|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakie piwo najbardziej lubicie? | |||
| Tyskie |
|
345 | 28,89% |
| Warka |
|
74 | 6,20% |
| Żubr |
|
96 | 8,04% |
| Carlsberg |
|
107 | 8,96% |
| Heineken |
|
95 | 7,96% |
| Żywiec |
|
172 | 14,41% |
| Tatra |
|
51 | 4,27% |
| Harnaś |
|
45 | 3,77% |
| Okocim |
|
54 | 4,52% |
| Lech |
|
155 | 12,98% |
| Głosujących: 1194. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Dla mnie osobistym sukcesem było znalezienie w Krakowie po 2 latach szukania piwa Specjal ;D Pochodzę w pomorza gdzie owe piwo jest powszechnie dostępne, a w Grodzie Kraka nie (no może oprócz zielonego niepasteryzowanego).
Mam pytanie, czy jest jakieś piwo stricte pochodzące z Krakowa? Bo chyba na Lubiczu jest jakiś browar... Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez miodzio : 29.08.2011 o godz. 19:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Pił ktoś z was Żubra Ciemnozłotego http://www.smaki-piwa.pl/wp-content/...a/imgp4746.jpg jeżeli tak to jak wam smakuje?
![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Na Lubicz jest chyba Okocim, ale zostali wykupieni przez Carlsberga i chyba nie ma tam teraz produkcji.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
W Tesco sprzedają takiego Żuberka. Jak dla mnie nie ma rewelacji, ale ujdzie jak na koncerniaka. Mi teraz 50m od domu wyrósł świat piw z ok. 200 rodzajami złocistego trunku, więc mogę sobie popróbować różności.
http://www.browar.biz/forum/showthread.php?p=998214 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pamiętam jak kolega jakiś czas temu przywiózł Złotego Lecha z Poznania i tak go zachwalał że to niby limitowana edycja.. a później okazało się ze w moim jakże małym miasteczku na pomorzu w zwykłym monopolowym to "cudo" chłodzi się w lodówce i smakuje przeciętnie =)
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
specjal najlepsze piwo
dlaczego nie ma w ankiecie?;> |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Widział ktoś może w Krakowie Leżajsk Niepasteryzowane? Gdzie szukać?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
W Biedronkach widziałem.Ale bez rewelacji w smaku.
![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Leżajska to widziałem tylko w Kauflandzie :}
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Leżajska widziałem chyba w Avicie na Czarnowiejskiej. Dodatkowo w Pubie ''Góra Olimp'' też na Czarnowiejskiej jest dostępny na 100 %
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Ja teraz tylko na Łomży jadę i czasami Ciechana gulnę. Już nie pijam piwopodobnych siarczanów renomowanych marek ale jak potrzebuję wypić większą ilosc to Harnasia preferuję
![]() ![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciechana nie miałem okazji spróbować. Swego czasu przepiłem dość sporo Kasztelanów, ale wydaje mi się ze kiedy poszli na ilość coś się smak zepsuł. Harnasia piję od czasu do czasu, ale to tak w ramach tej zabawy z tymi czerwonymi zawleczkami w wygraj piwo ;D W domu to tylko Specjal, a w Krakowie w zasadzie co chwila inne =)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Ja od pewnego czasu zdecydowanie preferuję Perłę i Łomżę
![]() ![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Którą Perłę? Bo jest ich kilka: Chmielowa, Mocna, Export, Czarna Extra Strong i Niepasteryzowana ;-P Ja tam tęsknię za EB, szkoda ze zniknęło.. oby powróciło jak Frugo ;D
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najczęściej chmielową, choc pozostałe też są spoko. Tylko Czarnej Strong Extra nie piłem jeszcze :/
![]()
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Cytat:
" Kategorie Konkursu Piw Domowych Birofilia 2012
Każde jedno - w tym rokuGrand Championem Birofilii zostało wybrane piwo Kolońskie. Samo w sobie podobno dość nijakie. No ale zobaczymy 6 grudnia, kiedy to Grand Champion trafi do sprzedaży. |
|
|
|
Pro Publico Bono
Offline |
|
|
W ubiegły weekend w Omercie oraz Piwotece Narodowej w Łodzi, miała miejsce premiera nowego piwa Pinty - Koźlak Psze (Weizenbock 16,5°Blg).
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
widział ktoś już to piwo w jakimś sklepie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Panie/Panowie
Widzial ktos z was moze w jakims sklepie czerwonego hobgoblina? Takiego jak na obrazku z linka: http://www.okathens.gr/images/produc...obgoblin2F.jpg |
|
|
|
Pro Publico Bono
Offline |
|
|
W " Sklepiku z piwem" , Teatralne 28, ma być w przyszłym tygodniu - na 99%.
Nie wiem jak w innych miejscach gdzie sprzedają Pintę. Teoretycznie od 21 października miało być. http://www.browarpinta.pl/kup-pinte |
|
|
|
Pro Publico Bono
Offline |
|
|
Pinta nie próżnuje i ukazało się nowe ciekawe piwko. Szczególnie niecierpliwie czekam na degustację, gdyż jest to piwo wędzone typu Schlenkerla( chyba moje ulubione piwo w ogóle - z niewielkiego browaru w Bambergu )
" Jak w dym", bo tak nazywa się produkt Pinty, zebrał bardzo dobre recenzje. Lepsze niż Psze Koźlak a porównywalne do Ataku Chmielu. Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Kaper - polecam dostępne między innymi w knajpie Stary Port na Straszewskiego za 7 zł ma 9% i ciemną barwę i wyjatkowy smak
![]() ![]() WISŁA AZORY !
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
W Krakowie pojawiło się kilka lokali serwujących piwa regionalne, w wiekszości z nich jest jednoak dość sztampowo Ciechany, Kormoran i tyle. Jest parę naprawdę ciekawych (Omerta, House of Beer), w nich znowu tłoczno a i towarzystwo nieciekawe a i ceny z kosmosu. Zachęcam do odwiedzenia Poligamia Bar zaraz przy skrzyżowaniu Dietla i Starowiślnej (http://pl-pl.facebook.com/pages/Poligamia/308348371912) , co prawda z lanych nic ciekawego nie mają, ale w butelkach kilka ciekawych pozycji, np Poutnik i Svijany Rytir Niepasteryzowane dwa rewaluacyjne czeskie piwka i wiele więcej! No i meczyki można spokojnie obejrzeć. Polecam!
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
![]() Pił ktoś coś takiego? Kumpel bardzo mi polecał ale cena kosmiczna - ponad 5 zeta w sklepie. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja miałem okazję i bardzo mi smakowało
Smakuje dość specyficznie, więc nie obiecuję, że zostaniesz z nim na dłużej, ale spróbować na pewno warto ![]() ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Dobre, nie za słodkie jak na miodowe. Warto spróbować, oczywiście na zimno.
![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Też mogę się dołączyć do grona sympatyków orkiszowego miodowego
Warto spróbować.![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|