|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Dariook, ja wiem ze u Ciebie z elementarna logika ciezko i puszczasz regularnie logiczne "kwiatki", ale daj na luz, bo juz zal mi sie Ciebie robi.
Ostatnie kwiatki Dariooka; * Nasz awans w ostatnich latach w rankingu UEFA polega na tym ze odpadaja Nam slabe punktowo sezony Lotyszom czy Kazachom co roku odpadaja slabe sezony. Dlaczego nie ida w gore? *Mlodziez nie daje zadnej jakosci, a Legia przegrala MP bo sprzedala dwoch mlodych Slowem; czarne jest czarne, czarne jest biale... *Legia jest frajerem bo remisuje z Rosenborgiem w 4 rundzie el.LE, Wisla frajerem nie jest bo zajela zaszczytne 7 miejsce w lidze i do pucharow nie weszla. Jak to jest; lepiej na studia sie nie dostac, czy sie dostac i otrzymac slaba note na egzaminie? Smuda juz chyba logiczniejszy jest.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 23.08.2012 o godz. 21:43.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
||
Jeśli brakuje ci w tym logiki to wszelkie skargi i zażalenia kieruj do samego siebie. A co do twojej "logicznej" twórczosci to pasuję na starcie . Trudno się ustosunkować do czegoś co jest tylko wytworem twojej wyobrażni... psychiatrą nie jestem . Reasumując : Każdy twój post jest identyczno- idiotyczny . Mianowicie składa się z zlepku cytowanych zdań , zazwyczaj wyciętych z kontekstu i brutalnie dopasowanych do twoich "logicznych" przemyśleń . Szkoda że nijak to się ma do sensu wypowiedzi, do której się odnosisz. Przykład pierwszy z brzegu Oto mój oryginalny tekst: Cytat:
Na tym zakończmy.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 24.08.2012 o godz. 05:55.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Legia jeszcze spokojnie może przejść, bo na pewno strzeli bramkę na wyjeżdzie.
Śląsk pokazał znów siłę. Przegrać 3-5 , dać sobie strzelić 5 bramek na swoim stadionie na tym etapie rozgrywek to kompromitacja. Najgorsze dla Śląska jest to że Niemcy grali tak, że jak by chcieli i im zależało to by mogli spokojnie wygrać 3-7. Śląsk - Lenczyk do wywalenia, bo przez tyle czasu jaki dostał nic nie zrobił z tymi zawodnikami Zawodnicy do zmiany, bo to zwykłe drwale które anie nie potrafią bronić, ani wyprowadzić piłki z obrony do pomocy, do ataku, ani nie mają presingu, kondycji. Ktoś musi wpompować w ten zespół 5-7 milionów euro i wtedy będzie chodzić co kolejkę 40 000kibiców. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Inna sprawa, że stwierdzenie, że Lenczyk nic nie zrobił z tym zespołem, jest po prostu śmieszne. Gdy przychodził oni byli po 7 kolejkach w strefie spadkowej, wyszli na 2gie miejsce, a w kolejnym sezonie zdobyli mistrza. Dla klubu o potencjale Ślaska to raczej nie jest "nic".
Ostatnio edytowane przez jova : 23.08.2012 o godz. 22:38.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Parę stron dyskusji analiz na temat tego co było wiadome już gdzieś tak w maju tego roku. Będzie bolało. Tu nie miało znaczenia losowanie, pora dnia itd. To tak jakby analizować czy zimą spadnie śnieg. Jesteśmy w czarnej głębokiej dupie i nie ma się co oszukiwać. O ile Legia odpadając będzie tylko zabawna o tyle Śląsk za to co prezentuje powinien być zdyskwalifikowany na parę lat. Cóż, podobno Wisła w zeszłym roku była słabym mistrzem. No to teraz mamy powiew nowego w pucharach. A Śląsk? Dopchał się do tego koryta bezwzględnie przez przypadek mając w normalnych warunkach skład na walkę o utrzymanie no i teraz się dławi tymi odpadkami. Bądźmy poważni - kto tam ma grać o cokolwiek z kimkolwiek?
Ostatnio edytowane przez rafkur : 23.08.2012 o godz. 22:11.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Udany sezon w pucharach mamy tego roku.
Sypnęło punktami że hej ![]() Nie pamiętam ale chyba wieeele lat minęło kiedy ostatnio ktoś strzelił w jednym meczu 3 bramy i popłynął. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
my w meczu z Barceloną na R22
![]() ![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Prawda jest taka, ze Slask mimo straty 5 bramek zaprezentowal sie w drugiej polowie pozytywnie. Powinno byc...nie wiem ile, ale 4 dla Slaska. Problem w tym, ze znajac mentalnosc naszych kopaczy w lidze znowu beda cieniowac.
Jeden z lepszych spotkan Slaska ostatnimi czasy. Problem nadal maja w obronie, ale na lige powinno styknac, jesli oczywiscie bedzie im sie chcialo grac. Co do naszego meczu to szkoda ze skutecznosci zabraklo. To co spartolil Saganowski i Kosecki to powinny byc bramki i to moze sie zemscic. Trzeba bedzie strzelic na wyjezdzie i zagrac na zero z tylu, szansa jest ale tym razem daje nie 50 a 40%. Dalbym mniej ale... przeciwnik nie pokazal absolutnie niczego, faktem jest jednak ze takie "nic" moze wystarczyc. PS: Karny kutas dla zarzadu za to ze gdy mozna bylo opchnac drewnianego Zyro za banke Euro to oni sie nie zgodzili... ![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
oj chyba przesadzasz, młodzi zawodnicy 19-20 letni mają spooore wahania formy.Żyro dojdzie do siebie tak jak Kosecki który przez ostatni rok nic nie pokazywał a teraz gra jak z nut
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Mniej więcej takiego meczu Legii z Rosenborgiem się spodziewałem. Norwegowie potwierdzili , ze są zespołem świetnie ułożonym taktycznie i poparty techniką. Fakt , że Legia miała okazje i wykorzystała jedną { ładna bramka Koseckiego} , ale na moje oko Rosenborg był zespołem dojrzalszym. Wiedzieli kiedy założyć pressing a kiedy dać pograć Legii. W sumie trener Rosenborga mnie zaskoczył , że nie wpuścił Chickbuike i , że Prica wszedł tak pozno. Ten młody Henriksen był naprawdę dobry.
Co do Legii , to jak dla mnie grali więcej sercem niż głową. Nie widziałem tam umiejętnego utrzymania się przy piłce i sensownego rozegrania. Taka trochę szarpana gra Legii. Jednak Ljuboja jest dla Legii wszystkim. Doskonale się zastawia i umie podać do wychodzącego zawodnika. Jak na nasza ogórkową ligę , to może starczyć. Na poziomie Europejskim Ljuboja , to za mało. Podobał mi się też Saganowski. Widać jego ogromne doświadczenie. No i Łukasik zagrał dobry mecz , ale sam nie był w stanie opanować środka pola. Legia okupiła ten mecz ogromnym wysiłkiem. W drugiej połowie Rzezniczak już się przewracał nie tylko o piłkę , ale i o własne nogi. To samo tyczy się Radovica , który był tego dnia beznadziejny mimo wypracowania akcji bramkowej. Gdyby nie bramka Koseckiego nie wiedział bym , ze jest na boisku. Generalnie Rosenborg zrobił , to po co przyjechał i przez cały mecz nie mogłem się oprzeć wrażeniu , że Rosenborg kontroluje sytuacje na boisku. W rewanżu nie daje Legii za dużych szans. Chyba , że zdarzy się cud... Rosenborg , to naprawdę dobra drużyna i nie ma się co sugerować wygranymi z Koronami i Okocimskimi , bo Rosenborg , to zespół z zupełnie innej półki. Natomiast co do Śląska no cóż... Żyje 27 lat , ale tak słabego Mistrza Polski sobie nie przypominam. To już zagłębie było silniejsze i z Steaua nie przegrali tak wysoko jak Śląsk z Helsinborgiem czy Hannoverem. Tak , to jest jak graja w pucharach totalni amatorzy pokroju Gikiewiczów Pawelców czy inne Sochy. Takimi kopaczami można zebrać tylko lanie i , to w pełni zasłużone. Jednak jeśli się odpuści , jak to zrobił Hannover , to i z takimi amatorami jak kopacze Śląska można przegrać. Chwila nieuwagi i z 1-3 zrobiło się 3-3. Jedyne co ma Śląsk , to Mila i stałe fragmenty gry i tak zdobyli MP... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Mamy takiego mistrza jakiego sobie sami zażyczylismy w ostatnich tygodniach rozgrywek. ps. Nie chcę przez to powiedzieć, że Ruch byłby lepszym mistrzem |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jezeli sie nad tym zastanowic, wszystko jest tak jak byc powinno, jedynie Lech zagral ponizej oczekiwan, reszta zagrala dokladnie tak jak ma na boisku.
kreseq - Slask gral wtedy jak im Niemcy dali troche pograc, gdyby chcieli to by i 8 wczoraj strzelili.Tak sie konczy kiedy wychodzi sie na boisko z amatorami w obronie, jak Slask i Ruch, Stawarczyk,Szyndrowski, Pawelec,Gikiewicz przeciez to nie sa pilkarze, a ten Kowalczyk to nie wiem czy w jakimkolwiek klubie ekstraklasy by sie zalapal z taka forma, nic dziwnego, ze w Zaglebiu nie gral.Jak trzeba byc niewidomym zeby takich ludzi oplacac, ci prezesi pojecia o pilce nie maja.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 24.08.2012 o godz. 05:58.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Stalo sie tak jak sie mialo stac - po prostu. Legia niby łatwy rywal, fajnie zagrała ale jedna bramka to zdecydowanie za mało. Slask powalczyl na tyle na ile mogł - ale powalczył i trzeba im to oddac.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
W tym roku sierpień kończy przygodę polskich zespołow w pucharach. Jeszcze ludzie nie wrócili z wczasów a jest już koniec.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
|
Dariook
Cytat:
"Legia sfrajerzyla? A jesli nawet... to co? Przypominam, ze My nawet okazji do sfrajerzenia nie mamy bo... w pucharach nie gramy. No kto tu jest wiekszym frajerem w tym momencie?" To jest bardzo logiczne. Reprezentacja Polski nie mogla sfrajerzyc sie na Mundialu 2010 bo na nim nie grala. Reprezentacja Polski sfrajerzyla sie na mundialu 2006. Ktora reprezentacja osmieszyla sie bardziej? Tak ktora dala ciala na mundialu, czy ta ktora... nie mogla dac ciala na mundialu? Ktora, pytam sie? Cytat:
I to Ci powie kazdy postronny obserwator. ----------------------------------------------- I to potem mi zarzuca idiotyzm i manipulacje... Chyba tez nie wie na czym polega logika, ale... okej. Dariook napisal: "Nie mam tu na myśli grzebania w śmietniku albo łowy na turnieju bezdomnych futbolistów. Bo takimi odpadami to co najwyżej możesz sobie pograć u nas w lidze a nie walczyć w pucharach. To własnie dla takiego szrotu własna młodzież jest alternatywą" Bobek90 napisal: "Kompletna bzdura. Mlodziez nie tylko moze byc alternatywa dla Kirmow, ale tez moze dawac jakosc pilkarska." Dariook napisal: "Ale o jakiej jakości ty cały czas bredzisz?...Żyro i Wolski to jakość na polskich boiskach...hmm...Nawet z tym trudno się zgodzić, a wiesz dlaczego? Bo rzeczywistość niestety okazała się brutalna. Po odejsciu R. i B. tak zajechało młodą jakością w Legii że w naszej buraczanej lidze przegrali pewnego mistrza z kretesem!. Bobek90 napisal: "Pokretna logika twa mistrzu. Piszesz ze mlodziez nie daje jakosci, by potem wskazac ze Legia nie zdobyla mistrza poniewaz... odeszlo dwoch mlodych...Wolski na wiosne byl jedynym jasnym punktem Legii w ofensywie (gole z LKS-em, Belchatowem, Podbeskidziem i Korona). U Zyro bylo slabiej, ale... gral gorzej od Radovicia czy Gola? Watpie. Zreszta, zagral kapitalnie w finale PP z Ruchem, takze do czegos sie tam tez przyczynil." Podsumujmy; piszesz ze mlodziez nie daje jakosci ("To własnie dla takiego szrotu własna młodzież jest alternatywą"), a potem sugerujesz ze z powodu odejscia dwoch mlodych Legia przegrala mistrza ("Po odejsciu R. i B. tak zajechało młodą jakością w Legii że w naszej buraczanej lidze przegrali pewnego mistrza z kretesem!"). Malo tego, jak zwykle nie potrafisz ustosunkowac sie do niewygodnych faktow. Piszesz o Wolskim i Zyrze ("Ale o jakiej jakości ty cały czas bredzisz?...Żyro i Wolski to jakość na polskich boiskach...hmm...") i ja odpowiadam dajac konkretne argumenty ("Wolski na wiosne byl jedynym jasnym punktem Legii w ofensywie...gole z LKS-em, Belchatowem, Podbeskidziem i Korona... Zyro gral gorzej od Radovicia czy Gola? Watpie. Zreszta, zagral kapitalnie w finale PP z Ruchem, takze do czegos sie tam tez przyczynil."). I co? Nico! Dariook wyglasza te swoje przemowienia pt. "ja i tak mam racje", lub oglasza "no to koniec". I tak w kolko. Nudzisz juz koles. Tym razem ja to powiem; no to koniec!
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 24.08.2012 o godz. 07:22.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
||
|
BOBEK90
Słuchaj ja tam już wolę być nieobecny niż się frajerzyć, ty widocznie wolisz to drugie - twoja sprawa Cytat:
TY umiesz czytać ze zrozumieniem? Cytat:
Cytat:
Po odejsciu R. i B. tak zajechało młodą jakością(czytaj : Wolskim i Zyro) w Legii że w naszej buraczanej lidze przegrali pewnego mistrza z kretesem Czyli taka z nich jakoś że w tak buraczanej lidze nie potrafili zbalansować odejścia R i B. Kumasz inteligencie? Więc wracaj do swojego swiata a nie zawracaj dupy. Ps: Legia = Ljuboja i Radović +reszta. Czy ci się to podoba czy nie , czy to rozumiesz czy nie...trudno. To mózg i serce a reszta to ważne narządy jednak nie mające aż takiego wpływu na funkcjonowanie organizmu. Kapitalnie to zagrał Pater z Barceloną a nie jakiś tam Zyro z Ruchem w PP. Sikorski w Górniku był jaśniejszy od Wolskiego w Legii. ![]()
Ostatnio edytowane przez Dariook : 24.08.2012 o godz. 07:45.
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
U nas jest tak samo Melikson i Iliev plus reszta, z tym, ze ci mlodzi z Legii przewyzszaja umiejetnosciami naszych mlodych zdecydowanie.Mimo wszystko mysle, ze Wolski to pilkarz o bardzo duzych mozliwosciach, Zyro jest zbyt flegmatyczny zeby zaistniec w powaznej pilce.Dla Legii to bedzie spora strata kasy jezeli odpadna z LE, nie chodzi tylko o pieniadze z Uefa, napewno by jakiegos mlodego w pucharach wypromowali znow.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Malecki nigdy nie mial takiej techniki jak Wolski co ty.Choc tez sie zapowiadal o wiele lepiej niz gra teraz, ale moim zdaniem na tym Wolskim oni zarobia kilka milionow, jak go odpowiednio wczesniej sprzedadza.
Legia ma dobry patent szkolic i sprzedawac drogo mlodych, bo takiego obiecujacego 19-20 l wezma niemcy , rosjanie czy francuzi i juz go sobie sami dalej wyszkola, bo w Polsce on sie juz nic nie nauczy, a pilkarzy brac na wyzsze kontrakty z zagranicy jak Ljuboja, ktorzy wlasnie na tu i teraz beda robic gre.Wisla nie ma na kim zarabiac,musieli by sprzedac Meliksona a to jest serce zespolu.Za zadnego innego pilkarza nawet miliona euro nie dostaniemy.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 24.08.2012 o godz. 07:58.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A w Legii to na ile to patent a na ile sytuacja kadrowa klubu to można się spierać. Jednak nie popadał bym w huraoptymizm bo jak na razie to sprzedali Rybusa i Borysiuka za średnie pieniądze a w dodatku to oni mieli blisko 4 letni staż w druzynie . Brożka my też opchneli a i Mały za fajną kasę poszedł na wypożyczenie więc tak spierać się można w nieskończoność, nie wspominając już o 4m wydawanych u nich co rok. Jak u nas Chrapek lub Czekaj będzie cisnoł 25 meczy w sezonie to też się kupiec znajdzie, bez obawy. Obecnie w Wisla trzon drużyny jest pewny więc nic dziwnego że młodzież nosi bidony. Nadejdą kontuzje i kartki to jeszcze bedą mieli czas sie wykazać. U nas przy sprzedazy Meliksona zapewne 1/3 pójdzie na nowego grajka a w Legii za Wolskiego do kieszeni ItI. Mając 800 tyś przy założeniu że dostaniemy 2.5 - 3 za MAora to naprawdę można już przebierać i takich Meliksonów jest więcej. Jak u nas przewaznie max zakup to do 300 tys to nic dziwnego że jakieś ogóry się trafiają. Melikson w Izraelu nie był wirtuozem, nie zawojował ligi czy wzbudził większego zainteresowania Top drużyn. Sredniacy z silniejszych lig w Polsce poprostu wymiatają bagnem.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 24.08.2012 o godz. 08:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
Co do spotkań Śląsk mimo wszystko fajnie się zaprezentował w ofensywie, w defensywie to było wiadomo że 2-3 bramki stracą jak nic, w rewanżu będzie tylko dopełnienie sprawy. Sobiech w zespole Hannoveru grał co najwyżej przeciętnie, nie wiem czemu zasłużył na powołanie... ![]() Legia zagrała nieźle ale w środku boiska to Rosenborg miał zdecydowaną przewagę |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 24.08.2012 o godz. 11:10.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jasne, a Brud to wg wielu Gerrard mad in poland. Badz realista narazie chlopak zagral kilka dobrych meczow w I lidze.Jest taki dobry to niech go wstawi za Gargule.Lub przejsc na 4-5-1 i podziekowac Sikorskiemu, bo puki co to facet nie potrafi wygrac rywalizacji z takimi leszczami.W Ouito juz widzieliscie swietnego skrzydlowego, a tu sie okazalo, ze on dosrodkowac nie potrafi.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 24.08.2012 o godz. 11:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 24.08.2012 o godz. 12:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ok, a Blaszczykowski to Rakow Czestochowa, cofajac sie tak w czasie to prowincjonalne ligi na calym swiecie sa potega.Widzialem ostatnio Zawisze w akcji gdzie kilku pilkarzy kopie sie po czole, a oni tam po 5:0 wygrywaja mecze, tyle mi wystarczy, zreszta moge sie zalozyc, ze Cracovia spokojnie awansuje, a znacznie sie oslabila przeciez, ale na I lige i tak ma najlepszy sklad.Ilu mamy tych talentow z nizszych lig, ktorzy wyrozniali sie pozniej w ekstraklasie a nastepnie poszli na zachod i tam grali przez ostatnie 10 lat, pieciu?W Lechu wzieli Wegra, ktory nawet nie zadebiutowal jeszcze w kadrze i koles zmiotl caly Ruch, pokaz mi w Polsce takiego mlodego pilkarza, ktory tyle potrafi? a kosztowal 200 tys euro.Takich gosci jest wiecej tylko trzeba obserwowac biedniejsze ligi od naszej, a nie udawac, ze sie ma jakies talenty w szkolce na sile ich wpuszczac i nic nie robic.Tak w ogole to ten Wegier mi przypomina stylem gry bardzo Blaszczykowskiego z czasow kiedy byl w Wisle, podobna swobode w ruchu ma, i niekonwencjonalne zagrania.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 24.08.2012 o godz. 16:34.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
||||
|
Nie. I nie musi. To Ty pisałeś wcześniej:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 24.08.2012 o godz. 17:41.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|||||
|

|
||||||
![]() |
|
|