe zestawienia:
a) czas pracy w zawodzie trenera;
b) potencjał klubów, z którymi poszczególni ludzie pracowali.

To pokazuje skalę warsztatu poszczególnego z nich. Nie każdy pracował w "wielkim" Widzewie, Wiśle, Legii, Lechu, czy bogatym Zagłębiu.

Baryl - oczywiście, masz rację. Pokora. Przyjmuję Twoją uwagę na klatę i fajnie, że o tym wspomniałeś. To się ceni. Swoje aktualne "zajęcia" przywowałem, bo odniosłem wrażenie, że nie kompetencje, a wiek są najważniejsze. Oczywiście o czymś takim, jak pokora nie zapominam Skala klubów zupełnie różni się od siebie, podobnie jak historia, potencjał. Problemy jednak były podobne. Rozważając przy stole wszystkie za i przeciw w Legnicy uznano, że budowa zepsołu, który nie ma gdzie trennować jest idiotyzmem, wyrzuceniem pieniędzy w błoto. Zakładając koszulkę Wisły wierzyłem, że to najlepszy klub w Polsce, dziś, będąc bliżej tego wszystkiego dostrzegam normalność. Kontaktuję się z wieloma osobami w piłce i widzę od środka wiele rzeczy, które gołym okiem z trybun nie widać. Wisła pozostała jedynie najbliższa sercu, bo w pozostałych aspektach jest jedynie reliktem. Przykładem niech będzie słynny sparing z BVB w ramach transferu "Kuby". Do dziś sparing nie doszedł do skutku, choć piano z zachwytu. Wystarczyła odrobina profesjonalizmu, by Lech niedługo po sprzedaży Lewandowskiego zagrał przy Bułgarskiej z tą samą BVB.
Ostatnio edytowane przez patrzal-lca : 05.06.2013 o godz. 10:49.
Odpowiedz cytując
kkzzxx
Member

Stary 05.06.2013, 10:42
Ja wiem że nie każdy ale nie można mówić że ten trener jest do niczego sam awans do LM to juz spory sukces w naszym kraju wiec szanujmy go za to, że osiągnoł dajmy mu szanse. Co nie oznacza ze błedów mu wytykać nie bede
Odpowiedz cytując
patrzal-lca
Member

Od: 04.2007

Stary 05.06.2013, 10:57
Ja wiem że nie każdy ale nie można mówić że ten trener jest do niczego sam awans do LM to juz spory sukces w naszym kraju wiec szanujmy go za to, że osiągnoł dajmy mu szanse. Co nie oznacza ze błedów mu wytykać nie bede
15 lat temu, kiedy Widzew Smudy grał w LM, było zupełnie inne pokolenie piłkarzy. Inna generacja, podobnie jak generacja trenerów. W tamtych czasach był dobry, nie odbieram mu tego. Dziś jednak nie ma miejsca na relikty. Zrozumiał to Lenczyk, zrozumiał Kasperczak, zrozumiał Engel. Wraz z nową generacją piłkarzy nadchodzi nowa generacja trenerów. Do młodego 18-latka łatwiej dotrzeć młodemu trenerowi, niż 65-letniemu szkoleniowcowi. Wielu z młodych ludzi, którzy mają tworzyć Wisłę nie było jeszcze na świecie, gdy Smuda wygrywał pierwsze mistrzostwo z Widzewem, czy grał z nim w LM. To są fakty, od których uciekać nie sposób. Ciężko więc mówić o autorytecie, skoro nie pamiętają żadnych sukcesów. Do tego zwróć uwagę, jak bardzo zmieniła się mentalność. Nie potrafię nawet znaleźć właściwego porównania. Należy brać pod uwagę wszystko, warsztat, motywację, mentalność i relacje z otoczeniem. Takie jest moje zdanie przynajmniej, nie każdy musi się zgadzać. Nie chodzi o wytykanie błędów, a wizję! Smuda to rozwiązanie tymczasowe, a ja mam dość tymczasowych rozwiązań w Wiśle. Chcę profesjonalistów, właściwych osób na właściwym miejscu, a nie prowizorki i szybkiego, do niczego nie prowadzącego, sukcesu.
Ostatnio edytowane przez patrzal-lca : 05.06.2013 o godz. 11:02.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 05.06.2013, 10:53
no peeefka ze osiągnął dużo
ale moze jeszcze przeanalizujemy kandydatury tych panów:

1.Henryk Apostel

Puchar Polski i Superpuchar Polski 1987 ze Śląskiem Wrocław
mistrzostwo Polski 1992 i 1993 z Lechem Poznań
awans do I ligi w sezonie 1995-96 z Wisłą Kraków
wicemistrzostwo Europy 1980 i 1981 z reprezentacją Polski U-18

2.Toni Piechniczek

Mistrz Polski: 1987 z Górnikiem Zabrze
Puchar Ligi Polskiej: 1977 z Odrą Opole
III miejsce na Mistrzostwach Świata w Piłce Nożnej 1982 z reprezentacją Polski
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kkzzxx
Member

Stary 05.06.2013, 11:07
Dobra koledzy to taki młody Trener był u nas jak Probierz i co z tego wynikło. Wiek nie ma znaczenia jednemu trenerowi wychodzi w klubie danym a innemu nie a w innym tak
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.06.2013, 11:12
Dobra koledzy to taki młody Trener był u nas jak Probierz i co z tego wynikło. Wiek nie ma znaczenia jednemu trenerowi wychodzi w klubie danym a innemu nie a w innym tak
Trenerowi nie ma "wychodzć".
Albo jest profesjonalistą albo kimś przypadkowym w zawodzie
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
kkzzxx
Member

Stary 05.06.2013, 11:28
a przykład Dan Petrescu w Wiśle lipa
Powód: wielka litera.
Ostatnio edytowane przez rav : 05.06.2013 o godz. 11:39.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.06.2013, 12:43
a przykład Dan Petrescu w Wiśle lipa
Oj, Franiu, Franiu - z kim Ty się porównujesz...
Troszkę nie ten rozmiar kapelusza.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 05.06.2013, 14:28
kkzzxx: a przykład Dan Petrescu w Wiśle lipa
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Oj, Franiu, Franiu - z kim Ty się porównujesz...
Troszkę nie ten rozmiar kapelusza.
A kto ma ten kapelusz większy ?
chyba że 7 miejsce z Dynamem Moskwa w lidze rosyjskiej to big success ....
Ostatnio edytowane przez Grantar : 05.06.2013 o godz. 16:54.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.06.2013, 17:12
Grantar napisał(a):Wyświetl post

Zwykle Cię ignoruję, ale tym razem udało Ci się mnie sprowokować.

Prowadzenie zespołu w lidze rosyjskiej to zupełnie inny rozmiar kapelusza. Prowadzenie jednego z wielkich klubów w lidze rosyjskiej to pieniądze i prestiż nieporównywalne z niczym, co otarło się o naszą buraczaną ligę i reprezentację.

7 miejsce w lidze rosyjskiej jest sportowo więcej warte niż dowolna ilość mistrzostw w naszej. Wiem, możesz się nie zgadzać, ale to dlatego że mało (poprawiłem na mniej brutalną wersję) wiesz i jeszcze mniej rozumiesz. Jesteś kolesiem który do teraz nie rozumie dlaczego z Probierzem i Sikorskim nie wypaliło, a to samo w sobie dużo mówi.

Nie mam zamiaru z Tobą dyskutować, bo z doświadczenia wiem, że to strata czasu. Po prostu sprawdź sobie w jakich klubach w lidze rosyjskiej grają (o ile grają) reprezentanci Polski, jakie pieniądze i nazwiska są tam zaangażowane. Na koniec zaś - zadaj sobie chociaż to minimum trudu, żeby sprawdzić gdzie było Dynamo, gdy Rumun je obejmował. A później zamilknij, bo zwyczajnie się kompromitujesz.

Jeżeli zrozumiesz co palnąłeś, to będzie to wtedy Twój "big success", na miarę skromnych możliwości. A tak btw - to co powyżej napisałem dotyczy też Premiership, Primiera Division, Seria A i Bundesligi. Tam utrzymanie się jest sportowo (finansowo też, ale nie o tym rozmawiamy) więcej warte niż mistrzostwo u nas.

Jeżeli zaś nie zrozumiesz - nie oczekuj że Ci odpowiem. Uważam, że istnieje coś takiego jak dyskwalifikujący poziom niewiedzy. Nasze drużyny potrzebują niemalże cudu żeby przejść outsiderów z tych lig w europejskich pucharach i jest to odczytywane jako wielki sukces - samo to powinno naprowadzić Cię na właściwy trop.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.06.2013 o godz. 17:30.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.06.2013, 17:42

Prowadzenie zespołu w lidze rosyjskiej to zupełnie inny rozmiar kapelusza. Prowadzenie jednego z wielkich klubów w lidze rosyjskiej to pieniądze i prestiż nieporównywalne z niczym, co otarło się o naszą buraczaną ligę i reprezentację.

7 miejsce w lidze rosyjskiej jest sportowo więcej warte niż dowolna ilość mistrzostw w naszej. Wiem, możesz się nie zgadzać, ale to dlatego że mało (poprawiłem na mniej brutalną wersję) wiesz i jeszcze mniej rozumiesz. Jesteś kolesiem który do teraz nie rozumie dlaczego z Probierzem i Sikorskim nie wypaliło, a to samo w sobie dużo mówi.

Nie mam zamiaru z Tobą dyskutować, bo z doświadczenia wiem, że to strata czasu. Po prostu sprawdź sobie w jakich klubach w lidze rosyjskiej grają (o ile grają) reprezentanci Polski, jakie pieniądze i nazwiska są tam zaangażowane. Na koniec zaś - zadaj sobie chociaż to minimum trudu, żeby sprawdzić gdzie było Dynamo, gdy Rumun je obejmował. A później zamilknij, bo zwyczajnie się kompromitujesz.

Jeżeli zrozumiesz co palnąłeś, to będzie to wtedy Twój "big success", na miarę skromnych możliwości. A tak btw - to co powyżej napisałem dotyczy też Premiership, Primiera Division, Seria A i Bundesligi. Tam utrzymanie się jest sportowo (finansowo też, ale nie o tym rozmawiamy) więcej warte niż mistrzostwo u nas.

Jeżeli zaś nie zrozumiesz - nie oczekuj że Ci odpowiem. Uważam, że istnieje coś takiego jak dyskwalifikujący poziom niewiedzy. Nasze drużyny potrzebują niemalże cudu żeby przejść outsiderów z tych lig w europejskich pucharach i jest to odczytywane jako wielki sukces - samo to powinno naprowadzić Cię na właściwy trop.

Jak tak dalej pojdzie dojdziesz do wnioskow, ze 18 miejsce w Premier League to lepiej niż v-ce mistrzostwo w naszej buraczanej lidze...
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 05.06.2013, 18:50

Zastanawia mnie w jakim celu udzielasz się tak aktywnie na tym forum drużyny z "buraczanej" ligi ? Po co ? Uważasz się za buraczanego mędrca ? Nie lepiej zalogować się na forum rosyjskiej super drużyny i tam wylewać swoje gorzkie żale . Takich smutów dawno nie czytałem .
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 05.06.2013, 22:12
Nie mam zamiaru z Tobą dyskutować, bo z doświadczenia wiem, że to strata czasu.
Tego się trzymaj. Nie potrafisz rzeczowo dyskutować.

Nie jestem wielkim zwolennikiem warsztatu Smudy. Natomiast wystarczy umieć czytać by porównać osiągnięcia trenerskie Smudy i Petrescu. I przez szacunek i przez porównanie faktów rozśmieszyło mnie pisanie o różnych rodzajach kapeluszy.

Argument że liga rosyjska jest lepsza od Polskiej jest "druzgocący" .. oczywiście ja o tej różnicy nie wiedziałem dopóki wolfy mnie nie uświadomił ...
Stosując twoją logikę Stan Valxc to dupa nie fachowiec bo był menadżerem zespołu ligi Chińskiej ....
Dynamo to nie jest polska drużyna .... ma budżet rzędu 60 mln USD czwarty (może piąty) w lidze rosyjskiej, Dynamo to 11-krotny mistrz kraju a jeszcze w sezonie 2011/12 zajął 4 miejsce. W tym kontekście 8 aktualnie miejsce to naprawdę nie jest coś co powala mnie na kolana ...
Fakt - Petrescu przyszedł do klubu po 4 kolejnych porażkach Dynama. Po takim rozpoczęciu sezonu nawet ja byłby lepszym trenerem od poprzednika.
Proponuję przypomnieć sobie sukcesy trenera w ... Wiśle Kraków. Proponuję posłuchać wypowiedzi co do warsztatu Petrescu np Szymkowiaka (oczywiście on pewnie też nic nie rozumie ... bo dar rozumienia i mądrości ma tylko Wolfy ...).
Z resztą ja nie mówię że Petrescu jest złym trenerem ale chyba niektórzy z lekka przesadzają.

Trzeba trenować więcej, budować boiska, szkolić młodzież itd. ale nie zrobi tego za nas Petrescu, czy inny internacjonał chociażby dlatego, że goście się nieźle cenią a tu kasy nie ma.
Gdyby Górski czy Piechniczek czekali aż im jakiś nadpobudliwy Rumun wytrenuje reprezentację nigdy nie byłoby sukcesów polskiej piłki.
Pisałem wcześniej o moich obiekcjach dot. Smudy. To bardzo zachowawczy trener nie umiejący reagować na zmieniającą się sytuację. Nie wierzę też w jego budowanie nowej MŁODEJ drużyny. Wolałbym innego trenera ale akurat co do CV, reżimu pracy to raczej nie ma się tu powodu czepiać.

A propos buractwa: mentorski ton twojej odpowiedzi ... po prostu jest żenujący ... naucz się używać argumentów kosztem inwektyw i "oceniania wiedzy" innych.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 05.06.2013 o godz. 22:41.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 05.06.2013, 17:18
Grantar napisał(a):Wyświetl post
kkzzxx: a przykład Dan Petrescu w Wiśle lipa

Patrząc na to w jakim czasie objął Dynamo Moskwa i co zrobił z ostatniej drużyny tabeli - należy to nazwać big success mimo wszystko
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Polak94
Junior Member

Od: 05.2013

Stary 05.06.2013, 11:45
Trenera ocenia się po wynikach... Smuda jeszcze do Krakowa nie przyszedł a już zostaje z niego odsyłany. Uważam że ze Smudą czy bez i tak z obecną kadrą ligi nie zwojujemy. Nawałka ma rękę do młodzieży ale jak pokazała 2 ruga cześć rundy wiosennej - presja wyniku trochę go zjada. Moskal byłby najlepszym rozwiązaniem bo tylko on identyfikuje się z naszą drużyną duszą i sercem, lecz jego przejście w pełni zależy of awansu Termalici do ekstraklasy...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów