The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.05.2010, 17:12
P. Brożek vel R. Boguski. Ten mecz pokazał różnicę klas zawodników. Nie mam nic do Rafała bo sam sobie wypracował pozycje strzeleckie które potem spipcył ale tutaj widać że Brozio jest doświadczonym, starym wyjadaczem a Boguś jeszcze się musi sporo uczyć. Ważne 3 pkt, co tam, ważne że pokonaliśmy ich na niezdobywalnym ostatnio terenie !!!
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

jeszcze ku pokrzepieniu serc
http://www.youtube.com/watch?v=oNUIRMaOF_E
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Pierwszy prestiżowy mecz w tym sezonie wygrany przez Wisłę Teraz jeszcze remisik w Poznaniu, remisik w Chorzowie i po derbach na Ryneczek Się rozmarzyłem, ale ktoś mi dziś napisał, że marzenia się spełniają
Odpowiedz cytując
BiM_BaM
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 08.05.2010, 17:13
Zagrali tak jak z Lechem - uważnie w obronie i z rozwagą w ataku, to że drużyna z Warszawy nie podołała trudom tego meczu to już nie nasza wina.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
1) nie wiedziałem że to napisze ale czuje niedosyt
2) śmiem twierdzić że gdybyśmy wygrali z Koroną to nie podeszlibyśmy z taką k***ą do meczu. Nie ma tego złego
3) Boguski tragedia
4) Kirm - już wiem czemu on siedzi na ławie
Zgadzam się w 100% z tobą ;d
Ziomek !!:d kurde nosz kurde ;d;d no kurde ;d jestem tak zadowolony, że normalnie nie moge wytrzymać ;d
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Cytat:
Paulina kocham Cie !
Tez to słyszałem
Wynik cieszy i to bardzo. Na minus Boguski, który chyba powinien być pomocnikiem jednak, bo ma dobre podania, ale zeby takiej sety nie wykorzystać. Ponad to bledy w przyjeciu - troszkę zajezdza juniorami.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Po meczu z Koroną napisałem, że boję się, żebyśmy nie przegrali Pucharów.

Dziś mogę napisać tylko, że już dawno oglądanie Wisły nie sprawiło mi takiej ogromnej satysfakcji. Jestem dziś szczęśliwym człowiekiem. Tylko nie wiem ile w tym zasługi Legii.

O MÓJ BROŻEK!
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

A ja widze to tak.
Pomimo słabiutkiej gry Legii wiślacy zdobyli jak najbardziej zasłużone 3 pkt.Piłkarze Legii powinni podziękować że nie przegrali tego spotkania 0-6.
I to jest ten moment!
Na takiej ****ie,nie przegramy,ba nie zremisujemy meczu do końca!
Powtórka wyniku w środe i upieczone dwie pieczenie na 1 ognisku!
My...wiadomo,sąsiedzi do spadku!
Zobaczycie co zagra Lech teraz...podłamka na maksa!
I dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Czemu tak mało, Wisełko czemu tak mało? 0:5 wyglądało by ładniej
Grajmy zawsze tak zmotywowani jak dzisiaj i będziemy tą lige rozwalać w pył.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Billy napisał(a):Wyświetl post
jeszcze ku pokrzepieniu serc
http://www.youtube.com/watch?v=oNUIRMaOF_E
Wielkie dzięki
Odpowiedz cytując
chimpanze
Member

Od: 12.2009

Stary 08.05.2010, 17:15
krakfilm napisał(a):Wyświetl post
Sparing przy Łazienkowskiej.
Kilku piłkarzy powinno dostać porządne lanie w szatni (Boguski, Małecki, Kirm), bo wynik powinien być dwucyfrowy.
Swoją drogą denerwuje mnie Kasperczak. Wpuszcza na boisko nieudacznika Kirma, zamiast Łobo czy Christowa.

Co do gry Wisły to nic sie nie zmieniło. Dalej gramy kiepsko, wykorzystujemy 1/5 sytuacji. Wygraliśmy 3:0 bo dziś nie było przeciwnika na boisku.
czy dobrze przeczytałem? Łobo?! daj spokój...Kirm jedzie na MŚ i gra bardzo dobrze, drybling i celne podania, tego u Łobo nie zobaczysz, sorry zapomniałem o zwodzie na prawą noge...
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

qchar90 napisał(a):Wyświetl post
atmosfera tam na stadione <lol> wspolczuje pilkarzom
i kibicom również. Mirek Szymkowiak, nie boi się prawdy głośno mówić.

Swoją drogą denerwuje mnie Kasperczak. Wpuszcza na boisko nieudacznika Kirma, zamiast Łobo czy Christowa.

Co do gry Wisły to nic sie nie zmieniło. Dalej gramy kiepsko, wykorzystujemy 1/5 sytuacji. Wygraliśmy 3:0 bo dziś nie było przeciwnika na boisku.
A mnie denerwują takie posty...
Prawdą jest, że ludziom nigdy nie dogodzi.

Legła...
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Kilku piłkarzy powinno dostać porządne lanie w szatni (Boguski, Małecki, Kirm), bo wynik powinien być dwucyfrowy.

Sprawdzałem program i nigdzie nie znalazłem zakończonej transmisji meczu hokejowego. Czy ty znasz taki mecz, taką ligę że wykorzystuje się wszystkie setki? Czy zdajesz sobie sprawę że na Łazienkowskiej wygraliśmy ostatnio w nic nie znaczącym dla nas meczu? Nieważne jakim stylem, pojechaliśmy ich 3:0 !!!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 08.05.2010, 17:16
Powinno byc znacznie wyzej, ale pozniej pilkarze byli juz tak rozluznieni...kapitalny wynik i dobra gra ! Trzeba teraz wygrac kolejne 2 mecze i bedzie co swietowac.

Boguski porazka Co za "eksperci" komentuja gre Rafala? Kilka swietnych podan(1 asysta)... Oczywiscie, to pudlo bedzie pudlem sezonu, ale dobrze ze zdarzylo sie w takim meczu .
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 08.05.2010, 17:17
http://www.youtube.com/watch?v=49BVa...eature=related AH OH EH ... nie mogę wyjść z zachwytu i swojej radości.Jak najbardziej zasłużone 3 pkt. widać było zdeterminowanie zrozumienie i chęć gry u naszych. Boli natomiast skuteczność bo tak jak większość z Was pisała wynik powinien być 6-8 do zera. Pierwszy Krok zrobiony do Mistrzostwa. We wtorek wygrywamy z Cracovia , cieszymy się z Majstra i spuszczamy parchów do 1ligi.

ps. oj Warszawka Warszawka , GTS-u już dawno nie ma , a "Legia jest mistrzem Polski", jest nie aktualne od paru dni więc zmieńcie repertuar waszych pieśni.
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

I nagle wszyscy znów kochają Brożka, nagle się okazuje, że wszyscy wierzyli w to zwycięstwo!
Kocham te forum! ;d

PS: co do meczu, to zagraliśmy jak zwykle, skuteczność 10%, w pozostałych dwóch spotkaniach łatwiej nie będzie...
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

a juz na forum Lecha Poznan domysly ze Legia sie podlozyla Wisle, ze zrobila Legia to samo co Lazio z Interem
zal...
jeszcze dwa mecze w Krakowie zostaly z Cracovia(bardzo slabi, ich obroncy sa beznadziejni) i z Odra
mistrz coraz blizej

Odpowiedz cytując
kk23
Member

Od: 07.2006

Stary 08.05.2010, 17:19
Gratulacje dla wszystkich chłopaków i wielkie dzięki!! Nie liczyłem na taki wynik przed meczem i nawet nie interesuje mnie w tym momencie, że Legła to nie-drużyna z którą niejeden ligowy średniak dziś by wygrał. Ważne by wygrać.
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Jak to mówił Jakub "Koks" Wawrzyniak: Przekonacie się w Sobotę!

No i się przekonaliśmy! Jazda Jazda Jazda!
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Ja powiem ,że z Ciebie jest największy nieudacznik!!! Co Ty chcesz od Kirma ? On dał dobrą zmianę , walczył , biegał , parę razy dobrze zagrał , może raz się nie popisał ale ogólnie na plus , ale jak jakiś forumowicz znajdzie sobie jakiegoś kozła ofiarnego to jedzie po nim zawsze , bez względu na to jak zagrał i czy w ogóle grał. Więc jak masz obrażać jakiegoś naszego piłkarza to przeżuć się na Legię bo ich ( niektórzy ) kibice taki sposób kibicowania preferują!!!
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Wynik przerósł najśmielsze oczekiwania, wygranej trzema bramkami mało kto się spodziewał. Hat-trick Brożka, solidna obrona, aktywne środkowe formacje (Diaz, Ba, nawet Alvarez), czyste konto Juszczyka, Marcelo bez kartki - czego można więcej oczekiwać? Może większej ostrożności Diaza, który będzie pauzował w meczu z Cracovią. I skuteczności, bo np. Boguski zapisał się w pamięci fatalnym wykończeniem wielu akcji.

Sytuacja Wisły poprawiła się znacząco. Dodatkowo może Lech straci jeszcze dziś punkty?

4fan_player napisał(a):Wyświetl post
To są emocje człowieku a nie czat. Czat to Ty robisz jak sekundę po danym meczu zakładasz temat o drugim meczu. Brawo Wisła!
4fan_player: bardzo polecam sprawdzić w słowniku znaczenie hasła 'czat', to znakomita okazja aby poznać nowe słówko!

wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
Prober, temat o derbach już założony?
Sprawdzaj na bieżąco, być może się pojawi, prosty człowieczku.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.05.2010, 17:20
0-3 Na Legii i hat-trick Pawła Brożka.

Jak ja kocham takie dni...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.05.2010, 17:21
Moze troche glosu rozsadku a dziwi mnie to ze ja taki mlody kot musze Was sprowadzac na ziemie...
po 1 niech co niektorzy teraz nie wychwalaja Brozka bo tydzien temu byscie go z checia nazwali .....m i sprzedali z Wisły za 1 mln Euro, co nie? wiec szanujcie sie troche i albo miejcie o kims dobre zdanie a jak jest zle go wspierajcie albo miejcie zle zdanie i przemilczcie wszystko co robi...
po 2 nie podniecajcie sie za bardzo bo juz widze ze znowu Wisła to Mistrz a ydzien temu Wisła była k.. bo przegrała z Korona i w ogole Wisła powinna zajac 4 miejsce bo przegrała z Korona i Wisła jest brzydka! A teraz co sie spuszczacie bo wyszedl dobry mecz ze slaba Legia?
po 3 nie cieszcie sie teraz bo znowu jak choragiewki zmienicie zdanie za 3 dni gdyby sie noga powineła w meczu z Cracovia, i co wtedy? Znowu wszystko wroci do normalnosci czyli Brozek to ciota a Wisła powinna zajac 4 miejsce? Po raz enty szanujcie sie!
po 4 do pilkarzy: dzis graliscie z Legia ktora nie wiem co zaprezentowala, albo oni ten mecz sprzedali, albo specjalnie przegrali albo naprawde sa takimi psiochami ze nawet w takim meczu nie potrafia dac z siebie chociaz 90%. Nie popadajcie w euforie jak po meczu z Piastem i nie oddajcie nastepnego meczu Cracovii tak jak oddaliscie go Koronie

A Wy sie ludzie szanujcie bo tacy z Was ****a kibice jak z mojego kota pies. Jak wygrywamy to jestesmy boscy a jak przegrywamy to jedziecie po naszym klubie. Co Wy ****a za poziom soba reprezentujecie? Ipisze to teraz po meczu wygranym na Ł3 3:0 a nie jak jest porazka bo jak jest porazka to jak Was upominam to tez jestem dla was glupim .....m to moze co do niektorych teraz cos dotrze gdy upominam jak jest mecz wygrany i niby wszystko cacy, ale wiecie ze za tydzien mozecie juz nie byc takimi fanatykami Wisły?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 08.05.2010, 17:22
Ok mogę zostać nazwany minimalistą
Ale po zwycięstwie w Warszawie nad Legią 3-0 w dupie mam to , że mogliśmy wygrać ten mecz 5-0 , 6-0
Jesteśmy na prostej drodze do obrony mistrza i jeżeli faktycznie Paweł Brożek (tak jak wspominał Boguski w wywiadzie pomeczowym) odzyskał ,,świeżość'' i dochodzi do optymalnej formy ,to jestem jakoś spokojny o przyszłe dwa mecze.
Wiem , że dzisiejszy mecz był dosyć niezwykły i Legia zagrała tak jak zagrała ale mimo wszystko Wisła była dobrze poukładanym zespołem i pokazała jedność (mentalną i taktyczną).
Odpowiedz cytując
krakfilm
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 08.05.2010, 17:22
podszywacz napisał(a):Wyświetl post
Sprawdzałem program i nigdzie nie znalazłem zakończonej transmisji meczu hokejowego. Czy ty znasz taki mecz, taką ligę że wykorzystuje się wszystkie setki? Czy zdajesz sobie sprawę że na Łazienkowskiej wygraliśmy ostatnio w nic nie znaczącym dla nas meczu? Nieważne jakim stylem, pojechaliśmy ich 3:0 !!!
Wisła nie gra żadnej wielkiej piłki, wygrała tylko dlatego, że Legia nie istniała. W kolejnych meczach zobaczymy jak jest naprawdę. Prawdziwy obraz Wisły pokazuje cały sezon, czyli marna, niegodna nazywania piłką nożną, siermiężna kopanina. Kasperczak zaczął zmieniać, poprawił zespół.

Co do skuteczności, to rzeczywiście, rzadko oglądam ligi, gdzie grają tacy piłkarze jak Boguski. Cieszę się z 3:0, ale dzisiaj mogło być conajmniej 5:0. Brożek ma przed sobą tylko Muchę i nonszalancko dotyka piłkę. Nie mówie już o grze Kirma, który dzisiaj każdą piłkę tracił i marnował. Idealna druga połowa aby wpuścić Łobodzińskiego, którego na przekór tutaj niektórzy pseudofani chcąc pokazać jako słabego piłakrza, choć ilekroć w tej rundzie wchodził na boisko wnosił ożywienie, przyspieszenie i sytuacje podbramkowe.

Chce dodac jeszcze tylko jedno - 3:0 bedziemy pamietac, ale tak jak powiedzial na konferencji trener Kaspeczak, dzisiaj mogl byc pogrom, zapamietany na dzisiatki lat. I tego zaluje, ze pilkarze zaprzepascili taka szanse.
Ostatnio edytowane przez krakfilm : 08.05.2010 o godz. 17:30.
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 08.05.2010, 17:23
Mecz z Legią już za nami, teraz pora na derby.
Myślę, że trener nie powinien dać zagrać w meczu z Cracovią Boguskiemu, gdyż swoją irytującą postawą zasłużył na ławkę rezerwowych. Czekamy na bardziej agresywną grę i precyzyjne podania Rafał, potrenuj
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 08.05.2010, 17:25
KURJOZUM polskiej ligi sięgnęła zenitu

teoretycznie najcięższy mecz sezonu, okazał się sparingiem.

1) Po pierwsze podziękowania dla kibiców Legii za zaistniałą sytuację i stworzenie dobrych warunków dla ich piłkarzy (chodzi o cały sezon)

2) podziękowania dla piłkarzy Legii za totalne odpuszczenie meczu, za to, że stali przy pierwszej bramce i patrzyli się w puste trybuny, za zero agresji, zero walki, podawanie naszym piłek itd

3) podziękowania dla naszych piłkarzy, za 3 bramki. Najlepszy piłkarz meczu (mój faworyt i osoba na którą liczyłem przed meczem) - MAŁECKI!!!
Bardzo ważne 3 gole dla Pawła, wierze że po tym meczu już nie będzie wykastrowanym kotem i wreszcie uwierzy że potrafi strzelić bramkę w polskiej lidze

4) ISSA BA zdecydowanie najsłabszy zawodnik w naszych szeregach. Dzisiaj nawet nie zaprezentował swojego jedynego atrybutu czyli techniki. Masa strat i nieporadności, zagrał jak wygłodniałe dziecko z Afryki. To, że jest najlepszym technikiem przy R22 każdy wie, ale nic poza tym, już we wcześneijszych meczach zaobserwowałem masowe straty wynikające z jego niedożywienia. Może nie maił dnia?

5) WĘGRZYN łajza

6) Vukovic wsadź sobie znak, który nam pokazywałeś pare dni temu w oko.

PS:
7) Czy nie mieliście wrażenia, że Legia odegrała rolę Wisły z 1993 roku?
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.05.2010, 17:25
Fenomenalnie choć powinno być znacznie wyżej,jesteśmy o krok od mistrzostwa ale mecze z craxą i odrą beda bardzo ciężkie.Cieszy gra Brozia na luzie potrafi grać na europejskim wysokim poziomie,tylko Mały masakrycznie dziś pudłował
Boguś i Kirm to samo ale cieszy upokorzenie Legii i 3 pkt
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 08.05.2010, 17:27
Myślę że przy 3-0 dobra decyzja żeby nie wpuszczać Łobo. Kirm akurat pobiegał i pokazał że tylko biega. Łobo może być bardzo potrzebny w meczu z Sąsiadką gdzie będzie trzeba wygrywać pojedynki 1 na 1 a w tym elemencie Łobo bije Kirma na głowę.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Stary 08.05.2010, 17:27
Wisła nie gra żadnej wielkiej piłki, wygrała tylko dlatego, że Legia nie istniała. W kolejnych meczach zobaczymy jak jest naprawdę. Prawdziwy obraz Wisły pokazuje cały sezon, czyli marna, niegodna nazywania piłką nożną, siermiężna kopanina. Kasperczak zaczął zmieniać, poprawił zespół.

Co do skuteczności, to rzeczywiście, rzadko oglądam ligi, gdzie grają tacy piłkarze jak Boguski. Cieszę się z 3:0, ale dzisiaj mogło być conajmniej 5:0. Brożek ma przed sobą tylko Muchę i nonszalancko dotyka piłkę. Nie mówie już o grze Kirma, który dzisiaj każdą piłkę tracił i marnował. Idealna druga połowa aby wpuścić Łobodzińskiego, którego na przekór tutaj niektórzy pseudofani chcąc pokazać jako słabego piłakrza, choć ilekroć w tej rundzie wchodził na boisko wnosił ożywienie, przyspieszenie i sytuacje podbramkowe.
Ale to osobny temat na naszą slabą, marną polską ligę. Reprezentacja dobija już do setnego miejsca w rankingu to czego się spodziewać po lidze? Sprawa wiadoma! Cieszy zwycięstwo na tym trudnym, niezdobytym ostatnio terenie. Czy nie dociera do Ciebie ze przegrywaliśmy tam wygrywając ligę kilkunastoma punktami?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów